|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Odpowiadając na wszystkie pytania:
- nie przyjmuję innych leków ani suplementów aktualnie - jedyna dolegliwość po nabiale, to lekki wysyp na twarzy i to też wtedy, kiedy jem nabiału dużo - według producenta dawka do 6 tabletek dziennie nie powinna powodować skutków ubocznych Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy nie. Za kilka dni spróbuję jeszcze raz i poobserwuję efekty Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi |
|
|
|
#65972 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() O to to! Miałam swoje dzisiaj myć, ale mi się nie chce ;P Cytat:
oj, będą już dłuuuugie Cytat:
|
|||
|
|
|
#65973 |
|
Zadomowienie
|
Szsz pięknie Maliniarka ![]() Zioło jest zacnie byłam na blogu, piękne stylizacje, też z początku odebrałam Cię jako dziewczynę z ostrym charakterem claudiiin ta długość jest niesamowita smoothly już się dzieje, tylko się cieszyć ![]() aleksandra987x nie narzekaj, i tak jest super może się tu nawet na forum kręci bo widać ,że zdrowo wyglądają.Dziś myłam resztkami, bo brakło czasu na porządne włosowe zakupy i nawet nie zauważyłam, że wszystkiego się pokończyło Nie będę miała teraz możliwości tak często zaglądać do Ross, dlatego szukałam dziś w Schleckerze zamiennika dla Isany, w ostateczności mogę kupować Hegron. We wspomnianym Schleckerze są odżywki AS, ok.4-5 zł, może ktoś doradzi czy nadają się do czegokolwiek? ![]() 1 - klik 2 - klik |
|
|
|
#65974 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie ![]() Cytat:
Dziękuję, ale wiele bardziej niż moje podobają mi się twoje A, z tymi odzywkami szału nie ma: 1- alkohol tłuszczowy, emolient- tworzy okluzyjny film na włosie, konserwant, zapach, a reszta w stężeniach mniej niż 1% Właściwie to nic ciekawego nie zrobi z włosem, zapach wysoko bardzo, albo skład ułożony nie tak jak powinien być. 2- woda, emolient, nawilżacz, emolient, emulgator, regulator lepkości, zapach, reszta w st. mniejszych niż 1% też szału nie ma... Ale niech się jeszcze ktoś wypowie, bo ja słabo się znam na tym ![]() claudiin fajne bardzo, a ta długość... Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-07-15 o 22:14 |
|||
|
|
|
#65975 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#65976 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#65977 |
|
Zakorzenienie
|
aj, cieszę się niesamowicie
oby tylko tak dalej! dzisiaj nawet usłyszałam, że mam bardzo ładne włosy i że moja kuzynka też chciałaby takie mieć. usłyszałam też od paru osób że w końcu chyba zmądrzałam i że zawsze miałam takie włosy, a ja głupia nawet tego nie zauważałam. ale obiecuję sobie, że będą tylko coraz piękniejsze! |
|
|
|
#65978 | |||
|
Zakorzenienie
|
ojejciu, dziękuję Wam wszystkim za tak miłe słowa, aż nie wiem co powiedzieć
potraficie tak człowieka uradować, że aż chce się walczyć o włoski Cytat:
Cytat:
tak, ta szamponetka, ale praktycznie już jej nie ma wypłukalo się, norma u mnie...Cytat:
przy wygnieceniu i suszeniu dyfuzorem objętość się zwiększa i jest normalna, ale też nie powiedziałaybm, że to jest dużo włosów, mówię całkiem obiektywnie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-07-15 o 23:42 |
|||
|
|
|
#65979 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
i ja postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Poniżej przedstawiam moje włosy i siebie ![]() Postaram zagościć się tu na dłużej - jeśli pozwolicie ja.jpg |
|
|
|
#65980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z resztą Ty też! |
|
|
|
|
#65981 |
|
Zakorzenienie
|
caat - śliczna jesteś i fajna długość włosków
nie wiem, czy to wina zdjęcia, czy nie, ale jakby dużo włosków Ci ostaje, tak jakby suche były olejowałaś wcześniej?
|
|
|
|
#65982 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Kochana
Cytat:
parę razy olejowałam olejkiem, ale zdjęcie też jest dość matowe, więc może to jego wina, choć patrząc na nie to faktycznie mogę mieć troszkę przesuszone. |
|
|
|
|
#65983 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym Twoje włosy nigdy jakoś nie wydaja sie potargane. Normalnie jak spod grzebienia, a przeciez nie czeszesz na sucho. Moje nawet zaraz po myciu tak nie wygladaja zawsze jakieś pasma się wyrwą i odstają albo cudują inaczej niż reszta) -dowód na zdjeciu.(reszta bedzie w codzienniku)Cytat:
Ajrisz, vidia, dziuwlenka-świetnie w codzienniku!
|
|
#65984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, ze za każdym razem są coraz lepsze i oby tak dalej a te ,,plażowe'' włosy zawsze u mnie były, tylko nie umiałam ich zaakceptować i zadbać o nie. ale nadrabiam stracony czas! ![]() Cytat:
Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-16 o 12:10 |
||
|
|
|
#65985 |
|
Zakorzenienie
|
caat - po dłuższym nawilżaniu na pewno przestaną być suche
![]() Ag Rafka - czytałam o żelu lnianym, ale jakoś się przemóc nie mogę. ogólnie to nigdy nie stosowałam żadnych stylizatorów
|
|
|
|
#65986 | |
|
Zakorzenienie
|
napisałam wstępny zamotany post o CG na blogu
![]() w sumie bardziej mi zależy, żeby zainteresowane trafiły na wizaz i czytały tutaj tak jak my wszystkie ![]() Caat śliczne jesteś włoski troszkę suche, ale to wszystko do wypracowania super długość i kolor ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
ale cudna ta ikonka oj no może tak, ale ja widzę jakie są, na zdjęciach to wiadomo, że różnie to bywa Twoje potargane? wg mnie są jak najtaflowniejsze
|
|
|
#65987 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zerknijcie na moją pielęgnację, bo nie wiem, co robię źle
od pewnego czasu strasznie mi się przetłuszczają włosy i nie umiem sobie z nimi poradzić. Są oklapnięte i bez życia. Częściową winę ponosi za to złe ścięcie, wiem, ale umówiłam się już do polecanego na innym wątku fryzjera i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Staram się używac olejków, ale ze względu na brak czasu nie zawsze mi się udaje, jedynie w weekend zostawiam olej na całą noc. Używam jojoba, oleju z pestek brzoskwinii, tych rossmanowskich lub arganowego. Włosy myję zwykle szamponem Hipp/babydream, albo którymś z alterry. Co miesiąc oczyszczam je barwą z SLS. Jeszcze na początku przygody z CG próbowałam je myć odżywkę, ale znikała mi wtedy objętość. Na to nakładam odżywki, w różnych kombinacjach, najczęsciej używane: alterra z morelą, alterra maska z granatem, garnier karitee, garnier z żurawiną, potters aloesowy, wax z proteinami. Jak mam czas, dodaję keratynę, mleczko pszczele, ekstrakty z owoców. Staram się trzymać odżywkę co najmniej pół godziny, ale nie zawsze mam tyle czasu, bo nie używam suszarki, a same długo mi schną. Po odżywce daję joanne, najczęściej cytrynową lub z lnem i żel artiste, który ostatnio zamieniłam na piankę, ale włosy przetłuszczają się po niej tak samo. Staram się ich nie dotykać po nałożeniu żelu/pianki. Pomóżcie! |
|
|
|
#65988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe, że włosy przetłuszczają Ci się od obciążenia / obklejenia składnikami odżywczymi? Na próbę - najpierw nałóż odżywkę, potem umyj delikatnym szamponem dziecinnym i tylko b/s |
|
|
|
|
#65989 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta, dziękuję za odp
nie wiem, czy to przeciążenie, nie nakładam wszystkich tych odzywek na raz, tylko mieszam maksymalnie dwie, te dodatkowe półprodukty też tylko raz na jakiś czas. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, tą odżywkę dać na suche, nieumyte włosy, potem to zmyć szamponem i dac tylko b/s tak? Po ich marnej ostatnio kondycji nie wiem, czy mi się utrzyma skręt bez stylizatora, ale spróbuję.
|
|
|
|
#65990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#65991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiś konkretny składnik może nie pasować skórze - najłatwiej będzie znaleźć winowajcę sprawdzając zestawy jeden po drugim. U mnie na taką sytuację - czyli przetłuszcz "bez powodu" - myję SLS i stosuję dietę minimum, włosy nie lubią się z proteinami. Bez nich nie mam skrętu co prawda ale lepiej mieć św spokój
|
|
|
|
|
#65992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://anwena.blogspot.com/2012/07/d...-wosy-tym.html tu Anwen pisze o masce na przetłuszczające się włosy, też może pomóc A w innych postach jest jeszcze więcej sposobów na przetłuszczające się kłaczki.Wykluczasz problemy hormonalne? vidia9 - Codziennik! Wybacz,ale... Macałabym! ![]() Dziś pierwszy raz użyłam Isany i właśnie sobie schnę Jak nie podejdzie mi jako d/s to może w końcu przekonam się do mycia odżywką |
|
|
|
|
#65993 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sa calkiem dlugie, marza mi sie dluzsze ale zawsze jak zapuszcze jeszcze chocby z 5-7cm to mam wrazenie ze robia sie takie bez wyrazu, niestety.Dobry pomysl z tym kompem, to straszny pozeracz czasu, widze po sobie-potrafie czasami stracic na siedzenie w necie cale popoludnie i wieczor i potem jestem zla na siebie. Szkoda wakacji ![]() Have fun! Merci ![]() Dzieki Niesamowite to sa Twoje wloski! ![]() Cytat:
![]() Ale ja nie myje skalpu nigdy odzywka, moze to to ![]() Cytat:
Bedzie cudnie!Cytat:
Ale po wyschnieciu podoba mi sie na maxa, nie wiem teraz co zrobic z tym fantem... Dodac oleju, mieszac z inna odzywka, uzyc odrobine bez splukiwania? Probowalas cos moze? A skalpu Ci nie podraznia, nie powoduje/nie wzmaga wypadania wlosow?Wnioskujac z Twoich odczuc w stosunku do tej odzywki nie polecam Ci Timotei Organic Delight jesli jeszcze jej nie wyprobowalas - tez tak beznadziejnie wsiakala we wlosy, ale zuzylam ja z przyjemnoscia jako bs, bo w tej roli sie fajnie spisala
|
|
|
#65994 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kręcone,
Nie wiem jak to zrobiłam, że przez tyle lat na wizażu nie zajrzałam do tego działu ![]() Zawsze mi się wydawało, że moje włosy są ok, a tutaj widzę takie cuda i .. moje już mi się już aż tak nie podobają ... Dziewczyny, wiem, że na forum jest wszystkiego mnóstwo, ale na dziś ilość informacji mnie po prostu przytłoczyła. Jedyne, co zrobiłam do tej pory to wybrałam się do Rossmana w poszukiwaniu nowych kosmetyków i .. zgłupiałam, nie wiedziałam co mam kupić ![]() Wyszłam z jedynym szamponikiem Barwa. I nie wiem co dalej ![]() Widzę, że duuużo czytania przede mną ... Mam nadzieję, że pomożecie mi zacząć moją nową współpracę z włosami ![]() Dodaję kilka fotek licząc na jakieś wstępne rady co mam zrobić, od czego zacząć, co mogę osiągnąć itp.Tragicznie chyba nie jest, bo mimo wszystko najgorszej ich nie traktowałam, nie suszę suszarką, nie obciążam kosmetykami, no ale jak widzę na tym forum pewnie mogą wyglądać dużo lepiej ... No, to powitalny post na forum kręconych mam za sobą, teraz czas na lekturę i działania
|
#65995 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak
![]() Cytat:
dziękuje |
|
|
|
|
#65996 |
|
Rozeznanie
|
MarudexuS, witaj! Już Ci zazdroszczę skrętu, a co to będzie jak się wdrożysz w pielęgnację
Na początek proponuję delikatny szampon Babydream z Rossmanna - chyba każda kręconowłosa od niego zaczynała, odżywkę Isana z olejkiem Babassu (do mycia), odżywkę Garnier Avocado i Karite lub Alterra Morela jako odżywka do spłukiwania i Joanna Naturia z miodem i cytryną jako odżywka bez spłukiwania. Do tego siemię lniane do gotowania żelu i jakiś olej - wypróbuj ten z kuchni. To wszystko na początek Chwal się efektami!
|
#65997 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kosmetyki alverde są w naturze?
|
#65998 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko nadrobiłam
![]() Ja nie widziałam
|
#65999 |
|
Raczkowanie
|
Alvedre są dostępne w niemieckich drogeriach DM.
Oj, coś słabo wygładza Isanka Chyba pójdzie do mycia. Chociaż są takie mięciutkie...Po deszczu i rozczepane wiatrem
Edytowane przez Nekotka_ Czas edycji: 2012-07-16 o 20:46 |
|
|
|
#66000 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahihehy napisała wszytko co potrzebne na początek ja bym tylko jeszcze piankę z isany dodała do tego i można zaczynać zabawę z włosami ![]() wczoraj spędziłam więcej czasu z siostrą, przyjrzałam się jej włosom i zobaczyłam MASAKRĘ! takie rozdwojone, zniszczone, suche włosy! fe be.. aż białe końcówki miały.. zaczęłam to podcinać i podcinając dalej było widać takie białe końce.. nie wiem czy się je uda uratować siostra włosy prostuje chyba codziennie od jakiegoś czasu (moją prostownicą z resztą), uczy się na fryzjerkę, więc wstyd podwójny.. zrobiłam jej więc, wykład na temat kręconych włosów dając ultimatum, że nie musi mi kasy oddawać (jest mi trochę dłużna) tylko ma ją przeznaczyć na te kosmetyki, których ja używam i skończyć z prostownicą! chyba się jej ten pomysł spodobał, bo przyszłam dzisiaj z pracy, patrzę i nie wierzę w to co widzę, kręcone włosy na jej głowie, toż to cud, a co więcej skręt ma tak podobny do mojego, że nie wiem a myślałam, że ona to ma takie leciutkie fale włosy były mokre, więc dałam jej trochę swoich cudów i rezultat same zobaczcie ![]() ps; możecie napisać jaka jest głupia, że prostuje, że coś z tych jej włosów będzie lepszego i takie tam, pokażę jej i może się całkowicie nawróci
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Dzięki za błyskawiczne odpowiedzi 

Skręt może być, tylko niech jeszcze się przód ogarnie i przestanie sterczeć to nie będę narzekać na brak rulonów 

wypłukalo się, norma u mnie...
olejowałaś wcześniej?