Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 19:33   #2551
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

pokszyfka o pewnie ze sie wybrac, koniecznie
zuliki male poszly spac, chwila upragnionego spokoju

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

sernika bym zjadla

dziewczynki robie moim chlopcom banana zgniecionego z malinkami, wcinaja az milo- polecam
Stary 2012-07-15, 19:53   #2552
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
domysliłam sie że macie ten Pro 2 ja nie krytykuję i nie oceniam - po pierwsze każde dziecko jest inne, inaczej zbudowane (to co dobre dla mojego, wcale nie będzie takie dla Twojego) poza tym w końcu ktoś te foteliki (9-36 kg) produkuje a potem one przechodzą testy z ocenami dobrymi, więc na pewno sa bezpieczne (miejmy taką nadzieję )

a ile Twój mały ma mies. i ile waży obecnie?
Doladnie każde dziecko jest inne. Mój skończył 8 misiecy 5 lipca a waży 9,6kg. Ostatnio troszkę przystopował bo więcej sie rusza (przynajmniej tak nam to tłumaczyła pediatra), bo jak skończył pół roczku to ważył już prawie 9 kg.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
pokszyfka o pewnie ze sie wybrac, koniecznie
zuliki male poszly spac, chwila upragnionego spokoju

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

sernika bym zjadla

dziewczynki robie moim chlopcom banana zgniecionego z malinkami, wcinaja az milo- polecam
Chciałabym żeby mój poszedł spać. Dziś przez cały dzień (od 6,30) zaliczył tylko jednądługą drzemkę koło południa a potem 20 minut koło 16 i tyle a teraz szalej po łóżeczku jakbym mu kofelinędożylnie podawała. muszę spróbować dać Adasiowi maliny, bo jeszcze nie jadł.
Stary 2012-07-15, 20:51   #2553
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
jak się wekuje obiadki dla maluchów?
jak zrobię obiadek na 2-3 porcje(np: ziemniak, marchewka, pietruszka, pierś z kurczaka) to muszę pateryzować, czy tylko pozakręcać i do lodówki, a później podgrzewać?

Baha - ło jej że też przynajmniej ta ospa nie mogła z tydz czasu poczekać... jak niuniek to przechodzi? smarujesz czymś? to jest tak jak u dorosłych?

Dziękujemy za dobre słowa

U Nas są już na bąblach strupki, więc mam nadzieję że niebawem odpadną i będzie zdrowy, jutro pójdę do przychodni aby zobaczył to mój lekarz.

Nie wiem jak przechodzą to dziadostwo dorośli, ale Mimi jest dzielny. Miał tylko 2 razy 38st. a tak je, śmieje się i zachowuje jak normalne dziecko.
Mam mu dawać Juvit C 2xdzennie po 10 kropli i smarować krostki Pudroderm-em.

Witam
Jestesmy już w domu. Wróciliśmy wczoraj o 23.30, a wyjechaliśy o 10.40 takie korki

Ale muszę się Wam pochwalić, że od Szczecina wracałam sama autem bo tż kupił auto więc trzeba było jechać na dwa czuję się taka pewna za kierownicą, że normalnie w jakiś rajdach mogłabym już startować

Postaram się Was nadrobić w miarę możliwości.

Idę nakarmić mojego krostka
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:24   #2554
saaraa_lub
Rozeznanie

Oli dzięki za odp o foteliku.Właśnie też się zastanawiam jak on się sprawdzi bo mój dzieć jest b.szeroki w baracj i w igóle klacie.Ten co mamy (recaro) jest juz dla niego zaciasny i siedzi wcisnięty na siłę dlatego juz się rozglądamy (waży 10,5 i niedużo mu brakuje zeby główka zaczęła wystawać).
O ile na początku byliśmy pewni,ze nastepny tez recaro to teraz wiemy,ze ten producent jest nie dla nas właśnie ze wzgledu na budowę Małego,nawet w sklepie włozony do mc tobi było ok,romera też a w recaro się darł.
Niestety cybexa juno nie ma w lublinie i biję się w ciemno kupować e wzgl na dwie kwestie: czy małemu będzie wygodnie a dwa i głównie to to,ze na str cybexa nasz samochód nie figuruje,tzn pasy mogą być za krótkie-tz znalazł gdzieś info na forum nasego samchodu,ze niby da sie cybexa zamontować no ale wiadomo kota w worku strach kupić...

U nas niedziela praktycznie cały czas na miescie,wiedzilismy wszystkie pokoje do przewijania w ch (koopa za koopą )nic sobie nie kupiłam bo same jakies takie szmaty...
Byliśmy w mc donaldzie (pierwszy raz od 1,5 roku )
Mój dzieć wstaje wszędzie gdzie tylko może takze oczy naookoło głowy trzeba miec.
Pokszyfko tez nie lubię niedziel w domu, takze szoruj jutro do city odbij sobie
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:34   #2555
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Oli
Niestety cybexa juno nie ma w lublinie i biję się w ciemno kupować e wzgl na dwie kwestie: czy małemu będzie wygodnie a dwa i głównie to to,ze na str cybexa nasz samochód nie figuruje,tzn pasy mogą być za krótkie-tz znalazł gdzieś info na forum nasego samchodu,ze niby da sie cybexa zamontować no ale wiadomo kota w worku strach kupić...
jaki macie samochód napisze do firmy jutro to mi sprawdzą.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:38   #2556
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
jaki macie samochód napisze do firmy jutro to mi sprawdzą.
chrysler pt cruizer 2003
Stary 2012-07-15, 21:46   #2557
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
hej
Jeszzcze zyjemy... kolejna doba z gorączką, juz prawie do 40 stopni dochodziłysmy mimo stosowania środków przeciwgorączkowych, bylismy u lekarza, prócz grączki NIC, obstawia tą 3dniówkę lub zębole, jutro bedzie 3 dzień, zobaczymy, jestem umęczona spałam w ubraniu, bo córa nie dała sie odklecic... niech to mija NOOOOO
a ile Twoja mala ma?bo gdzies czytalam ze trzydniowka to choroba dzieci starszych,tzn takich ktore maja ponad rok

Cytat:
wariateczko a ile masz wzrostu?
165 cm

co tu tak cicho?my juz w domku,wreszcie,mala miala tyle wrazen,nie chciala zasnac po poludniu,i zebralismy sie wczesniej,ale na 2 godziny jazdy Beti pospala moze z pol godziny,a pozniej byl wrzask
padam normalnie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:50   #2558
saaraa_lub
Rozeznanie

Eli Synek chyba też jakiś czas temu przechodził trzydniówkę.
Zmysł trzym się
Moje dziecko dzisiaj tylko na kp nic innego nie chciał jeść za to wypił ze 400 ml wody
Stary 2012-07-15, 22:09   #2559
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Oli dzięki za odp o foteliku.Właśnie też się zastanawiam jak on się sprawdzi bo mój dzieć jest b.szeroki w baracj i w igóle klacie.Ten co mamy (recaro) jest juz dla niego zaciasny i siedzi wcisnięty na siłę dlatego juz się rozglądamy (waży 10,5 i niedużo mu brakuje zeby główka zaczęła wystawać).
O ile na początku byliśmy pewni,ze nastepny tez recaro to teraz wiemy,ze ten producent jest nie dla nas właśnie ze wzgledu na budowę Małego,nawet w sklepie włozony do mc tobi było ok,romera też a w recaro się darł.

U nas niedziela praktycznie cały czas na miescie,wiedzilismy wszystkie pokoje do przewijania w ch (koopa za koopą )nic sobie nie kupiłam bo same jakies takie szmaty...
Byliśmy w mc donaldzie (pierwszy raz od 1,5 roku )
Mój dzieć wstaje wszędzie gdzie tylko może takze oczy naookoło głowy trzeba miec.
Pokszyfko tez nie lubię niedziel w domu, takze szoruj jutro do city odbij sobie
Co do fotelików my dla Julii następny mięliśmy Maxi Cosi Tobi i jak dla mnie jest super za chwilę Lena go odziedziczy ale dla barczystych i dużych dzieci raczej bym go nie poleciła. Za to koleżanka ma Britaxa Romer duo plus i on jak dla mnie jest właśnie szeroki
Stary 2012-07-15, 22:14   #2560
saaraa_lub
Rozeznanie

Agulan dzieki za info, pod uwagę bierzemy jeszcze właśnie Tobi ale po tym co napisałać to juz zgłupiałam...tego Britaxa jeszcze w takim razie poszukamy.
Stary 2012-07-15, 22:44   #2561
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Agulan dzieki za info, pod uwagę bierzemy jeszcze właśnie Tobi ale po tym co napisałać to juz zgłupiałam...tego Britaxa jeszcze w takim razie poszukamy.
NO moja Julka waży teraz 14 kg i tak wchodzi na styk jakby była zima to już by jeździła w większym bo w tym by było ciasno
Stary 2012-07-15, 22:47   #2562
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
hej basiula super że wyjazd się udał. z wizażu raczej nic nie straciłaś... wątek pustoszeje...
to chyba nieuniknione niestety powoli kończą się macierzyńskie i część z nas wraca do pracy ale jest kilka które nadal zostanie na posterunku ja od jutra też będę rzadziej zaglądać chyba że w pracy znajde jakiś myk żeby ominąć "szpiega" zostaną mi tylko późne wieczory, bo popołudniami będę chciała nadrobić czas z Niuńką

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

ja mojej tez dawałam i tez się zajadała

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 07:08   #2563
nettka_
Zadomowienie

hej

Cały wczorajszy dzień spędziliśmy nad jeziorkiem było suuuuuper
Paulinka była bardzo grzeczna

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 07:52   #2564
dominej
Raczkowanie

WItam się poweekendowo

Jak mi się nie chciało dzisiaj do pracy przyjśc - masakra jakaś normalnie... Mała obudziła się o 3:30 na jedzenie - a tyle zjadła na kolację, że w szoku byłam.

W sobotę byłam na zakupach - kupiłam sobie sukienkę i buty A już myślałam, że na moje wielkie cielsko nic nie kupię, ale udało się Oprócz tego jeszcze dwie pary rybaczek i sukienkę A miałam oszczędzać
Muszę jeszcze kupić sobie coś na wierzch do tej sukienki - jakis biały żakiecik czy coś (sukienka czarno biała).
A i w sobotę u fryzjera byłam - kolega mojego brata - zawsze super obcinał, ale dawno u niego nie byłam, bo nie pracował u nas w mieście, a do domu jakoś trudno się z nim umówić. Otworzył dla mnie salon (sobota po 17stej), zrobił porzadku trochę na głowie (jeszcze muszę poczekąc, aż odrosna po ostatnim fryzjerze) i od razu mi się humor poprawił
Miłego dnia wszystkim - zwłaszcza Oli - trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-07-16 o 07:54
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:12   #2565
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
a ile Twoja mala ma?bo gdzies czytalam ze trzydniowka to choroba dzieci starszych,tzn takich ktore maja ponad rok

165 cm
trzydniowka jest typowa wlasnie od pol roku
kochana ja mam wzrostu 176 wiec przypuszczam ze stopien szkieletowatosci mamy podobny ostatnio sie przerazilam jak zobaczylam swoja reke na zdjeciu
Stary 2012-07-16, 08:17   #2566
princessskaa
Wtajemniczenie

Dominej gratki za udane zakupy

Baha cieszę się, że bezpiecznie dojechaliście. Zdróweczka dla dzielnego Michasia Ty się cieszysz, że wracałaś sama taki kawał autem, a ja wczoraj jeździłam naszym autem - co prawda po lbn, ale bardzo dobrze mi szło i choć daleko mi do Ciebie to też się cieszę Tż mnie pochwalił

DZIEŃ DOBRY

Ludzie czy to zęby małej idą czy co?! Chyba z 6 razy wstawałam do niej, bo zapłakała, dawałam monia i po chwili zasypiała. Ostatnio kilka nocy takich mieliśmy, że nie śpi spokojnie jak wczesniej, a podpłakuje.. I latam do niej i monia daję i zasypia. Czasami tez płacze, bo na brzuszku jest i nie ma siły na plecki zaspana się przewrócić. Czy u Was też tak maluszki mają?? Czy to normalne czy powód do zmartwienia??

U babci mała prawie całą wizytę przespała, a jak się obudziła to chyba prababci się bała.. Jakaś taka nieufna, widzi ją rzadko, ze dwa rayz w m-cu, ale wcześniej tak się nie bała malutka.

Za tydzień w poniedziałek przyjeżdża teściowa - ciekawe jak mała na nią zareaguje, oby dobrze

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Oliveira mocno kciuki zaciskam za dzisiejszy dzień

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
hej
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:30   #2567
glamourous
Zakorzenienie

Princ moze i zeby... moi tez tragiczneie po prostu spia ostatnio
Stary 2012-07-16, 08:36   #2568
muffinka90
Zakorzenienie

hej mamuski I'm back

cos cinko wam idzie to pisanie, myslalam, ze nowa czesc bedzie a tu takie kwiatki

dostalam jakis czas temu streszczenie od glam ( ) ale licze na wiecej a narazie wiem, ze princ byla na baletach, goldi sie farbowala a dalia bronila (jak poszlo?) musze doczytac chociaz pare stron, co by nie byc calkiem zielona

buziaki wielkie

p.s. princ widzialam twoja fote na fb nie dziwie sie, ze tz sie za innymi nie oglada

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:40   #2569
ja_dalia
Wtajemniczenie

hej hej

baha i pric - gratki moje mistrzynie kierownicy

basiula - witajcie super że wypad w gory się udał ja w zakopcu byłam tylko 2 razy w życiu... chciaąłbym pojechać w góry

Oli - kciuki za 1wszy dzien pracy czekamy na Ciebie wieczorkiem, na relacje

myśle że teraz taki sezon wakacyjny, sporo z nas wyjezdza, spedza czas na spacerach, wiec logiczne ze na wątku cisza mam nadzieje że to się zmieni jak pogoda się zmieni
mam cichą nadzieje, bo lubie bardzo Was i z Wami tu popisac ....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:41   #2570
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej mamuski I'm back

p.s. princ widzialam twoja fote na fb nie dziwie sie, ze tz sie za innymi nie oglada
o hejj

.....

Skrót kilku wydarzeń:

Miałam pierwszą rocznicę ślubu, z tej okazji byliśmy nad jeziorem na jedną noc, potem kolacja i mega prezent - wymarzony łańcuszek złoty

Tż Glam spisuję się w roli ojca, kucharza i bardzo się stara

Baszka była nad morzem - zaliczyła udane balety z tż, niestety potem troszkę im się skiepściło, bo Michaś zachorował na ospę..Ale jest dzielny. Wczoraj wrócili do domu.

Goldi faktycznie przefarbowała włosy z blondu na ciemny i wygląda super
Stary 2012-07-16, 08:42   #2571
muffinka90
Zakorzenienie

a no ja tez ale mialam odwyk, 3 tyg bez netu jak ja to przezylam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-07-16, 08:42   #2572
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princ moze i zeby... moi tez tragiczneie po prostu spia ostatnio
Stary 2012-07-16, 08:43   #2573
ja_dalia
Wtajemniczenie

welcome back muff

obrona na 5

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-16, 08:44   #2574
muffinka90
Zakorzenienie

o, princ dzieki za streszczenie kolejnych rocznic zycze

Baha duzo zdrowka dla Michaska

gdzie moge goldi zobaczyc??

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

dalia no no no gratki wielkie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-07-16, 08:46   #2575
ja_dalia
Wtajemniczenie

miałam się zapytać- czy Wasze dzieciaczki tez ostatnio maja receptory na nogach? moja wszystko stopami maca... czasem wygląda przekomicznie bo lezy na pleckach, łapie np książeczke i trzyma jedną str rączkami, a 2gą stopami i tak ze wszystkim, każdą zabawką , ktorą da się trzymac rączkami i nóżkami naraz

princ do co snu - moja tez ma ostatnio kiepskie noce, tez po pare razy sie wybudza, ale ze pcha wsio do paszczy i sie slini to obstawiam zęby

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-16, 08:56   #2576
muffinka90
Zakorzenienie

dalia moj tez tak lubi, czytalam na tej stronie o rehabilitacji co kiedys Jagooda wrzucila, ze dziecko powinno bawic sie ''czterokonczynowo''

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-07-16, 08:59   #2577
princessskaa
Wtajemniczenie

Dalia moja jak wyczuje coś przy/pod/koło stopy to uruchamia ją na maksymalnych obrotach - kopi, szturcha, cuduje ile może
Stary 2012-07-16, 09:01   #2578
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dominej gratki za udane zakupy

Baha cieszę się, że bezpiecznie dojechaliście. Zdróweczka dla dzielnego Michasia Ty się cieszysz, że wracałaś sama taki kawał autem, a ja wczoraj jeździłam naszym autem - co prawda po lbn, ale bardzo dobrze mi szło i choć daleko mi do Ciebie to też się cieszę Tż mnie pochwalił

DZIEŃ DOBRY

Ludzie czy to zęby małej idą czy co?! Chyba z 6 razy wstawałam do niej, bo zapłakała, dawałam monia i po chwili zasypiała. Ostatnio kilka nocy takich mieliśmy, że nie śpi spokojnie jak wczesniej, a podpłakuje.. I latam do niej i monia daję i zasypia. Czasami tez płacze, bo na brzuszku jest i nie ma siły na plecki zaspana się przewrócić. Czy u Was też tak maluszki mają?? Czy to normalne czy powód do zmartwienia??

U babci mała prawie całą wizytę przespała, a jak się obudziła to chyba prababci się bała.. Jakaś taka nieufna, widzi ją rzadko, ze dwa rayz w m-cu, ale wcześniej tak się nie bała malutka.

Za tydzień w poniedziałek przyjeżdża teściowa - ciekawe jak mała na nią zareaguje, oby dobrze

dziewczyny za wyczyny za kierownicą . Princ ja w lbn mam opanowane tylko dwie trasy- od wlotu z warszawy na mełgiewską i z mełgiewskiej do olimpu
A tak na poważnie to ja im dłużej jeżdżę tym bardziej się boję jak widzę co niektórzy wyprawiają na drodze, wyprzedzają na 3, tym bardziej jak jadę z dzieckiem.

Z tym przewracaniem na brzuszek w nocy to u nas też tak jest, przekręci się na śpiocha na brzuch a później płacze bo nie ma siły znowu na plecki się przekręcić. Chociaż od kilku dni to wstaje po ciemku na nóżki i nie płacze tylko się śmieje i tym nas budzi

A teraz jest chyba taki etap że dzieci są bardziej nie ufne, boją się osób które rzadko widzą. My też w sobotę byliśmy u dalszej rodzinki i też był płacz na początku.
Moja nawet jak tż się nią zajmuje a ja np. sprzątam i jak mnie zobaczy to leci do mnie i "mmmaa mmaaa" , aż tż jest zazdrosny

muffinka90- witaj
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:04   #2579
OlusiaS
Wtajemniczenie

Muff witaj,mnie tez trochę tu nie było .moja tez się ostatnio budzi w nocy na jedzenie,ale tak się przy tym drze,jakby coś ja bolało.zje,a potem śpi do pk 7.uzywala któraś z was proszku vanisch do prania dywanów?dobre to?bo mój strasznie śmierdzi kieszeń,a ze codziennie leje nie mogę go wywalić na balkon i normalnie wyprać.a jest to zwykły dywan z ikei,więc nie warto go do czyszczenia oddawać.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:04   #2580
muffinka90
Zakorzenienie

a wiecie jak moj F sie za tztem stesknil? Az w szoku bylam, chlopina sie martwil, ze go maly przez 3 tyg zapomni, a on tylko go zobaczyl lapki wyciagnal i z rak mu nie schodzi od czwartku, a jak tz mi go odda na chwile to ryk jakby ze skory obdzierali, w pociagu tylko tata (biedny tz cala droge go na rekach i sie bawic musial ) a jak wychodzi to maly pod drzwiami placze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości