|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
tak wyglądała praca nad pudełkiem na kartki i koperty....zajęło mi to całą niedzielę...
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
A oto i EFEKT mojej pracy
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Aż się nóż w kieszeni otwiera
Twój Tż nie może tak postępować![]() A co do bachora, jestem nauczycielką i to, co najbardziej mnie wkurza to bezstresowe wychowanie (rodzice mają wszystko w dupie, a dzieci robią co chcą, dopiero jak są nastolatkami i nie chcą słuchać to się wielki problem robi) trochę jak tort wyglądaEch, idę spać, jak się obudzę to będzie miesiąc i X dni ![]() dobranoc!
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
na fb wstawiłam kilka fotek które mam także dzięki naszej kochanej Chatce idę spać tzn idziemy
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#666 | ||
|
Rozeznanie
|
KICIA
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy ustalić szczegóły na sali... Będzie TORT SZWARCWALDZKI Moje marzenie. Nie wiedziałam że mają go w ofercie. Ciast też był taki wybór... że aż się głodna zrobiłam od razu Jakoś tak mnie uspokoiła ta wizyta dzisiaj. Babka z naszej sali jest bardzo fajna i konkretna.
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja jestem w szoku... co z tymi waszymi TŻ ja się pytam?
dla każdego z nich przez łeb...My wczoraj byliśmy z zaproszeniem u chrzestnego TŻ. Generalnie sytuacja nieciekawa, bo jego chrzestny z żoną i rodzice TŻ coś nie za bardzo między sobą. I jak były w zeszłym roku jakieś wesela w rodzinie, to TŻ też nie podchodził do nich się przywitać ani nic, bo myślał, że może przez tą sytuację do niego też coś mają. No i zebraliśmy się wczoraj na odwagę i pojechaliśmy tam. A ta jego ciotka wlazła na TŻ, że jakoś na weselach to ich nie znał itd itp... Ale spoko, powiedziała raz- miala prawo sie wypowiedzieć. A ta non stop o tym gadała!! My do niej z zaproszeniem, a ta na mojego TŻ non stop... Ja to siedzialam i czekałam jak TŻ wstanie i wyjdzie. Ale na szczęscie TŻ przemyślał, że nie bardzo tak zrobić... Ale po prostu cały wieczór mielismy popsuty po tej wizycie..
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
śliwki suszone zawijam w cieniutko pokrojone paski boczku wędzonego i wykałaczką przekuwam i do piekarnika na 200 st i 15 min
a naczosy - obsmażam miesko mielone z przyprawami, nastepnie naczosy posypuje tym mieskiem na to zolty stary ser i zapiekam
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze byliśmy u chrzestnej TŻ, ona normalnie jest ze Szczecina, ale mama jej zmarła i przyjechała tutaj, bo generalnie stąd pochodzi. No ale nic. Korzystając z okazji, że jest na miejscu pojechaliśmy jej wręczyć to zaproszenie. Ona nie wie, no bo żałobę ma... Później jak już wychodziliśmy to ja jeszcze powtórzyłam, że zapraszamy i mam nadzieję, że do zobaczenia. A ten jej mąż, że noo, nie wiadomo jak z pracą... No to już. Coś czuję, że nie przyjadą. Chrzestny, którego opisałam wyżej też nas pewnie nie zaszczyci obecnością...:/
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
a my wczoraj ustaliliśmy menu i byliśmy w sobotę przed weselem innej pary zobaczyć jak są nakrywane stoły i jak wygląda jedzonko
![]() Menu: 1. zupa grzybowa z grzankami 2. de volaie z ziemniakami i zestawem surówek (marchewka z chrzanem, czerowna kapusta i kiszona) 3. Tort 4. Zupa węgierska 5. Paleta mięs (udka, zaberka, szaszlyk), frytki, salatka grecka 6. deser lodowy 7. karczek w sosie borowikowym, kluski ślaskie, surówka z białej kapusty Przystawki: wędlina, śledzik z cebulką i po kaszubsku, ryba po japońsku i grecku, roladki z szynki z chrzanem, kurczak nadziewany (rolada), rolada szpinakowa z łososiem, jaja faszerowane, pilaw sałatka, gryos sałatka, meksykańska sałatka, schab z dipem zurawionwym, pomidorki po nicejsku i mozarella, Poprawiny: - zurek -schab w sosie slodko-kwasnym, ryz z warzywami, surowka, -bigos -salatka tortelini, ryzowa A WSZYSTKO w cenie 14o od os. ![]() ![]() do tego nieograniczone napoje firmowe, soki, ciasto, tort, kawa, herbata w cenie!!
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ powinien pogadac z rodzicami, bo teraz Ty wychodzisz na tą złą, która buntuje im syna.---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Wczoraj TŻ smiał sie ze mnie że nie dostane rozgrzeszenia( w końcu wybralismy sie do spowiedzi, chociaz mielismy isc na poczatku czerwca), poszedl pierwszy do spowiedzi i mówi że nie dostał rozgrzeszenia Na protokole ksiądz nie pytał nas czy mieszkamy razem i dlatego kazal nam iść na dwie spowiedzi co mnie zdziwilo bo wczesniej czytałam że jak się razem mieszka to jest jedna spowiedz. Pozniej ja sie z niego smiałam i co nie dostałes rozgrzeszenia
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja mialam na zaproszeniu ze potwierdzenie jest do 15 lipca, czyli do wczoraj a ani jedna osoba nam nie potwierdziła!!!
|
#673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nie chciało mi się dziś wstawać. Poza tym zmierzyłam sobie jak co rano temperaturę i niestety jest podwyższona i niestety może się zdarzyć, że w dniu ślubu przyjdzie @. Katastrofa
Cytat:
Ja w sumie nie wiem czy byłabym w stanie zdecydować się co do poprawin. Niem jak czułabym się kolejnego dnia, czy bym się wyspała. Pewnie na drugi dzień po weselu byłabym w stanie powiedzieć- Bawmy się dalej, albo wręcz przeciwnie- Nie chcę mi się, głowa boli, nie idę. Troszkę rozumiem gości. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Impreza się udała A muszę się pochwalić, że ja zadanie ze skarpetą zaliczyłam w sekundę. Pierwszy chłopak, do którego podeszłam miał białe skarpety Powiedział mi, że dzięki niemu zaliczyłam zadanie, ale że mu z drugiej strony wstyd, bo białe skarpety to jednak...no nie bardzo ![]() Cytat:
Witaj żonko Cytat:
Mój tego nie robi. Kiedy chcę żeby chociaż raz na jakiś czas pozmywał muszę go wręcz szantażować. Zrobi wszystko inne- odkurzy, pościera kurze, ale nie znosi zmywać. Nie dziwię się, że się zareagowałaś . Źle, że się nie odezwał. I tobie Kindzia też się nie dziwię. Tez bym tak zareagowała. |
||||||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh powrót do pracy po dwóch szalonych tygodniach wolnego jest naprawdę bolesny ![]() widzę mega przejścia z Tżtami, co się z nimi dzieje?? audrey - nie zapominaj, że Twój Tż też chciał się zabawić na ostatnim weekendzie kawalerskiego i odpuść mu trochę, ja swojego też odbierałam równo tydzień przed weselem i też był narąbany w 3 d.upy, a fotki z kawalerskiego ma takie, że padłam ![]() kilianna - Twój Tż z kolei chyba zapomina, że po ślubie to żona jest najważniejsza a nie teściowie i ten mały potworek. Nie uginaj się, raz teściowie cię przekabacą i będziesz miała przekichane. Nie mówiąc już o tym, że z tym malcem u boku byłabyś nieszczęśliwa - nie tak powinien wyglądać początek małżeństwa. Pogadaj z Tżtem tak do słuchu, mam nadzieję że się ogarnie
|
|
|
|
#675 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiciu, pięknie wyglądałaś i piękne miałaś włoski Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatecznie odmówiło mi około 12 osób, w tym jedna ciotka powiedziała, że nie przyjdzie, bo ją boli noga i nie wie, czy przestanie do czasu ślubu, a druga, że nie ma z kim kotów zostawić . Ona mieszka w bloku i ma tam ze 4 koty. Jej blok stoi z 300 m od naszej sali więc ja problemu nie widzę, no ale koty nie mogą zostać same---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Własnie mialam pytać - jak pierwszy dzień w pracy po wolnym?
|
||||||||||
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Lachonki
Kurza stopa, znowu nie moglm zasnąć i jak w końcu mi się przysnęło, to zadzwnił budzik i usiadlam taka biedna na łóżku i się rozpłakałam Teraz siedzę w pracce ze ślepiami, jak u oposa, czy innego zwierza ![]() Cytat:
Mnie najbardziej rozwalaja stwierdzenia. że przeciez to oczywiste, że oni będą |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wieczorem zaczne sama wydzwaniac bo mam nerwa juz ![]() chce zamowic winietki personalizowane a tu dupa
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra, zawalili mnie oczywiście robotą, a ja nawet nie mam siły na to spojrzeć. Plus jest jeden - szef w przyszłym tygodniu idzie na urlop
![]() chcę kostium kąpielowy. f a j n y chatko - widziałam przecudne zdjęcia z sesji narzeczeńskiej Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2012-07-16 o 08:23 |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ obdzwaniał tych dalszych. 3 sztuki nam się wahają, ale raczej możemy ich skreślić, bo kręca coś na potęgę. Na chwilę obecna z proszonych 90 osób mamy 70.
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() audrey Ja bym trochę odpuściła Tż na Twoim miejscu kilianna Zadziwia mnie to, że macie się wprowadzić do teściów po to, by pilnować tego nieznośnego dziecka Jak podrośnie to będą płakać, że go wychowywali w taki, a nie inny sposób.
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczne pudełeczko
![]() Ja też muszę się zabrać do roboty
|
#682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry. Witam się w ostatnim panieńskim tygodniu. ![]() jadę do fryzjera, obym wyglądała jak człowiek.
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo Wam współczuje przejść z TŻ Motylku super winietki, menu i pudełko ![]() Jutro mam obronę, zaraz się biorę za powtórzenie pytań ![]() Chcemy jutro iść spisać protokół, ale ja już zwariowałam. Protokół spisuje się w parafii młodej? Mimo, że ślub będzie u TŻa? Tak nam powiedział ksiądz Zostało nam do rozdania 4 zaproszenia. Ze strony TŻa wszyscy potwierdzili przy nas. Nie przyjedzie tylko jedna osoba -80 letnia ciotka z Niemiec. Za to z mojej strony nikt nie potwierdził i już słyszałam, że tych nie będzie, tamtych nie będzie
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie, zwykle protokół spisuje się w tej parafii, gdzie będzie ślub.Aaaa, dzisiaj już mogę iść odebrać kartkę, że zapowiedzi zostały wygłoszone |
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dopiero zaczynamy![]() dziewczyny zmuście mnie i TŻ do pisania pracy... Bo musimy jeśli chcemy się bronić na początku września...
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz dziś z rana załatwiam pieczonego prosiaka-jednego albo dwa w zależności od tego ile osób będzie.
Prosiak ten ma 5,5 kg to jest pieczona szynka w kawałkach w skórze prosiaka kosztuje 174 zł jeden już gotowy,upieczony. Znajoma miała 2 prosiaki na 110 osób,my mamy mieć 80 osób, jeden został zjedzony na weselu,drugi na poprawinach.......teraz nie wiem czy jednego czy dwa
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle ciągle jesteśmy w czarnej ![]() No też mi się wydawało, że protokół spisuje się w parafii gdzie będzie ślub. Oszaleć można z tymi papierami Madziuniusia i TŻcik Madziuniusiowy |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeja, tyle super-aktywnych PMek wyszło w sobotę za maż
(kicia) __Paulinka__ maly_czlowieczek Oriflame_Rybnik Życzę Wam wszystkim i każdej z osobna cudownego życia z mężami Niniejszym witam się po weekendzie, melduję że współorganizowałam babyshower, narobiłam się, ale było super. Tylko jako jedyna w przedziale wiekowym 22+ byłam w ekipie bezdzietna, i po opowieściach o dzieciach i porodach, nie wiem jeszcze czy już też chcę czy jeszcze nie chcę. Jak się patrzy na takie maleństwa, to serducho chce wyskoczyć z piersi z radości i słodyczy, a jak się słucha, to masakraaaa I bicepsa mam poćwiczonego od noszenia maluchów. ![]() Proszę uprzejmnie o niezapominanie o mojej osobie - w nagrodę będzie dużoooo fot z wesela i pleneru , a tymczasem moją głowę zajmuje organizowanie podróży poślubnej i wizaż odwiedzam na forum o podróżach bardziej niż ślubne.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

Twój Tż nie może tak postępować
trochę jak tort wygląda

Kobita zrobiła takie oczy
Ale jak jej powiedziałam, że podłogę testuję, to się popłakała ze śmiechu
Moje marzenie. Nie wiedziałam że mają go w ofercie. Ciast też był taki wybór... że aż się głodna zrobiłam od razu 

TŻ powinien pogadac z rodzicami, bo teraz Ty wychodzisz na tą złą, która buntuje im syna.

Powoli zaczynam żałować tego, że organizujemy te poprawiny
ale spać nie mogę
Było cudownie,nie wiem kiedy ten czas zleciał..za szybko się wszystko działo 

Kurza stopa, znowu nie moglm zasnąć i jak w końcu mi się przysnęło, to zadzwnił budzik i usiadlam taka biedna na łóżku i się rozpłakałam
Teraz siedzę w pracce ze ślepiami, jak u oposa, czy innego zwierza 
- w nagrodę będzie dużoooo fot z wesela i pleneru