Uniwersytet Łódzki - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 20:20   #3391
Kanapa123
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

Ja studiuję FiR. dostałam się na anlizę i zarządzanie w biznesie. Nie dostałam się na rosyjski w biznesie zabrakło mi 10 miejsc. Jak myślicie czy mogę się jeszcze na rosyjski w biznesie dostać?
Kanapa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 20:44   #3392
extensa1
Przyczajenie

Mam mały dylemat dostałam się na filologię germańską i chciała bym też studiowac prawo wieczorowo. Czy da się połączyc oba te kierunki? Czy czasowo jest to możliwe? Czy lepiej poczekac do drugiego roku?
extensa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 20:45   #3393
anima_
Przyczajenie

GG do anima_

Czesc dziewczyny,
gratuluje wszystkim ktorzy sie dostali ja rowniez bede studiowac na UŁ, dostalam sie na ekonomie sektora publicznego. Sa tu jakies osoby z tego kierunku?
anima_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:07   #3394
anima_
Przyczajenie

GG do anima_

Czesc dziewczyny,
gratuluje wszystkim ktorzy sie dostali ja rowniez bede studiowac na UŁ, dostalam na ekonomie sektora publicznego. Sa tu jakies osoby z tego kierunku ?
anima_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:55   #3395
nie mam nazwy
Przyczajenie

Smile Dot.: Uniwersytet Łódzki

Cytat:
Napisane przez Judyta__ Pokaż wiadomość
Papiery złożone )))
Na jaki kierunek?
nie mam nazwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:08   #3396
Ka Ching
Raczkowanie

nikt z Was nie wybiera się na ochronę środowiska?
ugh będę sama
Ka Ching jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:17   #3397
olgaes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez extensa1 Pokaż wiadomość
Mam mały dylemat dostałam się na filologię germańską i chciała bym też studiowac prawo wieczorowo. Czy da się połączyc oba te kierunki? Czy czasowo jest to możliwe? Czy lepiej poczekac do drugiego roku?
Mnie się wydaje, że są to zbyt wymagające kierunki.
Jednak co dla jednego niemożliwe, dla drugiego jest proste i łatwe do wykonania, więc to głównie zależy od Twoich predyspozycji, umiejętności organizowania czasu itd. Jedno jest pewne... to dość wybuchowa mieszanka
olgaes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-13, 23:25   #3398
effy23
Raczkowanie

siemano.
czytam wasze posty i czytam i coś wam powiem

więc tak, dostałąm się na wszystkie 3 kierunki, które chciałąm czyli fil. hiszp + jęz, ang / fil. rom + jęz. ang + fil. ang z drugim językie obcym

zawiozłam juz dzis papiery na UWAGA 2! kierunki, żadnych problemów nie było, nikt nie musiał wyrażać zgody to moja sprawa czy to pogodze czy nie ( dodam, że pewien chlopaka tez składał papiery na 2 filologie)

ja złożyłam na hiszp z angielskim bo kocham kulturę hiszpańska i latynoamerykanską a francuski to moja druga miłość tak więc odpuściiłam sobie ang z 2 językiem bo angielski będę miałą na obu filologiach a powiedzmy sobie szczerze, że obecnie mając papierek tylko z filologii anielskiej podczas gdy masa ludzi zna już ten język w dużym stopniu to żadne wyróżnienie i atut w dalszym życiu.

ktos tam się martwił czy mu może uda się wskoczyć na tą filologię angielską z 2 językiem - nie mam pojęcia ale jedno miejsce już się zwolniło

Stary 2012-07-14, 02:34   #3399
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lariflette Pokaż wiadomość
Myślicie, że kopia świadectwa dojrzałości musi być poświadczona przez notariusza, czy mogę tak po prostu dać ksero?
Jeśli idziesz osobiście i zabierasz ze sobą oryginał, to wystarczy ksero (jeśli nie - patrz niżej). Sami sobie poświadczą własną pieczątką. U mnie na WPiA stwierdzili nawet, że niepotrzebnie im kserowałam, bo oni mają ksero i sami by to sobie zrobili. Jeśli dajesz komuś do zaniesienia/składasz papiery na kilka wydziałów/wysyłasz pocztą - poszłabym do notariusza, bo lepiej chyba wydać 13zł i się niczym nie martwić niż przejmować się czy zaakceptują albo że ostatnia i jedyna wersja Twojego świadectwa zaginie na poczcie, bo takie rzeczy się zdarzają przecież - życie).
Cytat:
Napisane przez piotrekzgr Pokaż wiadomość
Dajecie świadectwo lub odpis+ksero, peirwsze słysze o jakimś notariuszu...
O ile masz świadectwo maturalne + 2 odpisy, o tyle świadectwo ukończenia LO masz JEDNO. I tutaj właśnie przydaje się notariusz (zakładając, że wysyłasz pocztą albo że oryginał chcesz wcześniej dać na innej uczelni/innym wydziale i nie będą sobie mogli poświadczyć zgodności). Swoją drogą fajnie jest iść do notariusza, odkserować świadectwo ukończenia LO i dać na uczelni kopię przez niego potwierdzoną, a oryginał zostawić sobie w domu, gdyby nam za rok przyszło do głowy rekrutowanie się na kilka kierunków. Po co wtedy biegać po dziekanatach i się prosić?
Cytat:
Napisane przez extensa1 Pokaż wiadomość
Mam mały dylemat dostałam się na filologię germańską i chciała bym też studiowac prawo wieczorowo. Czy da się połączyc oba te kierunki? Czy czasowo jest to możliwe?
Da się. Pierwszy rok na prawie jest lajtowy. Najgorzej jest na drugim/trzecim.

Edytowane przez willy_nilly
Czas edycji: 2012-07-14 o 02:42
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 08:04   #3400
Judyta__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nie mam nazwy Pokaż wiadomość
Na jaki kierunek?
Analityka gospodarcza
Judyta__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:01   #3401
marudzenie
Zadomowienie

Przecież nie dajesz świadectwa ukonczenia LO, tylko maturalne!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 10:18   #3402
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marudzenie Pokaż wiadomość
Przecież nie dajesz świadectwa ukonczenia LO, tylko maturalne!
Skoro już składałaś dokumenty to mam pytanie, na wydziale zarządzania mają jakieś wymogi co do koloru i opisu teczki??
studentka08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:21   #3403
dobrusia8e
Zadomowienie

I papiery złożone
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:41   #3404
Karlajz
Przyczajenie

Dostałam się na dziennikarstwo z językiem francuskim, może jest ktoś kto również się wybiera?
Karlajz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:47   #3405
FrankieGoesToHLWD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mortic Pokaż wiadomość
nie wiecie czy filologia germańska + angielski to bardzo oblegany kierunek? bo ja sie zakwalifikowałam ale jestem na 85 miejscu a limit miejsc to 45....pomóżcie ...mama jakies szanse sie dostać?
Wydaje mi się, że zawsze są jakieś szanse. Jak tak przglądałam listy z wynikami to dużo nazwisk się pojawia na wielu kierunkach, także a nuż zrezygnują z filologii germańskiej. Ja np. jestem na 7 miejscu, ale rezygnuję na rzecz filologii angielskiej, także już jedno miejsce wolne
FrankieGoesToHLWD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:48   #3406
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez studentka08 Pokaż wiadomość
Skoro już składałaś dokumenty to mam pytanie, na wydziale zarządzania mają jakieś wymogi co do koloru i opisu teczki??
Eeeee... Oni tam już sami wszystko w teczki wkładają i opisują, Ty tylko zanosisz wszystko, co powinnaś, pamiętaj tylko o podpisaniu zdjęć.
Stary 2012-07-14, 10:51   #3407
effy23
Raczkowanie

nie przejmujcie się głupstwami jak kolor teczki to nie ma znaczenia żadnego bo oni od was żadnej teczki nie chcą.
na filologicznym panie z dziekanatu sa super miłe.

co do dziennikarstwa z jęz francuskim mam znajoma , która się tam wybiera.
Stary 2012-07-14, 10:55   #3408
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Eeeee... Oni tam już sami wszystko w teczki wkładają i opisują, Ty tylko zanosisz wszystko, co powinnaś, pamiętaj tylko o podpisaniu zdjęć.
Cytat:
Napisane przez effy23 Pokaż wiadomość
nie przejmujcie się głupstwami jak kolor teczki to nie ma znaczenia żadnego bo oni od was żadnej teczki nie chcą.
na filologicznym panie z dziekanatu sa super miłe.

co do dziennikarstwa z jęz francuskim mam znajoma , która się tam wybiera.
To dobrze Pytam bo ktoś tam mi mówił, że musi miec chyba czerwoną i jakoś tam ją podpisać więc wolę wiedzieć i być przygotowana
Stary 2012-07-14, 10:57   #3409
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
To dobrze Pytam bo ktoś tam mi mówił, że musi miec chyba czerwoną i jakoś tam ją podpisać więc wolę wiedzieć i być przygotowana
Nie, nie, ja miałam dokumenty "luźno". Ta pani je ode mnie brała po kolei, ale najpierw wzięła teczkę i ją opisała, kierunek i imię i nazwisko. No i odhaczała na jakiejś liście, czy wszystko przyniosłam. : )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 10:59   #3410
effy23
Raczkowanie

same podpisują i same proszą o dokumenty bynajmniej tak jak mówię było na filologicznym.
Stary 2012-07-14, 11:04   #3411
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez effy23 Pokaż wiadomość
same podpisują i same proszą o dokumenty bynajmniej tak jak mówię było na filologicznym.
Na zarządzania też Ogólnie poszłąm tam strasznie zagubiona, na szczęście strzałkami była oznaczona droga *hahaha*, ale ta pani była tak sympatyczna, że to marzenie . No i jak powiedziałam, że idę na zarządzanie zasobami ludzkimi to powiedziała, że z każdym z tego pokoju będę mieć zajęcia. ; O
Stary 2012-07-14, 11:14   #3412
Kunstenaar
Przyczajenie

u mnie też dylemat..

gospodarka przestrzenna (UŁ, wyd. NG i ZA) vs. psychologia biznesu i przedsiębiorczości (KUL).

Gospodarka to dla mnie pokrewny kierunek z technikum(architektura krajobrazu) czyli troszkę kontynuacja.. no i Łodź gdzie mnóstwo znajomych a nawet rodzina (mieszkałbym z bratem), do domu 100km. Natomiast o psychologii marzyłem od kilku lat, fajna uczelnia. Minus taki że do Lublina mam ponad 300km i nie znam tam kompletnie nikogo, nigdy tam nie byłem xD mimo wszystko dylemat straszny....
Kunstenaar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:16   #3413
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kunstenaar Pokaż wiadomość
u mnie też dylemat..

gospodarka przestrzenna (UŁ, wyd. NG i ZA) vs. psychologia biznesu i przedsiębiorczości (KUL).

Gospodarka to dla mnie pokrewny kierunek z technikum(architektura krajobrazu) czyli troszkę kontynuacja.. no i Łodź gdzie mnóstwo znajomych a nawet rodzina (mieszkałbym z bratem), do domu 100km. Natomiast o psychologii marzyłem od kilku lat, fajna uczelnia. Minus taki że do Lublina mam ponad 300km i nie znam tam kompletnie nikogo, nigdy tam nie byłem xD mimo wszystko dylemat straszny....
Jeśli nie wiesz, co wybrać, to jak już ktoś tu pisał, zrób listę plusów i minusów, tak jak napisałeś tu, na kartce i wybierz. Można iść na coś co kręci Cię mniej tylko dlatego, że są tu znajomi, albo podjąć ryzyko i iść na kierunek, który, jakby nie patrzeć, sobie wymarzyłeś.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-14, 11:18   #3414
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Na zarządzania też Ogólnie poszłąm tam strasznie zagubiona, na szczęście strzałkami była oznaczona droga *hahaha*, ale ta pani była tak sympatyczna, że to marzenie . No i jak powiedziałam, że idę na zarządzanie zasobami ludzkimi to powiedziała, że z każdym z tego pokoju będę mieć zajęcia. ; O
oooo to super, bo ja nie wiem kompletnie gdzie się tam idzie
Stary 2012-07-14, 11:21   #3415
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
oooo to super, bo ja nie wiem kompletnie gdzie się tam idzie
Wchodzisz na I piętro i tam jest sala 115, lewo od schodów chyba ; ) nie ma problemu z trafieniem, serio. Tam chyba 4 osoby na raz przyjmują dokumenty, więc w miarę szybko idzie, ale jak ja poszłam to jedna pani była "wolna" więc mi w ogóle szybko poszło. : )
Stary 2012-07-14, 11:24   #3416
studentka08
Raczkowanie

Cytat:
Wchodzisz na I piętro i tam jest sala 115, lewo od schodów chyba ; ) nie ma problemu z trafieniem, serio. Tam chyba 4 osoby na raz przyjmują dokumenty, więc w miarę szybko idzie, ale jak ja poszłam to jedna pani była "wolna" więc mi w ogóle szybko poszło. : )
Dzięki, może się nie zgubie
Stary 2012-07-14, 11:26   #3417
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, może się nie zgubie
Ja jeszcze nie jestem pewna, ale bardzo możliwe, ze w tygodniu będę jechać drugi raz z kumpelą (okaże się jutro), więc jak byś chciała, to możesz się z nami zabrać, o ile pojedziemy ;P
Stary 2012-07-14, 11:33   #3418
sanski
Przyczajenie

Mam pytanko! W wynikach rekrutacji mam niby jasno - kandydat zakwalifikowany, ale jest 121 a miejsc teoretycznie jest 60... Jak to jest? Jeżeli zgłosi się "pierwsze" z listy 60 osób tzn. że przeniosą mnie na niestacjonarne jako, że jestem dość daleko na liście?
sanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:37   #3419
marudzenie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanski Pokaż wiadomość
Mam pytanko! W wynikach rekrutacji mam niby jasno - kandydat zakwalifikowany, ale jest 121 a miejsc teoretycznie jest 60... Jak to jest? Jeżeli zgłosi się "pierwsze" z listy 60 osób tzn. że przeniosą mnie na niestacjonarne jako, że jestem dość daleko na liście?
Nie, to znaczy, że jesteś przyjęta i biegnij zanieść dokumenty! Przyjmują więcej osob, bo wiedzą, że część odpadnie :P / a jaki kierunek? ; )
Stary 2012-07-14, 11:50   #3420
sanski
Przyczajenie

Ano udało się na międzynarodowe studia kulturowe przynajmniej miło będzie się studiować
a czy ktoś jeszcze? Wyruszam z Warszawy w nieznane, więc miło by było kogoś "znać"
sanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości