|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35269874]Ja też
takie zimne, gorzkie, z lodówy prosto piweczko...[/QUOTE]ja też....mam ochotę na ziiiimnego guinnessa mmmmm ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
U mnie się sprawdziło, bo mała się strasznie rozkopywała i latała po całym łóżku...więc śpiworek jak najbardziej..ale zaczęłam go używać w późniejszych miesiącach..kupiłam sobie dłuższy |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
hej powiedzcie mi czy na tym usg prenatalnym oprócz zbadania przezierności karku coś Wam jeszcze sprawdzali ?? moja gin bada to ( jest ok
) ale nie ma certyfikatu, ale tylko to zbadała o niczym innym nie mówiła, i teraz nie wiem czy iść jeszcze do gabinetu który zrobi cały opis czy sama przezierność ma mi wystarczyć ? pomóżcie :d
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny !!!
Gratuluje WSZYSTKIM pięknych i zdrowych dzieciaczków!!! ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy z tż z rodzinnych wakacji, przyznam że troche odpoczęłam, ale troche też mnie tam małe rodzeństwo Dawida męczyło bo generalnie jestem tam przez nich uwielbiana, no i wszędzie za mna chodzą, jak ide umyć zęby albo do sklepu.... a co im powiem??? No i dalej nie pstanowiłam co z przeprowadzką, generalnie wróciłam do Katowic i czuje się tu u siebie, wiadomo że tam po jakimś czasie też...chyba że wcześniej zwariuje z nudów ale widziałam miejsce gdzie miało by być nasze mieszkanie i jest to świetna przestrzeń, a ja kocham takie duże przestrzenie do mieszkania, no i już rozmyślałam jak urządzić itp, jak sie wejdzie tam na samą góre to nie słychać krzyków dzieci i ogólnie jak tylko tam weszłam to tak uff spokojnie, al też sie boje że dziecia ciągle potem będą do nas chodziły......Pochodziłam dziś troche po lumpku i kupiłam spodenki białe takie jakby dresowe z h&m i takie geterki brązowe (raczej na dziewczynke) na razie staram sie kupować akie unisex rzeczy ale po cichu licze na małą kobietke ![]() Zaraz ide sobie zrobić koktajl lodowo jagodowy ![]() Apropo jedzenia to można pić zieloną herbatę?? bo dziś piłam takąąa pyszną że cały czas o niej teraz myślę ![]() Nie mam też ochoty na taie ciężkie posiłki typu kotlety lazanie, wole zupkę lub dobrą kanapkę... z gór przywieźlismy sobie korbace to taki ser w nitkach jak makaron ![]() Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam i któraś to przeczytała do końca :P
|
#1444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka zaraz jedzie w góry, mówiłam jej żeby mi kupiła ale można jeść?? aaa ja kocham oscypki mniam mniam co do Twojej przeprowadzki, ciężki wybór przed Tobą, ale na pewno wybierzesz właściwie ![]() Ale jestem wkurzona... mój Tz miał juz miec wolną sobote to nie, musi kurna pracować!!!!!!! :[ płakać mi się chce, ostatnio w ogóle jakaś płaczliwa jestem... i znowu zaczęłam oglądać sex w wielkim mieście.
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
ale masz dokładne opisy tych narządów czy tylko Ci lekarz powiedział że są ?? bo mi o tych narządach nic nie mówiła i teraz nie wiem iść jeszcze do takiego co ma certyfikat ? czy w tym badaniu nie jest najważniejsze nt ? bo na usg połówkowym też sie bada pozostałe narządy !! dobra spanikowałam Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-07-13 o 19:47 |
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sex w wielkim mieście uwielbiam, ale ileż razy można oglądać ja sie teraz zaczytuje w książkach ![]() Ja sie już przyzwyczaiłam, od miesiąca trąbie że mam 16stego prenatalne i nawet dzis rano rozmawialismy o tym a on mi dzwoni gadka szmatka i mówi że w poniedzialek ma wizyte u dyrektora że sie z nim umówil i taki happy... (a mial miec wolne) oczywiscie strasznie sie zaskoczyl jak mu przypomnialam, ale jak go nie bedzie na tych badanich to nie wiem co zrobie....bo mógł sie umowic np na wtorek
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
ehh, moj Tz tez jutro do pracy niestety
a mialam nadzieje na jakos fajnie spedzony dzien |
|
|
|
#1449 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam ochotę na frytki i jutro na obiad zrobię z gulaszem, a co Cytat:
------------------------------ Wkurzyłam się. Tak masakrycznie mi włosy leciały, suche do tego, że poszłam do fryzjera mam boba na głowie, ładnie mi
|
|||
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo ja jestem w szoku że mój Tż przyjechał na prenatalne!! szok nad szoki... cholera lipa tak...tu się nastawia człowiek że pojdzie z ukochanym a tu gas;/ Cytat:
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez mam nadzieje, ze w tylek nie pojdzie, bo ostatnio nawet udalo mi sie zrzucic kilka centymetrow
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35282962]Z jednej, z jednej
Fajny taki ser jest ![]() A ja mam ochotę na frytki i jutro na obiad zrobię z gulaszem, a co Sprawdza przepływy w pęcherzu i serduszku jeszcze. Nic specjalnie więcej na razie nie widać ------------------------------ Wkurzyłam się. Tak masakrycznie mi włosy leciały, suche do tego, że poszłam do fryzjera mam boba na głowie, ładnie mi ;)[/QUOTE]pochwal sie
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
taką podjęłam właśnie decyzję ale potrzebowałam czyjejś akceptacji mojej decyzji
taka panikara ze mnie a dzidziuś był słodki wiercił się i kręcił nie mogła go "złapać" i było widać że "mlaska" hehehe z tego rozczulenia zapomniałam się spytać o 2 rzeczy hehehe, aa powiedziała wstępnie płeć a to 13 tydz4 dz ![]()
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-07-13 o 20:28 |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
to możemy pić tą zieloną herbatę czy nie ?
![]() bo dłużej nie wytrzymam
|
#1458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój był jakiś wyluzowany ale w pewnym momencie jak lekarz lukał na niego z naprzeciwka - zasłonił to co ma między nogami i to konkretnie
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
szaja też mam boba, ale wyglądam jak dziecko hm.....
ale się wkurzyłam!!! Gadałam z mamą i mówię, że takie fajne zestawy na allegro i że niedrogo wychodzą, że wrzesień/październik już pierwsze rzeczy będziemy kupować, a moja mama, że.......... ABSOLUTNIE!!! Że do porodu 4 bodziaki na zmianę 2 staniczki do karmienia i TYLE!!! Nawet wózek i łóżeczko, mebelki po porodzie!!! I dopiero JAK WSZYSTKO BĘDZIE OK to wystarczy, że tylko słowo powiem, a KTOŚ przecież zawsze pójdzie!!! nosz kurde, a to nie można się cieszyć z dzidzioszka wcześniej bo wszystko się może stać?! AAAAAAAAAAAAAAAA a gdzie dziecko ma spać po wyjściu ze szpitala?! A że się czeka czasem k. miesiąca na mebelki czy wózek? I może chciałabym sama decydować, co mojemu dziecku kupować do ubrania?! Kurde kurde kurde!!!!!!!!!!!!!!! :[
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.... te ktore rodzily albo wieca cos o tym
![]() mozliwe jest ze wody odeszly jak skurczy brak ??????????????????
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sobie z tż zrobilismy zdjęcie i co nieco do niego dorobiłam pochwale się Wam oczywiście mój tż już sie nim po całym internecie będzie chwalił ... ja tylko po całym wizażu
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spytaj się jej, czy pampersy też masz kupić po porodzie?
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kolorowa z Was para!! ale super ) pozytywnie bardzo;*
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35282962]
Wkurzyłam się. Tak masakrycznie mi włosy leciały, suche do tego, że poszłam do fryzjera mam boba na głowie, ładnie mi [/QUOTE]poka zdjęcie ![]() mi włosy nie lecą ale zrobiły się strasznie suche,wczoraj w superpharm kupiłam dwie odżywki l'biotica i biosilk w bardzo dobrej cenie pokłoćiłam się z TZ- w zasadzie on się darł ja się nie odzywałam kurde jeszcze tak nigdy nie było nigdy mam go dość, wsiadłam w samochód i pojechałam przed siebie, miałam ochotę nie wracać, serio |
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
aa bo siostra do mnie dzwoni i mi mowi ze jej odeszly a skurczy nie ma i pyta co robic
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie o nic
![]() wiesz,teraz mamy przejściową sytuację bo od 2-3 miesięcy mieszkamy z teściową, on się tu bardzo zmienił, kiedyś dużo mi pomagał w obowiązkach a tutaj? hm czuję się jak kucharka a nie partnerka- dogadzam pod nos podaje, kiedyś było inaczej- po partnersku on u mamy nie robi nic, kiedyś to były wspólne kolacyjki, pichcenie, razem zakupy, razem sprzątanie a teraz zachowuje się jak panicz zrobił awanture,że nie mógł skarpet znaleźć ( które nota bene był w szufladzie tylko nie poskładane w pary) oczywiście wydarł się na mnie przy swojej matce, wiesz nie wiem co w niego wstąpiło a to było takie upakarzające jesteśmy ze sobą 15 lat a on na mnie nigdy nie krzyczał...dlatego boli jeszcze bardziej poczułam się jak sprzątaczka, zabolało strasznie...... normalnie to pierd.... ne skarpetki a ja się popłakałam |
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

takie zimne, gorzkie, z lodówy prosto piweczko...[/QUOTE]

) ale nie ma certyfikatu, ale tylko to zbadała o niczym innym nie mówiła, i teraz nie wiem czy iść jeszcze do gabinetu który zrobi cały opis czy sama przezierność ma mi wystarczyć ? pomóżcie :d
ale widziałam miejsce gdzie miało by być nasze mieszkanie i jest to świetna przestrzeń, a ja kocham takie duże przestrzenie do mieszkania, no i już rozmyślałam jak urządzić itp, jak sie wejdzie tam na samą góre to nie słychać krzyków dzieci i ogólnie jak tylko tam weszłam to tak uff spokojnie, al też sie boje że dziecia ciągle potem będą do nas chodziły......

a mialam nadzieje na jakos fajnie spedzony dzien 

taka panikara ze mnie
nosz kurde, a to nie można się cieszyć z dzidzioszka wcześniej bo wszystko się może stać?! AAAAAAAAAAAAAAAA a gdzie dziecko ma spać po wyjściu ze szpitala?! A że się czeka czasem k. miesiąca na mebelki czy wózek? I może chciałabym sama decydować, co mojemu dziecku kupować do ubrania?! Kurde kurde kurde!!!!!!!!!!!!!!! :[