|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Pomozecie i mi ustalic dobry rozmiar stanika?
pod biustem 74 cm w biuscie 95 cm Z góry dziękuje ![]() Edit: wg kalkulatora wyszło 32 E/70 E Edytowane przez Maroffka Czas edycji: 2012-07-15 o 12:01 |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten sklep jest bardzo daleko, więc nie mam zmiaru jechać tam i po 2 min wyjść W takim razie mogłabyś polecić mi jakieś inne fajne sklepy, fajnie by było gdyby z brafittingiem(?)
|
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Bardzo proszę, jeżeli możecie to pomóżcie mi dobrać odpowiedni rozmiar Mam bardzo małe piersi, a dodatkowo mają one bardzo nieładny kształt <taki jakby stożkowy i rozchodzą się na boki> ![]() No 15 latki mają więcej w staniku, ale mówi się trudno Mam 19 lat i zawsze nosiłam staniki z małego sklepu w mojej miejscowości (czyli 80 B, z ponad połowy gąbki ) ![]() Pół roku temu poszłam do sklepu bieliźnianego gdzie pani dobrała mi rozmiar 75 A, ale niezbyt dobrze się w nim czułam> Chciałabym, żeby chociaż miały ładniejszy kształt, pozbyć się push-upów na rzecz jakiś usztywnianych <w których nie będę jednak całkiem płaska> Czy mógłby mi ktoś pomóc z doborem rozmiaru? Moje wymiary to: Pod biustem ciasno: 75 cm W biuście: 86 cm A co do staników to niestety ze wzgędu na moją licealną kieszeń mogę sobie pozwolić jedynie na atlantic, esotiqe z wcześniejszych kolekcji
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze możesz się po prostu rozejrzeć i nic nie kupować z ewentualnym zamiarem powrotu jak będziesz miała trochę pieniędzy - także odsyłam do stanikowej mapy z uświadomionymi sklepami - link w pierwszym poście.
|
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja nie będę chyba miała co w tą miseczkę C włożyć ![]() Ale spróbuję zobaczyć w sklepie stacjonarnym w najbliższym czasie ![]() Dziękuję za poradę
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
Wybacz, ale jak widać zielona jestem w tych sprawach
![]() Jeszcze raz Ci dziękuję ![]()
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy możecie polecić jakieś biustonosze firmy z oświeconą rozmiarówką w którym biust będzie układał się w serduszko? Z góry dziękuję za podpowiedzi
|
|
|
#3191 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
YOSHI - obsługa niemiła, po kilku minutach wyszłam może kiedyś tam wrócę sprawdzić czy coś się zmieniło...AVOCADO - bardzo miła i pomocna dziewczyna! Miała 3 klientki i sama dała radę je obsłużyć niestety dla siebie nie wybrałam biustonosza
|
|
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
comexim - tam nawet niektóre 65 są bardzo ścisłe i być może byłyby dobre na Ciebie - np. Geisha. |
||
|
|
|
|
#3193 | |
|
goniąca własny ogon..
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Rozeznanie
|
cześć
odkąd zaczęłam ćwiczyć biust znika mi w szybkim tempie i potrzebuję nowego stanika. Korzystałam z kilku kalkulatorów- każdy wskazuje co innego 70AA 70A 65C i już sama nie wiem jakiego rozmiaru szukać może Wy mi coś doradzicie. Mój obwód pod biustem mierzony luźno na wydechu to 72cm, mierzony ciasno 68cm, a w biuście mierzone luźno tylko 82cm teraz noszę staniki 75B i to te push-upy z grubymi poduchami poleciłybyście mi jakiś stanik, firmę? raczej lubię gładkie, usztywnione niż całe materiałowe... |
|
|
|
|
#3196 |
|
Strażnik Wizażu
|
Zobacz sobie tutaj ceny: http://www.avocado.com.pl/sklep/
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie, że teraz jest już ok, jeszcze raz dziękuję
|
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jeśli ich odwiedzisz albo jakiś inny sklep bra to daj znać jak wizyta |
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Inkwizytor
|
Dobry wieczor
Mam zamiar w ciągu najbliższego weekendu zjeść ten wątek , a jak juz poznam podstawy to będę was męczyć pytaniami. Pozdrawiam
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
Hm, w sumie ja też mam najlepsze doświadczenia z brafittingiem w Avocado, ale bardzo dawno tam nie byłam. Yoshi zrobiło na mnie niezbyt dobre wrażenie, ale brafittingu u nich nie próbowałam, więc nie wiem, tyle że jak u nich bywałam to próbowali mi wciskać różne marki czy fasony, na które wcale nie miałam ochoty, poza tym lubią na dzień dobry wszystkim doradzić ciaśniejszy obwód, co nie we wszystkich markach ma sens. Ale możesz spróbować, mają różne fasony i marki, więc powinno być z czego wybierać. |
||
|
|
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź, w takim razie się tam pewnie wybiorę i spróbuję
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie sie ostatnio w atlantic udalo kupic niedrogo stanik w moim rozmiarze
Jednak nigdzie nie ma stanikow do karmienia z obwodem 60 lub 65, wszedzie zaczynaja sie od 70
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Moje wymiary to 72 cm ciasno pod biustem oraz 89 w obwodzie piersi. Według kalkulatora mam rozmiar 65 E, dotychczas nosiłam źle dobrane 70C czy inne podobne, jednak gdy zainteresowałam się "tematem" najbardziej dopasowanym stanikiem był 65D z firmy Gaia, który jednak obecnie ma zdecydowanie za małą miseczkę dla mnie. Czy myślicie, że wobec tego mogę kupić "w ciemno" przez internet coś w rozmiarze 65E? W konsternację wprawia mnie np rozmiarówka podana na stronie firmy Gaia-wtedy wychodzi mi rozmiar 70B i głupieję. ![]() Z góry dziękuję za pomoc.
Edytowane przez blairinne Czas edycji: 2012-07-21 o 01:46 |
|
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Inkwizytor
|
Przegryzłam się przez część linków podanych w pierwszym poście i nieco zgłupiałam do kalkulatorów.
Moje wymiary: pod biustem, mierzone ciasno na maksymalnym wydechu: 67 cm pod biustem mierzone luźno na wydechu: 72 cm w biuście mierzone bez stanika na stojąco: 83 cm w biuście mierzone w pozycji sklon z plecami równolegle do podlogi: 86cm mam 25 lat nie rodziłam, nie karmiłam do tej pory nosiłam 70B Wg. tego kalkulatora http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/ wychodzi że mam rozmiar 65C a tutaj że http://atlastravel.nazwa.pl/mini/ 60F w EU a 60E w UK. Rozumie, że lepiej przyjąć wstępnie wynik pierwszego kalkulatora, bo drugi jest nieco przeterminowany (tak by wynikalo z postu nr. jeden)? Chyba że ktos ma inne sugestie co do mojego rozmiaru? Poza tym mam jeszcze pytanie odnoście mierzenia piersi (drugi wymiar), z tego co do tej pory przeczytałam wynika że powinno sie to robić na stojąco ( tak też zrobiłam), ale parę lat temu kiedy byłam w Warszawie w sklepie z bielizną pani sprawiająca dosyć profesjonalne wrażenie mierząc mnie kazała mi sie schylić i w tej pozycji mierzyła obwód. Wiadomo że jeżeli piersi są w pozycji "dyndającej" to wyjdzie więcej centymetrów niż w spoczynku. Zgłupiałam juz od tego, jaki jest prawidłowy sposób mierzenia? Rozumiem, że przy moich wymiarach biustu najlepiej zainwestować w model plunge lub Half-cup? Podobałoby mi się coś takiego http://www.melissa.com.pl/PL/kolekcj...=1&idR=1&idW=9 Czy gdybym chciała zamówić stanik od Pani ewy to mogę wziąść 65C? tak by wychodziło z jej kalkulatora, ale może macie jakies wskazówki. chodzi o ten model http://www.ewa-michalak.pl/product-p...PL-Cielus.html Podobno jest bardzo ścisły, czy w takim razie 65 nie bedzie za maly przy moich 72cm na wydechu? Bardzo proszę o pomoc, muszę kupić coś normalnego w właśnie zrobiłam czystkę w mojej szufladzie z bielizna i chyba zostały mi 3 staniki w których da się chodzić:P
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2012-07-21 o 21:38 |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a co myslicie o tym biustonoszu?
http://allegro.pl/nipplex-klasyczny-...466721092.html codziennie przegladam rozne strony modele itd itp, ale nie mam pojecia jaki biustonosz wybrac na pierwszy dobrze dobrany, a nie chce kupowac jakiegos bardzo drogiego bez mierzenia bo co to za biznes odsylac i wymieniac pare razy... albo mozecie polecic jakas dobra ale srednio droga firme?
|
|
|
|
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ze ścisłych próbuj 65C/D i z luźniejszych obwodowo 60D/DD. Dużo zależy od modelu i samej rozmiarówki. U Ewy próbuj 65C/B. Mam tylko jeden jej model w rozmiarze 65B (miękki) , ale on wypada na niektórych biustach dużomiskowy. W zależności jak jesteś ściśliwa, może się okazać, że u Ewy lepsza będzie 70-tka
|
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupowałam go stacjonarnie za jakieś 65-70zł, więc może rozejrzyj się u siebie?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

niestety dla siebie nie wybrałam biustonosza 

odkąd zaczęłam ćwiczyć biust znika mi w szybkim tempie i potrzebuję nowego stanika. Korzystałam z kilku kalkulatorów- każdy wskazuje co innego 70AA 70A 65C i już sama nie wiem jakiego rozmiaru szukać
może Wy mi coś doradzicie. Mój obwód pod biustem mierzony luźno na wydechu to 72cm, mierzony ciasno 68cm, a w biuście mierzone luźno tylko 82cm
poleciłybyście mi jakiś stanik, firmę? raczej lubię gładkie, usztywnione niż całe materiałowe...