|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
Cytat:
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dzidzię rozpoczynamy, pełne nadziei widoki na przyszłość mamy :)) 06
A powiedzcie jeszcze dziwczyny czy rzeczywiście w okresie starania trzeba już brac kompleksy witamin (nie mówie o kwasie foliowym) rezygnowac z kawy itd czy to ma aż tak duże znaczenie??? Bo ja tylko kwasik
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
z kawy nie zrezygnowałam jak narazie
ciężko będzie z tym ![]() nie pije nie pale więc z tym też nie musze się ograniczac biore kwas foliowy
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
agi_82... ledwo zdążyłam wczoraj napisac, że mam dobre przeczucia, a tu proszę takie info
Z niecierpliwością czekam na info o wynikach bety aczkolwiek na pewno będzie pozytywna... potem wazny jest już tylko przyrost co 24h albo 48 h nie pamiętam już dokładnie ![]() Krwawienie może się zdażyć na początku ciąży, przecież niektóre kobiety maja nawet normalnie @ w początkowych tc ![]() Co do tej owulki, to właśnie uważam, że testy super sprawa, bo określają w miarę dokłądnie, kiedy jest owu... a tak na oko celowanie nie zawsze przekłąda się na rzeczywisty stan. Ja własnie wczoraj też patrzyłam na te testy w aptece, ale jednak stwierdziam, że 26zł za 5 testów to trochę za drogo i zamówie z allegro... poprzednie miałam z all i pokazywały normalnie, więc raczej działają ![]() p.s. bardzo mi się nie chce pracować dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- ... a co do witamin, to ja nic nie biorę z suplementów, tylko kwas foliowy czysty typu folik mój gin też nie jest za faszerowaniem się chemią bez sensu Jak zajdę w ciążę to będę brała femibion czy tam feminatal to sie teraz nazywa... W poprzedniej ciąży właśnie to brałam i bardzo mi służyło, choć do najtańszych akurat nie należy Z kawy też nie zrezygnowałam, bo po prostu bardzo ją lubię i nie widzę sensu ograniczania się, skoto jeszcze w ciąży nie jestem |
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ja też biore tylko folik, ale piję kawkę i niestety palę - mam zamiar rzucić jak tylko dowiem się że jestem w ciąży
A testy kupię w aptece bo na all to już za późno a jak tak polecacie to skorzystam - czego się nie robi dla dwóch kreseczek Przypuszczam że sposób "na oko" mnie też zawodzi i przytulamy się (nie bez przyjemności) nie w te dni - no ale zobaczymy. Powiedzcie od ktorego dnia cyklu zacząć te testy ?? |
|
|
|
#426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez jestem Magda i tez zaczynamy starania od nastepnego cyklu ![]()
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) doliczSz dni w zależności jak długie masz cykle. Ja swoje kupiłam w promocji jakbylam w Polsce 9.99 za 5 szt. Juz mi sie skończyły i teraz mi tz na ebay'u zamówił mam jednak cicha nadzieje ze juz ich nie bede potrzebować .D ahh teraz czekam na rezultaty przytulanek ) miłego dnia
|
|
|
|
|
#428 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana biegnij na betę i do lekarza, nie będziesz się zamartwiać i poradzi coś na to krwawienie.Cytat:
To będzie wtedy mój już/dopiero 5 cykl starań.Cytat:
A testy owu są za złotówkę na Allegro Cytat:
![]() Cytat:
Hej dziewczyny a powiedzcie mi - po testach owu okazało się, że macie owulację w innym dniu niż myślałyście. Ale czy wcześniej obserwowałyście śluz, temp, etc?
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
wpadłam się przywitac i zmykam na tą bete nienawidze kłócia brrrtrzymajcie kciuki wyniki będą po 15 ![]() ula_betula używkom zdecydowanie mówie nie :P ale nie dajmy się zwariowac chodzi mi o okres ciąży a tak palcie i pijcie do bólu
- 09.06.2006Kornelka - 27.10.2013Groszek Edytowane przez agi_82 Czas edycji: 2012-07-17 o 09:13 |
|
|
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno mnie nie było, tyle nowych Staraczek SUPER!!! My intensywnie przeszliśmy do działania dzisiaj odbieram testy owu i sprawdzam kiedy musimy jeszcze bardziej Co do palenia i picia, to ja ograniczyłam alkohol, ale w sumie nie ze względu tylko na starania, ale tak ogólnie mam postanowienie - kiedyś w ogóle nie piłam i było ok, w barze mogłam posiedzieć przy soku i też dobrze się bawić, trzeba do tego wrócić, takie ot moje postanowienie ![]() Dziewczynki z kolejki do testowania, jak nastroje przed? sautka monai 111kicia111
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Agi trzymam kciukasy
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja niestety nie jestem w kolejce do testowania ale za tydzień testujemy owu no i przytulanki Za testujące też trzymam kciuki
|
|
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
agi_82, zaciskam kciuki za betę, ale myślę, że to już formalność :P
Cytat:
@ dalej nie ma, więc nie tracę nadziei
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- agi_82 jak betka wyjdzie pozytywna, a na pewno tak będzie to pędź do ginka i pewnie Ci cos przepisze na te krwawienia... tak najczęsciej to duphaston ja w poprzedniej ciąży też brałam
|
|
|
|
|
#435 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa no własnie tak myslałam, że to o ten mikroskop chodzi, ale była ciekawa opini... przed pierwszą ciążą własnie o nich trochę czytałam... ale skoro nie polecasz to kasuje go z pamięci
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba jednak wole te paskowe testy ![]() A może jeszcze któraś z nas korzystała z takiego mikroskopu? Może ja jestem jakaś lewa i nie umiem z niego korzystać
|
|
#438 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak nam się nie uda w tym cyklu to nie będę za bardzo smutna. Wczoraj zamówiliśmy domek nad morzem od 19 sierpnia i nawet lepiej by było jak bym nie była w ciąży, więc jakoś dużego parcia nie mam. Moja córka czasem zwala mnie z nóg. Wczoraj jak pytałam się jej czy jedziemy nad morze za miesiąc to ona by od razu pojechała. Chyba przez 5 minut cały czas chodziła i marudziła, że ona chce jechać się kąpać ( a była 20 godz.). na samym końcu zaczęła płakać ale chyba była już zmęczona. |
|||
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem za testami owu
Agi 3 mam kciuki chociaż czuje ze to tylko kropka nad "i" Mnie boli brzuch jak przy @ a wczoraj miałam owulacje ( podobno) w ogóle od 3 dni mnie tak boli nigdy wcześniej mnie nie bolo podbrzusze w czasie owu a teraz bardzo... |
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Który masz dzisiaj dc?
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie paliłam, alkoholu i tak pić nie mogę
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Koronek 15 dc
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Wchodzę dziś na wątek i aż oczy przetarłam z wrażenia jak zobaczyłam tyle dobrych wieści
to się i u nas zaczyna wielka radość wątkowa
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
A ja zaczynam nowy cykl z nową nadzieją i chyba po wypowiedziach dziewczyn na innym wątku zakupię testy (wiele z nich nieprawidłowo obliczało owulkę). Z testami im sie udało. I też swojego tż wstrzymam przed owulką żeby jego żołnierzyki się wzmocniły a potem to już co drugi dzeń będziemy dzidzie majstrować
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Natalyyya może to bóle okołoowulacyjne mnie w tym miesiacu też bołało w dole ok. 3 dni ale owulki nie myło. Podobno czasem tak sie odczuwa jak jajnik produkuje kolejne pęcherzyki. A dawno byłaś na kontroli?
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie zobaczymy za 2 tyg co wyjdzie
)Melutka- według testów owu jestem juz po owulacji sama juz nie wiem . Na ost kontroli byłam 3 mce temu wszystko w normie Edytowane przez Natalyyya Czas edycji: 2012-07-17 o 12:21 |
|
|
|
#447 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Cytat:
tej wersji się trzymajmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miało być na luzie, ale to silniejsze ode mnie a dopiero pierwszy cyklmada_lenka witaj w gronie staraczek Cytat:
ale z tą tempką u mnie to bez sensu bo o różnych porach wstaję, więc wydaje mi się że wyniki przekłamane :/Cytat:
mam nadzieję, ze rozwiążesz worek z II na naszym wątku i się posypią teraz ![]() Cytat:
![]() a co do używek, to w moim przypadku w pracy zdecydowanie za dużo piję kawy, alkohol to moim zdaniem rzadko zresztą mam słabą głowę to se ledwo pomoczę dzioba i już na drugi dzień się źle czuję, więc mnie to nie bawi ;/ papierosów na szczęście palę uf.. u mnie trochę kiepsko z samozaparciem żeby chociaż 1 kg zrzucić, więc chyba walce z nałogiem bym nie podołała Cytat:
już sobie na all upatrzyłam zakupy
|
||||||||
|
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
agi_82 ja rownież po cichu gratuluje
Za testujące trzymam kciuki!Co do kawy, to piję ale rozpuszczalną i ze śmietanką ( taka bardziej light
"Jeśli czujesz się czasem mały, smutny, bezużyteczy, pomyśl o tym, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w swojej grupie" ************************* *** Jesteśmy razem od 1996 r Nasz syn jest z nami od 1998 r ************************* *** Iskierka 10tc [*] |
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Ja to mam ogromne nadzieje związane z tym cyklem, teraz to praktycznie codziennie mamy przytulanki, od 3 dni mam dni płodne - jeszcze tak z tydzień i może się uda
![]() A ten mikroskop to tak jak mówię, chyba szkoda kasy ...
|
#450 |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny, można się przyłączyć do staraczek
?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

....Teraz musi się udać
- 09.06.2006

Z niecierpliwością czekam na info o wynikach bety aczkolwiek na pewno będzie pozytywna... potem wazny jest już tylko przyrost co 24h albo 48 h nie pamiętam już dokładnie 
Z kawy też nie zrezygnowałam, bo po prostu bardzo ją lubię

do Was dołączyć

Kochana biegnij na betę i do lekarza, nie będziesz się zamartwiać i poradzi coś na to krwawienie.

ale za tydzień testujemy owu no i przytulanki 

dziś rano wstaje, siusiam na pobranie kolejnej próbki do testu a tu
alę że próbke czystą pobrałam i teścik otwarty to robie i znowu II kreski
17.09.2011r.
?