|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
Oczywiście masz rację Wiadomo, że muszę poprzymierzać, żeby sprawdzić tak naprawdę jak to z tymi rozmiarami u mnie jest Ale jakiś punkt zaczepienia już mam
|
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Może któraś z was potrzebowałaby stroju kąpielowego (naprawdę ładnie na biuście wyglądającego) w rozmiarze 75dd? Nie mam na celu "reklamy", ale mogę pomóc.
lubię knedle Edytowane przez olaaa99 Czas edycji: 2012-07-04 o 23:24 |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy... Od pewnego czasu szukam gładkiego, białego biustonosza. Co myślicie o tym? Dotąd kupowałam prawie same Effuniaki...
http://www.oui.pl/biustonosze/Biusto...ecret_Service/
|
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby gładki, ale jednak ta koronka pod biustem dodaje mu uroku
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
65G czy H...
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie np. w zależności od firmy i modelu, czasem lepiej leży 32 a czasem 34 lub nawet 30... Podobnie bywa z miskami, np. 3 plundże jednej firmy, ten sam obwód ale w każdym modelu inny rozmiar miski lepiej leży. |
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
Szukam fajnego stanika cielistego bez ramiączek na lato i w oko wpadł mi Strapless Toffi Ewy Michalak. Zastanawiam się tylko czy nie jest on trochę za ciemny tj. nie będzie się znacznie odznaczał na skórze. Ma go może, któraś z Was i mogłaby mi powiedzieć jak ten kolor wygląda w realu??
|
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolor toffika jest śliczny, ale raczej jasno karmelowy niż cielisty. To, czy spełni Twoje oczekiwania zależy od tego jak bardzo ma sie nie odznaczać i od Twojej karnacji. Uwaga do wszystkich effuniakowych straplessów jest taka: świetnie trzymają, ale ze względu na piankę, z której są formowane, średnio sprawdzają się na lato - większość użytkowniczek potwierdza, że ciało bardzo się pod nimi poci, w skrajnych przypadkach pojawiają się nawet odparzenia Ale decyzja, jak w Randce w ciemno, należy do Ciebie. Od siebie dodam jeszcze, że mimo dyskomfortu związanego z "pływaniem" pod Mlecznym straplessem, i tak zamierzam go założyć w sierpniu pod suknię ślubną - ufam mu, sprawdziłam go, przeboleję, bo zarówno miejsce uroczystości jak i przyjęcia są klimatyzowane
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Zwracam się do Was, jako ekspertek w dziedzinie stanikowej, bo prawdę mówiąc nie bardzo wiem, gdzie i do kogo mogę z tym iść. Otóż z racji wątłej budowy ciężko znaleźć na mnie cokolwiek w sklepach z bielizną, z braku laku noszę wypchane do granic możliwości 65B, ale o pochylaniu się, leżeniu na boku czy zakładaniu bluzek z nawet małym dekoltem mogę zapomnieć Pod biustem: 63 cm W biuście (mierzone luźno) : 76 cm Czy przy moich wymiarach jest szansa, że gdzieś w Warszawie dostanę stanik, którego nie będę musiała co chwilę poprawiać, ani na wstępie zwężać? Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszym poście są pomocne linki - stanikowa mapa itp: http://stanikowamapa.prv.pl/ http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html |
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, powiedzcie gdzie mozna dostac stanik w rozmiarze 60D/65D (widzialam mape na 1 stronie)? Tylko tak do 100zl jesli to mozliwe, bo jak ostatnio znalazlam taki to kosztowal ok 200zl, a poniewaz ja karmie, i wiem, ze jak za jakis czas przestane, to rozmiar moze mi sie zmienic, nie chce narazie kupowac zbyt drogiego.
|
|
|
#3164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3165 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny.
gdzie znajdę fajny cielisty biustonosz [duża rozmiarówka- mam 70G]. Szukam gładkiego, bez haftek, ozdób i innych takich? Chodzi mi o firmę i model Myślałam o Biszkopcie effuniakowym, ale na Effuniaki jestem obrażona ->nie chcę kupować online
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2012-07-10 o 11:21 |
|
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
polecam Lepel Athena tshirt bra, ale uwaga to dużomiskowiec i Fanstasie Smoothing t shirt bra, oba gładkie, Lepel ma niewielkie wstawki z koronki, ale to mu gładkości nie ujmuje.
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
Mam pytanie odnośnie fasonu jednego stanika. Bardzo dobrze czuję się w Panache Sienna. Jednak nie widzę na stronie producenta żeby był produkowany. Czy możecie doradzić inne staniki w taki kroju, tego bądź innego producenta? Załączam zdjęcie |
|
|
|
|
#3168 |
|
goniąca własny ogon..
|
Dziewczynki będę Wam dozgonnie wdzięczna, jeśli poratujecie mnie Wasza wiedzą, bo ja nie potrafię czytać tabelek
W ciągu ostatniego roku schudłam i chciałabym się dowiedzieć o mój rozmiar - może jakimś cudem pozostał bez zmian? . Mam 23 lata, mierzę 163 cm. Wcześniej nosiłam - i noszę wciąż - 70C. Moje wymiary: ciasno w biuście 81cm luźno w biuście 84 cm ciasno pod biustem 70 cm luźno pod biustem 75 cm. z góry wielkie dziękuję
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz, że odpisuję po takim czasie. Urlop bez kompa
![]() Bardzo możliwe, bo ja miałam identyczną zmianę. Z 75B na 70D/DD, a z niektórych, bardziej rozciągliwych modeli to i 65E. I teraz zastanawiam się jak ja tyle lat mogłam chodzić w 75B, które na mnie lata dookoła, a miski przyklapują piersi, zamiast je uwydatniać.
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() od jakiegos czasu mam amiar (w koncu) zaczac kupowac i chodzic w dobrze dobranym biustonoszu, zazwyczaj nosilam 75 B czyli standard hehe![]() pod biustem mam 77 cm a w biuscie 91cm w pierwszym kalkulatorze wychodzi mi rozmiar 70 D a w II tym mini UK 32DD (70DD) EU 70 E US 32DD (70DD) pierwszy "dobry" biustonosz planuje kupic przez internet(poniewaz aktualnie mam dostep do biustonoszy o rozmiarowce 70 A 75B 80C... wiecie o co chodzi )dlatego tez prosze o podpowiedz jaki model polecacie i ktory kalkulator jest odpowiedni, z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Witam, mam prośbę o pomoc w doborze biustonosza.
Właśnie się zmierzyłam i pod biustem ciasno na wydechu mam 70cm, natomiast w biuście luźno 91cm. Czy dobrze odczytuję, że jest to rozmiar 65F? Jeżeli tak, to co myślicie o tym biustonoszu? http://moda.allegro.pl/cdb-biustonos...479088592.html Potrzebuję takiego kroju pod suknię ślubną bez ramiączek. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
70d prawie na pewno będzie za małe.
|
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część osób bardzo też sobie chwali M&S a oni akurat maja sporo sklepów stacjonarnych, tyle że nie wiem czy w Polsce wystawiają 60tki. Poszukaj też na allegro albo e-bayu. Podobno też w TK Maxx można znaleźćfajne rzeczy, ale tam to jak za komuny - co akurat rzucą, to jest. No i zajrzyj na lobby małobiuściastych: http://lobby.blox.pl/2009/03/Przewod...iastych-1.html ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez Wampierz Czas edycji: 2012-07-14 o 16:35 |
||
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
po jakimś czasie od kiedy nosze effuniaki stwierdzam że nie są wcale wygodne , fiszbiny wychodzą przez materiał na wierzch jak w tanich biustonoszach z targu , w upały odparzyły mi ciało pod biustem a ramiączka obtarły na ramieniu
nie wiem czy ja tylko tak mam ? pierwszy stanik kupiony tam 2 lata temu był zupełnie inny i bardziej trwały i wygodny
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2012-07-14 o 16:43 |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cielisty to mój ulubiony
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Mam pytanie odnośnie cen w sklepie Lawendowe Wzgórza w Poznaniu, w jakich granicach są tam ceny?
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/konrad-biustonosz-...441831855.html co myslicie o takim zwyklym bialym z firmy Konrad? zastanawiam sie czy nie kupic bialego i czarnego na pocatek a te kusza cena ![]() http://allegro.pl/konrad-clodi-biust...473509356.html albo taki czarny (ladniejszy:P) |
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marksa i Engelsa sprawdzę, ale tam rozmiarówka odzieży zaczyna się od 38, więc jakoś nie liczę na obwody poniżej 65. W Tk Maxx byłam nie tak dawno temu, same 70+, niestety. |
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak jest tam teraz. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

trzeba przymierzać, przymierzać, przymierzać.

65G czy H...

Ale decyzja, jak w Randce w ciemno, należy do Ciebie. 

.
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013