|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
śliczne
Cytat:
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
O matko, ale się zmachałam...Musiałam się wdrapać aż po 13 schodach do sypialni, żeby przeczytać co u Was
![]() Micia, super obrączki! My chcieliśmy bardzo proste i klasyczne, ale te Wasze też się będą super prezentować... ![]() Kamilka, nie martw się - ja też się ścięłam z Mężem i w dodatku z ojcem jeszcze. Także nici wyszły z mojego sprzątania, zabrałam się i pojechałam do babci bez słowa.
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też fajnie ale nie bedzie mi sie chciało pewnie całej gondoli podnosić itd :P
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to msuze przyznac tż wszystko zalatwial..nawet mi zalatwil fryzjera i kosmetyczke..stwierdzil ze ja mam sie neoi stresowac nie przejmowac wiec on znalazl restauracje, ja oczywiscie bralam w tym udzial jako doradczyni, osoba decydująca ale nigdzie latac nie musialam ...my wyjechalismy ale tż wyszedl teraz na chwile do kolegi po drodze wiec wyciagnelam jego netbooka wreszcie odebralismy obrączki yeeeeah jestesmy mistrzami 5 dni przed slubem ale to dlatego ze kasy nie bylo,ja juz sie smialam ze moze nam nei dadza i bedzie jak w teledysku guns'n'roses november rain gdzie para mloda ma obraczki z trupoimi czaszkami i serduszkiem bo obraczek nie mieli buehehehe albo jak w cztery wesele i pogrzeb no ale na szczescie dali wiec sie obędzie bez trupich czaszek a tak to wszystko pozalatwiane w czwartek ide do fryzjera na obciecie tż też , w piatek ide do tego samego na ulozenie i tam bede meic kosmetyczke no i bukeit odebrac ale to te na miejscumy wydamy na cywilny około 4-5 tysiecy.dokaldnie nie wiem.ale cos koło tego ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- landi ten twój szwagier tochodząca masakra..neich go siostra kopnie w tyłek bo bedzie ją tak zdradzal do końca życia micia fajne są wozki z przekladaną rączką a jaki masz kolor?? ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- piekne!! my mamy proste tzn prosyte ale nie klasyczne bo tytanowe ze złotym cienkim paskiem na dole ...z yes.płacilismy 1100 zł za parę ale mnie mały kopie dzisiaj uwielbiam tooooodojotka ja tez cierpie czuje sie jak stara bacie plecy bolą mnie wciaz, w nocy się budze kręce, tż pzreze mnie nie śpi, rano mnie bolą, teraz tez ja nie wiem moze ja za dużo siedze, tryb mam raczej siedzący ostatnio..bo wszedzie jak co autem mnie tz zawozi..chociaz ja z tymi plecami to od zawsez problemy, skolioza i wogole inwalidka kurna .....pytalam lekarza to on rozlozyl rece i mowi ze musze przecierpiec bo bedzie gorzej w miarę wzrostu brzuszka.no wiec jakos damy rade.wogole ciagle mnie cos pobolewa, strzyka, kłuje jak stara babcia tylko gadam co mnie boli albo ile spalam albo co jadlam
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-07-15 o 15:28 |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wózka kolor no to bedzie lila jeśli dziewczynka a jak chłopak to kawa z mlekiem
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze laski ale mi smaka narobiłyście na jakis placek. Chyba zaraz cos wysmycze
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
Pokój dla Maluszka mamy już prawie gotowy, dziś jeszcze tylko TŻ musi dokończyć malować (ostatecznie wybraliśmy żółty kolor ) I zaczyna remont naszego pokoju ![]() Nienawidze tego syfu przy remontach A wczoraj kupiliśmy wózek dla Bartusia Teraz czekamy aż dojdzie i mam nadzieje, że będzie taki ładny jak na zdjęciach
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie lubię remontów, samego remontu, jak i sprzątania po nim. A wózeczek bardzo ładny. Jaka to firma? My chyba ten pierwszy wózek z gondolą dostaniemy od znajomych. Mają ponoć w bardzo dobrym stanie i właśnie okazało się, że chcą się go pozbyć, bo się przerzucają na spacerówkę. Zobaczymy jeszcze jak on wygląda na żywo. Ja ogólnie mam w planach dosyć szybkie przerzucenie na spacerówkę, bo są one dużo lżejsze i zajmują mniej miejsca. Oczywiście nic na siłę - jak już maluch będzie siedział i jak już będzie ciepło. |
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to jest najgorsze
![]() Mikado ![]() Cytat:
Ten nasz jest z gondolą i spacerówką także posłuży troszkę My doszliśmy do wniosku, że po to, aby wyjść na spacer koło domu czy na wioskę nie potrzebny jest nam jakiś super wypasiony i nie wiadomo jak drogi wózek, więc zdecydowaliśmy się kupić używany z allegro |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Micia śliczne obrączki
![]() Peperonik śliczny brzusio i w ogóle ślicznie wyglądasz Kamalika łóżeczko prześliczne
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-07-15 o 16:21 |
|
|
|
#1964 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja - z mężem zawieszenie broni
oczywiście przyznał racje że łóżko jest piękne i będzie idealnie pasowało do naszej sypialni ale cena go zbiła ![]() śliczne obrączki - ja niestety mojej teraz nie nałożę tak mam popuchnięte palce Cytat:
Oglądałam te wózki w Smyku i całkiem sensownie wyglądały. My się nastawialiśmy na Tako Laret ale po wczorajszej rozmowie z Panem w sklepie już nie jesteśmy tacy pewni tego wyboru. Podobno oni w tym salonie zrezygnowali z Tako ze wzglęgu na awaryjność - oglądaliśmy MaxiCosi i X-Landera X-move ale Pan raczej tego nie polecał. Natomiast na porę zimową polecił nam Jedo Fyn http://www.bobowozki.com.pl/product_...980633546272a9 Gondola duża, regulowane dno w gondoli - można ustawić pozycję półleżącą, lekki, ale stelaż po złożeniu jest dość duży i jak potem poczytaliśmy opinie to spacerówka jest do d.u.p.y. No i podobno do tego stelaża można wpiąć fotelik Recaro - o wiele bardziej bezpieczny w testach niż MaxiCosi. Dzisiaj z mężem stwierdziliśmy że wszystkie wózki, które oglądamy to albo mają kijową gondolę albo spacerówka jest beznadziejna ..... i zastanawiamy się czy teraz nie kupić tylko gondoli a na wiosnę-lato pomyśleć o spacerówce i sprzedać gondolę. Cytat:
Ale mi smaka narobiłaś na cosik słodkiego ..... Cytat:
Ehhhh Ci niewydarzeni samcy Nic tylko ich lać
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam tego Murano wlasnie tez na zime polecił noi jest niski wsam raz dla mnie ![]()
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Zjem sobie ziemniaczki z obiadu i fasolkę w bułce tartej z cebulką
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius - wozeczek sliczny
Zaraz bede jesc na kolacje zasmazona mloda kapustke z koperkiem .. kocham moja mamusie
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś mam fatalny dzień, rano takie wieści, teraz mi słabo chyba z tego bólu, zgaga straszna i dół niesamowity... Dobrze że jutro wizyta, może dowiem się z czego mnie tak boli
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózeczek bardzo ładny Cytat:
Wiedzą już rodzice o ciąży Twojej siostry ?
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na którą jutro masz wizytkę ? Ja jutro mam przeniesione połówkowe na 13:15..Mam nadzieję, ze tym razem uda się je zrobic.. ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jutro chyba do chirurga sie wybiore czy tam ortopedy..może mi powie skąd ten ból .. gorzej jak powie, że to normalne w ciąży ... jak ja będę na ślubie funkcjonować ? TŻ bedzie mnie musiał po klęczeniu w kościele podnosić do pionu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Madziuś, super wózeczek.
A na allegro z nie-wielofunkcyjnych są aktualnie same badziewia, nie ma tego, który upatrzyłam ![]() Cytat:
A jeśli Cię pocieszy, że nie jesteś sama, to dzień też mam okropny i marzę tylko o tym, żeby się już skończył. Bo już na prawdę mam dość, same pępki świata mnie otaczają...
|
|
#1975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja, ale masz dobrze ![]() Cytat:
Dobrze, że jutro masz tą wizytę Cytat:
No i na początek Bartuś będzie w jednym pokoju z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli powie, że to normalne to powiedz mu, jaka jest sytuacja, że nie możesz normalnie funkcjonować, a za chwilę bierzesz ślub. Być może będzie mógł przepisać Ci coś ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
No właśnie teraz chyba wszyscy stawiają na te wielofunkcyjne wózki ![]() Jest jeszcze troszkę czasu, także może pojawi się coś ciekawego ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojadę koło 8 żebym była pierwsza bo potem jak się babki zejdą to nieraz te ostatnie wogóle się nie załapują na USG Cytat:
![]() Nawet M mnie dziś wkurzył... właściwie to zdołował swoim kiepskim żartem. Oglądaliśmy komedię romantyczną, facet oświadczył się babce a on w tym momencie "powiedz nie, nie bądź głupia"... Myślał że mnie to rozśmieszy, spytałam czy w takim razie ja też byłam głupia a on tylko wzruszył ramionami... No to uciekłam z płaczem do pokoju i przypomniał sobie o moim istnieniu po godzinie |
||
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, popalić to ja mu dam
nie ma, teraz mój bunt osiągnie szczyt nie będzie takimi hasełkami rzucał. Szczególnie teraz, kiedy trzymam w sobie gniew na szwagra, współczucie dla siostry i kiedy się ogólnie źle czuję. To wszystko powoli mnie przerasta, wybuchnę mu tylko raz a wtedy pożałuje że cokolwiek powiedział ![]() Chociaż nie powiem, czasem żałuję że to wszystko się tak potoczyło. Że wzięliśmy ślub, że jestem w ciąży... Głównie chodzi o to, że mogliśmy w sumie z dzieckiem poczekać z rok. Znalazłabym stałą pracę, może nie byłoby takich problemów finansowych jakie mamy teraz. No ale czasu nie cofnę, a widocznie tak miało być na pewno choćbyśmy żarli ściany, dam mojemu dziecku to czego ja w dzieciństwie nie miałam. I będę je kochać bezgranicznie... ![]() Może to przez te moje wahania tak wybuchłam płaczem dziś. Nie chcę mu robić przykrości, więc mu tego wszystkiego nie powiem, poza tym co innego mi pozostaje zrobić? Donosić ciążę i wychować moje WŁASNE dziecko. Może jakoś to będzie, może to tylko chwilowy kryzys. Przynajmniej mam taką nadzieję
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stało się i nie mów, że czasami żalujesz.. pamiętasz jak cieszyłaś się przed ślubem i opowiadałaś nam przebieg ślubu ! Jesteś szczęśliwa! Zobacz jak cieszą CIę kopniaczki maluszka i jak fajnie go podglądac na USG ! Te nasze hormony teraz tak szaleją, że robią nam małe zamieszanie w głowie !
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasami mam wrażenie, że mogłabym wiele rzeczy w moim życiu zmienić wiesz jak to jest, człowiek uczy się całe życie. No ale co nas nie zabije, to nas wzmocni jakoś musimy dać radę, teraz najważniejsze jest dobro moje i Kubusia ![]() aaa no i ten wyjazd do Norwegii raczej nie wypali. I chyba całe szczęście Nie wyobrażam sobie tego, jakby miało nie być M przy mnie w ostatnich dniach ciąży i pierwszych dniach z dzieckiem. Co jak co, ale ojca i męża nikt chyba nie zastąpi
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-15 o 18:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

a napisałam odprowadziłam? ahaaaa odwoziłam :P
no i ma przekładaną rączkę, a żaden inny z tej firmy nie miał. Wogóle to rzadkość teraz.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

(

A na allegro z nie-wielofunkcyjnych są aktualnie same badziewia, nie ma tego, który upatrzyłam