|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Zariah mam pytanko czy ty z tego Merlina zamawialas tylko ksiazki,czy tez inne rzeczy?Bo jest napisane tylko,ze za granice duzych gabarytow,ale ja nie wiem od ile liczy sie jako duzy gabaryt
![]() Przegladam sobie wlasnie i oj duzo bym chciala zamowic.Oprocz ksiazek m.in tez gry planszowe bym chciala,zabawki itp...
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Czesc mamuski z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Zariah, ja rozumiem Twoje zdenerwowanie na mame a jej nie rozumiem po co wymusza placzem??? Co jej dalo to ze sie poplakala bo Ty chcesz inaczej swoje dziecko wychowac??? Raczej powinna sie cieszyc, ze masz jakis plan a nie wychowujesz jak leci ... z moja mama jak ostatnio rozmawialam i mowilam ze maz nauczyl mala teraz raczek i ta ciagle by chciala byc na rekach itp to tez mi strzelila ze jak Julia placze a jest przewinieta, nakarmiona, napojona itp to nic jej sie nie stanie jak chwile poplacze ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka rewelacja Ania obudziła się dopiero przed piątą na jedzenie i spała tak ładnie bez jedzonka od 18.30 ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj jadę na kontrolę z Antkiem do Poznania mam nadzieję że będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bierz się za produkcję syna i niech się żeni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do Merlina to tylko książki zamawiałam - na dostawę kurierem wychodzi dużo taniej i szybciej niż pocztą ![]() Nie wiem jak to jest odnośnie gabarytów ale raz zamówiłam 12 książek i było ok. Myślę, że możesz zadzwonić do nich jeśli nie ma gabarytów podanych jasno na ich stronie emigra dzięki ![]() ![]() biedna Julia moze te bajki sie nałożyły na skok albo coś? oby dziś było dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Moja Ania dzisiaj kończy 3 miesiące
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas w końcu usypianie wieczorne bez płaczu (po miesiącu) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytrynka jaką macie rehabilitację dla małej? Vojtę? Bobath? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Faceci narzekają na teściowe a nie wiedzą nawet jak mają dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Gosia z gorączką do szkoły???
![]() ![]() ![]() ![]() Flower...nie wiem czy duża z Andrei dziewczynka ![]() ![]() Konia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Nocka oczywiscie nieprzespana,Eryk jadl trzy razy,ale jeszcze do Wiki latalam.Ladnie w nocy jej spadla temperatura,bo wieczorem miala 39,7,a od 3 w nocy do teraz juz ma tylko 37,2.Glowa jej nie boli.Tylko gardlo wczoraj popoludniu zaczelo ja bolec,ale lekarka mowila,ze gardlo jest OK,to nie wiem czemu boli.I tak mysle,ze jakby dobrze sie czula i nie wzrosla temperatura,to moze ja jutro puszcze do szkoly.Oni ten ostatni tydzien maja fajny,juz sie praktycznie nie ucza,tylko jakies pikniki,zabawy,duzo atrakcji i kurcze szkoda mi,zeby miala to opuscic... Cytat:
Ja Eryka zawsze trzymam w takim miejscu,zeby nawet przypadkiem nie mogl spojrzec w telewizor. A Julka nie ma ulubionych rzeczy oprocz telewizji przy ktorych sie uspokaja?Eryk lubi mate,hustawke (ale wsadzam go do niej na max pol godz,bo to jest pozycja jakby nie bylo pollezaca),przy macie ma lusterko i lubi tam na brzuszku lezec,bo bardzo polubil wpatrywanie sie w nie.Na kocyku jak ma rozsypane zabawki dookola tez lubi byc na brzuszku.Czasem nudzi mu sie po 15-20 minutach,to jak cos musze robic zmieniam mu miejsca ,tu zabawi sie 15,gdzie indziej znow 15,a ja cos zrobie w tym czasie. Cytat:
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda że teraz tak do dupy się ułożyło, tak czekałam na to lato a tu takie rzeczy wyszły ![]() No nic, mam nadzieję, że w sierpniu się postawię na nogi (może będę miała zabieg który mnie usprawni) A na ubzdryngolenie to ja chętna ![]() ![]() ![]() hehe nie wiedziałąm dokładnie co z tym cmikiem, ale Gosia już wytłumaczyła ![]() Aguśka brawo dla Szymonka no i fajnie że do kina poszliście ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Gosiu zdrówka dka Wiktorii ![]() ![]() Desiu przeszłaś już zupelnie na mm, nie karmisz piersią? DO jakiego nałogu wróciłaś? ![]() ![]() ![]() Ja jak zapaliłam, to miałam nadzieję, że mi nie "posmakuje" i odrzuci.. Okazało się że poczułam się tak jakbym wcale nie rzucała.. (a już rok mijał od ostatniego papierosa) ![]() Desiu uściski dla Ciebie, nie dziwię się że tęsknisz, jak nie widziałąm kilka dni Kai to myślałam że zwariuję! Ale na pewno Twoi chłopcy będą się fajnie wspólnie bawic, pamiętając jednocześnie o Was ![]() ![]() Aguśka rozbraja mnie jak piszesz że Szymonek chce pic z 3 cycusiów ![]() ![]() Zawsze sobie wyobrażam tego trzeciego, gdzie Ty go mieścisz ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-16 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idziemy na spacer... pogoda do bani :/
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zariah głowa do góry, ja jestem zdania, że każdy ma prawo chowac dziecko po swojemu i inni powinni to uszanowac, oczywiście rady są w porządku, ale nie powinno się nic narzucac ![]() Buziaki dla Was! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-16 o 09:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękujemy za komplementy! A tak z innej beczki to mój mąż twierdził, że dziecko po chrzcie staje się odmienione (czyt. spokojniejsze, grzeczniejsze) niestety u nas poszło w odwrotną stronę ![]()
![]() |
#4306 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas nocka ok, mała zasnęła po 20 i wstała po 5 i właśnie przed chwilą wstała i bawi się w łóżeczku. Idziemy dziś do konsula wyrobić paszport i zostało nam w Uk tylko 4,5 miesiąca. Już nie mogę się docżekać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i mam nadzieję, że na teściową też się nadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!
Ja to chyba zostanę tylko czytelniczka waszych przygód -bo nie mam jak nawet włączyć się do odpisywania, ale czytam was z przyjemnością. Ewa dzisiaj skończyła 5 miesięcy i dzisiaj przywitaliśmy na powierzchni dziąsełek pierwszego ząbka! Także wrażeń co niemiara ![]() Córcia nam rośnie i jest bardzo absorbująca-ale (tfu, tfu) nadal grzeczna ![]() ![]() Ciekawa jestem jak to będzie z moim pokarmem jak teraz Ewa je dodatkowe jedzonko, zmniejszy się? Ktoś ma już z tym doświadczenie? Zastanawiam się czy nie zacząć odciągać w porze tych posiłków... Czy któraś z mam używających pieluszki Dada może mi powiedzieć jakie 3'ki mają wyłożenie w środku? Bo ja widziałam takie zielone z włókniny a u kuzynki która właśnie używa dada newborn- takie białe z dziurkami (jak w Pampers Premium Care). My używamy właśnie Premium-są jednak najbardziej suche ze wszystkich, nigdy nas nie zawiodły-ale ciekawa jestem czy dada też zmieniła wygląd w większych rozmiarach? Na mailu same śliczne mamy i ich cudne dzieciaczki ![]() Pozdrawiam ![]() p.s. A wrzucę wam jeszcze Ewe z wczoraj ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-07-16 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny moja Olivka robi zeza lewym oczkiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ivonka śliczna ta Twoja córeczka. Gratulację z okazji 5 miesiąca ale ten czas leci. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję ząbka ![]() Dada2 był jak dla mnie średnie i trójek nie kupiłam. Teraz przerzuciłam się na Pampers ActiveBaby i jestem zadowolona. Jednak ze względu na tuszę Ewelinki kupiłam już rozmiar4 ![]() Z premiumCare też byłam zadowolona, ale teraz są mało "ekonomiczne". Bo np. w Rossmannie ActiveBaby 3 sztuk 96 są po 59.90 (promocja obecnie, normalna cena 63.90) a PremiumCare za tę samą cenę jest chyba 20 czy 30 sztuk mniej. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- a nocka u mnie beznadziejna ![]() Co prawda Ewelinka ładnie zasnęła około 23 - SAMA... ale o 1.30 pobudka na jedzenie, a potem co 2 godziny jak nie częściej. Ale wydaje mi się, że chciała bardziej pić niż jeść, bo karmienie nie trwało dłużej jak 5 minut a TŻ w nocy zamknął wszystkie okna (ja zostawiam rozszczelnione aby było chłodniej w pokoju). Generalnie nie wiedziałam gdzie jestem, jak się nazywam. A jak mnie rano mąż obudził to powiedziałam mu, aby mi nie przeszkadzał, bo karmię (a mała spała w łóżeczku) ![]() I śniło mi się, że byłam w takim ładnym miejscu gdzie było tyyyyyle pysznych słodyczy ![]() ![]()
![]() |
#4311 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To cos musialo mi sie pomylic z tymi rowami ![]() A fajnie bedziecie miec, babcie napewno pomoga przy dzieciach to Wy mozecie za synka sie brac ![]() Cytat:
Cytat:
Co do placzu to teraz jest to oczywiste, wszedzie mowia i pisza wlasnie , ze takie malenstwa nie potrafia wymuszac, jesli placza to jest tego jakis powod i nawet jesli najedzone, pieluszka czysta itp to moga plakac z tego prostego powodu ze chca sie przytulic. Widocznie kiedys bylo inaczej, ze duzo starszych ludzi ma podejscie ze dziecko musi sie wyplakac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To moze sprobuj dac jakies specjalne mm na zatwardzenia? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze ze juz Jej lepiej ![]() Co do tv to sie zgadzam A co do kapieli to wlasnie tez z tego co wiem to woda do schlodzenia powinna byc troszeczke chlodniejsza niz temp ciala, inaczej jest to niebezpieczne. Cytat:
![]() i wlasnie bylo tak jakbym nigdy nie przestala palic ![]() Co do trzech cycusiow Aguski to tez sobie to wyobrazilam i mnie to bardzo rozsmieszylo ![]() Wiem , ze chlopaki bede sie dobrze bawic, wiem ![]() Musze byc silna i nie myslec tyle o sobie, cieszyc sie ze Adas sie dobrze bawi, taki los matki!
![]() |
#4312 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzindybry!
Podczytuje regularnie ale jakos nie mam weny na pisanie - Ania pochlania mnie w 99% choc w dobrym sensie oczywiscie - taka sie zrobila smieszka ze jak nie spi to ciagle ja zagaduje zeby mi posylala te swoje usmiechy ![]() Z meila: Uwielbiam wloski Ewelinki! Jakie geste i dlugie! Aguskaa, w koncu i jka dopatrzylam sie w Szymonku tego ogromnego podobienstwa do Ciebie. Bo wczesniej to myslalam ze jest identyczny jak Filip, ale jednak nie! KOnia - ja tez czekam az Ania pozre paluszki od stopek ![]() ![]() Roksape - sliczna ta twoja Basia. A ty mi bardzo przypominasz moja sis ![]() KAro_Z - ale wam dobrze na dzialce ![]() Tynka - super miny maja twoje chlopaki. Twoj TZ troch podobny do Norbiego, tlyko ladniejszy ![]() Jolkaa - sle slodki spioch z Michalka ![]() Flower - czyli Morfik ma juz narzeczona? Bo jakby co to moja Ania tez zainteresowana ![]() Zariah - slicznie Elizie w opaskach ![]() Tikki - Tikki, moja Ania ma z 62cm i 4800 wazy a nie 6kg jak Andrea ![]() ![]() MOniaHan - fajne zdjecie w lazience, tatus sie odbil w lusterku ![]() COtton - ale radosna twoja Lenka ![]() Desia - faktycznie Adas ma rzesy ze hej! A Viki jaka juz duza. Na buzce sie bardzo zmienila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Desia, koszmarem była ta pobudka i rozczarowanie, bo we śnie... baaaajka. W ogóle ostatnio mam fazę na słodycze
![]()
#4315 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
No nie dziwie sie,ja bym chciala chociaz tydzien pojechac.I podziwiam tak wielkiej zmiany.Ja moze bym i wrocila do Polski,ale musialabym miec sporo pieniedzy,a ze tyle ile byloby mi potrzebnych nigdy nie bedziemy zarabiac w Pl,to zostaje tutaj.Nie chce juz nigdy mowic dzieciom,ze nie stac mnie na kupno loda czy czekolady,bo jestem przed wyplata...No moze troche przesadzilam.Ale zdarzylo mi sie,ze Wiki byla chora w Polsce (w wieku przedszkolnym duzo chorowala) ja w portfelu ostatnia stowa,bo kilka dni do wyplaty,a tu lekow zapisanych za wiecej jak ta stowa.I co teraz?Albo bedziemy jesc albo leczyc?Tutaj nie mam takich dylematow. Cytat:
![]() ![]() Sliczna jest Ewcia i jaki wlos ma bujny ![]() Odzywaj sie czesciej!! Cytat:
![]() Ten sen to chyba skutek przemeczenia ![]() A byla tam chatka z piernika i Baba Jaga? ![]()
![]() |
#4316 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, chatki z piernika nie było, Baby Jagi także ![]()
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() bylismy na rehabilitacji tzn na spotkaniu z rehabilitantka ktora nam pokazala co i jak mamy robic w domu i jak ubierac prawidlowo i jak nosic, u Wiktorka sa nadal piastki zacisniete jak sie na brzuszku podnosi i musimy lewa reke cwiczyc zeby bark sie dobrze ukladal bo jak go podosimy to za bardzo pod paszki wladamy rece i jeden bark ma wyzej ![]() ![]() ogolnie jestem ostatnio strasznie zmeczona i nie moge sie z niczym zorganizowac ![]() ![]() ![]() tak w ogole to mi sie komp zepsul i trzeba bylo zrobic format ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Zia to chudzinka z Twojej Ani
![]() ![]() Desia ja w PL to mnie nie zauważą ![]() Cytrynka mi kiedyś wyłączył się laptop bez baterii (bo prądu zabrakło) przy wgrywaniu aktualizacji i też wszystko poszło się paść. |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
hejka mamusie
![]() nie wiem czy mnie ejszcze pamietacie, ale chciałam zameldowac ze i ja juz doczekałam sie swojej pociechy ![]() Przedstawiam Wam moją Rozalie ![]() ![]() mam nadzieje z ebede ,mogła do Was zagladac po jakies porady, narazie sie siebie uczymy i nie powiem łatwo nie bylo juz w pierwszej nocy. Ale wczoraj juz ok ![]() pozdrawiamy ![]() ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-16 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.