Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.7 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 21:39   #4021
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Dżaga Hehe, na tym forum to ja polecałam wszystkim picie rano na czczo wody przegotowanej z cytryną i miodem No i wodę ze śliwek, a także miętę stosuję na bieżąco

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Nie mamy w zwyczaju dzielenia się ze sobą problemami, niby mam w nim oparcie, ale źle się czuję, kiedy mu mówię co mi dolega

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kolacja: serek truskawkowy homo z jabłkiem, otrębami i śliwką węgierką
Na mnie najlepiej działa własnie woda z cytryna i miodem a w sytuacjach naprawde kryzysowych herbata z lisci senesu

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:10   #4022
mielnus
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

znikam... cześć
Stary 2012-07-16, 22:13   #4023
lisa87
Raczkowanie

mielnus rozumiem Twoje rozgoryczenie. Tżci mają to do siebie że nie można im przemówić do rozumu. Mój natomiast ciągle narzeka że nie daje mi tyle uwagi ile powinien, ale za to nic nie robi w tym kierunku. I w ten sposób spędzam kolejny dzień za dniem sama bo on ma milion spraw albo jest zmęczony. Ja bym chciała z nim zamieszkać ale boje się w ogóle poruszać tego tematu. W Twoim przypadku też widzę że jest tak ze jak kolega o cos prosi to on leci od razu, a żeby dla mnie cos zrobił to niedoczekanie moje...:/
dzaga ja wybrałam SWAT, to jeden z moich ulubionych filmów oglądałam wcześniej na kompie Jum Street 21 i się uśmiałam, mimo że taki głupkowaty, ale tego mi było trzeba
aguniaaaaa mnie herbata z liści sensesu trzymała ostatnio cały dzien w WC, a innego razu jak wypiłam to nadal nic. I teraz boję się jej w ogóle stosować skoro to taka ruletka. Muszę spróbować tą wodę z miodem i cytryną

Ja dziś na obiad później tak jak pisałam podjadałam te owoce co do ciasta nie zeszły
a na kolację 2 kawałki ciasta zgrzeszyłam ale musiałam spróbować jak wyszło :/
lisa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:14   #4024
Milena001
Zadomowienie

hej Milenus ja też kłócę się z Tż o kase chociaż jesteśmy już prawie ze sobą 6 lat i do tego ja nie pracuje więc tak jakbym rządziła jego kasą dlatego nie zabraniam mu kupować jakiś głupot typu pes3 i do tego gry, lustrzanka bo zaraz mi się obrywa i mówi że pracuje to może sobie kupić No i kupuje Ostatnio pokłóciłam się z nim też o kase bo chciał kupić tel za 600 zł i jakąś gre za 300 ale tu już mu nie dałam bo kurde chce się żenić a w sumie nie mamy nic Na razie mieszkać będziemy u rodziców ale chcemy w przyszłości sami bo nigdy w życiu nie chciałam i nie chce mieszkać z rodzicami czy tam teściami Tym bardziej z teściami Nigdy w życiu Chociaż oni na to liczą i jeszcze nie wiedzą że się przeliczą no ale skoro sie chce ze sobą wspólnie żyć to powinno się trochę uspokoić z wydawaniem kasy na prawo i lewo i jakoś planować żyć w tym kierunku, no chyba że się do tego nie dojrzało jeszcze...
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x

Edytowane przez Milena001
Czas edycji: 2012-07-16 o 22:15
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:25   #4025
mielnus
Wtajemniczenie

jest mi poprostu zle...
W tym zwiazku to chyba ja jestem facetem. Nie mam prawa rzadzic jego kasa... ale przez to ze on tyle daje innym to ja sama czuje sie winna i nawet jesli on mi kupi np. buty to ja mu oddaje co do grosza. Taka jest prawda... zle mi z tym. Jak porzyczyłam od niego 100zł to mu je oddałam.... i tak zawsze. Ja na siebie potrafie zarobic... no nic.

Dzisiaj moja dieta do bani... bylam teraz na wadze i waze 1,5 kg wiecej niz rano... czyli przytyłam.. no ale nic. Jutro postaram sie juz scisle trzymac diety.... normalnie jest mi smutno((( dobranoc...
Stary 2012-07-16, 22:28   #4026
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość

Dzisiaj moja dieta do bani... bylam teraz na wadze i waze 1,5 kg wiecej niz rano... czyli przytyłam.. no ale nic. Jutro postaram sie juz scisle trzymac diety.... normalnie jest mi smutno((( dobranoc...
przytycie a wahania wagi w roznych fazach dnia (wynikajace z normalnych procesów) to 2 rózne sprawy... normalne ze wieczorem ejst więcej- raz to jest 0,5kg na plusie a raz 1,5kg- kwestia jedzenia, ilości wypitych płynów, 'ciężkości' posiłków... to żadne przytycie wchodzenie na wage wieczorem to tlyko dolowanie się na własne zyczenie, bo nie wskaże Ci żadnego prawidłowego wyniku. wiec po co? żeby się dobić?
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 22:58   #4027
madzia6245
Raczkowanie

witajcie przczytalam wszystkie wiadomosci,ale nawet nie mam czasu odpisac:-( czas leci mi strasznie szybko:-( dzisiaj sie wazylam i jest 60.05kg, wtedy co waga sie podniosla o 1kg,to dzisiaj juz w normienie biegalam dzisiaj,bo siostra wyciagnela mnie na zakupy,ale polazilysmy ponad 2 godziny po sklepach,bo juz zamykali,hehe dzien pracowity, po pracy wpadli znajomi z dziecmi to trzeba bylo sie nimi zajac wiec troszke ruchu tez mialam dieta mysle, ze ok na sniadanie jajko na miekko, 3 wazy, wedlina chudziutka i ogorek drugiego sniadania nie zjadlam, bo brak czasu;/ na obiad zupa ogorkowa i kawalek ciasta z owocami, na kolacje jogurt z platkami troszke udalo mi sie zrobic brzuszkow jutro z rana lece pobiegac i do pracy a teraz czas na spanie meczacy dzien dobranoc, milego dnia jutro !!!

11.3 kg za mną
zostalo 6 kg do zrzucenia
termin: czerwiec
cel: zgrabne ładne nóżki

''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie''
madzia6245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:25   #4028
lisa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia6245 Pokaż wiadomość
jutro z rana lece pobiegac i do pracy a teraz czas na spanie meczacy dzien dobranoc, milego dnia jutro !!!
też mam w planie pobiegać, mam nadzieje że tym razem wstanę bo zawsze zwykle przewracam się na drugi bok!
Stary 2012-07-17, 02:17   #4029
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Na mnie najlepiej działa własnie woda z cytryna i miodem a w sytuacjach naprawde kryzysowych herbata z lisci senesu
Ja dzień w dzień piję tą wodę, wypróżniam się raz dziennie, ostatnio miałam 3 dni zastój Ale i tak mam brzuch jak balon w dodatku obolały i znowu wywala mnie jak cokolwiek zjem, COKOLWIEK nawet marchewkę

---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

Milenus, Milena, Lisa U mnie może nie kłócimy się o kasę, ale jest spina, bo mój wydaje na.... JEDZENIE Tak tak, na jedzenie, on przeżera cały nasz budżet Ale jakoś jest taki słodki jak je, tak się cieszy i jest w dobrym humorze, że jak patrzę na jego słodkie oczka to się cieszę
Ale to nie żart, on potrafi wydać 100zł dziennie na żarełko

no i jest jeszcze 1 problem z kasa, ale to już pal licho....;/

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

Madzia A gdzie podwieczorek? Chyba że ciacho to podwieczorek, więc spoko Tzn nie spoko, bo to grzeszek Ale ok

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Ja jestem mega dumna z siebie, bo wracam z pifffkowania i mam mega wielkie gastro Całą drogę 30minutową do domu biłam się ze sobą czy zjeść tosta z pieczarkami, czy nie. Myłam się i cały czas myślałam o tym toście Na serio biłam się z myślami, zjeść nie zjeść, to tylko tost, nic nie zaszkodzi. Potem się głaskałam po brzuchu i znowu mi go wywaliło, to tłukłam se do łba, że jest 2 w nocy i mam wielki brzuch, a po toście jutro rano znowu będę wzdęta i tak z 30minut sie biłam sama ze sobą!!!!!!
W końcu zrobiłam sobie dzban wody z cytryną, koło łózka leży i oczka mi puszcza, także już 3 szklanki poszły, będzie więcej, a rano może wzdęta nie będę

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

Dobranoc!

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:13   #4030
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość

Dlatego powinno się je jeść tak do połowy dnia. Chociaż gdy ktoś prowadzi aktywne nocne życie (np. ma nocne zmiany w pracy) no to jabłko czy banan wieczorem nie zaszkodzi.

Przypuszczam że mamy podobny problem z określeniem koloru Mogłabym Cię skierować na bloga w celu porównania, ale te zdjęcia i tak nie oddają mojego naturalnego koloru który jest właśnie taki mysi, popielato-brązowy...Jaaakoś tak...
A ostatnio mnie korciło żeby chociaż szamponetką śmignąć włoski. Cosik mi się jakiegoś ciemniejszego zachciewa Bo farbować też nie farbuję i to już od maja ubiegłego roku I jeż mogę się określić jako włosomaniaczka ale nie aż tak zakręcona jak niektóre osoby Ja się ograniczam tylko do olejka (kupię jeden, zużywam, kupuję następny), maski Kallos (mam mleczną i z łożysk) no i szamponu ofc - zwykłego pokrzywowego

Ojjj ja i mój TŻ też toczymy wojnę w tej kwestii Mi przede wszystkim zależy żebyśmy razem jedli, no ale on to ma tak dziwne pory spożywania posiłków że chyba bym z głodu umarła zanim zjadłabym coś w jego towarzystwie (je śniadanie o 13-14 )

Nie rozumiem jednej kwestii. Co jest złego w ziemniakach i kotlecie?

Dzień doberek tak w ogóle Ja jak zwykle z samego rańca na nogach. Wzięłam prysznic, zmyłam olejki z głowy i siedzę teraz z maską i piję kawkę. Później lecę zanieść dokumenty na uczelnię (jeju, żeby tylko mi je przyjęli) i pędzę na praktyki.
Wczoraj wieczorkiem zaliczyłam ćwiczonka, dziś rano się pomierzyłam, i od dziś zaczynam już intensywny trening, chociaż boję się tego killera jak ognia ;(

Co do żarełka na dziś (będę teraz pisać tak jak kiedyś Tinek godzinami):
8 - owsianka
12 - bułka razowa z wędliną i pomidorem
16 - pierogi ruskie
20 - może pół wieśniaczka z jakąś kanapką

No i wychodzą mi 4 posiłki. Ale jakbym jadła do 3h to wtedy już o 14 musiałabym jeść obiad, o 17 kolację, i jeszcze wychodziłby jeden posiłek o 20. I co? Tak by było lepiej?
musiałam tak się uczepić tych owoców, bo nikt mi nigdy tego czarno na białym nie wyłożył a chcę po prostu wiedzieć DLACZEGO, więc dzięki Eldo

ja szampon do włosów mam akurat taki "lepszy" z KeraBond, duży litrowy. Ale w życiu bym go nie kupiła sama, nie za takie pieniądze! Mam go przypadkiem, więc trzeba wykorzystać. Co do olei to ja mam kilka i kombinuję z nimi troszkę a maski na włosy robię sama kupuję półprodukty i maskę bazową i bawię się w czarownicę moim marzeniem jest dojście do naturalek
Mój TŻ też dziwnie jada, wczoraj jego pierwszy posiłek był o 13.00!! Ja nie wiem jak tak można je póżnymi wieczorami i to tak ciężkostrawne rzeczy, że ja bym zdechła po takim jedzeniu na noc (np pierogi z mięsem, albo pizza). Za to pije baaardzo dużo! Kiedyś butelkami pochłaniał colę, ale oduczyłam go tego i przerzucił się na wodę, co prawda gazowaną, ale lepsze to od coli a do tego jest chudziutki i żadnych fałdek na nim nie znajdę, ehh szczęście ma a co do tego kotleta z ziemniakami, to ja po prostu byłam już po obiedzie i nie chciałam wsuwać drugiego
mi się wydaje, że powinnaś jeść jednak co 3godziny, bo chodzi o to żeby organizm nie głodował.

Edytowane przez Espoir91
Czas edycji: 2012-07-17 o 07:14
Espoir91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:34   #4031
Milena001
Zadomowienie

Hej dziewczynki U mnie dziś na wadze 59,7 ;( muszę się bardziej ograniczać i chyba zaczne robić brzuszki Przynajmniej do wyjazdu nad morze czyli przez 2 tygodnie może uda mi się spaść do 58 kg Milenus a długo jesteście ze swoim Tż razem?
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:47   #4032
dzaga1989
Zakorzenienie

Hej laseczki

Lisa, ja też w końcu SWAT obejrzałam. I wzdychałam do boskiego szczupłego i ogolonego Farella Haha.

Espoir, wiesz, chyba faktycznie przerzucę się na te posiłki co 3h. Zawsze to 5 a nie 4 posiłki, bardziej rozruszany metabolizm oraz więcej okazji do skonsumowania czegoś smacznego.

Ja wstałam jakiś czas temu, wypełniłam jeszcze brakujące info na IRK i wlazłam na neta. Dziś mam wolne od praktyk. Zobaczyłam słoneczko to pomyślałam że może trochę się posmażę na balkonie, ale jest tak zimno!!! Ale może się ociepli.
Dziś planuję zblanszować tę fasolkę co mam i zaraz pewnie to zrobię, a na obiadek cukinia faszerowanaaaa Mam nadzieję że wyjdzie smaczna

Ogólnie menu na dziś: (jak sobie tu wypiszę to się trzymam):
8 - owsianka
11 - 2 wafle ryżowe z dżemem
14 - pół cukinii faszerowanej (więcej raczej nie zjem)
ćwiczonka
17 - kolacja
20 - przekąska jogurt może albo jakaś kanapka.

Acha. Zaczyniłam sobie zestawienie efektów po miesięcznym treningu z Ewką (jedynie 3 razy w tygodniu bez dity!). Jeśli chcecie to wrzucę foto. Tak sama z siebie nie chcę wrzucać bo może jakieś obiekcje będą.

A laski powiedzcie mi gdzie się Monika podziewa? Już siedzę tu od weekendu i jej nie czytałam Pracuje? Wyjechała?

Idę do tej fasoli i na śniadanie

Edit: No to wrzuciłam
Już na drugim zdjęciu widać zmianę, ale na trzecim widać już podniesiony tyłek, czego brak na drugim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ewa chodakowska trening.jpg (43,5 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2012-07-17 o 08:04
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:58   #4033
madzia6245
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisa87 Pokaż wiadomość
też mam w planie pobiegać, mam nadzieje że tym razem wstanę bo zawsze zwykle przewracam się na drugi bok!
Ja tez tak mam ale dzisiaj nawet mi sie snilo, ze biegalam,haha wiec wstalam, ubralam sie i poszlam biegac 40 minut za mna a Ty wstalas?

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

zoooska ciacho bylo podwieczorkiem wiem,wiem, ale taki maly, bo to byl bardzo cieniutki biszkopt z samych jajek w sumie zrobiony i do tego brzoskwinie z ananasami i galaretka:-( ale raz na jakis czas mozna

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

dzaga1989 wrzuc wrzuc bedziesz nasza motywacja
a Monika tak, wyjechala do Niemiec czekamy az sie do nas odezwie

uciekam sie zbierac do pracy milego dnia

11.3 kg za mną
zostalo 6 kg do zrzucenia
termin: czerwiec
cel: zgrabne ładne nóżki

''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie''
madzia6245 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:20   #4034
Espoir91
Rozeznanie

a ja miałam wczoraj wypadek rowerowy ;/ miałam wjechać już na chodnik i jakoś mi koło się przekręciło i zalicyłam glebę... Oprócz wielkiego siniaka na kolanie i bolu kręgosłupa w dolnej części to nic mi nie jest ale te plecy tak mnie bolą, że schylić się nie mogę
wczorajszy dzień nie należał do najlepszych, patrzcie:
śniadanie: owsianka z kakao, rodzynkami, migdałami i otrębami 350;
II. nektarynka duża 100;
obiad: ryż brązowy z pulpecikiem 300:
NO I TERAZ UWAGA: połowa zapiekanki, garść orzeszków solonych, placek dożdżowy i sporo wódki zrobiliśmy sobie mały melanż z TŻ. Nie dość, że za pół godziny muszę wsiadać na rower i jechać do roboty, to w dodatku rzygać mi się chce i jeszcze nie wytrzeźwiałam mam zawroty głowy, masakra... wczoraj też łazienkę odwiedziłam, w celach wiadomych za dużo alko
mój TŻ też sporo kasy na jedzenie wydaje i to te niezdrowe i w dodatku kupuje czasem rzeczy zupełnie mu nie potrzebne no ale nie chcę go rozliczać, bo to jego pieniądze... zarabia dużo, bo dużo prauje... od poniedziałku do piątku jeździ koparką i robi za kierowcę, a w weekendy gra na weselach... niech przynajmniej w tą niedzielę sobie odpoczznie przy tym kebabie najgorsze, że mi się obrywa
wgl wczoraj miałam z Nim poważną rozmowę... On chce żebyśmy pobrali się za rok! o ludzie ja nawet 21 lat jeszcze nie mam ja Mu mówię, że za 3 lata dopiero, a On chce koniecznie za rok... Powiedział, że wtedy będzie pewien, że będę tylko Jego On ma 25 lat, więc nie dziwi mnie, że się spieszy... no ale twarda będę, nie dam się
moja mama wróciła wczoraj od ciotki i podobno trochę mnie obgadały i ciotka podobno stwierdziła, że schudłam "znacząco"

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

nie pojadę dziś do tej pracy... to i tak wolontariat, więc moja wola... nie dość że mnie plecy bolą, to w dodatku mam zawroty głowy i mi nie dobrze... nie tknę wódki do września (wesele). a na rower to po południu skoczę... dziewczyny jak robicie brzuszki?? unosicie się tylko trochę, żeby się mięśnie napięły?? Bo ja dziś zrobiłam 50 (dopiero zaczynam) to tak na oko był to kąt 20stopni, bo tylko wtedy nie bolą mnie plecy
Stary 2012-07-17, 08:24   #4035
zelka9o
Zadomowienie

Witaaam ! ale już z Polski jezuuu urlop mam a pogoda do dupyy .
Jeśli o dietę u Mnie to nie wypowiadam się bo mama rozpieszcza Mnie jak może z jedzeniem

Heroine gdzie się podziewasz ?
Moniaa tyle już Cie tu nie ma że człowiek aż tęskni za Twoimi postami
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:05   #4036
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

dzaga1989 wow widac roznice zmotywowalas mnie

Espoir91 współczuje wypadku dobrze, ze niec gorszego Ci sie nie stało...
W jakim wolontariacie działasz jesli mozna wiedziec?

Dzien dobry ja juz w pracy siedze
Ale pogoda dzisiaj podła, pada od rana szaro i ciemno jest;/ nic mi sie nie chce;/

Think happy - be happy

M

Stary 2012-07-17, 09:23   #4037
dzaga1989
Zakorzenienie

Espoir, a długo z TŻ już jesteś? Kurczę, nic nie chcę tutaj sugerować. Po prostu ja nie lubię takich tekstów: chcę ślubu bo wtedy będziesz już tylko mój/moja. Już sam związek przecież znaczy, że dwie osoby są ze sobą związane. Chyba że to tak z przymrużeniem oka powiedział Była tu kiedyś na wątku taka Ola, której mąż sądził, że należy do tylko do niego. Nie wyszło im choć początkowo chyba było idealnie i później z tego co Ola pisała to po rozstaniu facet stał przed domem, pisał kąśliwe sms, wydzwaniał bo ciągle poczuwał się do "posiadania" Oli. Ale to tylko przykład i nie bierz tego do siebie To tylko odnośnie takich tekstów jak ten przez Ciebie przytoczony.

Agunia, no właśnie celem było nie tyle pochwalenie się co zmotywowanie innych do pracy, pokazanie że trening naprawdę działa. Bo jeszcze jakbym stosowała jakąś dietę to różnie u różnych osób bywa. A ja naprawdę jadłam wszystko, codziennie coś słodkiego i prawie codziennie piłam piwo albo likier. Także widać samymi ćwiczeniami tyle osiągnęłam.

Ja już zamroziłam część fasolki, reszta będzie na fasolkę z bułką tartą. No i teraz mam 4 cukinie Dziś na pewno upiekę przynajmniej jedną. TŻ mówi żeby z drugiej ugotować zupę. Więc trzecią może zamrożę, będzie na zupę, albo może bym leczo zrobiła tylko kurde nie mam słoików a kupować też mi się jakoś nie uśmiecha A może jakoś popcham w małe bo mam kilka + jeden litrowy. Ech...kocham Cię mamo za te podarunki

Czas edycji: 2012-07-17 o 09:28
Stary 2012-07-17, 09:28   #4038
heroine86
Zakorzenienie

Doooobry

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
Witaaam ! ale już z Polski jezuuu urlop mam a pogoda do dupyy .
Jeśli o dietę u Mnie to nie wypowiadam się bo mama rozpieszcza Mnie jak może z jedzeniem

Heroine gdzie się podziewasz ?
Moniaa tyle już Cie tu nie ma że człowiek aż tęskni za Twoimi postami
Jestem jestem nie było mnie na weekendzie, bo wesele miałam a w niedzielę poprawiny wczoraj w pracy chodziłam jak cień boooszeee wyglądałam jak nieszczęście dzisiaj dochodzę do siebie

Fajnie, że już w Polsce ale fakt, pogoda okropna się zrobiła u mnie dziś 10 stopni wtf?! wczoraj lało...

haha, u mamusi to tak jest

właśnie, Monia wracaj! tęsknimy!

Cytat:
Ale pogoda dzisiaj podła, pada od rana szaro i ciemno jest;/ nic mi sie nie chce;/
Witaj w klubie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:30   #4039
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Espoir, a długo z TŻ już jesteś? Kurczę, nic nie chcę tutaj sugerować. Po prostu ja nie lubię takich tekstów: chcę ślubu bo wtedy będziesz już tylko mój/moja. Już sam związek przecież znaczy, że dwie osoby są ze sobą związane. Chyba że to tak z przymrużeniem oka powiedział Była tu kiedyś na wątku taka Ola, której mąż sądził, że należy do tylko do niego. Nie wyszło im choć początkowo chyba było idealnie i później z tego co Ola pisała to po rozstaniu facet stał przed domem, pisał kąśliwe sms, wydzwaniał bo ciągle poczuwał się do "posiadania" Oli. Ale to tylko przykład i nie bierz tego do siebie To tylko odnośnie takich tekstów jak ten przez Ciebie przytoczony.

Agunia, no właśnie celem było nie tyle pochwalenie się co zmotywowanie innych do pracy, pokazanie że trening naprawdę działa. Bo jeszcze jakbym stosowała jakąś dietę to różnie u różnych osób bywa. A ja naprawdę jadłam wszystko, codziennie coś słodkiego i prawie codziennie piłam piwo albo likier. Także widać samymi ćwiczeniami tyle osiągnęłam.

Ja już zamroziłam część fasolki, reszta będzie na fasolkę z bułką tartą. No i teraz mam 4 cukinie Dziś na pewno upiekę przynajmniej jedną. TŻ mówi żeby z drugiej ugotować zupę. Więc trzecią może zamrożę, będzie na zupę, albo może bym leczo zrobiła tylko kurde nie mam słoików a kupować też mi się jakoś nie uśmiecha A może jakoś popcham w małe bo mam kilka + jeden litrowy. Ech...kocham Cię mamo za te podarunki
No i Ci sie udało zmotywowac przynajmniej mnie tez codziennie zaczełam robic skalpel mam nadzieje, ze tez bede miała efekty

Think happy - be happy

M

Stary 2012-07-17, 09:40   #4040
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:

Espoir91 współczuje wypadku dobrze, ze niec gorszego Ci sie nie stało...
W jakim wolontariacie działasz jesli mozna wiedziec?

oprócz tego, że bolą mnie plecy to nic mi nie jest robię wolontariatu urzędzie gminy, bo chcę mieć jakieś dodatkowe wpisy w CV, bo jak będę miała same szkoły i żadnej praktyki to będzie bardzo cieżko znaeść mi póżniej pracę... a z racji tego, że są wakacje to mogę sobie pozwolić na takie działanie do pracy nie mogę iść, bo musiałabym być zarejestrowana i dochody by mi skoczyły i mogłabym się nie załapać na stypendium socjalne na uczelni. to przynajmniej taki wolontariat przejdę studiuję filologię polską, nie długo ma ruszyć gminna gazetka to będę redagować, więc przyda mi się to
oj pogoda dziś straszna... u mnie już pada nie wiem kiedy ja dziś jakiś ruch zaliczę

Edytowane przez Espoir91
Czas edycji: 2012-07-17 o 09:41
Espoir91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:45   #4041
lisa87
Raczkowanie

madzia a ja nadal w łóżku leże, miałam wstać pobiegać ale deszcz pada więc mi się upiekło
nie chciało mi się jeść póki co więc shake'a białkowego sobie tylko wypiłam pół na pół z wodą i mlekiem - 140 kcal godz. 9.00

rozpiszę sobie dalej to się będę trzymać potem tego:

12.00 jog nat 0% 400 ml z łyżką dżemu - 25o kcal
15.00 grahamka + 2 jajka na twardo - 375 kcal
albo 7 pierogów z jagodami - 360 kcal [ jeszcze nie zdecydowałam ]
18.00. serek wiejski z ogórkiem - 160 kcal
suma: 925

Edytowane przez lisa87
Czas edycji: 2012-07-17 o 10:04
Stary 2012-07-17, 09:50   #4042
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:

Z TŻ jestem już dwa lata. Nie powiedział tego w złym sensie, miało to być takie romantyczne, że na zawsze już razem mi się wydaje, że on czuje, że to już ten wiek na małżeństwo... Z jego strony oczywiście, bo ja czuję się zbyt piękna i zbyt młoda na takie przysięgi heh nie było to chore zdanie, nie nie ale dzięki za troskę
co do cukinii to...pyszota i tak mało kalorii, można szaleć z nią
Stary 2012-07-17, 09:52   #4043
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Doooobry

Jestem jestem nie było mnie na weekendzie, bo wesele miałam a w niedzielę poprawiny wczoraj w pracy chodziłam jak cień boooszeee wyglądałam jak nieszczęście dzisiaj dochodzę do siebie

Fajnie, że już w Polsce ale fakt, pogoda okropna się zrobiła u mnie dziś 10 stopni wtf?! wczoraj lało...

haha, u mamusi to tak jest

właśnie, Monia wracaj! tęsknimy!
wiem że miałaś wesele na week ale już jest wtorek ! a Ciebie ani słychu ani nic
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:00   #4044
Eivor
Rozeznanie

Cytat:
Edit: No to wrzuciłam
Już na drugim zdjęciu widać zmianę, ale na trzecim widać już podniesiony tyłek, czego brak na drugim
A ja szczerze mowiac nie widze roznicy - bylo fajnie, jest fajnie

Cytat:
Napisane przez Espoir91 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak robicie brzuszki?? unosicie się tylko trochę, żeby się mięśnie napięły?? Bo ja dziś zrobiłam 50 (dopiero zaczynam) to tak na oko był to kąt 20stopni, bo tylko wtedy nie bolą mnie plecy
Unosze tylko troche do tego klade ciezarki na klacie i czuje wysilek.

Co do kasy, masakra... My co prawda juz po slubie, mamy osobne konta co dziwi wiekszosc osob ale dzieki temu nikt nikomu kasy nie wylicza i sie nie wtraca. Nie wyobrazam sobie sytuacji ze musialabym sie spowiadac mezowi ze wydalam tyle a tyle na ksiazki/ ciuchy/ buty/ perfumy. Kiedy zarabialam dawalam mu co miesiac 1000-1500 na zarcie i oplaty, reszta moja.

Nie do wiary, w udzie chyba mam juz rowne 47 cm! Agrafka dziala. I po regularnych cwiczeniach ramiona robia sie lepsze ale jeszcze nie mam sie czym chwalic.

Eivor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:08   #4045
meeedzik
Zakorzenienie

Hej laseczki
Ale u mnie dziś paskudna pogoda :/ pada i chłodno jest, chyba z 15 stopni Gdzie jest kurffa lato i na najbliższe dni też nie zapowiadają ciepła
Będę musiała wybrać się jeszcze parę razy na solarium, bo szkoda mi tej opalenizny, już taka brązowiutka jestem

Dzaga Ty chudzino
Stary 2012-07-17, 10:08   #4046
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milena001 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki U mnie dziś na wadze 59,7 ;( muszę się bardziej ograniczać i chyba zaczne robić brzuszki Przynajmniej do wyjazdu nad morze czyli przez 2 tygodnie może uda mi się spaść do 58 kg Milenus a długo jesteście ze swoim Tż razem?
jestesmy 2,5 roku... Hm... jedna rzecz mi imponuje u niego. Wczoraj z nim gadalam z nocy jeszcze przez tel.. to mi slodzil... mowi ze mnie kocha, bombelki elemelku itd. leciało. POwiedzial ze nie pojechał do tego kolegi... i ze za miesiac na nasze 2,5 roku pojedziemy w góry, ze mam sie szykowac. Wiem ze on mnie kocha ale zawsze musze go najpierw do pionu sprowadzac.
Stary 2012-07-17, 10:13   #4047
dzaga1989
Zakorzenienie

Eivor, Ja mam 48 w udzie (wczoraj mierzyłam). Myślałam o zakupie agrafki, nawet widziałam w markecie, ale wtedy miałam sesję i inne ważniejsze sprawy na głowie więc pomyślałam że pewnie i tak będzie leżała i nie wzięłam.

Co do mojego brzucha. Ja wiem...miałam bułkę miałam Ale teraz jest już naprawdę widoczna poprawa Oby teraz tego nie schrzanić

Espoir, nie ma sprawy Mój TŻ też przebąkiwał swego czasu o ślubie a później totalnie odpuścił. W końcu rok temu się oświadczył. 15 września mamy 1 rocznicę zaręczyn i 6 rocznicę związku. A wiekowo prezentujemy się podobnie do Ciebie i Twojego TŻ - ja 23, on 28 (tak na marginesie dobrze że choć na razie te "dwójki" się wyrównały, bo jak miałam 18 lat a on 23 to budziło to kontrowersje ).

Madzia, oj przestań bom się zarumieniła Ja muszę troszkę się podsmażyć gdziekolwiek. Na solarium jakoś mi kasy szkoda, szczególnie gdy jest lato, ale z kolei jakoś na smażing nie mogę znaleźć albo czasu albo pogody. Jeszcze TŻ dorwał jakąś drugą pracę i tylko w niedzielę jest w domu a tak to nie ma go od rana do 18-19. Nawet nie ma jak wspólnie nad wodę uciec. Dlatego zostaje balkon

Jeśli chodzi o finanse w związku to zależy. My mamy 3 kasy: TŻ, moja i wspólna. Ta wspólna jest na wesele, opłaty, żarcie spożywane wspólnie, jakieś tam wyjazdy i inne głupoty. Natomiast swoich kas nie tykamy. TŻ nie czepia się że wydaję kasę w lumpach, na książki i gazety czy na dekoracje do domu (co jest wyłącznie z mojej inicjatywy), ja natomiast nie przywalam się do jego wydatków na fajki, browar, kolejny żel pod prysznic (ma jakąś manię na tym punkcie) i wszelkie dziwactwa do samochodu. I chyba jest "zdrowo" Bo o pieniądze nigdy przenigdy się nie posprzeczaliśmy.

Czas edycji: 2012-07-17 o 10:16
Stary 2012-07-17, 10:13   #4048
meeedzik
Zakorzenienie

Chyba od dziś wrócę do ćwiczeń muszę się zmotywować a tak mi się nie chce, że szok
Stary 2012-07-17, 10:19   #4049
mielnus
Wtajemniczenie

Espoir
widzisz.. Ja mam 24 a moj TŻ 26 i on chce sie dopiero hajtac najbliżej za 3-4 lata... mi sie to kompletnie nie podoba. Wolałabym byc w twojej sytuacji.
Stary 2012-07-17, 10:21   #4050
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

A co ja mam powiedziec jak wogole nie mam TZ bo spotykam samych dupków na swojej drodze

Think happy - be happy

M

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości