Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-14, 20:00   #1951
dance makabre
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Moje U ( I faza) - proszę o ocenę

Śniadanie: owsianka na mleku 0,5% z rodzynkami, orzechami włoskimi, migdałami, brzoskwinią, jabłkiem, borówkami i malinami mleko 0,5% to jest zabielana woda, lepiej korzystaj z 1,5 lub 2- oprócz mogły wpaść jeszcze płatki (z dowolnego zboża) zamiast części owoców

brak drugiego śniadania, powinno być np. bułka z serem pleśniowym/żółtym/twarogiem lub jajkiem i obkładem warzywnym

Obiad: gotowany kalafior, fasolka szparagowa, pomidor i jajko sadzone na kropli oliwy z oliwek brakuje węglowodanów, dorzuć kaszę/makaron/ryż

Przekąska: borówki amerykańskie i maliny (ok szklanki) mało, dorzuć np. serek wiejski

Kolacja: lód rożek czekoladowy (wiem...masakra jak na kolację) no średnio lepiej było go zjeść do II śniadania albo dorzucić do podwieczorku, a na kolację (jeśli dopiero wychodzisz z R i chcesz jeszcze jeść redukcyjne kolacje, to ok) np. twaróg/jajecznicę, z warzywami

45 min intensywne cardio z Jillian Michaels

+ po treningu jogurt naturalny

Dodam, że jestem wegetarianką, waga: 43 kg wzrost 153 cm
Nadal jesz bardzo redukcyjnie... Za mało jedzenia ogólnie, no i brak węglowodanów złożonych.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
słoik ma ok 450g, jutro jeszcze powinny być z przeceną wątpię a co do wersji smakowej, ja lubię obie, ale dziewczyny zachwalały crunchy.

U
9 km biegu
I.Razowe pancakes z borówkami amerykańskimi, wiórkami kokosowymi, kawałem mlecznej Toblerone, serkiem Capri i miodem.
II. Banan, dwie brzoskwinie i duża garść truskawek posypane pokruszonym serkiem j.w. i pestkami dyni.
III. Solidna miska rosołu z babcinym makaronem i dużą piersią z kurczaka, talerzyk marchewek, pietruszki, selera i pora gotowanych z wywarem.
IV. jakieś 30-40 dag czereśni
V. Bułka pseudorazowa z ziarenkami z masłem na pół: -jajkiem, majonezem i szczypiorkiem, - gotowanym udkiem z kurczaka, ketchupem i cebulą, pomidor.
A to kiepsko, bo jutro nie dam rady pojechać A co z tym całym asortymentem, który się nie sprzeda?

A jadłospis świetny, nie mam żadnych zastrzeżeń Zazdraszczam babci produkującej makaron
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-07-14 o 19:52
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 20:43   #1952
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
A to kiepsko, bo jutro nie dam rady pojechać A co z tym całym asortymentem, który się nie sprzeda?

A jadłospis świetny, nie mam żadnych zastrzeżeń Zazdraszczam babci produkującej makaron
Dzięki za zerknięcie A co do masła, to wiesz co, zależy od Lidla... Może jeszcze potem wystawią. Jeśli piszesz, że półki były pełne to jest taka szansa, u mnie już na przykład dzisiaj regał był mocno przetrzebiony w porównaniu z wtorkiem(wtedy kupowałam swoje). Próbować zawsze warto A może poprosisz kogoś, by wziął Ci je jutro?
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:08   #1953
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
Dzięki za zerknięcie A co do masła, to wiesz co, zależy od Lidla... Może jeszcze potem wystawią. Jeśli piszesz, że półki były pełne to jest taka szansa, u mnie już na przykład dzisiaj regał był mocno przetrzebiony w porównaniu z wtorkiem(wtedy kupowałam swoje). Próbować zawsze warto A może poprosisz kogoś, by wziął Ci je jutro?
Musiałby brat na kulach zamiatać 7 pięter po schodach (windę nam zmieniają), a potem ze 2 km do sklepu, także raczej nie da rady

Mój dzisiejszy, zupełnie nieidealny, no ale
I kokosowa jaglanka (5 łyż + 1 łyż otrąb pszennych) z nektarynką i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem
II bułka bawarska na pół: z serem brie/ z serkiem włoskim, pesto bazyliowym i pomidorem
po: kawa mrożona (z lodami i bitą śmietaną, ale skąpo tego jakoś dali) w kawiarni
III zapiekanka naleśnikowa ze szpinakiem i fetą, pod żółtym serem i chili (któraś mi tu ostatnio zrobiła smaka! )
IV kubek kisielu żurawinowego, nektarynka
V kromka razowca z wędzoną makrelą i majonezem, pół papryki

Nie za dużo dziś?
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-07-14, 21:41   #1954
Milka1224
Rozeznanie

U

I grahamka na pół - zapieczona z oscypkiem, płatkami chilli i chorizio / wędzonym pstrągiem z ziołami, pomidor malinowy z bazylią + duża kawa

II świeży sok pomaranczowy 400 ml, paczka bakal up (nerkowce, laskowe i rodzynki)

III pieczen wołowa w ciemnym sosie winnym podana z żurawiną i czeskimi knedlikami bułczanymi, sok pomidorowy

kawałek szarlotki z megailoscia jabłek

IV serek wiejski ze szczypiorkiem, ze 2 garscie suszonych śliwek

do picia: herbata czarna, pokrzywa i woda

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

U

I grahamka na pół - zapieczona z oscypkiem, płatkami chilli i chorizio / wędzonym pstrągiem z ziołami, pomidor malinowy z bazylią + duża kawa

II świeży sok pomaranczowy 400 ml, paczka bakal up (nerkowce, laskowe i rodzynki)

III pieczen wołowa w ciemnym sosie winnym podana z żurawiną i czeskimi knedlikami bułczanymi, sok pomidorowy

Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 21:47   #1955
kinkong
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
U

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

U

jak zwykle cudownie...gdzie jesteś w górach?? widzę czeskie knedliki i od razu przypomniał mi się mój ukochany Karpacz...
kinkong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 22:32   #1956
olik187
Rozeznanie

Cytat:
U

U

porywam moje ukochane oscypki;D

i wstawie swoje U

śniad; grahamka na pół z sałatą, wędzonym filetem z indyk, roladą ustrzycką i warzywmi/ serkiem naturalnym i pastą sezamową; mus z mrożonego melona i brzoskwini z jogurtem nat

2śniad; serek homogenizowany z borówkami, spory kawałek domowego biszkoptu z malinami. kawa z mlekiem

obiad; grillowana pierś z indyka w świezych ziołach, grillowane warzywa( cukinia, papryka, cebula, pieczarki), gotowana żółta fasolka szparagowa,kasza jęczmienna

40 min killer (chodakowska)

przekąska; jabłko papierówka, garść czarnych porzeczek, kilka młodziutkich marchewek z działki

kolacja; puszka szprotów w sosie pomidorowym, pomidor, kolorowe papryki i kilka rzodkiewek, grzanka z razowca
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 22:45   #1957
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Ś;Owsianka na wodzie z 2 łyżkami lnu,musem porzeczkowo agrestowym,kokosem, 1 łyżka kakao

II Kanapka z masłem roślinnym szynką z indyka +mus jablkowy .

rower 1 h

O;Kasza pęczak, leczo warzywne (w lodówce czekają jeszcze 3 cukinie ) młoda marchew rozdrobniona blenderem z łyżeczką oliwy i pieprzem ziołowym

wpadły agresty,jeżyny,czerwona i biała porzeczka

Kanapka z chlebem żytnim z szynką i dużo sałaty,filiżanka kefiru z truskawkami

1 h na orbitreku

2 jajka

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
porywam moje ukochane oscypki;D

i wstawie swoje U

śniad; grahamka na pół z sałatą, wędzonym filetem z indyk, roladą ustrzycką i warzywmi/ serkiem naturalnym i pastą sezamową; mus z mrożonego melona i brzoskwini z jogurtem nat

2śniad; serek homogenizowany z borówkami, spory kawałek domowego biszkoptu z malinami. kawa z mlekiem

obiad; grillowana pierś z indyka w świezych ziołach, grillowane warzywa( cukinia, papryka, cebula, pieczarki), gotowana żółta fasolka szparagowa,kasza jęczmienna

przekąska; jabłko papierówka, garść czarnych porzeczek, kilka młodziutkich marchewek z działki

kolacja; puszka szprotów w sosie pomidorowym, pomidor, kolorowe papryki i kilka rzodkiewek, grzanka z razowca

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2012-07-14 o 22:46
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 03:59   #1958
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
a jak ją przyrządziłaaś??? Jest moze mdła? Podobna do kaszy jęczmiennej ?
jaglanka nie jest mdla, ale moze byc gorzka, dobrze ja zalac na trochę wrzatkiem i przeplukac przed gotowaniem
można ja ugotowac na sypko i jest troche jak kuskus, albo na gesto, pyszna z suszonymi owocami
Stary 2012-07-15, 06:46   #1959
Jorelia
Rozeznanie

U:

I. Domowa granola z pestkami dyni, suszoną żurawiną i daktylami na mleku sojowym, dwie brzoskwinie,
kawa z mlekiem.

II. Makaron razowy z tuńczykiem, rukolą, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi + oliwa, ocet balsamiczny, świeża bazylia.

III. (na przerwie w pracy) Kanapka z dwóch kromek razowca z masłem, szynką drobiową, camembertem, sałatą i rzodkiewką +
sok marchewkowy jednodniowy, jabłko.

IV. Jajecznica z dwóch jaj ze świeżym szpinakiem i czosnkiem, kromka chleba słonecznikowego z masłem;
kubek kakao na mleku, miseczka czereśni.

Niestety godziny mojej pracy narzucają mi teraz jedzenie tylko czterech posiłków - na piąty po prostu nie mam czasu. Mam nadzieję, że
nie zacznę przez to spadać z wagi...

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 09:09   #1960
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość

Ś;Owsianka na wodzie z 2 łyżkami lnu,musem porzeczkowo agrestowym,kokosem, 1 łyżka kakao

II Kanapka z masłem roślinnym szynką z indyka +mus jablkowy . ok, ale na szynkę mogły wpaść warzywa

rower 1 h

O;Kasza pęczak, leczo warzywne (w lodówce czekają jeszcze 3 cukinie ) młoda marchew rozdrobniona blenderem z łyżeczką oliwy i pieprzem ziołowym taki mus marchewkowy? dobre to?

wpadły agresty,jeżyny,czerwona i biała porzeczka

Kanapka z chlebem żytnim z szynką i dużo sałaty,filiżanka kefiru z truskawkami

1 h na orbitreku

2 jajka jakoś dziwnie, jakbyś się chciała zapchać na noc
To miało być R czy U?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość

PRZE-PYSZ-NIE
Stary 2012-07-15, 12:24   #1961
biedroneczka94
Raczkowanie

dziewczyny, mam pytanie: jak pokonac chec na slodkie? czy to nie jest tak, ze jak sie tyle czasu odmawialo sobie slodyczy, to teraz ma sie podwojna ochote?
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 15:29   #1962
DemiRose13
Raczkowanie

moje już w pełni wakacyjne P

2 szklanki wody z cytryną na czczo

I) "pałka" z kurczaka (pieczona w piekarniku), tost pełnoziarnisty żytni z olejem kokosowym, kawałkiem jajka i papryką (resztki z podróży)

II) piętka bułki jęczmiennej z olejem kokosowym, pomidor

III) czereśnie

IV) spaghetti (tricolore z Lidla) z sosem pomidorowym (z Rossmanna), sałatki (niestety kupne)

V) arbuz

V) na kolację może pałka z kurczaka z drogi, jakieś jajko albo tost...jeszcze nie wiem.

do picia: herbata, woda, zielona herbata...

i jak? zerknie ktoś?
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 16:57   #1963
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DemiRose13 Pokaż wiadomość

I) "pałka" z kurczaka (pieczona w piekarniku), tost pełnoziarnisty żytni z olejem kokosowym, kawałkiem jajka i papryką (resztki z podróży)

III) czereśnie

IV) spaghetti (tricolore z Lidla) z sosem pomidorowym (z Rossmanna), sałatki (niestety kupne)

V) arbuz

V) na kolację może pałka z kurczaka z drogi, jakieś jajko albo tost...jeszcze nie wiem.

i jak? zerknie ktoś?
hehe, dobry żart...toż to nawet w malutkiej części P nie przypomina.
NIe jestem w stanie powiedzieć nic innego niż- dziewczyno, ogarnij się i zacznij pisać jak zaczniesz jeść, a nie głodować.

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:00   #1964
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DemiRose13 Pokaż wiadomość

III) czereśnie

V) arbuz

i jak? zerknie ktoś?
To jakiś żart ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:20   #1965
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinkong Pokaż wiadomość
jak zwykle cudownie...gdzie jesteś w górach?? widzę czeskie knedliki i od razu przypomniał mi się mój ukochany Karpacz...
O widzisz! Teraz własnie w Karpaczu, a tak to w różnych miejscach po kilka dni Dzięki za zerknięcie

olik187, nie dam bo tez kocham

Dzisiaj U:

I 1,5 bardzo dużej kromki żytniego na zakwasie z ziarnami i soją - z wdzonym pstrągiem / oscypkiem / wędliną drobiową, pokrojony pomidor + duża kawa

II szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i gałką lodów kawowych, owoce do dekoracji + zielona herbata

III penne bolognese zapiekane pod dużą ilością żółtego sera - mega się napchalam

IV popijam świezy sok jabłkowy 350 ml i będzie pewnie jogurt bo chyba więcej nie wcisne

do picia: woda i herbata żurawinowa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:35   #1966
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
O widzisz! Teraz własnie w Karpaczu, a tak to w różnych miejscach po kilka dni Dzięki za zerknięcie

olik187, nie dam bo tez kocham

Dzisiaj U:

I 1,5 bardzo dużej kromki żytniego na zakwasie z ziarnami i soją - z wdzonym pstrągiem / oscypkiem / wędliną drobiową, pokrojony pomidor + duża kawa

II szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i gałką lodów kawowych, owoce do dekoracji + zielona herbata

III penne bolognese zapiekane pod dużą ilością żółtego sera - mega się napchalam

IV popijam świezy sok jabłkowy 350 ml i będzie pewnie jogurt bo chyba więcej nie wcisne

do picia: woda i herbata żurawinowa
omgggggggggggggggg

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:52   #1967
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

dance makabre marchewka raczej drobno poszatkowana niz mus
robiona takim blenderem do pesto.Smak ok,ale ja kocham wszystkie warzywka pod każdą postacią.Moja dieta to coś miedzy R a U

Ś;Owsianka na wodzie z dużą łyżką mielonego lnu +kubek porzeczek czarnej,czerwonej, białej posypana wiórkami kokosowymi

II nie było

O;Zapiekanka z białym makaronem (dla rodzinki robiłam) cukinią,indykiem,cebulką, pomidorem,oliwą z oliwek,dużo oregano prosto z krzaczka,ostra papryka polane smoothie zielonym(sałata rzymska,ogórek,pomidor,tr oszke czarnej porzeczki) aż za dużooo tego zjadlam

przed treningiem; kromka razowca,plaster wedliny z indyka,dużo sałaty rzymskiej
ogóras małosolny

bieganie ok.1 h

po treningu twaróg póltłusty z pomidorem i ogórkiem małosolnym

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2012-07-15 o 19:49
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:44   #1968
Poa alpina
Zadomowienie

Hedonistyczny weekend z TŻ, pożegnalny przed praktykami (konserwy i słoiki witają :P). Żegnam się z Wami na kilka tygodni (a okresu jak nie ma, tak nie było...)

SOBOTA

Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi i kakao naturalnym na chudym mleku, z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi

II śniadanie: cynamonowy ryż na mleku 175g z wkrojoną brzoskwinią i nektarynką

Do kawy: 50g mlecznej czekolady z nadzieniem z jogurtu, owoców leśnych i z chrupkami ryżowymi

Obiad: pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu, makaron z pszenicy durum z czerwonym pesto, cukinią, czerwoną cebulą, papryką czerwoną, zieloną i białą

Do kawy: nektarynka, pasek gorzkiej czekolady

Na całonocnej imprezie urodzinowej: 2 piwa Cornelius grejpfrutowy, pół piwa Cornelius ciemny pszeniczny, kawał pysznej domowej tarty śliwkowej, trochę czekoladek z alkoholem i mlecznej czekolady z bakaliami

NIEDZIELA

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie z wędliną z indyka, ogonówką, szczypiorkiem i prażoną cebulką; 2 kromki ziarnistego razowca z rzodkiewkami, masłem i ziołami prowansalskimi

Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze, 60g brązowego ryżu, fasolka szparagowa

Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z serami pleśniowymi, sałatą, pomidorem i jasnymi winogronami

Do kaw wpadło: pasek gorzkiej czekolady, pasek gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym, 50g białej czekolady z nadzieniem orzechowym z kawałkami orzechów laskowych (Lindt Nocciola)

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:11   #1969
blax5
Zadomowienie

Utrzymanie:

I. duży kawałek sernika z wiśniami posypany wiórkami kokosowymi

II. 2 kromki domowego chleba z ziarnami z masłem i twarogiem, konfiturą wiśniową/ twarogiem, dżemem morelowym/ szynką, papryką, sałatą i pietruszką; marchewka

III. duży kawałek pizzy z pieczarkami, szynką, cebulą, papryką, ananasem z dipem katchupowo-majonezowym

IV. mały jogurt naturalny, płatki kukurydziane, pół średniej wielkości melona właśnie skończyłam go jeść i chyba przesadziłam

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2012-07-15 o 20:15
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:14   #1970
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość

Ś;Owsianka na wodzie z dużą łyżką mielonego lnu +kubek porzeczek czarnej,czerwonej, białej posypana wiórkami kokosowymi dołóż jakieś białko (serek wiejski, jogurt, twaróg, albo chociaż rób na mleku)

II nie było bardzo niedobrze chyba, że wstałaś późno

O;Zapiekanka z białym makaronem (dla rodzinki robiłam) cukinią,indykiem,cebulką, pomidorem,oliwą z oliwek,dużo oregano prosto z krzaczka,ostra papryka polane smoothie zielonym(sałata rzymska,ogórek,pomidor,tr oszke czarnej porzeczki) aż za dużooo tego zjadlam pyyyyyyyycha

przed treningiem; kromka razowca,plaster wedliny z indyka,dużo sałaty rzymskiej
ogóras małosolny ok

bieganie ok.1 h

po treningu twaróg póltłusty z pomidorem i ogórkiem małosolnym ok
Bardzo ładnie dzisiaj, chociaż w pełni redukcyjnie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Hedonistyczny weekend z TŻ, pożegnalny przed praktykami (konserwy i słoiki witają :P). Żegnam się z Wami na kilka tygodni (a okresu jak nie ma, tak nie było...) nie opuszczaj nas! Będzie mi smutno bez Twoich pysznych jadłospisów A co do okresu- spokojnie, po odstawieniu tabletek gospodarka hormonalna może trochę szaleć, potrwa, zanim się wszystko ureguluje, czekaj cierpliwie i bądź dobrej myśli

SOBOTA

Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi i kakao naturalnym na chudym mleku, z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi !

II śniadanie: cynamonowy ryż na mleku 175g z wkrojoną brzoskwinią i nektarynką boże, zrób mi taki

Do kawy: 50g mlecznej czekolady z nadzieniem z jogurtu, owoców leśnych i z chrupkami ryżowymi też ją ubóstwiam

Obiad: pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu, makaron z pszenicy durum z czerwonym pesto, cukinią, czerwoną cebulą, papryką czerwoną, zieloną i białą pycha

Do kawy: nektarynka, pasek gorzkiej czekolady

Na całonocnej imprezie urodzinowej: 2 piwa Cornelius grejpfrutowy, pół piwa Cornelius ciemny pszeniczny, kawał pysznej domowej tarty śliwkowej, trochę czekoladek z alkoholem i mlecznej czekolady z bakaliami co to za piwo? pierwsze słyszę, a smak grejpfrutowy nie brzmi przekonująco

NIEDZIELA

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie z wędliną z indyka, ogonówką, szczypiorkiem i prażoną cebulką; 2 kromki ziarnistego razowca z rzodkiewkami, masłem i ziołami prowansalskimi

Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze, 60g brązowego ryżu, fasolka szparagowa redukcyjnie po ciężkiej nocy

Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z serami pleśniowymi, sałatą, pomidorem i jasnymi winogronami

Do kaw wpadło: pasek gorzkiej czekolady, pasek gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym, 50g białej czekolady z nadzieniem orzechowym z kawałkami orzechów laskowych (Lindt Nocciola)
Brak II śniadania w niedzielę wynikał, mam nadzieję, z późnej pobudki?

Moje stajenne U:
I owsianka sernikowa (z twarogiem, rodzynkami, wanilią i żółtkiem- dłuuugo gotowana) ; kawa z mlekiem
45 min rower
II kanapka składana (z 2 kromek razowca) z polędwicą sopocką, pomidorem, kapustą pekińską i papryką; 3 wafelki kakaowe Familijne
III bułka z pestkami dyni z serkiem włoskim, pomidorem i bazyliowym pesto
IV 1,5 paska czekolady Nussbeisser, jabłko
45 min rower
V miska barszczu ukraińskiego
Stary 2012-07-15, 21:25   #1971
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Brak II śniadania w niedzielę wynikał, mam nadzieję, z późnej pobudki?

Moje stajenne U:
I owsianka sernikowa (z twarogiem, rodzynkami, wanilią i żółtkiem- dłuuugo gotowana) ; kawa z mlekiem
45 min rower
II kanapka składana (z 2 kromek razowca) z polędwicą sopocką, pomidorem, kapustą pekińską i papryką; 3 wafelki kakaowe Familijne
III bułka z pestkami dyni z serkiem włoskim, pomidorem i bazyliowym pesto
IV 1,5 paska czekolady Nussbeisser, jabłko
45 min rower
V miska barszczu ukraińskiego

Mi też będzie smutno bez moich pysznych jadłospisów , bo na praktykach nie będą już takie smakowite

Dzisiaj to już mi się nawet śniło, że dostałam okres Marzę o nim, taka pierwsza miesiączka bez tabletek byłaby dla mnie największą radością, nawet jakbym miała umierać z bólu... Jest parę symptomów, które wskazują, że jednak organizm jakoś zaczął sobie radzić bez tabsów, ale z drugiej strony mam tak zmienne nastroje ostatnio (nad którymi nie panuję), że sama już nie wiem...

Ten ryż na mleku był kupny Z Netto.

Co do piwa, to zapraszam na www.cornelius.pl Piwo z sokiem grejpfrutowym było naprawdę smaczne Generalnie zaczynam łamać moje postanowienie związane z całkowitą abstynencją, ale jakoś mnie to nie boli. Teraz dociera do mnie, że moje postanowienie o niepiciu alkoholu, jakie postawiłam sobie 2 lata temu, nie wynikało jedynie ze względów ideologicznych, ale głównie ze strachu przed pustymi kaloriami :/ . Ok, kiedyś zdarzało mi się przesadzać z alko, jest to trucizna, ale kluczem jest po prostu znalezienie umiaru... Teraz postanowiłam sobie, że od czasu do czasu, kiedy nadjedzie okazja, wspierać będę lokalne browary i napiję się czasem jakiegoś niskoprocentowego wynalazku w dobrym towarzystwie. Zwłaszcza, że niedaleko mojego domu jest sklep z ponad 800 gatunkami piwa, gdzie widziałam np. piwo czekoladowe z płatkami owsianymi Wódy łoić nie mam zamiaru, tak więc moje nowe postanowienie traktuję jako kolejny postęp, podobny do przekonania się do spożywania pieczywa

No a pobudka rzeczywiście dziś późna, ale dzisiejszy jadłospis IMO wcale nie był redukcyjny, zwłaszcza czekoladowe szaleństwo. A ta czekolada Lindta była po prostu obłędna... Niebo w gębie.

Twoje dzisiejsze U bardzo ładne! Byłaś w stajni, a jednak zjadłaś treściwie, więc super Skład kanapek i bułki brzmi pysznie Jedyne co bym dodała, to jakieś świeże owoce do owsianki.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-07-15 o 21:29
Stary 2012-07-15, 21:48   #1972
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość

Mi też będzie smutno bez moich pysznych jadłospisów , bo na praktykach nie będą już takie smakowite

Dzisiaj to już mi się nawet śniło, że dostałam okres Marzę o nim, taka pierwsza miesiączka bez tabletek byłaby dla mnie największą radością, nawet jakbym miała umierać z bólu... Jest parę symptomów, które wskazują, że jednak organizm jakoś zaczął sobie radzić bez tabsów, ale z drugiej strony mam tak zmienne nastroje ostatnio (nad którymi nie panuję), że sama już nie wiem...

Ten ryż na mleku był kupny Z Netto.

Co do piwa, to zapraszam na www.cornelius.pl Piwo z sokiem grejpfrutowym było naprawdę smaczne Generalnie zaczynam łamać moje postanowienie związane z całkowitą abstynencją, ale jakoś mnie to nie boli. Teraz dociera do mnie, że moje postanowienie o niepiciu alkoholu, jakie postawiłam sobie 2 lata temu, nie wynikało jedynie ze względów ideologicznych, ale głównie ze strachu przed pustymi kaloriami :/ . Ok, kiedyś zdarzało mi się przesadzać z alko, jest to trucizna, ale kluczem jest po prostu znalezienie umiaru... Teraz postanowiłam sobie, że od czasu do czasu, kiedy nadjedzie okazja, wspierać będę lokalne browary i napiję się czasem jakiegoś niskoprocentowego wynalazku w dobrym towarzystwie. Zwłaszcza, że niedaleko mojego domu jest sklep z ponad 800 gatunkami piwa, gdzie widziałam np. piwo czekoladowe z płatkami owsianymi Wódy łoić nie mam zamiaru, tak więc moje nowe postanowienie traktuję jako kolejny postęp, podobny do przekonania się do spożywania pieczywa

No a pobudka rzeczywiście dziś późna, ale dzisiejszy jadłospis IMO wcale nie był redukcyjny, zwłaszcza czekoladowe szaleństwo. A ta czekolada Lindta była po prostu obłędna... Niebo w gębie.

Twoje dzisiejsze U bardzo ładne! Byłaś w stajni, a jednak zjadłaś treściwie, więc super Skład kanapek i bułki brzmi pysznie Jedyne co bym dodała, to jakieś świeże owoce do owsianki.
Może po prostu męczy Cię PMS- albo to ludzie są irytujący, tak czy siak dobrze zwalić na menstruację

Co do picia alkoholi- popieram Fanką wódki i "picia dla picia" też nie jestem, ale dobrym winem czy piwem smakowym od czasu do czasu nie pogardzę. Choć obawiam się, że z takim sklepem pod bokiem nie skończyłoby się na od czasu do czasu

Aaaa zapomniałam dodać, że do owsianki nektarynkę jeszcze pogryzałam

Dziewczyny, gdzie kupujecie te pyszne rozmaite czekolady Ritter Sport? Bo w Lidlu widziałam tylko mleczną, "mocno mleczną" i białą

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-07-15 o 21:50
Stary 2012-07-15, 22:02   #1973
Poa alpina
Zadomowienie

To raczej brak hormonów prowadzi u mnie do takich zawirowań, od czasu jak odstawiłam tabletki...

Ja w Rittersporty ostatnimi czasy zaopatrywałam się na targowiskach u ludzi sprowadzających różne towary z Niemiec

Stary 2012-07-15, 22:21   #1974
misia332
Zakorzenienie

Nadmorskie U :

jabłko, dwa ciastka zbożowe

pół taco z warzywami (nie smakowało mi, pieczone w głębokim oleju)

dwa plastry rolady ustrzyckiej, banan, żelki 2

chyba z 6 dużych krewetek, nektaryna

miseczka fistaszków w łupinach
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:25   #1975
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nadmorskie U :

jabłko, dwa ciastka zbożowe

pół taco z warzywami (nie smakowało mi, pieczone w głębokim oleju)

dwa plastry rolady ustrzyckiej, banan, żelki 2

chyba z 6 dużych krewetek, nektaryna

miseczka fistaszków w łupinach
No chyba żart.
Stary 2012-07-15, 23:50   #1976
kwiatuszek_a
Przyczajenie

Witam! Jestem tu nowa, więc proszę o wyrozumiałość!Z powodu bardzo głupiego odchudzania od dwóch lat mam problemy z kompulsywnym jedzeniem. Od jakiegoś czasu staram się jeść 2000 kcal, ale napady ciągle się zdarzają. Wydaje mi się, ze jest to spowodowane ciagłym liczeniem kalorii, wyrzutami sumienia gdy zjem coś dla mnie niedozwolonego. Po każdym napadzie obiecuję sobie, że teraz już przestanę liczyć kcal, trochę wyluzuję, bo to i tak do niczego dobrego mnie nie doprowadzi, lecz po kilku dniach znów wpadam w panikę i zaczynam liczyć od nowa. I koło się zamyka! W rezultacie zamiast przynajmniej utrzymywać wagę- tyję! Ale po wczorajszym napadzie postanowiłam spróbować od nowa! Moim celem jak na razie jest oduczenie się liczenia kcal, jedzenie bardziej na luzie! Myslę, ze gdy się tego nauczę, waga sama sie unormuję! W ramach "mocnego postanowienia poprawy" mam zamiar wklejać tu swoje jadłospisy i dlatego proszę wszystkie Panie o pomoc! Jeśli zauważycie, ze coś jest nie tak z moim jedzeniem, jest go za mało itd. proszę pisać! Liczę na pomoc!

Ś: Serek wiejski lekki (200g) z garścią borówek amerykańskich + kromka pumpernikla i 2 kromki chleba udającego graham , jedna sama, druga posmarowana łyżeczką serka homo i łyżeczka marmolady wieloowocowej.
II Ś: Miseczka płatków kukurydzianych z 200g serka homo i starta mrożoną brzoskwiną.
O: Sałatka z ogórka, pomidora, papryki i rukoli + 1 pieróg z kapustą i grzybami -miałam w planach zjeść ich ze sześć, ale nie smakowały mi dlatego z braku laku wziełam resztkę makaronu świderki z poprzedniego dnia + jogurt. (Wiem, że dziwny obiad ale plany się pozmieniały i musiałam improwizować).
P: Mała kromka weki z marmoladą wieloowocową + dwa małe jabłka + deser własnej roboty z galaretki wiśniowej i serka homo. Wyszła tego spora salaterka a ja zjadłam 1/3.
K: Frytki z marchewki pieczone w piekarniku ( marchewka pokrojona w paski + jajko), zapiekanka z gotowanej fasoli, groszku, cieciorki, kukurydzy i fasoli białej - z puszki+ sól, pieprz. Wszystko wymieszane z dwoma łyżeczkami koncentratu pomidorowego i na to plaster sera żóltego i siup do piekarnika Do tego wszystkiego szklanka maślanki.

Być może dania mogą wydać sie dziwne, ale ja gdy mam dni "normalne" bez napadów, lubie eksperymentować! Acha, jeszcze jedno, mam kłopot z jedzeniem mięsa, po prostu nie przepadam, czasem wręcz muszę sie zmusić żeby go jeść, tak z rozsądku! Przepraszam, że sie rozpisałam i proszę o opinie na temat jedzenia!
kwiatuszek_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:58   #1977
mpati86
Zadomowienie

R

Ś: bułka grahamka: z masłem orzechowym sante, twarożkiem domowym i dżemem malinowym/ z twarożkiem domowym i serem gouda light; kawa parzona z mlekiem
O: 2 naleśniki wielkie z twarogiem słodkim; kawa parzona z mlekiem ( obiad w restauracji)
K: Twarożek wiejski cały; kawałek chleba duży owalny razowy z margaryną i solą; pół dużego pomidorka

R

Ś: musli owocowe sante z mlekiem ok. 100g. ; kawa parzona z mlekiem
IIŚ: kanapka: 2 duże owalne złożone kawałki chleba razowego z sałatą, serem gouda light i rzodkiewką
O: ryż brązowy; filet z indyka panierowany smażony na oliwce; kalafior
K: twarożek lekki cały z warzywami; tost z chleba razowego z dynią( kwadracik) z wędliną drobiową w galarecie.

do tego ćwiczenia.
i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:19   #1978
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R

Ś: bułka grahamka: z masłem orzechowym sante, twarożkiem domowym i dżemem malinowym/ z twarożkiem domowym i serem gouda light; kawa parzona z mlekiem ilościowo ok, ale masło orzechowe+dżem to raczej zestaw na P niż na R
O: 2 naleśniki wielkie z twarogiem słodkim; kawa parzona z mlekiem ( obiad w restauracji) znowu słodko, dodatkowo w restauracjach zazwyczaj mocno dosładzają... mogłaś wziąć nadzienie wytrawne
K: Twarożek wiejski cały; kawałek chleba duży owalny razowy z margaryną i solą; pół dużego pomidorka węgle na kolacje -> out, lepiej dodać do wiejskiego warzywa

R

Ś: musli owocowe sante z mlekiem ok. 100g. ; kawa parzona z mlekiem brakuje owocu
IIŚ: kanapka: 2 duże owalne złożone kawałki chleba razowego z sałatą, serem gouda light i rzodkiewką ok, ładnie
O: ryż brązowy; filet z indyka panierowany smażony na oliwce; kalafior panierka niepolecana, lepiej na parze albo pieczony,jak już musi być z patelni to niepanierowany, ew. panierka z otrębów
K: twarożek lekki cały z warzywami; tost z chleba razowego z dynią( kwadracik) z wędliną drobiową w galarecie. jeśli po ćwiczeniach to ok, jeśli nie- wywal chleb

do tego ćwiczenia.
i jak?
I jadłospis: Fa-tal-nie. Jesz mało (brak II śniadania i podwieczorku, na pewno wiesz, że wg wszelkich zasad zdrowego odżywiania, a odchudzania to już zwłaszcza, jemy 5 posiłków w równych odstępach czasu), ale zupełnie nie R-kowo.
II jadłospis: lepiej, ale wciąż brakuje podwieczorku, uwagi jw.
Stary 2012-07-16, 10:12   #1979
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
I jadłospis: Fa-tal-nie. Jesz mało (brak II śniadania i podwieczorku, na pewno wiesz, że wg wszelkich zasad zdrowego odżywiania, a odchudzania to już zwłaszcza, jemy 5 posiłków w równych odstępach czasu), ale zupełnie nie R-kowo.
II jadłospis: lepiej, ale wciąż brakuje podwieczorku, uwagi jw.
Dzięki za uwagi. schudłam 6 kg na takich jadłospisach w przeciągu 2 i pół tygodnia, także nie widzę sensu nie panierować kotlecika, czy wywalić masło, jestem aktywna do tego, więc nie mogę nie wiadomo jak się katować, poza tym okresu brak...Więc wszystko z głową- jem to na co mam ochotę z pewnymi koniecznymi ograniczeniami. 3 posiłki 12 sta śniadanie 16 obiad i 19 sta kolacja. 21 spać. gdzie miałam wcisnąć te 2 pozostałe. W restauracji nie było wytrawnych+ wszystko było typu: golonko, bigos, kopytka ze skwarkami, placki z gulaszowym sosem, smalec i takie swojskie jadło, więc uważam, że i tak wybór był trafny- wolałam zjeść 2 cienkie, słodkie i smaczne, a przede wszystkim lekkie naleśniczki, niż kaszankę z boczkiem.
Dziękuję za ocenkę. Ale fatalnie to chyba za dużo powiedziane.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:20   #1980
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Dzięki za uwagi. schudłam 6 kg na takich jadłospisach w przeciągu 2 i pół tygodnia, także nie widzę sensu nie panierować kotlecika, czy wywalić masło, jestem aktywna do tego, więc nie mogę nie wiadomo jak się katować, poza tym okresu brak...Więc wszystko z głową- jem to na co mam ochotę z pewnymi koniecznymi ograniczeniami. 3 posiłki 12 sta śniadanie 16 obiad i 19 sta kolacja. 21 spać. gdzie miałam wcisnąć te 2 pozostałe. W restauracji nie było wytrawnych+ wszystko było typu: golonko, bigos, kopytka ze skwarkami, placki z gulaszowym sosem, smalec i takie swojskie jadło, więc uważam, że i tak wybór był trafny- wolałam zjeść 2 cienkie, słodkie i smaczne, a przede wszystkim lekkie naleśniczki, niż kaszankę z boczkiem.
Dziękuję za ocenkę. Ale fatalnie to chyba za dużo powiedziane.
To dobrze, że na tym chudniesz, ale wiadomo- przy dużym nadbagażu nawet niewielka zmiana nawyków czy zmniejszenie porcji powoduje nagły spadek wagi Potem będzie już trudniej. Nie namawiam do katowania się, ale do wybrania na kanapkę szynki i warzyw zamiast masła orzechowego i dżemu.
Jeśli tak późno wstajesz, to ok, 3 posiłki są wtedy uzasadnione.
A fatalnie to bardzo dobre słowo, jeśli spojrzeć na to, że jedyne warzywo tego dnia to była połowa pomidora, owoców zero (dżem to nie owoc), a poza tym- same węglowodany i twaróg. Po prostu niezdrowo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości