|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II
Cytat:
Mam dokładnie to samo ! Moja mamcia nie rozumie nawet, że można się najeść, bo jak twierdzi, ona zawsze by zjadła coś jeszcze I kiedy ja mówię, że już nie mogę, to po prostu nie potrafi tego pojąć :x A jeżli chodzi o słodycze to właśnie tak robię- jem, żeby nie robić jej przykrości . Ona bez słodyczy życia sobie nie wyobraża ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
Powinno tak być częściej, no i brakuje podwieczorku
|
||
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
masz chyba dobry kontakt z ojcem?
zazdraszczam. a co z mamą? (jeśli nie chcesz to nie pisz)
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Wychodzę z kompulsów!
Utrzymanko ![]() Śniadanie; gęsta kaszka manna na szklance mleka ze szklanką musu truskawkowego i szklanką malin+ 6 biszkoptów waniliowych. 2Śniadanie; kromka chleba z pestkami dyni z sałatą, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem + 4 morele+ kostka Ritter Sport jogurtowej + kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego. Obiad; pół opakowania warzyw na patelnię z dużą ilością ziemniaków( około 350gram) z połową woreczka kaszy jęczmiennej. Podwieczorek; serek wiejski (150gram, nie lekki) z orzechami włoskimi. Kolacja; 3 kromki chleba żytniego na zakwasie z 2 dużymi wiejskimi jajami na twardo, sałatą i szczypiorkiem. Ćwiczenia; 40 minut rowerka+ 10 minut twistera Edytowane przez daria715 Czas edycji: 2012-07-11 o 11:15 |
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dawno nie widziałam tak ładnego jadłospisu. chociaż do obiadu mogło wpaść jakieś mięso (chyba, że jesteś wege?) pozdrawiam
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
sernik to nie ciasto tylko deser
polecam jeszcze kruche z wiśnami albo drożdżowe bułeczki z cynamonem (przepis u mnie na blogu )
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Na moim blogu jest przepis z szarlotka ale ci podam. niestety na wizaz wchodze przez bramke proxy wiec bedzie problem z oddzieleniem składników ale mam nadzieje ze sobie poradzisz Na moim blogu jest przepis z szarlotka ale ci podam. niestety na wizaz wchodze przez bramke proxy wiec bedzie problem z oddzieleniem składników ale mam nadzieje ze sobie poradzisz Na moim blogu jest przepis z szarlotka ale ci podam. niestety na wizaz wchodze przez bramke proxy wiec bedzie problem z oddzieleniem składników ale mam nadzieje ze sobie poradzisz 2 szklanki mąki 1/2 kostki masła/margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2szklanki cukru z tego zagniatam ciasto. kiedy składniki mają temp. pokojową łatwiej zagniesc. potem dziele na pół i do lodówki na pół godziny. potem połowe wykładam do prodiza lub okrągłej foremki. podpiekam 15 minut potem wykładam na to jabłka+cukier lub wiśnie z kompotu albo świeze z ogrodu zasypane cukrem druga połowa ciasta i pieke ok. 40 minut.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-11 o 18:45 |
|
|
|
#1538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Przyczajenie
|
Hej, podczytuje to forum od jakiegoś czasu, ale dziś dopiero postanowiłam się odezwać.. Jeśli na jadłospisie 1500-1800 kcal tyję (tydzień o,5 kg) to znaczy, że mam strasznie spowolniony metabolizm? Jeśli nadal będę tyle jadła to wciąż będę tyła czy w końcu mój metabolizm się rozkręci? Bo widzę po jadłospisach, że niektóre dziewczyny jedzą fajnie, dużo, a nie tyją.. to jest kwestia indywidualna czy da się jakoś nad sobą popracować? (jeśli tak to ile to trwa.. ?)Chcę normalnie jeść, jak wszyscy domownicy, ale gdy widzę, że tyję to zaczynam mieć wyrzuty sumienia i pojawia się chęć kombinowania.
Co robić? Proszę o pomoc.
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
P.
na czczo: siemię lniane (kleik) 1. 8:00 owsianka z 4 łyżek płatków owsianych z jogurtem naturalnym, truskawkami, masłem orzechowym i miodem (po 1,5 łyżeczki), herbata zielona z cytryną 2. 11:00 grahamka z masłem, tuńczykiem wsw (cała puszka), pomidorem z solą 3. 14:00 talerz zupy krem warzywnej gotowanej na udźcu (włoszczyzna+buraczki) udziec kurczaka pieczony, makaron pełnoziarnisty z koperkiem, ogórki małosolne 4. 17:30 jogurt naturalny z wkrojonym bananem, truskawkami, otrębami, kilkoma łyżkami zdrowego błonnika Granex; kilkanaście orzechów laskowych 5. 20:15 grahamka 100 g z masłem: pół z 2 plasterkami polędwicy miodowej, sałatą, pół z 3 kulkami mozzarelli, bazylią i pomidorem z solą, herbata zielona z cytryną i miodem Jest tu 2400 kcal? W ciągu dnia kilka herbat ziołowych i sporo wody Z ruchu: spacery, ok pół godziny ćwiczeń wzmacniających/rozbudowujących? mięśnie Wyjaśnię: Mam pozwolenie od mojej pani doktor na: lekkie ćwiczenia wzmacniające, nordic walking i jogę, ponieważ jestem takim flaczkiem :P któremu zanikły mięśnie... i muszę to odbudować... no i wymiary poszły trochę do przodu Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-07-11 o 21:16 |
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Ciebie tego brakuje, w dodatku ZA MAŁO! Proponuję dorzucić coś do śniadania to raz- dwa, proponuję robić 2,5 h między posiłkami - do maks 3h i wcisnąć gdzies jakąś kaloryczna przekaske.
Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2012-07-11 o 22:10 |
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Mi wychodzi jakieś 2350-2400... sama nie wiem już :P
|
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1545 |
|
BAN stały
|
czemu ciągle bym jadła marchewki, piła jogurty i jadla warzywa.... trzeba jeść białko - twarogi/mięso.. jem ale w malych ilościach bo ciągle mnie ciągnie do warzyw
eh
|
|
|
|
#1546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje za ocenkę Nie, nie jestem wege, tylko po prostu nie jadamy mięsa codziennie. Mięso było w niedziele, poniedziałek,wtorek i dzisiaj też będzie. |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu upierasz sie przy swoim ?
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
w odpowiedzi na pytanie: miewam dobry kontakt z Ojcem. Miewam. z Mama też miewam. Ale staram się zwracać uwagę tylko na te dobre momenty a pomijać docinki, kłótnie, wyzwiska itp.
![]() dziś: śn: 2 bułki pszenne z masłem, serkiem capri, pomidorem, papryką z serkiem topionym z szynką i papryką kawa z mlekiem skondensowanym light i łyżką miodu 2 śn: 2 rzodkiewki, 1/2 razowej bułki na sucho obiad: 2 gołąbki małe kolacja: twarożek z ogórkiem , parówka + nestea brzoskwiniowa |
|
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, ładnie zaczęłaś, ale później obcinałaś jak się da.. Musisz trochę popracować, bo kiepsko to wygląda.. |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Psychiatra mowi, ze jest dobrze. Waga poszla w gore, niewiele, ale poszla )))))))) A najbardziej sie ciesze z tego, ze mnie to cieszy a nie frustruje ![]() na jutro plan ( kocham planować... i z reguly realizuje) śn: 2 kiełbaski wiedeńskie i jedna bułka fitness ( uwielbiam!) z serkiem i łososiem sałata i pomidorem, z masłem, jajkiem i serkiem caprie, pomidorem, kawa z mlekiem i miodem 2 śn: jogobella i 2 mace obiad: pierogi z miesem i szpinakiem (dostalam od ciociiii!)(5) kolacja: pieczone z mozzarella i pomidorem plastry cukinii (4) + oczywiscie moja ukochana nestea, na jutro cytrynowa
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz, małymi kroczkami do przodu Oby zapału i motywacji starczyło Ci na długi, dłuuugi czas Trzymam kciuki ! |
|
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
sn: kefir duzy, dwa pomidory
2 sn: kefir duzy, ogorek pomidor obiad: odrobina ryby, pomior, kalafior kolacja: pomidor, jogobella lajt moze wcisne gdzies pieczywo chrupkie. nie wiem. |
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakim celu wrzucasz ten głodowy jadłospis? t
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
odnotowuje. Mialam wypadek, chwilowo nie moge zbytnio jesc tak jak jadlam.
|
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
a co ja mam powiedzieć, jak ja potrafie sie najjeśc kawałeczkiem sernika, kiloma prazynkami i piwem ?
bez picia pół banana mnie przerasta... wy chociaz jecie jakieś warzywa, zdrowe posiłki, ja jedyne co zmieszcze ze zdrowych rzeczy to np jogurt nic nie moge jeśc po prostu nic nie mam ochoty na jedzenie wogole a wcale nie jestem chuda, przytyłam 10 kg... waże ja wiem może ze 43 kg i mam 160 cm, lat 26 (zmalałam 2 cm przez osteoporoze) po zjedzeniu połowy kajzerki z czymś np margaryna, ser żółty sałata 3 plastry pomidora umieram jakieś hmmm kilka godzin... co ja mam zrobic to nie jest prowokacja...ani zarty..moje opuchlizny / obrzeki siegają spokojnie ze 4kg, 3 dni temu ważyłam 3 kg wiecej... nie wiem co mam zrobic...nic juz nie wiem |
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
Terapeuta. Fizycznie nie możesz się najadać taką porcją.
|
|
|
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
ale ja nie mam blokady psychicznej, z reszta z miesiac temu miałam kontakt z psychiatrą psychologiem itp, bo trafiłam na noc do psychiatryka za alkohol (tzn znajomy był zgłoszony, a że ja byłam z nimi powineli nas wszystkich )
może to przez alkohol organizm nic nie przyjmuje nie wiem ja mam mdłości cały czas |
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
moje jadło
I jogurtowe placuszki z owocami, karmelowa inka z mlekiem i cukrem II opieczona bagietkowa grahamka,pół z ricottą i jagodami,pół z masłem orzechowym i jagodami, maliny,truskawki,świeży sok pomarańczowy III kurczak gyros w otrębach,młode ziemniaczki,brokuły,kurki robione przez mame IV opieczona grahamka z serkiem i szynką,z serkiem i pomidorem,3 wasy do pochrupania,świeży sok marchewkowy |
|
|
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie widzę tu dobrych tłuszczów, może dodaj trochę oliwy do sałatki ? Nasiona, orzechy ? ;> Może zjedz jako dodatek do podwieczorku, bo jego troszkę też brakuje ? ;> P.S Lubię przeglądać Twojego bloga Placuszki wyglądają obłędnie *.* podasz przepis ?
Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-07-14 o 20:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

No i twierdzi, że bez cukru (białego cukru i słodyczy) nie da się zdrowo żyć
I kiedy ja mówię, że już nie mogę, to po prostu nie potrafi tego pojąć :x A jeżli chodzi o słodycze to właśnie tak robię- jem, żeby nie robić jej przykrości . Ona bez słodyczy życia sobie nie wyobraża
o 21 doszła miseczka risotto ( ryż, pieczarki, papryka jalpeno, pomidor, oliwa z oliwek, ser pleśniowy lazur, pstrąg wędzony) baj mój Tato. Tadaam
Powinno tak być częściej, no i brakuje podwieczorku 
zazdraszczam. a co z mamą? (jeśli nie chcesz to nie pisz)
albo drożdżowe bułeczki z cynamonem (przepis u mnie na blogu
)

Co robić? Proszę o pomoc.