Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 10:11   #3901
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
UWAGA, UWAGA!!!!!
Mamy kolejnego dzieciaczka!!!!!!!!!!!!!

Linka urodziła!!!!!

Przed chwilą dostałam od niej wiadomość:

Hej, urodziłam! Sn. Zaczęło się o 1 w nocy, o 4 w szpitalu, a Mała była na świecie o 6.40. Waży 3020 g i ma 52 cm. A ja jestem w szoku!

Ja też w szoku jestem ale niespodzianka!
my tu gadu gadu a tam se cichaczem Linka urodziła
Gratulacje kochana

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

A ja się będę turlać do Bożego Narodzenia
Przez 12 godzin miałam skurcze co 10 minut a teraz cisza
Dzwoniliśmy do szpitala-powiedzieli że mamy przyjechać jak skurcze będą co 3-4 minuty
Tż na dziś dostał urlop, ale nie wiadomo czy jutro nie będzie musiał pojechać bo im ludzi brakuje No chyba że się zacznie... znów zaraz idziemy na spacer.
Jestem załamana, bo nie tak miało być
bidulko! A tak się dobrze zapowiadało.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:14   #3902
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
UWAGA, UWAGA!!!!!

Linka urodziła!!!!!

Hej, urodziłam! Sn. Zaczęło się o 1 w nocy, o 4 w szpitalu, a Mała była na świecie o 6.40. Waży 3020 g i ma 52 cm. A ja jestem w szoku!

o WOW jaka niespodzianka!! ja tu czekam na info o Hani a tu inny dzieciaczek już z nami Linka gratuluje!!!!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

z tego co wiem, to na ciemne pieczywo lepiej uważać, zwłaszcza na pełnoziarniste. Bezpieczniejsze jest jasne
Co do kawy - mi położna pozwoliła pić, ale do południa. Chociaż i tak nie piję
ja jem tylko graham a białe pieczywo tylko czerstwe, świeże jest ciężkostrawne, u mnie tzn u mojego maluszka to się niestety sprawdziło
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:24   #3903
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
:
Ale numer a ja z nią wczoraj jeszcze około 23 pisałam tutaj
Linka - gratulacje

anna - co z tego, że skończyli jak ja mało co mogę robić i porządkowanie zajmie kolejny tydzień. Miała przyjść moja mama dziś ale przyjechała do niej koleżanka z Niemiec i miały przyjść obie. A jak mój Mąż usłyszał, że mama nie będzie sama to się nie zgodził
No i takim sposobem jesteśmy zdani na siebie więc podtrzymuje, że będę lipcówką. Wszędzie mam biały pył, pudła, worki i nie wiem co jeszcze. Na argumenty, że mam w d....ie, że będzie szwabka siedziała a mama robiła mąż odparł, że obcych w domu nie chcę, najwyżej będziemy sprzątać tydzień ,a ja już nie wytrzymałam i się poryczałam. Wczoraj odkurzyłam mieszkanie bo już nie mogłam znieść syfu i całą noc bolał mnie brzuch więc nie wiem jak dam radę. Nie potrafię siedzieć w tym burdlu bo mam tak od 8 tygodni...
Czuję twój ból! Wierz mi! Ale słuchaj zrób to dla swojego maluszka i naprawdę sprzątaj powolutku. posprzataj i leż. i tak w kółko. ja tak zamierzam się zabierac za nowe mieszkanie właśnie..chociaz, że wynajęłam do ogólnych porządków panią. może też weź sobie odpłatną pomoc?

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
o WOW jaka niespodzianka!! ja tu czekam na info o Hani a tu inny dzieciaczek już z nami Linka gratuluje!!!!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

ja jem tylko graham a białe pieczywo tylko czerstwe, świeże jest ciężkostrawne, u mnie tzn u mojego maluszka to się niestety sprawdziło
nam na sr mówili, żę ciemne pieczywo jeśc bo ma błonnik, żeby nie było zatwardzeń i bądź tu mądry. a z tą kawą to tak sobie pomyślałam do Cistka, bo ona zawsze mówiła, że trudno jej nie pic kawy..a skoro malutka ma problemy z brzuszkiem... ?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:24   #3904
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
[B][SIZE=4]
Moja mała nie miała żadnych sensacji żolądkowych ale grahama na początku nie jadłam , tylko biale.
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:24   #3905
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
stooooo laaaaat!!! i za tygodnie

Ale numer a ja z nią wczoraj jeszcze około 23 pisałam tutaj
Linka - gratulacje

anna - co z tego, że skończyli jak ja mało co mogę robić i porządkowanie zajmie kolejny tydzień. Miała przyjść moja mama dziś ale przyjechała do niej koleżanka z Niemiec i miały przyjść obie. A jak mój Mąż usłyszał, że mama nie będzie sama to się nie zgodził
No i takim sposobem jesteśmy zdani na siebie więc podtrzymuje, że będę lipcówką. Wszędzie mam biały pył, pudła, worki i nie wiem co jeszcze. Na argumenty, że mam w d....ie, że będzie szwabka siedziała a mama robiła mąż odparł, że obcych w domu nie chcę, najwyżej będziemy sprzątać tydzień ,a ja już nie wytrzymałam i się poryczałam. Wczoraj odkurzyłam mieszkanie bo już nie mogłam znieść syfu i całą noc bolał mnie brzuch więc nie wiem jak dam radę. Nie potrafię siedzieć w tym burdlu bo mam tak od 8 tygodni...
Spokojnie Kochana wiem co czujesz. Ja wczoraj chciałam w komodzie zrobić miejsce na rzeczy Małego i w trakcie sie poryczalam, bo mieszkamy teraz w 1 pokoju gdzie sami ledwie sie mieściły i jakby nie sprzątać, to sie nie da! Jak Tymi sie urodzi a nie zdążymy sie przeprowadzić to ja nie mam naprawdę pojęcia gdzie sie pomiescimy!
Zamowilismy już AGD, bedzie na piątek, do piątku powinni tez meble w kuchni zrobić, a narazie tam jest tylko syf, fachowcy jeszcze kur.. Wiedza ze nam sie spieszy, to pracują po 4 godziny i do domu sie zawijaja, Tz musi z nimi pogadać bo ☠☠☠☠.cy dostanę!
Stary 2012-07-15, 10:26   #3906
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Info od Lipus: Dostałam wczoraj zastrzyk na płucka no i wiadomo luteine... Na razie mnie już nie boli. Jak nic się nie zmieni w poniedziałek do badania
Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem dlaczego u nas rodzina, znajomi i nawet obcy ludzie mają taką potrzebę wypytywania o dzieci... Mało komu do głowy przyjdzie, że nie każdy może.
Jak już byłam w ciąży - ale znajomi nie wiedzieli to mąż kilka razy usłyszał insynuację, że nie wie jak to robić oraz, że ma kiepskich pływaków Strasznie go to zbulwersowało.

Mój daje swoim dzieciakom piwo - i jest z tego bardzo dumny Wychodzi z założenia, że dzieciaki powinny wszystkiego spróbować w domu.... Może i ok, ale jak to są nastolatki a nie 5-cio latki
To jest bardzo przykre niestety, ale ludziom się wydaje że mają prawo do wściubiania nosa w tak osobiste sprawy, ze sprawa dzieci, ciąży to temat ogólnorodzinny

Nie potrafię zrozumieć takiego postępowania a potem zdziwienie, że 1o-cio latek pali a gimnazjalista spokojnie obala flaszkę wódki
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
W ogóle dziś cała moja rodzina robiła sobie ze mną zdjęcia jak z jakimś eksponatem muzealnym
Następnym razem spotakmy się już jak będę bez brzucha
Chyba mieli jakieś przeczucie
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ano rozkręca się Spałam może godzinę, a teraz znów liczę skurcze. Tż nie jedzie do pracy, także jestem trochę spokojniejsza. Skurcze nadal co mniej więcej 10 minut, ale trwają ok. minuty i są dość silne. I tak z niewielkimi przerwami od prawie 10h
Haniu, czekamy niecierpliwie na wieści i trzymamy kciuki nieustająco!!!
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

no i dzisiaj zaczełam 39 tydzien
Gratki!!!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

my po pierwszej nopcce, strasznej
małą bolał brzuszek miala twardy i miala biegunke...... masakra myslalam z eumre z zalu nie umialam Jej pomoc

dopiero ok 3 w nocy zasneła ale po tym jak tz skakał z Nią troszke tak hopsiasia (kuzynka mi poleciła ze na kolke takie cos dobre) pozniejw wozku Ją troche kolysalismy, pieluszke ciepla na brzuszek...... no i zasneła jakos...... \\

ja juz niewiem boje sie cokolwiek jesc. W szpitalu mowili z emoge gotowanego samego kalafiora wiec se zjadłam i to chyba po nim......

ja od wczoraj mam biegunki, dzis rano tez niewiem czy ze stresu czy jak.... ona tez miala.Tyle z eja mialam juz przed kalafiorem...

a zjadłamw czoraj
w szpitalu poltorej kromki z dzemem i troszke zupy mlecznej, w domu potem bulke kajzerke i 2 malutkie paróweczki te z tych dobrych
4 bułeczki maslane i tyle. No i ten kalafior. tez nie duzo. Dzis juz mi sie odechciewa jesc normalnie

poszlam tez do sasiadki o 1 w nocy po kropelki, tez ma dzidzie ale juz ma miesiac pozyczyła mi kropelki na kolke ale dałem jedynie 2 kropelki małe. I niewiem czy to one pomogły czy co, ale zasneła i spała.....
ja juz oczywiscie tylko przysypiałam ale sie budziłam z kazdym jej kwękiem.............

najgorsze jest to z ejej sie ulewa, i rano sie znowu troszke zakrztusiła
Biedulka!!! Chyba tak jak dziewczyny piszą ten kalafior jej zaszkodził...
Miejmy nadzieję, ze dziś będzie się lepiej czuła
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

A wogóle to dzisiaj zaczynamy 39 tc
Gratki!!!!
Cytat:
Dzięki eninka, boję się, że przez tę końcówkę remontu czytaj nerwy związane ze sprzątaniem coś się stanie. Dziś przychodzi moja mama żeby nam pomóc więc może jakoś wspólnymi siłami damy radę. |Chciałabym wytrwać do 29.07 bo wtedy ma dyżur mój lekarz. Pierwszy po 3tyg. urlopie.

Mam nadzieję, że wieczorem będę się mogła poruszać już nie ścieżkami pomiędzy kartonami a swobodnie bo wszystko znajdzie się w szafie, którą Mąż skręca...
Doskonale rozumiem, też jestem w stresie z powodu tego remontu. Od dziś jest dokładnie miesiąc do mojego tp, a nie jesteśmy nawet w połowie robót, podobno łazienka ma zająć 3 tyg, więc zostaje mi tydzień na posprzątanie, wypranie, wyprasowanie ubranek i pieluszek dziecka- tak, tak jeszcze tego nie zrobiłam, bo nie chciałam żeby sie ukurzyły, na dodatek nie ma mi kto pomóc, bo nie mam rodziny na miejscu...
A rzeczy też mam w kartonach, nawet dokładnie nie wiem czego mi brakuje...
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Kochaniutkie

witamy się z Wami z Lilutką w 38. tygodniujesteśmy donoszoneklask i:ale pewnie nie pójdzie gładko....
przy okazji zawiadamiam, że dziś mam 18. Urodziny-tzn. 18+10

także dziś będę świętować
Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!!!!
Szybkiego porodu, grzecznej niuni, samych radosnych chwil, dużo cierpliwości i uśmiechu!!!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:26   #3907
eninka84
Zadomowienie

Ja tylko sie cieszę ze w razie czego ktoś za mnie bedzie sprzątać. Nie dałabym rady sama domu ogarnąć.
Stary 2012-07-15, 10:27   #3908
hanjah
Zakorzenienie

Karolka-najlepsze życzenia urodzinowe
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:29   #3909
eninka84
Zadomowienie

Karolina u mnie tez równy miesiąc, Ty mówisz o praniu i prasowania, a ja dopiero musze kupić!! ja nie wiem jak to zrobię, ale nie mogę urodzić do końca lipca, bo sie nie wyrobie
Stary 2012-07-15, 10:46   #3910
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Biedny ciastuś i Rozalka ale kochany ten Twój mąż skakał z nią po pokoju Ciastuś a próbuj na razie gotowaną pierś z kurczaka z warzywami na parze a na śniadanka ciemne pieczywko z chudą wędliną może? i później delikatnie wprowadzaj inne produkty?
Kawy nie pij! A ty przecież kawosz jesteś!
nie nie ja kawy nie piłam od porodu i jakos mnie glowa nie boli, wiec juz pic niemam zamiaru dzis mam an drugie wlasnie hgotowaną na rosole piers z kurczaka i ziemniaczki młode tylko niewiem co do tego
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię, tylko napiszę Ciastkowi - mnie wszyscy bardzo uczulali, żeby póki co darować sobie kalafiora i brokuły, bo są silnie wzdymające. Dozwolony tylko malutki kawałeczek w zupie, nie więcej.
Natomiast jeśli ból brzuszka był kolkowy, znaczy, że nabiał szkodzi. Jak się będzie powtarzać spróbuj kropli delicol, podobno przy kolkach działają cuda
ja dzis bylam w aptece kupiłam espiticon kuzynka mi poleciła krople. Wrazie wu i wlasnie mi sasiadka jakies niemeickie podobno bardzo dobre tez dzis kupi bo pojechala do niemiec bo jej sie skonczylya tez ma dzidziusia. Wiec bed emiala i te i te.

i herbatke z kopru wloskiego kupilam.

Dzis zjadłam an sniadanie bułke i paróweczki 3 i teraz małą miske chudego rosołu z makaronem.

tz mi odpieczetował serek homogenizowany waniliowy moge???

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
UWAGA, UWAGA!!!!!

Linka urodziła!!!!!

woooow ale super wiesci!!!!!!! Gratki kochana!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:50   #3911
KarolinaPW
Zadomowienie

Linka napisała:

Mąż był przy partych i przecinał pępowinę

Przekazałam jej nasze pozdrowienia i gratulacje
Pytałam jak sie czuje i czy była nacinana, ale nie odpisała jeszcze.
----------------------------------------------------------------------------

Cytat:

Pogadaj jeszcze z męzem może zmieni zdanie, zawsze to jeszcze jedna para rąk do pracy. Zresztą ja też miałam wczoraj dzień doła, przeryczałam większośc dnia...
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Karolina u mnie tez równy miesiąc, Ty mówisz o praniu i prasowania, a ja dopiero musze kupić!! ja nie wiem jak to zrobię, ale nie mogę urodzić do końca lipca, bo sie nie wyrobie

Musimy się wspierać, trzeba pozytywnie zaklinać rzeczywistość, zeby nasze dzieciaczki sie nie pospieszyły tylko grzecznie poczekały do swoich terminów
A dużo masz jeszcze do kupienia?
Ja muszę wyprać bo 90%ciuszków mam z lumpeksów, więc muszę je choć dwa razy wyprać Jak nie zdąże z praniem pieluszek tetrowych i frotowych to trudno jakoś przepękamy na jednorazówkach tydzień czy dwa...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-15, 10:53   #3912
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
nie nie ja kawy nie piłam od porodu i jakos mnie glowa nie boli, wiec juz pic niemam zamiaru dzis mam an drugie wlasnie hgotowaną na rosole piers z kurczaka i ziemniaczki młode tylko niewiem co do tego

ja dzis bylam w aptece kupiłam espiticon kuzynka mi poleciła krople. Wrazie wu i wlasnie mi sasiadka jakies niemeickie podobno bardzo dobre tez dzis kupi bo pojechala do niemiec bo jej sie skonczylya tez ma dzidziusia. Wiec bed emiala i te i te.

i herbatke z kopru wloskiego kupilam.

Dzis zjadłam an sniadanie bułke i paróweczki 3 i teraz małą miske chudego rosołu z makaronem.

tz mi odpieczetował serek homogenizowany waniliowy moge???
najlepiej gotowana marchewkę

serek musisz sama sprawdzić jak Rozalka zareaguje, codziennie wprowadzaj jedna nowa rzecz to będziesz wiedziała co możesz jeść

i pamiętaj ze rosół nie może byc na kostkach
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 11:02   #3913
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Linka napisała:

Pogadaj jeszcze z męzem może zmieni zdanie, zawsze to jeszcze jedna para rąk do pracy. Zresztą ja też miałam wczoraj dzień doła, przeryczałam większośc dnia...

Musimy się wspierać, trzeba pozytywnie zaklinać rzeczywistość, zeby nasze dzieciaczki sie nie pospieszyły tylko grzecznie poczekały do swoich terminów
Ja muszę wyprać bo 90%ciuszków mam z lumpeksów, więc muszę je choć dwa razy wyprać Jak nie zdąże z praniem pieluszek tetrowych i frotowych to trudno jakoś przepękamy na jednorazówkach tydzień czy dwa...
Ja mam wszystkiego po 1 szt z rozmiaru 56, 2 czapeczki, rękawiczki, kilka body na 62....dziś moze coś dokupię.....jade do CH
Stary 2012-07-15, 11:03   #3914
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Najbezieczniejsza bedzie gotowana marchewka
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 11:25   #3915
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA, UWAGA!!!!!

Linka urodziła!!!!!

wow, gratulacje

Karolka wszystkiego najlepszego

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 11:44   #3916
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
witamy się z Wami z Lilutką w 38. tygodniujesteśmy donoszoneklask i:ale pewnie nie pójdzie gładko....

Wszystkiego najlepszego

Cytat:
UWAGA, UWAGA!!!!!

Linka urodziła!!!!!

Super!!! Gratulacje!
Stary 2012-07-15, 11:48   #3917
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie Kochana wiem co czujesz. Ja wczoraj chciałam w komodzie zrobić miejsce na rzeczy Małego i w trakcie sie poryczalam, bo mieszkamy teraz w 1 pokoju gdzie sami ledwie sie mieściły i jakby nie sprzątać, to sie nie da! Jak Tymi sie urodzi a nie zdążymy sie przeprowadzić to ja nie mam naprawdę pojęcia gdzie sie pomiescimy!
Zamowilismy już AGD, bedzie na piątek, do piątku powinni tez meble w kuchni zrobić, a narazie tam jest tylko syf, fachowcy jeszcze kur.. Wiedza ze nam sie spieszy, to pracują po 4 godziny i do domu sie zawijaja, Tz musi z nimi pogadać bo ☠☠☠☠.cy dostanę!
Ha! nasze agd przyjezdza we wtorek...a jeszcze nie byli elektrycy więc nawet nie mam gniazdek w dodatku prosiłam i mówiłam od początku, że chce przyciemniane światła w pokojach i oczywiście pozakładali łącza na te zwykłe!!!! wrrrr a trułam dupę o to od kilku miesięcy aaa nasze drzwi i szafy przyjeżdżają 30 lipca!
Cytat:
Chyba mieli jakieś przeczucie

Doskonale rozumiem, też jestem w stresie z powodu tego remontu. Od dziś jest dokładnie miesiąc do mojego tp, a nie jesteśmy nawet w połowie robót, podobno łazienka ma zająć 3 tyg, więc zostaje mi tydzień na posprzątanie, wypranie, wyprasowanie ubranek i pieluszek dziecka- tak, tak jeszcze tego nie zrobiłam, bo nie chciałam żeby sie ukurzyły, na dodatek nie ma mi kto pomóc, bo nie mam rodziny na miejscu...
A rzeczy też mam w kartonach, nawet dokładnie nie wiem czego mi brakuje...

Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!!!!
Szybkiego porodu, grzecznej niuni, samych radosnych chwil, dużo cierpliwości i uśmiechu!!!
Ja mam wszystko w różnych workach i kartonach i tez nie wiem co jeszcze dokupic...w dodatku nie piorę na razie ubranek bo i tak w przeprowadzce się pobrudzą chociaż, że stwierdziłam, że za dwa dni czyli dokładnie miesiąc przed terminem spakuję swoją i Franusiową torbę bo kurcze średnio się czuję
Cytat:
Linka napisała:

Brawo dla męża Linki!!!!
I masz rację, Karolina wspierajmy się!!!! Sierpniówki, nie rodzimy do przynajmneij 10 sierpnia!! nie mamy na to czasu!
Stary 2012-07-15, 12:00   #3918
red_scorpio
Rozeznanie

Najważniejsze rzeczy poprała mi mama i póki co są u niej. Łóżeczko w aucie bo nie ma sensu go tachać do domu. Pościel nie kupiona. Torba spakowana. Posprzątałam kuchnię Mąż złożył szafę. Trzeba ją umyć i można ładować rzeczy. Już się nawet nie podniecam rozkładem ubrań w niej tylko poskładam i poładuje jak leci. Potem będzie czas na zmiany. Teraz zwijamy się do mamy bo na 14 mamy obiad. Sprzątając cały czas powtarzam Maciuś poczekaj, poczekaj 2 tygodnie...
Dziewczyny, dzięki po raz kolejny za słowa wsparcia, cieszę się, że mnie rozumiecie. Trzymam i za Was i za siebie

Dzielny Linkowy Mąż !!

Edytowane przez red_scorpio
Czas edycji: 2012-07-15 o 12:01
red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:16   #3919
agunia82
Zakorzenienie

Nooo brawa dla męża Linki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-15, 12:26   #3920
eninka84
Zadomowienie

Scorpions widzisz. Wszystko sie ułoży

Ja tez nie mam gniazdek, zupełnie o tym zapomnialam, drzwi zamawiamy jutro, bedą za 10 dni na szczęście.
Kur.. Musze jechać po gniazdka....
Stary 2012-07-15, 12:36   #3921
prince_polo
Zakorzenienie

Czysci mnie po wszystkim co zjem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:38   #3922
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Scorpions widzisz. Wszystko sie ułoży

Ja tez nie mam gniazdek, zupełnie o tym zapomnialam, drzwi zamawiamy jutro, bedą za 10 dni na szczęście.
Kur.. Musze jechać po gniazdka....
Patrz! dobrze, że poruszyłam ten temat...a parapety masz pozakładane??
ja takie rzeczy jak rolety i lampy zostawiam na sam koniec..nawet po urodzeniu małego. ogólnie w trzech pomieszczeniach nie mam lamp
Stary 2012-07-15, 12:40   #3923
phdwao
Zakorzenienie

dostałam sms o Nicki86 - są już w domu z Sarą, malutka jest grzeczna jak aniołek, pije ładnie mleczko. Na razie nie ma czasu na wizaż, może we wtorek zajrzy jak goście pojadą
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:44   #3924
osia86
Raczkowanie

GG do osia86 Send a message via Skype™ to osia86

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
I wkońcu się nie dowiedziałam od kiedy ciąża jest donoszona, w szpitalu mówili skończone 38tyg, tutaj ktoś pisał, że w szpitalu mówili skończone 37 tyg, a mi ginka po wadze 3200g powiedziała że można uznać małą za donoszoną i być tu człowieku mądry.

Wogóle szwagierka mi pisała co jest w 30tc że ma rozwarcie na palec i skurcze, że dostała nospę i luteinę...ciekawa jestem ile wytrzyma. Na odpoczynek nie ma szans bo ma roczne dziecko-
Ja wczoraj pisałam na wątku o tym, co to znaczy "donoszone" wg moich źródeł Ja też miałam problemy gdzieś od 30. tc. - była luteina, oszczędzanie się i dużo kontrolnych badań... Pomogło wtedy, teraz jestem w 35. tc. i we śr. dowiem się, jak tam sytuacja i ile jeszcze pochodzę, więc 3mam za szwagierkę - niech leży!
osia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:45   #3925
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dostałam sms o Nicki86 - są już w domu z Sarą, malutka jest grzeczna jak aniołek, pije ładnie mleczko. Na razie nie ma czasu na wizaż, może we wtorek zajrzy jak goście pojadą
To super wieści!

A wiecie, ze Ivoncia urodziła??? Widziałam na fb...
Stary 2012-07-15, 12:47   #3926
osia86
Raczkowanie

GG do osia86 Send a message via Skype™ to osia86

Cytat:

w takim razie najlepsze życzenia od innych "ciężarówek" Świętuj
osia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:48   #3927
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
To super wieści!

A wiecie, ze Ivoncia urodziła??? Widziałam na fb...
ło nie wiemy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:48   #3928
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
ja takie rzeczy jak rolety i lampy zostawiam na sam koniec..nawet po urodzeniu małego. ogólnie w trzech pomieszczeniach nie mam lamp
Tak, parapety mam, mam podłogi, okna pokoje sie malują, mam jedna lampe narazie....ale myśle ze to najmniejszy problem, ledow będę miała duzo, ale to ci fachowcy sie tym zajmą, powiedzą ile a my tylko zamowimy. Po panele do pokoju małego jedziemy dziś, karniszy narazie nie kupuje, tak jak Ty, ja te rzecxy mniej wazne kupię po urodzeniu, na spokojnie, bez tego da sie mieszkać.
Wszystko na ten rok nam sie złożyło, domek, dzidzius, ale to dobrze zawsze lubiłam adrenalinę

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2012-07-15 o 13:07
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:51   #3929
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
A ja nie mam żadnej lampy-wszędzie wiszą żarówki na drucie ale do tego się przyzwyczaiłam i jakoś mi już nie przeszkadza. Włączników też nie ma wszędzie, gdzieniegdzie światło zapala się przez zetknięcie kabelków Na rolety nie starczy już kasy, muszą też poczekać balustrada na schody-realizacja wrzesień- październik, jest wesoło
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-07-15, 12:51   #3930
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Super

A ja zapomniałam się pochwalić, że Lusia kończy dzisiaj miesiąc

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości