|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Informuję, że żyję, ale jestem wykończona... karmieniem. Róża ssie chętnie, ale niestety sprawia mi tym potworny ból i moja położna stwierdziła, że skoro mam tak pogryzione brodawki, to musi ssać źle. Z dzisiejszej próby skorzystania z nakładek silikonowych wynika jej złość, że nie może się przyssać, odsuwanie się i żądanie karmienia już po chwili, czyli jeszcze częściej, niż do tej pory. Niestety chyba właśnie z powodu stanu piersi mam już ogólny stan zapalny, więc malutka musi się przestawić. No i od czasu wydalenia smółki, nie robi kupek. Najpierw usłyszałam, że na pokarmie mamy tak może być, ale 6 dni to przesada. Położna kazała mi pić herbatkę Hipp, spróbować pobudzić dziecię termometrem z oliwką, podać wodę, a na końcu okazało się, że przyczyną może być łykane przeze mnie żelazo, więc mam jeść marchewkę i buraczki. A ja sobie jeszcze odstawiam chociaż na kilka dni to żelazo. To nie wszystko, ale nie będę Was zanudzać. Po prostu wybaczcie, że mnie nie ma. Gratuluję Houserce , Ivonci ![]() i Lince. ![]() Do później. |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie spie..
moja niunia nie spokojną jakaś ale gorączkę nie na
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze ze sporo z nas pozno chodzi spac, a ja np juz nie spie... nie moge |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nocy oka nie zmruzylam wyglądam strasznie dość że blada poliki zapadniete to jeszcze mam łzy w oczach że moja królewna cierpi
|
|
#4356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- acha doczytalam, przestawic znaczy przejsc na mm?
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-07-17 o 06:28 |
||
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mam nadz że skoro w krwi nic nie wyszlo to to nie te świństwo
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek
soleilka, od początku karmie mm. |
|
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Boli mnie brzuch, bardzo delikatnie, ale boli....ehhhh nospe wezmę to moze przejdzie...
|
|
#4360 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4361 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę się napić kawusi z Mężem. |
||||
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż mnie wkurza od wczoraj o 6. Wstaje, budzi mnie t.ym bo sobie wymyslil ze bedzie biegał z rana, tylko kur.. Dlaczego moim kosztem?! Wróci to go zabije, a wczoraj sie o to z nim poklocilam, to dziś jeszcze telefon z włączonym alarmem mu spadł pod lozko więc już nie było opcji żebym sie nie obudziła! Tępy umysł, nie ma co!
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-07-17 o 07:40 |
|
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki To gratulujemy i czekamy na wieści Cytat:
Super, że kończą u mnie dziś dopiero pierwszy dzień łazienki ![]() Zapytałam, czy się wyrobi przed 15 sierpnia -pan skomentował tylko że tu jest strasznie dużo pracy Cytat:
![]() Cytat:
) ostatecznie ma inne, proste imię![]() Prawie każde z kimś mi się kojarzy, Michał to mój tata, kuzyn i kolega męża trochę za dużo szczęscia naraz Poza tym moja praca troche komplikuje sprawę, znam bardzo dużo dzieci i sporo imion jest przez to "spalonych"Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama siebie nie poznaję
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
hello
Ciastek trzymam kciuki za Rozalcie, żeby to nic powaznego nie bylo! Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-07-17 o 08:35 |
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
KarolinaPW nie skończyli wczoraj. Wyszli o 23.30 chyba i mieli być o 7.00 do teraz ich nie ma. Ponoc jeszcze 5h roboty. Już nie mamy sił i sie z tego śmiejemy. Problem tylko taki, że nie mogę sprzatać bo pełno pudeł z manelami z łazienki a nie mam co ich rozpakowywać skoro łazienka nieskończona.
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kobietki
![]() Cytat:
Tym bardziej, że dużo się u Was dzieje. Mam nadzieję, że szybciutko Różyczka nauczy się ssać, albo polubi nakładki silikonowe, będzie Wam łatwiej. Trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek mam nadzieję, że szybko zdiagnozują co to u małej jest i że nie będzie to nic poważnego
![]() Maciejka za Was też kciuki, żebyście się dotarły jak najszybciej. Mam już umówione USG bioderek na czwartek, jeszcze dzisiaj muszę umówić termin USG głowy i spróbować wbić się na NFZ na badanie wzroku małej, ma to mieć robione dopiero w 10 tyg, ale muszę dzwonić już teraz bo pewnie znowu będzie problem z terminami a nie uśmiecha mi się płacić znowu grubej kasy za 15 minut roboty
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Kochane
Ciastuś bardzo mi przykro Skarbie, że jesteś z Rozalką w szpitalu, ale to na pewno nic poważnego, zaraz się wyjaśni....mam nadzieję tylko, że ją nic nie boli ja na 10 idę na KTG i wizytę z USG- nie wiem czy nie ostatnią przed porodem, bo za dwa tyg moja ginka już będzie się urlopować....także muszę się wszystkiego wypytać.... ciekawe ile waży moja Liluśka.... i ile ja już ważę
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Maciejka Współczuję bardzo, mam nadzieję, że wszystko się ułoży
Ja właśnie wróciłam z pobrani krwi. Ledwo doszłam do laboratorium, tak mi słabo było... |
|
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Na poprawę humoru: http://www.pomponik.pl/zdjecia/zdjec...569,aAId,51461 hehehehe
|
#4373 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja wczoraj padłam jak zabita. Mąż mi laptopa zamykał bo zasnęłam nad nim Noc dobra tylko dobija mnie królik. Prawie codziennie ok. 5.30 domaga się jedzenia - rzuca miską, skacze po nas, podgryza nogi... No i jak nie wstanę i mu nie dam to się nie da spać. Ale to chyba takie trening przed przybyciem maleństwa ![]() Cytat:
Będzie dobrze. Mnie też wszystko denerwuje. Mąż ma chyba 2 kolegów w pracy, których żony też będą wkrótce rodzić i wczoraj przyszedł do domu i mówi - Kochanie, nie tylko ty jesteś taka marudna, upierdliwa i masz muchy w nosie. Dominik i Tomek mówili, że mają to samo i podobno ma przejść po porodzie Więc możesz marudzić, tylko we mnie niczym nie rzucaj ![]() I powiem, że zrobiło mi się lepiej, że nie tylko ja jestem taka franca teraz (sama z sobą ciężko wytrzymuję). Więc uszy do góry i ku chwale ojczyzny. Te parę tygodni jeszcze damy radę Cytat:
![]() Ceny czapeczek z kosmosu. Ale większość rzeczy dla dzieci ma takie ceny, że kapcie lecą. Współczuję karmienia na mieście. Ja bardzo bym nie chciała tego robić. Wiem, że to naturalne ale jakoś wystawianie cyca na ulicy mnie nie pociąga ![]() Cytat:
Cytat:
za szybkie skończenie (może ich postrasz, że jeszcze trochę porobią u Ciebie to będą musieli poród odbierać )U nas też mówili tylko o wodzie mineralnej niegazowanej. Ale gdzieś czytałam, że można pomyśleć o landrynach - nie dolecą do żołądka a zawsze to zmienia smak w ustach w trakcie paru godzin porodu Chyba zapytam o to lekarza przy następnej wizycie
|
||||
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiejszy dzień upłynie pod znakiem knedli z wiśniami - będę robić 1 raz! I jadę po południu po biustonosze
|
|
#4375 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Dzis trochę gorzej się czuję, od rana nospa i magnez poszły w ruch. W nocy co chwilę się budziłam i każda próba przekręcenia sie na inny bok bolała... Oby przeszło, skurcze mam bolesne ale nieregularne - oby sie nic dziś nie działo . Jutro kolejne ktg, może dotrwam...Cytat:
za 40 tc!Ciastuś nie ma nic bardziej przykrego jak patrzeć na swoje chore dzieciątko, ale Rozalka jest pod stałą opieka lekarzy i musi być dobrze! Kochana trzymam za Was bardzo mocno ![]() ![]() : cmok:.Karolka 110 za KTG i wizytę z USG!
|
|
|
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapytaj położnej, może teraz będzie mieć właśnie takie bardziej zbite kupki?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No takie byle jakie dresy 60 zł, małe skarpetki 3 zł para masakra z tymi cenami.Dla mnie karmienie na mieście było prawie że traumą dobrze, że znalazłam miejsce na uboczu i TŻ mnie zasłonił ![]() O 11 jedziemy do usc, jak mi dziecka nie zarejestrują dzisiaj to im po łbach będę skakała ![]() Fabi kończy dziś 2 tygodnie Kiedy to zleciało?
|
||
|
|
|
#4377 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrząc na to jak czas zapierdziela, to ani się obejrzymy. Czas ucieka mi przez palce Nawet nie wiem kiedy a tu już wieczór i trzeba iść spaść
|
|
|
|
|
#4379 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze Cytat:
Ja też mówię mężowi, że jak spojrzę w oczy i zobaczę w nich Piotrusia to i tak się nie zgodzę na tego Jakuba Podobno tak jest. Mnie się jakoś imiona nie kojarzą - nawet jak znam kogoś o takim imieniu to nie przywiązuje do tego wagi.Dobrze, że tacie się z tą Virginią nie udało. Chociaż z drugiej strony mógł wpaść na Dakoltę Północną To dopiero czas Albo Alaskę ![]() U mnie z łazienką podobnie. Co posprzątam kuchnię to od nowa się nadaje do sprzątania - jest otwarta i zaraz obok łazienki więc ciągle się kurzy A rzeczy z łazienki mam na poddaszu (wanna) w salonie (rolety do okien, kosz na pranie) i w pokoju dziecka (baterie, umywalka, piecyk) Na razie tylko sypialnia nie jest opanowana przez rzeczy, ale za to przez kurz już tak (wycieranie tego to syzyfowa praca - co wytrę to zaraz znowu szaro bo mam ciemne meble)Żeby tylko ten pusta nie skończył tak jak Lolo Ferrari bo osieroci 6 dzieci... a to już nie za dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym tylko była zainteresowana karierą tej laski albo Kim Kardashian... To mnie się nauki zaczęło, a mogłam dojść do tego prostszą drogą Jednak baby są jakieś dziwne
|
||||
|
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Fabianka ![]() ps. a o takiej du.pie to a mówię, że jest jak zasuwa od piekła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

Najpierw usłyszałam, że na pokarmie mamy tak może być, ale 6 dni to przesada. Położna kazała mi pić herbatkę Hipp, spróbować pobudzić dziecię termometrem z oliwką, podać wodę, a na końcu okazało się, że przyczyną może być łykane przeze mnie żelazo, więc mam jeść marchewkę i buraczki. A ja sobie jeszcze odstawiam chociaż na kilka dni to żelazo.
, 

Jutro ostatni dzień, więc mnie wkurzą jak mnie odeślą gdzie indziej. Przed wyjściem do Urzędu nakarmiłam Małego, doszliśmy na miejsce i z głodu się rozwrzeszczał a od karmienia minęło 20 minut
Masakra... Byliśmy też na zakupach, kupiliśmy w końcu czapeczkę, która pasuje mu na główkę, bo wszystkie miał za duże. Ceny jak z kosmosu :25-35 zł
do tego 2 pary skarpetek, oczywiście pół miasta zlataliśmy bo wszędzie mieli za duże, kupiliśmy też przewijak.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

najlepiej pizze albo kebaba bo po później to ciężko z tą dietą,serio..ja boję się o wszystko

Moja mam mówiła, że jak się urodziłam to moja babcia wpadła na pomysł, żeby mi dać na imię tak jak w kalendarzu. No i jakby się mama zgodziła to byłabym Diana
. Jutro kolejne ktg, może dotrwam...
Kiedy to zleciało?