Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2201 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 21:04   #66001
vanadis
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Znowu do Was z zapytaniem, dzisiaj dzień mierzenia i jestem zaskoczona bo n-ty miesiąc z rzędu 50cm.... Jak obcięłam je we wrześniu na 47 to tak do dziś dnia mam 50 ... Wnioskuję, że to jest spowodowane kruszeniem się włosów. Tylko skąd na taką skalę kruszenie ? Czy jakiś półprodukt/odzywka może niszczyć włosy na taką skalę ? Szampon z SLS to to raczej nie jest, bo kiedyś używałam drogeryjnych (z silikonami) i miałam 70 cm ... a później coś pękło i już nie chcą przekroczyc magicznej 50 ;(
ok. czasem wysuszę, ale bez przesady nie codzinnie, prostować nie prostuję, farba raz na 6miesięcy pod olej

Edytowane przez vanadis
Czas edycji: 2012-07-16 o 21:05
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:06   #66002
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Alvedre są dostępne w niemieckich drogeriach DM.

Oj, coś słabo wygładza Isanka Chyba pójdzie do mycia. Chociaż są takie mięciutkie...
Po deszczu i rozczepane wiatrem
przed chwilą się nie dało zdj otworzyć, ale już jest ok
zdecydowanie wyglądają na mięciutkie można by było dotykać i dotykać
to Twój naturalny kolor? chyba mam teraz na punkcie rudości i blondów bzika.. a nie zanosi się, żebym mogła takie mieć ;(

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:12   #66003
smoothly
Zakorzenienie

dziuwlenka, co za marnowanie takich ślicznych włosów
koniec z prostownicą, takie ładne włosy niszczyć!

Nekotka_, nie powiedziałabym że słabo wygładza, bardzo ładne włoski

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:20   #66004
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
U mnie sprawia podobne trudnosci, ale tylko podczas nakladania wlasnie - wsiąka we wlosy jakby jej wcale nie bylo choc nakladam jej duzo i nie dosc ze nie pomaga rozczesac to mam jeszcze wrazenie ze dodatkowo plącze wlosy Ale po wyschnieciu podoba mi sie na maxa, nie wiem teraz co zrobic z tym fantem... Dodac oleju, mieszac z inna odzywka, uzyc odrobine bez splukiwania? Probowalas cos moze? A skalpu Ci nie podraznia, nie powoduje/nie wzmaga wypadania wlosow?
Wnioskujac z Twoich odczuc w stosunku do tej odzywki nie polecam Ci Timotei Organic Delight jesli jeszcze jej nie wyprobowalas - tez tak beznadziejnie wsiakala we wlosy, ale zuzylam ja z przyjemnoscia jako bs, bo w tej roli sie fajnie spisala
skalpu mi nie podraznia, ale ja mam dosc malo wrazliwy, nie toleruje kompletnie farb chemicznych ku mojej rozpaczy i jednego konserwantu, reszta przejdzie wszystko, nie wypadaja ani nic. Zuzywam na skalp ze wzgledu na te ekstrakty, sok brzozowy, szalwie, pomyslalam, ze to moze dobrze wplynac.

a probowalas ich inne odzywki? kupilam sobie pozostale, czekaja na testy:

- Intensiv-Aufbau Spülung Amaranth
- Farbbrillanz-Spülung Hagebutte Physalis
- Glanz-Spülung Zitronenblüte Aprikose
- Pflege-Spülung Aloe Vera Hibiskus
- Repair-Spülung Traube Avocado

no i oleje wszystkie ich mam, wlosomaniactwo w rozkwicie Swoja droga dobrze, ze sklady rozumiem, bo niemieckiego ni w zab
Stary 2012-07-16, 21:23   #66005
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, coś słabo wygładza Isanka Chyba pójdzie do mycia. Chociaż są takie mięciutkie...
Mnie Isana babassu puszyła jak piernik
Baaardzo fajnie
Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
ps; możecie napisać jaka jest głupia, że prostuje, że coś z tych jej włosów będzie lepszego i takie tam, pokażę jej i może się całkowicie nawróci
Dziennik regeneracji jej pokaż
zadatki na loczki Caskady widzę
Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Znowu do Was z zapytaniem, dzisiaj dzień mierzenia i jestem zaskoczona bo n-ty miesiąc z rzędu 50cm.... Jak obcięłam je we wrześniu na 47 to tak do dziś dnia mam 50 ... Wnioskuję, że to jest spowodowane kruszeniem się włosów. Tylko skąd na taką skalę kruszenie ? Czy jakiś półprodukt/odzywka może niszczyć włosy na taką skalę ? Szampon z SLS to to raczej nie jest, bo kiedyś używałam drogeryjnych (z silikonami) i miałam 70 cm ... a później coś pękło i już nie chcą przekroczyc magicznej 50 ;(
ok. czasem wysuszę, ale bez przesady nie codzinnie, prostować nie prostuję, farba raz na 6miesięcy pod olej
Wystarczy, że końcówki swoje przeszły te kilka lat temu, niestety.
Może końce potrzebują właśnie silikonów?

Chwalę się
Amla
już myślałam, że ta trwała nie siadła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (70,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (40,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (54,0 KB, 22 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:23   #66006
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Mierzysz skręcone? Jeśli tak, to może po prostu skręt ci idzie do góry Farbujesz raz na 6 miesięcy, czyli nie masz aż takiego odrostu? Może przyczyna tkwi wewnątrz i włosy wolno rosną?

Cytat:
przed chwilą się nie dało zdj otworzyć, ale już jest ok
zdecydowanie wyglądają na mięciutkie można by było dotykać i dotykać
to Twój naturalny kolor? chyba mam teraz na punkcie rudości i blondów bzika.. a nie zanosi się, żebym mogła takie mieć ;(
Aaa, żebyś wiedziała ledwo się powstrzymuję
Naturalki, w słońcu są właśnie takie rudawe Każdy kolor jest śliczny na swój sposób
Ładne włoski (siostrzane), chociaż od połowy długości wyglądają na troszkę pokruszone. Może warto byłoby je podciąć dla lepszego skrętu? Chociaż końce trochę przyciąć i może na półokrągło? Skręt zapowiada się ładny Prostownica to zło totalne
Ja moją siostrę też już trochę przekonałam do pielęgnacji włosów, które:
-najpierw ścięła na 2mm
-później rozjaśniała domowo co dwa tygodnie
- później, jak jej rozjaśnione włosy odpadły (!), wróciła do czerni
- teraz dzielnie zapuszcza i pielęgnuje

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
Nekotka_, nie powiedziałabym że słabo wygładza, bardzo ładne włoski
Dziękuję za komplement, puszaki też dziękują
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 21:30   #66007
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
MarudexuS, witaj! Już Ci zazdroszczę skrętu, a co to będzie jak się wdrożysz w pielęgnację
Na początek proponuję delikatny szampon Babydream z Rossmanna - chyba każda kręconowłosa od niego zaczynała, odżywkę Isana z olejkiem Babassu (do mycia), odżywkę Garnier Avocado i Karite lub Alterra Morela jako odżywka do spłukiwania i Joanna Naturia z miodem i cytryną jako odżywka bez spłukiwania. Do tego siemię lniane do gotowania żelu i jakiś olej - wypróbuj ten z kuchni. To wszystko na początek Chwal się efektami!
Cytat:
witamy na pewno będzie lepiej
dokładnie to to hahihehy napisała wszytko co potrzebne na początek ja bym tylko jeszcze piankę z isany dodała do tego i można zaczynać zabawę z włosami
dzięki dziewczyny za tak szybką listę zakupów wsio zapiszę i zacznę gromadzić.
Szczerze mówiąc przerażona jestem ilością tego - powiedzcie mi, ile trwa taka pełna sesja myciowo-odżywcza?
Ja zwykle kudełki myję wieczorem, przed spaniem. No i ograniczam się do szamponu, odżywki i ewentualnie jak mi się jeszcze chce - odżywki w sprayu.
Ostatnio używałam L'oreala Elseve - szampon i odżywka Volume Collagene (fioletowe) i spray przeciw łamaniu się włosów (żółty). I niby ok, włosy jako tako wyglądają, ale po pierwsze straaaasznie się elektryzują a po drugie puszą. Ładnie wyglądają tylko w 1 dniu po umyciu (myję 2 razy w tyg, więcej byłoby dla nich tragedią). A potem już gorzej.
NA 2 ostatnich fotkach są kudły wymyte w tym samym dniu rano (wyschły same) i to jest najlepsze co osiągałam do tej pory.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

Takie chcę!
Stary 2012-07-16, 22:00   #66008
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
dziewczyny kosmetyki alverde są w naturze?
To marka drogerii DM tak jak Alterra jest Rossmanna, ale niestety DMów u nas nie ma, mozna polowac w necie

Cytat:
Hmm, jesli chodzi o polprodukty to chyba glownie proteiny moga powodowac kruszenie, a zabezpieczasz czyms konce?

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
skalpu mi nie podraznia, ale ja mam dosc malo wrazliwy, nie toleruje kompletnie farb chemicznych ku mojej rozpaczy i jednego konserwantu, reszta przejdzie wszystko, nie wypadaja ani nic. Zuzywam na skalp ze wzgledu na te ekstrakty, sok brzozowy, szalwie, pomyslalam, ze to moze dobrze wplynac.
Moj tez cos przestal tolerowac farby ostatnimi czasy A odzywka w sumie nawet jest przeznaczona do podraznionej skory glowy, wiec bardzo slusznie wykombinowalas Naprawde wielka szkoda ze jest taka fatalna w uzyciu, bo dzieki temu ze nie jest tak mocno wygladzajaca mocniej mi sie po niej kreca wlosy...

Cytat:

- Intensiv-Aufbau Spülung Amaranth
- Farbbrillanz-Spülung Hagebutte Physalis
- Glanz-Spülung Zitronenblüte Aprikose
- Pflege-Spülung Aloe Vera Hibiskus
- Repair-Spülung Traube Avocado
Tych pierwszych dwoch nie mam, morelowo-cytrynowa juz zuzylam, a hibiskusowa i winogronowa mam maski i jeszcze nie uzywalam Zawiodlam sie na morelce, bo dzialala owszem nablyszczajaco, wygladzajaco i ulatwiala rozczesywanie, ale jednoczesnie tez prostowala (co juz powtarzam do znudzenia hahah )... Jedynie gdy ja nakladalam po szamponie bylo spoko, po myciu odzywka nie Bardzo jestem ciekawa jak u Ciebie sie spisze, Eloe z tego co pamietam ona przypadla do gustu, tylko ja sie jakos nie zachwycilam Wole morelowa Alterre (). Niemniej jednak jeszcze na pewno potestuje rozne odzywki Alverde, tym bardziej ze bede skazana pewnie na korzystanie wylacznie z DM i Rossmanna od pazdziernika.

Cytat:
no i oleje wszystkie ich mam, wlosomaniactwo w rozkwicie Swoja droga dobrze, ze sklady rozumiem, bo niemieckiego ni w zab
Tzn. jakie masz? Olejki jakies do ciala (tak jak te Alterry) czy specjalne do wlosow? Ja mam tylko jeden do wlosow - arganowo-migdalowy Leciutki bardzo ale z ciekawosci naolejuje nim wlosy kiedys.
A niemiecki ogarniam coraz bardziej, ucze sie teraz intensywnie przed Erasmusem (sama nie wiem w co ja sie madrego pakuje )

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:06   #66009
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, bez jaj Piękne

Cytat:
wczoraj spędziłam więcej czasu z siostrą, przyjrzałam się jej włosom i zobaczyłam MASAKRĘ!
Prostowanie takich kłaczków to grzech i strata czasu. Zdecydowanie lepiej przyłożyć się do pielęgnacji i się trochę wyróżnić z tłumu. Plus kręcone bardzo modne i seksowne . Uciąć co zniszczone i jechać z nową pielęgnacją.

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

Szczerze mówiąc przerażona jestem ilością tego - powiedzcie mi, ile trwa taka pełna sesja myciowo-odżywcza?
Nie długo. Mycie, chociażby OMO - odżywka na długość nie dłużej niż minuta, mycie delikatnym szamponem minuta - dwie, spłukanie, nałożenie odżywki - w tym czasie myjesz ciało, wychodzisz, robisz co tam masz do roboty, albo trzymasz krótko i spłukujesz. Wychodzisz, wgniatasz b/s i już.
Olejowanie też nie problem - nakładasz olej w 3 minuty, a potem gotujesz, sprzątasz, uczysz się czy co tam Ci się podoba
Stary 2012-07-16, 22:17   #66010
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za komplement, puszaki też dziękują
puszaki! dobre! nie narzekaj, bo ja za taki skręt duuuuuuuuużo bym oddała

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:20   #66011
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Nie długo. Mycie, chociażby OMO - odżywka na długość nie dłużej niż minuta, mycie delikatnym szamponem minuta - dwie, spłukanie, nałożenie odżywki - w tym czasie myjesz ciało, wychodzisz, robisz co tam masz do roboty, albo trzymasz krótko i spłukujesz. Wychodzisz, wgniatasz b/s i już.
Olejowanie też nie problem - nakładasz olej w 3 minuty, a potem gotujesz, sprzątasz, uczysz się czy co tam Ci się podoba
Hmm czyli po prostu wystarczy lepsza organizacja czasu mam nadzieję, że to tylko kwestia przyzwyczajenia i lenistwo nie zwycięży.
A dziewczyny, powiedzcie mi tak po ludzku o co chodzi z tymi typami skrętów? Po szybkiej lekturze mam wrażenie, że właściwie wszystkie podobnie się pielęgnuje .. po co to właściwie jest?
Stary 2012-07-16, 22:20   #66012
daria_z
Raczkowanie

Mam pytanie do was. Wczoraj na noc nałożyłam olej (Alterra Migdał z Papają) Miałam rano umyć włosy, ale tak wypadło, że umyję dopiero jutro. Mogę jeszcze dzisiaj dołożyć trochę oleju na włosy i skalp?
Wydaje mi się po prostu, że dużą część włosy wpiły albo się wytarła. Tylko zastanawiam się czy nie przesadzę - nie dość, że olej 1,5 dnia na głowie to jeszcze mu dołożę. Co mówicie?
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:20   #66013
Hebryka
Raczkowanie

Cytat:
Hm, może Barwa trochę częściej? Jako M w OMO. Chciaż w grunie rzeczy szampony z Alterry też mają wysoko mocny detergent (SCS). Poza tym, nie nakładasz odżywek za blisko skalpu? Mnie na przykład morelowa bardzo przyklapuje, kiedy nałożę ją wysoko. Często nakładam lekką odżywkę (aktualnie Bingo 40 aktywnych składników) przy skalpie i na skalp, a na długość daję coś treściwszego. Może powinnaś krócej trzymać odżywki d/s? Odżywka b/s też może być kładziona zbyt wysoko, albo jest za ciężka. Joanna ma w swojej ofercie b/s także dla przetłuszczających się włosów, może spróbuj?
http://anwena.blogspot.com/2012/07/d...-wosy-tym.html tu Anwen pisze o masce na przetłuszczające się włosy, też może pomóc A w innych postach jest jeszcze więcej sposobów na przetłuszczające się kłaczki.
Wykluczasz problemy hormonalne?
Dziękuję za odpowiedź Tak czytam i w sumie wydaje mi się, że może rzeczywiście za długo trzymam odżywkę do spłukiwania, nie wiem czemu mi się ubzdurało, że tak długo trzeba, żeby zadziałała. I faktem jest, że nakładam ją również bliżej skalpu. Co do odżywki b/s kupiłam własnie Joannę do przetłuszczających i czekam na efekty

Nie znałam w ogóle tego bloga, dziękuję za link do maseczki, w weekend wypróbuję W każdym razie jutro myje włosy sposobem, który podpowiedziała AjriszMarta, z niewielką ilością odżywki d/s i zobaczymy. Mam nadzieję, że się coś ustabilizuje. Dziękuję dziewczyny, jesteście tu niezastąpione!
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:23   #66014
kaczucha89
Raczkowanie

Wiecie co dziewczyny, a ja nigdy nie uznawałam odżywek w sprayu. Wydawało mi się, że na moje suche i kręcone włosy trzeba walić tylko tony odzywek ( które i tak nadal walę ), ale jakiś czas temu wpadła mi w ręce odżywka w sprayu z firmy Biovax linia latte. Kręciły się jak szalone. Teraz mam maskę z tej samej linii ale zastanawiam się czy nie wrócić do tego sprayu. Nie wiem co takiego miał w swoim składzie, ale włosy po nim naprawdę świetnie się układały i nie puszyły się.
ja.jpg

Edytowane przez kaczucha89
Czas edycji: 2012-07-16 o 22:47 Powód: zapomniałam wstawić zdjęcie :)
kaczucha89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:45   #66015
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
n

ahaha ale cudna ta ikonka

oj no może tak, ale ja widzę jakie są, na zdjęciach to wiadomo, że różnie to bywa

Twoje potargane? wg mnie są jak najtaflowniejsze
Aaaa, bo zapomniałam o wstawieniu zdjecia
Cytat:
Cześć kręcone,

Nie wiem jak to zrobiłam, że przez tyle lat na wizażu nie zajrzałam do tego działu
Zawsze mi się wydawało, że moje włosy są ok, a tutaj widzę takie cuda i .. moje już mi się już aż tak nie podobają ...
Dziewczyny, wiem, że na forum jest wszystkiego mnóstwo, ale na dziś ilość informacji mnie po prostu przytłoczyła. Jedyne, co zrobiłam do tej pory to wybrałam się do Rossmana w poszukiwaniu nowych kosmetyków i .. zgłupiałam, nie wiedziałam co mam kupić
Wyszłam z jedynym szamponikiem Barwa. I nie wiem co dalej
Widzę, że duuużo czytania przede mną ...
Mam nadzieję, że pomożecie mi zacząć moją nową współpracę z włosami
Dodaję kilka fotek licząc na jakieś wstępne rady co mam zrobić, od czego zacząć, co mogę osiągnąć itp.
Tragicznie chyba nie jest, bo mimo wszystko najgorszej ich nie traktowałam, nie suszę suszarką, nie obciążam kosmetykami, no ale jak widzę na tym forum pewnie mogą wyglądać dużo lepiej ...
No, to powitalny post na forum kręconych mam za sobą, teraz czas na lekturę i działania
Witamy, piękny skręt, trochę właściwej pielęgnacji, nawilzania i bedziemy się ślinić na maksa.
Cytat:
Alvedre są dostępne w niemieckich drogeriach DM.

Świetne są!!!!
Cytat:
witamy na pewno będzie lepiej

dokładnie to to hahihehy napisała wszytko co potrzebne na początek ja bym tylko jeszcze piankę z isany dodała do tego i można zaczynać zabawę z włosami

wczoraj spędziłam więcej czasu z siostrą, przyjrzałam się jej włosom i zobaczyłam MASAKRĘ! takie rozdwojone, zniszczone, suche włosy! fe be.. aż białe końcówki miały.. zaczęłam to podcinać i podcinając dalej było widać takie białe końce.. nie wiem czy się je uda uratować
siostra włosy prostuje chyba codziennie od jakiegoś czasu (moją prostownicą z resztą), uczy się na fryzjerkę, więc wstyd podwójny..
zrobiłam jej więc, wykład na temat kręconych włosów dając ultimatum, że nie musi mi kasy oddawać (jest mi trochę dłużna) tylko ma ją przeznaczyć na te kosmetyki, których ja używam i skończyć z prostownicą! chyba się jej ten pomysł spodobał, bo przyszłam dzisiaj z pracy, patrzę i nie wierzę w to co widzę, kręcone włosy na jej głowie, toż to cud, a co więcej skręt ma tak podobny do mojego, że nie wiem a myślałam, że ona to ma takie leciutkie fale
włosy były mokre, więc dałam jej trochę swoich cudów i rezultat same zobaczcie

ps; możecie napisać jaka jest głupia, że prostuje, że coś z tych jej włosów będzie lepszego i takie tam, pokażę jej i może się całkowicie nawróci
Jest potencjał jak byk!!! Do roboty, a raz dwa dogoni siostrę.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Baaardzo fajnie

Dziennik regeneracji jej pokaż
zadatki na loczki Caskady widzę

Chwalę się
Amla
Ślicznie!!!

Dodaję zapomniane zdjecie "potarganych" po myciu.
Reszte dopiszę w codzienniku, jeśli znow nie zapomnę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06470.jpg (57,3 KB, 36 załadowań)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:49   #66016
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze mi się wydawało, że moje włosy są ok, a tutaj widzę takie cuda i .. moje już mi się już aż tak nie podobają ...
o to już coś lubiłaś swoje włosy więc będziesz dla nich dobra

aaaa nie lubię Cię za ten skręt! będą cuda się działy na tej głowie!
Cytat:
o matulu jakie one pięknie, wszystko, kolor, skręt, objętość, spiralki na dole...ach! zapłaczę się
Cytat:
wczoraj spędziłam więcej czasu z siostrą, przyjrzałam się jej włosom i zobaczyłam MASAKRĘ!
siostro, jak możesz katowac takie piękne włoski! zrób im dobrze a się odwdzięczą...do teo masz wsparcie w bliskiej osobie, a to skarb
Cytat:
Chwalę się
Amla
wzięło
Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
Mam pytanie do was. Wczoraj na noc nałożyłam olej (Alterra Migdał z Papają) Miałam rano umyć włosy, ale tak wypadło, że umyję dopiero jutro. Mogę jeszcze dzisiaj dołożyć trochę oleju na włosy i skalp?
Wydaje mi się po prostu, że dużą część włosy wpiły albo się wytarła. Tylko zastanawiam się czy nie przesadzę - nie dość, że olej 1,5 dnia na głowie to jeszcze mu dołożę. Co mówicie?
ja bym dołożyła ewentualnie na długość jeśli czujesz potrzebę, ale dla skalpu tyle to może być za dużo
Cytat:
Napisane przez kaczucha89 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny, a ja nigdy nie uznawałam odżywek w sprayu. Wydawało mi się, że na moje suche i kręcone włosy trzeba walić tylko tony odzywek ( które i tak nadal walę ), ale jakiś czas temu wpadła mi w ręce odżywka w sprayu z firmy Biovax linia latte. Kręciły się jak szalone. Teraz mam maskę z tej samej linii ale zastanawiam się czy nie wrócić do tego sprayu. Nie wiem co takiego miał w swoim składzie, ale włosy po nim naprawdę świetnie się układały i nie puszyły się.
mnie się wydawało, zę te waxy w sprawyu to na silikonie, mogą więc działaś wygładzająco i ujarzmiająco

pamiętaj tylko o oczyszczeniu kiedy potrzeba

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Aaaa, bo zapomniałam o wstawieniu zdjecia
potargane? troszke inaczej się sfalowały, ale nie wyglądają na potargane

chociaż jak nałożę jakikolwiek żel, to przecież nie da się przez nie przeciągnąć palcami, a wyglądają gładko

Mam straszne prześwity na skroniach, co z tym robić? jak zaczeszę włosy do góry, to bardzo widać i to z jednej strony bardziej...
z kolei jak zaczęszę w dół to jest ok w miarę...

teraz wcieram ten Khadi w skalp to może coś poradzi (jak ślicznie pachnie przestały mi "krople żołądkowe" przeszkadzać i teraz się nim "inhaluję" )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakola.jpg (18,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg warkocz.jpg (20,1 KB, 34 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-07-16 o 22:57
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:50   #66017
daria_z
Raczkowanie

Cytat:
ja bym dołożyła ewentualnie na długość jeśli czujesz potrzebę, ale dla skalpu tyle to może być za dużo
Hmm... Na pewno dostaną końcówki, bo widzę, że potrzebują. Dzięki za odpowiedź
The Lying Game
Lindsey Stirling
Stary 2012-07-16, 22:55   #66018
kaczucha89
Raczkowanie

Może trochę za słabo się znam, ale wydaje mi się, że są bez silikonów. W tej chwili to nic na moje włosy lepiej nie działa. Szczególnie jeśli chodzi o szybkość i wygodę bo wiadomo, że to latanie z olejkiem na głowie to czasami bywa kłopotliwe
ja.jpg
Stary 2012-07-16, 22:57   #66019
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:

Chwalę się
Może i tak, tylko, że ja nigdy nie miałam rozjaśnianych, prostowanych suszonych na maxa. Im je bardziej olewałam tym były ładniejsze. Im bardziej dmucham na nie tym gorzej i gorzej ... Zabezpieczam końcówki raz na jakiś czas :P kokosem lub chi. chyba zacznę codzinnie ! Końcówki silikonów - znaczy się po prostu dzień w dzień jedbaw/kokos w nie wcierać ? Czy znaleźć jakąś odżywkę z silikonami ?

Ale łądny skręt masz !

Cytat:
Mierzysz skręcone? Jeśli tak, to może po prostu skręt ci idzie do góry Farbujesz raz na 6 miesięcy, czyli nie masz aż takiego odrostu? Może przyczyna tkwi wewnątrz i włosy wolno rosną?
no właśnie mierzę proste, odrost jest 10cm (od grudnia) a przyrostu w długości 0 :| przecież to nie możliwe by na taką skalę się kruszyły

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Hmm, jesli chodzi o polprodukty to chyba glownie proteiny moga powodowac kruszenie, a zabezpieczasz czyms konce?
Proteiny mogłam jakiś czas temu przedawkować, to fakt :P

W takim razie pytanie kolejne: ile razy w tygodniu można używać protein (np. elastyna/kolagen, keratyna, lcysteina ktorej nie umiem używać) a ile do tego nawilżenia (do dyspozycji niacynamid, pantenol , HA, gliceryna)

jest jakieś optimum tygodniowe? bo może ja tego wszystkiego za dużo daję? za ciężkie maski, a jak stosuję GAiK to z którymś z w/w półproduktów.

Stary 2012-07-16, 22:59   #66020
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Może trochę za słabo się znam, ale wydaje mi się, że są bez silikonów. W tej chwili to nic na moje włosy lepiej nie działa. Szczególnie jeśli chodzi o szybkość i wygodę bo wiadomo, że to latanie z olejkiem na głowie to czasami bywa kłopotliwe
Załącznik 4781157
ale foto
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-07-16, 23:11   #66021
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
jak Ci nie wypadają to czemu nie Nie robią się zbyt miękkie aby?

Cytat:
Pycha

Cytat:
Mam straszne prześwity na skroniach, co z tym robić? jak zaczeszę włosy do góry, to bardzo widać i to z jednej strony bardziej...
1. ulizać czymś coby się te krótkie przykleiły w odpowiednią stronę
2. BlondHairCare goliła i jej zgrubiały...
nie odważyłam się :/

Cytat:
Końcówki silikonów - znaczy się po prostu dzień w dzień jedbaw/kokos w nie wcierać ? Czy znaleźć jakąś odżywkę z silikonami ?
Kokos i serum powinny wystarczyć jeśli kwestia tkwi w samych końcówkach

Cytat:
Ale łądny skręt masz !
dzięki sztuczny

Stary 2012-07-16, 23:12   #66022
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Nie wolno prostować takich włosów prostownica do kosza i zabieramy się do roboty

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
Skąd masz to wszystko? i chyba nawet z Poznania jesteś

Cytat:

teraz wcieram ten Khadi w skalp to może coś poradzi (jak ślicznie pachnie przestały mi "krople żołądkowe" przeszkadzać i teraz się nim "inhaluję" )
Prześwity? moich nie widziałaś ;P

Ile Ty masz włosów jaka gruba kita

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:13   #66023
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:

Kokos i serum powinny wystarczyć jeśli kwestia tkwi w samych końcówkach

dzięki sztuczny
a w czym może jeszcze tkwić ? ewentualne problemy z tarczycą nie powinny chyba miec wpływu na końcówki

oj tam, że sztuczny, nie przyznawaj się to nikt się nie zorientuje

Stary 2012-07-16, 23:14   #66024
kaczucha89
Raczkowanie

Cytat:
ale foto
Takie tylko miałam pod ręką hehe
Stary 2012-07-16, 23:19   #66025
daria_z
Raczkowanie

Dostały na końcówki i trochę wyżej - tak ok.3 cm

Zobaczymy co będzie jutro
The Lying Game
Lindsey Stirling
Stary 2012-07-16, 23:44   #66026
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Baaardzo fajnie
Cytat:

Takie chcę!
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Nie no, bez jaj Piękne
Dziękuję, dziękuje, a myślałam "taki bad hair day, po co to wstawiać"

Cytat:
Hmm czyli po prostu wystarczy lepsza organizacja czasu mam nadzieję, że to tylko kwestia przyzwyczajenia i lenistwo nie zwycięży.
A dziewczyny, powiedzcie mi tak po ludzku o co chodzi z tymi typami skrętów? Po szybkiej lekturze mam wrażenie, że właściwie wszystkie podobnie się pielęgnuje .. po co to właściwie jest?
Nie ma szczególnej różnicy w pielęgnacji, ale stylizacja już wygląda ciut inaczej w przypadku fal, a w przypadku włosów 4A/B/C. Często włosy mają wyższą porowatość, kiedy są wyższym typem.
Łatwiej też zaleźć swoją włosową siostrę

Cytat:
Świetne są!!!!

Taki kolor wygląda cuuudnie

Cytat:

o matulu jakie one pięknie, wszystko, kolor, skręt, objętość, spiralki na dole...ach! zapłaczę się

Oj, ty to nie masz nad czym płakać ze swoimi boskimi włosami
http://blondhaircare.blogspot.com/20...ne-zakola.html
Metoda dziwna i raczej jako ciekawostka podrzucona, ale kto wie, może skorzystasz?

Cytat:
Może i tak, tylko, że ja nigdy nie miałam rozjaśnianych, prostowanych suszonych na maxa. Im je bardziej olewałam tym były ładniejsze. Im bardziej dmucham na nie tym gorzej i gorzej ... Zabezpieczam końcówki raz na jakiś czas :P kokosem lub chi. chyba zacznę codzinnie ! Końcówki silikonów - znaczy się po prostu dzień w dzień jedbaw/kokos w nie wcierać ? Czy znaleźć jakąś odżywkę z silikonami ?

Ale łądny skręt masz !

no właśnie mierzę proste, odrost jest 10cm (od grudnia) a przyrostu w długości 0 :| przecież to nie możliwe by na taką skalę się kruszyły

Proteiny mogłam jakiś czas temu przedawkować, to fakt :P

W takim razie pytanie kolejne: ile razy w tygodniu można używać protein (np. elastyna/kolagen, keratyna, lcysteina ktorej nie umiem używać) a ile do tego nawilżenia (do dyspozycji niacynamid, pantenol , HA, gliceryna)

jest jakieś optimum tygodniowe? bo może ja tego wszystkiego za dużo daję? za ciężkie maski, a jak stosuję GAiK to z którymś z w/w półproduktów.
Nie rezygnowałabym całkowicie z silikonów. Mi one nie szkodzą i ładnie zabezpieczają włosy. Tak więc, przynajmniej na końce, po każdym myciu. A jeśli chcesz, wypróbuj jakieś odżywki z delikatnymi silikonami (Timotei biało-zielone mają dobre recenzje i Dimethicone ). A potrzebujesz protein tak często? Może raz na tydzień wystarczy?
Nie sądzę, żeby zbyt ciężkie maski "łamały" ci włosy
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:54   #66027
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
1. ulizać czymś coby się te krótkie przykleiły w odpowiednią stronę
2. BlondHairCare goliła i jej zgrubiały...
nie odważyłam się :/
ulizać zawsze można
mam tam sporo bejbików, ale one jakieś takie bidne...sama nie wiem

golenie? noł łej
mogę rolkowac, ale nie wiem co pod rolkę (po rolce)
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

a baby to zawsze najgorsze u siebie widzą

ile mam?

kita: suszenie na prosto głową w dół, psikałam o tym o żelem pantene objętodajnym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-cienkich.html
Cytat:
Takie tylko miałam pod ręką hehe
wariatka

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Dostały na końcówki i trochę wyżej - tak ok.3 cm

Zobaczymy co będzie jutro
raczej powinno być dobrze
Cytat:
Oj, ty to nie masz nad czym płakać ze swoimi boskimi włosami
http://blondhaircare.blogspot.com/20...ne-zakola.html
Metoda dziwna i raczej jako ciekawostka podrzucona, ale kto wie, może skorzystasz?
nie ma mowy

chociaż z tego co zrozumiałam, to ona miała cofającą się linię włosów, a ja mam po prostu rzadkie włosy na skroniach
Cytat:
Napisane przez BlondHairCare
takie półkoliste łyse placki nad skroniami - prawie takie, jakie mają faceci, którzy zaczynają łysieć ;-)

Tych zakoli nie było widać pod włosami, dopiero jak chciałam zaczesać włosy do góry Jednak mi wewnętrznie nie dawały spokoju "jeździłam" maszynką tylko po tym "gołym" miejscu nie przycinałam włosów wokół
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-07-16 o 23:55
Stary 2012-07-16, 23:59   #66028
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

potargane? troszke inaczej się sfalowały, ale nie wyglądają na potargane

chociaż jak nałożę jakikolwiek żel, to przecież nie da się przez nie przeciągnąć palcami, a wyglądają gładko

Hmm, a Jantarem próbowałaś? Ja mam po jesiennej kuracji mnóstwo babyhairów. (teraz mają ok. 10cm i lubią odstawać sobie czyniąc aureolkę)
Cytat:
jak Ci nie wypadają to czemu nie Nie robią się zbyt miękkie aby?

Pycha

dzięki sztuczny
Dzięki. Twoje "sztuczne" po amli równie mniamusne. (wcale tej sztucznosci nie widać:P)
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nie wolno prostować takich włosów prostownica do kosza i zabieramy się do roboty

Skąd masz to wszystko? i chyba nawet z Poznania jesteś

No! I jeszcze się wypiera, że nienienie, ona cienkie ma i mało!
Cytat:
Załącznik 4781157
Piękny skręt i buźka. A jaka minka :P
Kojarzysz mi się z Denisą Geislerową (tylko młodsza i delikatniejsza)-tylko taki link znalazłam, nie ma żadnych jej zdjęc.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 00:38   #66029
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Mam ten sam problem Jak ogladalam zdjecia z wakacji z plazy na ktorych mam zaczesane wlosy do gory i ukreconego koka to myslalam ze zjade - wygladam na nich jak stary lysy dziad, doslownie! Az bym Wam pokazala by nie byc goloslowna, ale nie chce mi sie juz o tej porze szukac i przycinac itd
Teraz zaczynam wcierac w skore glowy lek Alpicort E, skupiajac sie zwlaszcza na skroniach, ale jesli jeszcze nie probowalas zazegnac problemu przy pomocy zwyklych wcierek drogeryjnych czy tez aptecznych bez recepty to najpierw sprobuj z nimi

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:21   #66030
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a w czym może jeszcze tkwić ? ewentualne problemy z tarczycą nie powinny chyba miec wpływu na końcówki
Nie powinny
Chyba że po całości silikon, to nie jest takie strasznie zło
Cytat:
oj tam, że sztuczny, nie przyznawaj się to nikt się nie zorientuje
ok
buhaha olej mi się nie domył masakra jest muszę tak do roboty isc i na pogrzeb z roboty ;]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości