|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Ależ bym zjadła pierogi z kapustą i grzybkami mojej babci co robi na wigilie
![]() ![]() :sli na:![]() niedobroty Wy jedne no smaka narobiły... miałam posiedzieć godzinkę dłużej w pracy, bo jutro idę na podpisywanie umowy, ale nie dam rady tak zgłodniałam (nie będę pokazywać palcami przez kogo )Ciao i do odbioru jak będę w domku
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
BlackSanctum jeśli na żywo wygląda jak na zdjęciu to bardzo fajna
Marsii to tylko pozory
|
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35349180]rybiki są chyba wszędzie, niegrożne ![]() normalne, więadła macicy reagują u mojej mamy akurat nie ma...mi przeszkadzają, bo są obrzydliwe..i Sade dosyć często lata bez kapciuchów..a później się wbija na sofę, łóżko.... więc nie wyobrażam sobie, żeby sprawdzać co chwilę jej stopy, co tam pod nimi przypadkiem jest
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
poziom wku**ienia osiąga u mnie maksymalny poziom
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
ojojoj, widzę ze bez
nie podchodź co tam się stało?
|
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, w końcu się zabrałam i też pstryknęłam sobie fotkę brzusia
|
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zrobiłam przed chwilą pizzę, tak miałam na nią ochotę, że szok
A jest taka ostra, uff.. no właśnie taka miała być ostre to idealne dla mnie , nie pomyślałam, że mąż nie lubi ostrego, więc najwyżej będzie więcej dla mnie , a wcale mnie to nie zmartwi![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- O kurcze, To Ty chyba teraz groźna jesteś
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba zejdę z tego świata szybciej niż myślę, albo będę mieć taką nerwową i niespokojną dzidzię, że masakra
Już mnie napady mojego rodziciela w sprawie mieszkania na prawdę denerwują tłumaczy się mu, że na razie u TŻ, bo na mieszkanie nas nie stać póki TŻ nie ma stałej pracy. Nie. On ma odpowiedzieć facetowi już czy bierzemy i naciska i naciska. Nie wytłumaczy mu nic, bo napada, że trzeba było myśleć jak się dziecko robiło. Odparowuję, że mamy gdzie mieszkać i jak dać radę bez jego nacisków. Mama z kolei twierdzi, że nam pomogą płacić za mieszkanie ale ja nie chce być zależna od nich mówić, że damy radę po swojemu, to się wtrącają i próbują ustawić jak pionek, robiąc tym samym taka atmosferę, że: "Jak się na moje warunki nie zgodzisz, to nie licz na nas już w ogóle".No proszę Was Na prawdę takie sytuacje odbierają radość z dzidzi i planów. A jeszcze Wam ciekawą rzecz powiem, a co! Poucza mnie, że trzeba wiedzieć jak to jest się utrzymać, bo to rachunki przecież też są itp. A on? WSZYSTKIE rachunki płaci babcia. Nawet leasing za JEGO auto i JEGO rachunki za telefon Jeszcze mu co miesiąc jakieś pieniądze przelewa., a on tymczasem wybiera się na Chorwację na wczasy. Ale mnie będzie pouczał, a sam nie wie do końca jak to jest ![]() Oj
|
|
|
|
#2019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Acha, dodam jeszcze tylko, że ja osobiście nie chciałabym mieszkać w mieszkaniu, że niby sami, ale jednak rodzice dopłacają do tego (tak jak piszesz, że zaproponowali) Czułabym się wtedy niezbyt komfortowo noi wtedy można się spodziewać, że jako, że płacą będą się nadmiernie wtrącać. Dziękuję za taką samodzielność.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-07-17 o 15:54 |
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pitole. Kochana nie wkurzaj sie;/ wiadomo że to denerwujące jak ktoś Cię poucza, ale jednak to Twój rodzic.. ale no wiem wiem gadać sobie można... A kiedy byś chciała już się przeprowadzić do TŻ?? bo Ty jednak prace masz, na macierzyńskie pójdziesz? czy nie masz umowy? no i studia? zaoczne jednak trzeba płacic, najlepiej jak sobie wszystko przekalkulujecie na spokojnie ...ile wydatków itd... wiadomo, dzidzia w drodze ciężko jest z kasą ale dacie rade ... no i rodzice chca dla Ciebie kochana jak najlepiej, a to że on Cie poucza a sam korzysta z pomocy babci to trzeba się z tego śmiać. tak więc DON'T WORRY BE HAPPY http://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU słuchaj i wyluzuj się ** Któraś z Was wysłała płaszczyk ciążowy, fajny, zgrabny Ufff... poszłam z mamą do piwnicy robić porządki, przyniosłam ok 10 wielkich toreb z ciuchami dziecięcymi, ide zaraz segregować te które się nadają a te które do wyrzucenia.
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
hope, ja nie rozumiem, co Twój ojciec ma do mieszkania z teściami ;> bo rozumiem, że będziecie mieszkać u rodziców tż??? My mieszkaliśmy z moją mamą i siostrą przed prawie 2 lata, fakt, pod koniec już było trochę gorąco, ale daliśmy radę. Jak już wiedzieliśmy, że na 100% damy radę się sami utrzymać, to wyprowadziliśmy się i tyle. Więc wg mnie chyba lepiej przeczekać, na spokojnie czegoś się 'dorobić' a potem na swoje, niż na siłę się gdzieś wyprowadzać....... Szkoda, że Twoi rodzice tego nie rozumieją..... :/ Jestem z Tobą kochana
![]() Marsi dziękuję ![]() Djerba - malutki!!! Badzia - Ty to już w ogóle chudzielec!!! I nie wiem niby, gdzie te 62kg ![]() Przytyłyście coś w ogóle dziewczyny? Bo ja dalej nic. 65kg się trzyma i trzyma, a brzuch.... już nie pamiętam, kiedy mnie wybrzuszyło
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
może i malutki ale za to zobacz jakiego ma pięknego cyca ta nasza Djerba
![]() Hope- nie bądz głuptasem, myśl o sobie i dziecku i ciesz się bo to Twoje dziecko i Twoje życie maleńka and calm down babe! Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-07-17 o 16:10 |
|
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
Ja nic nie przytyłam. Na samym początku jakieś marne kilo.
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam w lumpku 2 body (1 zapiany tak z boku), pół-śpioszki i rękawiczki malusie ![]() Cytat:
Ale z drugiej strony powinien też uszanować Waszą decyzję. Zawsze też możecie się dogadać w ten sposób, że spróbujecie mieszkać u teściów, a jeśli sie nie ułoży, to skorzystacie z propozycji Twojego taty. Widzę, że jesteś dosyć gwałtową osobą, spróbuj porozmawiać z rodzicami spokojnie, stanowczo przedstawiając swoje racje, bez podniesionego głosu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-17 o 16:13 |
||
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie 0,5kg przytyłam...
|
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj, co się dzieje?
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- śliczny ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Hope nie denerwuj się bo szkodzisz dzidzi... |
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
No i kurde z 10siatek ciuchów jedną uzbierałam ledwo... a teraz wszystko wrzuciłam do pralki
)) Ja przytyłam pół kg, ale to było dwa tyg temu a teraz nie wiem, jeszcze nie nabyłam wagi heehe
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hope Nie stresuj się kochana
Wiadomo że ojciec w pewnym stopniu martwi się o Ciebie i pewnie taki jego charakter że chciałby Ci życie ustawiać albo po prostu dociera do niego że niedługo wyfruniesz z domu i to do innych rodziców i może jest zazdrosny bo chciałby Cię mieć koło siebie i dlatego to mieszkanie-wtedy mógłby Cię mieć na oku. Jeśli się da to postaraj się z nim pogadać tak szczerze i bez nerwów, przedstaw mu jasno swoje argumenty. I powiedz że chętnie przyjmiesz ich pomoc(bo na pewno bedzie potrzebna przy Maluchu) ale nic na siłę. U mnie też jest podobnie ojciec nas namawia żebyśmy wrócili do domu i mieszkali z rodzicami na wsi bo to mieszkanie za darmo bo to pomoc przy dziecku itp. Tylko nikt nie wziął pod uwagę tego że u nas na Podlasiu z którego pochodzę nie ma ofert pracy takich za które nawet przy darmowym mieszkaniu mozna sie utrzymać. Rodzice jednak się martwią o nas ale szkoda że nie biorą pod uwagę tego ze jestesmy dorośli i juz umiemy sobie rardzić. Tak z innej beczki to mozemy jeść wędzoną makrelę??? ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
nie mialam ostatnio czasu was czytać,później nadrobie.Mam remont w pokoju i brak czasu na cokolwiek. W skrócie,ostatnio zagoniłam sie do lumpeksu i kupilam sobie pare ciążowych ubranek no i dla szkraba tez sie nie oparłam ![]() Takie to wszystko słodkie bylo,na szczescie mialam limit bo wszystko bym przepuściła ![]() Moja waga wskazuje ok 1,5 kg wiecej. Brzuszek tez juz widac,Ładnie sie odznacza,nawet zauważył to moj tz :d Ogolnie mam wilczy apetyt i któraś mi zrobiła chętke na pizzę... O rany,chyba nie wytrzymam :p
|
#2033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ahhhh kochana, jak ja Cię dobrze rozumiem ![]() Wylej na to, jesteś teraz odpowiedzialna za swoją nową małą rodzinkę i to Ty będziesz decydować jak chcesz, żeby to wszystko wyglądałoDla pocieszenia- ojciec mojego Tż ostatnio powiedział, że skoro nie udało mi się zdać prawa jazdy, to znaczy, że dziecka też nie uda mi się wychować |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twojej chętki na pizzę, bo ja też miałam taką niesamowitą ochotę i pisałam o tym, że robiłam
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy już po badaniach prenatalnych i wg usg wszystko super
no i powiedzieli mi, że jak coś będzie nie tak to zadzwonią do mnie a jak wszystko ok to nie będą dzwonić. Także oby nie dzwonili ![]() w ogóle to dostaliśmy tak okropnie niewyraźne zdjęcie usg, że aż zła się zrobiłam. kompletnie nic nie widać, a jeszcze zapłacić za nie musiałam ![]() Żałuję, że od razu nie sprawdziłam, bo bym coś powiedziała, ale byłam tak zaaferowana badaniem, że nie spojrzałam. a Dzidziuś podczas usg wygodnie sobie spał z rączkami i nóżkami w górze i chyba czkawkę miał bo prawie całe usg podskakiwał do góry. Lekarka aż się śmiała, że skacze i skacze. Ale pomiary dało się zrobić także najważniejsze |
|
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Padłam, normalnie padłam... tu to już nie wiem czy się śmiać czy płakać. On tak serio? Hope współczuję przebojów z ojcem. Niestety (z moich obserwacji wśród znajomych) ale ojcowie coś ciężko znoszą samodzielność swoich dzieci i to, że nie wszystko się robi po ich myśli. Ja nawet stwierdziłam, że ojcowie mało uczestniczyli w wychowywaniu swoich dzieci, bo utrzymywali rodziny i teraz nagle się obudzili, doradzają, wtrącają się za mocno i nie mogą pojąć, że dzieci już dorosłe. Ciężko tu coś doradzić bo pewnie tak czy siak trudne rozmowy Cię nie ominą. A powiedz, taki cios poniżej pasa czyli "proszę mnie nie denerwować bo jestem w ciąży i jeszcze maleństwu zaszkodzi" nie działa? |
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
nomenklatura no to ładnie pojechał, ładnie
:P to ja wg niego chyba w ogóle bym się na matkę nie nadawała, skoro nawet nie mam zamiaru robić prawka ![]() Djerba właśnie, fakt, pierwsze co mi się w oczy rzuciło to Twój cyc zazdroszczęęęę!!! Bo mi rośnie lewy tylko ![]() Basiu - a my poszliśmy na pizzę na osiedle pizzeria trochę speluna, ale pizzę mają taką, że...... ![]() DZIEWCZYNY - możemy jeść surowe kabanosy? ;> Bo mam mega ochotę na te takie cieniutkie...... Nawet mąż mi kupił, ale zrobił awanturę, jak mu powiedziałam, że nie mam zamiaru ich podsmażać...... ;>
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze nie tylko mnie dziś wu**** ogarną ale przypadek przetrwałam jakos prace na luzie nawet prezes mi dzis herbate podał co sie żadko zdarza wrociłam do domu a że Tż pojechał dzis do Holandii to musiałam z naszym jaszczurem jechac do weterynarza na zastrzyk ma brac przz 2 tygodnie wziełam tate bo ze mnie swiezy kierowca zastrzyk jakoś poszedł choc mi szkoda stwożenia bo takie maleństwo jest chce wracac wyjechałam z parkingu i skrzynie mi zakleszczyło chyba na wsteczym nie wiem bo stanełam na srodku skrzyżowania i DUPA nic nie jedzie z nerwów zapomniałam gdzie są awaryjne zepchnelismy samochód na pobocze i tam stoji i chyba jeszcze sprzęgło spaliłam jak próbowałam ruszyc z tego skrzyżowania nosz K**8 co za pech jutro musze kogoś w pracy załatwic do scholowania zaim Tż wróci
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Jeszcze mi litery na lapku nie wchodzą i pisze jak anafalbeta
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2012-07-17 o 18:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

)

nie podchodź 

tłumaczy się mu, że na razie u TŻ, bo na mieszkanie nas nie stać póki TŻ nie ma stałej pracy. Nie. On ma odpowiedzieć facetowi już czy bierzemy i naciska i naciska. Nie wytłumaczy mu nic, bo napada, że trzeba było myśleć jak się dziecko robiło. Odparowuję, że mamy gdzie mieszkać i jak dać radę bez jego nacisków. Mama z kolei twierdzi, że nam pomogą płacić za mieszkanie ale ja nie chce być zależna od nich
**

no i powiedzieli mi, że jak coś będzie nie tak to zadzwonią do mnie a jak wszystko ok to nie będą dzwonić.