|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV
Kupiłam coś przez internet z wysyłką kurierską za pobraniem (DPD). Kurier był wczoraj u mnie w domu mimo, że wyraźnie zaznaczyłam w uwagach, żeby się kontaktował telefonicznie, bo pracuję. Otworzyła moja mama i go odesłała z kwitkiem. TŻ zadzwonił do DPD, pani go przeprosiła i powiedziała, że paczka zostanie wysłana dzisiaj drugi raz i zaznaczono to w systemie. Czekałam do 18tej i okazało się, że kurier nie zabrał jej z magazynu... W poniedziałek te rzeczy nie będą mi potrzebne już. Czy mogę bez konsekwencji w poniedziałek powiedzieć mu, że nie chcę tej paczki już? Czy będę musiała i tak płacić za wysyłkę?
|
#3512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Prezent już i tak już kupiłam, nie miałam wyjścia. Czytam regulamin Allegro, ale nie ma tam nic o zakazie wystawiania przedmiotów, których się nie posiada... Czy ślepa jestem i coś takiego tam powinno być? A masz je w formacie JPG? Bo jak tak, to dlaczego ich nie spakujesz zipem albo rarem? (No chyba, że zakupy w awanti są jakieś specyficzne...)
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-07-13 o 18:42 |
|
|
|
|
#3513 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Nie chcę od razu dawać negatywa, bo pewnie w odwecie wystawi mi to samo. Szukam sobie w necie, ale chyba nikt wcześniej nie wpadł na taki pomysł.
No i nie mogę znaleźć nigdzie info czy sprzedawanie towaru, którego się nie posiada jest sprzeczne z zasadami Allegro. Czyli pewnie nie jest, a to mnie nie satysfakcjonuje ![]() Może jak im napiszę tak w mailu, że chcę zwrotu całego kosztu transportu, to oni mi napiszą, żebym się bujała, a ja im napiszę, że w takim razie chcę zmiany sposobu dostawy na Pocztę i zwrotu różnicy, to będzie w miarę dobre? Pójdą na to? Ale wolę jednak zwrot całości, chapiasta jestem.
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-07-13 o 19:10 |
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mnie za małolata babcia nastraszyła, ze do dzisiaj przy najmniejszych grzmotach lecę po papcie przepraszam ale jak słyszę cokolwiek o nim to kojarzy mi się jego piosenka, taka coś o trzcinach tam było ja mam tam od 3 tygodni
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o to jak wkleić kilka zdjęć obok siebie w paincie...
|
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Czyli coś w rodzaju kolażu, tak?
To ja powiem jak ja to robię, ale uprzedzam - metoda prymitywna. Otwieram dwa okienka w Paint - jedno docelowe (1) i jedno robocze (2). Za pomocą Print Screen robię zrzut ekranu ze zdjęciem, które chcę wkleić, kadruję, kopiuję (ctrl+c) i wklejam (ctrl+v) w okienku docelowym (1), przesuwam na miejsce. I tak ze wszystkimi.
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Czy szczękościsk po usunięciu wczorajszym 8mki jest normalnym zjawiskiem? Nie mogę zbyt szeroko otworzyć buzi, koleżanka mówi, że nie może tak być. spieram się z nią, bo to normalny objaw, jak buzia spuchnięta i szwy przeszkadzaja
|
|
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Czytam właśnie regulamin i zasady Allegro (w swojej sprawie) i przy okazji w Twojej i kurczę, nie wiem
Jakieś niejasne te reguły. Moim zdaniem nie możesz powiedzieć kurierowi, że nie chcesz przesyłki już, jeśli nie zgłosisz wcześniej sprzedającemu, że chcesz odstąpić od umowy. Ale pewnie dostaniesz wtedy negatywa (wybrałaś za pobraniem)... Regulamin Allegro
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-07-13 o 19:47 |
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem co robić, bo mogę sobie kupić jutro tą samą rzecz w tej samej cenie, ale nie chce, żeby była sytuacja, że gościu mi przyjedzie w poniedziałek i będę musiała to wziąć, bo nie znajdę już wtedy na to kasy. A ostro się wkurzyłam na tą całą sytuację, bo perfum potrzebuję na już
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. Czy widziałyście kiedyś szamponetki w takim kolorze, jaki ma na głowie ta piękna pani z avka Gofrzycy?
![]() Chciałam zobaczyć czy by mi ożywił ten krzywy ryj, przeszukałam całą dzielnicę i NIE MA |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
mogłabys spróbować Joanny Multi Effect Color - porzeczkowa czerwień, robiłam nią a raczej odświeżałam kolor Intensywna czerwień tez z joanny i mam dosyć podobny tylko ja na ciemnych kłaczorach to robiłam
|
|
#3525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niekoniecznie musi to byc zrzut ekranu, poprosu kopiujesz wybrany fragment zdjecia w paincie i wklejasz do drugiego pliku. Najprosciej byłoby to zrobić jednak w picassie, szybka instalacja darmowa aplikacja, tam poprostu zaznaczasz zdjecia i klikasz opcje zrób kolaż.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3526 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-07-13 o 20:42 |
||||
|
|
|
#3527 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Szczękościsk to co innego Ale po usuwaniu 8 owszem, szwy przeszkadzają, jesteś spuchnięta i normalnie pojawia się tzw. niemożność otwarcia szczęki jak to mój chirurg określił pięknie ![]() Nie bój żaby, ja po tych moich czterech to przez trzy dni byłam w stanie otworzyć gębę na tyle, żeby małą łyżeczką wlewać sobie do japy kisielek. Nawet nie żeby tą łyżeczkę włożyć
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie Joanny nawet w Rossku nie widziałam, jakaś deficytowa się zrobiła, czy co teraz mam farbowany blond to pewnie by bardziej żarówiaście wyszło
|
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co napisz im że są nie poważni, ze nie wywiązali sie z umowy, bo mieli dostarczyc w takim i takim czasie, jeśli nie maja czegos to nie powinni tego wystawiac, ze potrzebowałaś na prezent a teraz z ich winy musiałaś co innego kupić i jako profesjonalna firma powinni ci to jakos wynagrodzić. Zobaczymy co odpiszą.
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety bardzo się na tym rozjaśnianym szybko zmywa kolor, a chciałabym jeszcze rozjaśnić żeby mieć intensywniejszy kolor bez czekania aż urosną mi naturalne moje.aa aaa i joanna bywa w naturach ale tej intensywnej czerwieni nie ma W SP tez jest bo widziałam w gazetkach ale nie wiem jak z kolorami.
Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. Edytowane przez Gofrzyca Czas edycji: 2012-07-13 o 21:01 |
|
|
|
|
#3532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak też myślę Co dziwne, to ta osoba ma mnóstwo klientek, także sądzę iż nie wszystkim to przeszkadza...
|
||
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do "weterynarzy". Dziś moja 4 letnia suczka miała biegunkę, nie przejęłam się zbytnio, bo niestety ma nadwrażliwy żołądek i jeśli coś zje poza swoją karmą to od razu ma luźniejszy stolec. Po powrocie do domu dziś wieczorem, na podłodze było odrobinę kału z kroplami krwi, krew raczej jasna, ale "brudna". Zadzwoniłam od razu po weterynarza, ale niestety nie mógł przyjechać, powiedział żebym podała jej Doxycyclinum i osłonowo trochę jogurtu. Suczka czuje się świetnie, brzuch jest miękki, gorączki brak, apetyt ma, humor też jej jak zwykle dopisuje.
I pytanie, co mam obserwować poza kałem oczywiście? Do weterynarza tak czy siak się wybiorę, ale chciałabym się trochę uspokoić, bo przyznam, że się martwię.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2012-07-13 o 21:26 |
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) stron wcześniej truskawkowa pisała o swoim patencie na żywy kolor jak już bym robiła, to bym go wypróbowała żeby się nie martwić ciągle płowieniem.Dobla, to teraz z tymi informacjami mogę zacząć poszukiwania ![]() Dzięki wielkie |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam za cholerę czasu żeby połazić i poszukać Pozaglądaj do jakichś małych sklepików. U mnie na wiosce tylko w takich trafiłam.
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
rodzice wybierają się na wakacje i lecą w podróż samolotem. jakie płynne kosmetyki można spakować do bagażu? coś do włosów - jakieś odżywki, jedwabie, balsamy? muszą mieć jakieś określone objętości/opakowania? można zabrać perfumy? w jak dużym flakoniku? można poprzelewać kosmetyki do tych buteleczek sprzedawanych w Rossmannie? nie będzie to problem, jeśli opakowania nie są podpisane? można brać ze sobą leki (mama to by całą apteczkę wzięła
|
#3537 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.esk y.pl/porady-dla-podro...oklad-samolotu Usuń spację
Edytowane przez Kadin_ Czas edycji: 2012-07-13 o 22:39 |
||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pamiętam, że pomyślałam, że fajne tylko się nie zagłębiałam, bo mnie to nie dotyczyło Ciekawe jak moja wioska jest zaopatrzona dużo szukania nie bedzie, aż dwa sklepy Choć szczerze mówiąc jak mam im tu dać zarobić, a Bóg wie jak długo asortyment na półkach się kurzy, to mi się w żołądku przewraca ale jeśli to bedzie jedyny sposób na sukces...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Jakieś niejasne te reguły. 

teraz mam farbowany blond to pewnie by bardziej żarówiaście wyszło
Ale niestety bardzo się na tym rozjaśnianym szybko zmywa kolor, a chciałabym jeszcze rozjaśnić żeby mieć intensywniejszy kolor bez czekania aż urosną mi naturalne moje.
chyba żartujesz!
jak już bym robiła, to bym go wypróbowała żeby się nie martwić ciągle płowieniem.
a pamiętam, że pomyślałam, że fajne
ale jeśli to bedzie jedyny sposób na sukces...