Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 10:17   #901
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

nie spie od 4.22. Moja corka postanowila radosnie przywitac nowy dzien o tej nie ludzkiej godzinie

Adasiu
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 10:35   #902
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Hej Hej
Niby ładna pogoda dzisiaj, ale wieje strasznie. Po drugim śniadanku jedziemy na wystawę psów

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Carmelo, wiem że temat był już wałkowany chyba z milion razy, ale jak moge delikatnie wybiekic zęby przed weselem. chodzi mi o najmniej inwazyjny sposób i kiedy powinnam zacząć. ślub 22 września.

Możesz iść do dentysty na wybielanie, raz albo dwa powinno wystarczyć. Najlepiej tak z 2 przed weselem zakończyć wybielanie.
Te wszystkie wybielacze ze sklepu działają tak sobie, na ślub zrobiłabym sobie u stomatologa.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

blondynka dobrze że Oli taki szcześciarz !!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 11:10   #903
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Wreszcie Was znalazłam Kochane
Co sobie obiecam, że wieczorem chociaż zajrzę, to padam na pysk...
Po krótce co u nas: Zosia zapiernicza na raka po mieszkaniu, wstaje gdzie się da, wszytscy oczekują, ze przed roczkiem sama ruszy na nogach, ale mnie jakoś do tego nie śpieszno :P Zakupiliśmy jej Recaro Young Sport z isofixem i jedzie jak królowa, a ja wreszce wróciłam na przednie siedzenie , sadzamy ja na nocnik z sukcesem, jednak jeszcze na niego nie woła :P Jedzenie to ostatnio masakra, dziś wyciągałm jajecznicę z włosów, wszystko chce sama Z nianią ok.
Szukam nowej pracy, bo w obecnaj zdyskryminowano mnie ze względu na "długa absencję" i nie dostałam awansu, który należy się właściwie z urzędu, więc nie pozostaje mi nic innego.
W ogóle jakoś tak u nas kiepsko, kiepsi ten rok, żeby nie Zosia, to już w ogóle by była, ale staram się nie smęcić

Kurcze, nie wyrzucajcie mnie tylko

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-07-15 o 11:25
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 11:39   #904
wodaqua
Zadomowienie

Fotka chyba z czerwca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09679.jpg (96,5 KB, 40 załadowań)
Stary 2012-07-15, 11:42   #905
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Milej niedzieli mamusie!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 11:42   #906
wodaqua
Zadomowienie

Trzymajcie się Dziewczyny, myślę o Was i Waszych rodzinkach codziennie!
Stary 2012-07-15, 11:47   #907
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
wczoraj padlam, bo moj TZ nie zwazajac na moje protesty poszedl do fryzjera i scial swoje dlugie wlosy na krotko - granda normalnie!
oo masakra ja bym swojego utłukła jakby ściął swoje kudły i co jak wygląda?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Shira czy Ty jesteś jeszcze w posiadaniu tej broni, z której chciałaś odstrzelić psa sąsiada? Jak tak to zapraszam do mnie i palniesz mi w łeb bo nie mam siły.
mam mam, ale z racji tego, że uwielbiam twe cycochy to Ci nie palnę, bo bym tęskniła

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

gdzieś ty tam zaglądała?

eee normalnie wzrok tak sam uciekał a jak się ma 15 lat to tym bardziej wtedy to wszyscy się z niego śmiali zwłaszcza laski a teraz pewnie nie jedna żałuję, że nie sprawdziła czy to efekt źle dobranych spodni czy natura

gdzie Beatka???? o sygine nie wspomnę i Neroli brak wodagua chyba dawno nie pisała
brunetki też mało

byliśmy wczoraj u mojej siostry tej z 3 potworków i mój młody nauczył się piszczeć od swojej kuzynki co on wyprawiał na gwałt chciał za nimi nadążyć wdrapywał się rzucał na śledzia na tapczan no urwis podglądał co robią i chciał to samo łącznie z wchodzeniem na drabinę dziś wdrapał się na odkurzacz i na nim siedział książę a mówiłam Wam, że Żbik umie ustać bez trzymania z 15 sekund i sam stanie z kucek ale jeszcze kroczków nie postawił

o jerona wszelki duch..... właśnie pisałam że cie nie ma!!!

aaa głupia Shira!! Adasiu najlepszego!!

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-07-15 o 12:08
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:12   #908
Marina1
Zakorzenienie

dzień dobry!

Jem kalafiorową z wczoraj, dzięki Wam dziewczyny za pomoc, bo bez mięsa wyszła pycha, chyba nie będę już mięsa dawała do zup... Nie wiem mama mnie tak uczyła z tym mięsem i dla niej zupa bez mięsa to nie zupa

adasiu kochanie 13 miesiąc!

blondynko aż mnie zmroziło jak czytałam. Dzięki Bogu. U nas wczoraj pierwsza krwe. Mały chodził przy komodzie i przycedził zębami w kant. Japka w krwi. Ale nic się nie stalo, zato tżt myślałam, że mnie zakrzyczy.

Jak małe wstanie jedziemy do teściów. Kupię teściowej mały album na zdjęcia, bo nie ma, a ma tyle zdjęć w kartonowym pudle. A szkoda, bo jeszcze się pogubią. Niektóre historyczne prawie.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

wodaqua kochana dobrze, że jesteś! Zosieńka to chyba wykapana mama, co? współczuję przepraw z pracą.

Mam dziś fajny suwaczek
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-07-15 o 12:14
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:17   #909
brumek
Zakorzenienie

Hejka
Dziś spaliśmy Tzn 2 wybudzenia były, o 22 i 24 ale to luzik. Grunt, że spał do rana.

Adaś - buziak z okazji szczęśliwej 13-tki

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
brumku - i jak noc? lepiej?

Cytat:
Chyba wyślę chłopaków na obiad do teściów, a sama legnę na łóżko ...
I to jest najlepszy plan

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski mi wczoraj dosłownie serce na parę sekund stanęło
byliśmy u mojej babci M przestawiam u babci meble.Mój O jak to O biegał po całym mieszkaniu.Bawił się przy drzwiach nagle spadła na nadstawka z segmentu i walnęła w drzwi a w drzwiach szyba a mój Oluś pomiędzy drzwiami a szafą nie wiem jak to się stało że Olusiowi nic się nie stało.Ale trząsł się jak galareta.Nie mógł się uspokoićLaski chyba coś nad Nim czuwa bo to już drugi raz.W święta choinkę z komody na siebie ściągnął.
Wyobrażam sobie co przeżyłaś przez tych kilka sekund

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ale widziała w gazecie jakieś nosidło siateczkowe na lato.Jak znajdę tą gazetę to Wam pokażę.
A to nie ta tonga?
http://sklepwkropki.pl/?q=galeria-malych-noszeniakow

[QUOTE=karolinee1983;35304 695]
Brumek co sie Tymkowi poprzestawialo???? Wspolczuje nocki, musze przyznac, ze hardkorowa a jak dzisiaj?
Dziękuję, lepiej Ale i tak nie przypomina to tych wszystkich miesięcy, kiedy Tymuś szedł spać o 20 i pierwszy raz oko otwierał o 7 rano...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
nie spie od 4.22. Moja corka postanowila radosnie przywitac nowy dzien o tej nie ludzkiej godzinie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Wreszcie Was znalazłam Kochane
Co sobie obiecam, że wieczorem chociaż zajrzę, to padam na pysk...
Po krótce co u nas: Zosia zapiernicza na raka po mieszkaniu, wstaje gdzie się da, wszytscy oczekują, ze przed roczkiem sama ruszy na nogach, ale mnie jakoś do tego nie śpieszno :P Zakupiliśmy jej Recaro Young Sport z isofixem i jedzie jak królowa, a ja wreszce wróciłam na przednie siedzenie , sadzamy ja na nocnik z sukcesem, jednak jeszcze na niego nie woła :P Jedzenie to ostatnio masakra, dziś wyciągałm jajecznicę z włosów, wszystko chce sama Z nianią ok.
Szukam nowej pracy, bo w obecnaj zdyskryminowano mnie ze względu na "długa absencję" i nie dostałam awansu, który należy się właściwie z urzędu, więc nie pozostaje mi nic innego.
W ogóle jakoś tak u nas kiepsko, kiepsi ten rok, żeby nie Zosia, to już w ogóle by była, ale staram się nie smęcić

Kurcze, nie wyrzucajcie mnie tylko
Wodaqua, milion razy o Ciebie pytałam Grunt, że Zosia zdrowa a Ty na przednim siedzeniu

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Fotka chyba z czerwca
Piękny z niej blondasek

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
gdzie Beatka???? o sygine nie wspomnę i Neroli brak wodagua chyba dawno nie pisała
brunetki też mało
5 minut temu to dawno
Stary 2012-07-15, 12:19   #910
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

5 minut temu to dawno
Stary 2012-07-15, 12:19   #911
brumek
Zakorzenienie

Dziewczęta drogie, w tych "drugich" fotelikach wolno wozić na przednim siedzeniu czy nie?
Wiem, że na pewno najbezpieczniej z tyłu, ale czy w ogóle wg przepisów jest to dopuszczalne? I wtedy z poduszka czy bez?
Stary 2012-07-15, 12:26   #912
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

I to jest najlepszy plan
I właśnie tak zrobiłam. TŻ z Domkiem u teściów, a ja w łóżku Powinnam mieć wyrzuty sumienia? Bo trochę mam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:29   #913
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta drogie, w tych "drugich" fotelikach wolno wozić na przednim siedzeniu czy nie?
Wiem, że na pewno najbezpieczniej z tyłu, ale czy w ogóle wg przepisów jest to dopuszczalne? I wtedy z poduszka czy bez?
Kurcza, a wiesz, ze nie wiem...
My jezdzimy z tyłu, znaczy mały. Raz widziałam babkę która prowadziła, a miała fotelik z dzieckiem na przodzie. Ale cz to bezpieczne
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:32   #914
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Adasiu

wodaqua, no wreszcie!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
adasiu kochanie 13 miesiąc!

Cytat:
Adaś - buziak z okazji szczęśliwej 13-tki

Cytat:

wolno, ja się upewniałam w komendzie wojewódzkiej, policjant z wydziału ruchu drogowego powiedział mi że można, nawet jak jest poduszka włączona. Jedyne co, to powiedział że można siedzenie max do tyłu, ze względu na te poduszki właśnie.

I ja tak robię, wolę go mieć koło siebie, niż odwracać się do tyłu, a dużo we dwoje jeździmy.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 12:41   #915
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
I właśnie tak zrobiłam. TŻ z Domkiem u teściów, a ja w łóżku Powinnam mieć wyrzuty sumienia? Bo trochę mam
no jasne, że tak powinnaś mieć mega poczucie winy, że cały rok zajmujesz się młodym i z powodu lekkiego kaszlu pozwoliłaś się zająć synem ojcu ojjj nie ładnie jacieńkuuu szybko wyskakuj z wyra i po Dominika!!

ehhhh babolee....
Stary 2012-07-15, 12:41   #916
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

wolno, ja się upewniałam w komendzie wojewódzkiej, policjant z wydziału ruchu drogowego powiedział mi że można, nawet jak jest poduszka włączona. Jedyne co, to powiedział że można siedzenie max do tyłu, ze względu na te poduszki właśnie.

I ja tak robię, wolę go mieć koło siebie, niż odwracać się do tyłu, a dużo we dwoje jeździmy.
Aniu, moje bratnia dyszo Bo ja właśnie dlatego pytam.. W nowym samochodzie mam poduszkę z przodu, ni da się jej wyłączyć, i Tymus jezdzi z tyłu. A ja tego nie znoszę! Cały czas chcę zerkać i g o dotykać, a to niebezpieczne
Wolałabym z przodu, tylko oczywiście też nie kosztem jego bezpieczeństwa A lepiej jak ta poduszka jest czy jej nie ma w takim przypadku?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-07-15 o 12:43
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 13:17   #917
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, moje bratnia dyszo Bo ja właśnie dlatego pytam.. W nowym samochodzie mam poduszkę z przodu, ni da się jej wyłączyć, i Tymus jezdzi z tyłu. A ja tego nie znoszę! Cały czas chcę zerkać i g o dotykać, a to niebezpieczne
Wolałabym z przodu, tylko oczywiście też nie kosztem jego bezpieczeństwa A lepiej jak ta poduszka jest czy jej nie ma w takim przypadku?

w sumie tego nie wiem...jakbym wyłączyła, to swoją niestety też, bo jednej się nie da. A pan mi powiedział że poduszka może być, tylko właśnie lepiej odsunąć fotel, żeby
dziecko zbyt blisko nie było w razie jej otworzenia.

Stary 2012-07-15, 13:23   #918
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Aniu, moje bratnia dyszo Bo ja właśnie dlatego pytam..
Ja wiem-przejęzyczenie... ale musiałam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 13:26   #919
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

jestem i żyje ale z braku czasu tylko Was podczytuje czasem... tęsknie..

z dobrych wieści:
mamy już 4 zębole - czwarty wyszedł w zeszłym tygodniu ale górne dwójki obie też już się powoli pchają na świat - pewnie niedługo będą

Julcia zdrowa, nauczyła się pokazywać paluszkiem co chce albo gdzie chce iść.

sama nadal nie chodzi, za rączkę owszem bardzo chętnie wszędzie

wczoraj przekłuliśmy jej uszka i ma śliczne kolczyki z cyrkoniami

nie płakała jakoś bardzo, czasem jak się potknie to bardziej płacze niż przy przekłuwaniu, podczas szczepienia zwykłe płacze 3 razy bardziej a tu zaraz się uspokoiła i było ok i radosna pojechała do domu, śladu w sumie nie było, żadnego zaczerwienienia ani nic, zapłaciłam 40zł z kolczykami

wczoraj wózkiem objeździła ze mną cały nasz mielecki rynek-bazar (stadion Marinko) - potem padła w wózku pod koniec zakupów

i od półtora tygodnia codziennie robi koopke na nocniczek i siku czasem też ale to rzadziej bo koopka zawsze z rana jest prawie zaraz po przebudzeniu więc łatwo wyczaić kiedy zrobi

to tyle u nas w skrócie

sto lat dla solenizantów wszystkich zaległych
sto lat dzieciaczki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 13:44   #920
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

z dobrych wieści:
mamy już 4 zębole - czwarty wyszedł w zeszłym tygodniu ale górne dwójki obie też już się powoli pchają na świat - pewnie niedługo będą

nie płakała jakoś bardzo, czasem jak się potknie to bardziej płacze niż przy przekłuwaniu, podczas szczepienia zwykłe płacze 3 razy bardziej a tu zaraz się uspokoiła i było ok i radosna pojechała do domu, śladu w sumie nie było, żadnego zaczerwienienia ani nic, zapłaciłam 40zł z kolczykami

wczoraj wózkiem objeździła ze mną cały nasz mielecki rynek-bazar (stadion Marinko) - potem padła w wózku pod koniec zakupów

i od półtora tygodnia codziennie robi koopke na nocniczek i siku czasem też ale to rzadziej bo koopka zawsze z rana jest prawie zaraz po przebudzeniu więc łatwo wyczaić kiedy zrobi

to tyle u nas w skrócie

sto lat dzieciaczki
brakuje tu ciebie bardzo

o kolczyki ale tanio bardzo fajnie że nie było ryku wielkiego a jak praca?
Stary 2012-07-15, 14:25   #921
agawoo
Zakorzenienie

Blondynka, dobrze, że nic się nie stało Nie dziwie się, że stanęło ci serce

Sto lat dla Adasia i dla Igorka za wczoraj, bo chyba zampomniałam

Dziewczyny, już nigdy nie dam się namówić na żaden remont jak nie będę miała gdzie sie wynieść z dzieckiem siedzę własnie z kompem na kolanach wśród róznych wyniesionych z kuchni przedmiotów, pod nogami mam wózek Amelki, a ona sama w leżaczku obok, bo koca nie ma jak jej rozłożyć na podłodze
Nie wspomnę o unoszących się wszędzie tumanach kurzu

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

z dobrych wieści:

to tyle u nas w skrócie

sto lat dzieciaczki
Beatko, super, że Julcia nie płakała bardzo przy przekłuwaniu uszek Dzielna dziewczynka A mogę spytać, gdzie przebijałaś?

Wcale sie nie dziwię, że brakuje Ci czasu :/ Ja też niedługo wracam do pracy i nie wiem jak wszystko ogarnę Forum pójdzie chyba w odstawkę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 14:26   #922
zanetaa88
Zakorzenienie

Jacieee po dupe to TY dostaniesz że masz wyrzuty sumienia. Ja szczęśliwa jestem jak mąż ją weźmie na zakupy, bo w tyg to przebija samą siebie jedna wielka nieszczęśliwa maruda płacze z byle powodu, normalnie jak baba przed ciotką.

Beatko zdjęcie pięknej młodej damy proszę z piękną biżuterią :P

Ania a jest na to jakaś ustawa ? Bo Ja chętnie damę dam do przodu,ale jak zatrzyma mnie policja i powie, że nie wolno to co zrobię ? powiem, że policjant z wydziału ruchu drogowego z Krk powiedział że wolno

wodauqa tęskno tutaj za Tobą !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 14:37   #923
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ania a jest na to jakaś ustawa ? Bo Ja chętnie damę dam do przodu,ale jak zatrzyma mnie policja i powie, że nie wolno to co zrobię ? powiem, że policjant z wydziału ruchu drogowego z Krk powiedział że wolno
Żanetko, poszukałam i znalazłam.
Kodeks Drogowy
Rozdział 5 Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach
Art. 45.
2. Kierującemu pojazdem zabrania się: (...) 4. przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera; 5. przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego

Facet to komentuje tak: "Jak się okazuje bardzo podobne zapisy odnajdujemy w ustawodawstwie innych krajów europejskich. Występujące różnice dotyczą np. innej obowiązującej granicy wiekowej (do 10 lat we Francji, do 7 lat w Szwecji) lub też obowiązującego we Francji całkowitego zakazu jazdy na przednim siedzeniu w stosunku do dzieci do 10. roku życia, za wyjątkiem odwróconych tyłem do kierunku ruchu fotelików dla niemowląt. Brak fotelika karany jest przez Policję w Polsce mandatem w wysokości 150 zł oraz odebraniem 3 punktów karnych. Pamiętaj jednak, że największą karą, jaka może Ciebie spotkać, jeśli zdecydujesz się przewozić dziecko bez fotelika, jest kalectwo lub śmierć dziecka na skutek obrażeń odniesionych w wypadku."

Tu jeszcze jakiś link:http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ci,1634027,324

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

w sumie tego nie wiem...jakbym wyłączyła, to swoją niestety też, bo jednej się nie da. A pan mi powiedział że poduszka może być, tylko właśnie lepiej odsunąć fotel, żeby
dziecko zbyt blisko nie było w razie jej otworzenia.
Aha, dziękuję

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

No coż, Aniu mam nadzieję że się nie gniewasz... Ale świetna z Ciebie dysza

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, już nigdy nie dam się namówić na żaden remont jak nie będę miała gdzie sie wynieść z dzieckiem siedzę własnie z kompem na kolanach wśród róznych wyniesionych z kuchni przedmiotów, pod nogami mam wózek Amelki, a ona sama w leżaczku obok, bo koca nie ma jak jej rozłożyć na podłodze
Nie wspomnę o unoszących się wszędzie tumanach kurzu
Remont z dzieckiem to armagedon
Stary 2012-07-15, 16:09   #924
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, tak czytam, że niektóre z Was karmią jeszcze piersią ..
a ja chyba będę musiała przestać

Swoją drogą wracam do pracy,ale to nie problem.
Tylko od wczoraj dalemy Amelce mm na próbę, i chyba jest różnica - tzn. ładne kupki zrobiła, dzisiaj po porannym karmieniu pięknie spała na spacerze ponad dwie godziny, a w nocy nie obudziła się z wrzaskiem, tylko z marudzeniem Moze to zbieg okoliczności, ale jak dzisiaj prześpi calą noc, to chyba będzie oznaczało koniec karmienia A ja tak uwielbiam jak ona sobie ciamka

Stary 2012-07-15, 16:15   #925
jacieeeee
Wtajemniczenie

Poleżałam, pospałam, wykąpałam się i ... pomyłam podłogi Odpoczęłam i uciszyłam wyrzuty sumienia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 16:21   #926
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
a ja dopiero teraz zauważyłam
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Sto lat dla Adasia i dla Igorka za wczoraj, bo chyba zampomniałam

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
!

nie wiem, ale jutro zadzwonię jeszcze raz i spytam. Ale powiedzieć tak możesz

Choć powiem Ci że policja już mnie zatrzymywała, widzieli Adasia z przodu i nic nie komentowali. Pewnie by się przyczepili jakby było nie tak

A, widzę że Brumek znalazła

Cytat:
No coż, Aniu mam nadzieję że się nie gniewasz... Ale świetna z Ciebie dysza
pewnie że nie, takiego komplementu jeszcze mi nikt nie powiedział

Byliśmy na spacerze z małym, teraz buszuje z TŻem po domu. A ja się przespałam, od razu mi lepiej Swoją drogą, muszę chyba jakąś morfologię zrobić czy coś, od kilku dni w dzień padam i śpię jak zabita, wczoraj usiadłam, za chwilę TŻ do mnie mówi coś a ja już śpię.... jak nigdy :/

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-07-15 o 16:23
Stary 2012-07-15, 17:00   #927
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ania a Moze zamiast morfologii to testa zrób
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 17:13   #928
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
O tym samym pomyślałam w pierwszej chwili

Stary 2012-07-15, 17:19   #929
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
eee... i tak nic nie wyjdzie, a nie chcę się znowu rozczarować, niedługo się pewnie @ pojawi :|

Stary 2012-07-15, 17:19   #930
zapałeczka
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn, które mieszkają w Anglii Ile mniej więcej kosztuje wysyłka jakegoś przedmiotu do Polski?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości