|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualna lista marzeń cz. II
Marzy mi się:
- maluch Agent Provocateur (bez pośpiechu) - Calamity J. - My Queen (jednak muszę mieć więcej, bo się z czasem nie znudziła) - miła lawenda (nadal nie kupiłam, bo uparłam się, że najpierw wykończę Creeda) - i troszkę beznadziejnie mała odlewka Vol de Nuit
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal na mojej liście wisi Cuir de Russie z serii Les Exclusifs Chanel . Koleżanka była na długim urlopie w Paryżu, ale kupienie flakonika perfum okazało się ogromnym problemem
No i drugie równie beznadziejne marzenie - Oriental Brulant Guerlaina
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
- Eau de Sisley 1
- Eau de Sisley 2 - Eau de Sisley 3 - Eau du Soir - Soir de Lune Niewielkie odlewki do testów.
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualizacja (ciągle mi coś nowego dochodzi do chciejstw
):1. Naomi Campbell Naomi Campbell (zamówiona u Wizażanki) 2. Juliette Has A Gun Miss Charming (stwierdziłam, że zamiast kilku różanych pachnideł kupię jedno a porządne )3. Beyonce Heat 4. Joop! Le Bain (nie znam, ale poczytałam na fragrantice i mi się zachciało )5. Dior Addict (na jesień) 6. Prada Amber (na jesień, o ile mi się nie odmieni kurde, zachciało mi się jeszcze Obsession CK a już nawet nie pamiętam dokładnie jak to pachnie, bo wąchałam wieki temu
"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano." Edytowane przez lexxi Czas edycji: 2012-07-14 o 18:59 |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zainteresowana? |
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Konto usunięte
|
Skombinował mi się calutki nowiutki refill 7,5 ml Straught to Heaven, więc można odhaczyć z listy
![]() Chcę: - Amouage Honour Man (i tak mnie nie stać, ale pomarzyć można )- CoSTUME NATIONAL Scent Intense (odlewka 10 ml wystarczy) - Kezno PH (odlewkę z 10 ml) - Maison Francis Kurkdjian Oud (odlewką z 10 ml) - Ramon Molzivar Black Cube (choć z 5 ml) Chcę potestować: - Amouage Opus VI - Amouage Interlude Man - Amouage Silver - Amouage Tribute - Andy Tauer 03 Lonestar Memories - Andy Tauer 05 Incense Extreme - Andy Tauer 11 Carrillon pour un ange - Atelier Cologne Oolang Infini - Atelier Cologne Orange Sanguine - Comme des Garcons 8 88 - Comme des Garcons Series 1 Leaves: Calamus - Comme des Garcons Series 3 Incense: Zagorsk - Creed Green Irish Tweed - Creed Silver Mountain Water - Creed Tabarome - L'Artisan Navegar - L'Artisan La Chasse aux Papillons Extreme - L'Occitane en Provence Calanques - L'Occitane en Provence Verdon - Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour le Matin - Maison Francis Kurkdjian Absolue Pour le Soir - Maison Francis Kurkdjian Acqua Universalis Forte - Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme - Maison Francis Kurkdjian Cologne Pour le Soir - Montale Fougeres Marines - Nasomatto Black Afgano - Nasomatto Pardon - Olivier Durbano Jade - Olivier Durbano Turquoise - PRO FVMVM ROMA Fumidus - Serge Lutens Chergui - Serge Lutens Encens et Lavande - Tom Ford Private Blend: Japon Noir - Tom Ford Private Blend: Italian Cypress - Antonio Puig Quorum Silver - Bvlgari Eau Perfumee au The Rouge EDC - Davidoff Cool Water Summer Dive Man - Elizabeth Taylor Passion PH - Etienne Aigner Aigner man 2 - Ferrari Essence Oud - Giorgio Armani Armani Mania PH - Giorgio Armani Emporio Armani Diamonds Black Carat PH - Giorgio Armani Emporio Remix PH - Hermes Equipage - Iceberb Eau se Iceberg PH - Issey Miyake L’Eau d’Issey Edition Bois PH - Issey Miyake L`Eau d`Issey Gold Absolute PH - Issey Miyake L’Eau d’Issey Noir Absolu PH - Jaguar Vision - Jean Paul Gaultier Gaultier 2 - Jean Paul Gaultier Le Male, wszelkie limitowanki, nie tylko letnie (poza Terrible) - Lacoste PH - Lolita Lempicka Au Masculin - Shiseido Zen Men White Heat Edition - Yves Rocher Comme une Evidence Homme - Yves Saint Laurent La Collection M7 Oud Absolu * - priorytety do obwąchania * - już poznałem/ rezygnuję z chęci poznania Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2012-07-18 o 19:40 |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za cynk! na gazetowym?
idę zobaczyć!
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Oriental Brulant to może być problem, bo z tego co wiem jest dostępny tylko u Harrodsa. No i muszę się zorientować jak będzie u mnie z kasą bo ten flakon 75 ml coś koło 800-900 zł kosztuje (chyba 170 funtów). Ale akurat to będę wiedzieć już pod koniec lipca, bo czekam na grant, który idzie i idzie i jakoś dotrzeć nie może .
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-07-15 o 15:53 |
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A 'koleżanką' się nie przejmuj. Głupia pipa i tyle. Miałam podobną sytuację 2 lata temu. Mąż prosił znajomą o przysługę. Chciał mi kupić No 22 na rocznicę ślubu. Dzień wcześniej dowiedział się, że nie kupiła. W rocznicę dostałam nic. Szlag Go trafił, wsiadł w samochód i przywiózł mi z Berlina No 22 i Beige .
|
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny facet - zazdraszczam Ok, to umawiamy się na koniec sierpnia
|
|
|
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Ci tego Chanel'a, którego dobra koleżanka Wizażanka Ci załatwi
Będziesz pięknie pachnieć.
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym bardzo chętnie skusił się na Bois des Iles lub 28 La Pausę, ale takie cudo to nie ma mój (studencki) budżet
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
L., może następną razą pomogę
. |
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Update po porannych łowach:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
mam te różowe na próbę po 0,5-1ml jesli byłabyś zainteresowana. Ja szukam Musc Ravageur, Royal Musca może masz?
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
1.S. Lutens Un Bois Vanille
2., Flowerbomb Extreme 3. Houbigant 'Quelques Fleurs' 4. Be Delicious EDT 5. Hermes Elixir des Merveilles 6. Hermes Eau Claire des Merveilles 7. Euphoria EDT 8. Houbigant Quelques Fleurs Royale 9. Alien Rezygnuję Mam |
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapachowe marzenia do spełnienia w bieżącym roku
* Ramon Molvizar Black Goldskin * Ramon Molvizar Musk Oriental Goldskin - oudowy * Ramon Molvizar Musk Oriental Goldskin - imbirowy * Ramon Molvizar Black Cube * Ramon Molvizar 4 Elements * Ramon Molvizar 5 Elements ![]() * Kilian Arabian Nights Pure Oud * Kilian Arabian Nights Rose Oud * Kilian Love - Travel Set Refill * SoOud Kanz Eau Fine edp * Bond No.9 Signature Scent Perfume * Bond No.9 Cooper Square * Bond No.9 Wall Street * Byredo Bal D'Afrique * M. Micallef Aoud Man * Frederic Malle Portrait of a Lady * Andy Tauer L'Air du Desert Marocain * Le Labo Rose 31 * Le Labo Patchouli 24 * M. Micallef Patchouli Testowo... * Bond No.9 Andy Warhol Success is a job in New York * Bond No.9 So New York * Bond No.9 Nuits de Noho * Bond No.9 Chinatown * Kilian Prelude to Love * Kilian Love and Tears * Kilian Amber Oud * Amouage OPUS VI * Missala Qessence * Maison Francis Kurkdjian Oud * Amouage Attar Homage * Amouage AttarTribute * Amouage Attar - najchętniej wszystkie Cytat:
a i miłych doznań nie zabrakło Teraz czekam na kolejną, równie urodziwą różę Najpierw faza na oudy, teraz na róże, a później... znów na oudy
|
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
Shalimar Parfum Initial L' eau
Allure Herba Fresca Pure Pure Verbena Boss Femme |
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Bottega Veneta edp
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się zachciało Tresora...
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo udało mi się zrealizować - niebawem doleci do mnie Bois de Paradis, Vetyverio i Bois Oriental - ale niestety, pojawił się nowy muszmieć (obok Rose Le Labo) - Black Cube
![]() pozostaje mi tylko cicha nadzieja, że w testach globalnych - na razie wącham z nadgarstka, i nie mogę się skupić na pracy - pokaże jakieś brzydsze oblicze. Do tego chciałabym znaleźć różę + oud idealną - na razie ten tytuł przypadł tej od Armaniego... |
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym przetestować w najbliższym czasie:
Chanel, Coco Mademoiselle EDP YSL, Elle EDP Viktor & Rolf, Flowerbomb EDP Viktor & Rolf, Flowerbomb Extreme EDP Thierry Mugler, Alien EDT Lanvin, Marry Me! EDP - urzekły mnie nie tyle nutami co flachą Christian Dior, Hypnotic Poison Elixir EDP Thierry Mugler, Alien EDP Versace, Crystal Noir Christian Dior, Miss Dior Cherie EDP Mam nadzieję, że fundusze mi na to wszystko pozwolą
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyły mi się wszystkie odlewki Ambre Gris i jednak muszę mieć flaszkę
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
NIEUGIĘTE POTRZEBY
DKNY- Pure (na wiosnę) Valentino- Valentina (na wiosnę/jesień) Calvin Klein- Euphoria Blossom (na wiosnę) Guerlain- AA Herba Fresca (na tegoroczne lub przyszłoroczne lato) Chanel- Chance Eau Fraiche (na wiosnę) DKNY- Pure Verbena (na tegoroczne lato lub na wiosnę) Calvin Klein- CK IN2U Her (na tegoroczne lato lub na wiosnę) Guerlain- AA Tiare Mimosa (na wiosnę) DKNY- Sweet Delicious Creamy Meringue (jak najprędzej, bo limitowanka) Kenzo- L' eau Par Kenzo (na tegoroczne lato lub na wiosnę) Escada- Incredible Me (na jesień) Givenchy- Very Irrestistible L' Intense (na jesień) Chanel- Coco Mademoiselle (na jesień) Givenchy- Play For Her (na jesień) Mango- Lady Rebel Rock Deluxe☠(na jesień) DKNY- Golden Delicious (na jesień) Dior- Miss Dior (na jesień/wiosnę) Paco Rabanne- Lady One Million (na jesień) Dior- Hypnotic Poison (na zimę) Dior- Pure Poison (na zimę) Dior- Hypnotic Poison Sensuelle☠(na zimę) Chanel- Allure (na zimę) Guerlain- Shalimar Parfum Initial L' eau (na jesień/zimę) Calvin Klein- Sheer Beauty (na wiosnę) ☠Versace- Yellow Diamond (na wiosnę) Viktor&Rolf- Flowerbomb Summer (jak najprędzej, bo limitowanka) DRUGOPLANOWE AJ ŁONTKI Lancome- Tresor In Love (na wiosnę) DKNY- Be Delicious Fresh Blossom (na wiosnę) Adidas- Floral Dream (na wiosnę) Sarantis- C-thru Charming (na wiosnę) Puma- Jam Woman (na wiosnę) Yves Rocher- Un Matin au Jardin Rose Fraiche (na wiosnę) Yves Rocher- Un Matin au Jardin Lilas Mauve (na wiosnę) Puma- Yellow Woman (na tegoroczne lato/wiosnę) Mexx- Ice Touch Woman (na wiosnę) Adidas- Fruity Rhythm (na wiosnę) Yves Rocher- Zielona Herbata (na tegoroczne lato) Avril Lavigne- Forbidden Rose (na jesień) Playboy- Play It Rock (na jesień) Avril Lavigne- Wild Rose (na jesień) Beyonce- Heat Rush (na jesień) Sarantis- C-thru Golden Touch (na jesień) Masaki Matsushima- Chocolat Mat (na zimę) Yves Rocher- Kokos (na zimę) Yves Rocher- Wanilia (na zimę) Naomi Campbell- Naomi Campbell☠(na zimę) Calvin Klein- Euphoria EDT (na wiosnę) Za dużo tego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

No i drugie równie beznadziejne marzenie - Oriental Brulant Guerlaina
):
)
a już nawet nie pamiętam dokładnie jak to pachnie, bo wąchałam wieki temu

idę zobaczyć! 

Świetny facet - zazdraszczam 

Liczę na miłe doznania