Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 22:31   #3151
_Zolzowata
Przyczajenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Raczej ci nie powiemy wiecej, niż tabele trzeba przymierzać, przymierzać, przymierzać.

Co najwyżej rozmiar 65, a spróbuj też 60.
Tabela sugeruje miskę 65 E albo 60F-FF. No to w te okolice możesz celować, poprzymierzaj sobie takie oraz w rozmiarach około i sam zobaczysz. Czasem rozmiary wychodzą sporo większe lub mniejsze, niż wynikałoby z tabelki.
Dziękuję pięknie
Oczywiście masz rację Wiadomo, że muszę poprzymierzać, żeby sprawdzić tak naprawdę jak to z tymi rozmiarami u mnie jest Ale jakiś punkt zaczepienia już mam
Stary 2012-07-04, 23:23   #3152
olaaa99
Zadomowienie

Może któraś z was potrzebowałaby stroju kąpielowego (naprawdę ładnie na biuście wyglądającego) w rozmiarze 75dd? Nie mam na celu "reklamy", ale mogę pomóc.

Edytowane przez olaaa99
Czas edycji: 2012-07-04 o 23:24
olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 23:31   #3153
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej ci nie powiemy wiecej, niż tabele trzeba przymierzać, przymierzać, przymierzać.

Co najwyżej rozmiar 65, a spróbuj też 60.
Tabela sugeruje miskę 65 E albo 60F-FF. No to w te okolice możesz celować, poprzymierzaj sobie takie oraz w rozmiarach około i sam zobaczysz. Czasem rozmiary wychodzą sporo większe lub mniejsze, niż wynikałoby z tabelki.
Zależy jakie modele by przymierzała, ale teraz robią tak ścisłe obwody (może to nie są obwody typu Effuniaki), że nie ma potrzeby zaniżać aż 9cm. Jeśli trafisz na bardzo ścisłe modele, to próbuj 32DD. A tak standardowo rozciągliwe to 30E
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 23:56   #3154
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Zależy jakie modele by przymierzała, ale teraz robią tak ścisłe obwody (może to nie są obwody typu Effuniaki), że nie ma potrzeby zaniżać aż 9cm. Jeśli trafisz na bardzo ścisłe modele, to próbuj 32DD. A tak standardowo rozciągliwe to 30E
Zgadzam się, sama mam tyle pod biustem i większość 65 zapinam na najluźniejszą haftkę, ewentualnie na środkową (Freya, Panache, Nipplex) A pour moi noszę nawet z przedłużką
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 00:27   #3155
bleedingsun
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuję pomocy... Od pewnego czasu szukam gładkiego, białego biustonosza. Co myślicie o tym? Dotąd kupowałam prawie same Effuniaki...
http://www.oui.pl/biustonosze/Biusto...ecret_Service/

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 10:08   #3156
katherine_24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję pomocy... Od pewnego czasu szukam gładkiego, białego biustonosza. Co myślicie o tym? Dotąd kupowałam prawie same Effuniaki...
http://www.oui.pl/biustonosze/Biusto...ecret_Service/
Śliczny! Niby gładki, ale jednak ta koronka pod biustem dodaje mu uroku
Stary 2012-07-05, 10:48   #3157
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine_24 Pokaż wiadomość
Śliczny! Niby gładki, ale jednak ta koronka pod biustem dodaje mu uroku
Właśnie o coś takiego mi chodzi... Nie wiem jaki rozmiar brać 65G czy H...

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 21:18   #3158
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
Była mowa o tym, co przymierzać, a wydaje mi się, że dobrze spróbować przynajmniej dwóch obwodów, żeby zobaczyć jak leżą. Szczególnie jeśli to pierwsze dobieranie dobrze dopasowanego stanika. Oprócz tego sporo początkujących nie mierzy obwodu pod biustem wystarczająco ciasno.

Na mnie np. w zależności od firmy i modelu, czasem lepiej leży 32 a czasem 34 lub nawet 30... Podobnie bywa z miskami, np. 3 plundże jednej firmy, ten sam obwód ale w każdym modelu inny rozmiar miski lepiej leży.
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 14:08   #3159
mimi_91
Raczkowanie

Szukam fajnego stanika cielistego bez ramiączek na lato i w oko wpadł mi Strapless Toffi Ewy Michalak. Zastanawiam się tylko czy nie jest on trochę za ciemny tj. nie będzie się znacznie odznaczał na skórze. Ma go może, któraś z Was i mogłaby mi powiedzieć jak ten kolor wygląda w realu??

— Arthur Schopenhauer
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 14:27   #3160
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość
Szukam fajnego stanika cielistego bez ramiączek na lato i w oko wpadł mi Strapless Toffi Ewy Michalak. Zastanawiam się tylko czy nie jest on trochę za ciemny tj. nie będzie się znacznie odznaczał na skórze. Ma go może, któraś z Was i mogłaby mi powiedzieć jak ten kolor wygląda w realu??
Nie mam co prawda Straplessa Toffi, ale mam Strapless mleczny i CH toffik. Na tej podstawie uprzedzam:
Kolor toffika jest śliczny, ale raczej jasno karmelowy niż cielisty. To, czy spełni Twoje oczekiwania zależy od tego jak bardzo ma sie nie odznaczać i od Twojej karnacji.

Uwaga do wszystkich effuniakowych straplessów jest taka: świetnie trzymają, ale ze względu na piankę, z której są formowane, średnio sprawdzają się na lato - większość użytkowniczek potwierdza, że ciało bardzo się pod nimi poci, w skrajnych przypadkach pojawiają się nawet odparzenia Ale decyzja, jak w Randce w ciemno, należy do Ciebie.

Od siebie dodam jeszcze, że mimo dyskomfortu związanego z "pływaniem" pod Mlecznym straplessem, i tak zamierzam go założyć w sierpniu pod suknię ślubną - ufam mu, sprawdziłam go, przeboleję, bo zarówno miejsce uroczystości jak i przyjęcia są klimatyzowane

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 19:09   #3161
agneshelene
Raczkowanie

Witam
Zwracam się do Was, jako ekspertek w dziedzinie stanikowej, bo prawdę mówiąc nie bardzo wiem, gdzie i do kogo mogę z tym iść. Otóż z racji wątłej budowy ciężko znaleźć na mnie cokolwiek w sklepach z bielizną, z braku laku noszę wypchane do granic możliwości 65B, ale o pochylaniu się, leżeniu na boku czy zakładaniu bluzek z nawet małym dekoltem mogę zapomnieć
Pod biustem: 63 cm
W biuście (mierzone luźno) : 76 cm
Czy przy moich wymiarach jest szansa, że gdzieś w Warszawie dostanę stanik, którego nie będę musiała co chwilę poprawiać, ani na wstępie zwężać? Z góry dzięki za pomoc!
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 23:39   #3162
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Witam
Zwracam się do Was, jako ekspertek w dziedzinie stanikowej, bo prawdę mówiąc nie bardzo wiem, gdzie i do kogo mogę z tym iść. Otóż z racji wątłej budowy ciężko znaleźć na mnie cokolwiek w sklepach z bielizną, z braku laku noszę wypchane do granic możliwości 65B, ale o pochylaniu się, leżeniu na boku czy zakładaniu bluzek z nawet małym dekoltem mogę zapomnieć
Pod biustem: 63 cm
W biuście (mierzone luźno) : 76 cm
Czy przy moich wymiarach jest szansa, że gdzieś w Warszawie dostanę stanik, którego nie będę musiała co chwilę poprawiać, ani na wstępie zwężać? Z góry dzięki za pomoc!
Podobno w Warszawie jest sporo sklepów.

W pierwszym poście są pomocne linki - stanikowa mapa itp:

http://stanikowamapa.prv.pl/
http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
Stary 2012-07-10, 00:30   #3163
spaghettii
Wtajemniczenie

Dziewczyny, powiedzcie gdzie mozna dostac stanik w rozmiarze 60D/65D (widzialam mape na 1 stronie)? Tylko tak do 100zl jesli to mozliwe, bo jak ostatnio znalazlam taki to kosztowal ok 200zl, a poniewaz ja karmie, i wiem, ze jak za jakis czas przestane, to rozmiar moze mi sie zmienic, nie chce narazie kupowac zbyt drogiego.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 11:16   #3164
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość
Ja mam i faktycznie jest troszkę ciemny, ale pod ubraniami się nie odznacza, nawet nie przebija spod cienkich białych bluzek. Tylko fakt nie jest zbyt dobry na lato, cycki się w nim pomocą, ja już myślałam, żeby przyszyć do misek jakąś bawełnę czy coś, żeby piersi nie stykały sie bezpośrednio z tym sztucznym materiałem, bo można odparzeń narobić.
Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie gdzie mozna dostac stanik w rozmiarze 60D/65D (widzialam mape na 1 stronie)? Tylko tak do 100zl jesli to mozliwe, bo jak ostatnio znalazlam taki to kosztowal ok 200zl, a poniewaz ja karmie, i wiem, ze jak za jakis czas przestane, to rozmiar moze mi sie zmienic, nie chce narazie kupowac zbyt drogiego.
to może bra-swap balkonetki? tam dziewczyny sprzedają nowe i używane staniki, możesz kupić coś naprawdę tanio i nie będzie szkoda jak rozmiar się zmieni.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 11:20   #3165
201804100943
Konto usunięte

dziewczyny.
gdzie znajdę fajny cielisty biustonosz [duża rozmiarówka- mam 70G]. Szukam gładkiego, bez haftek, ozdób i innych takich? Chodzi mi o firmę i model
Myślałam o Biszkopcie effuniakowym, ale na Effuniaki jestem obrażona ->nie chcę kupować online

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2012-07-10 o 11:21
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 13:26   #3166
sotie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
dziewczyny.
gdzie znajdę fajny cielisty biustonosz [duża rozmiarówka- mam 70G]. Szukam gładkiego, bez haftek, ozdób i innych takich? Chodzi mi o firmę i model
Myślałam o Biszkopcie effuniakowym, ale na Effuniaki jestem obrażona ->nie chcę kupować online
polecam Lepel Athena tshirt bra, ale uwaga to dużomiskowiec i Fanstasie Smoothing t shirt bra, oba gładkie, Lepel ma niewielkie wstawki z koronki, ale to mu gładkości nie ujmuje.

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 14:09   #3167
Peru
Zadomowienie

Dziewczyny,

Mam pytanie odnośnie fasonu jednego stanika. Bardzo dobrze czuję się w Panache Sienna. Jednak nie widzę na stronie producenta żeby był produkowany. Czy możecie doradzić inne staniki w taki kroju, tego bądź innego producenta?
Załączam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1b53c364-699b-4643-92a4-3b9e96dfa32e_product.jpg (33,7 KB, 21 załadowań)
Peru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 20:43   #3168
agateq
goniąca własny ogon..

Dziewczynki będę Wam dozgonnie wdzięczna, jeśli poratujecie mnie Wasza wiedzą, bo ja nie potrafię czytać tabelek W ciągu ostatniego roku schudłam i chciałabym się dowiedzieć o mój rozmiar - może jakimś cudem pozostał bez zmian? .

Mam 23 lata, mierzę 163 cm. Wcześniej nosiłam - i noszę wciąż - 70C.
Moje wymiary:
ciasno w biuście 81cm
luźno w biuście 84 cm
ciasno pod biustem 70 cm
luźno pod biustem 75 cm.

z góry wielkie dziękuję

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 21:09   #3169
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherr Pokaż wiadomość
do tej pory nosiłam 75B i były całkiem dobre, to mozliwe ze taka zmiana
Wybacz, że odpisuję po takim czasie. Urlop bez kompa
Bardzo możliwe, bo ja miałam identyczną zmianę. Z 75B na 70D/DD, a z niektórych, bardziej rozciągliwych modeli to i 65E.
I teraz zastanawiam się jak ja tyle lat mogłam chodzić w 75B, które na mnie lata dookoła, a miski przyklapują piersi, zamiast je uwydatniać.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 15:02   #3170
new_me
Zadomowienie

witam
od jakiegos czasu mam amiar (w koncu) zaczac kupowac i chodzic w dobrze dobranym biustonoszu, zazwyczaj nosilam 75 B czyli standard hehe
pod biustem mam 77 cm a w biuscie 91cm
w pierwszym kalkulatorze wychodzi mi rozmiar 70 D
a w II tym mini
UK 32DD (70DD)
EU 70 E
US 32DD (70DD)
pierwszy "dobry" biustonosz planuje kupic przez internet(poniewaz aktualnie mam dostep do biustonoszy o rozmiarowce 70 A 75B 80C... wiecie o co chodzi )
dlatego tez prosze o podpowiedz jaki model polecacie i ktory kalkulator jest odpowiedni, z gory dziekuje
new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 16:14   #3171
stagnacja21
Raczkowanie

Witam, mam prośbę o pomoc w doborze biustonosza.
Właśnie się zmierzyłam i pod biustem ciasno na wydechu mam 70cm,
natomiast w biuście luźno 91cm.
Czy dobrze odczytuję, że jest to rozmiar 65F?
Jeżeli tak, to co myślicie o tym biustonoszu?
http://moda.allegro.pl/cdb-biustonos...479088592.html

Potrzebuję takiego kroju pod suknię ślubną bez ramiączek. Bardzo proszę o pomoc.
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-13, 23:28   #3172
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
witam
od jakiegos czasu mam amiar (w koncu) zaczac kupowac i chodzic w dobrze dobranym biustonoszu, zazwyczaj nosilam 75 B czyli standard hehe
pod biustem mam 77 cm a w biuscie 91cm
w pierwszym kalkulatorze wychodzi mi rozmiar 70 D
a w II tym mini
UK 32DD (70DD)
EU 70 E
US 32DD (70DD)
pierwszy "dobry" biustonosz planuje kupic przez internet(poniewaz aktualnie mam dostep do biustonoszy o rozmiarowce 70 A 75B 80C... wiecie o co chodzi )
dlatego tez prosze o podpowiedz jaki model polecacie i ktory kalkulator jest odpowiedni, z gory dziekuje
Ja bym próbowała od tego drugiego rozmiaru 70d prawie na pewno będzie za małe.
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 12:36   #3173
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Podobno w Warszawie jest sporo sklepów.

W pierwszym poście są pomocne linki - stanikowa mapa itp:

http://stanikowamapa.prv.pl/
http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
Tylko że ja wchodziłam na strony wszystkich tych sklepów i wychodzi na to, że mogę zapomnieć o robieniu zakupów praktycznie w każdym z nich. Większość sprawdzanych przeze mnie kalkulatorów pokazuje rozmiar 60B (który de facto nie istnieje) albo 60C, odnośnie którego mam mieszane uczucia. Ktoś gdzieś tu miał kiedyś taki problem z rozmiarem?
Stary 2012-07-14, 16:37   #3174
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Tylko że ja wchodziłam na strony wszystkich tych sklepów i wychodzi na to, że mogę zapomnieć o robieniu zakupów praktycznie w każdym z nich. Większość sprawdzanych przeze mnie kalkulatorów pokazuje rozmiar 60B (który de facto nie istnieje) albo 60C, odnośnie którego mam mieszane uczucia. Ktoś gdzieś tu miał kiedyś taki problem z rozmiarem?
Hm, a próbowałaś onlyher? Maja tam cztery modele w tym rozmiarze, wprawdzie około 125 zł, ale przynajmniej wiadomo, czego szukać.

Część osób bardzo też sobie chwali M&S a oni akurat maja sporo sklepów stacjonarnych, tyle że nie wiem czy w Polsce wystawiają 60tki. Poszukaj też na allegro albo e-bayu.

Podobno też w TK Maxx można znaleźćfajne rzeczy, ale tam to jak za komuny - co akurat rzucą, to jest.

No i zajrzyj na lobby małobiuściastych:
http://lobby.blox.pl/2009/03/Przewod...iastych-1.html

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Witam, mam prośbę o pomoc w doborze biustonosza.
Właśnie się zmierzyłam i pod biustem ciasno na wydechu mam 70cm,
natomiast w biuście luźno 91cm.
Czy dobrze odczytuję, że jest to rozmiar 65F?
Jeżeli tak, to co myślicie o tym biustonoszu?
http://moda.allegro.pl/cdb-biustonos...479088592.html

Potrzebuję takiego kroju pod suknię ślubną bez ramiączek. Bardzo proszę o pomoc.
Esotique nie uchodzi za dobrą firmę, jeśli chodzi o biustonosze. Poza tym ich rozmiarówka jest dziwna, musiałąbyś przymierzyć ten stanik i zobaczyć jak wygląda.

Edytowane przez Wampierz
Czas edycji: 2012-07-14 o 16:35
Stary 2012-07-14, 16:41   #3175
losek78
Zakorzenienie

po jakimś czasie od kiedy nosze effuniaki stwierdzam że nie są wcale wygodne , fiszbiny wychodzą przez materiał na wierzch jak w tanich biustonoszach z targu , w upały odparzyły mi ciało pod biustem a ramiączka obtarły na ramieniu
nie wiem czy ja tylko tak mam ? pierwszy stanik kupiony tam 2 lata temu był zupełnie inny i bardziej trwały i wygodny

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2012-07-14 o 16:43
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 17:00   #3176
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
po jakimś czasie od kiedy nosze effuniaki stwierdzam że nie są wcale wygodne , fiszbiny wychodzą przez materiał na wierzch jak w tanich biustonoszach z targu , w upały odparzyły mi ciało pod biustem a ramiączka obtarły na ramieniu
nie wiem czy ja tylko tak mam ? pierwszy stanik kupiony tam 2 lata temu był zupełnie inny i bardziej trwały i wygodny
ja mam raczej stare modele Cielisty to mój ulubiony choć ogólnie nie mam takich problemów nie mam

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 20:10   #3177
wiefiulecka
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Mam pytanie odnośnie cen w sklepie Lawendowe Wzgórza w Poznaniu, w jakich granicach są tam ceny?

www.KarmimyPsiaki.pl

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl
wiefiulecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 21:42   #3178
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Ja bym próbowała od tego drugiego rozmiaru 70d prawie na pewno będzie za małe.
dzieki, pewnie masz racje

http://allegro.pl/konrad-biustonosz-...441831855.html co myslicie o takim zwyklym bialym z firmy Konrad? zastanawiam sie czy nie kupic bialego i czarnego na pocatek a te kusza cena
http://allegro.pl/konrad-clodi-biust...473509356.html albo taki czarny (ladniejszy:P)
new_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-14, 23:06   #3179
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Hm, a próbowałaś onlyher? Maja tam cztery modele w tym rozmiarze, wprawdzie około 125 zł, ale przynajmniej wiadomo, czego szukać.

Część osób bardzo też sobie chwali M&S a oni akurat maja sporo sklepów stacjonarnych, tyle że nie wiem czy w Polsce wystawiają 60tki. Poszukaj też na allegro albo e-bayu.

Podobno też w TK Maxx można znaleźćfajne rzeczy, ale tam to jak za komuny - co akurat rzucą, to jest.

No i zajrzyj na lobby małobiuściastych:
http://lobby.blox.pl/2009/03/Przewod...iastych-1.html
Ale ten onlyher jest z Wrocławia...nie wybieram się tam w najbliższym czasie, a nie chcę kupować w ciemno przez internet. Bywa że 65A na mnie nie pasuje, więc otrzymanie pocztą stanika, który ze mnie spada byłoby dla takiej dechy jak ja raczej dobijające. Nasłuchałam się za dużo "miłych" rzeczy nt swojego biustu zarówno od tak zwanych życzliwych, jak i pań ekspedientek z sieciówek typu Esotiq czy Intimissimi, także naprawdę, chciałabym mieć choć jeden, dobrze dopasowany stanik - chociażby jako dowód, że nie jestem na zawsze skazana na działy dla nastolatek.
Marksa i Engelsa sprawdzę, ale tam rozmiarówka odzieży zaczyna się od 38, więc jakoś nie liczę na obwody poniżej 65. W Tk Maxx byłam nie tak dawno temu, same 70+, niestety.
Stary 2012-07-15, 01:15   #3180
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiefiulecka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Mam pytanie odnośnie cen w sklepie Lawendowe Wzgórza w Poznaniu, w jakich granicach są tam ceny?
Powiem tak: byłam tam tylko raz, chyba z rok temu albo dawniej i jak zobaczyłam te ceny, to już nigdy tam nie wróciłam (oprócz tego mieli żałosne resztki rozmiarówki i niemiłą ekspedientkę).
Nie wiem, jak jest tam teraz.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości