|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#66001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Znowu do Was z zapytaniem, dzisiaj dzień mierzenia i jestem zaskoczona bo n-ty miesiąc z rzędu 50cm.... Jak obcięłam je we wrześniu na 47 to tak do dziś dnia mam 50 ... Wnioskuję, że to jest spowodowane kruszeniem się włosów. Tylko skąd na taką skalę kruszenie ? Czy jakiś półprodukt/odzywka może niszczyć włosy na taką skalę ? Szampon z SLS to to raczej nie jest, bo kiedyś używałam drogeryjnych (z silikonami) i miałam 70 cm ... a później coś pękło i już nie chcą przekroczyc magicznej 50 ;(
ok. czasem wysuszę, ale bez przesady nie codzinnie, prostować nie prostuję, farba raz na 6miesięcy pod olej
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-07-16 o 21:05 |
|
|
|
#66002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zdecydowanie wyglądają na mięciutkie można by było dotykać i dotykać ![]() to Twój naturalny kolor? chyba mam teraz na punkcie rudości i blondów bzika.. a nie zanosi się, żebym mogła takie mieć ;(
|
|
#66003 |
|
Zakorzenienie
|
dziuwlenka, co za marnowanie takich ślicznych włosów
![]() koniec z prostownicą, takie ładne włosy niszczyć! ![]() Nekotka_, nie powiedziałabym że słabo wygładza, bardzo ładne włoski |
|
|
|
#66004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jednego konserwantu, reszta przejdzie wszystko, nie wypadaja ani nic . Zuzywam na skalp ze wzgledu na te ekstrakty, sok brzozowy, szalwie, pomyslalam, ze to moze dobrze wplynac.a probowalas ich inne odzywki? kupilam sobie pozostale, czekaja na testy: - Intensiv-Aufbau Spülung Amaranth - Farbbrillanz-Spülung Hagebutte Physalis - Glanz-Spülung Zitronenblüte Aprikose - Pflege-Spülung Aloe Vera Hibiskus - Repair-Spülung Traube Avocado no i oleje wszystkie ich mam, wlosomaniactwo w rozkwicie Swoja droga dobrze, ze sklady rozumiem, bo niemieckiego ni w zab
|
|
#66005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baaardzo fajnie ![]() Cytat:
![]() zadatki na loczki Caskady widzę ![]() Cytat:
Może końce potrzebują właśnie silikonów? Chwalę się ![]() Amla już myślałam, że ta trwała nie siadła |
|||
|
|
|
#66006 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Farbujesz raz na 6 miesięcy, czyli nie masz aż takiego odrostu? Może przyczyna tkwi wewnątrz i włosy wolno rosną?Cytat:
ledwo się powstrzymujęNaturalki, w słońcu są właśnie takie rudawe Każdy kolor jest śliczny na swój sposób Ładne włoski (siostrzane), chociaż od połowy długości wyglądają na troszkę pokruszone. Może warto byłoby je podciąć dla lepszego skrętu? Chociaż końce trochę przyciąć i może na półokrągło? Skręt zapowiada się ładny ![]() Ja moją siostrę też już trochę przekonałam do pielęgnacji włosów, które: -najpierw ścięła na 2mm ![]() -później rozjaśniała domowo co dwa tygodnie ![]() - później, jak jej rozjaśnione włosy odpadły (!), wróciła do czerni - teraz dzielnie zapuszcza i pielęgnuje ![]() Dziękuję za komplement, puszaki też dziękują |
||
|
|
|
#66007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny za tak szybką listę zakupów wsio zapiszę i zacznę gromadzić.Szczerze mówiąc przerażona jestem ilością tego - powiedzcie mi, ile trwa taka pełna sesja myciowo-odżywcza? Ja zwykle kudełki myję wieczorem, przed spaniem. No i ograniczam się do szamponu, odżywki i ewentualnie jak mi się jeszcze chce - odżywki w sprayu. Ostatnio używałam L'oreala Elseve - szampon i odżywka Volume Collagene (fioletowe) i spray przeciw łamaniu się włosów (żółty). I niby ok, włosy jako tako wyglądają, ale po pierwsze straaaasznie się elektryzują a po drugie puszą. Ładnie wyglądają tylko w 1 dniu po umyciu (myję 2 razy w tyg, więcej byłoby dla nich tragedią). A potem już gorzej. NA 2 ostatnich fotkach są kudły wymyte w tym samym dniu rano (wyschły same) i to jest najlepsze co osiągałam do tej pory. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Takie chcę!
|
|
#66008 | ||||
|
Zadomowienie
|
To marka drogerii DM tak jak Alterra jest Rossmanna, ale niestety DMów u nas nie ma, mozna polowac w necie
![]() Cytat:
Cytat:
A odzywka w sumie nawet jest przeznaczona do podraznionej skory glowy, wiec bardzo slusznie wykombinowalas Naprawde wielka szkoda ze jest taka fatalna w uzyciu, bo dzieki temu ze nie jest tak mocno wygladzajaca mocniej mi sie po niej kreca wlosy...Cytat:
Zawiodlam sie na morelce, bo dzialala owszem nablyszczajaco, wygladzajaco i ulatwiala rozczesywanie, ale jednoczesnie tez prostowala (co juz powtarzam do znudzenia hahah )... Jedynie gdy ja nakladalam po szamponie bylo spoko, po myciu odzywka nie Wole morelowa Alterre (Cytat:
Leciutki bardzo ale z ciekawosci naolejuje nim wlosy kiedys.A niemiecki ogarniam coraz bardziej, ucze sie teraz intensywnie przed Erasmusem (sama nie wiem w co ja sie madrego pakuje )
|
|
|
#66009 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie no, bez jaj
PiękneCytat:
. Uciąć co zniszczone i jechać z nową pielęgnacją.Cytat:
Olejowanie też nie problem - nakładasz olej w 3 minuty, a potem gotujesz, sprzątasz, uczysz się czy co tam Ci się podoba
|
|
#66010 |
|
Zakorzenienie
|
puszaki! dobre!
nie narzekaj, bo ja za taki skręt duuuuuuuuużo bym oddała
|
|
|
|
#66011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że to tylko kwestia przyzwyczajenia i lenistwo nie zwycięży.A dziewczyny, powiedzcie mi tak po ludzku o co chodzi z tymi typami skrętów? Po szybkiej lekturze mam wrażenie, że właściwie wszystkie podobnie się pielęgnuje .. po co to właściwie jest?
|
|
#66012 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do was. Wczoraj na noc nałożyłam olej (Alterra Migdał z Papają) Miałam rano umyć włosy, ale tak wypadło, że umyję dopiero jutro. Mogę jeszcze dzisiaj dołożyć trochę oleju na włosy i skalp?
Wydaje mi się po prostu, że dużą część włosy wpiły albo się wytarła. Tylko zastanawiam się czy nie przesadzę - nie dość, że olej 1,5 dnia na głowie to jeszcze mu dołożę. Co mówicie?
|
|
#66013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak czytam i w sumie wydaje mi się, że może rzeczywiście za długo trzymam odżywkę do spłukiwania, nie wiem czemu mi się ubzdurało, że tak długo trzeba, żeby zadziałała. I faktem jest, że nakładam ją również bliżej skalpu. Co do odżywki b/s kupiłam własnie Joannę do przetłuszczających i czekam na efekty ![]() Nie znałam w ogóle tego bloga, dziękuję za link do maseczki, w weekend wypróbuję W każdym razie jutro myje włosy sposobem, który podpowiedziała AjriszMarta, z niewielką ilością odżywki d/s i zobaczymy. Mam nadzieję, że się coś ustabilizuje. Dziękuję dziewczyny, jesteście tu niezastąpione!
|
|
|
|
|
#66014 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny, a ja nigdy nie uznawałam odżywek w sprayu. Wydawało mi się, że na moje suche i kręcone włosy trzeba walić tylko tony odzywek ( które i tak nadal walę ), ale jakiś czas temu wpadła mi w ręce odżywka w sprayu z firmy Biovax linia latte. Kręciły się jak szalone. Teraz mam maskę z tej samej linii ale zastanawiam się czy nie wrócić do tego sprayu. Nie wiem co takiego miał w swoim składzie, ale włosy po nim naprawdę świetnie się układały i nie puszyły się.
ja.jpg
https://www.jednospojrzenie.pl/ - fotografia produktowa i blog beauty&lifestyle Edytowane przez kaczucha89 Czas edycji: 2012-07-16 o 22:47 Powód: zapomniałam wstawić zdjęcie :) |
|
|
|
#66015 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dodaję zapomniane zdjecie "potarganych" po myciu. Reszte dopiszę w codzienniku, jeśli znow nie zapomnę.
|
|
#66016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubiłaś swoje włosy więc będziesz dla nich dobra aaaa nie lubię Cię za ten skręt! będą cuda się działy na tej głowie! o matulu jakie one pięknie, wszystko, kolor, skręt, objętość, spiralki na dole...ach! zapłaczę się ![]() Cytat:
wzięło ![]() Cytat:
Cytat:
pamiętaj tylko o oczyszczeniu kiedy potrzeba ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- potargane? troszke inaczej się sfalowały, ale nie wyglądają na potargane ![]() chociaż jak nałożę jakikolwiek żel, to przecież nie da się przez nie przeciągnąć palcami, a wyglądają gładko ![]() Mam straszne prześwity na skroniach, co z tym robić? jak zaczeszę włosy do góry, to bardzo widać i to z jednej strony bardziej... z kolei jak zaczęszę w dół to jest ok w miarę... teraz wcieram ten Khadi w skalp to może coś poradzi (jak ślicznie pachnie przestały mi "krople żołądkowe" przeszkadzać i teraz się nim "inhaluję" )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-07-16 o 22:57 |
||||
|
|
|
#66017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#66018 |
|
Raczkowanie
|
Może trochę za słabo się znam, ale wydaje mi się, że są bez silikonów. W tej chwili to nic na moje włosy lepiej nie działa. Szczególnie jeśli chodzi o szybkość i wygodę bo wiadomo, że to latanie z olejkiem na głowie to czasami bywa kłopotliwe
![]() ja.jpg
|
#66019 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale łądny skręt masz ! Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie pytanie kolejne: ile razy w tygodniu można używać protein (np. elastyna/kolagen, keratyna, lcysteina ktorej nie umiem używać) a ile do tego nawilżenia (do dyspozycji niacynamid, pantenol jest jakieś optimum tygodniowe? bo może ja tego wszystkiego za dużo daję?
|
|
#66020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robią się zbyt miękkie aby?Cytat:
Cytat:
2. BlondHairCare goliła i jej zgrubiały... nie odważyłam się :/ Cytat:
Cytat:
sztuczny
|
|||||
|
|
|
#66022 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
i chyba nawet z Poznania jesteś ![]() Cytat:
Ile Ty masz włosów jaka gruba kita |
|||
|
|
|
#66023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj tam, że sztuczny, nie przyznawaj się to nikt się nie zorientuje
|
|
#66024 |
|
Raczkowanie
|
|
#66025 |
|
Raczkowanie
|
Dostały na końcówki i trochę wyżej - tak ok.3 cm
Zobaczymy co będzie jutro
|
|
#66026 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łatwiej też zaleźć swoją włosową siostrę Cytat:
Taki kolor wygląda cuuudnie Cytat:
Oj, ty to nie masz nad czym płakać ze swoimi boskimi włosamihttp://blondhaircare.blogspot.com/20...ne-zakola.html Metoda dziwna i raczej jako ciekawostka podrzucona, ale kto wie, może skorzystasz? ![]() Cytat:
). A potrzebujesz protein tak często? Może raz na tydzień wystarczy? ![]() Nie sądzę, żeby zbyt ciężkie maski "łamały" ci włosy
|
||||
|
|
|
#66027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam tam sporo bejbików, ale one jakieś takie bidne...sama nie wiem golenie? noł łej mogę rolkowac, ale nie wiem co pod rolkę (po rolce) a baby to zawsze najgorsze u siebie widzą ![]() ile mam? ![]() kita: suszenie na prosto głową w dół, psikałam o tym o żelem pantene objętodajnym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-cienkich.html wariatka ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() chociaż z tego co zrozumiałam, to ona miała cofającą się linię włosów, a ja mam po prostu rzadkie włosy na skroniach Cytat:
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-07-16 o 23:55 |
||||
|
|
|
#66028 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kojarzysz mi się z Denisą Geislerową (tylko młodsza i delikatniejsza)-tylko taki link znalazłam, nie ma żadnych jej zdjęc.
|
|
#66029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ogladalam zdjecia z wakacji z plazy na ktorych mam zaczesane wlosy do gory i ukreconego koka to myslalam ze zjade - wygladam na nich jak stary lysy dziad, doslownie! Az bym Wam pokazala by nie byc goloslowna, ale nie chce mi sie juz o tej porze szukac i przycinac itd ![]() Teraz zaczynam wcierac w skore glowy lek Alpicort E, skupiajac sie zwlaszcza na skroniach, ale jesli jeszcze nie probowalas zazegnac problemu przy pomocy zwyklych wcierek drogeryjnych czy tez aptecznych bez recepty to najpierw sprobuj z nimi
|
|
|
#66030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że po całości silikon, to nie jest takie strasznie zło ![]() Cytat:
![]() buhaha olej mi się nie domył masakra jest muszę tak do roboty isc i na pogrzeb z roboty ;]
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Chyba pójdzie do mycia. Chociaż są takie mięciutkie...

Ale po wyschnieciu podoba mi sie na maxa, nie wiem teraz co zrobic z tym fantem... Dodac oleju, mieszac z inna odzywka, uzyc odrobine bez splukiwania? Probowalas cos moze? A skalpu Ci nie podraznia, nie powoduje/nie wzmaga wypadania wlosow?
i jednego konserwantu, reszta przejdzie wszystko, nie wypadaja ani nic

Piękne

jaka gruba kita