|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Oj ja tez bym zapalila,ale powrot do nalogu murowany,wiec nawet maszka nie sprobuje ![]() Jak po poznansku piszesz to wytlumacz,ze cmik to papieros,bo to nie takie oczywiste ![]() Ja tutaj jak nieraz cos gwarowego rzucilam to glupio patrzyli na mnie,bo nikt z Poznania akurat ze mna nie pracowal ![]()
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() dzien dobry ![]() ![]() ![]() Noc tez slaba bo budzila sie z przerazliwym placzem, dopiero jak ja bralam na rece i przytulalam to uspokajala sie i usypiala.... kilka razy tak bylo.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Wiktoria w nocy obudzila sie i mowi ze bardzo boli ja glowa.A ona cala rozpalona,goraczka 39,5.Nic wiecej jej nie jest,tylko bol glowy i goraczka.Po paracetamolu spada o stopien.Do lekarza pojedziemy dopiero o 16 jak Radek wroci z pracy,chyba ze nie bedzie spadac temp to zadzwonie,zeby sie zwolnil. Tak bardzo mi jej zal.I jeszcze jak na zlosc zrobila sie piekna pogoda,juz jest 21 stopni,slonce swieci.A Wiktoria poplakala sie,ze na dwor isc nie moze,a jak zdrowa byla to ciagle byly deszcze.
#4234 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj się nie odzywałam bo troche pracy miałam. Zrobiłam pyszna lasagne i ciasto z kruszonką i borówkami;D Lena duużo zdrówka dla Was ![]() Monia wszystkiego najlepszego dla Hani ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Raczkowanie
|
Witam!
Czytam Was codziennie ale i tak mam masę do nadrobienia. W poprzednią niedzielę Julkę ochrzciliśmy. Pochwalę się ![]() ![]()
Nasz dzień - 25.06.2011 Nasz skarb - Juleńka - 05.04.2012 Edytowane przez ewcisz Czas edycji: 2012-07-16 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
idę nadrabiać wątkowe zaległości
![]()
#4237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaraz Was poczytam ![]() Do wieczora myslalam ze nigdzie sie nie wybierzemy, bo mąż przeziebiony ale dzieci polozylismy o 20 spac i w koncu stwierdzilismy ze pojdziemy chociaz do kina. Nie bylo za bardzo co wybrac, z wszystkiego najlepszy byl:"Spiderman" 3D wiec na niego poszlismy. Byl jeszcze horror o czarnobylu, ale nie odwazylam sie ![]() Ubralam sie w małą czarną mimo pogody, stwierdzilam ze raz sie zyje no ale troche mi nogi zmarzly w kinie, no ale sukienka to sukienka ![]() Moj mąż oczywiscie jak zawsze romantyczny jak nie wiem co, mowie mu, ze troche mi zimno, to zaproponowal kurtke zamiast mnie przytulic ![]() No wiec ani razu mnie nie objął no ale nie moge byc zbyt wymagajaca ![]() Jak wrocilismy Szymon sie przebudzil, wiec przytulilam sie znim i to jest chyba czulosc ktora jest dla mnie najfajniejsza, 100 razy bardziej wole jak tuli sie Szymon do cyca niz mąż ktory i tak sie nie tuli ![]() Ale potem sie przytulil ![]() A co do Szymonka, wczoraj pierwszy raz dalam mu skrobane jabluszko i nawet mu to szlo fajnie, szkoda tylko ze nie ma teraz jeszcze sezonu na jablka wiec te mlode jabluszka jeszcze kwasne sa, wiec dalam inne kupione gdzies tam ale slodziutkie jak nie wiem co ![]()
#4239 |
Raczkowanie
|
Troszkę nadrobiłam więc teraz popiszę. Chrzciny się odbyły fajnie, mała była bardzo grzeczna wytrzymała całą mszę
![]() ![]() ![]() 88 natka dzięki za komplementy ![]()
Nasz dzień - 25.06.2011 Nasz skarb - Juleńka - 05.04.2012 Edytowane przez ewcisz Czas edycji: 2012-07-15 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ewcisz super że chrzciny się udały i mała była grzeczniutka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||
Gang Iren
|
Wiki temperatura spadla do 38,3,zjadla troche,dalam jej to co chciala czyli biszkopty i banana,poczytalysmy ksiazeczki i zagralysmy w karty na lozku.Eryk bawil sie grzecznie na macie.A teraz chwila dla mnie,bo dzieci poszly spac.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i w koncu doczekalas sie przytulenia.Moj Radek tez jakos niechetnie sie przytula,kiedys bylo inaczej.Teraz to przytula sie glownie gdy chce wiadomej rzeczy,albo jak musi wydac wiecej pieniedzy na wedkarskie akcesoria,bo mysli ze jak sie poprzytula to nie bede marudzic ![]()
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Gosiu biedna Wiki, oby przeszlo jej szybko - pewnie jakas wirusowa infekcja!
![]() Evcisz witaj spowrotem i super prezentujecie sie z Juleczka ![]() Aguska, przynajmniej te kino zahaczyliscia - u nas nie bylo mowy, bo mala minute po naszym wyjsciu od tesciowej zaczela plakac... mysle ze to wina skoku bo ona od kilku tyg dopiero jest taka za mna, ze ciagle mama i mama, ewentualnie tata. Dwa tyg temu nie dala sie tesciowej wziac na spacer bo po wyjsciu z klatki byl wrzask jakby ja ze skory obdzierali ![]() Julcia wczesniej zrobila sobie 2h drzemke, a my z mezem posprzatalismy i zjedlismy sniadanko, pozniej pobawilismy sie z Julcia, nakarmilam ja kaszka, poprobowala soczku marchewkowego i teraz zasnela ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamietasz jak bylam w ciazy i maz mi tez zabral Filipka do babci 300 km ode mnie i tez mi bylo bardzo smutno, plakalam bo tesknilam a jechac nie moglam bo zle sie czulam. Takze rozumiem Cie, ale te 2 tyg szybko zleci ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrowka dla Maćka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zycze duzo zdroweczka dla Ciebie i Małej i trzymam kciuki za badania krwi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() emigra ciesze sie ze buteleczka z lyzeczka sie przydala! ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy slubu! ![]() nowaken Tobie rowniez wszystkiego najlepszego z okazji 7 rocznicy slubu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- 88nastka jak nie przepadam za takimi filmami, to nawet byl fajny ![]() A te okulary mi ciagle zjezdzaly w dol, bo za szerokie byly wiec sie troszke umeczylam ![]() gosiu a co Wikuni jest ze ma goraczke, bo chyba nie doczytalam...? Co do czulosci facetow, ja nie wiem, oni sa jacys dziwni, wiekszosc facetow taka jest ![]() emigra oj ten placz przerazliwy jest okropny. W sumie Julka ciagle jest z Toba, taki placz przed Toba nie jeden jeszcze bedzie. Teraz byc moze to skok, ale maluszki w wieku naszych dzieci juz rozrozniaja przeciez twarze i moze zatesknilo jej sie do Ciebie. Ja nie zapomne jak tesciowa musiala mi wyrywac Filipa gdy szlam do pracy rano a on sie tez akurat budzil razem ze mna jakby wyczuwal ze wychodze i mimo iz nigdy nie uciekalam mu, zawsze tlumaczylam gdzie ide i ze wroce, to i tak bylo bardzo ciezko, Filipek plakal strasznie, to bylo dla mnie ciezkie przezycie. No ale tu juz byl starszy.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-07-15 o 10:59 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby wyniki krwi byly lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i brawa dla Szymonka za jabluszko! Cytat:
[QUOTE=Aguśkaa83;35306459]Dziekuje ![]() Pamietasz jak bylam w ciazy i maz mi tez zabral Filipka do babci 300 km ode mnie i tez mi bylo bardzo smutno, plakalam bo tesknilam a jechac nie moglam bo zle sie czulam. Takze rozumiem Cie, ale te 2 tyg szybko zleci ![]() ![]() QUOTE] No ja to sobie tlumacze jak umiem i wiem ze dla Adasia ta podroz jest super i swietnie sie bawi, ale czlowiek glupi sie martwi i teskni ![]()
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Aguska fajnie ze udalo Wam sie wyjsc, mnie Tz przytula codziennie tylko zauwazylam ze odkad mamy Hanie to nie chodzimy za reke ![]() Konia niestety moje marzenia senne aby Hania spala ciagiem 6h nie spelnily sie - wytrzymala w nocy 4,5h, pozniej 2h i pozniej znowh 2h. Ewcisz slicznie wygladalyscie z Julka na chrzcie. my dzis pojechalismy rano na car boot ale Hanka byla marudna i tylko sie umeczylam, teraz nie moze usnac. kupilismy jej 3 zabawki fajne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Gang Iren
|
No wlasnie nie wiem,popoludniu jedziemy dopiero do lekarza.Nie ma ani kaszlu,ani kataru,ani biegunki.Tylko glowa ja boli i ma ta goraczke,nic poza tym.
Desiu dziekuje za zyczenia zdrowka dla Wiki ![]()
#4247 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Moja malutka chyba cala noc ciagala mnie za cycki... :/takie obolale mialam jak sie rano obudzilam, nie wiem co jej sie porobilo. Przewaznie nad ranem ok 5.zawsze zaczynala jesc i wtedy juz czesto ciumkala, ale ostatnie dwie noce to prawie caly czas. Przekreca glowe w moja strone, otwiera dziobka i szuka, a jak nie znajduje to mowi yyy yyy ![]() ![]() Gosia zdrowka dla Viki, jesli to tylko goraczka, to pewnie nic groznego. No ale polezec musi, a pogoda rzeczywiscie dzis lepsza, chociaz u nas juz sie chmurzy... ewcisz ladnie wygladalyscie na chrzcie ![]() Aguska fajnie ze udalo wam sie wyjsc do kina, choc szczerze powiem, ze ja gdybym nawet mogla to bym nie wyszla na tak dlugo. Ostatnio bylam sama w przychodni, z corcia zostal maz, trwalo to pol godziny, a ja myslalam co sie dzieje w domu. Ale wiem ze to zalezy od dziecka, jesli twoj Synek spi spokojnie, jest najedzony i Cie nie wola to inna sprawa, ja wiem ze jak wstane z lozka to zaraz moze byc alarm ze mam wracac, wiec nie mam takiej mozliwosci. lena dla Ciebie i Kajci rowniez duzo zdrowka. Nacierpisz sie bidulko, dobrze ze corcia nie daje Ci w kosc, grzeczne dziecko ![]() Moniahan czyzby Twoja corcia przeprosila sie z butla? Moze i ja sprobuje podac wode, moze mleka nie chciala z butelki bo wolala z piersi, a z piersi woda nie leci, wiec moze w ten sposob ja przekonalas ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- ewelajna widze Cie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Rybka Hania z butelki pila od urodzenia bo ja wiecznie musialam zwiekszac sobie laktacje, wiec i karmilam i odciagalam pokarm, pozniej dawalam jej przez jakis czas mm tez, a pozniej jak Hanka w wieku 12tygodni odrzucila smoczek to i butelke rowniez, ale zaczela niedawno znow pic z butelki. uzywalam do tej pory butelek TT a wczoraj podalam jej wode w butelce avent i tez lubi, tylko ze ona wode uwielbia az do przesady - wydaje mi sie woli wode niz mleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Rozeznanie
|
Dziewcyzny, zgłaszan się po kolejną poradę: Lenka ma ostatnio straszne zatwardzenia. Rumianek niespecjalnie działa, czopków używam w ostateczności. Pić nie lubi, zmusi się, jeżeli w wodzie jest glukoza. Co wy stosujecie?
Przebiegając przez wątek zauważyłam dskusję o preparatach na odparzenia. Ja szczerze polecam Bepanthen, który polecałyście na brodawki. U Lenki goi w jeden dzień, a używałam dla porównania Sudopantenu, Linomagu, ziajki, nivea, rossmanowskiego słoiczka z maścią cynkową (dobre zapobiegawczo) i pudru z tejże firmy (dobre na upały, nie oblepia skóry) Co do oliwek (któraś z was pisałą,że posmarowałą J&J) to osobiście nie lubię, straszne oblepiacze, ale w paczkach z próbkami odstałam oliwki Hipp BEZ PARAFINY - w składzie olej słonecznikowy, ze słodkich migdałów, tocopherol i zapach. Nic więcej. Obłędnie pachnie, wydajna, ekologiczna, skóra jest po niej rewelacyjna. Często podbieram Lence ![]() daję do niej linka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-zycia.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Wtajemniczenie
|
Konia sliczne te Twoje cory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
desiu no my mamy tak juz mamy ze czy dziecko nasze bedzie mialo miesiac czy 10 czy 20 lat ciagle myslimy i sie martwimy i tesknimy...
gosiu daj znac jak tam u lekarza. Cytat:
![]() A poza tym lubial zasypiac przy cycu wiec nawet nie z glodu a o cyca mogl plakac. Teraz w dzien i na noc karmie mm, wiec problem z glowy jesli chodzi o moje "uwiazanie" ![]()
![]() |
#4252 |
Wtajemniczenie
|
Aguska to ile karmien teraz Szymonek ma Twoim mleczkiem?
o rany Hanka dala nam popalic dzis - nie chciala spac, ale zrobila kupke po 2 dniach przerwy i zasnela w foteliku samochodowym bo nic innego nie dzialalo. Cotton moze sie myle, ale Emigra chyba kiedys o jabluszku wspominala, ale to chyba jak Julka miala twarde kupki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4254 |
Gang Iren
|
Jasne,ze dam.Radek wroci za pol godziny i jedziemy.
#4255 |
Zakorzenienie
|
konia zdjecia na mailu swietne
![]() ![]() karo_z ładne zdjęcia a Piotruś bardzo do męża podobny ![]() Roksape super fotki. Maciuś juz taki duzy chlopczyk a Basia tez Ci ładnie rośnie, śliczna dziewczynka, podobna do brata. ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Monia teraz juz tylko nocne i ranne z piersi. Wlasnie z tego powodu ostatnio mialam doła i nawet przy sniadaniu sie rozplakalam, ze mimo "uwiazania" to karmienie bylo dla mnie przezyciem najcudowniejszym na swiecie, noi ze nigdy juz go nie doswiadcze. Jeszcze te nocne i ranne nam pozostaly przytulanki ale niedlugo tez bede musiala sie z nimi pozegnac ![]() Gdyby nie powrot do pracy na zmiany (m.in. na nocki) nie musialabym calkiem rezygnowac z karmienia, a tak musze ![]() Dopiero teraz sobie zdalam sprawe jakie karmienie piersią bylo wspaniałe, wygodne, teraz bawienie sie w te butelki mnie denerwuje ale co zrobic ![]()
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cotton ja podalam wczesniej jabluszko (mala miala ok 2,5m-ca) pomoglo na chwile, ale nie rozwiazalo sytuacji. U nas najlepiej chyba jednak dzialalo polaczenie jablko i rumianek z glukoza w ciagu dnia. Mozesz jej mleko robic na rumianku jak nie chce dopijac.... A i najlepiej na kupke podzialala gruszka, ale ja Jula dostala jak miala kilka dni do ukoncznia 4 miesiecy.
Maz odebral dzisiaj wozek, ten z ebay'a. kurcze to normalny wozek masywny z ''miekka'' gondola, babka dala jeszcze koldre, parasolke, oslonke przeciwdeszczowa i podnozek dla starszego dziecka - wsio za 25 € bo tyle kazalam mezowi dac, zeby sie z drobnymi nie bawil... woz juz stoi na balkonie i czeka az Julka bedzie niegrzeczna ![]() ![]() ![]() Bylismy u tesciowej na obiedzie i mala co ja zobaczyla to plakala, nie mowiac o wzieciu na rece... ech, mam nadzieje ze jej minie... ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() Ja mam zawsze butle naszykowana, woda w podgrzewaczu zawsze o odpowiedniej temp., mleko mam zawsze poporcjowane w pojemnikach wiec jak mala jest glodna to tylko wlewam wode do butelki, wsypuje mleko i mieszam i podaje - wszystko trwa gora 30 sekund ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Hania spi wlasnie w hustawce i nagle w ryk...my w szoku, ale placz byl moze 30s i znow zasnela, a teraz co jakis czas ma wlasnie takie przerywniki..i spi dalej, mam tylko nadzieje ze nic ja nie boli, moze ma jakis zly sen.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko zasnelo ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Hania ma bardzo smierdzace pierdzioszki i kupki (ostatnio jedna/2dni) nie wiem czy to po formule (ale wypija lacznie liczac kilka podejsc 90ml dziennie, bo czasami wypije 60ml pozniej 30ml, czasami po kilka razy po 30ml) a reszta to moje mleko.czy Dziewczyny karmiace mieszanie tez zauwazylyscie roznice w kupkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
czesc, ja tylko na chwile powiedziec ze jutro idziemy na rahabilitacje zwiazana z nietrzymaniem glowki, ktora juz niezle trzyma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.