Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 14:03   #1111
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

dzień dobry
Kto mnie tu w ciążę wrabia? :P

co prawda @ się spóźnia 3 dni, ale przed ciążą też nie miałam regularnie
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
no właśnie mi się przypomniało: Aaniu też mam wrażenie, że możesz kupić test i różowe ciuszki...
i dlaczego różowe?
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Tylko ściąga mi spodnie z tyłka ukazując moje majtki wszystkim dookoła Do tego wykopuje mnie z siedzonka i sprawia mu to wielką radochę, zgubiliśmy buta, ale znalazł się

Natka, a mogę niedyskretne pytanie? Gdzie się budujecie?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam mega doła , uwyłam się strasznie.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w tvn24 mówili właśnie że wchodzą zmiany dotyczące wydawania paszportów dla dzieci
od 11 sierpnia będą wydawane na 5lat - nie na rok, jak do tej pory
opłata bez zmian - 30zł
procedura taka sama - oboje rodziców przy składaniu z dowodami tożsamości, obecność dziecka do 5r.ż. nie obowiązkowa
no i fajnie, na rok to bez sensu, bo przy takim maluchu to 1-2 wyjazdy i paszport do wymiany

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jaki polecacie portal pogodowy? Taki, co się najczęściej sprawdza, bo te pogodynki itp. to nie bardzo.
ja TEN polecam, zawsze korzystam i w 99% się sprawdza

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 14:32   #1112
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:

Witaj w naszym świece

biedna Brumka myślałam, że będzie nas ubywać a nie przybywać
Stary 2012-07-17, 14:42   #1113
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no i fajnie, na rok to bez sensu, bo przy takim maluchu to 1-2 wyjazdy i paszport do wymiany
a ile ceregieli z wyrobieniem

najpierw zdjęcie, pacyfikacja ludka by siedział 2 sekundy bez ruchu

potem organizacja by oboje rodziców mogło zlożyć wniosek (w naszym przypadku musiał to być dzień wolny tz)

dlatego też mamy dowód tymczasowy, bo nie dość że bezpłatny to jest na 5lat a na ostatni wyjazd nam wystarczał bo w strefie shengen się poruszaliśmy

teraz już można o paszporcie pomyśleć, ale to już chyba za rok
Stary 2012-07-17, 15:02   #1114
DaKaro
Zadomowienie

My też mamy dowód tymczasowy i na razie nam wystarczy - poza EU się nie wybieramy.

Jakie foteliki polecacie? Jeszcze Malwinki nie przesadziłam . Cały wieczór spędziłam na poszukiwaniach, przeglądałam testy, ale mam mętlik. Chciałabym, żeby był rozkładany, cena do 800zł. Jakie Wasze pociechy mają foteliki?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:11   #1115
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Jakie foteliki polecacie? Jeszcze Malwinki nie przesadziłam . Cały wieczór spędziłam na poszukiwaniach, przeglądałam testy, ale mam mętlik. Chciałabym, żeby był rozkładany, cena do 800zł. Jakie Wasze pociechy mają foteliki?
Co prawda my też jeszcze nie mamy ale zdecydowaliśmy się na
Recaro Young Sport .

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Chyba ten model i kolor
http://www.google.pl/imgres?q=recaro...92&tx=36&ty=73
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:26   #1116
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
My też mamy dowód tymczasowy i na razie nam wystarczy - poza EU się nie wybieramy.

mamy romer king plus
Stary 2012-07-17, 15:30   #1117
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

Romer King Plus

laski ja jestem wk.... bo mój M ma zaległości odnośnie wypłaty.To już się ciągnie od czasu przed Naszym urlopem.Kwota rośnie a on dostaje po 300zł wypłatychyba ja będę musiała wkroczyć do akcji
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:35   #1118
brumek
Zakorzenienie

No i przede wszystkim: DOMINIK STO LAT
i Filip Kalinki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
chyba nie spać od urodzenia do teraz, i byłabyś z nami niektórymi w kupie nie no żartowałam, nie obrażaj się a tak naprawdę jesteś ciekawą osóbką
Moje dziecko jeszcze ciekawsze i nieprzewidywalne

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku ja do Ciebie na "korepetycje" z macierzyństwa przyjadę i nauczysz mnie jak to robić, żeby nie narzekać na dziecko i jego niecne czyny podziwiam Cię i Twoją mega-cierpliwość do synka... ja dzisiaj przez kilka porannych godzin wymyslałam jak się odgryźć na Hance za te nocne ataki ale wypiłam kawę, przyrządziłam drugą i chyba na razie ogłaszam zawieszenie broni
no u nas jest identycznie-wszystko tylko mama, mama...ale ma tak dopiero od kilku dni..jak długo to może trwać nawet nie daje się mężowi położyć do snu-gdzie zawsze on ją usypiał..teraz muszę być przy tym i ja, bo inaczej to żałosne "mama" nie daje mi się w spokoju wykąpać
Pieleszko, uważaj, bo Ci uwierzę w tę mściwość wobec Hani
A do mnie po prostu za każdym razem, jak Tymek płacze, krzyczy, kwęka, ryczy, dociera, że jemu jest gorzej niż mi. Bo mi się tylko czegoś nie chce a on się czegoś boi, coś go boli itp. A to mnie tak chwyta za serce, że lecę, jak na skrzydłach

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
biedna Brumka myślałam, że będzie nas ubywać a nie przybywać
Ale przecież ubywa! Codziennie któraś pisze, że i u niej o dziwo lepiej w nocy było. A ja tu tylko przejazdem

Dziś są urodziny szwagierki, a ja jeszcze prezentu nie mam Jak Tymek zje i może się zdrzemnie chwilę, to się gdzieś przejadę na zakupy. Gorzej że i pomysłu brak...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-07-17 o 15:37
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:44   #1119
patik87
Zakorzenienie

Kurcze a u mnie się rozpadało i chyba nie wyjdziemy na spacer

Karmienie Sary łyżeczką trwa 30 min. To co ona wyprawia.....:pom idor: 5 minut się zastanawia czy otworzyć buzię czy nie, łapkami sobie gmera w jedzeniu w ustach, pluje, karmi skarpety. Na koniec przebieranie i mycie klejącej podłogi. Yeeeeh!

Brumek a jak Ci się pracuje? podeslij jakiś artykulik który napisałaś ostatnio

DaKaro my mamy chicco xpace

Blondynka co myślisz o wózku espiro vector ? pytałam wczesniej wczoraj chyba ale nie czytałaś?
Stary 2012-07-17, 15:48   #1120
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

patik szczerze nie znam tego wózka.Nie wiem ile planujesz wydać ale może lepiej jakiś używany firmowy?
/
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:17   #1121
DaKaro
Zadomowienie

Patik a podoba Ci się Espiro Magic? Nam świetnie się w nim jeździ .

Dzięki za info w sprawie fotelików. Jest jeszcze jeden ciekawy fotelik firmy Storchenmuhle, który ma bardzo dobre opinie i 3 gwiazdki w testach - tyle samo co Recaro Young Sport. Muszę poszukać więcej na jego temat.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 16:47   #1122
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik to daj jej do ręki czystą łyżeczkę,kiedy będzie brała ją do buzi Ty zwyczajnie szybko daj jej swoją z zawartościa

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:43   #1123
patik87
Zakorzenienie

http://mojaksiegarnia.blogspot.com/2...relacja-z.html fajna książka...ktoś zebrał do kupy wszystkie bolączki początkującej mamy. Przeczytałam w 2 wieczory.
Stary 2012-07-17, 17:51   #1124
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ale przecież ubywa! Codziennie któraś pisze, że i u niej o dziwo lepiej w nocy było. A ja tu tylko przejazdem

.
no niby tak coś czuję, że zostanę w kupie do 18-tki Żbika

oby dziś wrócił "śpiący Tymek"
Stary 2012-07-17, 18:07   #1125
toskaKrk
Wtajemniczenie

Poszliśmy na spacer i od razu zaczęło padać
Zamiast iść na bazarek zrobiłam zakupy na osiedlu, zaliczyłam pocztę i po godzinie wróciliśmy.
Teraz pogoda sie poprawiła, przejaśniło się, więc wyprawiłam chłopaków na spacer, a sama wzięłam się za pieczenie pierwszy raz w życiu bezików Oby się udały.
Nie ma to jak się odchudzać

Cytat:
ma czerwoną pajęczynkę w pasie włosów tuż nad karkiem
rozległą na ok 3x10cm, nie jest wypukla ani bordowa, ot zaczerwienie
Jul miał takie coś od urodzenia właśnie tuż nad karkiem i pediatra szpitalna mówiła, że to znamię bociana Na naszej sali wszystkie dzieci to miały.

Cytat:

Można się przyzwyczaić do dobrego co?
A o której chodzi spać?
Ostatnio nam się dość ładnie spanie unormowało.
Wstaje zwykle około 9-10, około 12-13 drzemka na 1,5-2h i potem dbamy bardzo o to żeby nie zasnął drugi raz, chyba że na maks 30min w aucie lub na rowerze. Jeśli nie śpi drugi raz to wieczorem pada około 20.
Niestety zasnąć umie jedynie przy piersi. Martwi mnie to bardzo, bo planujemy zostawić go z babcią za 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
też lubię dni, kiedy Hania "woli" tatusia ale kurde ostatnio mnie nie rozpieszcza bo tylko "mama, mama"...i właśnie nic nie daje zrobić, nawet się zjeść nie da. (ani majtek podciągnąć w kiblu jak mnie tam Hanka dopadnie bo już mi włazi na ręce...)
Jul lubi się bawić z tatą, ale nie zauważyłam żeby z nas dwojga kiedyś wybrał jego
A co do spokoju w łazience, to nigdy tam nie jestem sama moja ukochana kotka zawsze musi być tam ze mną, a często obie kotki
Natomiast ze względu na kocie miski z wodą w przedpokoju i kuwety w łazience zdecydowaliśmy się kupić bramkę i jest zamontowana w drzwiach pokoju (pokój mamy z aneksem). Tż nieraz powtarza, że to nasz najlepszy zakup Jak jesteśmy sami w domu to nie zamykam drzwi łazienki i młody mnie widzi i słyszy, ale przez bramkę nie przelezie.

Cytat:
Jaki polecacie portal pogodowy? Taki, co się najczęściej sprawdza, bo te pogodynki itp. to nie bardzo.
http://meteo.icm.edu.pl/
zawsze na tym polegamy

Cytat:
Karmienie Sary łyżeczką trwa 30 min. To co ona wyprawia.....:pom idor: 5 minut się zastanawia czy otworzyć buzię czy nie, łapkami sobie gmera w jedzeniu w ustach, pluje, karmi skarpety. Na koniec przebieranie i mycie klejącej podłogi. Yeeeeh!
A próbowałaś zająć czymś jej uwagę i rączki?
My nie tyle młodego zabawiamy, bo nie chcemy żeby się tak nauczył, ale np. dając kaszkę daję mu w łapkę kawałek owocu i raz sobie gryzie owoc, a raz podsuwam łyżeczkę kaszki i idzie sprawnie.
Czasem dostaje po prostu łyżeczkę w łapkę i pogryza ją między porcjami jedzenia.
Co tylko możliwe Jul dostaje w łapkę, czyli z obiadu warzywa, na śniadanie kawałki chleba, żółtego sera, ogórka kiszonego, kawałki owoców itd. i karmi się sam a my mamy potem tylko trochę sprzątania, ale niedużo, bo młody żarłok jest
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:38   #1126
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
http://mojaksiegarnia.blogspot.com/2...relacja-z.html fajna książka...ktoś zebrał do kupy wszystkie bolączki początkującej mamy. Przeczytałam w 2 wieczory.
B. mi się podoba "zwiastun".
Kupiłaś czy wypożyczyłaś? ( u nas w biblii pewnie nie będzie i tak)

Ja czytam "Erynie" teraz Krajewskiego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:44   #1127
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
B. mi się podoba "zwiastun".
Kupiłaś czy wypożyczyłaś? ( u nas w biblii pewnie nie będzie i tak)

Ja czytam "Erynie" teraz Krajewskiego.
Marina pożyczyła mi koleżanka ( mama 2 miesięczniaka nomen omen). W bibliotece raczej nie znajdziesz, to nowa książka w maju wydana.

Ja teraz czytam...hm... wiesz że nie pamietam tytułu? zaćmienie mnie dopadło
Stary 2012-07-17, 19:49   #1128
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja mam ochotę na jakaś książkę ale padam wieczorem i nie chce mi się nic czytać...

Stary 2012-07-17, 19:58   #1129
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Podziwiam Was, że macie siłę na czytanie książek..
Szymon dzisiaj przeszedł sam siebie. Zaczyna mnie bić w momencie kiedy nie chce mu dać tego co on akurat chce - mam podrapany cały dekolt i ręce. Nie wiem co z tym zrobić

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:09   #1130
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Patik to daj jej do ręki czystą łyżeczkę,kiedy będzie brała ją do buzi Ty zwyczajnie szybko daj jej swoją z zawartościa
Też tak działamy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon dzisiaj przeszedł sam siebie. Zaczyna mnie bić w momencie kiedy nie chce mu dać tego co on akurat chce - mam podrapany cały dekolt i ręce. Nie wiem co z tym zrobić
Jak u nas się takie coś zdarza to Radek dostaje po łapach i tłumaczę mu, że nie wolno.
Póki co nie widzę efektów mojego gadania.
Całe szczęście nie zdarza się to za często.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
wzięłam się za pieczenie pierwszy raz w życiu bezików Oby się udały.
Nie ma to jak się odchudzać
Udały się?

Ja też się tak odchudzam
Dziś byłam na pizzy z koleżanką. Do tego kupiłam słodycze ale jeszcze nie zjadłam. Czuję siłę w sobie i raczej ich już nie zjem.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ja czytam tylko jak karmię Radka UU, 2 razy dziennie przed drzemką.
Teraz pochłaniam kontynuację Igrzysk śmierci. Świetna jest, jestem zachwycona i polecam gorąco.
Tż kąpie Radka, dam UU i mam nadzieję, że junior pójdzie spać na noc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:22   #1131
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Udały się?

Ja też się tak odchudzam
Dziś byłam na pizzy z koleżanką. Do tego kupiłam słodycze ale jeszcze nie zjadłam. Czuję siłę w sobie i raczej ich już nie zjem.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ja czytam tylko jak karmię Radka UU, 2 razy dziennie przed drzemką.
Teraz pochłaniam kontynuację Igrzysk śmierci. Świetna jest, jestem zachwycona i polecam gorąco.
Tż kąpie Radka, dam UU i mam nadzieję, że junior pójdzie spać na noc
Jeszcze siedzą w piekarniku a ja siedzę z gnomem uśpionym na rękach.
Wiesz co do odchudzania, ja przez klika miesięcy jadłam głównie słodycze. Jak osiągnęłam prawie że wagę sprzed porodu to mnie trzepło przez łeb i postanowiłam coś zmienić
Póki co poza lodem w największe upały od dwóch miesięcy może 3 razy kupiłam coś słodkiego. Jeśli już to rzadko coś upiekę w domu. Ograniczyliśmy z Tż cukier do herbaty, a ja również ilość pitej herbaty. Jemy więcej warzyw, więcej mięsa piekę zamiast smażyć, jem mniej kanapek na śniadanie i kolację i nie napycham się przed snem.
Oby udało mi się to utrzymać i nadal polepszać nasze nawyki

Najgorzej będzie podczas wizyty u teściów, bo tam wpadam w nieustający ciąg jedzeniowy
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:27   #1132
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja mówię nie wolno i że mnie to boli,
kiedy zaczyna się denerwować odkładam żeby siedziała i wychodzę do innego pokoju, po czasie wracam i ponownie mówię że to boli i nie wolno tak robić....

Jak płaczę mnie to nie rusza, wyłączam się wtedy.
Po chwili jej przechodzi, bo wie że nie reaguję na jej płacz.

Ja znowu mam problem bo MILION razy mówię np. że NIE WOLNO np. wyciągać ziemi z kwiatków to ona się śmieje i nadal to robi oczywiście kolejny raz mówię NIE WOLNO,ale robi tak aż jej się to nie znudzi... nie wiem jak jej przegadać bo ona się śmieje mi w twarz...chciałam nie reagować,ale samo od siebie mi wychodzi "nie wolno" i ie umiem tego nie mówić bo jak reaguje to ją to bardziej kręci

Stary 2012-07-17, 20:39   #1133
Marina1
Zakorzenienie

A ja się też czaję na tą książkę:
http://allegro.pl/seryjni-mordercy-i2466718324.html
Myślę, że jest mega wciągająca. Zresztą pisałam Wam już kiedyś, że namiętnie oglądałam Polsat Crime oraz czytam "Detektywa" . Serio.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-07-17, 20:43   #1134
Kolina
Zadomowienie

ja tez milion razy mogę mówić, odsuwam jak mnei szczypie, a on swoje

dzisiaj nie spał po południu, choć wydawał się śpiacy i bardzo marudzil, 3x go kładłam, nie zasnął
wisiał na mnie cały czas, aż padłam

teraz tz go usypia, cicho tam u nich, więc zasnął błyskawicznie
wczoraj też nie spał po południu, poszedł spać jak dziś, spał do 9:30 bez przerwy

napiłabym się piwa...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
A ja się też czaję na tą książkę:
http://allegro.pl/seryjni-mordercy-i2466718324.html
Myślę, że jest mega wciągająca. Zresztą pisałam Wam już kiedyś, że namiętnie oglądałam Polsat Crime oraz czytam "Detektywa" . Serio.
ja też lubie kryminały, wszystkie wersje NCIS i inne tego typu seriale
Stary 2012-07-17, 20:43   #1135
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
napiłabym się piwa...
Ja właśnie popijam likierek ( to do mnie nie podobne! ) o smaku tiramisu, ale męczę i męczę i chyba nie domęczę
Stary 2012-07-17, 20:50   #1136
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie popijam likierek ( to do mnie nie podobne! ) o smaku tiramisu, ale męczę i męczę i chyba nie domęczę
brzmi smacznie

za mną coś wytrawnego łazi...
Stary 2012-07-17, 20:53   #1137
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
brzmi smacznie

za mną coś wytrawnego łazi...
No, nawet przyjemne w smaku

Co do wytrawnego czegoś, to ja chyba jestem ostatnią osobą, która mogłaby coś doradzić. Kompletnie się nie znam
Ale chyba rysiki pracuje w sklepie z winami, pewnie mogłaby coś podpowiedzieć
Stary 2012-07-17, 21:00   #1138
iustyna1
Wtajemniczenie

marina też mam takie zainteresowania jest taka strona seryjni mordercy chyba pl. Tam też są opisami mordercy, zbrodnie itd.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:13   #1139
patik87
Zakorzenienie

Ostatnio tż zrobił mi drinka johny walkera z colą. Myślałam że mimo że 3/4 to była cola. Taki pijok ze mnie

A ja się muszę skusić na jeźdzca miedzianego do poczytania.
Stary 2012-07-17, 21:17   #1140
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!

A ja dokładnie rok temu od godziny tuliłam mojego synka w ramionach. Oh, kiedy to było, taki malutki był wazył niecałe 3kg i tak sobie słodko spał. Wzruszyłam się...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Oooo, ile zgub się pojawiło.

Madzia, ale Dominikowi rosną szybko włosy! Chyba zaczynają się kręcić? Na tych zdjęciach wygląda na sporego kawalera-rośnie przystojniak. Wyremontowany pokój świetnie się prezentuje.
Dziękujemy Tak, tak kręcą mu się bardzo włoski, szczególnie jak się spoci to ma całą głowę w lokach

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie szarpania włosków, uszu itd. Byłam ciekawa czy to tak każde dziecko, czy Domin to jakiś wyjątek
Kiedyś szarpał uszy a teraz włosy i drapie tył głowy
Dominik tez sobie szarpie włoski. A ostatnio to gryzie tez sobie rękaw na ramieniu i tak zasypia.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

zdjecie Dominika z urodzin, jaki przystojniak fiu fiu
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Aaaa moje cudowne dziecko, dotychczas śpiące do 9:30 -10, wstało o 7:30. Spać...

Ale skoro już wstał to zaraz się ciepło ubieramy (całe 15 stopni na termometrze) i idziemy kupić coś na obiad

Dominik bardzo dorośle wygląda w życiu bym nie powiedziała, że ma roczek dopiero
7:30 to jest moje marzenie My ostatnio 5:00-5:30

Cytat:
Kolina Radek też ma takiego naczyniaka na karku jak Dawid
Tak jak Coockie pisała, :"dziobnięcie bociana" może zniknąć ale nie musi. Lekarka mówiła, że przy płaczu może się bardziej zaczerwienić.

Radek poszedł wczoraj koło21 spać, w nocy 4 razy się budził, ostatecznie wstał o 5,50
Teraz ma drzemkę, śpi już od godziny.

U nas właśnie pediatra i ortopeda nazywają naczyniakiem.
Pediatra podeszła do tego tak spokojnie, ale ortopeda powiedział "wie pani, że tutaj to jest naczyniak?" jakby co najmniej raka ogłaszał

Dominik tez ma taka plamkę z tyłu główki, lekarz powiedział, że nie mam się tym przejmować.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

U mnie noc jak z najgorszego koszmaru Tymuś budził się na krótko 3 razy przez północą. Ale to ok, nie przeszkadza mi. Gorzej że potem obudził się o 2.00 i nie spał do 4.45. Cały ten czas musiałam siedzieć z nim na rękach, bo każde odłożenie oznaczało rozpacz. Raz usnął juz niby porządnie i próbowałam odłożyć i nic z tego. Dopiero jak zasnął, odczekałam z pół godziny, aż tak głęboko zacznie oddychać, odłożyłam, to przespał do 7. A potem jeszcze do 9.
I jestem pewna że tu chodzi o moją obecność, nic innego. Bo wystarczy że wezmę na ręce i jest cichutki i spokojny. A jak mąż bierze (bo I raz od jakiś 10 miesięcy dziś podniósł się do niego, jak ja już się prawie przewracałam ), to dostał jeszcze większej histerii. JA wzięłam i cisza
W sumie spałam 3 godziny, Tymek niewiele dłużej, więc oboje nie wyglądamy na okazy rześkości
Ojejku to się nie wyspaliście. Ale tak jak piszesz to już teraz ewidentnie wygląda na lek separacyjny i chęć poprzytulania się do mamusi. U nas tez to trwa, tylko szybciej usypianie mi idzie. Za to jak już obudzi się gdzieś kolo 4 czy 5 to już ciężej go uśpić. Mam nadzieje, że to minie.

Cytat:
My korzystamy z tych dwóch: przeważnie się sprawdzają
http://prognoza-pogody.studentnews.p...1&l=&id=128815

http://new.meteo.pl/php/meteorogram_...ype=2n&id=1979

Tylko musisz swoja miejscowość wpisać

Cytat:
Kurcze a u mnie się rozpadało i chyba nie wyjdziemy na spacer

U nas też ostatnio ciężko z jedzeniem, musze zabawiać i aż wstyd się przyznać ale jak już nic nie pomaga to włączam mu tv na viva albo jakiś inny muzyczny i wtedy zahipnotyzowany je

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja mówię nie wolno i że mnie to boli,
kiedy zaczyna się denerwować odkładam żeby siedziała i wychodzę do innego pokoju, po czasie wracam i ponownie mówię że to boli i nie wolno tak robić....

Jak płaczę mnie to nie rusza, wyłączam się wtedy.
Po chwili jej przechodzi, bo wie że nie reaguję na jej płacz.

Ja znowu mam problem bo MILION razy mówię np. że NIE WOLNO np. wyciągać ziemi z kwiatków to ona się śmieje i nadal to robi oczywiście kolejny raz mówię NIE WOLNO,ale robi tak aż jej się to nie znudzi... nie wiem jak jej przegadać bo ona się śmieje mi w twarz...chciałam nie reagować,ale samo od siebie mi wychodzi "nie wolno" i ie umiem tego nie mówić bo jak reaguje to ją to bardziej kręci
No ja się Wam kiedyś chwaliłam, jakie to mam grzeczne słuchające się dziecko, które na "nie wolno" reaguje i się słucha, no i przechwaliłam, bo po skończonym roczku w Dominika jakiś diabełek wstąpił i już się tak ładnie nie słucha. przełącza sobie tuner, pod telewizorem i nie reaguje na nasze słowa.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości