|
|
#3391 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() Rozpakowywanie gorsze ![]() Choćby teraz. Walizki z wyjazdu nadal nie schowane. I raczej nie będą, bo za tydzień znowu z tobołami ruszamy...
|
|
|
|
#3392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
No cóż ... Jak się zobaczy takie biedne, zmarnowane, jęczące cuś, to człowiekowi lodowe serce topnieje . Matko kochana, co to za życie : fizyczna harówa cały dzień i jedyna przyjemność - piwo w dużych ilościach . A trójka berbeci na to patrzy . Dla nich uwalony tatuś, to już norma . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od czterech dni przychodzi, żeby mi pal obok orzecha włoskiego wbić . Cytat:
Co mogę powiedzieć - zazdroszczę . Moje lenistwo znaczy się - większe jest . Nie wiem ile w tym prawdy, ale moja Psiapsiółka odrzuciła ten żel do mycia twarzy z Biedronki, twierdząc, że Jej od niego naczynka pękają . Ja tego u siebie nie zauważę, bo mam ich zbyt dużo . Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#3393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nigdy tego nie zauważyłam,a stosuję od roku i wypróbowałam 3 rodzaje ![]() http://www.niedziela.pl/artykul_w_ni...nd200831&nr=47 Dopiero później zauważyłam,że to strona Niedzieli Cytat:
Cytat:
I pewnie gdyby nie mama torby tez by u mnie tyle lezały
|
|
|
#3394 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dalej leżą , ale nie opłaca mi się chować, bo w piątek wyjazd.
|
|
|
|
#3395 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie włosomaniaczki!
Forum Wizażu czytam od dość dawna, aż w końcu podkusiło mnie coś, aby się zarejestrować i poprosić o przyjęcie do zacnego grona zapuszczających włosy... byłabym zaszczycona ![]() O swoich włosach mogę powiedzieć, że od ponad roku mam zrobione ombre hair i wszystko było w porządku, dopóki nie zaufałam w kwestii farbowania mojej fryzjerce (wcześniej ombre robiłam sama). Podzieliła mi ona włosy na pół (!!!), pół czarnych, pół rudych (?). Oczywiście wszystko było do poprawki już u innego fryzjera, na szczęście z powodzeniem. Cieszę się obecnie sądzę, że ładnie zrobionym ombre, ale moje włosy niestety nie są w najlepszej kondycji, tym bardziej, że zapuszczałam je od około roku, a zniszczenia były tak duże, że byłam zmuszona je obciąć o około 5 cm. Od miesiąca ratuję się serum i mgiełką (uprzednio również szamponem, ale okazał się słaby) Radicala, olejuję włosy mieszanką z oleju rycynowego (to nic, że przyciemnia blond - wygląda on teraz o wiele bardziej naturalnie ), nafty kosmetycznej i jajka przed myciem włosów. Po myciu zaś nakładam maseczkę Biovaxa do włosów suchych i zniszczonych.Z silikonów nie rezygnowałam całkowicie, ponieważ doszłam do wniosku, że byłoby to głupotą na podwójnie rozjaśnianych włosach i straciłabym ich jeszcze więcej. Za to regularnie je z nich oczyszczam. Na końcówki wcześniej kładłam jedwab Joanny (Biovaxa nigdzie nie mogę dostać w swoim mieście), a obecnie używam (być może słyszałyście)... kremu do rąk BeBeauty z Biedronki, z masłem shea i olejkiem kokosowym. Cudeńko, sądzę, że chroni lepiej, niż jedwab! Ostatnio w akcie desperacji zaopatrzyłam się też w biotynę w końskiej dawce, 7500 mcg, firmy Puritan's Pride. Brała któraś z Was? Ja biorę od około dwóch tygodni i piję w ciągu dnia bardzo dużo wody (jest to witamina rozpuszczalna w wodzie, więc w sumie nadmiar tak czy siak wysiusiam ). Efekty myślę, że będą bardzo zauważalne, bo biotynę dostaje mój owczarek (choruje poważnie i dzięki biotynie nie jest już łysy) i bardzo szybko pokrył się nowymi włoskami. Tymczasem ja po tej biotynie nie nadążam się już nawet golić Jeśli mogłybyście zasugerować mi jakieś przyjazne rozjaśnianym włosom mikstury i produkty, byłabym niezmiernie wdzięczna buziaki! PS wybaczcie mi to namolne kopiowanie mojego posta z innego wątku (o zapuszczaniu włosów), ale pisałabym dokładnie to samo
"Nikt kto tego sam nie doświadczył, nie potrafi sobie wyobrazić, jak smutna i długa jest noc, którą spędza się bez zmrużenia oka z myślą utkwioną w przyszłości wyzutej całkowicie z nadziei." Gustaw Herling-Grudziński - "Wieża" *** włosy: 45 -> ... waga: 61 -> 60 -> 59 -> czas pokaże!
|
|
|
|
|
#3396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
A wilgotność to nie puszy ? Tak mówią . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cześć ! Cytat:
Słyszałam o preparacie ze zwiększoną dawką biotyny . Dużo reklam w TV było. Nie wiem czy to akurat ten, którego Ty używasz. Rzeczywiście taki skuteczny ? Cytat:
A interesowałaś się bełtaniem wspomagaczo - polepszaczy do włosów z półproduktów {BU, Mazidła, ZSK itp} ? Mam nowego "robotnika" Miłego dnia |
||||||
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Wilgotno u nas wtedy nie było
![]() Oooo widzisz Cieszę się,że trafiłaś na takiego porządnego gościa ![]() Wybieram się dziś na imprezę w stylu hippi i kompletnie nie mam się w co ubrać Jedyną spódnicę, która mogła by być w tym stylu oddałam siostrze
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, można dołączyć?
|
|
#3399 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coraz rzadziej można na takie osoby trafić ![]() Cytat:
![]() Sama pewnie też bym nie miała. Bluzka jakaś by się znalazła, ale kiecka nie bardzo ![]() Cześć
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam Was dziewczyny zapytać o jakiś kosmetyk/sposób na gęste, lśniące się włosy, jako że jesteście maniaczki
to zakładam że coś dobrego (i w miarę taniego) mi polecicie. Tymczasem ja przeszukuję wątek w poszukiwaniu odpowiedzi
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ja też. Zobaczę jeszcze jak jego dzieło sprawdzi się w praktyce . Cytat:
Można . Zapraszamy. Też jestem zszokowana . Cytat:
Oj, Aga wróci zła . Wczoraj w TV mówili, że mocno "u nich" deszczyło. Najważniejsze, że Polacy wygrali . ![]() Miłego dnia |
||
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, już tam lecę czytać
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Cytat:
O to to, to ważniejsze niż zachowanie nawet ![]() Wrzucę fotki sprzed imprezy ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=13937
|
|
|
#3404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Grunwaldzie kupiłam sobie naturalne mydełko lipowe - podobno dobre na trądzik ![]() TŻ'owi też kupiłam - do cery suchej i łuszczącej się. I tak myje twarz mydłem (nie mogę go przekonać do żadnego żelu - brrr, mazidło) więc tak przynajmniej będzie mył jakimś lepszym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki robotnik to skarb A miejscowy jest czy z daleka? Fajnie, że wreszcie trafiłaś na kogoś porządnego Cytat:
Pojechaliśmy do hotelu się przebrać w coś cieplejszego, bo wieczorem miał być turniej konny na kopie. Jak wróciliśmy po deszczu nie było ani śladu, wyszło słońce i znowu było ciepło - strasznie zmienna ta ichniejsza pogoda.
|
|||||
|
|
|
|
#3405 | |||
|
|
Cytat:
![]() Każdy próbuje i pasuje mu co innego. Na fryzjerskim znajdziesz dużo wątków. Oleje, wcierki, odżywki... Cytat:
![]() Się wylaszczyłaś ![]() Cytat:
![]() Do Jeleniej Góry i do Pragi potem, bo w sumie to po sąsiedzku, ale tylko na dwa dni.Jak tam było na Grunwaldzie? Oprócz deszczu ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Kasi mi nie zacytowało. I jak tam jakość roboty? Zadowolona? Pomalowałam dzisiaj paznokcie lakierem Catrice. Łomatkoooo, ten pędzel to jak łopata jest. Strasznie nieporęczny, zalewa skórki, szeroki... jak do malowania ścian Nie przypadł mi do gustu
|
|
|
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
powróciłam
wypoczęta, odstresowana , naładowana nową pozytywna energią![]() i do razu zdjecia moich włosów...mam nadzieje ze oddaja kolor. wciąz sie zmywają były o wiele ciemniejsze, jeszcze poszukuje swojej farby. taki kolor mogłby pozostac jedynie mogłbybyc głębszy-
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2012-11-18 o 19:42 |
|
|
|
|
#3407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
No i widzisz - udało się bez bólu . Podoba mi się . Ano, skarb ! Czekam jeszcze na praktyczny odbiór . Padało, ale skąpo . Gdzie tam - miejscowy. Ze wsi oddalonej o 35 km . Cytat:
To patrz jakie bzdury w TV wygadują ! Gadali - ulewa bardzo przeszkadzała w inscenizacji . TV kłamie ! ![]() Jeszcze nie sprawdzone w praktyce . Dzięki bóstwom najwyższym, dużej ulewy nie było. I oby tak dalej . Cytat:
Asia, czy ta diamentowa odżywka do paznokci daje jakiś kolor ? No i jak z tymi kosmetykami Jericho Rose ? Timotei próbowałam dawno, dawno temu i od tamtego czasu omijałam tę firmę . Cytat:
A kolor włosów nie najgorszy . W rzeczywistości też taki "naturalny" balejaż ? Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#3408 | ||
|
|
Cytat:
![]() Kolor fajny, podoba mi się, taki chłodny ![]() Cytat:
i w zasadzie nie mam odcisków pościeli [a dziewczyny nardzekają, że schnie wieczność]. Ale to lakier z limitki, one podobno lepsiejszej jakości. Zobaczymy, jak będzie po całym dniu.Odzywki jeszcze nie próbowałam, nawet nie pamiętam jaka jest w opakowaniu . Na razie używam innej i testuję. Jak się skończy, to zacznę Eveline. W domu zobaczę, czy jest mleczna.Jeśli poszukujesz jakiejś fajnej z kolorem, to polecam Barbra Pro z koralowcem bodajże [niebieskie opakowanie]. Przy jednej warstwie pięknie optycznie wybiela paznokcie i jest bardzo elegancja. Lekko opalizuje na niebiesko. I chyba działa, przynajmniej u mnie, bo te moje pazury jakby mnie spanachane
|
|
|
|
#3409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też takie zmiany Ale ważne,że wyjazd mimo wszystko się udał![]() Cytat:
Ale dziwnie się w tym czułam ![]() Nie miałam nigdy ich lakierów,ale wygodny dla mnie jest pędzelek z Rimmela Cytat:
![]() Ooo to faktycznie szajs ;o Czyli już wiem,że muszę omijać Ingloda, Avon i Catrice
|
|
|
#3410 |
|
|
Gdzie polazły
?
|
|
|
#3411 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie umyłam 2 razy twarz mydłem z ziołami i jakimś olejkiem eterycznym (tymiankowym chyba). Zastanawiam się czy mam po tym mydle jak zwykle używać toniku i dopiero kremu? Cytat:
![]() Moja psica robiła furorę - zawarła bardzo dużo znajomości, zarówno psich jak i ludzkich Jak byliśmy na turnieju konnym siedziało przed nami małżeństwo (z późniejszej rozmowy dowiedzieliśmy się, że mają 6 psów), któremu strasznie się spodobała - brali ją do siebie na kolana, przytulali się do niej, miziali przez pół turnieju - fajnie to wyglądało Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, że dla walczących ten deszcz był o wiele przyjemniejszy niż upał, który co roku jest na polach ![]() Cytat:
![]() KąpiOM się i włosy myjOM
|
|||||
|
|
|
|
#3412 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Z tym się zgodzę - schnie momentalnie . Cytat:
Oj, to i moja zasada : z zamkniętymi oczami wszystko w domu znajdę . Dlatego też od dłuższego czasu torebki nie mogę sobie kupić, bo wszystkie to worki na kartofle, a ja muszę mieć przegródki . Cytat:
Używać toniku . Cytat:
Bo milasta jest ! Cytat:
Cytat:
Dałam szampon i odżywkę z Nivea sąsiadce . Od wieków blonduje włosy i to takimi badziewiami, że aż serce boli . Dopiero niedawno namówiłam ją na normalne farby . Powiedziała wczoraj, że te kosmetyki dla niej dobre . Żadnego przyklapu. I kawałek ciasta dostałam. Matko kochana, jakie pyszne . Setki razy pisałam, że to wirtuoz ciastowy . Nadal mam dziwne odczucie, że marchewka z Allegro to nie to samo co ta z Sephory . Miałam tak samo z Kallosem Latte : cały czas twierdziłam, że te w litrowych opakowaniach są, na macanego, inne niż te w 800 ml i 250 ml. Odsadzali mnie od czci i wiary, i że durna jestem. Potem wiele użytkowniczek potwierdziło moje zdanie . Nie wiem co jest z tą marchewką, ale na moje oko i czucie kolory inne, konsystencja też trochę inna . Szczególnie odżywka różni się od sephorowskiego wzorca. Czy gorzej się sprawuje ? Tak dokładnie jeszcze nie wiem. Dwa, trzy użycia i będę wiedziała . Ilość wypadających włosów mi o tym powie . Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#3413 | |||||||
|
|
Cytat:
Bo jak olejowe, to uciekaj, bo zapycha okropnie. Jakiś czas temu maskę z olejem kokosowym sobie połozyłam. Skład super, prawie sama natura... Tyle, że potem długie tygodnie musiałam leczyć gębę .Nie wiem, czy mydło działa tak samo, bo i krócej ma kontakt i w końcu olej wchodzi w reakcję, ale mimo wszystko bym się trochę bała. A tonik jak najbardziej używać Dzięx Drzę na sama myśl, jak to będzie z tymi demonami... Cytat:
![]() To następnym razem niech napiszOM coś wcześniej, przed zabiegami, co bym jo miała co czytać ![]() Cytat:
Cytat:
często bywa, że jest na urlopie i szef dzwoni, bo nie może czegos znaleźć, to mu jak nawigacja powie, gdzie dokładnie leży... trzecia szafka, druga półka, pierwszy segregator od lewej Cytat:
Cytat:
Ja rozumiem, bo po latach używania to faktycznie miałam siano i brak połysku straszny. Cytat:
|
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
mam powiekszone strasznie bolące migdałki;/ nie moge nic przełykac, znacie jakies sprawdzone sposoby na usmierzenie bólu?? zazwyczaj nie chodze do lekrza po antybiotyki i staram sie sama wyleczyc ale teraz ledwo zyje i musze pracowac;/
|
|
#3415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śmialiśmy się z TŻ'em, że na większości zdjęć z Grunwaldu jest nasza psica ![]() Cytat:
Cytat:
Na migdałki niestety nic nie poradzę |
||||||
|
|
|
|
#3416 | ||
|
|
Cytat:
\Zazwyczaj biorę chlorchinaldin czy jak to się nazywa i czekam, aż przejdzie.Cytat:
![]() U mnie na fotkach teraz królują dwa potForry ![]() No, trochę się postarały ![]() Idę lać do słoików oczywiście kremy...
|
|
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześc !
Cytat:
Cytat:
Jestem bezwzględnym przeciwnikiem łykania tabletek, które nie są aż tak konieczne . Swoje anginy leczę sama . Płukanie sokiem z cytryny, aż do "pęknięcia" czopów na migdałkach, a przede wszystkim - ciepło na szyi : dzień i noc omotany dokładnie szalik . Przechodzi . Cytat:
Matko kochana ! I ta też . Się zastrzelę . Jak wiecie, wpadłam w szał poszukiwania stylizacji . Mam już pierwszych faworytów : żel z Bielendy, piankę i lakier do włosów z Allwaves . Jakby co, polecam . Żadnych zlepień, żadnych hełmów i daje się palcami wystylizować, bo ... suszarki jeszcze nie mam. ![]() U mnie zimnica i deszczy . Będzie to ciepełko, czy nie będzie ? Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#3418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dostałam gorączki budziłam sie cała mokra. zadzwoniłam do pracy ze nie moge przyjsc;/Cytat:
|
|
|
#3419 | ||
|
|
Cytat:
![]() Nie bojaj :d, wystarczy raz na jakiś czas kudeł ładnie oczyścić i totalną przerwę od silikonów zrobić i już są jak nowe Do dzis nie moge się nazachwycać, jaki połysk miały po kuracji oczyszczającej Cytat:
|
|
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w torebce wyznaję jedną zasadę - wszystko co jest mi teraz potrzebne na pewno jest na dnie Cytat:
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na zakupach,ale kiepsko już z promocjami. Więcej rzeczy znalazłam dziś w lumpku I mam dwa problemy- jeden to prawko. Nie mogę się skontaktować z instruktorem, a minęła mi już teoria i wydaje mi się,że onw ogóle nie ustalił mi egzaminu. A drugi- dostałam się na 2gi kierunek studiów i nie wiem,czy szarpać się na to czy skupić się na jednym , którego i tak nie ogarniam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

, nie podoba mi się to. Już chyba wolę moje długie, ciężkie i proste jak patyki

, ale nie opłaca mi się chować, bo w piątek wyjazd.
Forum Wizażu czytam od dość dawna, aż w końcu podkusiło mnie coś, aby się zarejestrować i poprosić o przyjęcie do zacnego grona zapuszczających włosy... byłabym zaszczycona

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i do Pragi potem, bo w sumie to po sąsiedzku, ale tylko na dwa dni.