Stosuję antykoncepcję i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy :) CZĘŚĆ III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 18:25   #3571
hellogoodbye
Raczkowanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość
Helloooo

Cała, zdrowa i wyleniona jestem i ja
I tak na dzień dobry- z racji tego, że studia się skończyły, praca się szuka postanowiłam przypomnieć sobie to co umiałam i rozwinąć dalej angielski. Ostatni kontakt i to w wymiarze podstawowym miałam z nim w LO nooo i z racji tego, że nie stać mnie teraz na żaden kurs a nie wyobrażam sobie też siedzenia ze słownikiem to moje pytanie brzmi- zna któraś jakąś fajną metodę na domową naukę języka? Jakąś fajną stronę w necie, albo jakąś książkę do polecenia? Szukałam trochę na ten temat w necie ale jakoś bez szału więc jakbyście znały fajną taktykę to ten tego

Buziaki
Jeśli chodzi o taktykę to w sumie nie mam żadnej szczególnej Ale bardzo pomaga mi w nabieraniu biegłości gadanie po angielsku w domu na co dzień, pisanie przez gg i przede wszystkim jeśli chodzi o przyswajanie zwrotów i słówek - oglądanie seriali lub filmów bez napisów i lektora I powiem, że zauważałam po tym większe postępy niż po lekcji angielskiego w szkole
hellogoodbye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 18:46   #3572
xPoziomkax
Zakorzenienie

Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży- wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ III

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Poziomko, skoro nie może mieszkać w akademie, bo ma za blisko dom, to dlaczego nie zostanie w domu? ;> sama wyszłabym z siebie, gdyby tżt miałby zamieszkać z jakąś nieznajomą dziewczyną ciekawe jakby on się czuł, gdybyś ty miała mieszkać z jakimś kolesiem. Pogadaj z nim, a jak nie będzie żadnego wyjścia, to poproś go, żeby Cię z nią poznał, spędzie razem czas.

co do nieudanego seksu, na mame wpływu nie masz, a co do suchości to najwyzszy czas zaopatrzyć się w żel. bo przy tabletkach suchość to norma
W sumie blisko, nie blisko.. pociągiem 3 godziny. Na dzienne mu się nie opłaca dojeżdżać, ehh..
A co do tej laseczki, to też mi się to nie widzi Właśnie wybadałam sprawę u przyjaciółki, która ją zna, mówi, że ta dziewczyna nie wygląda na jakieś potencjalne zagrożenie, że nie jest jakaś piękna i wspaniała, ale jednak...
O lubrykancie porozmawiam z TŻ. Przy wcześniejszych stosunkach nie było z tym problemu, a tu..
xPoziomkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:32   #3573
Lia89
Zakorzenienie

Uch, brzuch już zaczyna niemiłosiernie dawać o sobie znać. -,- Szkoda tylko, że się zwija z bólu, a nic nie wypluwa! :[
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 19:58   #3574
Mariatta
Zakorzenienie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Ja od dziś was jedynie podczytuje - kolejna zostałam bez TŻ-ta. Ale rok na gumkach ok chyba może wam dać nadzieję.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:56   #3575
jasne_jasne
Zadomowienie

Natknęłam się na Stimeę- suplement diety przeznaczony dla kobiet, które m.in. stosują antykoncepcję hormonalną i odczuwają spadek libida (niestety zaczęło mi to doskwierać ). Myślicie, że może pomóc?

jasne_jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:02   #3576
Frutti
Zakorzenienie

nie, bo to taka asequrella
Stary 2012-07-15, 22:23   #3577
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacancy Pokaż wiadomość
i u mnie wujas jest
Widzisz,mówiłam że będzie nie ma co panikować

Mariatta co się stało?współczuję.
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:49   #3578
Lia89
Zakorzenienie

Jasssne... Bierzcie se suplementy. Myślicie, że po co ludzie wymyślają? Żeby zarabiać.
Stary 2012-07-15, 22:54   #3579
Monichulaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
Ja od dziś was jedynie podczytuje - kolejna zostałam bez TŻ-ta. Ale rok na gumkach ok chyba może wam dać nadzieję.

A jednak przy każdej niepewności tkwi odrobina nadziei, z której nie potrafisz zrezygnować...
Monichulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:55   #3580
Dorothy899
Przyczajenie

Dołączam sie do schizowania
Wujek dopiero za tydzien.
Przy okazji mam pytanie,
od tygodnia strasznie kluja mnie jajniki, miala ktoras z Was tak? Martwie sie i jutro umawiam sie do gina
Dorothy899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 23:17   #3581
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorothy899 Pokaż wiadomość
Dołączam sie do schizowania
Wujek dopiero za tydzien.
Przy okazji mam pytanie,
od tygodnia strasznie kluja mnie jajniki, miala ktoras z Was tak? Martwie sie i jutro umawiam sie do gina
Ja tak mam od niedawna przed okresem. Tez bylam zaniepokojona, bo nigdy nic takiego sie nie zdarzylo wiec udalam sie do ginekologa, zrobil cytologie i okazalo sie, ze wszystko jest OK. Czasami tak jest...

Dziewczyny! Mam pytanie! Otóz dzisiaj 1 dzien wujasa. Mam te tabletki, ale wiem, ze przez najblizszy miesiac nic nie bedzie, bo wyjezdzam. I teraz pytanie: zaczac brac od teraz czy od nastepnego wujasa? Zobaczyc jak organizm zareaguje czy beda plamienia itp, itd?
vacancy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 23:24   #3582
Dorothy899
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vacancy Pokaż wiadomość
Ja tak mam od niedawna przed okresem. Tez bylam zaniepokojona, bo nigdy nic takiego sie nie zdarzylo wiec udalam sie do ginekologa, zrobil cytologie i okazalo sie, ze wszystko jest OK. Czasami tak jest...
No własnie ja tak mialam 2,3 dni przed okresem albo w czasie owulacji.
Mysle, ze moglam je przewiac bo pracuje w chlodni przy temp. 10 stopni.
A ten bol caly czas mi towarzyszy jak nie w jednym, to w drugim ;x
Wykluczam ciaze, zawsze gumka i do tego sprawdzona.
Dorothy899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 23:40   #3583
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez jasne_jasne Pokaż wiadomość
Natknęłam się na Stimeę- suplement diety przeznaczony dla kobiet, które m.in. stosują antykoncepcję hormonalną i odczuwają spadek libida (niestety zaczęło mi to doskwierać ). Myślicie, że może pomóc?
w odpowiedzi nasuwa mi się ... zacytowanie Twojego nicka... pasuje w sumie
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 01:43   #3584
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xPoziomkax Pokaż wiadomość
W sumie blisko, nie blisko.. pociągiem 3 godziny. Na dzienne mu się nie opłaca dojeżdżać, ehh..
A co do tej laseczki, to też mi się to nie widzi Właśnie wybadałam sprawę u przyjaciółki, która ją zna, mówi, że ta dziewczyna nie wygląda na jakieś potencjalne zagrożenie, że nie jest jakaś piękna i wspaniała, ale jednak...
O lubrykancie porozmawiam z TŻ. Przy wcześniejszych stosunkach nie było z tym problemu, a tu..
Warto spróbować. W akademikach często zostają wolne miejsca i czasem nie patrzy się aż tak rygorystycznie na wymaganą odległość. Według mnie powinien popróbować. Nie rozumiem, jak może nie mieć innej opcji? Już bym wolała, żeby mój TŻ mieszkał z obcymi współlokatorami. Jakieś pokoje do wynajęcia są zawsze i wszędzie.
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 05:52   #3585
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OoDestinyoO Pokaż wiadomość
Widzisz,mówiłam że będzie nie ma co panikować

Mariatta co się stało?współczuję.
W sumie nie bardzo wiem. twierdzi, że było dobrze i właściwie nie ma specjalnego powodu. Tyle, że wolności potrzebuje.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:17   #3586
Lia89
Zakorzenienie

No i znowu musiałam się obudzić o 5 z powodu krwawienia. Zmieniłam już nawet w telefonie godzinę przypomnienia.
Stary 2012-07-16, 08:25   #3587
Frutti
Zakorzenienie

a ja nie wiem co robić ale obudziłam się wczas i policzyłam, że nie starczy mi u mamy w de. tabletek, dlatego pojadę sobie zaraz po daylette, mimo że kupiłam już jedno opakowanie madinette chyba za bardzo je polubiłam i wiem, że mogę sobie wziąć jedno opakowanie M. i wrócić do daylette, ale wolę mieć na zapas
Stary 2012-07-16, 09:38   #3588
paulinka_47
Rozeznanie

Vacancy, ja osobiście bym te tabletki brała właśnie po to, aby móc na spokojnie obserwować jak organizm na nie reaguje.

Dziewczyny, od jakiegoś tygodnia mam stały, bardzo delikatny ból w podbrzuszu- martwię się. Do okresu jeszcze ponad tydzień, już po dniach płodnych. Oczywiście szperałam w internecie i domyślcie się jaką odpowiedź na to znalazłam
Zawsze się z TZ zabezpieczamy, gumka nie pękła nigdy, nie zsunęła się, ale ten ból mnie niepokoi. Jest na tyle delikatny, że często o nim zapominam i nie czuje jak się czymś zajmę. Ale jak siedzę, czy leżę, nie mam nic do roboty, mam czas dla siebie to jednak czuję, że mi dokucza...
paulinka_47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:32   #3589
wontrubka
Wtajemniczenie

dobra, juz mi wszystko jedno kiedy przybędzie wujas, byleby przybył, bo teraz szalałam z TŻ bez gumy trochę (bez końca w środku, ale mimo wszystko, bawiliśmy się w "ocieranki" i "tylko na chwilkę" ). 22 i 23 dc. To chyba nie mam się za bardzo czym martwić (przy regularnych cyklach), no nie?

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:59   #3590
Xnesca
Raczkowanie

GG do Xnesca Send a message via Skype™ to Xnesca

A ja dalej czekam, cały czas plamienie, ale krwawienia... brak. A w czwartek ostatnią tabletke z blistra brałam. Jak nie będzie.. to jutro robie test ;(

A czy infekcja pochwy może mieć wpływ na wystąpienie krwawienia?
Xnesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:25   #3591
xPoziomkax
Zakorzenienie

Dziewczyny, zdrętwiała mi dzisiaj po raz drugi rano ręka... To może mieć coś wspólnego z tabletkami, prawda ? Powiedzieć o tym swojemu ginekologowi przy następnej wizycie ? Zostały mi jeszcze 2 miesiace brania tabletek.. (lekarz wypisywał mi od razu na 3 miesiace receptę)
xPoziomkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:25   #3592
Aga334
Raczkowanie

wiem, że mogę tak zrobić, ale chciałam się upewnić, a mianowicie chodzi o to czy mogę wziąć z innego opakowania 4dodatkowe tabletki do tego, które biorę teraz? Ponieważ w niedzielę biorę ostatnią, a następny cały tydzień będziemy z TŻtem sami i nie chciałabym dostać krwawienia z odstawienia tak szybko (wiecie o co chodzi ). I później oczywiście robię 7dniową przerwę i biorę dalej już tak samo. A druga moja wątpliwość jest taka czy ważne jest żeby brać tabletki zgodnie z tą strzałką z tyłu blistra?
Aga334 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:04   #3593
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Nie schizować mi tu Wontrubka Ty niedobra zazdroszczam odwagi i no wiadomo
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:09   #3594
Arya90
Zakorzenienie

Lia zazdroszczę krwawienia. U mnie cisza. Tylko trochę brązowego śluzu. No, ale to pierwszy dzień placebo, więc daję sobie czas. Chociaż w tamtym miesiącu już było!

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:28   #3595
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga334 Pokaż wiadomość
wiem, że mogę tak zrobić, ale chciałam się upewnić, a mianowicie chodzi o to czy mogę wziąć z innego opakowania 4dodatkowe tabletki do tego, które biorę teraz? Ponieważ w niedzielę biorę ostatnią, a następny cały tydzień będziemy z TŻtem sami i nie chciałabym dostać krwawienia z odstawienia tak szybko (wiecie o co chodzi ). I później oczywiście robię 7dniową przerwę i biorę dalej już tak samo. A druga moja wątpliwość jest taka czy ważne jest żeby brać tabletki zgodnie z tą strzałką z tyłu blistra?
no przeciez że możesz
z tym drugim, to zalezy jakie bierzesz tabletki. jesli w systemie 21+7 to mozesz wziac obojetnie jaka, bo kazda ma taki sam skład
Stary 2012-07-16, 14:41   #3596
dawndesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xPoziomkax Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdrętwiała mi dzisiaj po raz drugi rano ręka... To może mieć coś wspólnego z tabletkami, prawda ? Powiedzieć o tym swojemu ginekologowi przy następnej wizycie ? Zostały mi jeszcze 2 miesiace brania tabletek.. (lekarz wypisywał mi od razu na 3 miesiace receptę)
no właśnie mi też niepokojąco drętwieje lewa ręka, a wczoraj czułam mrowienie w lewej nodze. ale najpierw będę brać ten magnez, za miesiąc wizyta i o tym wspomnę, chociaż mam nadzieję, że mi przejdzie bo polubiłam te pigułki
dawndesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:41   #3597
Aga334
Raczkowanie

oki tak właśnie 21+7 dzięki
Aga334 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:18   #3598
Akcila
Rozeznanie

Oj wontrubka, wontrubka Ty niedobra . No ale w sumie też chciałabym spróbować ale się boje i tyle. Ja jadę do TŻ-eta akurat dni płodne będą,guma też więc bez obaw. Powiem żeby uważał i tyle.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 16:31   #3599
dropit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
ojj trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
dobra, juz mi wszystko jedno kiedy przybędzie wujas, byleby przybył, bo teraz szalałam z TŻ bez gumy trochę (bez końca w środku, ale mimo wszystko, bawiliśmy się w "ocieranki" i "tylko na chwilkę" ). 22 i 23 dc. To chyba nie mam się za bardzo czym martwić (przy regularnych cyklach), no nie?
nie ma! ty wariocie !

.
.
dropit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 17:34   #3600
apsik2
Raczkowanie

Dziewczyny! Można się dołączyć ?
Zazdroszczę co poniektórym podejścia do sprawy ! Ja również stosuje prezerwatywy. Ostatnio mój skończył we mnie, ale powiedział, że gumka była pełna i nic nie 'uleciało'
Jednak okres spóźnia się mi już 3 dni i SCHIIZUUUUJEE AAAA
dajcie mi trochę swojego nastawienia, że to NIE ciąża

Cel 2. Regeneracja włosów i paznokci.
Cel 3. SZPAGAT - zrobię.
apsik2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości