|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Lunao dziękuje za miłe przyjęcie
Gratuluje,dbaj o siebie
|
|
|
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
lady_malgo ja wlasnie tez chcialam zamowic na allegro takie testy, ale cos mnie powstrzymalo, ale widze duzo z was zamawia
ja po # jak bylam w aptece i zobaczylam test w promocji to kupilam dwa za 3,50 za szt. bo w innej aptece kiedys kupilam ten sam za 16 zl. w sumie kupilam je bo bylam pewna, ze szybko wznowimy staranka, ach ta naiwnosc jak jakas desperatka. tak sobie teraz mysle.. ale bym chciala poczuc motyle w brzuchu, to podekscytowanie tak jak wtedy kiedy zobaczylam te dwie kreski tak myslalam, jak powiedziec Tz wymyslalam, az nie wytrzymalam i zadzwonilam do niego poprostu a ten zaniemowil![]() mm fajnie
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie kupujcie za dużo tych testów, bo przecież my nie będziemy potrzebować za wiele. tylko jeden, bo ten jeden pokaże nam niedługo dwie kreski
))prawda?? |
|
|
|
#3814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam w domu dwa testy, ten drugi będzie zrobiony dla pewności![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
o dokładnie.
ja tam samo zrobiłam, jeden rozpoznawczy, drugi potwierdzający
|
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Nie wytrzymałam i poleciałam zrobić test. Jedna krecha tak jak myślałam. Wariatka ze mnie, mogłam go zrobić jutro rano. Byłby bardziej wiarygodny. A tak zmarnowałam test.
|
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)głowa do góry, będzie następny cykl następna szansa! |
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
ja postanowiłam, że tym razem poczekam ! I w poniedziałek zrobię test jeśli @ nie przyjdzie.
Dziewczyny niepokoją mnie te plamienia... To już 4 dzień.... nie ma tego dużo, ale na @ za wcześnie. To mój 23 dc. @ najwcześniej przyjdzie w czwartek, a najpóźniej chyba w niedzielę.
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz będzie poprostu spontanicznie ![]() Cytat:
Jedna krecha jeszcze o niczym nie swiadczy tym bardziej że nie z rana ![]() Ja sie wam przyznam że zrobiłam test (miałam 15) pare dni temu, wtedy co wyszły mi złe badania na tarczyce. Bo chciałam wiedzieć jak najszybciej czy brać lekarstwo czy zostawić to.. no i nic nie wyszło, a robiłam z rana Dziś zrobiłam taki oficjalny z rana itd. i ledwo ledwo ale wyszedł ![]() Lady-malgo Nie mam pojecia co to masz za plamienia ewentualnie moze implantacyjne?
|
||
|
|
|
#3822 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co. W sobotę spędziłam sobie z Tżtem fajne popołudnie. Poszliśmy na ten basen w końcu
a później kupiliśmy składniki i pojechaliśmy do rodziców robić pizzę. Na wieczór zaczęłam sobie z mamą gadać na temat dziecka, pracy, studiów. Otworzyłam się przed nią, wyznałam moje obawy. Wydawało się, że mnie rozumie. A później zaczęła na mnie wjeżdżać, że pracy nie mam. Że powinnam iść teraz do pracy na umowę o pracę jak chce mieć dziecko, bo sobie nie damy rady, no i że oni nam nie będą już pomagać, bo sami są starzy i potrzebują pomocy. Próbowałam spokojnie wytłumaczyć jej, że szukałam długo pracy i, że wszędzie oferowano mi umowę zlecenie, a w sumie 2 prace do których mnie chcięli to 1: bez umowy, a druga za 7 zł na h , umowa zlecenie i praca też w weekendy (a ja mam szkołę zaoczną). No i powiedziałąm, że nie chce mi się bezczynnie siedzieć i szukać pracy jak mogę jeszcze teraz załapać się na studia dzienne za darmo. Zwłaszcza, że W sierpniu idę na praktyki miesięczne, we wrześniu zaczyna mi się szkoła zaoczna. Więc jeśli już praca to najwcześniej od września.Ona stwierdziłą, że wcale nie starałam się, żeby znaleźć pracę, bo jakbym chciała to już bym pracowała. I, że to dlatego, że ja tak naprawdę nie chcę pracować, że się boję... To pytam się jej którą opcję miałabym wybrać. Szukanie pracy w nadziei że się w końcu pojawi, pójście do tej szkoły czy może odpuszczenie sobie dziecka, no bo przecież nas nie stać... Powiedziała, że nie będzie ze mną rozmawiała i wyszła. Popłakałam się.
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie niemożliwe, że nie masz oparcia w Twojej mamie. albo ona w szoku była i musi przemyśleć i przyjąć do siebie to wszystko. trzymaj się lady! bo jeszcze tego brakuje, abyś zasmucona chodziła w depresji. ja nikomu oprócz WAS i dziewczyn w pracy nie mówiłam, że się staramy o dziecko. ani mamie, ani tacie, ani bratu. bo po co? robić im nadzieję? albo aby wysłuchiwać ich, że to nie jest dobry pomysł, że to nie czas, że sobie nie poradzę. dlatego postanowiliśmy, że poinformujemy osoby zainteresowane po fakcie i nie będziemy słuchać "porad mamusi i teściowej". lady malgo Tobie tez tak radzę zrobić. wiesz co dla Ciebie jest dobre, wiesz czego chcesz, nie jesteś już 12-latką za którą trzeba decydować. Ty i Twój partner macie swoje życie i Ty nim kieruj, bo później możesz żałować. Rób co Ci serducho mówi!! Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2012-07-16 o 13:01 |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Lady_malgo u mnie tez wszyscy pytali jak damy rade, ze po co sie wyprowadzamy itd.. tylko rozne ludzie mają pojecie o zyciu. Moja siostra mowi że wyjedzie do Niemiec na jabłka (hahaha prze śmieszne to jest) bo ich sytuacja do tego zmusza
Jak mi nie bedzie starczało to kupie tusz do rzez za 12 a nie 30 zł albo nie kupie wogole BO MNIE SYTUACJA ZMUSI.. dlatego rozne ludzie maja pojecie. Ja nie szukam parcy bo wiem ze jedyne gdzie u nas jest to po galeriach i to bez umowy, albo umowe zlecenie. A ja chce dziecko wiec to całkiem bez sensu ![]() Zrobiłam sobie własnie kolor saszetką, bo bez amoniaku a ja teraz bede dmuchac i chuchac na siebie ciekawe jak wyjdzie? Czarny to czarny mam nadzieje ze odrosty przykryje ![]() Ide z mama i chrzesnica na lody a pozniej po wyniki ![]() a i u mnie tez nikt nie wiedział więc ładne szoki mieli hihi ale teraz juz wiedza że sobie nie odpusciłam
|
|
|
|
#3826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3827 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze i w tym samym czasie zafasalkujemy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tzn jak ktos sie pyta zawsze odpowiadam: kiedy ma byc to bedzie i urywam temat nawet dzis tesciowa cos tam wspominala, to jej odpowiedzialam, ze w swoim czasie
|
|||||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO, a w którym dc testowałaś? Przed terminem @ czy po?
A odnośnie staranek naszych, to w zasadzie tylko kilkoro przyjaciół najbliższych wie, bo oni nie oceniają i nie naciskają. Jeśli chodzi o rodzinę, to dowiedzą się dopiero jak będę po 2 wizycie u lekarza. Mam mięśniaka macicy i boję się, że ciąża może się nie utrzymać. Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2012-07-16 o 14:21 |
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też nie wie o starankach nikt poza Wami. Wolę nic nie mówić. A jak się uda to wszyscy będą mieli niespodziankę.
Lady_malgo, strasznie przykra ta sprawa z Twoją mamą. Szkoda, że w ten sposób Cię potraktowała. To nie w porządku z jej strony. Ty w końcu jesteś dorosła i jakakolwiek Twoja decyzja powinna się spotkać z jej wsparciem. |
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, ale ulewa.. ledwo przeszłam z auta do klatki i calutenka mokra jestem
![]() Beta hmm malutka ![]() 35,3 ale pocieszające jest to ze normy są jakies mniejsze niż u innych 3tydz ciazy 5,8-71,2 a to i tak pewnie drugi mam nadzieje że nie mam sie czym martwić.. sprawdze jeszcze w piątek jak rośnie ![]() Test tez w koncu nie wyszedł normalny tylko jasny.. Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie...ale sie ciesze! Jakbym sama była w ciąży!
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2012-07-16 o 15:57 |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Hej powróciłam Lunao widzę już po becie wynik ok mieści się w normie
![]() U nas też nikt nie wie że się staramy oprócz mojej koleżanki która zresztą też zaczęła starania w tym samym czasie co my i póki co tak samo bezowocnie i no oczywiście wy. Wychodzimy z założenia z Tż po co mają wiedzieć że się staramy dowiedzą się jak już fasolka będzie
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, Kocurku przekonałaś mnie, cieszę się!!!
Bo już miałam wkrętki że to pomylka
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam od wczesnia..niestety kiepsko sie czuje i musze poczekać.. Mam nadzieje, ze mnie tutaj przyjmiecie...??????? |
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Luna ładny wynik
Czekamy na resztę testujących. Ale się posypało... Aż się milutko robi Myślę, że reszta z nas też już niedługo pochwali się swoimi II kreskami Dobra passa trwa
|
|
|
|
#3836 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Lunao -gratulacje!! ![]() ![]() Widzę że coraz więcej tu zafasolkowanych fajnie!A ja miałam 1 lipca okres do 4-tego i teraz znów się zaczął,dzisiaj rano nie wiem co się dzieje miała któraś z was tak kiedyś? co to znaczy?
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny napewno Cie przyjmą, to taki miły wątek
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane niestety nie dołącze do zafasolkowanych... zrobilam test i I krecha wyszła...,więc czekam dalej na @..
![]() ![]() W ogóle to zrobiłam sobie i Tż taki obciach...szliśmy takim pomostem gdzie pełno ludzi spacerowało i stwierdziłam że wywalę tę głupi test do morza... wyrzuciłam go, był taki wiatr że test poleciał w drugą stronę i wpadł komuś pod nogi ![]() A my z Tż na siebie spojrzeliśmy,zaczeliśmy się śmiać i daliśmy girkę stamtąd Ta akcja mi trochę poprawiła humor bo lekko się podłamałam ale już jest w miarę ok... Teraz trochę mi się cykl rozreguluję więc muszę zakupic testy owulacyjne i czekać... no ale póki co czekam nadal na @... ehhh...A co do staranek to też nikomu nie mówiłam bo nie chce mi się wysluchiwac pytań typu" jak tam,jesteś już w tej ciązy"... tylko Tż przypadkowo się wygadał swojej rodzince Luna-beta ładna... niech teraz tylko pięknie rośnie ![]() Lady malgo- proszę link dla Ciebie: http://allegro.pl/testy-ciazowe-test...475655086.html ![]() Pozdrawiam Was znad Bałtyku-wietrznego i zimnego
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-16 o 17:14 |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha Dzastin dobre z was gagatki
I dobrze bo cała sytuacja się troche rozładowała
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się masz? Ty już po zaślubinach prawda? spóźnione ale z całego serca szczere- udanego życia i wiele wiele radości moja kochana będę Cię podczytywać jak się nie obrazisz bo bardzo Ci kibicuje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

ja po # jak bylam w aptece i zobaczylam test w promocji to kupilam dwa

Póki na ma @ jeszcze jest nadzieja, która umiera ostatnia.

ewentualnie moze implantacyjne?