Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 08:45   #691
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Miciu, rozumiem Cię, mam podobnie. Ale tak jak dziewczyny radziły - facetowi trzeba prosto i dobitnie powiedziec:zadzwon jutro po południu do DJa, trzeba ustalic listę utworow. U mnie to działa, choć nieraz musze przypominać kilka razy
Zrobiłam mu listę, wyobraź sobie tak grzecznie wczoraj wszędzie zadzwonił, że w szoku byłam zdawał mi potem relację co załatwił
Grzyczny chłopiec
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Chciałam Wam sie pochwalić jaki mój mąż jest słit byliśmy wczoraj na imprezie plenerowej w naszej rodzinnej miejscowości, więc spotkaliśmy sporo znajomych z naszych dawnych szkół itp i jak się ktoś zatrzymywał żeby zapytać nas co słychać to pierwsze co TŻ robił to pokazywał obrączkę
ooooooo
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

U mnie masakra. Pokłóciliśmy się z TŻtem okropnie
ooooooo ........... należy mu się wielkie lańsko !!!! że wiedzial co macie do załatwienia a zabawa była ważniejsza
Cytat:

ja też pokłóciłam się na maxa z TŻ.
najgorzej jak TŻ nie potrafi wyrazić swojego zdania gdy jest taka potrzeba... :/ potem wychodzimy na te złe.. znam to :/ tylko miałam inną sytuację jak jego kumpel mnie ☠☠☠ał jak psa a ten leżał i słuchal i nic ... dopiero na drugi dzień coś tam mu powiedział.. :/ a wyzywał mnie od najgorszych i mówił, że TŻ sobie owinęłam wokół palca i że może sie kapnie jaką ma dziewczynę... (wtedy jeszcze nie byłam w ciąży ani nic) oooooj bolało mnie to cholernie... :/
Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
A oto i EFEKT mojej pracy

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość

Menu:
1. zupa grzybowa z grzankami
2. de volaie z ziemniakami i zestawem surówek (marchewka z chrzanem, czerowna kapusta i kiszona)

3. Tort
4. Zupa węgierska
5. Paleta mięs (udka, zaberka, szaszlyk), frytki, salatka grecka
6. deser lodowy
7. karczek w sosie borowikowym, kluski ślaskie, surówka z białej kapusty

Przystawki:

wędlina, śledzik z cebulką i po kaszubsku, ryba po japońsku i grecku, roladki z szynki z chrzanem, kurczak nadziewany (rolada), rolada szpinakowa z łososiem, jaja faszerowane, pilaw sałatka, gryos sałatka, meksykańska sałatka, schab z dipem zurawionwym, pomidorki po nicejsku i mozarella,

Poprawiny:

- zurek
-schab w sosie slodko-kwasnym, ryz z warzywami, surowka,
-bigos
-salatka tortelini, ryzowa

A WSZYSTKO w cenie 14o od os.

do tego nieograniczone napoje firmowe, soki, ciasto, tort, kawa, herbata w cenie!!
mmm bardzo fajne!
My idziemy menu ustalać w piątek. Też Wam napiszę

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:47   #692
MARGIDA
Wtajemniczenie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny zmuście mnie i TŻ do pisania pracy... Bo musimy jeśli chcemy się bronić na początku września...

Dzień dobry

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:49   #693
niusia_87
Zakorzenienie

Poczytałam o TŻ... Młodzi powinni mieszać osobno...
Po przemyśleniu, młodzi również powinni mieszkać przed ślubem razem...

Co do zmywania, nienawidzę. TŻ stwierdził, że w dni wolne od pracy będziemy zmywać na zmianę , wcześniej mu powiedziałam, że w weekendy on zmywa... Wczoraj zrobiliśmy obiad i pozapraszaliśmy kolejnych, tym razem z mojej strony, możemy mieć max 7 gości... Koniec końców pozmywaliśmy wspólnie, ja talerze, a Tż je chował, a potem TŻ garnki i blachy
Szwagierka zmężem też nie lubią zmywania... i kupili zmywarkę... nie roziwązało to problemu, bo trzeba ją rozładować... i problem się robi, gdy są w środku jeszcze czyste rzeczy, a to nie "Twój" dzień na wyładowanie, a ma się już brudne...

Kozico, wspominałaś o ciągu dalszym ze Szklarkiej

Oriflame_Rybnik opowiadaj o wielkim dniu, z moim tiulem, to się obtargał naokoło na wysokości 2 cm od ziemi...
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:01   #694
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Zrobiłam mu listę, wyobraź sobie tak grzecznie wczoraj wszędzie zadzwonił, że w szoku byłam zdawał mi potem relację co załatwił
Grzyczny chłopiec
No, udało mu się. Grzeczny. W przeciwnym razie miałby nalot z wizażu
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Hejka babo
Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Kozico, wspominałaś o ciągu dalszym ze Szklarkiej
My zwykle jak robiliśmy takie przejścia to kończyliśmy właśnie w Szklarskiej. Zawsze możecie sobie przedłuzyć i zahaczyć o Góry Izerskie, wejść do Chatki Górzystów i zejść (ewentualnie zjechać gondolą) do Świeradowa Zdroju Mapa w rękę i kombinujcie.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:01   #695
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ja też pokłóciłam się na maxa z TŻ.

nie dziwię sie zę się wkurzyłaś najgorsze jest to że Twój TŻ nie odpowiada w żaden sposób rodzicom i faktycznie to wygląda tak w oczach Twoich przyszłych teściów że Ty go podpuszczasz niech się ogarnie lepiej i powie im że ma takie samo zdanie jak Ty (o ile faktycznie ma...) bo będziecie mieć przerąbane z jego rodzicami
Cytat:

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Nena ale w ogóle o picie nie chodzi, bo to jest normalne na kawalerskim. Chodzi o to że cały tydzień wiedział że mamy zobowiązania na niedzielę do załatwienia i oczywiście się z nich nie wywiązał. Teraz te spotkania spadły na ten tydzień, w którym prawdopodobnie sobie palca do nosa nie wsadzę. A on do czwartku pracuje więc ma to w dupie.
oj, to trzeba było nie planować nic na dzień po panieńsko-kawalerskich chyba można się było spodziewać ze tak to będzie, niestety faceci takich okazji nie przepuszczają i bawią sie zupełnie inaczej niż my. Mój po kawalerskim był nie do życia przez cały dzień więc ja zajmowałam sie sobą i dałam mu spokój
A ogólnie tak abstrahując od wszystkiego my wszystko z djem ustalaliśmy mailowo i wesele się też odbyło ogólnie tak nawet lepiej bo wszystko jest na piśmie

Tzn ogólnie rozumie ze się wkurzyłaś, bo ja też nie cierpię jak mi ktoś plany rozwala, ale kawalerski się ma raz w życiu więc daj mu lekkiego kopa i odpuść

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:02   #696
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
są trzy średniej jakości to ostatnie jest baaaaaaaaaaaaaardzo słabe
Kiciu, ślicznie wyglądałas rozpuszczone włosny to był bardzo dobry pomysł Trzymały sie? A o co chodzi, ze raz jestes z ..TZetem i świadkami, tak? a raz kims innym przy wejsciu?

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:04   #697
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
My zwykle jak robiliśmy takie przejścia to kończyliśmy właśnie w Szklarskiej. Zawsze możecie sobie przedłuzyć i zahaczyć o Góry Izerskie, wejść do Chatki Górzystów i zejść (ewentualnie zjechać gondolą) do Świeradowa Zdroju Mapa w rękę i kombinujcie.
problem w tym, że nie mam jeszcze mapki, została u rodziców
jakoś wole analogowe (te stare zwykłe mapki) niż GPS i inne bzdety
Stary 2012-07-16, 09:17   #698
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
problem w tym, że nie mam jeszcze mapki, została u rodziców
jakoś wole analogowe (te stare zwykłe mapki) niż GPS i inne bzdety
Mam to samo. Uwielbiam ślęczeć nad płachta mapy. Ostatnio nabywam laminowane. Deszcz im nie straszny
Stary 2012-07-16, 09:19   #699
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry na początek...

maly_czlowieczek , Oriflame_Rybnik, (kicia), _Paulinka_,
Życzę Wam wszystkim spełnienia marzeń, dużo szczęścia i radości na nowej drodze

A teraz biore sie za nadrabianie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:22   #700
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo. Uwielbiam ślęczeć nad płachta mapy. Ostatnio nabywam laminowane. Deszcz im nie straszny
znalazłam Chodzenie po górach - cz.II
i ten stary wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=601622&page=18 w którym pisałyśmy
Stary 2012-07-16, 09:22   #701
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Kiciu, ślicznie wyglądałas rozpuszczone włosny to był bardzo dobry pomysł Trzymały sie? A o co chodzi, ze raz jestes z ..TZetem i świadkami, tak? a raz kims innym przy wejsciu?
Bo to było tak że tata mnie prowadził do ołtarza ale na początku musieliśmy stanąć razem
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:22   #702
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam Chodzenie po górach - cz.II
i ten stary wątek https://wizaz.pl/forum/archive/index...1622-p-36.html w którym pisałyśmy <- ostatniego marca

Edytowane przez niusia_87
Czas edycji: 2012-07-16 o 09:24
Stary 2012-07-16, 09:26   #703
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
No, udało mu się. Grzeczny. W przeciwnym razie miałby nalot z wizażu
powiedziałam mu, że jak nie załatwi to nie ma po co w piątek do mnie przyjeżdżać:brzy dal:

Stary 2012-07-16, 09:30   #704
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
tak wyglądała praca nad pudełkiem na kartki i koperty....zajęło mi to całą niedzielę...
Bardzo fajnie wyszło

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej

ja mialam na zaproszeniu ze potwierdzenie jest do 15 lipca, czyli do wczoraj a ani jedna osoba nam nie potwierdziła!!!
Nam, że przyjdą potwierdziły tylko 2 osoby. Na szczescie wiekszosc, która nie miała zamiaru przyjść tez dała znać.

Cytat:

no wlaśnie, a później nauczyciel zbiera owoce tej "pracy" rodziców nad dzieckiem! We wrześniu bratanek TŻ idzie do przedszkola i już teraz wszyscy się śmieją u niego w domu, że rozniesie przedszole i panią wpędzi do grobu, bo taki jest nadpobudliwy i tak wariuje. Bardzo śmieszne, faktycznie
zgadzam sie całkowicie. W tym roku jedno właśnie takie dziecko rozwaliło mi praktycznie grupę. Mam ich od 3-latków, dzieci wiedziały co moga, czego od nich oczekuje. A w tym roku pojawił sie taki ancymon i dzieci zauważyły, ze on nie reaguje na moje prosby i tak robi co chce, wiec to podłapały. Rodzic e od samego poczatku słuchały ode mnie uwag, w koncu przestali go odbierac. A na zajęciach otwartych kiedy widac jest cała grupę, rodzice siedzieli w kacie z puszczona głowa. Ale i tak nic z tym nie robili. Rece opadają.

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Dziewczyny bardzo Wam współczuje przejść z TŻ

Motylku super winietki, menu i pudełko

Jutro mam obronę, zaraz się biorę za powtórzenie pytań
Chcemy jutro iść spisać protokół, ale ja już zwariowałam. Protokół spisuje się w parafii młodej? Mimo, że ślub będzie u TŻa? Tak nam powiedział ksiądz
Protokół przewaznie spisuje sie w parafii, w ktorej bierze sie slub. Tam zanosi sie cała ta papirologię i przeciez tam skłąda sie podpisy przed slubem.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Kiciu pięknie!
Czekamy na szczegółową relację

Dziewczyny do czego tańczycie pierwszy taniec? Ja już nie mam pomysłu...
Do piosenki Zakochani

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Ok laski. Wrzucam Wam moje buty ślubne do kosciola i jak dam rade to na pierwszy taniec- bujaniec

Ladystar- pytałam Cie kiedys o ten material ale chyba podjade do tej hurtowni w krk i poszukam czegos typowego w kolorze bucikow
sliczne

Cytat:
oto one tadaam

Cytat:
są trzy średniej jakości to ostatnie jest baaaaaaaaaaaaaardzo słabe
pieknie wygladałas

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:44   #705
Madziuniusia
Zakorzenienie

dziękuję za baciki jutro zabieram się za pisanie
Stary 2012-07-16, 09:46   #706
niut0
Zakorzenienie

Kindziu - kurde nie wiem co Ci napisać, z jednej strony bym ubiła
a z drugiej, może naprawdę tylko z ciekawości chciał zobaczyć co u niej nowego Faceci są tak samo ciekawscy jak my, czasami mam wrażenie, że bardziej

No chyba, że to ta jego była co wam żyć nie dawała, to wtedy bym udusiła i koniec.

Kiliano- skoro on teraz nie staje po Twojej stronie to co będzie po ślubie? Widocznie za Twoimi plecami powiedział rodzicom, że będziecie z nimi mieszkać Trzeba nim trochę potrząsnąć, jest mężczyzną- niech to pokaże!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Lecimy do Tunezji w sobotę
Stary 2012-07-16, 09:50   #707
E87
Wtajemniczenie

(kicia)
__Paulinka__
maly_czlowieczek
Oriflame_Rybnik

Wszystkiego najlepszeggo na nowej drodze zycia, duzo milosci, radosci, cierpliwosci i spelnienia marzen!
Niech Tż-ci sie sluchaja
Nie nadrabiam narazie bo nie mamc zasu, ale widzialam fotki Kici i jej bukietu - slicznie wygladalas i kwiatki miala super

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ooo super Udanej podrozy!!!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:51   #708
(kicia)
Zakorzenienie

dziewczyny znalazłam w sukni metkę na której pisze 16i teraz rozkminiam czy to jest rozmiar?? rozmiar maksymalny?? czy jak.... bo 16 to polskie 44 tak mnie zaciekawiło co to jest bo na rozmmiar 44 to ja raczej nie wyglądam
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:51   #709
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

łaaaaa super

Stary 2012-07-16, 09:54   #710
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Kindziu - kurde nie wiem co Ci napisać, z jednej strony bym ubiła
a z drugiej, może naprawdę tylko z ciekawości chciał zobaczyć co u niej nowego Faceci są tak samo ciekawscy jak my, czasami mam wrażenie, że bardziej

No chyba, że to ta jego była co wam żyć nie dawała, to wtedy bym udusiła i koniec.
no właśnie ta sama i widzę, że dokładnie pamiętasz co się z nią miałam i ile nerwów mnie to kosztowało

po za tym witam się z Wami ja przyszła młoda rozwódka
bo TŻ nie poczynił nic by się wytłumaczyć itd, noc spędziłam samotnie i obrączka została bardzo głęboko schowana
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:01   #711
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no właśnie ta sama i widzę, że dokładnie pamiętasz co się z nią miałam i ile nerwów mnie to kosztowało

bo TŻ nie poczynił nic by się wytłumaczyć itd, noc spędziłam samotnie i obrączka została bardzo głęboko schowana
że co?? a on gdzie się podziewał? w drugim pokoju, czy nie wrócił na noc do domu?
Stary 2012-07-16, 10:02   #712
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
że co?? a on gdzie się podziewał? w drugim pokoju, czy nie wrócił na noc do domu?
nie pojawił się bo go z wielkim hukiem popędziłam w sobotę rano
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:07   #713
jagata
Wtajemniczenie

a tak poza tym witam się z Wami!
kiciu duuuuużo szczęścia na nowej drodze życia! duużo miłości przy boku męża i samych pogodnych dni!
Przepraszam, ze dopiero dziś, ale ostatnio weekendy mam mega mocno założone robotą.
Wyobraźcie sobie, że w piątek mój mąż przygotował farsz na pierogi i tak się rozpędził, że zrobił 4 różne rodzaje. Powiedziałam mu, aby zrobił max dwa, to się nie posłuchał.
W sobotę zabraliśmy się do lepienia pierogów i jak zobaczyłam te ilości farszów, to myślałam, że go zabiję. Lepienie i gotowanie zajęło nam 6 godzin i całą sobotę trafił szlag!

Natomiast w niedzielę wymusiłam spacer i poszliśmy nad Wisłę, na lody na Starowiślną a potem do kina na Magic Mike. Do dziś się śmieję, że mnie mąż na film o męskim striptizie zabrał
Stary 2012-07-16, 10:09   #714
DobraDusza88
Zakorzenienie

hejo kochane PM'ki )

my po objazdowym weekendzie... Zostało nam jeszcze 12 zaproszeń i nie wiem kiedy to rozdamy w tygodniu na pewno nie, bo TŻ zmienił miejsce pracy i jednocześnie zmieniły mu się godziny... Spróbujemy to w sobotę i niedzielę obskoczyć, ale nie wiem czy to realne

kiciu- wyglądałaś przepięknie talia osy, bardzo widać, że schudłaś nie mogę się doczekać zdjęć od fotografa! o ile zdecydujesz się kilka pokazać

audrey- wiem, że na pewno jesteś wkurzona, ale wiesz jak to faceci popłynął i tyle... musiał też jakoś pożegnać stan kawalerski Przypuszczam, że z moim nie będzie lepiej w związku z czym kawalerski będzie miał bodajże 2 tyg przed ślubem i nie planuję nic na następne 2-3 dni

Niuto- ale fajnie a z jakiego biura lecicie? na długo?;>

kilianna- musisz koniecznie potrząsnąć TŻ! Przypuszczam, że i on sam nie chce mieszkać z rodzicami i tym dzieckiem, ale łatwiej mu się przy rodzicach nie odzywać i wtedy Ty wychodzisz na tą złą... A zachowania teścia komentować nawet nie będę- to Twoja i TŻ decyzja, gdzie będziecie mieszkać i kto powiedział, że "kobieta zawsze ma iść za mężem"??? Bzdura totalna. W dzisiejszych czasach, przy związkach partnerskich młode małżeństwa mają być za sobą nawzajem, a nie : facet na piedestale jak to było kiedyś żenada. aż się wkurzyłam
Stary 2012-07-16, 10:12   #715
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
nie pojawił się bo go z wielkim hukiem popędziłam w sobotę rano
o żesz Ty, my ostatnio też mieliśmy mega spięcie takie, że przez kilka dni do siebie się nie odzywaliśmy, ale nie wyobrażam sobie nie wracania do domu...
Stary 2012-07-16, 10:22   #716
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

O żesz w mordę Kindziu A ten Twój chłop niech lepiej wraca i uprawia czynny żal za swoje zachowanie, bo mi się już nóż, żeby nie powiedzieć kosa, w kieszeni otworzył
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Natomiast w niedzielę wymusiłam spacer i poszliśmy nad Wisłę, na lody na Starowiślną a potem do kina na Magic Mike. Do dziś się śmieję, że mnie mąż na film o męskim striptizie zabrał
Jestem ciekawa Twojego wrażenia po filmie?
Stary 2012-07-16, 10:28   #717
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
O żesz w mordę Kindziu A ten Twój chłop niech lepiej wraca i uprawia czynny żal za swoje zachowanie, bo mi się już nóż, żeby nie powiedzieć kosa, w kieszeni otworzył

Jestem ciekawa Twojego wrażenia po filmie?
Szczerze, to film o niczym konkretnym. Nie wiem czy głównym wątkiem była branża męskiego striptizu, czy historia Mike. Bo ten wątek z historią Mike'a taka trochę naciągana dla mnie i trochę nudna.
Gdybym wiedziała wczesniej o czym ten film jest, to raczej szkoda mi by było pieniędzy na bilety.
Ale nie ukrywam, że przetaczające się tam męskie ciała był niczego sobie
Stary 2012-07-16, 10:30   #718
iceflower
Przyjaciółka KWC

nadrobiłam Was na tyle na ile się dało ale widzę że się działo a działo

kindziu masakra z tym Twoim chłopem, ja bym mojego chyba pobiła w takiej sytuacji. A kolejny raz za to że się nie pokajał i nie wraca na kolanach. Bardzo współczuję i mam nadzieję, że mu się mózg wyprostuje jednak.

kili powinnaś swoim TŻem potrząsnąć i wytłumaczyć mu dobitnie, że w związku ludzie się wspierają i popierają nawzajem a nie chowają się pod stołem jak tatuś czy mamusia mają jakieś roszczenia i oczekiwania. Normalnie mi ciśnienie skoczyło, jak przeczytałam o Twoim teściu. A co to jest Twoje dziecko że masz sie przeprowadzać i pomagać przy jego wychowywaniu? Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś próbował mi coś takiego narzucić. I te odzywki że żona ma iść za mężem a nie pracować. Co to za rodzina w ogóle, ja nie wiem, jesteś pewna że Twój TŻ się wyrodził na tyle, żeby w przyszłości podobnego charakteru nie zaprezentować?

Z rzeczy przyjemnych

kiciu wyglądałaś super

melody ekstra buty

fab klipsy bardzo fajne, wcale nie za duże, będą super pasować.

Własnoręczne pranie sukni - jak się dziewczyny zdecydujecie na pranie sukni w pralce to pamiętajcie żeby wyczyścić wcześniej dokładnie dół sukni, bo te wszystkie zabrudzenia od trawy, od podeptania nie zejdą w pralce. Ja to zrobiłam tak: suknię powiesiłam pod prysznicem, zatkałam odpływ w brodziku, nalałam trochę wody z odrobiną płynu do prania i sypkiego Vanisha i miękką gąbką delikatnie szorowałam dół centymentr po centymetrze. Potem do pralki na delikatny program z odrobiną proszku. Wyszła jak nowa.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:30   #719
megan713
Wtajemniczenie

Witam się z poniedziałku!

Padam na twarz bo wróciliśmy z TŻ wczoraj z Krakowa genealnie nóżki mi odpadają ale pogoda była super więc nie żałujemy że się wyrwaliśmy z Wwy.

Audrey możesz napisac w jakim klubie był Twój panieński? my też poszliśmy na wieczorny clubbing i były tam ze 3 wieczorki!
A co do TŻa to nie martw się, jak dostał od Ciebie bęcki w ten weekend to przez ten tydzien będzie chodził jak w zegarku!

poza tym wszystkim ślubującym w sobotę żonkom życzę dużo szczęścia i miłości!!! Kiciu wyglądałaś prześlicznie

Kilianna - ja też odniosłam wrażenie, że TŻ się wcześniej zgodził na to rozwiązanie razem z rodzicami... musisz nim potrząsnąć konkret - wygląda to niezaciekawie jeśli wywija Ci takie nry przed ślubem. A teść ma podejście pierwsza klasa współczuję i mam nadzieję że uda Wam się wybrnąć z tego...

Kindziu - nie ogarniam Twojego męża.... nie wiesz gdzie poszedł? do rodziców czy gdzie? gratuluję Ci przysłowiowych "jaj" i stanowczości, popieram całym sercem!!! fakt, jeśli byl faktycznie tylko ciekawski to niech się wytłumaczy i ładnie przeprosi - a tu widzę że będze cięższa przeprawa. trzymam kciuki żeby mu moce umysłowe wróciły

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:32   #720
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny zrobiły mi się dwie dziurki w tiulu w sukni,da się coś z tym zrobić?bo sama nie wiem ;/
Może da się je jakoś delikatnie zaszyć, żeby nie było widać?

Cytat:
ja też pokłóciłam się na maxa z TŻ. Otóż dziś znowu jego rodzice zaczęli naciskać, byśmy zamieszkali z nimi po ślubie. Że to będzie ogromna wygoda, bo będziemy im pomagać opiekować się wnuczkiem (tym nieznośnym bachorem brata TŻ) no i będzie wesoło, bo będą miec wszystkie swoje dzieci pod 1 dachem. Juz dawno powiedzalam TŻ, że ma ich uświadomić dobitnie, że to nie wchodzi w grę, ale on jest dupa wołowa i słowem się nie odezwał. No wiec ja mowie za niego, że po raz kolejny dziekuje za ofertę, ale nic z tego, szukamy czegoś swojego.
Na co teść - ciekawe gdzie niby zamierzacie zamieszkacie?
ja: szukamy czegoś pośrodku naszych miejscowości, byśmy mieli po równo do pracy.
on: powinnaś zmienić prace i przeprowadzić się do XX (TŻ)
ja: nie chcę zmieniać pracy, bo jest mi dobrze w tej i jestem tam szczęsliwa
on: e tam, gadanie. Prace mozna szybko zmienić, to ty powinnaś za mężem iść a nie o pracy myslec. Żeby XX nie dojeżdzał za daleko do swojej pracy.
TŻ nie odzywa sie, a ja powiedziałam, ze sami zdecydujemy o tym. Na co teść : "no,no widze, ze juz nieźle buntujesz mojego syna. Bo jeszcze niedawno mówił, że zamieszkacie z nami, będziecie opiekoać się małym, a teraz to juz nagle nie".
TŻ nie powiedział nic na ten temat, siedział cicho, a ja się nie dość, że wkurzyłam, to jeszcze bylo mi przykro. POzniej powiedzialam TŻ, że powinien mnie bronić, a nie siedzi jak dupa wołowa i słowem sie nie odezwie!!!

aha i przez cały czas trwania tej rozmowy bratanek TŻ pluł na nas, kopał, wrzeszczał, wywalał mi wszystko z torebki, wskakiwał na oparcie fotela i na moje plecy, generalnie zachowywał się jak zwykle nieznośnie i nikt mu nie zwrocil uwagi. I ja mam niby z nimi mieszkać... ech. Ten mały włazi do pokoju TŻ kiedy my tam sobie leżymy w wyrku itp. i bawi się w najlepsze. Jak mowie, ze nie powinien tak bez pukania włazić i buszować po pokoju przeszkadzając nam wieczorem, to wszyscy są oburzeni, bo on ma prawo wejść gdzie ma ochotę i robić to, na co ma ochotę. w pokoju TŻ wala się pełno szpargałów tego małego, a moje rzeczy są wiecznie rozwalone i wywalone na ziemię, bo mały tak robi "porządki w szafach".
O matlp Powinien stanąć za tobą murem, a nie siedzieć jak wół i nic... Słusznie się wkurzyłaś na niego, powiedz mu wszystko dobitnie.

Cytat:
wróciliśmy z poprawin... mam tyle żarcia z wesela że chyba do rocznicy starczy no żartuje ale lodówkę zamykamy na siłę serio poprawiny udane choć goście szybko zaczeli uciekać no i jeden facet który był z moją kumpelą tak mnie i wszystkich zdenerwował że szok na prawde ale to były najlepsze dwa dni mojego życia teraz mąż je normalnie on ma chyba 4 żołądki a ja zaglądam do was
Wielu facetów ta ma, że może jeść i jeść Najważniejsze, że jesteś zadowolona.

Cytat:
Bardzo ładne. Ma ciekawy kształt, jakby dwupoziomowe było

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy z zaproszeniem u chrzestnego TŻ. Generalnie sytuacja nieciekawa, bo jego chrzestny z żoną i rodzice TŻ coś nie za bardzo między sobą. I jak były w zeszłym roku jakieś wesela w rodzinie, to TŻ też nie podchodził do nich się przywitać ani nic, bo myślał, że może przez tą sytuację do niego też coś mają. No i zebraliśmy się wczoraj na odwagę i pojechaliśmy tam. A ta jego ciotka wlazła na TŻ, że jakoś na weselach to ich nie znał itd itp... Ale spoko, powiedziała raz- miala prawo sie wypowiedzieć. A ta non stop o tym gadała!! My do niej z zaproszeniem, a ta na mojego TŻ non stop... Ja to siedzialam i czekałam jak TŻ wstanie i wyjdzie. Ale na szczęscie TŻ przemyślał, że nie bardzo tak zrobić... Ale po prostu cały wieczór mielismy popsuty po tej wizycie..
Nie ma to jak rodzinka... Dla was może lepiej jak nie przyjadą, przynajmniej się denerwować nie będziecie.

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
a my wczoraj ustaliliśmy menu i byliśmy w sobotę przed weselem innej pary zobaczyć jak są nakrywane stoły i jak wygląda jedzonko

Menu:
1. zupa grzybowa z grzankami
2. de volaie z ziemniakami i zestawem surówek (marchewka z chrzanem, czerowna kapusta i kiszona)

3. Tort
4. Zupa węgierska
5. Paleta mięs (udka, zaberka, szaszlyk), frytki, salatka grecka
6. deser lodowy
7. karczek w sosie borowikowym, kluski ślaskie, surówka z białej kapusty

Przystawki:

wędlina, śledzik z cebulką i po kaszubsku, ryba po japońsku i grecku, roladki z szynki z chrzanem, kurczak nadziewany (rolada), rolada szpinakowa z łososiem, jaja faszerowane, pilaw sałatka, gryos sałatka, meksykańska sałatka, schab z dipem zurawionwym, pomidorki po nicejsku i mozarella,

Poprawiny:

- zurek
-schab w sosie slodko-kwasnym, ryz z warzywami, surowka,
-bigos
-salatka tortelini, ryzowa

A WSZYSTKO w cenie 14o od os.

do tego nieograniczone napoje firmowe, soki, ciasto, tort, kawa, herbata w cenie!!
Bardzo niedużo płacicie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ja mialam na zaproszeniu ze potwierdzenie jest do 15 lipca, czyli do wczoraj a ani jedna osoba nam nie potwierdziła!!!
Też tak mamy i w sumie mieliśmy 3 telefony - wczoraj jeden, 2 już wcześniej. Celowo napisałam termin wcześniejszy, żeby dać czas spóźnialskim, końcem lipca sami będziemy dzwonić.

Cytat:
Grzyczny chłopiec
No widzisz, nie jest z nim tak źle Dobrze się spisał

Cytat:
Przemyśli i wróci na kolanach, błagając o wybaczenie

To jak się żalimy na TŻów to ja też się pożalę Otóż mój TŻ gra w jakąś idiotyczną grę internetową i zaproponowali mu tam moderowanie forum. Pytał mnie co o tym myślę i powiedziałam mu, że spoko pod warunkiem, że nie odbije się to na naszym życiu. Od soboty przechodzi jakieś "szkolenia" przez skype'a. Ale wczoraj wieczorem coś nam ten nie chodził jak powinien i gadał z tą dziewczyną przez telefon!!! Żeby tego było mało ja szłam spać sama, a on z nią gadał do 1 w nocy!!! Potem strasznie przylazł się przytulać, ale już było za późno.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości