|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
|
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama jestem ciekawa, bo jak pójdą na betę to jednak chciałabym wiedzieć czy mam patrzeć na normy dla 3/4 tyg czy 5/6
|
|
|
#243 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć gaduły kochane
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje! 3mam kciuki za usg Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko, żeby potem zmieściły się jeszcze inne dane takie jak imiona. Cytat:
gratulacje 3mam kciuki! UDA SIĘ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
serduszko będzie przy następnej wizycie, u mnie też nie było jeszcze przy 1 wizycie Dziewczyny co do znieczulenia u dentysty to jak najbardziej można i nic nie będzie maluszkowi jedynie zdjęć nie można wykonywać. Co do badania dopochwowego przy mężu, to przy 1 ciąży był ze mną od początku, niczym się nie przejmowałam, a maż też nie patrzył tam, tylko stał koło mojego ramienia i patrzył w ekran. To samo będzie przy porodzie, mój mąż nic nie widział, a położna zapytała czy mąż może zobaczyć główkę dziecka, to ja powiedziałam, że nie hehehe więc przy porodzie nic a nic nie widział
|
|
|
|
#244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na imię Marta i mam 27 lat. Za 2 dni mam 3 rocznicę ślubu, a dokładnie 18.07, kiedy to zleciało . Jestem mamą 2 i pół rocznej Julii Obecnie nie pracuję, ze względu na zagrożenie ciąży musiałam zrezygnować z pracy. Moją wielką miłością i całym życiem są konie. Jeżdżę konno kilka lat. Moja córcia dziedziczy pasję po mnie więc jestem mega szczęśliwa. Mój mąż też kiedyś jeździł konno, ale teraz jak on to mówi "musi ktoś być rozsądny w tej rodzinie " hehe Mam swojego konia, ma na imię Alcoa i jest pełnej krwi angielskiej. Przeszła przez karierę wyścigową, a potem była matką rozpłodową. Wykupiłam ją od handlarza kiedy miała iść na rzeź. Obecnie jest na emeryturze, oddana w dożywotnią dzierżawę do znajomego mojej trenerki sporo km ode mnie , na szczęście wiem że jest szczęśliwa i nikt jej już nigdy nie skrzywdzi i to mnie cieszy, a los pokaże może nowego konia kupię. Co do męża to jest młodszy ode mnie o rok i pracuje bardzo ciężko, bo po ziemią. Jest górnikiem. Cytat:
nic się nie martw, będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to tygodnie faktycznej ciąży, przynajmniej mi tak wychodzi. przecież beta nie pokaże 1 tygodnia ciąży liczonej od ostatniej miesiączki, ale 1 tydzień rzeczywistej ciąży już owszem. generalnie chyba trzeba zaufać swojemu laboratorium i jego normom, byle się mieścić w przedziałach i będzie ok. |
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ważne, żeby przyrosła w granicach 100% w ciągu dwóch dni. U mnie było nawet ponad 100%.
|
|
|
|
#247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mokkamasz racje normalny to 60% ale czesto jest wiekszy, dopiero jak mniejszy to mozna sie martwic ![]() Cytat:
![]() Taka sama kreska na teście wyszła w poprzedniej ciazy i przy twoich normach miałam 101 i taka sama w tej gdzie przy innych normach 35 wiec to ma duze znaczenie a testy robiłam takie sameDziewczyny zaraz ide do lekarza, trzymajcie kciuki!!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-17 o 08:43 |
||
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też zaraz do lekarza... |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie marcowo-kwietniowe
i z wielką radością przyłączam się do waszego grona Dzisiaj rano zobaczyłam na teście dwie grube czerwone kreski. Z moich obliczeń wynika że to 5-ty tydzień, a termin porodu wypada na 17.03.2013. |
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za starające się
![]() Dziewczyny, a robiłyście sobie badania na toksoplazmozę? Ja idę w poniedziałek do gin. to poproszę go o zrobienie tego badania. Mam w domu koty i postraszyli mnie, że mogły mnie zarazić... Oby nie! |
|
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Długo zwlekałam ze zrobieniem testu, ze strachu, że wynik nie będzie po mojej myśli. Okazał się pozytywny, a ja nie mogę w to uwierzyć. ![]() Mam niedosyt wiedzy, bo to moja pierwsza ciaża. Czy wam też w piątym tygodniu dopisywał apetyt? Ja zauwazyłam wyraźny wzrost apetytu, objadam się filetami z makreli w sosie pomidorowym na zmianę ze śledziami w zalewie octowej (codziennie od tygodnia!). Dziecko mierzy kilka mm, a mój brzuch(piersi zresztą też) wyraźnie powiększył się, tzn. z płaskiego stał się wzdęty. |
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam wszystkie nowe mamusie
Powiem wam że na wątku marcowo-kwietniowym jestem po raz 2 Tyle że córa jest kwietniowa a teraz wychodzi mi marcowo. Mąż mi strzelił prezent na okrągłe urodziny A no właśnie widzę że ja tu najstarsza chyba będę![]() Leonikowa jeśli chodzi o kremy na rozstępy to w 1 ciaży wogóle sie nie smarowałam i nic nie maiłam ale chyba teraz sie w coś zaopatrze![]() Strippi ja też mam córeczke Julie ![]() monika.g, Luna dajcie znać jak po wizycie u lekarza ![]() Vivvien witaj, gratulacje Za to w pracy cały czas jestem głodna
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-07-17 o 10:57 |
|
|
|
|
#254 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dajcie odrazu znać Cytat:
![]() Cytat:
a tak pozatym dziś mam - 7 TYDZIEŃ co do czegoś o sobie proponowałam więc też coś napisze: Nazywam się Dagmara mam jeszcze 23 lata choć rocznikowo 24 Od 14.04.12r jestem mężatką. Mieszkamy od ponad roku we Wrocławiu bo mąż tu ma prace, rodzice moi mieszkają w Opolu więc bywam tam dosyć często no pomijając wakacje. Studiuje w Katowicach Psychologię od października będzie to 5 rok więc już końcówka. W sierpniu mam jeszcze do zaliczenia praktyki w Opolu więc trochę i tam pobędę. To moja druga ciąża, pierwsza była niecały rok temu i miała się zakończyć też na wątku marcowo-kwietniowym niestety zakończyła się w 8 tyg ciąży. Ale teraz jest inaczej jest serduszko więc wierzę, że wszystko będzie dobrze No to chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
no co do apetytu to u mnie przeciwnie ale już jakoś z każdym dniem sie lepiej czuje
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro mam kolejną wizytę! Nie mogę się już doczekać, a jednocześnie trochę się boję czy na pewno będzie wszystko w porządku. Badania wszystkie mam dobre w normie. Ostatnio nie było jeszcze serduszka. Mam nadzieję, że teraz będzie pięknie biło
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#257 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niedługo w zadnych spodniach nie dopnę się.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Liwka to widze że obie mamy jutro wizyty
Na pewno będzie dobrzea jak lublisz pomidory to ja uwielbiam sałatke taką: pomidory pokrojone, czosnek w kosteczke do tego tak sporo, starty żółty ser i szczypiorek i do tego majonez całe lato mogę to zajadać
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() To i może ja parę słówek o sobie powiem ![]() Mam na imię Agata, lat 30. Szczęśliwa mężatka od 03.09.2011r. To moje drugie małżeństwo, pierwsze było w 2009 r stąd znamy się ze Strippi Jednak ten epizod nie trwał długo, bo tylko 3 m-ce, wzięliśmy rozwód, a potem poznałam mojego obecnego cudownego, najukochańszego mężula Także nie ma tego złego...Na początku tego roku kupiliśmy mieszkanie (oczywiście na kredyt) - mieszkamy w Józefosławiu pod Warszawą. Więc przyszedł czas na dzidzię...to była nasza druga próba i się udało, dwie kreseczki się pojawiły. Teraz obydwoje z niecierpliwością i lekką obawą czekamy, żeby nasz fasolek zdrowo rósł ![]() Przez kilka dobrych lat moje życie było związane z muzyką i śpiewaniem, jednak od jakiegoś czasu juz się tym nie zajmuję. To tak w szybkim skrócie.
|
|
|
#260 | |||
|
Zakorzenienie
|
No więc gdyby nie wynik HCG lekarz by nie zauwazył, ale mowi że jakby sie uparł no to kropeczka jest, ale nie ma sie co dziwic bo 2-3 tydz to tak powinno własnie wyglądać
Torbiel jest jedna, druga pęknięta ale to normalne mam sie tym nie przejmować. Ogolnie bardzo dobrze zareagował że jestem w ciąży co mnie zdziwiło ![]() Musze lecieć do endokrynologa w czwartek, no i te kardiolipidowe bedziemy powtarzać badania. Narazie mocz itd. Założyli mi karte ciąży pierwszy raz, bardzo mnie to podbudowała ale położna stwierdziła że mi da na nastepnej wizycie za 2 tyg Ogolnie jestem zadowolona Termin na 24 marzec-Narodowy Dzień Życia ![]() Cytat:
Cytat:
Takie podstawowe to badanie jest ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Powodzenia Mamusie!
![]() ja byłam u gina w ubiegłym tygodniu i odesłał mnie z receptą na lutinę ale wkurzyłam sie na niegoCytat:
|
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie, jestem Anka- przedwczoraj test pokazał dwie kreski, dziś debrałam bete hcg z wynikiem 1060 mlU/ml
![]() Czy zechcecie przyjąć mnie do swojego grona? To moja druga ciąża, mam już prawie dwuletniego synka. Na razie mam sporo obaw, jak dam sobie rade z dwójką maluchów Oby i tym razem obyło sie bez wiekszych ciążowych dolegliwości- za pierwszym razem do ostatnich dni czułam sie świetnie, czego teraz i Wam wszystkim życze Według kalkulatorów termin wypada na 20.03.2013. |
|
|
|
|
#263 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Gratulacje!!! ja mam termina z kalkulatora na 17.03- tydzień różnicy ![]() Też lecę w tym tygodniu do endo , bo mam hashi i musi mi skontrolować poziom TSH. Z powodu tej choroby trochę jestem przewrażliwiona, bo słyszałam że często poronienia zdarzają się. A jeśli chodzi badanie na toxo i inne to zauważyłam że lekarze w moim regionie strasznie oszczędni i pewni kit nam wciskają albo nie wyrabiają sie w puli jaką mają z NFZ ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Ja tez dzisiaj tu dołączyłam, wysyp marcówek ![]() Fajnie , że twój synek będzie miał rodzeństwo. u mnie to pierwsza ciąża. a czy będzie druga , to będzie zależało od tego , czy finanse pozwolą. |
||
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Luna0 fajny termin masz(:
ją wam powiem że nie mam większego apetytu... a ni mdłościłości jak już o tym mówimy. Jeżeli o mnie chodzi.... mam 21 lat(skończę 22 zanim się dziecko urodzi) mieszkam w Holandii od 8 lat i tu też pracuje, dziecko co prawda nie planowane ale chciane jak najbardziej(:
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_______________ byłam u lekarza, dostałam luteinę 2x1 i Asmag B 3x1, mam zrobić badania i jeszcze w tym tygodniu przyjść pokazać je to mi założy kartę ciąży. usg nie miałam bo za wcześnie (wtedy też było za wcześnie, a potem nagle za późno..), na usg mam się umówić na następnej wizycie, pewnie jakoś na koniec lipca. |
||
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja musze brać luteine 3x2, tamtym razem bralam 3x1 Ja miałam dziś mimo wszystko USG i faktycznie prawie nie było widać wie to zrozumiałe, za 2 tyg może przynajmniej bedzie pęcherzyk porządny Co do brzucha to mi wypina tak jak w tamtej ciazy czyli odrazu.. I już musze ukrywać... tym bardziej że w ciąży nie da się wciągnąć, przynajmniej ja nie moge a ze jestem szczupla to wystajacy brzuszek widać No i brzuch piwny jeszcze jest wiec tym bardziej
|
||
|
|
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie od strony finansowej to właśnie kiepski czas- czekamy na decyzje o dotacji i zakładamy firme, ja jestem na wychowawczym.. Chciałam jak najbardziej zaangażować sie w pomoc ukochanemu. Nie planowaliśmy teraz kolejnego dziecka, ale zawsze marzyłam o niewielkiej różnicy wieku miedzy dziećmi. Bedzie trzeba zacisnąć pasa i cieszyć sie z tego, co sie ma. (klawiatura mi szaleje i co chwile odmawia polskich znakow, sory )
|
|
|
|
|
|
#268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wow już terminy na 24 marca niedługo kwietniówki zaczną dołączać Cytat:
![]() no mnie też już zaczyna brzuch cisnąć i spodnie cisną nie wiem czy większych szukać czy za ciążowymi się rozglądać. narazie getry.
|
|
|
#269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) karta ciąży to coś cudownego, ja na swoją patrzyłam jeszcze co chwilę przez kilka dni po założeniu ) Termin masz idealny - Narodowy Dzień Życia czyli musi się udać![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
w którym jesteś tygodniu i która to jutro Twoja wizyta? moja druga - 8 tydzień
|
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Sama jestem ciekawa, bo jak pójdą na betę to jednak chciałabym wiedzieć czy mam patrzeć na normy dla 3/4 tyg czy 5/6

Coś mnie tknęło i zrobiłam dziś test ciążowy. Właściwie trzy testy- na wszystkich dwie kreseczki. Teraz muszę wybrać się do lekarza, żeby to potwierdzić. Jestem szczęśliwa i przerażona zarazem
gratulacje! 
Na razie tak nie oficjalnie natomiast w środę mam nadzieję już pełną parą

, na szczęście wiem że jest szczęśliwa i nikt jej już nigdy nie skrzywdzi i to mnie cieszy, a los pokaże może nowego konia kupię. 

ale chyba teraz sie w coś zaopatrze
Za to w pracy cały czas jestem głodna
05.07.2008 
całe lato mogę to zajadać