|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
Duża dziewczynka
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla Linki również! ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi co do KTG. Ja mam wizytę w środę i się spytam czy ja będę miała, tak z ciekawości
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy dzisiaj udaną noc, mała długo spała, bo od 1 do 5 rano, potem też kimałyśmy jeszcze. Niestety w dzień nie chciała spać, lulanie, tulenie i noszenie nie pomogło - pomogło jedzonko prosto z piersi - nie da się skubana oszukać butlami
I tak spała 3h, podczas gdy mama ogarniała szafę, prała wszystkie ciuchy zleżałe z powodu ciąży i prasowała. I wiecie co wam powiem? Mieszczę się we wszystkie jeansy sprzed porodu ! Wspaniałe uczucie
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Aktualnie posiadam dwie pary spodni ciążowych (jasne i ciemne), leginsy i z 3 bluzki w których mieści się mój brzuch...dobrze, że pogoda taka ostatnio u mnie, że nie ma upałów, bo sukienkę mam tylko jedną i tak już mi z niej biust wypływa a szkoda mi kupować już coś...
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze w brzuchu nie dopinam w spodniach
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam na fb już i sprzedałam dzisiaj Ciebie tutaj Duża dziewczynka z Waszej córeczki! Cytat:
Już niedługo! bliżej niż dalej chudzielcu! |
||
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Patrząc na to, że nawet majtki muszę opuszczać, bo mi zawadzają o ranę to ja nie wiem czy tak szybko to nastąpi
Póki co chodzę tylko w leginsach
|
|
|
|
#3969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam tp za 12 dni, zobaczymy co na to moje dziecię ![]() Cytat:
Cytat:
Ale fajnie, że nocka była spokojna Nie będę ukrywać - zazdroszczę Mi trochę zajmie zanim wejdę w spodnie sprzed ciąży, ale damy radę
|
||||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaki śpią a mi się nudzi
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że Ci się nudzi. Korzystaj z chwili spokoju, a poza tym może Hania i Mamcia rozwieją nudę
![]() Poprasowane
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo posprzątam ! No Hania i Mamcia lecą sobie w kulki z porodem Mogłyby sobie już pójść i urodzić, a nie wizażują się
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz będę pakować torbę i będę gotowa, aż moje leniwe dziecię zechce przyjść na świat
|
|
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wróciłam od rodziców ![]() Widzę, że przybyło nam dzieciaczków Linka, ivoncia gratuluję ![]() za kolejne rozpoczęte tygodnie.Wracam do nadrabiania zaległości
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a Mamcia i Hania dużo by dały żeby już urodzić - ale co zrobić, jak dziewuszki jeszcze nie chcą... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj zrobiłam burę TŻ to Małego do karmienia w nocy mi dawał, rano go uspokajał, zrobił mi pranie i powiesił, ugotował obiad, a ja spałam do 13 Już mi się nudzi z tego wszystkiego.A Mały spał pięknie od 1 do 5 i dopiero chciał jeść ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Znalazłam rozstęp na brzuchu Musiał mi po porodzie wyjść
|
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za Lipus i jej maleństwo. Niech jeszcze trochę posiedzi w brzuszku ![]() A tż ma magiczne ręce Fajnie, że się tak super zajmuje Fabiankiem Brava dla niego ![]() Jak poskutkuje to ja też tak zrobię Będę puszczać konika żeby mały się przyzwyczaił ![]() Cytat:
tylko taka zajęta, że nie ma czasu na nic.Ja nie wiem dlaczego ludzie czują potrzebę "namawiania" kogoś na posiadanie dziecka lub dowiadywania się dlaczego jeszcze nie ma? Przecież to po prostu chamskie i świadczy o braku wyczucia. No kurde, ja nikogo nie pytam o takie sprawy i nie wydaje mi się aby była to moja sprawa. Mój brzuch, mój mąż, nasza decyzja o posiadaniu lub nie dziecka. Co kto ma do tego? Ja już mam zakaz zaglądania na allegro bo ciągle coś mnie kusi żeby jeszcze dokupić Mąż się śmieje, że założy mi blokadę na konto ![]() Tylko piwo? Powinien poczęstować rumem z colą albo dżinem z tonikiem Jakiś taki mało domyślny. A kiedy chce wyjarać z nimi pierwszego skręta?Cytat:
Razem przysługującego macierzyńskiego przy pierwszym dziecku jest 24 tygodnie To daje prawie pół roku Ja mam jeszcze urlop z tego roku do wykorzystania ale nie wiem czy uda mi się wszystko jednym ciurkiem pobrać
|
|||
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o 4 znów zaczęły się skurcze-najpierw kilka co 7 minut i teraz znów co 9, ale tak bolesne że ledwo mogę wysiedzieć... żeby były choć trochę częściej to byśmy pojechali do szpitala... |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam, kupiliśmy panele do pokoju Małego i kibelku do jednej łazienki, do 2 sie jeszcze wstrzymamy do jakiś promocji. Ehhh trzeba by w totka wygrać, nie ma co.
|
#3981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miała tp dalej niż ja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje
|
||||
|
|
|
#3982 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
soczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czary-mary.... hooop, hoooop...
|
||||
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja miałam wczoraj się spakować i poprać część ubranek ale jakoś nie wyszło... Mieliśmy gości i wczoraj i dziś bo mój ma imieninki. Dopiero teraz mam chwilę na posiedzenie przy kompie. Zaraz biorę się za zamawianie pościeli, podkładów i reszty drobnostek. Linka ogromne gratulacje! Ivoncia również! Ucałowania dla dziewczynek! Karolka 100 lat! Wszystkiego co najlepsze! Buziaki dla Lusi! Jak to szybko zleciało... Hania, Mamcia |
|
|
|
#3984 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dołączam się do tego, że przed 10.08 nie rodzę ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem jak to się stało, że stwierdziłam, że remont przed porodem to super pomysł. Chyba na mózg upadłam Cytat:
No i mam męża elektronika automatyka więc chyba bym go zatłukła gdyby mi tak zostawił. Sama bym pomontowała włączniki ![]() Cytat:
![]() (stare powiedzenie mówi, że czas nie penis, stał nie będzie...) Cytat:
Cytat:
Bo jak nie to z niej żadna wróżka No chyba, że będzie miała rację to posypię głowę popiołem ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznie gratulacje!!!
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny
![]() właśnie nakarmiłam malutką i sobie śpi niestety mamy problemy z karmieniem ;/ sutki mi się chowają i małej bardzo cieżko złapać ale walczymy puki co , udało nam sie z nakładkami dzisiaj mam nadzieję że bedzie nam wychodzilo, odciągam troszkę laktatorem w razie czego gdyby bylo bardzo kiepsko i mała wogóle nie radziła by sobie z ssaniem , ale jestem dobrej mysli ,sutki mam takie poranione juz w pierwszej dobie po porodzie mala mnie tak poranila bo nie moogla zlapac i taka silą cisła
|
#3987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do pieluszek - to jakie zamierzacie stosować/stosujecie? Tylko pampersy, tylko tetra czy na zmianę? Bo ja bym wolała więcej tetry, choć bez pampersów się pewnie nie obędzie... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad.2 nie, ale straszyła mojego męża, żeby się przygotowywał Ja tam w takie rzeczy nie wierzę, tak samo jak w te całe objawy przepowiadające poród. Według nich, to powinnam już urodzić, co najmniej kilka dni temu...---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- A ja chyba zaraz szału dostanę z tym sikaniem... |
||||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zaraz kąpiel, a potem karmienie i mam nadzieję, że mała szybko zaśnie, a ja pobuszuję po necie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

Duża dziewczynka

a szkoda mi kupować już coś...

Mogłyby sobie już pójść i urodzić, a nie wizażują się
za Lipus i jej maleństwo. Niech jeszcze trochę posiedzi w brzuszku 

soczek
Bo jak nie to z niej żadna wróżka