Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 15:00   #2731
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
szukam pracy dorywczej, ii co mnie zawsze cieszy :

''Poszukujemy kandydatek do sesji kalendarzowej
Wybrane osoby będą spełniać następujące wymagania : atrakcyjna aparycja , wzrost 168+ , miseczka c+ . Sesja dla znanego producenta elektronarzędzi .''

''Dziewczyne do aktu zatrudnie
prosze o oferty ze zdjeciem''
Cherry, widzę że znalazłaś prace.
Stary 2012-07-16, 15:02   #2732
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Cherry, widzę że znalazłaś prace.
tak !

dni spędzam na wizażu, nocami pozuję (przy elektronarzędziach )
Stary 2012-07-16, 15:02   #2733
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
szukam pracy dorywczej, ii co mnie zawsze cieszy :/.../
Ja raz wysylam do jakiejs pracy biurowej, a facet odpisuje, ze chce zdjecie calej sylwetki, bo ulatwi mu to wybór
Nieraz tak trafiłam, niby zwykłe ogloszenie, normalna praca, a tu niespodzianka!
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:06   #2734
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
szukam pracy dorywczej, ii co mnie zawsze cieszy :

''Poszukujemy kandydatek do sesji kalendarzowej
Wybrane osoby będą spełniać następujące wymagania : atrakcyjna aparycja , wzrost 168+ , miseczka c+ . Sesja dla znanego producenta elektronarzędzi .''

''Dziewczyne do aktu zatrudnie
prosze o oferty ze zdjeciem''
Spoko
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:11   #2735
201610310857
Konto usunięte

Jezus, jak się wczoraj zdenerwowałam, to myślałam, że uderze osobę, która to spowodowała. jedyne co mnie hamowało to smród tejże osoby.
wczoraj czekam se na dworcu (w Polsce) i podchodzi do mnie bezdomny(trzeźwy) i pyta, czy kupie mu pol chleba i konserwe. Mowie, dobra, to czekaj, a ja skocze do żabki.
Wracam, a ten z mordą do mnie, że on NIE BĘDZIE JADŁ, nosz kutwa, jak mnie wściekł, kazałam mu spadać na drzewo.

Ja z dobrego serca mu kupiłam, a on k* robi łaske. Nie chciał to nie zeżarł, inna bezdomna byla mega wdzieczna
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:11   #2736
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Kurczę... ja nieraz piję z mężem z jednej filiżanki a mamy tylko jedno dziecko... coś jest niehalo , może spytam wizażanki, czy to czasem nie problemy z płodnością?
To ja chyba też mam te problemy (dzięki Bogu)

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
I odwrotnie, społecznościowe na Plotkach.
W ogóle Plotki to ostatnio jeden wielki bajzel, cud jeśli zgłoszenie czegoś daje czasem efekt. Generalnie bajzel az milo, nie tylko w tym dziale, no nie wiem, imo jak sie nie chce albo nie ma czasu, to sie rezygnuje z funkcji moda. Chyba ze weszla zasada róbta co chceta, a ja nic nie wiem ; P
I przykładowy tekst "Zakładam tutaj, bo więcej ludzi", i jak wtedy dany dział poświęcony temu tematowi ma się rozwijać?
Toś me pocieszył a ja naiwnie zgłaszam

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Ja raz wysylam do jakiejs pracy biurowej, a facet odpisuje, ze chce zdjecie calej sylwetki, bo ulatwi mu to wybór
Nieraz tak trafiłam, niby zwykłe ogloszenie, normalna praca, a tu niespodzianka!

Wygląda na to, że ociągając się z szukaniem roboty, nieświadomie chronię samą siebie przed ciężkim zniesmaczeniem

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:42   #2737
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Jezus, jak się wczoraj zdenerwowałam, to myślałam, że uderze osobę, która to spowodowała. jedyne co mnie hamowało to smród tejże osoby.
wczoraj czekam se na dworcu (w Polsce) i podchodzi do mnie bezdomny(trzeźwy) i pyta, czy kupie mu pol chleba i konserwe. Mowie, dobra, to czekaj, a ja skocze do żabki.
Wracam, a ten z mordą do mnie, że on NIE BĘDZIE JADŁ, nosz kutwa, jak mnie wściekł, kazałam mu spadać na drzewo.

Ja z dobrego serca mu kupiłam, a on k* robi łaske. Nie chciał to nie zeżarł, inna bezdomna byla mega wdzieczna
dobre !
Bądz tu dobry człowieku
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 15:45   #2738
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Przynajmniej jakaś inna osoba się ucieszyła. W ogóle, jak tak można? Ktoś chce zrobić dla kogoś coś dobrego a tu takie chamstwo? Pewnie liczył, że dostanie kasę na alkohol albo nie wiem
Stary 2012-07-16, 16:24   #2739
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

A ja jeszcze o tych wątkach... od czasu mojego tamtego posta dziewczyna spłodziła dwa kolejne
Chcę być moderatorem

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-16, 16:29   #2740
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
A ja jeszcze o tych wątkach... od czasu mojego tamtego posta dziewczyna spłodziła dwa kolejne
Chcę być moderatorem
A masz linki do nich? Pragnę taniej rozrywki .

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Chcę być moderatorem

Coś takiego mnie rozwala. Skoro nie wie, jaki wzór, to niech nie robi wcale. Tatuaż, to nie fryzura, którą można szybko zmienić. Chyba, że chce sobie zrobić kalkomanię .
Stary 2012-07-16, 16:40   #2741
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Coś takiego mnie rozwala. Skoro nie wie, jaki wzór, to niech nie robi wcale. Tatuaż, to nie fryzura, którą można szybko zmienić. Chyba, że chce sobie zrobić kalkomanię .

To świeża sprawa, na dole strony w najnowszych są użytkowniczka Julieg07

A ten drugi wątek też widziałam i też mnie zdziwił. Jakoś inaczej sobie dziarganie wyobrażam

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )

Edytowane przez Andriejewna
Czas edycji: 2012-07-16 o 16:41
Stary 2012-07-16, 16:52   #2742
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Mnie dziwi, że tutaj listonosze często nie wrzucają listów przez otwór w drzwiach, tylko go wtykają w tą szparkę.
U nas też tak robią

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Brak słów. Aż przypomniał mi się były sąsiad mojej siostry, któremu żona zakazywała palić w mieszkaniu. Jak było ciepło na polu, to ok, wyłaził na klatkę i tam palił. Jak było zimno, to mu się nie chciało wychodzić, a na balkonie też miał zakaz palenia(zresztą, jak było ciepło to też mu się często nie chciało wychodzić z mieszkania ). No to Antek wskakiwał do windy i jeździł tam i z powrotem 10 pięter, aż w końcu spali szluga. A potem mówił pod klatką wszystkim dookoła, że ten i ten Iksiński z piątego piętra palił w windzie i śmierdzi
To facet chyba mieszkał w moim dawnym bloku. Tam tak robili.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:38   #2743
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej jakaś inna osoba się ucieszyła. W ogóle, jak tak można? Ktoś chce zrobić dla kogoś coś dobrego a tu takie chamstwo? Pewnie liczył, że dostanie kasę na alkohol albo nie wiem
Tia, Raz na dworcu w Krakowie zaczepiła mnie starsza, naprawdę ubogo wyglądająca kobieta, pytając się, czy nie mam 5 zł na bułkę(drogie te bułki, nie ma co). Powiedziałam, żeby na mnie zaczekała, a ja pobiegnę do jakiegoś sklepu i kupię bułki i coś jeszcze. Na co pani popatrzyła się na mnie z niedowierzaniem, i krzyknęła: "Ale ja chcę szynkę!" i sobie poszła. Moja reakacja oscylowała między: a

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
To facet chyba mieszkał w moim dawnym bloku. Tam tak robili.
W stolicy Podkarpacia takie cuda W ogóle, ten facet to był numer. Pił jabole, palił w windzie, a co miesiąc wyrzucali go z roboty, bo zawsze pracował w jakichś hurtowniach/hipermarketach itp. Tyle, że zawsze stamtąd coś brał i sprzedawał sąsiadom w okazyjnej cenie. Np. moja siostra kiedyś kupiła 1,5 kg jakiegoś lepszego proszku do prania(Vizir chyba) za 8 zł Dopiero po jakimś czasie dowiedziała się, skąd właściwie Antek ma rzeczy do sprzedania
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 19:48   #2744
dudipopka
kobieta za ladą

właśnie przeglądałam ogłoszenia o prace na pewnym portalu i dziwi mnie wklejanie"normalnych" zdjęć w ogłoszeniach
"mam 22 lata szukam pracy jako ekspedientka bla bla bla" przy tym zdjęcie takie wiecie z dziubkiem typowe na nknoo ludzie

co do zakupów w sklepie ja to troche widze inaczej bo stoje po drugiej stronie lady i jacy potrafią być klienci to historia milion 15000 razy słysze a świeże to? a słonecznik pani w środku pusty czy pełny a arbuz słodki a ciastka kruche a bułki chrupiące
reklamówki mamy płatne (10 gr) i nagminne jest pytanie sie a dostane reklamówkę jak już zapłacone są zakupy w sklepie pełno ludzi a ta mi blokuje lade bo nie ma zapakować w co dziś też 4 cebulki i stoi i czeka nie wiem na co ,pyta sie a w co mam sobie to zapakować ja na to nie wiem z czym pani chodzi na zakupy
mamy stałą klientkę ,rano otwieram sklep robie co swoje wyjmuje z chłodni ŚWIEŻE mięso z dostawy z dnia poprzedniego przychodzi dostawa skrzynie z mięsem prawie pod sam sufit pzrychodzi pani Marylka i chce fileta ale nie z tego z lady chłodniczej tylko ze skrzynek(czyli musze pzrerzucić cały towar bo ona chce pół fileta)ja do niej ze to jest świeże z wczorajszej dostawy schłodzone ,nie ona nie chce, nerw mnie chwycił i sie pytam pani kochana jak pani kupi mięso dziś i nie zużyje to jak polezy w lodówce pzrez noc to na drugi dzień wyrzuca pani do kosza bo nieświeże

sorry dziewczyny ze sie tak żale ale naprawde dziwią mnie niektóre zachowania klientów masakrycznie....

hit dzisiejszego dnia a nie wie pani jakie figurki są w kinder joy (dla nieznających sieletnia odmiana kinder niespodzianki) bo wnuki zbierają a nie chcemy dublować figurek

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:19   #2745
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
/.../
hit dzisiejszego dnia a nie wie pani jakie figurki są w kinder joy (dla nieznających sieletnia odmiana kinder niespodzianki) bo wnuki zbierają a nie chcemy dublować figurek

Skąd się biorą takie oszołomy?

A, i chyba wiem, o jakim portalu mówisz, faktycznie przy niektórych zdjęciach prędzej padną propozycje zatrudnienia nieopodatkowanego ; P
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:36   #2746
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwili mnie klienci, kiedy pracowałam w kinie, którzy nie rozumieli, że wszystko jest liczone i ja nie mogę sobie radośnie rozdawać pudełek do popcornu każdemu albo dawać kubków, żeby sobie nalali przyniesioną przez siebie colę i udawali, że kupili w kinie I zawsze było: "Ale jak to liczone?", ja na to: "No one są liczone i liczba sprzedanych musi się zgadzać z liczbą brakujących, inaczej będzie trzeba oddać z własnej kieszeni za braki", a klient: "Czyli nie da pani? Boże co za ludzie!"

Tak samo zawsze dziwi mnie narzekanie na ceny. Raz byłam w teatrze i co sobie pomyślałam o cenach w bufecie to moje, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło mieć o nie pretensje do kogokolwiek - przychodząc do kina czy gdziekolwiek wie się chyba, że cena nie będzie jak w Biedronce. A ludzie non stop krzyczeli: "Powaliło Was z tymi cenami! Boże drogi woda za 5 zł!". Jak dla mnie to bardzo niekulturalne.

No i jeszcze jedno w temacie klientów - ja zanim zaczęłam pracować w ogóle od dawna wiedziałam, że pani stojąca przy kasie musi się z pieniędzy rozliczyć itp. Więc dziwili mnie ludzie, którzy na moje: "17,50 zł poproszę" mówili: "Ja 15 zł mam, sprzeda pani?" Tak, z rozkoszą będę dokładać z własnej kieszeni. Takie zwyczaje były bardzo częste i ludzie wydawali się zaskoczeni, że wolę im nie sprzedać wcale jeśli nie mają wystarczającej kwoty niż podarować im te 2 zł. Ja nie wiem, jak można myśleć, że ktoś za nas dołoży
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:38   #2747
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dziwi mnie firma Nivea, która ostro promuje odżywki do włosów, szczególnie Long Repair klik a miesiąc po intensywnej akcji z bilboardami zmienia opakowania i formuły Przecież to jest robienie klienta w bambuko
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:45   #2748
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Dziwi mnie firma Nivea, która ostro promuje odżywki do włosów, szczególnie Long Repair klik a miesiąc po intensywnej akcji z bilboardami zmienia opakowania i formuły Przecież to jest robienie klienta w bambuko
Ale o co chodzi? Jak to zmienia?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 20:58   #2749
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ale o co chodzi? Jak to zmienia?
Ta znana i lubiana odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html ma teraz minimalnie zmodyfikowaną szatę graficzną, skład jednak się zmienił, nie jestem zwolennikiem wyrokowania po przejrzeniu składu, ale moim zdaniem straszne promowanie produktu, gdy wiadomo, że niedługo zmieni się formułę jest dziwaczne. Domyślam się, że zmiany spowodowane są wszechobecną nagonką na parabeny, w sumie to też jest ciekawe, przecież odżywka i tak nie będzie miała kontaktu ze skórą

Stary skład
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Silicone Quaternium - 18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Coco Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Trideceth - 6, Trideceth- 12, C12-15 Pareth-3, Lactic Acid, Sodium Chloride, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol,Linalool , Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Parfum,

Nowy skład
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone, Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Silicone Quaternium-18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Trideceth - 6, Trideceth- 12, C12-15 Pareth-3, Coco Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Lactic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Parfum.

W Rossmanie są w sprzedaży obie wersje obok siebie, osoba, która się nie interesuje zbytnio tematem, weźmie bez zastanowienia, bo mają taką samą nazwę i podobne opakowanie.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:00
Stary 2012-07-16, 21:03   #2750
201803120851
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwili mnie klienci, kiedy pracowałam w kinie, którzy nie rozumieli, że wszystko jest liczone i ja nie mogę sobie radośnie rozdawać pudełek do popcornu każdemu albo dawać kubków, żeby sobie nalali przyniesioną przez siebie colę i udawali, że kupili w kinie I zawsze było: "Ale jak to liczone?", ja na to: "No one są liczone i liczba sprzedanych musi się zgadzać z liczbą brakujących, inaczej będzie trzeba oddać z własnej kieszeni za braki", a klient: "Czyli nie da pani? Boże co za ludzie!"

Tak samo zawsze dziwi mnie narzekanie na ceny. Raz byłam w teatrze i co sobie pomyślałam o cenach w bufecie to moje, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło mieć o nie pretensje do kogokolwiek - przychodząc do kina czy gdziekolwiek wie się chyba, że cena nie będzie jak w Biedronce. A ludzie non stop krzyczeli: "Powaliło Was z tymi cenami! Boże drogi woda za 5 zł!". Jak dla mnie to bardzo niekulturalne.

No i jeszcze jedno w temacie klientów - ja zanim zaczęłam pracować w ogóle od dawna wiedziałam, że pani stojąca przy kasie musi się z pieniędzy rozliczyć itp. Więc dziwili mnie ludzie, którzy na moje: "17,50 zł poproszę" mówili: "Ja 15 zł mam, sprzeda pani?" Tak, z rozkoszą będę dokładać z własnej kieszeni. Takie zwyczaje były bardzo częste i ludzie wydawali się zaskoczeni, że wolę im nie sprzedać wcale jeśli nie mają wystarczającej kwoty niż podarować im te 2 zł. Ja nie wiem, jak można myśleć, że ktoś za nas dołoży
Ojej, no dokładnie ! Ludzi byli wielce zaskoczeni, że:
a) jakoś nie mam ochoty dokładać i tak, poproszę 52 zł, a nie 50 zł;
b) że nie sprzedam im biletu ulgowego "na oko" i jak to tak, że legitymację muszą pokazywać, co za lamerstwo (cytat prosto z życia) i oczywiście największy bulwers nie ze strony np. 14-latków tylko szanownych studentów, bo oni są tacy za☠☠☠iści, że przy sobie nie noszą. No ale ulgowy to by chcieli, wiadomo
c) a i jeszcze - "to nie rozmieni mi Pani pieniędzy?" szczególnie w piątek/sobotę wieczór...

Edytowane przez 201803120851
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:04
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:28   #2751
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Ta znana i lubiana odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html ma teraz minimalnie zmodyfikowaną szatę graficzną, skład jednak się zmienił, nie jestem zwolennikiem wyrokowania po przejrzeniu składu, ale moim zdaniem straszne promowanie produktu, gdy wiadomo, że niedługo zmieni się formułę jest dziwaczne. Domyślam się, że zmiany spowodowane są wszechobecną nagonką na parabeny, w sumie to też jest ciekawe, przecież odżywka i tak nie będzie miała kontaktu ze skórą

Stary skład
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Silicone Quaternium - 18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Coco Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Trideceth - 6, Trideceth- 12, C12-15 Pareth-3, Lactic Acid, Sodium Chloride, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol,Linalool , Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Parfum,

Nowy skład
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone, Hydrolyzed Keratin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Oryzanol, Silicone Quaternium-18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Trideceth - 6, Trideceth- 12, C12-15 Pareth-3, Coco Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Lactic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Parfum.

W Rossmanie są w sprzedaży obie wersje obok siebie, osoba, która się nie interesuje zbytnio tematem, weźmie bez zastanowienia, bo mają taką samą nazwę i podobne opakowanie.
Też uważam, że to dziwna polityka

A składy klękajcie narody, alkohole na drugim miejscu!

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-16, 21:33   #2752
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Też uważam, że to dziwna polityka

Wredna polityka, patrz, nawet na Wizażu ostro promują te odżywkę (starą formułę), podkreślając, że 99% użytkowników ocenia ją pozytywnie https://wizaz.pl/akcje/nivea/pokocha...losy/index.php. Cwaniaki, wywalili ze składu drogi składnik (olej jojoba), który prawdopodobnie jest odpowiedzialny za to, że odżywka służy wielu osobom. Moim zdaniem jest to bardzo nieuczciwe Pamiętam serie reklam mBanku w telewizji, reklamowali się jako super bank bez dodatkowych opłat. Niedługo po tym jak akcja promocyjna się skończyła, mBank wprowadził opłaty Mamy wolny rynek, ale bez przesady. Nie lubię takich cwaniaków i już

A alkohole są różne, ten akurat nie ma niczego wspólnego z tym, który masz w spirytusie salicylowym
Stary 2012-07-16, 21:35   #2753
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wredna polityka, patrz, nawet na Wizażu ostro promują te odżywkę (starą formułę), podkreślając, że 99% użytkowników ocenia ją pozytywnie https://wizaz.pl/akcje/nivea/pokocha...losy/index.php. Cwaniaki, wywalili ze składu drogi składnik (olej jojoba), który prawdopodobnie jest odpowiedzialny za to, że odżywka służy wielu osobom. Moim zdaniem jest to bardzo nieuczciwe Pamiętam serie reklam mBanku w telewizji, reklamowali się jako super bank bez dodatkowych opłat. Niedługo po tym jak akcja promocyjna się skończyła, mBank wprowadził opłaty Mamy wolny rynek, ale bez przesady. Nie lubię takich cwaniaków i już
Tak samo Tesco się reklamowało, że jest takie fajne i ma darmowe siatki… Siatki zaczęły być płatne jak tylko reklamy przestały być emitowane
Stary 2012-07-16, 21:36   #2754
Rayne
Wtajemniczenie

Cytat:
To akurat nie to samo co Alcohol Denat., także omdlenie całkiem niepotrzebne
Stary 2012-07-16, 21:41   #2755
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tak samo Tesco się reklamowało, że jest takie fajne i ma darmowe siatki… Siatki zaczęły być płatne jak tylko reklamy przestały być emitowane
Masz rację, wyleciało mi to z głowy. Przynajmniej zostawili wózki bez pieniążków Swoją drogą, nie cierpię, gdy sklep jest nieduży, a do wyboru są tylko wielkie wózki

Wkurza mnie, że firmy po wypracowaniu dobrej opinii, obniżają jakość drastycznie. Człowiek kupujący od lat jakiś produkt czuje różnicę, ale sobie wmawia, że tak się przyzwyczaił, że ten produkt nie daje takich efektów jak na początku. Podobnie z jedzeniem, jestem prawie pewna, że taki jogurt Jogobella na samym początku promowania (lata temu) był smaczniejszy. Prowadząca "Wiem co jem" przyznała, że woli kupować produkty, które są nowe na rynku, producenci bardziej uderzają w jakość, żeby przyciągnąć klientów. Może faktycznie coś w tym jest...

Czas edycji: 2012-07-16 o 21:42
Stary 2012-07-16, 21:50   #2756
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:

A alkohole są różne, ten akurat nie ma niczego wspólnego z tym, który masz w spirytusie salicylowym
Wkurza mnie już droga, w którą idzie marketing albo mam jakieś krzywe wspomnienie sprzed kilku lat, albo kiedyś promocja była naprawdę promocją i w ogóle mniej było takich wałków.
Hmm. Nie chcę już robić offa ale zaciekawiłaś mnie. Bo mam jeszcze jeden kosmetyk z tymi alkoholami w składzie i efekt podobny jak po spirytusie (zresztą jeszcze żaden kosmetyk z tak wysoko postawionym jakimkolwiek alko mi nie służył ) i tak się zastanawiam, czy ich działanie może zależeć od reszty składników, z którymi występują.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
O. A u nas są darmowe

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-16, 22:18   #2757
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dajcie już spokój z tymi siatkami, jakoś się ludzie przyzwyczaili. Informacje o tym, że reklamówki będą odpąłtne były na kilka tygodni przed zmianą. Trudno, żeby w reklamach nadawali takie wiadomości...

Swoją drogą bawi mnie jedna klientka która co kupuje jakieś ciuszki to zarzuca mi fochem, że nie dam jej tej reklamówki za 8 gorszy za darmo, bo ona chce zapakować materiał! W ogóle za pierwszym razem mnie rozwaliła pytaniem: "To niby jak pakujecie ubrania jak klient kupuje?"
Nijak, kurde, nijak.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:18   #2758
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:

O. A u nas są darmowe
Na pewno? Czytałam, że od niedawna Tesco zdecydowało się wprowadzać płatne, bo kasjerki ze związków zawodowych się skarżyły, że wiecznie siatek brakuje, bo ludzie oprócz tych do załadowania, brali sobie garściami "do domu na wszelki wypadek".
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:20   #2759
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:

Wkurza mnie, że firmy po wypracowaniu dobrej opinii, obniżają jakość drastycznie. Człowiek kupujący od lat jakiś produkt czuje różnicę, ale sobie wmawia, że tak się przyzwyczaił, że ten produkt nie daje takich efektów jak na początku. Podobnie z jedzeniem, jestem prawie pewna, że taki jogurt Jogobella na samym początku promowania (lata temu) był smaczniejszy. Prowadząca "Wiem co jem" przyznała, że woli kupować produkty, które są nowe na rynku, producenci bardziej uderzają w jakość, żeby przyciągnąć klientów. Może faktycznie coś w tym jest...
Dokładnie tak! Mam podobne odczucia z Danio. Był taki czas, że cena za małe opakowanie dochodziła do 2 zł. A potem wielka promocja, nadrukowali cenę 1,29 zł i zadowoleni. Tylko, że zmodyfikowali skład i dorzucili parę zagęszczaczy kosztem to co w serkach najlepsze. Od tej pory wole naturalnie treściwe serki homogenizowane z lokalnych mleczarni.
Bardzo brzydko zrobili

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:22   #2760
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dajcie już spokój z tymi siatkami, jakoś się ludzie przyzwyczaili. Informacje o tym, że reklamówki będą odpąłtne były na kilka tygodni przed zmianą. Trudno, żeby w reklamach nadawali takie wiadomości...
Nie zrozumiałaś chyba o co się "wkurzamy". Tesco próbowało pokazać w reklamach, że ma przewagę nad konkurencją, bo w przeciwieństwie do innych hipermarketów, siatki ma darmowe. Niedługo po tej serii reklam, wycofali darmowe siatki. Trochę żałosny sposób na zwalczanie konkurencji, skoro chcieli i tak zrezygnować z tych darmowych siatek, to hasłem w reklamie mogło być co innego. Ja na pewno bym się nie czepiała.

Czas edycji: 2012-07-16 o 22:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości