|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
|
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dobranoc kobitki.
Jutro mamy mieć urodzinowego grilla, a leje teraz że hej. Mam nadzieję, że coś się wypogodzi.
|
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lili, ale widoki A Radzio słodziak w tym baseniku |
||
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co to myślę o kiełbasce- białej, czerwonej, kornetki. Zrobię chleb/bagietki nadziewane masłem czosnkowym. Może tą sałatkę z kalafiora stąd ![]() +jakieś 2 inne sałatki, ale takie lekkie, wiosenne. No nie wiem. Właśnie! Która tu pisała o mufinkach na słono? Vaniliowa? Dajcie przepis To też by fajne było na grilla
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja Was podziwiam za zdolności cukiernicze.
ja w życiu bym torta nie umiała zrobić.A Wasze śliczne pewnie i pyszne. |
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Też uciekam spać.
Radek śpi w łóżeczku ![]() Dzisiaj pił tylko wodę ![]() Daję mu w tej małej butelce z dziubkiem ( ) Żywiec dla dzieci.Leje się za szybko i trochę ląduje poza pyszczkiem ale ładnie sobie radził. Z niekapków nie bardzo woda Radkowi podchodzi. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Ja zamawiam gotowego
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
To ja pisałam o tych muffinkach
one są z boczkiem i pieczarkami dokłanie napisze Ci w niedziele bo jutro raczej mnie tu nie bedzie a teraz już ide spać a strasznie wolno pisze ![]() Radzio Ja sie zastanawiałam czy pod mase moge dać krem jogurtowy taki z oetkera bo bita śmietane nie można |
|
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() No śliczny po prostu ![]() Cytat:
Cytat:
Składniki (ilości "na oko" generalnie proporcja sera i masła jest 1:1) : chleb ser pleśniowy typu lazur masło (najlepiej osełka) szczypiorek Ser trzeba porządnie utrzeć z masłem i pokrojonym szczypiorkiem (można doprawić chili lub ostrą papryką jak lubi się ostrzejsze). Chleb pokroić na kromki. Otrzymaną masą smarować poszczególne kromki, połączyć je ze sobą do kupy (tak żeby się pierwotny kształt bochenka utworzył), owinąć otrzymany "bochenek" w folię aluminiową i piec na grillu z obu stron. Jak się nie ma grilla albo chce się szybciej zacząć jedzenie można przyspieszyć obróbkę cieplną podpiekając wstępnie chleb w piekarniku, a dopiero w końcowej fazie dla przypieczenia skórki na grillu
|
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Idą i Krystian sto lat robaczki Cytat:
Małej nie anakondy ![]() Bjutiful A ja wycinać karteczki z pytaniami na panieński Stara baba a takie głupoty musi robić Piszecie o roczkach A ja jeszcze nic nie mam zaplanowane Tez marzy mi sie grillowa impreza U nas hitem jest właśnie taki chlebek jak bramek pisała tylko ja daje camembert, multum sałatek, mięsko na potyczkach zamaryńowane w jogurcie z curry, grillowany baklazan, tzatziki, można zgrillowac tez łososia dla odmiany
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Spicie juz????
|
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
juz nie
![]() no to to mnie zawsze powala i zawsze sié zastanawiam, czy panowie noszą za małe majtki, czy im się gumka rozciągneła? śliczny ten twój Radzio Cytat:
(bo i tak bywa)a u nas goście wyjechali. teraz odpoczywamy(tzn. kto odpoczywa ten odpoczywa, a kto sprząta ten sprzata). ja myślę nad kursem fotograficznym i juz się prawie zdecydowałam. mam mały dylemat: otóż tu wiekszośc mam które znam urządza imprezki urodzinowe dla dzieci na roczek. no i byliśmy z Emilem na dwóch i czekaja nas jeszcze dwie. sęk w tym że ja znam wiele tych mam i jakbym miała organizowac taka imprezę to musiałabym zaprosić chyba z 15 mam+ dzieci + dwoje moich znajomych z dziećmi + dziadkowie. i ja uważam że to za dużo. w ogóle nie chciałam orgaznizowac takiej imprezy. uważam, że w rodzinnym gronie byłoby super i Emil byłby w centrum uwagi i czułby że to jego dzień i szczerze nie chce mi się głowy zawraćac z jedzeniem dla tylu osób. wiec uważacie , że to ok, jeśli my nie urządzimy takiej imprezy dla wszystkich. Bo T. uważa, że powinniśmy skoro byliśmy na innych urodzinach?
|
|
|
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Lili jak Ty się tak napatrzysz w dzień na sąsiada to musisz mieć potem piękne sny w nocy ![]() My mamy wózek M&P Tour. Bardzo jestem zadowolona. Jest lekki, ma regulowany podnóżek, super się składa. Miałam dokupować pałąk, ale Domek nie potrzebuje. O roczku na razie nie myślę. No chyba, że liczy się zastanawianie w co się ubrać Pogoda u Nas do bani, a chciałam jechać gdzieś pospacerować. Chyba czas na zmianę planów. Może pooglądamy coś dla Domka na roczek, na wesele do ubrania? Sprzątać nie zamierzam, na obiad pizza, ewentualnie zmuszę się żeby pranie wstawić. Jestem przeziębiona i mam lenia w dupce. Igorzasty
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj jestem w koopie Dominik budził się chyba z 15 razy. Nie wiem czy to nie wina wysypki, której dostał na twarzy. Chyba coś zjadł nieodpowiedniego:rolleyes :Wczoraj zauważyłam u niego na palcu wielki pęcherz jak z oparzenia. Okazało się, że będąc u moich rodziców wsadził palce do takiej lampki na biurku i się oparzył. Zapomnieli mi powiedzieć. Agni, skoro nie miałaś zamiaru robić to nie rób. Gorzej by było odebrane gdybyś robiła, ale jedną zaprosiła a drugiej nie. A tak to o co mają mieć pretensje? Nie chcesz robić i tyle ![]() IGORKU WIELKI BUZIAK ZA KOLEJNY MIESIĄC Teliczku, co tak mało piszesz? Wszystko ok? ![]() Tż wczoraj wrócił przed 22, dzisiaj po 5 już pojechał. Wykorzystuje czas kiedy jest mój tata. Bardzo dużo nam pomaga przy budowie. Tyle nam już materiału nazwoził, a ile pieniędzy zaoszczędzonych. Kochany ten mój tatuś ![]() Mnie dopadł znowu mega leń, głównym powodem jest zapewne nieprzespana nocka. Dominik od jakiegoś czasu lubuje w koszu na śmieci, co chwilę w nim grzebie ![]() Ciekawe jak tam Beatka ![]() |
|
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, jeszcze mi sodówa do łba uderzy i co wtedy ![]() Śliczny Twój synuś. A i imię ma prze urocze. Znam jednego Radka, mega ciacho. Cytat:
Mój tez wrócił jakoś tak, ale może i pozniej, bo spałam. Dziś znów sami ;/ U mnie tez noc w kupie, też mam mega lenia. Natko, Jacie dzięki za 13 miesięcznicowe życzenia. Przypomniałyście mi, bo zapomniałam
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie mam fb
Cytat:
Cytat:
Z dzieckiem najlepiej sie jedzie nad ranem jak spi, tylko czy Ty dasz rade wyjechać np o 4 rano ![]() my jezdzimy srednio po 19h ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzien dobry mamusie. Bierzemy się z Lili za sprzątanie, na obiad reszta wczorajszej zapiekanki bolońskiej więc luzik. tż w pracy a po południu jedziemy do jego znajomego z pracy - może uda sie mieć tu jakiś znajomych
|
|||||
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
wiecie co? Wyspalam sie!!! ale mam dylemat co do tego dawania/nie dawania MM w nocy chcialam ja ululac bez niczego, ale sie nie udalo. Dalam wode, napila sie, ale nie uspokoila. Skonczylo sie na tym, ze zrobilam MM i wypila cala butle i zasnela w lozeczku momentalnie bez zadnego lulania. Ewidentnie byla glodna. To co? Mam ja w nocy glodzic, bo dziecko w jej wieku nie powinno juz jesc w nocy? Nie widze jakos tego... Pomozcie co byscie zrobily na moim miejscu?Igorku z okazji kolejnej miesiecznicy Kupilismy w koncu fotelik samochodowy. Padlo jednak na MC tobi. Mierzylismy mala do recaro young sport (podobal nam sie) ale nie chciala tam w ogole siedziec ze wzgledu na zabudowany zaglowek, sprawdzilismy tez tego najnowszego cybexa ale ten panel zamiast pasow jest tak kosmiczny, ze Maja w ogole nie brala pod uwage siedzenia tam. Ledwo co jej glowa wystawala. A Mc tobi jej przypasowal, siedziala tam dobre kilka minut i usmiechala sie do pana, ktory opowiadal o fotelikach. ![]() Co do przygotowan do roczku, widze, ze u Was mnostwo dylematow (agni ja bym zrobila tylko rodzinna impreze) a ja jakos w ogole o tym nie mysle nie wiem nawet, gdzie bedziemy wtedy, czy w Wawie czy w Olku. Jakos ten temat nie spadza mi snu z powiek ![]() Lili83 powiem Ci ,ze niezle masz widoki facet jest sexi flexi A tak w ogole slinie sie jak pies pluto teraz bo postanowilam przed slubem wybielic sobie zeby zelem z bialej perly tylko zapomnialam, ze mam dosyc silny odruch wymiotny i siedze i o malo co pawia nie puszczam
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-07-14 o 09:33 |
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinee ja jestem z innej frakcji niż niektóre dziewczyny, po odstawieniu Kuby dawał mu mm w nocy. Tak długo jak potrzebował. Sam się odstawił od nocnego jedzenia. Dostawał (tak jak Zuza teraz) ok 19-20 mleko, ok 23-24 i w nocy jak się obudził. Po pewnym czasie przestał potrzebować karmienia w nocy i to o 23-24 wystarczało mu do rana.
Zuza od 5 dni nie je ( Mamy 6 zębów - wszystkie jedynki i górne dwójki
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee ja bym jej dawała butlę w nocy. Tym bardziej, że wypiła całą. A nie jak mój, mimo iż się wierci i kręci i myślę że to głód to wypije kilka łyków i dalej idzie w kimę. Myślę, że mała Twoja z czasem się sama odstawi od MM. Jak wypije maleństwo butlę to musi być głodne w nocy i nie uśnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-14 o 09:49 |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, miło mi
![]() Radek poszedł spać o 22, pierwsza pobudka o 1,30 i do 7 spałam. Pierwszy raz tak od nie pamiętam jakiego czasu ![]() Tż poszedł właśnie na spacer z młodym. Akurat przyszła znajoma z synkiem niewiele starszym od naszego. Poszli razem. Ona jest bardzo atrakcyjna ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Karolina ja też bym MM dawała. Sama widziasz, że po wodzie się nie uspokaja. Tak jak Iustyna, czekałabym aż się sam/sama odzwyczai od jedzenia w nocy
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Znam to uczucie o którym piszesz
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ad2) u nas jeszcze nie, ale za to deski do krojenia i wanna, do której mozna wrzucić wszystko - to hit nr 1Cytat:
![]() Cytat:
![]() . aż w końcu okazało się że rzeczywiście on tylko sobie ciamkał. i świetnie może dać sobie rade bez mleka w nocy. ale z tego co wiem niektóre dzieci potrzebuja dłużej nocnego karmienia więc może spróbuj mu tylko zmniejszyć porcję? ewentualnie dawaj wodę ale musisz być konsekwentna i przez kilka dni z rzędu to robic, bo on musi się przyzwyczaić.2) no i chyba właśnie tak zrobię ![]() 3) daj znać jak to działa, bo tez chcę sobie wybielić troszkę. a to jest bezpieczne? Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2012-07-14 o 10:25 |
|||
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zupę kalafiorową trzeba robić na mięsie np. skrzydełkach, czy można tylko na włoszczyznie? Jaka lepsza?
|
|
|
|
#839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie "on" tylko "ona" mam corke, Maja ma na imie 2. Dam znac w kazdym razie, sprobowalam, ale to na pewno pierwszy i ostatni raz Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-07-14 o 10:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Ten rozcinany z masłem czosnkowym.

(bo i tak bywa)

Zakończone: 2
ale mam dylemat co do tego dawania/nie dawania MM w nocy