|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
agawoo - ja myślę, że się jednak najadała
Wiem, że powszechne wśród mam karmiących piersią są takie obawy, ale zazwyczaj zupełnie bezpodstawne Tzreba wierzyć w ... swoje piersi ![]() Co do zębów, to u nas właśnie wieczory były najgorsze W dzień z reguły albo zupełnie dobrze, albo choćby jako-tako, a wieczorami zaczynało się marudzenie, płakanie, cierpienie ![]() Jak było? ZDJĘCIA!!! ![]() teliczku mój - jak Wasz weekend?
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Witam sie, usilowalam nadrobic - nie dam rady. Po zdjeciach "przelecialam" slodziaki z naszych dzieciakow i nasza nowa kolezanka Amelka z pieknymi czarnymi wloskami boska
Co do taty i mojej siostry. Moja siostra byla cale zycie oczkiem w jego glowie, rozpiszczona i wogole. A pozniej go olala jak juz byla starsza. Wiec kochane, coz ja mam jej zrobic. Rozmawialam z mama na ten temat - powiedziala, ze nie chce jej sluchac i zaraz placze i wychodzi. (taka juz jest) i co mam ja zabic. Nic ja nie interesuje. Moj ojciec jest wkurzajacym czlowiekiem, nawet w chorobie nie szanuje innych tylko uwaza ze wszystko mu sie nalezy (cale zycie byl nauczony, ze wszyscy przy nim maja stac na bbacznosc i on jest tylko najwazniejszy), nawet to ze ja mam miec czas dla niego naokraglo, nie interesuje go ze mam marysie, meza i swoj dom. Wczoraj przyjechalam wczesniej z warszawy bo pisal ze glodny i zapasy mu sie skonczyly, wiec nie jadlam ni nic tylko wyskoczylam do Biedronki kupilam jogurty kefiry maslanki i pare sloiczkow do re mi z gerbera. I co dostalam opier, ze nie ugotowalam obiadu i ze ja to wiecznie nie mam czasu. ---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ---------- aha nie wiem czy Scio sie odzywala ( nie wylapalam), ma popsutego lapka i temu jej nie ma z nami.
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ![]() no właśnie nie wiem, czy w ogóle pojedziemy :/ TŻ ma urlop od początku sierpnia, ale jak zaczęliśmy myśleć, co chcemy w tym czasie zrobić, to TŻ musiałby mieć tego urlopu co najmniej co najmniej ze dwa miesiące, żeby zdążyć. Nastawiamy się na jakieś last minute w drugiej połowie sierpnia, chociaż na tydzień, więc mam nadzieję że jednak cokolwiek z tego wyjdzie... Agatko
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Kolinka opowiadaj Stronczku ![]() Natka też myślałam o tym aquaparku,ale się pochorowaliśmy ![]() Do rodziny chorowitków dziś dołączył TŻ. Cała sytuacja jest zakichana jednym słowem Jeszcze nic tylko by się kłócił.W przyszły czwartek wybieramy się na jeden dzień na ślub mojego najbliższego kuzyna. Niestety nie mam możliwości zostać tam dłużej, bo przez sezon urlopowy ledwo udało mi się ten jeden dzień wolnego załatwić. Co poradzicie?
|
#965 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle się nie mogłam wbić w tematy w ten weekend.
W sobotę Tż pracował, a po jego powrocie wybraliśmy się rowerami do parku jordana - wyszło w sumie ponad 20km Ciekawe kiedy mnie przestanie tyłek boleć Za to Jul w parku zapierniczał po trawie pierwszy raz (miał długie spodenki i skarpety, to go nie kłuła ) tak że ledwo go mogliśmy dogonić.A wczoraj pojeździliśmy po sklepach za butami dla młodego i lipa. Nic nie wchodzi na stópkę. Poza tym drogie wszystko, a z kasą kiepsko. W końcu kupiliśmy takie kapciowate butki befado za 30zł coby juniora w ogóle do butów przyzwyczajać. A ja jestem od wczoraj kaleka.Nie wiem czy to możliwe żeby od uderzenia w brodę z boku bolała mnie żuchwa koło ucha (mały rano przewalając się po łóżku głową mnie walnął aż gwiazdy zobaczyłam) Aż mam tam coś pod skórą bolącego. I cała szyja mnie boli i głowa ![]() Młody różne cuda wyczynia z UU w dziobie. Sprawdza jej uciągliwość Cytat:
Cytat:
![]() Wszystko co kwaśne wymiata ![]() Cytat:
U nas bóle brzuszka i wieczorno-nocne wycie wywoływało bebiko, zęby i zjedzony przeze mnie marcepan. Bebilon i Nan są super tolerowane. Jul był od maleńkiego dokarmiany, bo nie przybierał- najpierw UU a po każdym karmieniu butla. Potem udało mi się na tyle rozkręcić laktację, że pięknie się najadał i przybierał tylko na UU, ale trochę wysiłku nas to kosztowało Cytat:
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
a my jak nigdy we 3 spaliśmy do 8. Tylko mąż biedny do pracy wstawał o 6.00. Jest dzisiaj od rana masakra mała. Zuza wyje, bo idzie jej dolna dwójka, Kuba wyje bo ugryzł go komar a on drapał i ma nogę spuchniętą. Tż zadzwonił i jak usłyszał co tu się dzieje, to podsumował: ale rzeźnia
!
|
|
#967 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ojj kiedy to było jak mały tylko machał ![]() Cytat:
a ja mam być teraz mega happy bo mi zaproponowała taką fajną sprawę
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Wasze
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj zmieniłam Dominikowi mleko i od razu lepiej śpi Dziwne bo Bebiko 2 pił normalnie a jak zmieniłam na 3 to wstawał w nocy, prężył się... Kupiłam wczoraj Bebilon 3 i taka zmiana.A jak próbowaliśmy dać mu na początku Bebilon to mało go wpijał, stąd u nas było Bebiko. No nic, ważne że teraz jest ok. Czy Wasze dzieci te z ciągną się za włosy i drapią np. tył głowy, jak są śpiące? Eweve ![]() Brumku, może fajkycznie Tymuś przechodzi lęk separacyjny, albo to ząbki. Pewnie niebawem minie A o oparzeniu Domka może i bali się powiedzieć Dzisiaj jest paskudna rana... A jak Twój palec? Lepiej coś? Jacieee, zdrówka chorowitki! A na wesele wziełabym Dominika Stronczku, mojego Tż-ta też ciągle nie ma. Z Domkiem prawie każdy cały dzień spędzamy sami. Nawet jak mąż jest w domu to ma mnóstwo roboty i siedzi z nosem w komputerze ![]() Ale skoro czujesz się z tym źle to może porozmawiaj z nim o tym Kolinko, jak było na wczasach? Opowiadaj! ![]() Pewnie masz stłuczone ![]() A rower, jedna wielka pupa Okazało się, że w tym jest za gruba rama do wpięcia fotelika Dobrze, że najpierw zapytalismy zanim kupiliśmy. Dzisiaj odbieramy już gotowy z zamontowanym fotelikiem W prawdzie nie taki rower jaki chciałam, ale tani i będę mogła z Domkiem jeździć ![]() Wodaqua, nareszcie wróciłaś ŚlicznaVaniliova, przyjemnego wypoczynku Youyou, za kolejnego białego potwora Blondynko, nad Olim czuwa chyba jakiś Aniołek! Ale wierzę, że przeżyłaś chwilę grozy... Aaniu, ja też ostatnio strasznie senna jestem, ale zwalam na te Domkowe nocki. I więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko rozmawiałam z nim. On to wszystko wie. Wie ze zle robi ale to silniejsze od niego. Dziwny człowiek z niego
![]() Iustyna nie poznałam Cie
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
a poza tym witam po przyjezdzie z wioski tornad
bylam u rodzicow a tam 10 km od nich szalały te tornada zabijajace ludzi... no burze byly niezle, wiało, lało itd. ale nic powazniejszego sie nie dzialo na szczescie. za to mam dzis bolace ngi od jazdy torun-koszalin. w ten weekend urodzinki kingi robie, trzymajcie kciuki za pogode w sobote bo czy deszcz czy slonce - robimy grila
|
|
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniu jadę przez Koszalin, ale jedziemy tak żeby mała spała całą drogę. Jest nieznośna jak nie śpi, nie lubi jeździć. Może jak będzie brzydka pogoda uda mi się męża namówić, żeby zrobić wypad do Koszalina (np. Tż z Kubą do kina pójdą a ja z małą będę wolna)
zapiszę sobie Twój nr. Wszystko zależy od pogody ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Stronczek avatarowo pozostałam w temacie ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Monia podobno od czwartku ma być znowu pogoda .
|
|
#974 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tego dokonałaś?? Dla mnie to nadal czarna magia, ale musimy próbować.Brawa za ząbka i pokaż Nam Julcię w kolczykach ![]() Cytat:
Cytat:
Mój w niczym nie ustępuje Twojemu pod tym względemCytat:
Cytat:
Witamy. Na wstępie pragnę poinformować, że nasz syn będzie się nazywał MATEUSZ A tak w skrócie weekend-w sobote odwiedził nas brat z żoną i synkiem( z nogą w gipsie)4 letni, ale bardzo się podobał Julce-w końcu był ktoś, kto chodzi wolniej od Niej, aby się odwracała za nim i patrzyła, czy idzie. ![]() A wczoraj wieczorem pojechałam z Julką do babci(Jej prababci)-pochodziła sobie po podwórku, posprzątała śmieci i tak miło zleciał wieczór.
|
|||||
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
A u mnie kiepsko tydzień się zaczął. Z tż ciągłe wojny, mam dosyć. Nie umie się odezwać jak do człowieka, jak do żony... tylko pyskować potrafi. Monia co robisz do jedzenia na grilla? chciałabym mieć to za sobą, serio. Ciągle o tym myślę. Teściowa znowu jaieś fochy ma, eh. Gdzie ja się wpakowałam.
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Natko moj ciaga ucho jak zmeczony
![]() Witam was moje babolki. Moj syn dzisiaj wstawal w nocy milion razy, a teraz spi. Ja zamiast odsypiac, to siedze na wizazu i planuje wakacje. Mam ochote znowu udusic TZ. bo jak zwykle planowanie i decyzje na mojej glowie. A ja jak typowa waga ciagle sie waham :P Nie wiem co chce. Hiszpania nam odpadla, bo sam przelot 2000 za jedna osobe :/ Pewnie stanie na Polsce, dobre i to, bo ja po prostu chce troche wakacji, zmiany klimatu. Jakbym mogla to i na wies bym pojechala, tylko nie mam nikogo na wsi :P Vaniliowa przykre to co piszesz, rozumiem co czujesz, bo przeciez sama to przerabialam. Brumczyslawie jak noc dzisiaj? Telik where are u? Neroli dawno nie bylo
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
O to to...
U mnie kompletna olewka. W ogóle mam straszny żal do mamy ostatnio. Ale nie chce mi się pisać nawet. A mój M. będzie chyba musiał wyjechać za granicę. Nie widzimy żadnych perspektyw na lepsze jutro. Nic. Póki co oczywiście nie ma gdzie ani do kogo, ale szuka. Ja wstępnie zostaję na wynajmie z młodym sama. Oczywiście do rodzinnego nie mam co wracać, chyba, że po kopa w dupę. Tak mi jest strasznie źle.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-07-16 o 11:04 |
|
|
|
#978 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Są dni, że się wcale z A. nie widzimy, bo wraca czasami ok. północy, a przed 5 rano znowu wychodzi.. Tylko kurczę co innego jak twój Tż ma czas, a woli go spędzić z kolegą.. ![]() Cytat:
|
|
#979 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Spał całą noc, bez jednej pobudki ![]() Cytat:
Dzięki za info o Scio Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niby Uma, ale jakaś inna Cytat:
- Tymek się ciągnie za ucho wtedy ![]() - biedny Domcio - palec nic lepiej niestety tzn. nie jest już siny, ale opuchlizna wciąż wielka i butów nie da rady włożyć...- z naszymi mężami to chyba podobnie mamy... niestety
|
|
#980 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina a nie chcecie razem wyjechać? Albo chociaż do Tż dojechać z Igorem? Ciężko będzie jak pojedzie sam...
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Cudownie
Marinko - ściskam, bo tylko tyle moge zrobić
|
#982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie myślicie wyjechać razem?
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak myślę, że miałabym znowu się przenosić, znowu te wszystkie graty tachać. I mieszkania mi szkoda...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Marina-czemu razem nie wyjedziecie? Czy planujesz potem ewentualnie dojechać? |
|
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko Antos ciagnie sie za ucho jak senny, zmeczony. Szkoda, ze nie dalas znac. Moplybysmy sie spotkac. U nas pogoda nieciekawa. Beznadziejnie sie pisze z tel.
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BO ŻADNA NIE CHCE SIE ZE MNA SKPOTKAC
|
|
|
|
|
#987 | ||||
|
Zadomowienie
|
dziękuję za powitanie
było fajnie, choć byl to całkiem inny wyjazd i wypoczynek niż poprzednie, bo pierwszy z dzieckiem, które organizowało nam czas, kiedy spać, kiedy natychmiast wracac ze spaceru, kiedy go nieść bo wózek już nudny, podczas posiłków nudził się i robil sceny w foteliku, sam nie chcąc jeść, to te momenty kiedy się irytowałam (na krótko), generalnie polecam, bo wspólne chwile bezcenne, nowe doświadczenia, reakcje na nie itp obawiałam się lotu, a tu niespodzianka, zasypiał podczas startów i lądowań, przesypiał w sumie połowę lotu, a pozostałą skakał po nas, zero płaczu, nie było qpy i traumy przebierania w ciasnocie ![]() zdjęć sporo, filmików też kilka, coś wybiorę i pokażę ![]() Hiszpania przyjemna, troszkę zaśmiecona, ale te południowe chyba już tak mają.... jedzenie przepyszne, przytyłam :/ spodnie w których tam leciałam z trudem dopięłam wracając, ja na prawdę muszę się zabrać za siebie Cytat:
najgorzej miała moja mama, ona z nim wszystko robiła, w ostatniej fazie choroby był sparaliżowany od pasa w dół, więc mycie, pampersy etc a tata miał dni że był wciekły jak osa i opieprzał ja na każdym kroku, to było przykre ale znosiłyśmy to dzielnie łykając łzy po kątach Cytat:
mnie kiedyś wyskoczyła żuchwa z jednego stawu przy..... próbie ugryzienia wielkiej bułki dobrze że moja nie wychodzi z takimi propozycjami, bo trudno byłoby wymyślać argumanety na nie Cytat:
ja nic nie wiem, jakie oparzenie, czyj palec? ale mam zaległości my mleko zmienimy pod koniec sierpnia, właśnie na bebilon 3 Dawid nie ciągnie za włosy ale szczypie jak zasypia, kiedyś zrobił mi malutkie siniaki na ramieniu, teraz już nie pozwalam mu tak mocno szczypiać, mimo że się denerwuje i dłużej zasypianie przez to trwa Cytat:
brałam to imię pod uwagę ![]() pisałyście o jeżdzeniu bez fotelików, my mieliśmy problem z taksówką by dotrzeć na/z lotniska, brak dostępnych taksówek z fotelikiem, w rezultacie tz zawiózł nas naszym samochodem na lotnisko, wrócił odstawić samochód i dołączył taksówką.... przez co ja kilkadziesiąt minut czekałam na niego sama z dzieckiem na lotnisku jak się dowiedziłam na szybko taksówki nie mają obowiązku wozić fotelików, zabiorą pasażera z dzieckiem na odpowiedzialność opiekunów, są na ewentualność wypadku ubezpieczone.. dziwne to nasze prawo
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli: karkówka kiełbaska byc moze kiszka ziemniaczana i kaszanka chlebek opiekany na grillu z maselkiem czosnkowo-ziołowym zrobie szaszłyki (boczek,kurczak, cebula, cukinia/bakłażan) boczek taki na patyku owinięty sałatki: nie wiem jaki, chyba coleslaw, brokuł-jajko-pomidor-sos czosnkowy, jakas jeszcze, byc moze taka a la grecka z fetą słodkie: tort tęcza z masa marcepanowa i w srodku jeszcze nie wien jaka, chyba jogurtowa z truskawkami albo i bez), galaterka kolorowa z owocami i ptasim mleczkiem i tiramisu 9te dwie rzeczy w kubeczkach bede miala zeby sie jakos trzymalo) jeszcze chrzestny artura przyniesc ma takie jakos marynowane cukinie go sie je griluje i moze poprosze zeby chrzestny kingi cos z salatek przyniosł![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
kiedys w tv mowili ze w przypadku takich rpzepisow to musieliby wozic w bagazniku z 2-3 foteliki dla kazdego rozmiau dziecka, a gdzie upchnac bagaże jak bagaznik zajmuja foteliki? ew mozna wlasnie w informacji wypytac o taxi z fotelikie, teoretycznie powinien byc jakis wolny, ale wiadomo jak w praktyce... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-16 o 11:29 |
||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym strasznie skończyć studia.
|
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie jak wy - że jedno jedzie, a drugie zostaje. To chyba bez sensu jest...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Wiem, że powszechne wśród mam karmiących piersią są takie obawy, ale zazwyczaj zupełnie bezpodstawne
W dzień z reguły albo zupełnie dobrze, albo choćby jako-tako, a wieczorami zaczynało się marudzenie, płakanie, cierpienie 

12.06.2010

Ciekawe kiedy mnie przestanie tyłek boleć 

- zobaczysz, niedlugo kroczka postawi, a Ty bedziesz tesknic za czasami, gdy lezal jak zuk na plecach i machal odnozami

Śliczna

.