Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 10:44   #841
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Marina też właśnie robię kalafiorową
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 10:57   #842
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dzień Dobry

Ledwo widzę na oczy Mały terrorysta grasował wczoraj do północka, o przed 5-ta już wstała w krzykiem, i marudziła do 9-tej Łepetyna mi pęka :/

Dziękujemy bardzo z Amelką
Nie wiem po kim ona ma taką fryzurę
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Wyglądałam dziś wyjątkowo źle, więc lepiej mi się nie przyznawać, ale to byłam ja
Kurcze szkoda, że nie podeszłaś
Ale masz przepiękną córę!!!! Wow!
Marina, pewnie bym cię zaczepiła (dopiero byś się zdziwiła ), ale samochodem jechałam
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Śliczna czarnulka

agawoo ja mogę szczerze polecić tego sprzedawcę z kulkami.
http://allegro.pl/kulki-pilki-pilecz...464164762.html
Alibany, dziękuję Muszę się w końcu zebrać i zamówić te kulki
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ej, ej ale dzisiaj się z Tż naśmialiśmy z samych siebie . Czytamy ogłoszenie, że od któregoś tam lipca zabrania się wchodzenia do lasu z powodu ZŁOMÓW i WYWROTÓW... i tu nastąpiła konsternacja.

Z powodu czego zabraniają wejścia do lasu?

Cytat:
My będziemy jeszcze lepsi- nigdzie nigdy nie byliśmy Na żadnych wczasach, urlopach itp. Ostatni raz byłam "gdzieś" na wycieczce szkolne[...]

Swoją drogą Crazy zdrabniasz jakoś imię Ida? Wiesz, że pierwszy raz u nas- na wątku się spotkałam z imieniem Ida ( oczywiście pomijając idę sierpniową musierowiczki )
My byliśmy nad morzem chyba ze 3 lata temu i od tego czasu nic

A co do Idy, to moja ciotka ma tak na imię Fajne, rzadko spotykane
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Lilę coś masakrycznie uczuliło nie mam pomysłu co...dziś całą buzię ma w czerwonych , suchych plamach.
Wygląda jakby ją ktoś burakiem posmarował
Ojej, biedna Lila A jadłyście coś nowego/podejrzanego?
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
A wiesz, że myślałam o tym ostatnio? Mój tż ma obsesje na punkcie prywatności a ja wklejam zdjecia jak szalona
A w sumie wszystkie jesteśmy na FB i dodajemy tam te same zdjecia...i podczytywaczek jakby wiecej
Spokojnie, żaden ze mnie szpieg
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka urodziła dzis córeczkę. Mala waży 3960 i jest Cudna

Oglądam anakonde na Polsacie
Gratulacje dla koleżanki Duża dziewczynka

Kawałek tej anakondy wczoraj obejrzałam, ale wyłączyłam, bo Amelka nie mogła usnąć :/
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj jestem w koopie Dominik budził się chyba z 15 razy. Nie wiem czy to nie wina wysypki, której dostał na twarzy. Chyba coś zjadł nieodpowiedniego:rolleyes :

Wczoraj zauważyłam u niego na palcu wielki pęcherz jak z oparzenia. Okazało się, że będąc u moich rodziców wsadził palce do takiej lampki na biurku i się oparzył. Zapomnieli mi powiedzieć.

[...]
Ojej, biedny Dominik Ale pewnie nie było strasznego płaczu i rozpaczy, skoro rodzice o tym zapomnieli

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

mam mały dylemat: otóż tu wiekszośc mam które znam urządza imprezki urodzinowe dla dzieci na roczek. no i byliśmy z Emilem na dwóch i czekaja nas jeszcze dwie. sęk w tym że ja znam wiele tych mam i jakbym miała organizowac taka imprezę to musiałabym zaprosić chyba z 15 mam+ dzieci + dwoje moich znajomych z dziećmi + dziadkowie. i ja uważam że to za dużo. w ogóle nie chciałam orgaznizowac takiej imprezy. uważam, że w rodzinnym gronie byłoby super i Emil byłby w centrum uwagi i czułby że to jego dzień i szczerze nie chce mi się głowy zawraćac z jedzeniem dla tylu osób. wiec uważacie , że to ok, jeśli my nie urządzimy takiej imprezy dla wszystkich. Bo T. uważa, że powinniśmy skoro byliśmy na innych urodzinach?
Może po prostu nie rób imprezy i już? Faktycznie dużo zachodu z taką imprezą

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:01   #843
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Shireczko tęskniłaś?
ooo moje kochane cycuchy wróciły!! super!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Biedoczko A mojego Krystka szczekanie psa nie budzi , ale mamusia nie powinna szmarkać kaszleć i szeleścić jak dziecko śpi
no żbik jak mu tam pies zaszczeka to też ok, ale ten gnom skończony tak wściekle ujadał, że się nie dało

Brumku przeżyły, ale mało brakowało co ja miałam w głowie chrystusowe fusekle Hanibal Lecter by się nie powstydził

Cytat:

Oglądam anakonde na Polsacie
mój kumpel z podstawówki miał takie przezwisko domyślacie się pewnie czemu

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A to widok jaki miałam kilka dnie temu z okna

enjoy
boski sielanka normalnie prawie jak z twojego avka

Cytat:
mam mały dylemat: otóż tu wiekszośc mam które znam urządza imprezki urodzinowe dla dzieci na roczek. no i byliśmy z Emilem na dwóch i czekaja nas jeszcze dwie. sęk w tym że ja znam wiele tych mam i jakbym miała organizowac taka imprezę to musiałabym zaprosić chyba z 15 mam+ dzieci + dwoje moich znajomych z dziećmi + dziadkowie. i ja uważam że to za dużo. w ogóle nie chciałam orgaznizowac takiej imprezy. uważam, że w rodzinnym gronie byłoby super i Emil byłby w centrum uwagi i czułby że to jego dzień i szczerze nie chce mi się głowy zawraćac z jedzeniem dla tylu osób. wiec uważacie , że to ok, jeśli my nie urządzimy takiej imprezy dla wszystkich. Bo T. uważa, że powinniśmy skoro byliśmy na innych urodzinach?
hmmm u nas się przyjęło, że jak my idziemy do kogoś to potem go zapraszamy, ale to my

Cytat:

Zuza od 5 dni nie je () w nocy, ostatnie karmienie ma 23-24. Myślę, że to zasługa zmiany mleka na 3 (co do dnia się zbiegło jej noce spanie i wprowadzenie nowego mleka).

Mamy 6 zębów - wszystkie jedynki i górne dwójki
zdolna ta moja synowa

Cytat:
Marina też właśnie robię kalafiorową

a ja zrobiłam galaretkę z porzeczek już stygnie w słoikach

a te wywroty i złomy to coś w stylu "wózle i hefalumpy" czy co??

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-07-14 o 11:03
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:23   #844
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Lili Radek jest cudny A widok z okna fuj..

Karolina ja bym małej dawała mleko nadejdzie dzień, że się sama odstawi

Pospaliśmy z Szymciem do 9.40

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:34   #845
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Shira a gdzie on ta anakonde trzymał

U nas nocka ładna. Wiki Pospala od 21 do 6.30. Bez pobudki i bez jedzenia. Chyba katar odpuszcza i wraca moja corcia (No ale nie chwale oczywiscie)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:39   #846
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

U nas nocka ładna. Wiki Pospala od 21 do 6.30. Bez pobudki i bez jedzenia. Chyba katar odpuszcza i wraca moja corcia (No ale nie chwale oczywiscie)

no właśnie TAM

brawa dla grzecznej Wiki
Stary 2012-07-14, 11:44   #847
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
boski sielanka normalnie prawie jak z twojego avka
Pasujemy do siebie co?

Marina

ja żadnej zupy nie gotuję na wywarze mięsnym. Nie dam rady później takowej zjeść. Nie jestem przyzwyczajona.
Gotuję na włoszczyżnie + rosołek + wegeta Tak lubię

Tylko zastanawiam się jak uczyć Radka
Nie chcę żeby później jedzeniem pluł (jak ja )
Ale nie uśmiecha mi się gotowanie ciągle dwóch obiadów.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Pospaliśmy z Szymciem do 9.40
Cytat:
Wiki Pospala od 21 do 6.30. Bez pobudki i bez jedzenia.

Jakby mi Radek teraz tak przespał to bym się martwiła i na ściocha UU dała

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Karoline to mówisz, że będzie błyskać uśmiechem na weselu? ooo tak
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 11:44   #848
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no właśnie TAM

Lili a po co na sile dawać? Jak śpi to niech śpi z głodu nie umrze przez noc. Moja Wiki juz w lutym nie jadła przez JAKIS czas w nocy, pozniej znów zaczęła i teraz coraz czesciej sie zdarza ze nie je. Jak sie rozbudzi w nocy to wtedy jej daje Troche mleczka i ładnie zaraz zasypia. Woda nie oszukam paskudy małej.
Stary 2012-07-14, 11:49   #849
Lili 83
Zakorzenienie

Radka chyba uczula białko kurze, całą brodę ma zesypaną, aż po zyję.
I co teraz?
Próbować za jakiś czas podawanie, czy to już tak zostanie, że jest uczulony?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Przez nogawkę aż w skarpecie pewnie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 12:05   #850
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Karoline to mówisz, że będzie błyskać uśmiechem na weselu? ooo tak

Tak! Bede dawac swiatlo jak kula dyskotekowa

Cytat:
Radka chyba uczula białko kurze, całą brodę ma zesypaną, aż po zyję.
I co teraz?
Próbować za jakiś czas podawanie, czy to już tak zostanie, że jest uczulony?[COLOR="Silver"]
a:

Ja bym sprobowala za jakis czas. W koncu dzieci z takich alergii wyrastaja, nie? wlasnie mi przypomnialas, ze ja Mai nie wprowadzilam jeszcze bialka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 12:18   #851
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Przez nogawkę aż w skarpecie pewnie
Padłam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 13:01   #852
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Czesc wiecie co? Wyspalam sie!!! Maja spala od 21 do 3 a pozniej do 7.40 ale mam dylemat co do tego dawania/nie dawania MM w nocy chcialam ja ululac bez niczego, ale sie nie udalo. Dalam wode, napila sie, ale nie uspokoila. Skonczylo sie na tym, ze zrobilam MM i wypila cala butle i zasnela w lozeczku momentalnie bez zadnego lulania. Ewidentnie byla glodna. To co? Mam ja w nocy glodzic, bo dziecko w jej wieku nie powinno juz jesc w nocy? Nie widze jakos tego... Pomozcie co byscie zrobily na moim miejscu?

A tak w ogole slinie sie jak pies pluto teraz bo postanowilam przed slubem wybielic sobie zeby zelem z bialej perly tylko zapomnialam, ze mam dosyc silny odruch wymiotny i siedze i o malo co pawia nie puszczam
Ja bym dała, zresztą ja jestem zdania że dziecko to w końcu tez człowiek.. jak ja jestem glodna to tez muszę zjeść a nie na silę próbować zasnąć bo książki głoszą że nie wolno jeść jest dzień, że moge nic nie jeść, a są dni gdzie jem 24h. Lili zresztą tez

Też stosowalam przed slubem, skonczyło sie na może dwóch razach... najbardziej wkurzało mnie to, że za każdym razem jak to dziadostwo założyłam to dzwonił tel...
Cytat:

Mamy 6 zębów - wszystkie jedynki i górne dwójki
to tak jak my
Cytat:
Mamy taki sam stan uzębienia
My też

Aleee mam lenia... idę szybko do pralni póki Lila śpi i troche mieszkanie ogarnąć bo mnie tż z domu wyrzuci jak wroci z pracy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 13:25   #853
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Padłam
Śmiej się serio miał wielkiego i to w stanie spoczynku
Stary 2012-07-14, 13:43   #854
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja chciałabym na roczkowego grilla zrobić ten chleb co miała chyba Kajool Ten rozcinany z masłem czosnkowym.
Napisze mi któraś wielkimi literami jak go się robi?
masło mieszasz z czosnkiem. ser zółty trzesz na tarce. Kroisz bochenek chleba w taka kratke, zaczynajac od srodka. Kratka wieksza, aby sie nie rozwalalo. I upychasz po katach ser i maslo. Zawijasz w folie, pieczesz w piekarniku a potem odwijasz aby skorka byla chrupiaca. Mozna dodac oregano/bazylie/szczypiorek/koperek wedle uznania.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ładnie Radzio pomaga mamie Słodziak.

Koojol wyjedzcie rano.Kup Szymkowi jakieś nowe zabawki aby się w aucie nie nudził róbcie przystanki.
co do bolidów to teraz na stanie mamy

http://www.youtube.com/watch?v=i2KPmN0bjok

taki biały na czarnej ramie

http://www.youtube.com/watch?v=4387BXJUO_o

taki ale z pomarańczowym kolorem
tez tak myslalam. Fajny wozek

Cytat:
Może samolotem? My planujemy polecieć na weekend we wrześniu do Gdańska, bo od nas 8h samochodem... A tak 1h15min na miejscu

Gratulacje!!

Lili, ale widoki
A Radzio słodziak w tym baseniku
tylko samolotem to musialambym albo do Poznania jechac albo do Wrocka a to juz polowa drogi za nami nad morze :P

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja nawet nie mam fb

oj tak..

Z dzieckiem najlepiej sie jedzie nad ranem jak spi, tylko czy Ty dasz rade wyjechać np o 4 rano
my jezdzimy srednio po 19h
no wlasnie nie wiem czy dam rade, bo bym musiala prowadzic sama, TZ wciaz nie ma prawka :/
No nic robie dalej burze mozgow. Jestem wredna ale wolalabym aby ta rodzina z UK nie przyjezdzala, wtedy mialabym latwiejsze zadanie z tymi wakacjami.
Cytat:
Czesc wiecie co? Wyspalam sie!!! Maja spala od 21 do 3 a pozniej do 7.40 ale mam dylemat co do tego dawania/nie dawania MM w nocy chcialam ja ululac bez niczego, ale sie nie udalo. Dalam wode, napila sie, ale nie uspokoila. Skonczylo sie na tym, ze zrobilam MM i wypila cala butle i zasnela w lozeczku momentalnie bez zadnego lulania. Ewidentnie byla glodna. To co? Mam ja w nocy glodzic, bo dziecko w jej wieku nie powinno juz jesc w nocy? Nie widze jakos tego... Pomozcie co byscie zrobily na moim miejscu?

ja tez z frakcji Justyny, wstaje i robie MM. Mlody jest ewidentnie glodny, bo slychac jak mu w brzuszku burczy. W nosie mam ksiazki

Cytat:
Tak! Bede dawac swiatlo jak kula dyskotekowa

Ja bym sprobowala za jakis czas. W koncu dzieci z takich alergii wyrastaja, nie? wlasnie mi przypomnialas, ze ja Mai nie wprowadzilam jeszcze bialka
ja tez jeszcze nie dalam, ale Szymon jajek nie cierpi :P

A ja sobie siedze u siebie w mieszkaniu i czekam juz godzine na ludzi, ktorzy mieli ogladac wozek. Chyba juz nie przyjada co??
Stary 2012-07-14, 14:21   #855
zanetaa88
Zakorzenienie

Iustyna ja torba jestem i nie rozumiem o co chodzi z tym lasem
nie kminie... co do nosidła będzie ono dobre na upalne dni, bo wygląda dość grubo?
I jeszcze pytanie, boli po nim kręgosłup ?:P

Marina Ja gotuję zupy tylko na wywarze warzywnym, mięso mam tylko w rosole i ewentualnie w krupniku.Kalafior ma specyficzny smak jak dodasz koperku to będzie idealnie pasowało bez skrzydełka. Jeżeli gotujesz dla Igorka to po prostu dodaj do jego porcji trochę masła aby miał tłuszcz

Agulaabar
i wytrzymuje tyle godzin w aucie ? Ja bym chciała jechać nad morze, ale wiem że dama nie usiedzi a czekałoby Nas 12h jazdy + do tego ewentualne przystanki...

TORT - Ja się wycwanię i kupię dekoracje na all z masy cukrowej + napisy, nie wychodzi drogo, zrobię biszkopt do tego jakaś masa i gra

ROCZEK - będzie tort z ciastami i znalazłam na zszywka. pl takie fajne czekoladowe ala miseczki z czekolady do tego raczej damy lody i bitą śmietaną a potem catering z mięsem zamówiłam i zrobię jakieś 2 surówki.

a Mamy szczęśliwą 7 tzn 7 zebów, ale dwójka dolna która wychodiz i wychodiz to najgorszy ząb najbardziej przy nim marudziła.

Brumek Ty masz te nosidełko MEI TAI ? sprawdza się ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 16:48   #856
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja bym dała, zresztą ja jestem zdania że dziecko to w końcu tez człowiek.. jak ja jestem glodna to tez muszę zjeść a nie na silę próbować zasnąć bo książki głoszą że nie wolno jeść jest dzień, że moge nic nie jeść, a są dni gdzie jem 24h. Lili zresztą tez

Też stosowalam przed slubem, skonczyło sie na może dwóch razach... najbardziej wkurzało mnie to, że za każdym razem jak to dziadostwo założyłam to dzwonił tel...
D
1. Ja wlasnie tez jestem tego zdania, ze jak glodna to trzeba dac, nie ma sensu dziecka katowac. Tylko teraz ciagle slysze ( od dobrych kolezanek ), ze tylko woda poic ewentualnie bo za duza, za duza, za duza! E tam, w doopie to mam

2. Czyli rozumiem, ze nie ma sensu prosic Cie o opinie na temat produktu? ja mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mnie telefonami bombardowal

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja tez z frakcji Justyny, wstaje i robie MM. Mlody jest ewidentnie glodny, bo slychac jak mu w brzuszku burczy. W nosie mam ksiazki
Lejesz miod na moje serce utwierdzilam sie tylko w przekonaniu, ze nie robie nic zlego

W temacie zabkowym.... U nas tez szczesliwa szostka ostatnie zeby wyszly w kwietniu chyba.... A teraz posucha...

Bylismy z Maja w zoo (rok temu byla z nami ale w brzuszku) zainteresowanie na poczatku bylo duze, zwlaszcza w akwarium (probowala lapac rybki przez szybe) ale pozniej zeszlo z niej powietrze i miala wszystko gdzies teraz zalicza zgona w lozeczku

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 17:41   #857
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Może samolotem? My planujemy polecieć na weekend we wrześniu do Gdańska, bo od nas 8h samochodem... A tak 1h15min na miejscu

Natka Kajool i reszta dziewczyny odwiedzać trójmiasto, odwiedzać!

Już się miałam ze Stapelka spotkać w Sopocie, ale zamiast morza wybrali Wrocław why

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 17:47   #858
agni82
Zadomowienie

Cytat:
1. Takie male sprostowanie nie "on" tylko "ona" mam corke, Maja ma na imie
no pewnie ze masz Maję a skąd ja wzięłam "jego" to sama nie wiem, tak mi się napisało bo myślałam o Emilu- chłopcu . tylko tyle mam na swoje usprawidliwienie. prosze o wybaczenie

my po zakupach. kupiliśmy pierwsze buty Emilowi -pani zmierzyła w sklepie doradziła, a Emil wybrał. piekne buciki brązowe Clarksa. nawet ich namiętnie nie sciąga

Boże, co za pogoda. leje i leje i przerwa i ... leje znowu. i tak to się ciągnie od kwietnia. lubię deszcz, ale to już przesada. to tak jakby ktoś Was karmił samą czekoladą przez kilka miesięcy. przejada się

a kostki rosolowej to dlaczego nie wolno dla dzieci? bo nie wiem. a chcę ugotować zupę i mam te warzywa mrożone hortex na zupę. i jak dotad to dawałam taką specjalną kostkę rosołową Heinza dla dzieci z minimalna ilościa soli.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 18:03   #859
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni ja juz tez mam dość tej pogody !!!! Nie dość ze cieżko sie wbić ze spacerem to i nic nie schnie. Pranie wisi po 3 dni. A na poprawe sie nie zapowiada. Ma padać cały następny tydzien ZNÓW !!!

Wiki je zupy takie jak my. Odlewam tylko w garnek na sam koniec gotowania przed przyprawieniem ( pieprz, papryka) bo maz lubi ostrzejsze Troche.
Stary 2012-07-14, 19:04   #860
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ja też mam już dość tej pogody.. Niedługo w ramach rozrywki jadę na zakupy do Tesco

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:21   #861
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja też mam już dość tej pogody.. Niedługo w ramach rozrywki jadę na zakupy do Tesco
Madziulka mam takie same rozrywki
Stary 2012-07-14, 19:29   #862
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Agni ja juz tez mam dość tej pogody !!!! Nie dość ze cieżko sie wbić ze spacerem to i nic nie schnie. Pranie wisi po 3 dni. A na poprawe sie nie zapowiada. Ma padać cały następny tydzien ZNÓW !!!
no i właśnie dlatego kupilismy suszarkę, bo u nas to jak T. mówi było jak w pralni chemicznej wszystko porozwieszane.
Cytat:
Madziulka mam takie same rozrywki
ja też. ale bliżej sainsburys
Choć dziś nie powiem wybraliśmy się do Westfield by kupic buty Emilowi. ale tłumy mnie wkurzyły i szybko się zwinęliśmy.
Btw : dziś się zaczęła wyprzedaż w Next - oczywiście kupilismy torbę ubrań Emilowi -a ja sobie nic, bo baby wyrywają sobie ubrania i nie chciało mi się nic szukac w tej szamotaninie
Stary 2012-07-14, 19:36   #863
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry pomysł z ta suszarka. U nas wyprzedaż w H&M. Nawet nie szlam, kiedys widziałam jak sie szamotaly w Next. Ja dziekuje.
Stary 2012-07-14, 19:42   #864
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Nam dzisiaj minął dzień pod znakiem 7go zęba
Zaneta rzeczywiście ta dolna dwójka boleśnie wychodzi

z tego płaczu zapomniałam co miałam komu napisac...

Ewa też pije mleko w nocy...ze 2 tyg temu przerazona próchnica i otyłoscia mojego dziecka podjełam walke z nocnym mlekiem...próbowałam kilka nocy podawać tylko wode...długo nie wytrzymałam
Ewka po 120ml wody siadała i płakała,płakała,płakała, a jak juz zasneła to budziła sie po 30min i znowu płakała-po mleku zasypiała
Przed snem nie jest w stanie wypic wiecej niz 180 i budzi sie około 1 w nocy...próbowałam też robic pozniej kolacje i "dobic" mlekiem ale tez to nic nie dało.
Nawet sie nie zdazyłam pochwalic ze przesypiałą juz całe noce az zaczełą wychodzic ta nieszczesna dwóka i nie spimy wogole
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:44   #865
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
ja też. ale bliżej sainsburys
Też chodziłam w ramach rozrywki, gdy w UK padało.

Dziewczyny, a tak w ogóle to mieszka może któraś koło Witney? To było małe urokliwe miasteczko obok Oxfordu. nawet ulicę pamiętam Mountfield Round czy jakoś tak
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:47   #866
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Też chodziłam w ramach rozrywki, gdy w UK padało.

Dziewczyny, a tak w ogóle to mieszka może któraś koło Witney? To było małe urokliwe miasteczko obok Oxfordu. nawet ulicę pamiętam Mountfield Round czy jakoś tak
ja nie. ja w centrum Londynu
Cytat:
Dobry pomysł z ta suszarka. U nas wyprzedaż w H&M. Nawet nie szlam, kiedys widziałam jak sie szamotaly w Next. Ja dziekuje.
dlatego teraz kontynuuję zakupy przez internet. nikt mi niczego nie wyrywa
Stary 2012-07-14, 19:48   #867
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Czyli zaraz bedzie wysyp na allegro

agni82 Strasznie dziwny zwyczaj z tymi roczniakowymi imprezami...mi sie tez wydaje,że to taka bardziej rodzinna uroczystość
U Nas dopiero od niedawna jest szał przedszkolnych urodzinmoja szwagierka smieje sie,że przez te urodziny zbankrutuje30 dzieci i wszyscy zapraszaja i wszystkich trzeba zaprosic.
Naprawde nie wiem co Ci doradzic
Stary 2012-07-14, 20:34   #868
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Czyli zaraz bedzie wysyp na allegro

agni82 Strasznie dziwny zwyczaj z tymi roczniakowymi imprezami...mi sie tez wydaje,że to taka bardziej rodzinna uroczystość
U Nas dopiero od niedawna jest szał przedszkolnych urodzinmoja szwagierka smieje sie,że przez te urodziny zbankrutuje30 dzieci i wszyscy zapraszaja i wszystkich trzeba zaprosic.
Naprawde nie wiem co Ci doradzic
no właśnie. o ile mogę zrozumieć imprezy kilkulatków, o tyle nie mieści mi sie w głowie urządzanie takiej imprezy dla roczniaka. u nas nie byłoby mozliwości zrobienia w domu, a w parku trzeba się modlić o dobra pogodę. wiem że dziewczyny wynajmują sale, ale moim zdaniem to przesada. jedna która urządziła imprezkę w domu, biegała w kółko za grupą dzieciaczków i odkurzała rozdeptane ciasteczka, jagody, winogrona, chrupki i inne. oficjalnie wiec chyba nie urządzamy żadnej imprezy. zostanie tylko mały obiad i tort z dziadkami. wystarczy.
Stary 2012-07-14, 20:42   #869
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Btw : dziś się zaczęła wyprzedaż w Next - oczywiście kupilismy torbę ubrań Emilowi -a ja sobie nic, bo baby wyrywają sobie ubrania i nie chciało mi się nic szukac w tej szamotaninie
Kocham ta wyprzedaż, o 6 rano w kolejce

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:46   #870
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie. o ile mogę zrozumieć imprezy kilkulatków, o tyle nie mieści mi sie w głowie urządzanie takiej imprezy dla roczniaka. u nas nie byłoby mozliwości zrobienia w domu, a w parku trzeba się modlić o dobra pogodę. wiem że dziewczyny wynajmują sale, ale moim zdaniem to przesada. jedna która urządziła imprezkę w domu, biegała w kółko za grupą dzieciaczków i odkurzała rozdeptane ciasteczka, jagody, winogrona, chrupki i inne. oficjalnie wiec chyba nie urządzamy żadnej imprezy. zostanie tylko mały obiad i tort z dziadkami. wystarczy.
A już nawet nie chce myśleć gdyby któremuś z dzieciaczków cos sie stało

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kocham ta wyprzedaż, o 6 rano w kolejce
Też bym chętnie w takiej postała
W 3 miesiacu ciaży namówiłam koleżanke na wyprzedaz w Berlinie...kupiłam tylko jedna apaszke-reszte dnia albo sikałam albo wymiotowałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości