|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Ja też dzisiaj byłam padnięta, zwłaszcza, ze codziennie od 3ej nad ranem praktycznie nie śpię, bo mały stęka.
Na szczęście rano od 8ej mąż się nim zajął a ja pospałam jeszcze a po południu wziął go na spacer i pospałam 1,5 godzinki. Teściowa z teściem przyjechali, M był akurat z małym na podwórku, chyba im powiedział, ze śpię i po 10 min pojechali <jupi> |
|
|
|
#4502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Cytat:
U nas też czasami po beknięciu i tak się uleje Chyba właśnie o to ulewanie chodzi. Tylko ja się zastanowiłam nad tymi pleśniawkami, bo dzisiaj na piersi (sutku) wyskoczył mi taki biały gruczoł , który mnie boli przy zasysaniu się Hani. I wyczytałam, że to może być właśnie od pleśniawek Teraz już wykluczam tą ewentualność. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas się rzadko kiedy nie ulewa.
|
||
|
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
Hania robi czasami 4 kupiony na godzinę
Dzisiaj, na sesji zdjęciowej, zrobiła dwa razy kupę i chyba z dziesięć razy siusiała... a to wszystko bez pieluszki, bo zdjęcia były na golaska Księżniczka moja kochana
|
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny....
Millena chyba Ty pisałaś o nerwach synka przy cycusiu....mój tak często ma że niby chce jeść, a po chwili szarpie się z cyckiem i ryczy...najpierw myslałam że chodzi o zapowietrzenie to brałam go do odbicia, potem myślałam że brzuszek, potem zmieniałam cycka ale wciąż ryk...już załamałam się ze mało mleczka mam aż wpadłam na to że może jest zmęczony...i rzeczywiście...za każdym razem jak marudzi bardzo przy cycu to kładę go tam gdzie śpi w ciągu dnia, czyli na moim łóżku na swoim kocyku, zazwyczaj trochę płacze, ale ja się nie łamię tylko daję smokersa i się do niego przytulam albo głaszcze po główce...i on powoli odpływa....czasem trwa to usypianie dłużej czasem krócej, ale na pewno bez smokersa byłoby ciężko.. ...i mój tak jak Twój jest nerwus i nie da się zawiązać w rożek ani w kocyk a czasem rzeczywiście przez to machanie rękami i nogami cięzko mu usnąc mimo zmęczenia... A i jeszcze któras dziewczyna..chyba Agata z numerkami pisała o niespieraniu się kup z ubrane...mi bratowa poleciła najpierw zaprać ubranko w płynie do mycia naczyń...i rzeczywiście...namaczam w tym płynie, później piorę w płynie dla dzieci i wszystkie ciuszki bez plam, czyściutkie.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-07-15 o 23:19 |
|
|
|
#4507 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane!
Od tygodnia jestem kilka stron za Wami i nie mogę coś dogonić ![]() Przede wszystkim... Alfa, izotropia, serdeczne gratulacje! Niedawno było o śpiworkach... Dziś zapakowałam Kaja pierwszy raz, bo chłodniejsza noc, a ciągle się rozkopuje pomimo, że zawijam kocyk pod materac po bokach. Zasnął tak samo ładnie jak zwykle (wieczorem mi pięknie zasypia w koszu, w dzień nie ma raczej o tym mowy ). Ja bardzo polecam śpiworki dla niemowląt Jeszcze pamiętam o spieraniu kupek Mi schodzi wszystko ładnie, ale Kaj dalej wyłącznie na piersi, więc może te kupki inne niż na mm. Najważniejsze, żeby od razu to zrobić. Spłukuję zimną (!) wodą i zapieram zwykłym mydłem (dziecięcym lub naszym - które mi się złapie). Najpierw smaruję i zostawiam na przynajmniej 15 min. Potem zapieram w rękach i po kłopocie.My dziś mamy święte dziecko tzn. po chrzcie Super wszystko się udało. Pogoda rewelacyjna bez upału, ale i bez deszczu choć zapowiadali, a na tym mi zależało, bo chrzciny mieliśmy takie luźniejsze na działce ![]() Przed szczepieniami umykamy jeszcze Najpierw lekarka powiedziała, że przy tych strasznych upałach nie ma co się spieszyć, a w ubiegłym tyg. Kajowi zaczęły się zielone kupki ze śluzem Czekamy jeszcze na wynik posiewu, ale daję mu Dicoflor i coś się poprawia.Dziś nasze 15-majowe dzieciaczki skończyły 2 mies. ![]() Wszystkiego naj dla Martusi i Szymonka Buziaczki! Będę Was dalej gonić
|
|
|
|
#4508 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulek Cytat:
jak po nocy ma takie gluty w jednej dziurce że nie może nią oddychać,choć raz chyba czy dwa nie krzyczał.Cytat:
Cytat:
Kism trzymam kciuki za zdrówko Kaja,zeby to nie było nic poważnego Mój Szymonol znowu marudził od 5,30 przez sen Wstaje podaje smoczka i on śpi na 10-20minut i od nowa O co kaman Nie lubi tej godziny czy coMuszę wręczyć mojej mamuni tonę prana Wczoraj musiałam zapłacić mandat mojego męża,normalnie niech się nauczy jezdzić bo ubije... Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-07-16 o 08:39 |
||||
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Oprócz białego języczka, żadnych białych kropek w paszczy Hani nie zauważyłam Czyli to będzie od mleczka...ufff.Krostki z buzi ładnie schodzą. Zobaczymy jak będzie z karkiem i klatką piersiową ![]() Moja Córeczka kochana dała mamusi zjeść w spokoju śniadanie, a teraz jeszcze posiedzieć przed komputerem ![]() Co robicie dzisiaj na obiad??? kism, fajnie że się odezwałaś Już miałam alarmować, gdzie jesteś
|
|
|
|
#4510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Cytat:
czyli mam święto Ale śpi nie w kołysce a w łózeczku chyba kołyska będzie na noc a łóżeczko na dzień przetestuję to.Ja uciekam się zbierać na wyjazd do miasta na zakupy, ubranie dla mnie, dla małej na chrzciny,świeczka. Szwagierka przychodzi do małej kochana jest To my
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka macierzynstwo Ci sluzy
))mi dzis na wizycie u ortopedy bylismy, maly ma dalej sopac na brzuszku albo pleckach, na boczku nie.... ale wszystko ok. nast wizyta za 2-3mcy
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas sukces Ola spała pierwszy raz całą noc w swoim łóżeczku poszła spać o 20:00 wstała jeszcze dwa razy i bez problemu zasypiała po jedzeniu a ja miałam tyyyyle miejsca
|
|
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Stokroteczko - bardzo ładnie wygladasz ![]() moja mała pojutrze kobczy 2 miesiące, jak to zlecialo i pomyslec, ze jeszcze 5 miesiecy i do pracy... trzeba by bylo sie rozejrzec powoli za opiekunką i kompletnie nie wiem, jak sie za to zabrac..... nie znam nikogo, komu moglabym powierzyc moje dziecię pod opiekę podobno są jakies serwisy niań wiec moze tam popatrze. ostatnio mam mega chcicę na szycie i jak tylko mala zasypia to cos szyję poki co uszylam 4 poszewki na podusie, takie ozdobne do sypialni, będzie romantycznie i niebiesko
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokroteczko śliczne z Was dziewczyny.
Mi się gotują buraczki w słoiki będę robić,jeszcze mam agrest na kompot
|
|
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
stokroteczko a mi sie wydaje, ze Ciebie kojarze
nie wiem skad albo mi kogos przypominasz... nie chodzilas przypadkiem na AE?? albo pracujesz moze w pewnej firmie w altusie??
|
#4516 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kocham Was! I to forum! Ale Was bardziej
moje dziecko śpi, zasnął bez cyca! W łóżeczku! (No dobra, zasnął gdy go wzięłam na ręce jak już zaczął się nakręcać ) Zawinęłam go w kocyk, położyłam do łóżeczka, śpiewałam, kołysałam, do buzi smoczek (musiałam go cały czas trzymać - jeszcze nie załapał o co chodzi ![]() Ewunia a to wszystko dzięki Twojemu postowi!! Uwierzyłam, że skoro Tobie się udało to mi też się uda (w końcu nasze dzieci rodziły się prawie razem). Ale mi się micha cieszy a dopiero co narzekałam na fb na Filipka, cofam wszystko Ależ ja kocham tego mojego aniołka
|
#4517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja od kilku dni nie mam jakoś na nic czasu. Mała w miarę grzeczna, wieczorami tylko marudzi sporo choć wczoraj bylismy na spacerze i wracaliśmy na syrenie a mieliśmy jeszcze wejść do jakiejs knajpki, posiedzieć w ogródku. Niestety nam się nie udało zamówiliśmy w końcu pizzę do domu (nie chcieliśmy czuć na plecach karcących spojrzeń w stylu "po ch...j wzięliście ze sobą ryczące dziecko" ). Może kiedyś się uda z tą małą beksą pójść gdzieś do ludzi![]() Ja się wkręciłam w robienie dżemów. Porzeczkowy już mam, teraz się wiśniowy robi ![]() Dziś koleżanka przychodzi do mnie, przyniesie mi chustę, zobaczymy czy mała będzie chciała w niej siedzieć. Jakby chciala, to kupię sobie własną - tkaną Z utęsknieniem czekam na becikowe, codziennie sprawdzam stan konta. Mogłoby już w tym tygodniu wpłynąć, bo mam ochotę ukręcić ciasto, ale nie mam w czym go upiec
Edytowane przez inwytka Czas edycji: 2012-07-16 o 11:40 |
|
|
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Spróbuję być na bieżąco ![]() Ależ z Was śliczne dziewczyny! ![]() claudik, brawo za usypianie ![]() Umawiamy się niedługo wreszcie do parku? Najwyżej na razie we dwie, gdyby rinco jeszcze nie dały rady. Choć póki co na ten tydzień to głównie deszcze u nas zapowiadają więc może w następnym tyg.?Ja też Wam wreszcie mojego smoka pokażę, na jednym zdjęciu z braciszkiem ![]() Odnośnie ostatnich rozmów o aparatach my mamy sony alfa 33. Jesteśmy ogromnie zadowoleni. Ja się nie znam kompletnie na fotografowaniu, dopiero zaczęłam dosłownie bawić sie kilkoma ustawieniami i oto efekty. edit: Gdzieś mi wcięło załączniki Spróbuję jeszcze raz
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-07-16 o 11:46 |
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też czekam z utęsknieniem na becikowe ale moje pójdzie prawie całe na pralkę,prawie bo zostanie mi 1zł
|
|
|
|
#4520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w razie czego mam Twój nr to się odezwę ![]() Chyba się fotki nie dodały... Moje też już rozdysponowane niestety... I też mam nadzieję, że przyjdzie w tym tyg. Pani w urzędzie mówiła, że po 20stym wypłacają.
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa, i co jeszcze chciałam napisać:
Dasti, fajnie, że jesteś znowu i więcej się udzielasz andzya, widziałam pytanie, nie widziałam, czy ktoś odpowiedział. Ja mogę założyć nowy wątek ![]() To spróbujmy jeszcze raz z tymi zdj... |
|
|
|
#4523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ślicznie wyglądacie
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4524 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwne... Małe pliki dodaję, niby się załączały, a ich nie było. No nic, na raty widzę, że się da
więc jeszcze 3
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ślicznie leży na brzuszku Kaj na tym pierwszym zdjęciu moj nie cierpi na brzuszku
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie też kupiłam tą matę faktycznie ma dużo bajerów na razie to mój trochę poleży na tej macie. Kupiłam ją bo opcja z kopanie w ten panel z muzyczką wydała mi się interesująca tym bardziej że mój to ciągle przebiera nogami w wózku to boję się że dziury zrobi w obici ale jak dla mnie to na razie to jest za mały bo nie dosięgnie nóżkami do miejsca gdzie aktywuje się melodyjka trochę nie przemyślane w tej macie.
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
kism, fajnych masz synów. Kaj trzyma już sam główkę?
|
|
|
|
#4528 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
stokroteczko piękne z Was dziewczyny. Inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. kism ale super chłopaki! Fajnie że się odezwałaś.
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
wszystkie macie wspaniałe dzieciaczki, śliczne zdjęcia ja jakoś ostatnio nie mam weny na pisanie ... napiszę krótko, co u mnie słychać: NIE WYTRZYMUJĘ PSYCHICZNIE Z MOJĄ TEŚCIOWĄ jeszcze teraz została sama w domu ( reszta pojechała na wieś a ona została "żeby nam pomóc i chodzić na spacery z Antosią" rzucę się chyba pod pociąg ( mam tory blisko) tylko dziecka szkoda zostawiać .... jeszcze cały tydzień będzie sama... za tydz przyjeżdza moja mama |
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko czy ten Szymon pośpi chociaż z godzinę
Lecz jemu to Filip nie daje pospać,on sobie skacze,śpiewa krzyczy a Szymon się zaraz budzi Na początku sie nie budził ale teraz już mu hałas przeszkadza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

, który mnie boli przy zasysaniu się Hani. I wyczytałam, że to może być właśnie od pleśniawek
Dzisiaj, na sesji zdjęciowej, zrobiła dwa razy kupę i chyba z dziesięć razy siusiała... a to wszystko bez pieluszki, bo zdjęcia były na golaska
Mi schodzi wszystko ładnie, ale Kaj dalej wyłącznie na piersi, więc może te kupki inne niż na mm. Najważniejsze, żeby od razu to zrobić. Spłukuję zimną (!) wodą i zapieram zwykłym mydłem (dziecięcym lub naszym - które mi się złapie). Najpierw smaruję i zostawiam na przynajmniej 15 min. Potem zapieram w rękach i po kłopocie.

bidulek 

nie wiem skad albo mi kogos przypominasz... nie chodzilas przypadkiem na AE?? albo pracujesz moze w pewnej firmie w altusie??