Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 18:39   #1681
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

sarah my będziemy kupować od tego sprzedającego, Swarovska polecała jakiś czas temu
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=15142947

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:43   #1682
hope01
Zakorzenienie

tak na szybkiego t np. http://allegro.pl/arus-wyprawka-dla-...450611123.html pościel, jeszcze baldachimek i stelaż pod niego no, albo w sumie to, co Lady dała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:44   #1683
Hosenka*
Zakorzenienie

Też tak patrzę na te łóżeczka i ... wszystkie są sosnowe (tzn te w zestawach). Słyszałam opinię, że bukowe są lepsze, bo twardsze drewno i dziecko go nie wygryzie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-15 o 18:48
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:52   #1684
kasia_heaven
Raczkowanie

Cześć,
ta psina na zdjęcia przesłodka... mój kot też kładl się mi na komputer, z resztą zachowywał sie jak pies
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wlasnie wracam ze sklepow z poszukiwan sukienki oczywiscie nie znalazlam nic, ale zrobilam zdjecie mojemu brzuchowi bo w jednej sukience wygladal na taki duzy ze musialam, hah wiadomo bialy poszerza ale zawsze mialam plaski brzuszek
ale fajny brzuszek mi też troszkę wyskoczył
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bokeh jaki śliczny BRZUSIO!!!!!!!

ja kupowałam te spodnie z zapasem - jedne 40 (chociaż tutaj 38 były jeszcze luźne i spokojnie 36 byłyby ok ) a drugie l/xl, i jak poprosiłam sprzedawczynię, żeby mi przyniosła właśnie ten większy rozmiar, to na mnie dziwnie popatrzyła i mówi - no, ale przecież te są na panią idealne....... To jej powiedziałam, że hm...potrzebuję większe, bo rosnę nie wiem, czy zrozumiała o co chodzi, bo w sumie dalej aż tak bardzo nie widać, że to ciąża
świetne określenie
Stary 2012-07-15, 18:54   #1685
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

wrzuć jakieś zdjątka

się robi uwielbiam je i mogłabym oglądać i oglądać
z większości metki już pourywane bo miałam je wyprać i poskładać od szafy, ale chyba jeszcze poczekam z tym praniem aż się więcej uzbiera.

ceny były śmiesznie niskie także jestem podwójnie zadowolona za wszystko nie wiem czy by mi 20 zł wyszło tak mniej więcej w przeliczeniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01991.jpg (41,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01992.jpg (28,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01993.jpg (26,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01994.jpg (42,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01995.jpg (27,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01996.jpg (30,7 KB, 15 załadowań)

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:02   #1686
LadyWhisper
Zakorzenienie

oh jakie cudaśne!!!
dzisiaj chciałam męża namówić na jakieś ciuszki to mnie odciągał i nawet patrzeć nie chciał nie wiem, kiedy w końcu się wybierzemy, żeby coś kupić...... może po połówkowym?

Kurczę, tak mi się podobają same baldachimy, ślicznie wyglądają, a my musimy mieć koniecznie moskitierę i koniec, ehhhh.... W ogóle jak przyjdzie do kupowania i decydowania się na któreś to będzie masakra totalna

Hosenko masz rację, teraz obejrzałam te bukowe i faktycznie wydają się być solidniejcze......

Stary 2012-07-15, 19:05   #1687
Debrah
Zakorzenienie

Sliczne ciuszki! ja kupilam dzisiaj 1 "dzieciowa" rzecz - mieciutki kocyk w Smyku z misiem. I na razie symbolicznie poprzestane na kocyku, to bedzie pierwsza rzecz czekajaca na Malenstwo. Ale tak swoja droga - wyraznie potrzebuje korkow w temacie przyszlego rodzicielstwa - bo tak ogladajac rzeczy to nie wiedzialam na jakie rozmiary patrzec czy np. jaki smoczek. Ogromnie duzo nauki przede mna.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:09   #1688
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
oh jakie cudaśne!!!
dzisiaj chciałam męża namówić na jakieś ciuszki to mnie odciągał i nawet patrzeć nie chciał nie wiem, kiedy w końcu się wybierzemy, żeby coś kupić...... może po połówkowym? .
a czemu nie chce jeszcze?

ja to stwierdziłam, że jak jest okazja to biorę, dziś to i tak mega się powstrzymywałam bo bez sensu same białe kupować. Szkoda, że nie znam płci jeszcze bo wtedy to by było szaleństwo chyba bym dziecko do 10 roku życiu ubraniowo wyposażyła

Mąż w sumie nic nie kupuje bo mówi, że jakoś weny jeszcze nie ma, ale mnie absolutnie nie powstrzymuje i ciągle powtarza, że jak mi się podoba to żebym brała, nie wie co robi chyba

dziś jakaś kobieta mi sprzątnęła sprzed nosa bujaczek z mamas&papas. Był praktycznie nowy za 5Ł, ale co tam, jeszcze nie raz będzie okazja bo pełno ich jest. Choć ten był wyjątkowo ładny

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-15, 19:09   #1689
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Też tak patrzę na te łóżeczka i ... wszystkie są sosnowe (tzn te w zestawach). Słyszałam opinię, że bukowe są lepsze, bo twardsze drewno i dziecko go nie wygryzie.
Ja raczej kupię sosnowe, bo wszystkie meble w domu praktycznie mam sosnowe, ale moge potwierdzić, że jest to drewno baaardzo miękkie, potrafię zrobić rysę paznokciem
Znalazłam takie osłonki i się zastanawiam czy ma to rację bytu:
http://allegro.pl/oslonki-na-boki-lo...463710642.html
Może się komuś przyda.
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
się robi uwielbiam je i mogłabym oglądać i oglądać
z większości metki już pourywane bo miałam je wyprać i poskładać od szafy, ale chyba jeszcze poczekam z tym praniem aż się więcej uzbiera.

ceny były śmiesznie niskie także jestem podwójnie zadowolona za wszystko nie wiem czy by mi 20 zł wyszło tak mniej więcej w przeliczeniu.
Powiem krótko
Stary 2012-07-15, 19:10   #1690
elllmi
Zakorzenienie

hej
ale leniwa niedziela małż już pojechał i nudzę się sama; prawie udało nam się cały weekend bez focha wytrzymać, ale żeby tradycji stało sie zadość dzisiaj rano jak robił śniadanie, to zrobił taki bajzel w kuchni, że sie na niego wydarłam i poszłam do innego pokoju trzaskając drzwiami; wiedziałam, że za mną przyjdzie i tak czekam i czekam niby obrażona, a jego nie ma, a ja głodna jak cholera, bo w tym zamieszaniu zapomniałam zawinąć talerza z kanapkami i jak w końcu przyszedł to znów się na niego wydarłam, że mógł się bardziej guzdrać, jak ja tutaj z głodu umierałam

Cytat:
hahaa, ale koleżance powiedzieli, że będzie dziewczynka, nakupowała mnóstwo dziewczęcych ciuszków i tak dalej, a przy porodzie..... właśnie ma pani syna hehee...a to było jakieś 2 lata temu
to koleżanka jak leżała już na sali poporodowej, to obok niej leżała babka z dzieciątkiem i koleżanka do niej mówi: "Jaki śliczny synek. Jak ma na imię?", a babka na to z taka złością: "Karolinka!" okazało się, że lekarz jej powiedział, że będzie córka

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Podzielcie się ze mną swoją opinią czy warto kupic taki zestaw
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...457526228.html
Poczatkowo chciałam kupic wszystko w Ikei ale nie ma tak przewijaka na komodzie musiałabym osobno kupic komode i dołożyć przewijak ale to sporo drożej wychodzi
też dzisiaj oglądałam łóżeczka i w sumie nic mi się zbytnio w oczy nie rzuciło; podobają mi się białe łóżeczka z takimi szerokimi i płaskimi szczebelkami, ale w sumie nie takie tanie są

Cytat:
Wlasnie wracam ze sklepow z poszukiwan sukienki oczywiscie nie znalazlam nic, ale zrobilam zdjecie mojemu brzuchowi bo w jednej sukience wygladal na taki duzy ze musialam, hah wiadomo bialy poszerza ale zawsze mialam plaski brzuszek
ale już fajnie wygląda

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:12   #1691
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja używam oliwki w sprayu i kremu odżywczego z Biedronki (taki za 6,99, bardzo duży słoik, są 2 rodzaje, ja mam ten czerwony). Moja znajoma używała tego z Ziaji i nie była zadowolona, dlatego ja go na pewno nie kupię (zresztą na wizażu też ma takie sobie opinie), ale podobno dobry jest balsam z rossmanowskiej firmy BabyDream (jest seria dla mamy, taki różowy). Ogólnie to nie trzeba niczego specjalnego na rozstępy, wystarczy coś dobrze nawilżającego.
Właśnie moja znajoma używała ziaji i mi zachwalała, może faktycznie wezmę coś innego...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ja mam do Was troszkę inne pytanko, bo któreś tu mówiły nieco na ten temat... Czym się objawia rwa kulszowa? Bo kiedyś spadłam na hali sportowej z dość dużej wysokości i od tego czasu boli mnie co jakiś czas dosłownie sam dół pleców, nawet już nie lędźwie tylko odcinek krzyżowo-guziczny, bardziej po lewej stronie i promieniuje przez lewy półdupek. Od kilku dni boli bez przerwy, generalnie głównie wtedy jak stanę na lewej nodze, także kuśtykam podczas chodzenia.
ej ja też zauważyłam że ostatnio coś mnie tak ciągnie jakby w pośladku... nie zawsze ale ostatnio częściej.

Cytat:
wow, super

Cytat:
bokeh jaki śliczny BRZUSIO!!!!!!!

ja kupowałam te spodnie z zapasem - jedne 40 (chociaż tutaj 38 były jeszcze luźne i spokojnie 36 byłyby ok ) a drugie l/xl, i jak poprosiłam sprzedawczynię, żeby mi przyniosła właśnie ten większy rozmiar, to na mnie dziwnie popatrzyła i mówi - no, ale przecież te są na panią idealne....... To jej powiedziałam, że hm...potrzebuję większe, bo rosnę nie wiem, czy zrozumiała o co chodzi, bo w sumie dalej aż tak bardzo nie widać, że to ciąża
Ale takie zwykłe kupowałaś, bez pasa??

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Sliczne ciuszki! ja kupilam dzisiaj 1 "dzieciowa" rzecz - mieciutki kocyk w Smyku z misiem. I na razie symbolicznie poprzestane na kocyku, to bedzie pierwsza rzecz czekajaca na Malenstwo. Ale tak swoja droga - wyraznie potrzebuje korkow w temacie przyszlego rodzicielstwa - bo tak ogladajac rzeczy to nie wiedzialam na jakie rozmiary patrzec czy np. jaki smoczek. Ogromnie duzo nauki przede mna.

Ja też mało co wiem i w sumie nawet nie wiem skąd by sie tu dowiedzieć... nie bardzo mnie zachęca przeszukiwanie czeluści internetu
Stary 2012-07-15, 19:22   #1692
olamakota
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,

od dłuższego czasu sledze wasze pogawędki ale brakowało mi odwagi aby coś napisać. Tez jestem przyszłą styczniową mamusia. Ogromnie podoba mis się podoba atmosfera tego wątku, to jak sobie doradzacie, pomagacie chwalicie...

Dzisiejszego poranka spotkało mnie coś ciekawego , niestety nie były to oświadczyny(których nie mogę się doczekać od kilku lat) ale znalazłam(przez przypadek) na laptopie TZ zapisane na pulpicie takie zdjęcie.
niespodziewajka.jpg

Wiem że trochę przesadzam, a Wy długo czekałyście na oświadczyny?
Pierścionek przepiękny(a mój TZ rzadko trafia w mój gust).
olamakota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:33   #1693
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olamakota Pokaż wiadomość
2 miesiące

Instagram

Stary 2012-07-15, 19:38   #1694
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
2 miesiące
2 miesiące ? szybkooo
Stary 2012-07-15, 19:40   #1695
olamakota
Przyczajenie

Cytat:
2 miesiące
Od od poznania się?
Długo jesteście już w związkach z waszymi TZ?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
2 miesiące ? szybkooo
A Ty jak długo?
Stary 2012-07-15, 19:40   #1696
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

od dłuższego czasu sledze wasze pogawędki ale brakowało mi odwagi aby coś napisać. Tez jestem przyszłą styczniową mamusia. Ogromnie podoba mis się podoba atmosfera tego wątku, to jak sobie doradzacie, pomagacie chwalicie...

Dzisiejszego poranka spotkało mnie coś ciekawego , niestety nie były to oświadczyny(których nie mogę się doczekać od kilku lat) ale znalazłam(przez przypadek) na laptopie TZ zapisane na pulpicie takie zdjęcie.
Załącznik 4778862

może sciągnął z neta i poszedł do jubilera żeby mu taki zrobił?

który tc?
Stary 2012-07-15, 19:43   #1697
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Od od poznania się?
Tak

Ale my stare konie jesteśmy, przeszliśmy nie jedno, więc szybko wiedzieliśmy, że to "to"
Poznaliśmy się pod koniec stycznia 2011, 02.04 były zaręczyny, ślub 8.10.2011, w marcu tego roku skończyliśmy remont swojego mieszkania i przeprowadziliśmy się no i teraz czekamy na dzidziusia.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-07-15 o 19:44
Stary 2012-07-15, 19:44   #1698
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Od od poznania się?
Długo jesteście już w związkach z waszymi TZ?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

A Ty jak długo?
u Nas wyszło jak wyszło i po prostu ustaliliśmy że bierzemy ślub
Stary 2012-07-15, 19:44   #1699
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja z moim jestem 4 lata, teraz już leci 5. roczek, ale jeszcze mi się nie oświadczył, mimo że dziecko w drodze i ślub zabukowany, aczkolwiek jestem dość młoda - niecałe 20 lat, a on 24, dlatego jeszcze nie było oświadczyn. Także nie martw się, na pewno się niedługo doczekasz.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:46   #1700
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
Fajnie, wydaje mi się, że jak rafisz na teg jedynego to wie sie o tym i nie potrzeba 5 letniego chodzenia i dopiero (spodziewanych) oświadczyn, jak chłopak tak szybko decyduje się oświadczyć świedczy też to o jego dojrzałości, że nie boi się, po prostu wie że to ona fajnie tak !

Aczkolwiek żeby się oświadczyć trzeba też mieć już jakieś możliwości do odcięcia się i życia na własną rękę

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-07-15 o 19:47
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:47   #1701
onaella
Zakorzenienie

my zaręczyliśmy się jakoś po 3 latach bycia razem, a ślub był za kolejne 3 lata

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-15, 19:49   #1702
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, wydaje mi się, że jak rafisz na teg jedynego to wie sie o tym i nie potrzeba 5 letniego chodzenia i dopiero (spodziewanych) oświadczyn, jak chłopak tak szybko decyduje się oświadczyć świedczy też to o jego dojrzałości, że nie boi się, po prostu wie że to ona fajnie tak !

Aczkolwiek żeby się oświadczyć trzeba też mieć już jakieś możliwości do odcięcia się i życia na własną rękę
Inna sprawa, że inaczej wygląda związek np. 20-latków (czy młodszych) a prawie 30-latków. Nie potrzeba X lat "chodzenia". Ostatnie związki kończyły się po 3-6 miesiącach, bo szybko dochodziłam do wniosku, że to nie to, a że się fajnie gada i fajnie pójść do kina to zdecydowanie za mało.

Instagram

Stary 2012-07-15, 19:49   #1703
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu nie chce jeszcze?

[...]
bo twierdzi, że jeszcze za wcześnie i coś się może stać, a on by chyba umarł, gdyby coś się stało, a te ciuszki i rzeczy by zostały......

Cytat:
Ale takie zwykłe kupowałaś, bez pasa??

Ja też mało co wiem i w sumie nawet nie wiem skąd by sie tu dowiedzieć... nie bardzo mnie zachęca przeszukiwanie czeluści internetu
zwykłe, bez pasa, ale z gumką i biodrówki jeszcze nie mam takiego brzucha, żeby z pasem kupować..... Poza tym jakoś mnie ten pas nie przekonuje i wręcz przeraża

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Załącznik 4778862

ja rok i trzy miesiące

Cytat:
2 miesiące
Hosenko Ty w ogóle jesteś rekordzistką

Stary 2012-07-15, 19:52   #1704
eff8
Zakorzenienie

olamakota witaj

ja na oswiadczyny czekałam rok tzn po roku znajomoci się to stało , a tak na prawde wcale jeszcze nie czekalam na to wrecz przeciwnie bylam starsznie zaskoczona bo nie spodziewala sie no i jak dla mnie bylo to strasznie szybko

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

bokeh no sliczny brzusio

ja to chyba jestem nie normalna bo ja sie zloszcze ze juz mi widac brzucha a powinnam sie cieszyc

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:58   #1705
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
bo twierdzi, że jeszcze za wcześnie i coś się może stać, a on by chyba umarł, gdyby coś się stało, a te ciuszki i rzeczy by zostały......
hmm... ja to wychodzę z założenia, że przecież zawsze może się coś stać niestety, bez względu na wiek. I nie chcę się zadręczać czarnymi myślami. Teraz jest dobrze więc cieszę się tym co mam, a jak ja jestem szczęśliwa to i dzieciątko moje jest szczęśliwe

14.08.2010
baby
Stary 2012-07-15, 20:04   #1706
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

Ale my stare konie jesteśmy, przeszliśmy nie jedno, więc szybko wiedzieliśmy, że to "to"
Poznaliśmy się pod koniec stycznia 2011, 02.04 były zaręczyny, ślub 8.10.2011, w marcu tego roku skończyliśmy remont swojego mieszkania i przeprowadziliśmy się no i teraz czekamy na dzidziusia.
Ale ekspresówka ! ale wiadomo że najważniejsze jak jest się szczęśliwym a nie ile sie z kim chodziło....
Cytat:
Inna sprawa, że inaczej wygląda związek np. 20-latków (czy młodszych) a prawie 30-latków. Nie potrzeba X lat "chodzenia". Ostatnie związki kończyły się po 3-6 miesiącach, bo szybko dochodziłam do wniosku, że to nie to, a że się fajnie gada i fajnie pójść do kina to zdecydowanie za mało.
Dokładnie, jak już się przeżyło co nie co, to o wiele łatwiej rozpoznać czy to co nas spotkało jest warte czegoś więcej...
Ja jak spotkałam mojego Tż wiedziałam, że to ten
Stary 2012-07-15, 20:08   #1707
olamakota
Przyczajenie

Cytat:
może sciągnął z neta i poszedł do jubilera żeby mu taki zrobił?

który tc?
Miejmy nadzieje że tak zrobił, w sumie drukarka jest otwarta a nic ostatni nie było drukowane, ale mi serce wali
tc 9

My jesteśmy raz prawie 5 lat, a o zaręczynach marze już chyba od 4,5 , tylko nigdy tego nie mówiłam żeby nie wywierać presji.

Cytat:
Napisane przez bokeh
u Nas wyszło jak wyszło i po prostu ustaliliśmy że bierzemy ślub
Mojej przyjaciółce mąż oświadczył dzień przed ślubem bo też się dogadali a teraz mijają 4 lat i szczęśliwszej pary chyba nie znam.
Stary 2012-07-15, 20:11   #1708
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Miejmy nadzieje że tak zrobił, w sumie drukarka jest otwarta a nic ostatni nie było drukowane, ale mi serce wali
tc 9

My jesteśmy raz prawie 5 lat, a o zaręczynach marze już chyba od 4,5 , tylko nigdy tego nie mówiłam żeby nie wywierać presji.

Mojej przyjaciółce mąż oświadczył dzień przed ślubem bo też się dogadali a teraz mijają 4 lat i szczęśliwszej pary chyba nie znam.
Moża i tak
Stary 2012-07-15, 20:16   #1709
eff8
Zakorzenienie

nazeczona zdjecia przepiekne, widoki tez
Sliczna dziewczna z Ciebie a para z Was no i brzuszka jeszcze nie widac

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:16   #1710
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
Tak

Uuu jak ekspresowo
Mnie TŻ oświadczył sie po 5 latach, ale ja wcześniej nie chciałam, bo nie uznaje chodzić w zaręczynach ileś tam lat. Kiedy już się zdecydowaliśmy na kolejny krok (ślub), to i tak zaskoczył mnie potwornie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości