|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
Cytat:
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Malenstfo, może faktycznie chwilowy ucisk na nerw
![]() Jeśli przeszło to się nie denerwuj A o której masz? |
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Onyks o 13 mam wizytę...może mu powiem...
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek i Emigra -
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, rożek też polecam, ochraniacz do łóżka zdjęłam, bo właśnie go nie widziałam, a kołdrę używałam jako wałek ochraniający jak na boku spał, a tak to też spał w śpiworku (najpierw przez ok 2 mce w rożku). Właśnie bika prześcieradło na gumce do łóżka
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
ona cala ciaze palila i w 36 tc jej porod wywolywali bo lozysko nie zaopatrywalo juz dziecka i bylo zagrozenie ze maly umrze jej w brzuchu, ale ona nic z tego sobie nie robila i przed porodem jak bylysmy to czulam od niej faje
to byl jej drugi porod i twierdzila ze ten byl gorszy bo wywolywany (obie mialysmy wywolywane) Bika w razie pytan pisz - Julka ma dopiero 4 m-ce ale moze uda mi sie z czyms pomoc, doradzic, a i tak jak juz Emilka bedzie na swiecie to ulozysz sobie po swojemu wszystko, tak jak bedzie Ci wygodniej
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malenstwo trzymam kciuki za wizytę reszty przyznaję się nie przeczytałam, opuszczam się ostatnio, Madzia lanie poproszę
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie slyszalam jeszcze o czyms takim, ale moze w ciazy sie to zdarza Nie martw sie, w ciazy wszysto jest mozliwe
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jeszcze nosimy rozmiar 56 niektore rzeczy z 62 mnie rozek denerwowal, bo nie czulam ze mam kontakt z mala, byla zawinieta i nie czulam jej cialka a rozek i po jednym razie zrezygnowalam
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Emigruś i Baobabek czytam wasze posty z wypiekami i cały czas dopisuję, podkreślam, wkyrzykniki itp.
A co dla siebie mam kupic do szpitala, chodzi tu o takie rzeczy higieniczne - jakie mega długie podpaski jakieś podkłady itp. o co w tym chodzi prosze piszcie co i ile sztuk ![]() Baobabek - informacja o cenie pampersów i o tych biedronkowych pampersach - bezcenna ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Maleństwo jak ładnie na liście zrobiłaś Jestem 4 w kolejce do porodu
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Wpadłam się tylko przywitać, wieczorem będę Was nadrabiać. Mam młyn w pracy, do tego moje biurko jest zawalone papierami... ja nie wiem co to będzie jak pójdę na dwutygodniowy urlop ![]() Strong gratulacje!
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
My jak bylismy w PL na poczatku czerwca to sie obkupilismy pampersami ze masakra
Po pierwsze to trafaialismy na rozne promocje i wychodzilo taniej niz tutaj No i chusteczki do pupci tez nakupilismy Co do podkladow poporodowych to juz duzo wczesniej kupilam i tez ceratke wlasnie do lozeczka dla dzidziusia, jakby cos przecieklo i teraz w sumie tak mysle, ze te podklady poporodowe to uzywalyscie normalnie na przescieradlo?Nie kleilo sie to do pupy przy spaniu, ani nie przesuwalo Jakos mi tak sie wydaje ze wogole niewygodnie sie na czyms takim spi, albo tego nie czuc
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstwo, a nie zawiało Cię gdzieś jakoś?
Bika, ja co do ciuszków to polecam takie rozpinane całe bodziaki też mozna takie kupić, albo kopertowe. U mnie w pierwszym miesiącu bardzo się to sprawdzało, póki nie nabrałam wprawy w ubieranie małej ![]() do wózka nie używałam żadnej pościeli, przykrywałam flanelką/kocykiem do łóżeczka miałam prześcieradło i ochraniacz, ale nie na całą długość tylko wokół główki. a pieluch 1 w ogóle nie używałam, od razu 2 - są od 3 kg i u nas były ok
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój w 2 mcu już był w rozm. 62, na zimę już miał 74/80, i tak do teraz jego rozmiarówka jest prawie rok naprzód - jest długi a chudy, Bika też mówiła, że mała sie duża szykuje, to lepiej tych 1 niech nie nakupuje za dużo Cytat:
resztę zostawiłam w szpitalu a do domu miałam kupione podpaski duże, nocne z naturelli i ich używałam przez 2 tyg, a potem normalne podpaski już nie te długie. Te podkłądy do szpitala jednak radziłabym kupić inne nie te belli (różowe opakowanie), tylko poszukać takich z paskiem kleju bo lepiej na majtkach się trzymają tych siatkowych - tych miałam 5 par i prałam co chwilę i moment schły na kaloryferze i rywanol u mnie się sprawdził bardzo - moczyłam wacik i okładałam ranę między nogami, apotem smarowałam maścią - cicatridiną i szybko się zagoiło - maść jest droga ale super, ale może nie być ci potrzebna jak nie natną ani nie pękniesz - mi tż później kupił dopiero po porodzie Ja do szpitala miałam wszystkie swoje kosmetyki, szampon, odżywkę, zel pod prysznic, balsamy a w rezultacie używałam tylko mydła i płynu do hig. int., na reszte czasu nie było - nawet zębów nie umyłam przez prawie 3 dni ![]() z tymi pampersami, to kantują teraz bardzo, np ogłaszają promocję a w paczce zamiast np. 82 sztuk jest 70...więc dlatego najlepiej na sztuki przeliczać
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co..wczoraj cały dzień przeleżałam na działce...więc może???
![]() Mam wrażenie, że ta ręka jest teraz aż do pachy nadal trochę odrętwiała ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strong byłaś dzielna!! To teraz zamiast przyjęcia brzuszkowego będzie przyjęcie noworodkowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Maleństwo dziewczyny dobrze radzą... lepiej na zaś to zgłosić na wizycie A ja dzisiaj do pracy a tak mi się nie chceeee.... i cały ten tydzień idę...
|
||
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bo w de raczej szpitale daja takie rzeczy jak podklady, podpachy... te podklady poporodowe 60x60 ja nadal uzywam jako podjkladu do przewijania - klade na przewijak i dzieki temu nie musze codziennie prac przescieradla z przewijaka jak w szpitalu na nich lezalam to do tylka nic sie nie kleilo, bo mialam majty i spodnie z pizamy troche sie przesuwaly, ale w granicach rozsadku ze tak powiem hehe Bao ja tez mialam kosmetyki dla siebie wszystkie, tzn szampon, balsam, kremy do buzi, szczotka do wlosow, pasta+szczoteczka, zel pod prysznic, itp a uzylam tylko zelu pod prysznic i mylam zeby bo umywalke mialam przy samym lozku .. to ja mialam fajniej bo bylysmy we dwie w pokoju i jak pozniej juz moglam chodzic to jak chcialam do wc to Nicky mi pilnowala malej a jak ona chciala to ja jej pilnowalam Jasona.
||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstfo,
mi to tez wyglada, ze Cie przewialo ale lepiej powiedz o tym ginowi. Alez jestem podekscytowana Strongiem.
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w szpitalu sa przewaznie pokoje z 1 lozkiem, chyba ze jest duzo porodow to sa 2 kobiety w pokoju i tez sie ostatnio zastanawialam, jak bede chciala isc do lazienki to kto mi zostanie z malutkim?Ale jak cos to zawsze moge chyba na chwile poloznej zawiesc do popilnowania nie?
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się martwię, że tych 1 osobowych - rodzinnych u nas nie będzie wolnych jak przyjdzie moja kolej, a ich nie można rezerwować z wyprzedzeniem
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Strong Kochana gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
witajcie kurcze ale emocje, nie mogłam w nocy spać.... Malenstwo wspolczuje, ja ostatnio mam skurcze w lydkach i rece podczas snu dretwieja.....
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chyba wolala jednoosobowe bo do tej Nicky duzo gosci przychodzilo co sprawilo ze krepowalam sie przy nich piers wyciagac zeby mala karmic, ale jak polozna mi kazala laktatorem pobudzac to ich wyprosila naszczescie. Do mnie tylko maz przychodzil i tesciowa ale ona na kilka minut doslownie a do niej koledzy, kolezanki, rodzice, siostra - pol miasta chyba...
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka też dziękuję
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2012-07-16 o 09:41 |
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maz ma tam lozko i jedzenie ma tez zapewnione, ale my nie bierzemy tego pokoju, dla mnie to strata pieniedzy a daleko do domu nie mamy, takze Maz moze w kazdej chwili pojechac i wrocic
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
No nie no, ale kurna...nie tak łatwo sobie coś wyrwać
Onyksik, zrobiłaś tartletki??
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

Ale idź do lekarza...

poscieli do roku sie nie uzywa, wiec mozna tez sobie darowac ochraniacze (wiele kobiet twierdzi ze i tak pozniej sciagaja bo dziecka nie widac
) baldachimy i tym podobne... Julia spi albo w spiworku albo pod kocykiem. 
, rożek też polecam, ochraniacz do łóżka zdjęłam, bo właśnie go nie widziałam, a kołdrę używałam jako wałek ochraniający jak na boku spał, a tak to też spał w śpiworku (najpierw przez ok 2 mce w rożku).
to byl jej drugi porod i twierdzila ze ten byl gorszy bo wywolywany (obie mialysmy wywolywane) 

prosze piszcie co i ile sztuk 

A kiedy Ci się mdłości zaczęły? Tzn. od którego tc?
Nie muszę chyba mówić, jak to wyglądało i jak śmierdziało
kurcze ale emocje, nie mogłam w nocy spać.... Malenstwo wspolczuje, ja ostatnio mam skurcze w lydkach i rece podczas snu dretwieja.....