Nasze blogi kosmetyczne - część IX - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 00:12   #3091
Candy Killer
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - część IX

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Ja przeczytalam wszystkie czesci PL i tak obiektywnie to kitowe sa - z kazda nastepna jest gorzej, historia jest w zasadzie jednowatkowa w kazdej ksiazce a z tomu na tom 'problemy' Sookie sa coraz bardziej naciagane i z kosmosu wziete. Po przeczytaniu pierwszych 5 mozna juz w zasadzie rozpisac schemat na jakim pani harris buduje swoje ksiazki. O warstwie jezykowej juz nawet nie wspominam... A scenarzysci w obecnym sezonie tez sie nie popisuja. W zasadzie ogladam jedynie dla scen z Alexem najnowsze odcinki

Macie jakies swoje takie wariactwa o ktorych wiecie wszystko? ja mam vampire-craze i czytam w zasadzie wszystko co sie na rynku pokazuje, z przyjaciolka zawsze analizujemy i porownujemy model wampira w kazdej historii. Jak przerobie do konca anne rice to mam zamiar zaczac zglebiac mity poruszajace te tematyke - wszyscy sie smieja ze mnie ze wpisalam sie w swiatowy trend, bo teraz wampiry takie modne sa
mowisz ze bedzie juz tylko gorzej ?:P ja przeczytam z ciekawosci , ale to fakt ze autorka zbyt wyszukanie nie pisze.ot prosta historia ktora latwo sie przyswaja bo to nic ciezkiego i skomplikowanego

a ten sezon doipero sie rozkrecic ma a Alex..wiadomo
http://www.true-blood.com.pl/2012/07...omin-con-2012/

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 00:13   #3092
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez Candy Killer Pokaż wiadomość
zdecydowanie tak jest . w momencie kiedy w podstawowce nie mialam problemow z matematyka ( wiadomo poziom jak poziom ) ale w LO dostalismy nauczyciela swiezo po studiach na dodatek to byl nasz wychowawca i kompletnie nie umial sobie z nami poradzic i na dodatek tak tlumaczyl ze patrzylismy na niego jak na wariata...na klase 30 osobowa 3/4 klasy bylo zagrozone z matematyki bo nie ogarnialismy co on do nas mowi :P hehe
Ja do liceum bylam scislowcem, ale potem przestalam rozumiec matme (nauczyciel nawet spoko, ale nie cisnal zbytnio, a w wieku nastoletnim jest milion lepszych rzeczy do zrobienia niz zakuwanie matmy ), chociaz chemie kocham do teraz. Koniec koncow okazalo sie ze mam talent lingwistyczny i jezyki mi najlatwiej wchodza. Plus jeszcze musze sie wyzywac w jakis sposob kreatywnie, bo jak za dlugo nic w tym kierunku nie robie to wariuje
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 00:16   #3093
Candy Killer
Zakorzenienie

mi tez jezyki latwo szly..oprocz laciny..tego nie dzwigalam i sie zrazilam..i tak mi hiszpanski pozniej nie chcial wejsc za bardzo :P hehe

Stary 2012-07-16, 00:21   #3094
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja chcę podciągnąć rosyjski i zastanawiam się jaki wziąć kolejny. Myślałam nad włoskim
Stary 2012-07-16, 00:27   #3095
Candy Killer
Zakorzenienie

ja sie klade bo rano to nie wiem kto wstanie za mnie do pracy a nadchodza ciezkie 2 tygodnie :/

Stary 2012-07-16, 00:46   #3096
Sondrina
BAN stały

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35313839]No właśnie to dokładnie ten sam typ, tylko, że przez ostatnie 5 lat nie przekonał się ani do mojego psa, ani co gorsza kota. Zwierzaki mu co prawda tego nie ułatwiają - choćby dziś mu kocurek porwał resztkę mięsa z talerza, a pies przy nim suszył się po deszczu o łóżko rodziców. Ale przecież za takie rzeczy się zwierzaki kocha... On w ogóle nie pojmuje tego, pytał mnie, po co dokładnie mi kot [/QUOTE]

Z takich rzeczy człowiek z czasem zaczyna się śmiać. Może i jemu zniknie blokada i w końcu zauważy w nich coś niezwykłego. Np. jak oceniają sytuację i korzystają z nieuwagi. Musi być jakiś moment przełomowy.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Co do umysłów, to ja jestem ścisłowcem i nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Liczby, równania, fizyka, chemia do mnie przemawiają. Zawsze miałam problemy z przedmiotami humanistycznymi. Z historią zaczęło się już w podstawówce. Za to z matmą zawsze sobie dobrze radziłam. Z językami obcymi to u mnie tak średniawo. Nie mam do tego talentu, ale jak się wezmę ostro do roboty, to czegoś się nauczę Byle język przyjemnie brzmiał, bo jestem słuchowcem. Angielski, hiszpański, rosyjski dla mnie brzmią przyjemnie. Niemiecki jest dla mnie koszmarem, a uczyłam się go dobrych parę lat.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 00:47   #3097
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Oby...

Kurde, ale mnie wkurza ta babka z BioGalerii... Pamiętacie, jak kiedyś dostałam karton produktów do modelacji sylwetki zamiast kosmetyków, o które prosiłam? Znowu coś mota
Umówiłyśmy się, że jak zrecenzuję wszystko, co dostałam, złożę zamówienie do 150zł u nich w sklepie i dam im znać, że to na bloga, a oni po prostu wyślą. Zamówienie złożyłam 20 czerwca. DZIŚ dostałam maila z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia, a w nim połowa produktów z mojej listy, a druga połowa zmieniona na tańsze odpowiedniki albo w ogóle rzeczy niezwiązane z moja listą
A już raz z tą babką gadałam na temat tego, jak się traktuje bloggerki... Myślę, że to jakoś odkręci albo się chociaż wytłumaczy, bo sama mówiła, że ma bardzo dużo wejść i zakupów przekierowanych ode mnie z bloga
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 00:57   #3098
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się porannie

Sondrina, a w ciąży nie jestes?
Mam nadzieję, że nie. Myślę, że to ze stresu. Początek tygodnia zaczął się nieciekawie. Dzisiaj, jak się uspokoiłam, to od razu mi przeszło i jem różne rzeczy. Nic mnie nie mdli

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35318074]Oby...

Kurde, ale mnie wkurza ta babka z BioGalerii... Pamiętacie, jak kiedyś dostałam karton produktów do modelacji sylwetki zamiast kosmetyków, o które prosiłam? Znowu coś mota
Umówiłyśmy się, że jak zrecenzuję wszystko, co dostałam, złożę zamówienie do 150zł u nich w sklepie i dam im znać, że to na bloga, a oni po prostu wyślą. Zamówienie złożyłam 20 czerwca. DZIŚ dostałam maila z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia, a w nim połowa produktów z mojej listy, a druga połowa zmieniona na tańsze odpowiedniki albo w ogóle rzeczy niezwiązane z moja listą
A już raz z tą babką gadałam na temat tego, jak się traktuje bloggerki... Myślę, że to jakoś odkręci albo się chociaż wytłumaczy, bo sama mówiła, że ma bardzo dużo wejść i zakupów przekierowanych ode mnie z bloga [/QUOTE]
Pytanie, czy da się z nią dogadać. Jeśli tak, to spoko. Może naprawdę mają tam bajzel i dlatego tak to wygląda. Jeśli nie pójdzie Ci na rękę, to może lepiej sobie darować niż męczyć się z niechcianymi kosmetykami, ich recenzjami i zdjęciami. Bo to dużo pracy i nerwów związanych z używaniem czegoś, na co nie miało się ochoty.

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Bry

To chyba chodziło o akcję z Kasią - Ciasteczko25.

Jakiś psychol albo i nawet grupa psycholi przerabiała jej filmiki dodając obraźliwe słowa (m.in. coś o ruch... przez murzyna - więc możecie sobie wyobrazić poziom tego wszystkiego). Sami tworzyli też filmiki typowo ją obrażające. Ogólnie pełno słów obrażających przy okazji różne narodowości, religię no i przy okazji właśnie Kasię.

Oprócz tych filmików to mieli jeszcze osobną stronę, gdzie ostro jechali po bandzie.

Ciasteczko ostro się wkurzyła i mówiła, że złożyła sprawę do prokuratury. Nigdy dalszych wyjaśnień chyba nie było, ale z racji tego, że wątek na Wizażu został zamknięty, to myślę, że Złośliwiec musiał tak zrobić, bo to był pewnie jeden z dowodów w sprawie.

Ciasteczko wtedy przez jakiś czas nie nagrywała. Ogólnie ona też wtedy strasznie jechała na Wizaż, bo chyba myślała, że wrogowie czają się wszędzie. Owszem, tutaj była krytykowana, ale raczej żadna z Wizażanek nie trzymała sztamy z tą bandą psycholi...

Nie mniej Ciasteczko dużo straciła po tej akcji, bo wrzuciła wszystkich do jednego wora, a większość Wizażanek współczuła jej wtedy tego, że jest prześladowana w taki sposób.
Dzięki za odpowiedź. Współczuję tej dziewczynie. Niestety, chamstwo się szerzy. Podkopało ją to psychicznie, więc w pewnym sensie rozumiem jej reakcję, ale mimo wszystko mogła się powstrzymać przed takimi uogólnieniami.
Stary 2012-07-16, 01:00   #3099
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Pytanie, czy da się z nią dogadać. Jeśli tak, to spoko. Może naprawdę mają tam bajzel i dlatego tak to wygląda. Jeśli nie pójdzie Ci na rękę, to może lepiej sobie darować niż męczyć się z niechcianymi kosmetykami, ich recenzjami i zdjęciami. Bo to dużo pracy i nerwów związanych z używaniem czegoś, na co nie miało się ochoty.
No właśnie... Powiedziałam jej, żeby wycofała z paczki te kilka rzeczy zupełnie nie z mojej bajki, zobaczymy, co ona na to. Ja powoli zaczynam mieć dość przygód z tym sklepem, mimo, że sam fakt współpracy z nimi mi bardzo odpowiada, bo mają wszystkie moje ulubione marki w jednym miejscu - taka "polska" drogeria - Joanna, Farmona, Bielenda, Miraculum i inne "swojskie" jak Eveline, Beauty Formulas, Green Pharmacy...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 01:31   #3100
Sondrina
BAN stały

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35318133]No właśnie... Powiedziałam jej, żeby wycofała z paczki te kilka rzeczy zupełnie nie z mojej bajki, zobaczymy, co ona na to. Ja powoli zaczynam mieć dość przygód z tym sklepem, mimo, że sam fakt współpracy z nimi mi bardzo odpowiada, bo mają wszystkie moje ulubione marki w jednym miejscu - taka "polska" drogeria - Joanna, Farmona, Bielenda, Miraculum i inne "swojskie" jak Eveline, Beauty Formulas, Green Pharmacy...[/QUOTE]

Szkoda, bo ich oferta naprawdę brzmi obiecująco. Niektóre z tych firm ciężko dorwać w stacjonarnych drogeriach. Ale z drugiej strony, skoro ciągle są problemy, to czy można tu mówić o przypadku, czy może niejako olewają blogerki.
Stary 2012-07-16, 01:46   #3101
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Szkoda, bo ich oferta naprawdę brzmi obiecująco. Niektóre z tych firm ciężko dorwać w stacjonarnych drogeriach. Ale z drugiej strony, skoro ciągle są problemy, to czy można tu mówić o przypadku, czy może niejako olewają blogerki.
Na dużą skalę to to na pewno nie jest, bo współpracują z trzema bloggerkami, z których mój blog jest najpopularniejszy (choć brzmi to nieskromnie...), więc mam nadzieję, że się wykażą.
Stary 2012-07-16, 07:49   #3102
Super Girl
Rozeznanie

Dziewczyny, znacie może jakiś dobry blog kulinarny z wegetariańskimi przepisami?
Bo nie mogę znaleźć żadnego fajnego.

Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:50   #3103
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
mowisz ze bedzie juz tylko gorzej ?:P ja przeczytam z ciekawosci , ale to fakt ze autorka zbyt wyszukanie nie pisze.ot prosta historia ktora latwo sie przyswaja bo to nic ciezkiego i skomplikowanego

a ten sezon doipero sie rozkrecic ma a Alex..wiadomo
http://www.true-blood.com.pl/2012/07...omin-con-2012/
niby tak, ale 6 odcinek to połowa sezonu w zasadzie już, a póki co średnio to wygląda...
co do książek, dla mnie największym bólem jest ta jednowątkowość i główna bohaterka, której postać jest strasznie płaska...

Cytat:
mi tez jezyki latwo szly..oprocz laciny..tego nie dzwigalam i sie zrazilam..i tak mi hiszpanski pozniej nie chcial wejsc za bardzo :P hehe
łacina nawet nie była zła, ale ja generalnie lubię romańskie języki. uczyłam się francuskiego, teraz ogarniam portugalski, a w najbliższych planach mam jeszcze hiszpański, w trochę dalszych może jakiś szwedzki albo czeski...

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja chcę podciągnąć rosyjski i zastanawiam się jaki wziąć kolejny. Myślałam nad włoskim
portugalski jest śmieszny i bardziej przydatny w zasadzie od włoskiego
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:02   #3104
kaarooo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Śniło mi się, że mi zamordowano chomisia..

Zaraz idę kawcię zrobić, doprowadzić się do względnego porządku, poczytać njusy posprzątać.. A pewnie i tak wyląduję na wątku rozwalaczkowym, bo wczoraj się zaczytałam

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
łacina nawet nie była zła, ale ja generalnie lubię romańskie języki. uczyłam się francuskiego, teraz ogarniam portugalski, a w najbliższych planach mam jeszcze hiszpański, w trochę dalszych może jakiś szwedzki albo czeski...
Jest dosyć prosty, z tego co słyszałam, czytałam i tak dalej. Łatwo go opanować. Ja się staram nauczyć fińskiego. Ale mnie się nawet angielskiego nie chce odświeżyć, to co tutaj mówić o fińskim?

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:03   #3105
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Bez urazy, ale jeśli chodzi o współczesne rozumienie dziedzin humanistycznych i ścisłych, to zarządzanie i tak jest tak ścisłym kierunkiem jak mój chociażby "filologicznym"...
Broń Boże nie jestem typowym ścisłowcem, bo przeraża mnie zaawansowana matematyka i fizyka (o ile matematykę bardzo lubiłam, tak nie bardzo kto miał mi te bardziej zaawansowane rzeczy wytłumaczyć, a fizyka to już w ogóle dramat). Ale lubię ścisłe przedmioty i bardzo szybko wchodzą mi do głowy. A od samej podstawówki sądziłam, że jestem humanistką, bo byłam dobra w polskim i językach. W sumie żałuję, że nie poszłam do biol-chemu w liceum, mogłam potem iść na medycynę.

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;35317216]Nie kieruję tego do Ciebie, ale tak po prostu w tym temacie

Że obecnie większość osób uważa się za humanistów tylko dlatego, że nie lubi matmy

Gratuluję wyników, piękna średnia [/QUOTE]

Ja tam lubię matmę i dziękuję

Cytat:
ja to sama nie wiem jaki ja umysl jestem ...napewno nie scisly bo wszelkie bardziej skomplikowane rzeczy matematyczne wprawiaja mnie w zaklopotanie :P moja wyobraznia tego nie ogarnia , ale humanistka ze mnie tez srednia.. hmmmmm...jestem jakas dziwna mieszanka ;P
Heheh, mamy to samo - jesteśmy mieszanką

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:10   #3106
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi jezyki zawsze latwo wchodzily do glowy, zreszta bardzo je lubilam. Poszlam na studia z jezykami a okazaly się nie dla mnie
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:10   #3107
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

to ja jestem poprostu średnio zdolna bez zdolności do matmy a moj brat za to siedzi na polibudzie na informatyce i jest bardzo zadowolony cóż za niesprawiedliwosc.

pol godziny temu kurier dzwonil czy jestem w domu, bo nie moze trafic, to ja mu oczywiscie "wytłumaczyłam"gdzie mieszkam jak mnie ze snu wyrwał, położyłam się o 2 w nocy
Stary 2012-07-16, 09:28   #3108
moniiikaaa89
Rozeznanie

Czeeeść

Widze, że mowa o różnych zdolnościach. Ja jestem typową humanistką, uwielbiam historię i języki. Studiowałam filologię angielską i na studiach najlepiej mi szła historia anglii i stanów. Z matematyką i fizyką leże
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:52   #3109
ama09
Zakorzenienie

dzień dobry
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:54   #3110
dentico
Rozeznanie

Cytat:
aasie wymazalam... Tż spojrzal i sie sytal ..." co Ci sie staooo?":P
Uwielbiam takie reakcje. Albo " nie widze różnicy". Mój M pytał mi się po co się maluje bo bez makijażu też jest ok. A jak się nie umalowałam to się zapytał czy jestem chora????? No comment

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
a ja mam ciasto z bitą śmietaną i galaretką
Mniam

Cytat:
Napisane przez BeautyCandy Pokaż wiadomość
marzenie...
no nic musze jakos wytrwac na diecie do niedzieli
Do niedzieli to krótko. Ja to bym musiała być do niedzieli ale chyba za rok bo sporo mam kg do pozbycia

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
to ja jestem poprostu średnio zdolna bez zdolności do matmy a moj brat za to siedzi na polibudzie na informatyce i jest bardzo zadowolony cóż za niesprawiedliwosc.

pol godziny temu kurier dzwonil czy jestem w domu, bo nie moze trafic, to ja mu oczywiscie "wytłumaczyłam"gdzie mieszkam jak mnie ze snu wyrwał, położyłam się o 2 w nocy
Ale dla ciekawej paczuszki można wstać wcześniej
Stary 2012-07-16, 09:56   #3111
tova1
Zakorzenienie

tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:56   #3112
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

jak narazie dostałam tylko połowę zawartosci, bo sie w firmie pomylili.
W tej paczce wszystko na konkurs, a jutro dla mnie do testów

spaaać!
Stary 2012-07-16, 09:57   #3113
_polly_
Zakorzenienie

Bry
Ogarniam się i lecę do banku i upolować cycki na obiad.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:01   #3114
201607150859
Konto usunięte

Dzień dobry.
Czy ktoś może wie, gdzie podziało się lato? U mnie 15 stopni i leje
W związku z tym, że brakuje mi słońca zrobiłam notkę o bronzerach
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:05   #3115
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilonacb Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
ooo bronzery, czyli to co lubie
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:10   #3116
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Witam

U mnie z rana notka. Jakoś tak rano mnie tknęło... to napisałam taka średnio kosmetyczna

Co do zdolności. Ja na pewno nie mam umysłu ścisłego ale humanistyczny też tak średnio takie nie_wiadomo_co jestem
Stary 2012-07-16, 10:11   #3117
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonacb Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
U mnie jest lato a na blogu notka o samoopalaczu.

Nie znosze się pakować Mam do zapakowania ponad 50 kilo bagażu, a Tżet jak zwykle w delegacji, plus ostatnie zakupy, a mój samochód w warsztacie, więc jestem zdana na komunikację miejską. To bedzie cięzki dzień
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:14   #3118
201607150859
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
U mnie jest lato a na blogu notka o samoopalaczu.

Nie znosze się pakować Mam do zapakowania ponad 50 kilo bagażu, a Tżet jak zwykle w delegacji, plus ostatnie zakupy, a mój samochód w warsztacie, więc jestem zdana na komunikację miejską. To bedzie cięzki dzień
Chciałabym wybrać się nad polskie morze, ale w tym roku nie będzie mi dane. Uwielbiam Trójmiasto.
Pakowanie nic przyjemnego, ale pewnie jedziesz w jakieś fajne miejsce
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:50   #3119
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
No cóż, serial powstał na bazie książki (chyba, że coś poplątałam?), więc pretensje do autorki cyklu
Ale serial znacznie odbiega od książki znaczy się - fabuła

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:58   #3120
Konto usunięte

Mam drugiego sponsora na konkurs urodzinowy bloga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości