Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 20:53   #241
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziwne normy. ja na wynikach miałam takie:
Ciaża:
1,3-2 tydzien: 16-156
2-3 tydzien: 101-4870
3-4 tydzien: 1110-31500
4-5 tydzien: 2560-82300
5-6 tydzien: 23100-151000
6-7 tydzien: 27300-233000
7-11 tydzien: 20900-291000
12 tydzien: 16684-127939
13 tydzien: 10743-89074
14 tydzien: 7895-70818
15 tydzien: 6210-69173
16 tydzien: 5730-54585
17 tydzien: 5267-57656
18 tydzien: 3180-51360
19 tydzien: 5879-5583
20 tydzien: 1234-45771
21-39 tydzien: 2700-78100
ale to zależy też od jednostek, jakie masz jednostki na tej rozpisce?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 20:56   #242
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciaża:
Tylko zasadnicze pytanie - czy to są tygodnie faktycznej ciąży czy liczonej od ostatniej miesiączki? Może w każdym laboratorium jest inaczej Sama jestem ciekawa, bo jak pójdą na betę to jednak chciałabym wiedzieć czy mam patrzeć na normy dla 3/4 tyg czy 5/6
Stary 2012-07-16, 21:07   #243
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cześć gaduły kochane

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie staraliśmy się z mężem o dziecko, a chyba i tak nam wyszło Coś mnie tknęło i zrobiłam dziś test ciążowy. Właściwie trzy testy- na wszystkich dwie kreseczki. Teraz muszę wybrać się do lekarza, żeby to potwierdzić. Jestem szczęśliwa i przerażona zarazem
Super!! gratulacje, to normalne że jesteś i przerażona i szczęśliwa, obawy jeszcze wiele wiele razy będą Ci towarzyszyć, a pod koniec dziwne sny związane z tymi obawami.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
[/COLOR]dziewczyny dzisiaj mój chopek zakupił magiczny krem przeciw rozstępom, mam nadzieję, że coś pomoże bo za tą cenę miałabym 2 fajne bluzki.... dziewczyny, a jakie wy macie doświadczenia???? czy te kremy coś pomagają ???
mi pomogło, w 1 ciąży brzuch wyszedł mi dopiero pod koniec 8 miesiąca i kilka się pojawiło, ale nie sporo, smarowałam potem i zrobiły się w kolorze skóry i nie widać już, jedynie pod słońce, ale kto teraz chodzi z gołym brzuchem na wierzchu

Cytat:
Napisane przez Diana220 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
I ja chciałabym do Was dołączyc. Tydzien temu bylam u ginekologa robic cytologie i pytalam sie czy powinnam sie martwic, ze 5 miesiecy sie staramy i nic.. po paru dniach zaczelam sie dziwnie czuc, zrobilam we wtorek test i wyszly dwie krechy wierzyc mi sie nie chciało.. w piatek poszlam po wyniki i pani doktor potwierdzila, że jestem w ciązy. Ale jeszcze malo widać. 25 ide na USG wiec mam nadzieje ze juz wiecej sie dowiem

Ja mialam przez jakies 4 dni straszne bole krzyza promieniujace do ud, spac nie moglam w nocy, na poczatku nie wiazalam tego z ciaza, ale potem doczytalam sie ze troche kobiet tak ma na początku, wy mialyscie cos takiego? Ciesze sie ze poki co mi przeszlo

Pozdrawiam wszystkie przyszle i juz obecne mamy
witaj z nami gratulacje!
3mam kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A mam do Was wszystkich pytanie, bo wiem, że większość z Was ma swoją pierwszą wizytę w ciąży za sobą Jak wygląda wtedy usg? Czy już jest przez powłoki brzuszne, czy jeszcze wtedy gin sobie tam miącha?
USG jest dopochwowe do ok 12 tyg, w 12 tyg robi się dopochwowe i brzuszne, to jest najważniejsze usg bo genetyczne.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Btw dziewczyny czy w ciąży można jeść sushi? Bo różne opinie słyszałam a sushi uwielbiam... Ja sama myślę że w sumie wegetariańskie lub z gotowanymi krewetkami lub paluszkami krabowymi nie powinno zaszkodzić ale pewności nie mam...
z tego co wiem, to nie powinno się jeść

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
A mogę i ja do was dołączyć Na razie tak nie oficjalnie natomiast w środę mam nadzieję już pełną parą

Najlepsze jest to że po raz drugi trafiam na wątek marcowo-kwietniowy

Strippi mam taką propozycje może do lusty dopisujmy jeszcze miasto albo województwo może trafi nas się kilka z tej samej okolicy
Co wy na to dziewczyny?
możemy wpisywać tylko, żeby potem zmieściły się jeszcze inne dane takie jak imiona.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Właśnie zrobiłam 3 testy i są pozytywne! Jeszcze w to nie wierze
Ostatnio miałam dołączyć do styczniówek ale czekałam i niestety nie zdążyłam..
Teraz nie mam zamiaru gdybać czy zapeszać i nie czekam tylko dołączam bo wierze że tym razem się uda!
za niedługo jade na bete
super!! gratulacje
3mam kciuki! UDA SIĘ!

Cytat:
Troszke ochłonełam wiec napisze wiecej o sobie
Wiec w kwietniu zaszłam w planowaną ciaże w 1cs ale nistety w 10 tc moj aniołek obumarł.. Teraz jestem 2 mies po # i mieliśmy jeszcze z miesiac poczekac, ale źle obliczyłam dni płodne no i są dwie kreski
Teraz strasznie się boje ponieważ pare dni temu wyszło ze mam chorą tarczyce co jest czesto powodem #.. No i jutro ide do gina. To będzie ciężka wizyta bo on jeszcze nie wie nic o mojej tarczycy, a że bardzo mu zalezy na moim zdrowiu (sasiad) to pewnie nie bedzie zadowolony z naszej "wpadki", w czwartek ide do endokrynologa i mimo tych wszystkich komplikacji wierze ze tym razem bedzie dobrze!
No i za tydzien lece z TŻ do Londynu co pewnie też nie bardzo wskazane ale trudno.. O tamtą ciąże dbałam i chuchałam a i tak nic z tego nie wyszło więc w tej chyba już tak nie będę panikować. Musi być dobrze i już!
bardzo mocno 3mam kciuki za Ciebie i Twoją fasolkę. Będzie dobrze, musi!
Cytat:
Wróciłam z wyniekiem bety
35,3 mlU więc niezbyt duża ale w szpitalu jakieś zanizone normy mają
3 tydz ciazy (5,8-71,2) najważniejsze że się miesze w normię
super

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Po wizycie w sumie ok.. pęcherzyk jest, ale serduszka jeszcze nie widać, bo ciąża młodsza ( gin powiedziała, że to przez mój ostatni 31 dniowy cykl.. )
mam się nie martwić i na następną wizytę przyjść 20 sierpnia..
brawo za pęcherzyk serduszko będzie przy następnej wizycie, u mnie też nie było jeszcze przy 1 wizycie

Dziewczyny co do znieczulenia u dentysty to jak najbardziej można i nic nie będzie maluszkowi jedynie zdjęć nie można wykonywać.

Co do badania dopochwowego przy mężu, to przy 1 ciąży był ze mną od początku, niczym się nie przejmowałam, a maż też nie patrzył tam, tylko stał koło mojego ramienia i patrzył w ekran.
To samo będzie przy porodzie, mój mąż nic nie widział, a położna zapytała czy mąż może zobaczyć główkę dziecka, to ja powiedziałam, że nie hehehe więc przy porodzie nic a nic nie widział
Stary 2012-07-16, 21:13   #244
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

dziewczyny juz nas coraz wiecej moze kazda by tak cos wiecej o sobie napisala? widze kilka mam ma juz doswiadczenie z dziecmi wiec liczymy tez na jakies madre rade, sprawdzone sposoby.
Jeśli coś o nas to chętnie
Mam na imię Marta i mam 27 lat. Za 2 dni mam 3 rocznicę ślubu, a dokładnie 18.07, kiedy to zleciało . Jestem mamą 2 i pół rocznej Julii Obecnie nie pracuję, ze względu na zagrożenie ciąży musiałam zrezygnować z pracy. Moją wielką miłością i całym życiem są konie. Jeżdżę konno kilka lat. Moja córcia dziedziczy pasję po mnie więc jestem mega szczęśliwa. Mój mąż też kiedyś jeździł konno, ale teraz jak on to mówi "musi ktoś być rozsądny w tej rodzinie " hehe
Mam swojego konia, ma na imię Alcoa i jest pełnej krwi angielskiej. Przeszła przez karierę wyścigową, a potem była matką rozpłodową. Wykupiłam ją od handlarza kiedy miała iść na rzeź. Obecnie jest na emeryturze, oddana w dożywotnią dzierżawę do znajomego mojej trenerki sporo km ode mnie , na szczęście wiem że jest szczęśliwa i nikt jej już nigdy nie skrzywdzi i to mnie cieszy, a los pokaże może nowego konia kupię.
Co do męża to jest młodszy ode mnie o rok i pracuje bardzo ciężko, bo po ziemią. Jest górnikiem.

Cytat:
Napisane przez Bindi Pokaż wiadomość
Witam i ja i bardzo się cieszę, że mogę do Was dołączyć
9.07 dokładnie w naszą pierwszą rocznicę ślubu wykonałam test ciążowy, potem drugi i...niedowierzanie. Od razu pobiegłam po prezent dla męża - maleńkie buciki. Bardzo się cieszymy, bo lekarze nie dawali dużych szans na szybkie poczęcie a udało się od razu
Ciążę potwierdziłam jeszcze kolejnym testem i betąHCG z krwi, ale do lekarza idę dopiero w przyszły poniedziałek
Z kalendarza wyszła mi data porodu na 28.03 ale zobaczymy co powie gin
Bardzo się cieszę, ale również obawiam ze względu na mojego mięśniaka macicy, z powodu którego zdecydowaliśmy się nie odkładać ciąży. Ale jestem dobrej myśli bo najważniejsze jest myślenie pozytywne
Ściskam Was mocno Mamusie i 3mam kciuki za szczęśliwe ciąże!!!
super witaj z nami mamuśko
nic się nie martw, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
monika ; bindi gratuluje!!

Ja odebralam wczoraj wyniki bety Potwierdzaja 5 tydzien wtorek gin ...

Za dwa tygodnie mamy jechac na wakacje mam nadz ze nie bedzie widzial przeciwskazan ....
brawooo super

Cytat:
witajcie dziewczyny

To i ja się do Was chętnie przyłączę
Test zrobiłam wczoraj po poludniu i moim oczom ukazały się piękne II kreseczli Dziś jeszcze poprawiłam innym testem i jest piękna gruba krecha testowa - grubsza od kontrolnej
Wg kalkulatora termin porodu wypada na 21 marca
A dzidziusia sobie poczęliśmy dokładnie w 3cią rocznicę ślubu Najcudowniejszy prezent jaki mogliśmy sobie wymarzyć, bo o dzidziusia staraliśmy się dość długo

Dragusia, Liwka, widzę, że już tu jesteście Strasznie się cieszę, że ten wątek okazał się również i moim wątkiem
witaj witaj
gratulacje
Stary 2012-07-16, 21:20   #245
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ale to zależy też od jednostek, jakie masz jednostki na tej rozpisce?
nie pomyślałam o jednostkach. u mnie jest mUI/ml

Cytat:
Tylko zasadnicze pytanie - czy to są tygodnie faktycznej ciąży czy liczonej od ostatniej miesiączki? Może w każdym laboratorium jest inaczej Sama jestem ciekawa, bo jak pójdą na betę to jednak chciałabym wiedzieć czy mam patrzeć na normy dla 3/4 tyg czy 5/6
jak dla mnie to tygodnie faktycznej ciąży, przynajmniej mi tak wychodzi. przecież beta nie pokaże 1 tygodnia ciąży liczonej od ostatniej miesiączki, ale 1 tydzień rzeczywistej ciąży już owszem. generalnie chyba trzeba zaufać swojemu laboratorium i jego normom, byle się mieścić w przedziałach i będzie ok.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 21:29   #246
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja robiłam Betę dwa razy, żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta. Za pierwszym razem wyszedł 4 tydzień a za dwa dni norma już dla 5-6 tygodnia Ważne, żeby przyrosła w granicach 100% w ciągu dwóch dni. U mnie było nawet ponad 100%.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-16, 21:41   #247
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dla mnie to tygodnie faktycznej ciąży, przynajmniej mi tak wychodzi. przecież beta nie pokaże 1 tygodnia ciąży liczonej od ostatniej miesiączki, ale 1 tydzień rzeczywistej ciąży już owszem. generalnie chyba trzeba zaufać swojemu laboratorium i jego normom, byle się mieścić w przedziałach i będzie ok.
z tych norm co wczesniej wkleiłas to faktycznie by wynikało że dotyczą tygodni liczonych od zapłodnienia, bo zaczynaja się od 1,3 tygodnia Ale spotkałam się też z innymi normami, które zaczynają się od 3-4 tyg. - więc może te są od ostatniej @?
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja robiłam Betę dwa razy, żeby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta. Za pierwszym razem wyszedł 4 tydzień a za dwa dni norma już dla 5-6 tygodnia Ważne, żeby przyrosła w granicach 100% w ciągu dwóch dni. U mnie było nawet ponad 100%.
Uhmm, to prawda, super jak przyrastaa około 100% po 2 dniach, ale gdzieś wyczytałam, że minimalny przyrost to 60% i dopiero jesli mniej przyrasta to można się zacząć martwić
Stary 2012-07-17, 08:42   #248
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
LunaO gratulacje kochana! mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze!
Liwka jak dobrze ze sie spotykamy !

Mokkamasz racje normalny to 60% ale czesto jest wiekszy, dopiero jak mniejszy to mozna sie martwic

Cytat:
Ciaża:
Kochana ja w innym labolatorium mam takie normy jak Ty! Wydaje mi sie ze w szpitalu poprostu są inne. I te co Ty to tydz ciąży od zapłodnienia tak mi Panie tłumaczyły a w szpitalu to nie wiem
Taka sama kreska na teście wyszła w poprzedniej ciazy i przy twoich normach miałam 101 i taka sama w tej gdzie przy innych normach 35 wiec to ma duze znaczenie a testy robiłam takie same

Dziewczyny zaraz ide do lekarza, trzymajcie kciuki!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-07-17 o 08:43
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 09:58   #249
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Kochana ja w innym labolatorium mam takie normy jak Ty! Wydaje mi sie ze w szpitalu poprostu są inne. I te co Ty to tydz ciąży od zapłodnienia tak mi Panie tłumaczyły a w szpitalu to nie wiem
Taka sama kreska na teście wyszła w poprzedniej ciazy i przy twoich normach miałam 101 i taka sama w tej gdzie przy innych normach 35 wiec to ma duze znaczenie a testy robiłam takie same

najważniejsze, że mieścisz się w normach, jakie by one nie były

ja też zaraz do lekarza...
Stary 2012-07-17, 10:09   #250
vivvien
Raczkowanie

Witam Mamusie marcowo-kwietniowe
i z wielką radością przyłączam się do waszego grona

Dzisiaj rano zobaczyłam na teście dwie grube czerwone kreski. Z moich obliczeń wynika że to 5-ty tydzień, a termin porodu wypada na 17.03.2013.
Stary 2012-07-17, 10:13   #251
Villga
Zadomowienie

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za starające się

Dziewczyny, a robiłyście sobie badania na toksoplazmozę? Ja idę w poniedziałek do gin. to poproszę go o zrobienie tego badania. Mam w domu koty i postraszyli mnie, że mogły mnie zarazić... Oby nie!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 10:40   #252
vivvien
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za starające się

Dziewczyny, a robiłyście sobie badania na toksoplazmozę? Ja idę w poniedziałek do gin. to poproszę go o zrobienie tego badania. Mam w domu koty i postraszyli mnie, że mogły mnie zarazić... Oby nie!
Bardzo ważne badanie, ale podobno trzeba za nie zapłacić, bo ginekolodzy nie mają refundacji na nie. Słyszałam, że refundowane badanie na toksoplazmozę może zlecić jedynie lekarz chorób zakaźnych. U Was też tak jest?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Długo zwlekałam ze zrobieniem testu, ze strachu, że wynik nie będzie po mojej myśli. Okazał się pozytywny, a ja nie mogę w to uwierzyć.
Mam niedosyt wiedzy, bo to moja pierwsza ciaża. Czy wam też w piątym tygodniu dopisywał apetyt? Ja zauwazyłam wyraźny wzrost apetytu, objadam się filetami z makreli w sosie pomidorowym na zmianę ze śledziami w zalewie octowej (codziennie od tygodnia!). Dziecko mierzy kilka mm, a mój brzuch(piersi zresztą też) wyraźnie powiększył się, tzn. z płaskiego stał się wzdęty.
Stary 2012-07-17, 10:53   #253
Malpka
Zakorzenienie

hej witam wszystkie nowe mamusie

Powiem wam że na wątku marcowo-kwietniowym jestem po raz 2 Tyle że córa jest kwietniowa a teraz wychodzi mi marcowo. Mąż mi strzelił prezent na okrągłe urodziny A no właśnie widzę że ja tu najstarsza chyba będę

Leonikowa jeśli chodzi o kremy na rozstępy to w 1 ciaży wogóle sie nie smarowałam i nic nie maiłam ale chyba teraz sie w coś zaopatrze

Strippi ja też mam córeczke Julie tylko moja ciut starsza

monika.g, Luna dajcie znać jak po wizycie u lekarzaja mam dopiero jutro wizyte

Vivvien witaj, gratulacje a u mnie z apetytem to różnie jak jestem w domu to wcale nie mam czasu jesć a dopiero wieczorem się objem a potem jestem zła na siebie Za to w pracy cały czas jestem głodna
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-07-17 o 10:57
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 10:59   #254
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

dajcie odrazu znać
Cytat:
Napisane przez vivvien Pokaż wiadomość
Witam Mamusie marcowo-kwietniowe
i z wielką radością przyłączam się do waszego grona

Dzisiaj rano zobaczyłam na teście dwie grube czerwone kreski. Z moich obliczeń wynika że to 5-ty tydzień, a termin porodu wypada na 17.03.2013.
witamy i gratulujemy
Cytat:
ja robilam niecaly rok temu i bylo że nie przechodziłam toxo. teraz tez mam zapisane i do 9 sierpnia musze zrobić bo wtedy mam kolejna wizyte u mojej pani ginekolog.
a tak pozatym dziś mam - 7 TYDZIEŃ

co do czegoś o sobie proponowałam więc też coś napisze:

Nazywam się Dagmara mam jeszcze 23 lata choć rocznikowo 24
Od 14.04.12r jestem mężatką. Mieszkamy od ponad roku we Wrocławiu bo mąż tu ma prace, rodzice moi mieszkają w Opolu więc bywam tam dosyć często no pomijając wakacje. Studiuje w Katowicach Psychologię od października będzie to 5 rok więc już końcówka. W sierpniu mam jeszcze do zaliczenia praktyki w Opolu więc trochę i tam pobędę. To moja druga ciąża, pierwsza była niecały rok temu i miała się zakończyć też na wątku marcowo-kwietniowym niestety zakończyła się w 8 tyg ciąży. Ale teraz jest inaczej jest serduszko więc wierzę, że wszystko będzie dobrze No to chyba tyle

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Bardzo ważne badanie, ale podobno trzeba za nie zapłacić, bo ginekolodzy nie mają refundacji na nie. Słyszałam, że refundowane badanie na toksoplazmozę może zlecić jedynie lekarz chorób zakaźnych. U Was też tak jest?

Długo zwlekałam ze zrobieniem testu, ze strachu, że wynik nie będzie po mojej myśli. Okazał się pozytywny, a ja nie mogę w to uwierzyć.
Mam niedosyt wiedzy, bo to moja pierwsza ciaża. Czy wam też w piątym tygodniu dopisywał apetyt? Ja zauwazyłam wyraźny wzrost apetytu, objadam się filetami z makreli w sosie pomidorowym na zmianę ze śledziami w zalewie octowej (codziennie od tygodnia!). Dziecko mierzy kilka mm, a mój brzuch(piersi zresztą też) wyraźnie powiększył się, tzn. z płaskiego stał się wzdęty.
mi przepisał normalnie ginekolog i nie płacilam. dziwne.
no co do apetytu to u mnie przeciwnie ale już jakoś z każdym dniem sie lepiej czuje

Stary 2012-07-17, 11:36   #255
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Ja nie mam w ogóle apetytu. Jem bo muszę, bo inaczej nasilają się mdłości. Moja dieta stała się dość uboga. Jedyne na co mam ochotę to pomidory. Mięsa nie jadłam już chyba ponad tydzień. Mój brzuch też wzdęty więc chyba tak ma być

Jutro mam kolejną wizytę! Nie mogę się już doczekać, a jednocześnie trochę się boję czy na pewno będzie wszystko w porządku. Badania wszystkie mam dobre w normie. Ostatnio nie było jeszcze serduszka. Mam nadzieję, że teraz będzie pięknie biło

Stary 2012-07-17, 11:41   #256
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liwkao Pokaż wiadomość
jutro mam kolejną wizytę! Nie mogę się już doczekać, a jednocześnie trochę się boję czy na pewno będzie wszystko w porządku. Badania wszystkie mam dobre w normie. Ostatnio nie było jeszcze serduszka. mam nadzieję, że teraz będzie pięknie biło
napewno

Stary 2012-07-17, 11:43   #257
vivvien
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie mam w ogóle apetytu. Jem bo muszę, bo inaczej nasilają się mdłości. Moja dieta stała się dość uboga. Jedyne na co mam ochotę to pomidory. Mięsa nie jadłam już chyba ponad tydzień. Mój brzuch też wzdęty więc chyba tak ma być
Zazdroszczę, ze mnie zrobił się głodożerca niedługo w zadnych spodniach nie dopnę się.

Cytat:
Jutro mam kolejną wizytę! Nie mogę się już doczekać, a jednocześnie trochę się boję czy na pewno będzie wszystko w porządku. Badania wszystkie mam dobre w normie. Ostatnio nie było jeszcze serduszka. Mam nadzieję, że teraz będzie pięknie biło
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie OK!
Stary 2012-07-17, 12:00   #258
Malpka
Zakorzenienie

Liwka to widze że obie mamy jutro wizyty Na pewno będzie dobrze
a jak lublisz pomidory to ja uwielbiam sałatke taką:
pomidory pokrojone, czosnek w kosteczke do tego tak sporo, starty żółty ser i szczypiorek i do tego majonez całe lato mogę to zajadać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:12   #259
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
To i może ja parę słówek o sobie powiem
Mam na imię Agata, lat 30. Szczęśliwa mężatka od 03.09.2011r. To moje drugie małżeństwo, pierwsze było w 2009 r stąd znamy się ze Strippi Jednak ten epizod nie trwał długo, bo tylko 3 m-ce, wzięliśmy rozwód, a potem poznałam mojego obecnego cudownego, najukochańszego mężula Także nie ma tego złego...Na początku tego roku kupiliśmy mieszkanie (oczywiście na kredyt) - mieszkamy w Józefosławiu pod Warszawą. Więc przyszedł czas na dzidzię...to była nasza druga próba i się udało, dwie kreseczki się pojawiły. Teraz obydwoje z niecierpliwością i lekką obawą czekamy, żeby nasz fasolek zdrowo rósł
Przez kilka dobrych lat moje życie było związane z muzyką i śpiewaniem, jednak od jakiegoś czasu juz się tym nie zajmuję.
To tak w szybkim skrócie.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:15   #260
Luna0
Zakorzenienie

No więc gdyby nie wynik HCG lekarz by nie zauwazył, ale mowi że jakby sie uparł no to kropeczka jest, ale nie ma sie co dziwic bo 2-3 tydz to tak powinno własnie wyglądać Torbiel jest jedna, druga pęknięta ale to normalne mam sie tym nie przejmować. Ogolnie bardzo dobrze zareagował że jestem w ciąży co mnie zdziwiło
Musze lecieć do endokrynologa w czwartek, no i te kardiolipidowe bedziemy powtarzać badania. Narazie mocz itd.
Założyli mi karte ciąży pierwszy raz, bardzo mnie to podbudowała ale położna stwierdziła że mi da na nastepnej wizycie za 2 tyg
Ogolnie jestem zadowolona

Termin na 24 marzec-Narodowy Dzień Życia

Cytat:
najważniejsze, że mieścisz się w normach, jakie by one nie były

Dawaj znać po wizycie, trzymam kciuki!!

Cytat:
Bardzo ważne badanie, ale podobno trzeba za nie zapłacić, bo ginekolodzy nie mają refundacji na nie. Słyszałam, że refundowane badanie na toksoplazmozę może zlecić jedynie lekarz chorób zakaźnych. U Was też tak jest?[COLOR="Silver"]
Ja w pierwszej ciazy mialam normalnie na fundusz Takie podstawowe to badanie jest

Cytat:

Liwka trzymam kciuki!! U mnie narazie kropeczka wiec daleko do serduszka

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-17, 12:20   #261
vivvien
Raczkowanie

Cytat:
Powodzenia Mamusie!
ja byłam u gina w ubiegłym tygodniu i odesłał mnie z receptą na lutinę kazał przyjść za 3 tygodnie. oczywiście luteiny nie kupiłam, bo po co skoro byłam przekonan że jestem w ciaży ale wkurzyłam sie na niego
Cytat:
Liwka a jak lublisz pomidory to ja uwielbiam sałatke taką:
pomidory pokrojone, czosnek w kosteczke do tego tak sporo, starty żółty ser i szczypiorek i do tego majonez całe lato mogę to zajadać
Mi z kolei majonez nie podchodzi (zemdliłoby mnie), lubię ostre smaki
Stary 2012-07-17, 12:22   #262
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cześć mamusie, jestem Anka- przedwczoraj test pokazał dwie kreski, dziś debrałam bete hcg z wynikiem 1060 mlU/ml
Czy zechcecie przyjąć mnie do swojego grona?
To moja druga ciąża, mam już prawie dwuletniego synka. Na razie mam sporo obaw, jak dam sobie rade z dwójką maluchów
Oby i tym razem obyło sie bez wiekszych ciążowych dolegliwości- za pierwszym razem do ostatnich dni czułam sie świetnie, czego teraz i Wam wszystkim życze
Według kalkulatorów termin wypada na 20.03.2013.
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:28   #263
vivvien
Raczkowanie

Cytat:
No więc gdyby nie wynik HCG lekarz by nie zauwazył, ale mowi że jakby sie uparł no to kropeczka jest, ale nie ma sie co dziwic bo 2-3 tydz to tak powinno własnie wyglądać Torbiel jest jedna, druga pęknięta ale to normalne mam sie tym nie przejmować. Ogolnie bardzo dobrze zareagował że jestem w ciąży co mnie zdziwiło
Musze lecieć do endokrynologa w czwartek, no i te kardiolipidowe bedziemy powtarzać badania. Narazie mocz itd.
Założyli mi karte ciąży pierwszy raz, bardzo mnie to podbudowała ale położna stwierdziła że mi da na nastepnej wizycie za 2 tyg
[/QUOTE]
Gratulacje!!!
ja mam termina z kalkulatora na 17.03- tydzień różnicy
Też lecę w tym tygodniu do endo , bo mam hashi i musi mi skontrolować poziom TSH. Z powodu tej choroby trochę jestem przewrażliwiona, bo słyszałam że często poronienia zdarzają się.

A jeśli chodzi badanie na toxo i inne to zauważyłam że lekarze w moim regionie strasznie oszczędni i pewni kit nam wciskają albo nie wyrabiają sie w puli jaką mają z NFZ

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, jestem Anka- przedwczoraj test pokazał dwie kreski, dziś debrałam bete hcg z wynikiem 1060 mlU/ml
To moja druga ciąża, mam już prawie dwuletniego synka. Na razie mam sporo obaw, jak dam sobie rade z dwójką maluchów
Oby i tym razem obyło sie bez wiekszych ciążowych dolegliwości- za pierwszym razem do ostatnich dni czułam sie świetnie, czego teraz i Wam wszystkim życze
Witaj!!!
Ja tez dzisiaj tu dołączyłam, wysyp marcówek
Fajnie , że twój synek będzie miał rodzeństwo. u mnie to pierwsza ciąża. a czy będzie druga , to będzie zależało od tego , czy finanse pozwolą.
Stary 2012-07-17, 12:43   #264
Agnjeska
Zadomowienie

Luna0 fajny termin masz(:
ją wam powiem że nie mam większego apetytu... a ni mdłościłości jak już o tym mówimy. Jeżeli o mnie chodzi.... mam 21 lat(skończę 22 zanim się dziecko urodzi) mieszkam w Holandii od 8 lat i tu też pracuje, dziecko co prawda nie planowane ale chciane jak najbardziej(:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 12:44   #265
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Długo zwlekałam ze zrobieniem testu, ze strachu, że wynik nie będzie po mojej myśli. Okazał się pozytywny, a ja nie mogę w to uwierzyć. Mam niedosyt wiedzy, bo to moja pierwsza ciaża. Czy wam też w piątym tygodniu dopisywał apetyt? Ja zauwazyłam wyraźny wzrost apetytu, objadam się filetami z makreli w sosie pomidorowym na zmianę ze śledziami w zalewie octowej (codziennie od tygodnia!). Dziecko mierzy kilka mm, a mój brzuch(piersi zresztą też) wyraźnie powiększył się, tzn. z płaskiego stał się wzdęty.
mi apetyt dopisuje, przynajmniej na razie. brzuch też mam wzdęty, ostatnio w spodnie nie weszłam, tzn na siłę weszłam, ale nie chciałam żeby mnie tak cisnęły. piersi mi nie urosły, tylko bolą.

Cytat:
hej witam wszystkie nowe mamusie
Powiem wam że na wątku marcowo-kwietniowym jestem po raz 2 Tyle że córa jest kwietniowa a teraz wychodzi mi marcowo. Mąż mi strzelił prezent na okrągłe urodziny A no właśnie widzę że ja tu najstarsza chyba będę

monika.g, Luna dajcie znać jak po wizycie u lekarzaja mam dopiero jutro wizyte
jeśli masz okrągłe urodziny to pewnie jesteś niewiele starsza ode mnie, a masz już jedno dziecko, więc wiekiem nie masz co się przejmować.

byłam u lekarza, dostałam luteinę 2x1 i Asmag B 3x1, mam zrobić badania i jeszcze w tym tygodniu przyjść pokazać je to mi założy kartę ciąży. usg nie miałam bo za wcześnie (wtedy też było za wcześnie, a potem nagle za późno..), na usg mam się umówić na następnej wizycie, pewnie jakoś na koniec lipca.
Stary 2012-07-17, 13:24   #266
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!!
ja mam termina z kalkulatora na 17.03- tydzień różnicy
Też lecę w tym tygodniu do endo , bo mam hashi i musi mi skontrolować poziom TSH. Z powodu tej choroby trochę jestem przewrażliwiona, bo słyszałam że często poronienia zdarzają się.

A jeśli chodzi badanie na toxo i inne to zauważyłam że lekarze w moim regionie strasznie oszczędni i pewni kit nam wciskają albo nie wyrabiają sie w puli jaką mają z NFZ [COLOR="Silver"]
Tylko że ja o podwyzszonym TSH dowiedziałam się pare dni temu a czy mam hashi dopiero za tydzien bo wtedy wyniki badan.. także mozliwe ze to przez to straciłam aniołka. W czwartek ide do endokrynolog i mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze

Cytat:
mi apetyt dopisuje, przynajmniej na razie. brzuch też mam wzdęty, ostatnio w spodnie nie weszłam, tzn na siłę weszłam, ale nie chciałam żeby mnie tak cisnęły. piersi mi nie urosły, tylko bolą.

jeśli masz okrągłe urodziny to pewnie jesteś niewiele starsza ode mnie, a masz już jedno dziecko, więc wiekiem nie masz co się przejmować.

byłam u lekarza, dostałam luteinę 2x1 i Asmag B 3x1, mam zrobić badania i jeszcze w tym tygodniu przyjść pokazać je to mi założy kartę ciąży. usg nie miałam bo za wcześnie (wtedy też było za wcześnie, a potem nagle za późno..), na usg mam się umówić na następnej wizycie, pewnie jakoś na koniec lipca.
Co to jest Asmag? Magnez z witaminą B?
Ja musze brać luteine 3x2, tamtym razem bralam 3x1
Ja miałam dziś mimo wszystko USG i faktycznie prawie nie było widać wie to zrozumiałe, za 2 tyg może przynajmniej bedzie pęcherzyk porządny
Co do brzucha to mi wypina tak jak w tamtej ciazy czyli odrazu..
I już musze ukrywać... tym bardziej że w ciąży nie da się wciągnąć, przynajmniej ja nie moge a ze jestem szczupla to wystajacy brzuszek widać No i brzuch piwny jeszcze jest wiec tym bardziej

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-07-17, 13:28   #267
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Witaj!!!
Ja tez dzisiaj tu dołączyłam, wysyp marcówek
Fajnie , że twój synek będzie miał rodzeństwo. u mnie to pierwsza ciąża. a czy będzie druga , to będzie zależało od tego , czy finanse pozwolą.
Gratuluje i witam
U mnie od strony finansowej to właśnie kiepski czas- czekamy na decyzje o dotacji i zakładamy firme, ja jestem na wychowawczym.. Chciałam jak najbardziej zaangażować sie w pomoc ukochanemu.
Nie planowaliśmy teraz kolejnego dziecka, ale zawsze marzyłam o niewielkiej różnicy wieku miedzy dziećmi. Bedzie trzeba zacisnąć pasa i cieszyć sie z tego, co sie ma.

(klawiatura mi szaleje i co chwile odmawia polskich znakow, sory)
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 13:44   #268
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
całkiem fajna sałatka
Cytat:

no jeszcze wczesnie na nastepnej bedzie widac
wow już terminy na 24 marca niedługo kwietniówki zaczną dołączać
Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
witamy i gratulujemy
Cytat:
no mnie też już zaczyna brzuch cisnąć i spodnie cisną nie wiem czy większych szukać czy za ciążowymi się rozglądać. narazie getry.

Stary 2012-07-17, 14:16   #269
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Dawaj znać po wizycie, trzymam kciuki!!

Ja w pierwszej ciazy mialam normalnie na fundusz Takie podstawowe to badanie jest

Liwka trzymam kciuki!! U mnie narazie kropeczka wiec daleko do serduszka
LunaO dobrze, że lekarz zareagował pozytywnie)) karta ciąży to coś cudownego, ja na swoją patrzyłam jeszcze co chwilę przez kilka dni po założeniu ) Termin masz idealny - Narodowy Dzień Życia czyli musi się udać

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Muszę wypróbować, bo nigdy takiej nie jadłam w którym jesteś tygodniu i która to jutro Twoja wizyta? moja druga - 8 tydzień

Stary 2012-07-17, 14:27   #270
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Co to jest Asmag? Magnez z witaminą B?
Ja musze brać luteine 3x2, tamtym razem bralam 3x1
Ja miałam dziś mimo wszystko USG i faktycznie prawie nie było widać wie to zrozumiałe, za 2 tyg może przynajmniej bedzie pęcherzyk porządny
Co do brzucha to mi wypina tak jak w tamtej ciazy czyli odrazu..
I już musze ukrywać... tym bardziej że w ciąży nie da się wciągnąć, przynajmniej ja nie moge a ze jestem szczupla to wystajacy brzuszek widać No i brzuch piwny jeszcze jest wiec tym bardziej
tak, magnez z wit B. luteinę mam chyba tylko profilaktycznie, ze względu na tamto poronienie, bo dawka jest na prawdę minimalna, zwłaszcza w porównaniu z Twoją (masz 6 na dobę a ja 2)

Cytat:
no mnie też już zaczyna brzuch cisnąć i spodnie cisną nie wiem czy większych szukać czy za ciążowymi się rozglądać. narazie getry.
na ciążowe to chyba za wcześnie, w co będziesz się ubierała za 4-5 m-cy jak teraz już w ciążowe? ja mam spodnie takie, do których zawsze pasek nosiłam i teraz są akurat, a myślę, że z takim "wzdętym" brzuchem trochę pochodzę zanim zacznie rosnąć ciążowo. dzisiaj kupiłam sobie takie letnie spodnie wiązane w pasie, szerokie, ale wiązanie je reguluje, myślę, że długo w nich pochodzę. w niedzielę planuję jeszcze jechać z mężem na jakieś zakupy na targ, może zaopatrzę się w jakieś materiałowe spodnie, na wyjazd/działkę/wyjście po zakupy będą w sam raz. żeby mi tylko w nawyk nie weszło chodzenie w dresach bo jak do pracy pójdę a tak generalnie odnośnie ubrań ciążowych to ja się póki co boję kupować, jak przyjdzie czas to coś się pojawi. jedne spodnie mam, dostałam w spadku i leżą na działce, nawet do domu ich nie przywiozłam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości