|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dzień dobry
![]() Kto mnie tu w ciążę wrabia? :P co prawda @ się spóźnia 3 dni, ale przed ciążą też nie miałam regularnie Cytat:
![]() Cytat:
Natka, a mogę niedyskretne pytanie? Gdzie się budujecie? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
biedna Brumka myślałam, że będzie nas ubywać a nie przybywać
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najpierw zdjęcie, pacyfikacja ludka by siedział 2 sekundy bez ruchu potem organizacja by oboje rodziców mogło zlożyć wniosek (w naszym przypadku musiał to być dzień wolny tz) dlatego też mamy dowód tymczasowy, bo nie dość że bezpłatny to jest na 5lat a na ostatni wyjazd nam wystarczał bo w strefie shengen się poruszaliśmy teraz już można o paszporcie pomyśleć, ale to już chyba za rok
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
My też mamy dowód tymczasowy i na razie nam wystarczy - poza EU się nie wybieramy.
Jakie foteliki polecacie? Jeszcze Malwinki nie przesadziłam . Cały wieczór spędziłam na poszukiwaniach, przeglądałam testy, ale mam mętlik. Chciałabym, żeby był rozkładany, cena do 800zł. Jakie Wasze pociechy mają foteliki?
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Recaro Young Sport . ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Chyba ten model i kolor http://www.google.pl/imgres?q=recaro...92&tx=36&ty=73 |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() laski ja jestem wk.... bo mój M ma zaległości odnośnie wypłaty.To już się ciągnie od czasu przed Naszym urlopem.Kwota rośnie a on dostaje po 300zł wypłaty
|
|
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i przede wszystkim: DOMINIK STO LAT
i Filip Kalinki Cytat:
![]() Cytat:
![]() A do mnie po prostu za każdym razem, jak Tymek płacze, krzyczy, kwęka, ryczy, dociera, że jemu jest gorzej niż mi. Bo mi się tylko czegoś nie chce a on się czegoś boi, coś go boli itp. A to mnie tak chwyta za serce, że lecę, jak na skrzydłach ![]() Ale przecież ubywa! Codziennie któraś pisze, że i u niej o dziwo lepiej w nocy było. A ja tu tylko przejazdem Dziś są urodziny szwagierki, a ja jeszcze prezentu nie mam Jak Tymek zje i może się zdrzemnie chwilę, to się gdzieś przejadę na zakupy. Gorzej że i pomysłu brak...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-07-17 o 15:37 |
||
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a u mnie się rozpadało i chyba nie wyjdziemy na spacer
![]() Karmienie Sary łyżeczką trwa 30 min. To co ona wyprawia..... :pom idor: 5 minut się zastanawia czy otworzyć buzię czy nie, łapkami sobie gmera w jedzeniu w ustach, pluje, karmi skarpety. Na koniec przebieranie i mycie klejącej podłogi. Yeeeeh! Brumek a jak Ci się pracuje? podeslij jakiś artykulik który napisałaś ostatnio ![]() DaKaro my mamy chicco xpace Blondynka co myślisz o wózku espiro vector ? pytałam wczesniej wczoraj chyba ale nie czytałaś?
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
patik szczerze nie znam tego wózka.Nie wiem ile planujesz wydać ale może lepiej jakiś używany firmowy?
/ |
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Patik a podoba Ci się Espiro Magic? Nam świetnie się w nim jeździ
.Dzięki za info w sprawie fotelików. Jest jeszcze jeden ciekawy fotelik firmy Storchenmuhle, który ma bardzo dobre opinie i 3 gwiazdki w testach - tyle samo co Recaro Young Sport. Muszę poszukać więcej na jego temat. |
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Patik to daj jej do ręki czystą łyżeczkę,kiedy będzie brała ją do buzi Ty zwyczajnie szybko daj jej swoją z zawartościa
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
http://mojaksiegarnia.blogspot.com/2...relacja-z.html fajna książka...ktoś zebrał do kupy wszystkie bolączki początkującej mamy. Przeczytałam w 2 wieczory.
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oby dziś wrócił "śpiący Tymek"
|
|
#1125 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Poszliśmy na spacer i od razu zaczęło padać
![]() Zamiast iść na bazarek zrobiłam zakupy na osiedlu, zaliczyłam pocztę i po godzinie wróciliśmy. Teraz pogoda sie poprawiła, przejaśniło się, więc wyprawiłam chłopaków na spacer, a sama wzięłam się za pieczenie pierwszy raz w życiu bezików Oby się udały. Nie ma to jak się odchudzać ![]() Cytat:
Na naszej sali wszystkie dzieci to miały.Ostatnio nam się dość ładnie spanie unormowało. Wstaje zwykle około 9-10, około 12-13 drzemka na 1,5-2h i potem dbamy bardzo o to żeby nie zasnął drugi raz, chyba że na maks 30min w aucie lub na rowerze. Jeśli nie śpi drugi raz to wieczorem pada około 20. Niestety zasnąć umie jedynie przy piersi. Martwi mnie to bardzo, bo planujemy zostawić go z babcią za 2 miesiące ![]() Cytat:
![]() A co do spokoju w łazience, to nigdy tam nie jestem sama moja ukochana kotka zawsze musi być tam ze mną, a często obie kotki Natomiast ze względu na kocie miski z wodą w przedpokoju i kuwety w łazience zdecydowaliśmy się kupić bramkę i jest zamontowana w drzwiach pokoju (pokój mamy z aneksem). Tż nieraz powtarza, że to nasz najlepszy zakup Cytat:
zawsze na tym polegamy Cytat:
My nie tyle młodego zabawiamy, bo nie chcemy żeby się tak nauczył, ale np. dając kaszkę daję mu w łapkę kawałek owocu i raz sobie gryzie owoc, a raz podsuwam łyżeczkę kaszki i idzie sprawnie. Czasem dostaje po prostu łyżeczkę w łapkę i pogryza ją między porcjami jedzenia. Co tylko możliwe Jul dostaje w łapkę, czyli z obiadu warzywa, na śniadanie kawałki chleba, żółtego sera, ogórka kiszonego, kawałki owoców itd. i karmi się sam a my mamy potem tylko trochę sprzątania, ale niedużo, bo młody żarłok jest
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłaś czy wypożyczyłaś? ( u nas w biblii pewnie nie będzie i tak) Ja czytam "Erynie" teraz Krajewskiego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz czytam...hm... wiesz że nie pamietam tytułu?
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja mam ochotę na jakaś książkę ale padam wieczorem i nie chce mi się nic czytać...
|
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam Was, że macie siłę na czytanie książek..
Szymon dzisiaj przeszedł sam siebie. Zaczyna mnie bić w momencie kiedy nie chce mu dać tego co on akurat chce - mam podrapany cały dekolt i ręce. Nie wiem co z tym zrobić
|
#1130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Póki co nie widzę efektów mojego gadania. Całe szczęście nie zdarza się to za często. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Ja też się tak odchudzam ![]() Dziś byłam na pizzy z koleżanką. Do tego kupiłam słodycze ale jeszcze nie zjadłam. Czuję siłę w sobie i raczej ich już nie zjem. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ja czytam tylko jak karmię Radka UU, 2 razy dziennie przed drzemką. Teraz pochłaniam kontynuację Igrzysk śmierci. Świetna jest, jestem zachwycona Tż kąpie Radka, dam UU i mam nadzieję, że junior pójdzie spać na noc
|
|||
|
|
|
#1131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja siedzę z gnomem uśpionym na rękach.Wiesz co do odchudzania, ja przez klika miesięcy jadłam głównie słodycze. Jak osiągnęłam prawie że wagę sprzed porodu to mnie trzepło przez łeb i postanowiłam coś zmienić Póki co poza lodem w największe upały od dwóch miesięcy może 3 razy kupiłam coś słodkiego. Jeśli już to rzadko coś upiekę w domu. Ograniczyliśmy z Tż cukier do herbaty, a ja również ilość pitej herbaty. Jemy więcej warzyw, więcej mięsa piekę zamiast smażyć, jem mniej kanapek na śniadanie i kolację i nie napycham się przed snem. Oby udało mi się to utrzymać i nadal polepszać nasze nawyki Najgorzej będzie podczas wizyty u teściów, bo tam wpadam w nieustający ciąg jedzeniowy
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy zaczyna się denerwować odkładam żeby siedziała i wychodzę do innego pokoju, po czasie wracam i ponownie mówię że to boli i nie wolno tak robić.... Jak płaczę mnie to nie rusza, wyłączam się wtedy. Po chwili jej przechodzi, bo wie że nie reaguję na jej płacz. Ja znowu mam problem bo MILION razy mówię np. że NIE WOLNO np. wyciągać ziemi z kwiatków to ona się śmieje i nadal to robi oczywiście kolejny raz mówię NIE WOLNO,ale robi tak aż jej się to nie znudzi... nie wiem jak jej przegadać bo ona się śmieje mi w twarz...chciałam nie reagować,ale samo od siebie mi wychodzi "nie wolno" i ie umiem tego nie mówić
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się też czaję na tą książkę:
http://allegro.pl/seryjni-mordercy-i2466718324.html Myślę, że jest mega wciągająca. Zresztą pisałam Wam już kiedyś, że namiętnie oglądałam Polsat Crime oraz czytam "Detektywa" . Serio.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
ja tez milion razy mogę mówić, odsuwam jak mnei szczypie, a on swoje
dzisiaj nie spał po południu, choć wydawał się śpiacy i bardzo marudzil, 3x go kładłam, nie zasnął wisiał na mnie cały czas, aż padłam teraz tz go usypia, cicho tam u nich, więc zasnął błyskawicznie wczoraj też nie spał po południu, poszedł spać jak dziś, spał do 9:30 bez przerwy napiłabym się piwa... ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie popijam likierek ( to do mnie nie podobne! ) o smaku tiramisu, ale męczę i męczę i chyba nie domęczę
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za mną coś wytrawnego łazi...
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
No, nawet przyjemne w smaku
![]() Co do wytrawnego czegoś, to ja chyba jestem ostatnią osobą, która mogłaby coś doradzić. Kompletnie się nie znam ![]() Ale chyba rysiki pracuje w sklepie z winami, pewnie mogłaby coś podpowiedzieć
|
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
marina też mam takie zainteresowania
jest taka strona seryjni mordercy chyba pl. Tam też są opisami mordercy, zbrodnie itd.
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio tż zrobił mi drinka johny walkera z colą. Myślałam że
mimo że 3/4 to była cola. Taki pijok ze mnie![]() A ja się muszę skusić na jeźdzca miedzianego do poczytania.
|
#1140 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
A ja dokładnie rok temu od godziny tuliłam mojego synka w ramionach. Oh, kiedy to było, taki malutki był wazył niecałe 3kg i tak sobie słodko spał. Wzruszyłam się... Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy Cytat:
My ostatnio 5:00-5:30Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://prognoza-pogody.studentnews.p...1&l=&id=128815 http://new.meteo.pl/php/meteorogram_...ype=2n&id=1979 Tylko musisz swoja miejscowość wpisać Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

i różowe ciuszki... 
Do tego wykopuje mnie z siedzonka i sprawia mu to wielką radochę, zgubiliśmy buta, ale znalazł się

. Cały wieczór spędziłam na poszukiwaniach, przeglądałam testy, ale mam mętlik. Chciałabym, żeby był rozkładany, cena do 800zł. Jakie Wasze pociechy mają foteliki?

a tak naprawdę jesteś ciekawą osóbką
nawet nie daje się mężowi położyć do snu-gdzie zawsze on ją usypiał..teraz muszę być przy tym i ja, bo inaczej to żałosne "mama" nie daje mi się w spokoju wykąpać
A to mnie tak chwyta za serce, że lecę, jak na skrzydłach
Jak Tymek zje i może się zdrzemnie chwilę, to się gdzieś przejadę na zakupy. Gorzej że i pomysłu brak...
:pom idor: 5 minut się zastanawia czy otworzyć buzię czy nie, łapkami sobie gmera w jedzeniu w ustach, pluje, karmi skarpety. Na koniec przebieranie i mycie klejącej podłogi. Yeeeeh!

mimo że 3/4 to była cola. Taki pijok ze mnie