|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
witam
![]() pogoda typowo jesienna dzis u mnie. zaraz zmykam na sniadanko i dzis jade do kuzynki i jej polrocznego synka, nie moge sie napatrzec zawsze na niego wiec zycze milego dnia wszystkim |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cześć.
U mnie też jesienie za oknem. Pada i jest zimno. Nocka spokojna, chociaż sciągali mnie do cięcia cesarskiego. Ale słodziaki się porodziły
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pogoda deszczowa, ale myślę, że dla nas w sam raz. ZAraz odprawiam starszego do złobka i trzeba coś na obiad wymyślić. A ostatnio z myśleniem u mnie kiepsko ![]() A mam takie pytanko : czy któraś może używa kul piorących? |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się z mamuśkami grzecznie u mnie deszczowo ale nie przeszkadza mi to bardziej mój mąż marudzi bo wczoraj umył dwa okna i deszcz mu zachlapał .. yhhhmam pytanie do mamusiek po 32t jak jest z ruchami Waszych maleństw? ja czuję Niuńkę ale bardziej jako przesuwanie, kopniaki też są ale nie tak intensywne jak jeszcze tydzień temu .. liczę te ruchy i bywa tak że przez 5 min mam już ich 10 i tak że muszę z 40 minut poleżeć aby mała łaskawie pokopała .. nie wiem czy powinnam się już denerwować?
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pytałam gina to mówił, że też zależy od ilości wód płodowych. I im dziecko będzie większe tym ruchy będą delikatniejsze. Także myślę, że nie masz się co martwić. |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ja jestem od poniedziałku w domciu, ale dopiero teraz udało mi się zajrzeć do Was. Jutro mam wizytę i od razu po jedziemy z powrotem na działeczkę. Nowy wątek jeszcze jakoś nadrobie, ale poprzedni nie ma szans. U nas wszystko wporządku, czujemy się w miarę dobrze. Lecę poczytać co u was. |
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja swoja czasami musze budzic,poprzez glaskanie brzuszka ,to dopiero cos tam sie poruszya wogole dzien dobry spalo mi sie tak sobie.cala zapocona sie obudzilam iwoncia ja mam dzis zwiedzanie
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane witam w ten zimny poranek, masakra brrrrrr
![]() nie ruszam się dziś z domu, w sumie i tak przecież nie mogę ![]() aaaała zaraz zwrócę śniadanie mała robi mi borutę w brzuchu ![]() ale żeście naskrobały, czytam i czytam od 8 no i nadrabiam:dziękuję za wszelkie rady co do imienia. Przekonałyście mnie trochę do tej Jagody. Nie wiem czy kazac colds zmienic czy się jeszcze wstrzymać poczekam chyba do 30,07 do wizyty i jeśli niunia została niunią to wtedy podam już ostateczne imię. Daliśmy sobie czasu do 30 z ostatecznym wyborem![]() filusia moja koleżanka ma córeczkę Jaśminkę ![]() tamlin śliczniusi synuś ![]() m_moni to super, że kuchnia skończona. My wczoraj mieliśmy zamknąć temat łazienki ale mężul późno wrocił także dziś będzie ją kończył. Bardzo ładny wózeczek ![]() konczita moja też mała się teraz mniej rusza, zazwyczaj tak jak teraz po śniadaniu wariuje, a później spokój, aż do wieczora. Chociaż to też zależy od tego co jem na śniadanie, zauważyłam, że kawa zbożowa na mleku z rana działa na nią jak dopalacz ![]() kalpana co do prezentu to ja tez niestety nie pomogę, bo my zazwyczaj w rocznicę staramy się jakoś romantycznie spędzić wieczór ![]() aga_ton nie przejmuj się na zapas, wszystko będzie dobrze axxia ja kolejną wizytę mam w 33tc (co 3 tyg nadal, bo teraz miałam w 30tc) laurose w kauflandzie w promocji były nie mogłam przejśc obojętniemaggie dziekuję to męzula of course. Ja aktualnie mam hybrydę - Inez Kudela- Kunikowska właśnie przypomniało mi się jak mężul protestował w US, gdy załatwialiśmy papiery przed konkordatowym, bo myślał, że dzieci też będą nosiły dwa nazwiska dopiero babka mu wytłumaczyła, że nie, bo dla dzieci wybraliśmy jego![]() zaskoczyłaś mnie tym księdzem ![]() no i gratuluję dobrych wieści po wizycie ![]() kate ja mam cały brzuchol w niebieskich żyłkach, bo mam masakrycznie cienką skórę teraz gdy się rozciągła to już całkiem widac cały mój układ krwionośnyiwoncia no to wstydliwy ten Twój maluszek, ale najważniejsze, że wszystko w porządku ![]() niegrzeczna, marta nie jeszcze nie pisałam, bo mężuś dopiero koło 18 wrócił z pracy i nie wchodziłam już na forum. No więc na całe szczęście wszystko się wyjaśniło. Okazało się, że był zamienione listy przewozowe - firma kurierska pomyliła przesyłkę piątkową z poniedziałkową i źle okleiła paletę. Wczoraj przyjechała ta paleta,której szukano w piątek. Ta co ściągnął mężul stała tam cały czas, ale nikt nie zorientował się, że jest źle oklejona. Dopiero mój zadzwonił z pracy rano do firmy kurierskiej z zapytaniem czy nie mają na magazynie jakiejś jeszcze palety do casto. Pomieszane to jak cholera ale najważniejsze, że paleta się odnalazła ![]() mężulowi tylko trochę przykro, że nawet słowa przepraszam nie usłyszał od pracownika ochrony i innego kolesia, którzy potraktowali go w piątek jak złodzieja od wczoraj ciągnie mnie tak lekko w lewej pachwinie to od rozciągania się brzuchola tak? bo nie pamiętam, a wiem, że było już coś o tym na wątku![]() w ogóle mam pytanie kochane czy wiecie może, czy między 30-33 tc trzeba zrobic jakieś badania? bo zapomniałam się gin zapytac na wizycie 9, bo zazwyczaj mi mówi co mam sobie zrobić prywatnie. Coś obiło mi się o uszy z tym paciorkowcem i nie wiem czy zrobic na tą 30 lipca(będzie skończonych 33 tc) ? Bo następną wizytę będę miała dopiero 20 sierpnia (36skończonych), bo ginek ma urlop od 1 do 18 jakoś ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- co do prania to nawet mi nie mówicie. Z ubranek nie mam nic poprane mówi, że mu głupio i czy nie da się bez tej kartki załatwić rat
|
#191 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35341576]Leoś tez raczej wypycha i w sumie jest to bardzo podobne do kopniaków bo robi to czasem bardzo intensywnie.ale nie masz sie co martwić.teraz ruchy naszych dzidzi sa bardziej skoordynowane i o ustalonych porach.poza tym nasze maleństwa tak jak i my maja też gorsze dni gdzie nic im sie nie chce i nie maja humoru
[/QUOTE]Cytat:
ja to już chyba sama wyszykuję czego się czepić ehh no ale skoro u Was to już też nie takie kopniakowate to może Duśka faktycznie już miejsca na takie figle nie ma, zresztą obróciła się pupcią w drugą stronę była po prawej teraz jest po lewej Cytat:
Dobrze że z paletą się wyjaśniło ... a na przepraszam to często nie można liczyć .... wczoraj byłam na komendzie w sprawie tej oszustki i wiecie że ona na allegro ma 25 kont założonych ? zwątpiłam
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też pogoda pod psem, ale w sumie i tak nie mam dzisiaj nic do załatwienia więc mi to nie przeszkadza. A teraz sobie siedzę i popijam kawę zbożową.
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Angel dobrze, że wszystko się wyjaśniło. A to już chyba tak jest że opieprzyć to zawsze jest komu a powiedzieć przepraszam to już problem.
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja w nowym wątku z moją córą
u nas nic ciekawego, na szczęście upały trochę odpuściły to i ja do żywych wróciłam z moim cukrem też nie za wesoło, chociaż nadal upieram sie, że test był źle przeprowadzony, zamiast po równo 2 godzinach to mnie kłuto po 1,5 h, wyszło 148, na czczo było 70, kazała mi powtórzyć lekarka po 2 dniach i wyszło 150, na czczo nadal 70, ale dzwoniłam do znajomej endokrynolog i powiedziała, ze nie powinnam była powtarzać tej glukozy, zwłaszcza w tak krótkim odstępie czasu - 2 dni...bo wynik sfałszowany na wszelki wypadek kazała ograniczyć słodkie...czego nie do końca sie trzymam cukru w moczu nie mam i nigdy nie miałam, a ta moja endo mówi, ze to jeden z pierwszych sygnałów cukrzycy ciążowej![]() Co do ubranek, mam już wsio na rok do przodu - obkupiłam ostatni małą w 5-10-15 i smyku na przyszłe lato - ja zawsze dla synka też sezon na przód na promocjach kupuję , wyprawka już uprana i uprasowana, w sumie brakuje mi tylko kombinezonu na zimę dla siebie też już wszystko mam i z kosmetyczno - higienicznych rzeczy da małej też teraz tylko czekać w czwartek zaczynam 30 tydzień, jeszcze 7 muszę wytrzymać Dopadły mnie bóle nadgarstków i całych dłoni, promieniuje aż do łokci, cierpną mi dłonie, nic nie mogę ścisnąć, nawet jak ziemniaki obieram to mi dłonie sztywnieją - mówiłam gin, ale ona mi na to, że w 2 i kolejnej ciąży może wystąpić jakiś zespół cieśni nadgarstka i chyba to właśnie mam i nic z tym nie zrobi się, ponoć przejdzie samo....ból straszny, kości też bolą
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
nie żebym dopiero wstala,ale nadrabialm co naskrobalyscie,bo wieczorem juz nie dalam rady .nie wyspalam sie cos dzisiaj,oczy mnie bolą,najchętniej bym sie polozyla znowu ale maz w pracy. Pogoda to już wogole do spania,bo zimno i deszcz ciapie. Ogolnie mi to nie przeszkadza,tylko nie mam jak do sklepu sie wybrac z malym. Ale pozniej mamcia przyjedzie to wyskocze sobie. Tylko doradzcie kochane co tu na obiad zrobic? Bo ja nie mam pomyslu wcale zrobie zupke pomidorowa ale jakies drugie danie mi potrzebne. Mysle nadd pierogami ruskimi![]() Konczi ja co prawda jestem w 28 tyg,ale juz nie czuje takich czestych kopniakow mocnych tylko czesciej takie skakania i przepychanie sie . Zazwyczaj na prawa strone sie maluch pcha i mam taka gule z boku . Wiec mysle,że nie musisz sie martwic![]() ciesze sie bardzo,że wizyty byly tak udane i dzieciaczki duze .Tamlin piękne jaja i buzienka slodka taka .Graacjanka rodzilam 3550 i nie bylo trudni wiiec spokojnie dasz rade .Iwoncia Twoj maluszek taki wstydliwy jak ii moj ![]() Tez na ostatniej wizycie nic nie pokazal i nie mamy pewnosci ale trzymamy sie synka .chociaz snilo mi sie dzisiaj,że urodzilam corcie,byla sliczna taka i,że chodzilam i mowilam wszystkim,że przeciez mowilam,że corcia bedzie a oni ze synek mial byc ale to sen taki tylko byl![]() brzuch mam pulchniutki to zylek nie widac,zle na piersiach mam ich bardzo duzo ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Przepraszam za błedy w postach ale z tel pisze i mi literki albo dodaje albo przestawia
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Iwoncia81;35325762]U mnie to chyba spowodowane jest ogórkami bo przez ostatnie 3 dni ciągle jak nie małosolne wcinam z bułą lub do obiadu to jeszcze jakaś mizeria.
Współczuje wszystkim co tą zakichaną zgage mają ![]() Melduję się i ja w nowym wątku ![]() Zgaga czasami dopada i mnie, ale chyba nie jest jakaś mocna, bo radzę się z nią szklanką mleka i pomaga. Ale na pocieszenie powiem, że kiedyś zwykło się mówić, że jak kobieta w ciąży ma zgagę to dziecku rosną włosy na główce i urodzi się z bujną czupryną ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Iwoncia81 jutro mam wizytę to zagadam lekarza o szczegóły - niech mi dokładnie wszystko powie - kiedy jest ok a kiedy nie |
|
|
|
|
#198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek. U mnie też jesienna pogoda.
Pokazałam rodzicom zdjęcia i zachwyceni wnusiem. Ja z resztą też, ciągle zerkam na fotki. No co? A nuż sie uda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam na meil zdjęcie brzuszka
![]() Konczi brawo za wode . Ja to chyba litr dziennie z ledwością wypijam
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się melduje w nowym wątku,
oczywiście wczoraj wieczorem się nacytowałam, naodpisywałam i mi internet padł. wkurzyłam się nieziemsko. Zaraz też mi laptop padnie bo bateria się wyczerpała a prąd mi wyłączyli. Oczywiście znów się nie wyspałam, bo dziecko znowu dyktowało mi na którym boku mam spać. Jak mi się już udawało zasnąć to mnie skurcz łapał, a nad ranem jakaś mucha brzecząła nad uchem, więc i ja mam dziś depresję ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i czekamy jeszcze na relację Sojki. Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-07-17 o 10:03 |
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam od jakiegoś czasu - widzę to zwłaszcza podczas wieczornego kremowania brzucholka - to jest pewnie tak, jak z tymi żyłami na piersiach, które w ciąży uaktywniają się bardziej. Mam nadzieję, że nie jest to zapowiedź rozstępów... ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- [QUOTE=Agnus21;35337137]No i już nowy wątek. Nie nadrobie jak zwykle, bo już padam wieczorową porą. Chyba jednak dam się namówić na to L4. Chciałam pracować jak najdłużej, ale to się staje powoli wyczynem, siedzenie te 8 godzin w pracy. Któraś z Was ma zamiar siedzeć w pracy w sierpniu? Myślałam, że dobrne tak do połowy sierpnia, ale z drugiej strony może warto troche odpocząć przed przyjściem szkraba na świat ![]() Jeśli wszystko będzie będzie ok to ja zamierzam sierpień przepracować - termin mam na druga połowę września i jak będę miała siłę to jeszcze na początku września chcę śmigać do pracy. Większość się dziwi, ale ja lubię moją prace i jakoś udaje mi się ją łączyć z odpoczynkiem, kompletowaniem wyprawki, ogarnianiem męża i domu
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie pospalam do 10.20
maly tez sie teraz obudzil i poszedl wyciagnac serek z lodowki i swinka morska to uslyszala i juz piszczy a jedzonko no musze wstac |
|
|
|
#204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, nie wiem bo przy 708 baranku sie pomyliłam
Cytat:
![]() Też mam podobną sytuację, a niedawno znowu sie tak stresiłam bo prawie wcale przez cały dzień nie było go czuć, takie ledwo co. Dzisiaj też mi brzuchem nie narywa zbytnio, może dlatego że zmęczony wczorajszym USG i odsypia ![]() Pomerdał troche i na razie cisza bom sie nachodziła a jeszcze te racuchy trza zrobić, a tak mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeee ![]() I sie tam zaś nie "sztresuj" kobito bo za dużo masz tych nerwów O kurtka no to już całkiem masakra ![]() nie dość że nie pamiętam któż to miał zwiedzać to popierniczyłam dni ![]() To teraz już zapamiętam i proszę zdać relacje jak było ![]() Ja mam za tydzień ![]() Cytat:
Ciekawe ilu ludzi powkręcała - dobrze że Tobie sie udało z tą małpą sprawe załatwić ![]() Cytat:
![]() My też trzymamy sie synka bo kilka razy było powiedziane że na 75% chłopak, ale na 100% A sen cudaśny ![]() [QUOTE=asiejka86;35342897] Cytat:
![]() Zobaczymy jak sie urodzą te nasze skarby czy mają wielkie czupryny czy łyse główki ![]() ![]() Co do wizyty to popytaj koniecznie żeby mieć pewność Jezu, deszcz leje, zmarzłam w drodze do apteki i nic mi sie nie chce - masakra jakaś z tym nic nie chceniem
|
||||
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek,
Ja odprowadziłam moją małą do centrum Kultury, są tam organizowane zajęcia dla dzieci od 6 lat do 14 czy jakoś tak. Dzieciaków co nie miara. Dzisiaj mają grilla. Mieli iść do lasu z naszym burmistrzem ale pogoda do bani więc mają zajęcia w centrum. Dzisiaj mnie natknęło, że czas pokupować rzeczy do torby ale zapomniałam listy i w efekcie nie zakupiłam majciochów. Ale podstawy już są. Cytat:
wczoraj tak mi coś po prawej stronie wysoko ucisneła, nie wiem jaki narząd, ale pobolewało mnie . Teraz wyprawia jakieś dzikie harce a to dlatego ze dopiero teraz usiadłam. A tak to od 8.30-10.30 w ruchu - ale to chyba dobrze.
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
kurde jak pada
i niewiem czy isc do sklepu kupic jakies miecho bo cos mi sie chce,moze kotlecika,moze zupke---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Oskar co robi swinka? -Pacy na sciane
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Angel166 cieszę się, że z paletą wszystko się wyjaśniło
Teraz może być już całkowicie spokojna
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
przepraszam ze wczoraj sie nie odezwałam ale komp mi się strasznie wieszał i dopiero teraz jako tako się kręci.a więc co do wczorajszej wizyty.. Juz mam całkiem pomieszane w głowie.. Mój ginek 5 sierpnia wyjeżdża (alez mi zrobi prezent na urodzny Wraca dopiero 23sierpnia i wtedy też mam zglosić na oddział. Zabronił mi wygłupiać się wcześniej z jakimiś akcjami porodowymi bo chce "przy nas" być. Wczoraj wyjaśnił mi co i jak będzie z cesarką, 2 sierpnia widzimy się na wizycie wieczorem a rano na USG, po raz kolejny będzie sprawdzanie blizny po cc, ważenie małej, na wizycie ma mi pobrać wszelkie wymazy potrzebne do porodu i syuacja wygląda tak: 24 sierpnia zgłaszam się na oddział- zrobią pomiary miednicy (bo ja żem kurdupel) zważą małą, przeliczą to sobie, podadzą oksytocynę i jeśli zaczną się skurcze i pojawi rozwarcie pozwolą mi przez jakiś czas próbować rodzić naturalnie (jeśli mała nadal pozostanie mała oczywiście i jeśli akcja będzie szybko postępować) a jeśli nie będzie szło sprawnie to przeć dalej nie pozwolą tylko pod nóż - ta opcja jest dla mnie do przemyślenia, bo doktorek powiedział że z Paniami po cesarkach się zazwyczaj ciężko współpracuje przy sn i pozwoli mi spróbować tylko wtedy jeśli ja tego będę chciała, bo on dla świętego spokoju wolałby pociąć tymbardziej że blizna po poprzedniej c piękna od środka nie jest.Szyjka krótka ale twarda i zamknieta, jak to lekarz powiedział- dobrze trzyma.
|
#210 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Jestem żonką 

zrobie zupke pomidorowa ale jakies drugie danie mi potrzebne. Mysle nadd pierogami ruskimi

Bo jeden post czy nawet 5, na jeden wątek, to mało.