Wszystko o Avonie - cz.28 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 22:00   #3001
Starlett
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.28

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Ze mną i płyn i mleczko też Oliwkę muszę przemyśleć, bo to pienienie się jest nieco dziwne
A my jeszcze swoich kosmetyków Avon Baby nie zdążyłyśmy przetestować

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:46   #3002
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła paczka Będziemy dziś z Antosiem testować produkty Avon Baby, dam znać jakie są Szampon z koniczyną pachnie pięknie, opinię też napiszę. No i męski senses xtreme Już nie mogę się doczekać aż obwącham po kąpieli TŻa Pytanie za 100% - jak myślicie, co dostałam jako prezent przeprosinowy dla Klientki?
od razu wiedzialam ze chodzi o kredke
Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Pewnie, zrobiłam 2 i 3 zamówienie i na 50 katalogów które zamawiałam za pierwszym razem łaskawie dodali mi ..... uwaga!!!... jedna ulotkę
Zadzwoniłam i powiedziałam im co i tym myślę, kolejny katalog z rzędu już i powiedziałam, że chcę aby mi przesłali pozostałe 49 ulotek pocztą.
Nie mam już sił do tego avonu ....

Kejti i inne mamuśki, widziałyście w K13 chusteczki do pupy za 12,99? śmiech na sali, ja kupowałam ostatnio sześciopak Pampersa i wyszło mi po 5,50zł za sztukę a zresztą pojedynczo one do 9 zł max kosztują a tu 12,99 .... masakra, nawet gdyby ktoś miał opust 40% to mu się nie opłaca.
Z kolei testowałam na Małej ten nowy płyn do kąpieli i włosków i jest bardzo fajny, zostanie z nami na pewno.
cena faktycznie powala... masakra, ja biorę czesto w Kauflandziei tez sa super nawilzane.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:47   #3003
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
od razu wiedzialam ze chodzi o kredke
Bo my się rozumiemy bez słów

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:01   #3004
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Bo my się rozumiemy bez słów
musimy sie kiedys gdzies spotkać

tak narzekalam na samoopalacz a dzis go skonczylam
Stary 2012-07-13, 23:06   #3005
agusiab21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

ja miałam kiedyś mus z Avonu,używałam też z innych dwóch dirm-żaden nie robił maski to najlżejsze podkłady jakie miałam,wydajne bo daje się troszkę i na całą buzię wystarcza mam nadzieję że z Avonu dobiorę odcień,bo pamiętam że miałam najciemniejszy i był trochę za jasny... (musy zauważyłam mają to do siebie że wyglądają jaśniej na twarzy niż w opakowaniu,i zawsze biorę ciemniejszy niż moja cera)
Miałam i jeszcze mam poprzednią wersję podkładu w musie, konsystencja była super i nie tworzył efektu maski, ale właśnie wzięłam odcień Ivory i mimo jasnej karnacji wyglądałam blada jak trup, długo go nie używałam bo był koszmar Więc być może masz rację, że one mogą rozjaśniać. Mam nadzieję, że dopasuję odcień. Dostałam przed zakupem w avon próbkę tego typu podkładu z Maybelline i spodobał mi się więc skusiłam się na ten co był u nas, bo tańszy

Edytowane przez agusiab21
Czas edycji: 2012-07-13 o 23:08
agusiab21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 00:10   #3006
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 06:27   #3007
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Ile tych kolejnych zamówień ma być, żeby się na te ulotki załapać, 5 a może 6
Szczęściara

ja dostałam ulotki do każdego katalogu 25szt
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:14   #3008
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie jak na razie jest ok. Jestem z niej zadowolona.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:39   #3009
elunia_r
Rozeznanie

ja dopiero odebrałam wczoraj torby avaron, moja jest turkusowa, mama wzięła tę camelową, wygląd jest fajniutki, wykonanie wydaje się solidne, jestem zadowolona, narazie jednak wietrzą się z tego "smrodku" nowości
zobaczymy jak w użytkowaniu wyjdzie, bo wreszcie mam dużą torbę w którą pomieszczę cały mój niezbędnik
elunia_r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:51   #3010
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
musimy sie kiedys gdzies spotkać

tak narzekalam na samoopalacz a dzis go skonczylam
Chętnie
A który samoopalacz? Bo ja ciągle walczę z butelką brązującego SSS ze złotymi drobinkami On się nie chce skończyć! Hehehe
Cytat:
Napisane przez agusiab21 Pokaż wiadomość
Miałam i jeszcze mam poprzednią wersję podkładu w musie, konsystencja była super i nie tworzył efektu maski, ale właśnie wzięłam odcień Ivory i mimo jasnej karnacji wyglądałam blada jak trup, długo go nie używałam bo był koszmar Więc być może masz rację, że one mogą rozjaśniać. Mam nadzieję, że dopasuję odcień. Dostałam przed zakupem w avon próbkę tego typu podkładu z Maybelline i spodobał mi się więc skusiłam się na ten co był u nas, bo tańszy
Dobrze by było, jakby były i próbki tego w musie. Chętnie przetestuję, choć jak kiedyś próbowałam musu jednej z drogeryjnych firm, to przesuszył mi buźkę i popodkreślał wszelkie suche skórki...

Umyłam wczoraj włosy szamponem Naturals z koniczyną. Pachnie bardzo przyjemnie, dobrze się pieni. Miałam mały problem z rozczesaniem włosów, ale to pewnie dlatego, że normalnie nie używam produktów 2 w 1, tylko osobno odżywkę do spłukiwania, która nie powoduje plątania włosów. Niemniej jednak włosy w końcu rozczesałam i poszłam spać z mokrymi nie układając ich, ani nie nakładając dodatkowych produktów. Rano aż w szoku byłam. Pięknie lśniące, puszyste, ale nie napuszone. Muszę sprawdzić jak się będzie sprawdzać przy prostowaniu włosów i przy nałożeniu dodatkowej odżywki na skręt loków. Póki co jestem zadowolona

Czy któraś z Was kupiła już torbę Cruz? Podoba mi się bardzo Rozważam jej zakup, ale to w następnych katalogach, bo cena niższa będzie

Avon care z wodorostami wczoraj wsmarowałam w ciało, jest bardzo wydajne, rzadkie, dobrze się wchłania i pachnie pięknie! Na pierwszych wspólnych wakacjach z TŻem mieliśmy tak pachnący balsam po opalaniu jakiejś drogeryjnej firmy Więc jak zawołałam TŻa do posmarowania pleców to normalnie wróciły wspomnienia i działa się magia heheheh Nie wiem czy ujędrnia, bo to za szybko by dać taką opinię, raczej nie napina, ale troszkę nawilża, więc skóra jest gładsza. Ale nawet gdyby nie ujędrniało, to dla tego zapachu i reakcji TŻa będę go kupować i używać

Aha, bo jeszcze zapomniałam Kupiłam też kredkę CT Plum, tę z różyczkami na około. Ona jest piękna! Piękny, intensywny fiolet, opalizujący takimi fioletowo-niebieskimi drobinkami. Nie wiedziałam, że CT też miał opalizujące kredki... Jestem bardzo zadowolona
A czy któraś z Was miała białą z CT? Nadaje się do malowania wewnętrznej linii oka?

dyniowiec z jabłkami

Edytowane przez kejtiryba
Czas edycji: 2012-07-14 o 11:14
Stary 2012-07-14, 12:09   #3011
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie
A który samoopalacz? Bo ja ciągle walczę z butelką brązującego SSS ze złotymi drobinkami On się nie chce skończyć! Hehehe
mowie o samoopalaczu z tej lini Avon sun,
a jak ten brazujacy? brazuje faktycznie??
Stary 2012-07-14, 12:14   #3012
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
mowie o samoopalaczu z tej lini Avon sun,
a jak ten brazujacy? brazuje faktycznie??
Delikatnie Gdy chcę bardziej widoczny efekt, smaruję się nim rano i wieczorem

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-07-14, 13:16   #3013
Oja 84
Zadomowienie

Witam Was dziewczyny! powiedzcie mi proszę, jak to Avon rozliczy, bo nie miałam takiego przypadku i nie wiem. Otóż robiłam wczoraj wieczorem zamówienie ale, że fakturę wystawią dopiero w poniedziałek to dziś zrobiłam jeszcze domówienie na 3 sztuki odżywek do włosów z AT. Ogólnie w zamówieniu spełniłam warunki na to, żeby móc kupić 10 produktów z AT za 4,99zl (trzeba było kupić coś z podanych stron) bo tak to te szampony i odżywki były po 8,99. I ja w tym zamówieniu zamówiłam 4 szt a potem w domówieniu tylko te 3 szt odżywek i nic wiecej. Czy oni te domówienie traktują jako oddzielne zamówienie i te odżywki policzą mi po 8,99 czy 4,99?

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 13:23   #3014
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny! powiedzcie mi proszę, jak to Avon rozliczy, bo nie miałam takiego przypadku i nie wiem. Otóż robiłam wczoraj wieczorem zamówienie ale, że fakturę wystawią dopiero w poniedziałek to dziś zrobiłam jeszcze domówienie na 3 sztuki odżywek do włosów z AT. Ogólnie w zamówieniu spełniłam warunki na to, żeby móc kupić 10 produktów z AT za 4,99zl (trzeba było kupić coś z podanych stron) bo tak to te szampony i odżywki były po 8,99. I ja w tym zamówieniu zamówiłam 4 szt a potem w domówieniu tylko te 3 szt odżywek i nic wiecej. Czy oni te domówienie traktują jako oddzielne zamówienie i te odżywki policzą mi po 8,99 czy 4,99?
Witaj Oja, jeżeli nie wystawili ci faktury za pierwsze zamówienie to domówione towary normalnie policzą w cenie promocyjnej i będzie jedna faktura
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 13:40   #3015
Oja 84
Zadomowienie

A to super! dziękuję za odpowiedź bo kiedyś miałam taką sytuację, że robiłam drugie zamowienie z katalogu ( te pierwsze było na kilaset zl a drugie to było na 50zl ) i przy tym drugim zamowieniu zrobiłam jeszcze domówienie na 2 portfele bualla, te takie w żywych kolorach co też trzeba było spełnić warunki, trzeba było wydać 49,90 na zakupy z katalogu, żeby móc je kupić w promocyjnej cenie. Nawet jeden z tych portfeli wg świateł był tymczasowo nie dostepny a drugi miał zielone swiatło. No ale nie przyszedł żaden portfel. Pisałam do nich, to mi odpisali, że nie spełniłam warunków. A wiem przecież, że nieraz tutaj dziewczyny pisały, że czasem jak "zapomniały" zamówić coś w 1 zamówieniu na co spełniły warunki, to bez problemu oni dosyłali wraz z drugim zamówieniem. No a tutaj nawet jeśli nie chcieli iść mi na rękę (bo w pierwszym zamówieniu miałam na kilkaset zl) to przecież te drugie zamówienie było na 50zl, więc jeśli nie chcieli wysłać obu portfeli to na ten 1 spełniłam warunek. Dlatego teraz to już sama nie wiedziałam jak oni to policzą.

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 13:42   #3016
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
A to super! dziękuję za odpowiedź bo kiedyś miałam taką sytuację, że robiłam drugie zamowienie z katalogu ...........
w razie, jakby nie policzyli po cenie promocyjnej to zadzwonisz i wyjaśnisz co i jak
napewno uznają
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 13:48   #3017
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
A to super! dziękuję za odpowiedź bo kiedyś miałam taką sytuację, że robiłam drugie zamowienie z katalogu ( te pierwsze było na kilaset zl a drugie to było na 50zl ) i przy tym drugim zamowieniu zrobiłam jeszcze domówienie na 2 portfele bualla, te takie w żywych kolorach co też trzeba było spełnić warunki, trzeba było wydać 49,90 na zakupy z katalogu, żeby móc je kupić w promocyjnej cenie. Nawet jeden z tych portfeli wg świateł był tymczasowo nie dostepny a drugi miał zielone swiatło. No ale nie przyszedł żaden portfel. Pisałam do nich, to mi odpisali, że nie spełniłam warunków. A wiem przecież, że nieraz tutaj dziewczyny pisały, że czasem jak "zapomniały" zamówić coś w 1 zamówieniu na co spełniły warunki, to bez problemu oni dosyłali wraz z drugim zamówieniem. No a tutaj nawet jeśli nie chcieli iść mi na rękę (bo w pierwszym zamówieniu miałam na kilkaset zl) to przecież te drugie zamówienie było na 50zl, więc jeśli nie chcieli wysłać obu portfeli to na ten 1 spełniłam warunek. Dlatego teraz to już sama nie wiedziałam jak oni to policzą.
To nie jest tak, że jak spełniłaś w pierwszym zamówieniu, to bez problemu w drugim przyślą (chyba, że pierwsze zamówienie + domówienie do niego) Musisz do nich napisać maila, że jest tak i tak i prosisz o uwzględnienie tego, dopisanie i wysłanie w najbliższej paczce. Inaczej system tego nie trawi, bo tak jest zaprogramowany, oni muszą to wklepać.
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:02   #3018
kosmiderdmwz
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie kremów Naturals: "Ogórek i drzewo herbaciane", "Rumianek i Mak" oraz tego z nowej serii z "Brzoskwinią i Bawełną"?? Jakieś opinie? Szukam kremu który nie zapycha i nie będzie powodował nadmiernego świecenia, ani nie będzie uczulał czy podrażniał....
Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi
kosmiderdmwz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:09   #3019
Hedvigis
Zakorzenienie

Podzielam opinię Kejti ten szampon z koniczyną pachnie obłędnie- tak samo jak w katalogu Jeśli chodzi o ten nowy mus masło shea i trufla czekoladowa- jest jeszcze ładniejszy niż myślałam Mus zamawiam na pewno, zresztą od miesiąca chodził mi ciągle po głowie- aczkolwiek tego złocistego olejku nie zamawiam, jakoś nie przemawia do mnie Jeszcze zastanawiam się nad tą biżuterią Rovigio, szamponem z olejkiem arganowym i zrobię sobie zapas płynów z rumiankiem i owsem.
Zastanawiam się co zrobić, bo klientka zamówiła z planet spa krem do stóp z morza martwego i przysłali mi go z oderwaną zakrętką... Jeśli go odeślę zwrócą mi koszty wysyłki- oczywiście po uprzednim ustaleniu tego telefonicznie? Bo tak samo z siebie na pewno nie zwrócą. Ja tutaj nie zawiniłam, a czegoś takiego nie mogę dać klientce.
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:12   #3020
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmiderdmwz Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie kremów Naturals: "Ogórek i drzewo herbaciane", "Rumianek i Mak" oraz tego z nowej serii z "Brzoskwinią i Bawełną"?? Jakieś opinie? Szukam kremu który nie zapycha i nie będzie powodował nadmiernego świecenia, ani nie będzie uczulał czy podrażniał....
Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi
Mogę się wypowiedzieć jedynie o Rumiankowym bo mam i używam.
Mnie nie zapycha, a używam codziennie na noc. Jest dosyć rzadki, lekki i szybko się wchłania. Ale przez to ze lekki, trzeba go nałożyć więcej niż normalnego kremu. Nawilżenie średnie. Do suche skory będzie za slaby. Do mieszanej i tłustej może być ok. Ja mam mieszana i teraz na lato jest fajny.
Kilka razy użyłam go tez na dzień i tez było wszystko ok
Czasami smaruje nim dłonie (zamiast kremu do rak).
Ogólnie jest to bardzo delikatny, lekki kremik i mi przypadł do gustu.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Zastanawiam się co zrobić, bo klientka zamówiła z planet spa krem do stóp z morza martwego i przysłali mi go z oderwaną zakrętką... Jeśli go odeślę zwrócą mi koszty wysyłki- oczywiście po uprzednim ustaleniu tego telefonicznie? Bo tak samo z siebie na pewno nie zwrócą. Ja tutaj nie zawiniłam, a czegoś takiego nie mogę dać klientce.
Kosztow wysyłki Ci nie zwrócą, bo nie zwracają.
Lepiej do nich zadzwoń, lub napisz o tym. Bycmoze doślą Ci nieuszkodzony krem bez konieczności odsyłania tego.
Stary 2012-07-14, 15:16   #3021
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość

Kosztow wysyłki Ci nie zwrócą, bo nie zwracają.
Lepiej do nich zadzwoń, lub napisz o tym. Bycmoze doślą Ci nieuszkodzony krem bez konieczności odsyłania tego.
Masz rację, najlepiej zadzwonić Dziękuję
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:17   #3022
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisz (lub zadzwoń) poinformuj, że dostałaś uszkodzony produkt. Dorzucą Ci do następnej paczki
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:17   #3023
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Podzielam opinię Kejti ten szampon z koniczyną pachnie obłędnie- tak samo jak w katalogu Jeśli chodzi o ten nowy mus masło shea i trufla czekoladowa- jest jeszcze ładniejszy niż myślałam Mus zamawiam na pewno, zresztą od miesiąca chodził mi ciągle po głowie- aczkolwiek tego złocistego olejku nie zamawiam, jakoś nie przemawia do mnie Jeszcze zastanawiam się nad tą biżuterią Rovigio, szamponem z olejkiem arganowym i zrobię sobie zapas płynów z rumiankiem i owsem.
Mus z truflą też mnie kusi Pachnie obłędnie Nie wiem tylko czy ten zapach na teraz będzie ok. Latem lubię świeże, owocowe nuty, takie czekolady, cynamony itp. preferuję zimą... no ale zimą być złotą?

A co do kremu - napisz do nich, że krem ma oderwaną zakrętkę, nie nadaje się do dania Klientce, że prosisz o przysłanie nowego, nie uszkodzonego, bo Ty nie będziesz ponosić kosztów ponownego zakupu tego produktu. Będzie dobrze

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-07-14, 15:24   #3024
Ewlyn
Zakorzenienie

A to ten mus zloci skore? On taki rozswietlajacy jest?
Stary 2012-07-14, 15:26   #3025
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
A to ten mus zloci skore? On taki rozswietlajacy jest?
A nie wiem... na taki mi wygląda... ten olejek też... Ale czy tak robi to pewna nie jestem

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-07-14, 15:29   #3026
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiem... na taki mi wygląda... ten olejek też... Ale czy tak robi to pewna nie jestem
Moglby byc taki.... to nie bedzie mnie kusil, bo nie lubie takich z drobinkami i innymi cudami, ktore maja rozswietlic czy podkreslic opalenizne.
Bede miala kuszenie i zakup z glowy
Stary 2012-07-14, 15:42   #3027
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Moglby byc taki.... to nie bedzie mnie kusil, bo nie lubie takich z drobinkami i innymi cudami, ktore maja rozswietlic czy podkreslic opalenizne.
Bede miala kuszenie i zakup z glowy
Najlepiej jak wypowie się jakaś Trendująca, która mus/olejek zakupiła Nie chcę wprowadzić aby w błąd

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-07-14, 16:02   #3028
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Mus z truflą też mnie kusi Pachnie obłędnie Nie wiem tylko czy ten zapach na teraz będzie ok. Latem lubię świeże, owocowe nuty, takie czekolady, cynamony itp. preferuję zimą... no ale zimą być złotą?
rzeczywiście ten zapach jest boski mus kupię na pewno w kat.13 w ofercie 2 dowolne produkty za 38,98zł
Stary 2012-07-14, 16:05   #3029
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
rzeczywiście ten zapach jest boski mus kupię na pewno w kat.13 w ofercie 2 dowolne produkty za 38,98zł
W 11. ten żel do twarzy plus mus za 34,99zł

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-07-14, 16:13   #3030
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
W 11. ten żel do twarzy plus mus za 34,99zł
tak, wiem ale olejkiem nie jestem zainteresowana a sama cena musu mnie nie satysfakcjonuje mnie w tym katalogu wolę poczekać do kat.13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości