|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Gda pięknie wyglądacie
|
#242 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
Przez taką głupotę tyle zamieszania i niepotrzebnych nerwów, ale już wsio ok Co do paciorkowców to ja mam zrobić na początku sierpnia, tak żebym wyniki miała na 10 sierpnia na wizytę, to będzie 36 tydzień, więc wydaje mi się że teraz jeszcze za wcześnie u ciebie na to badanie i chyba powinnaś poczekać do kolejnej wizyty ![]() Taka była ładna pogoda rano u mnie a teraz pada i pada ![]() Byłam w pepco i kupiłam małej takiego słodkiego polarkowego pajacyka, normalnie taki milusi że już mi się marzy jak będę tulić takiego bobaska tak słodko ubranego |
||
|
|
|
#243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz kolegi zona spodziewa sie syna i tak spuchała,matko, jak zerniesz na zdjecia sprzed ciazy i teraz to nie ta sama soba wiec ja tam nie wierze w takie rzeczy u mnie w szpitalu trzeba miec 3 koszule. Cytat:
bo na prawde te koszule do karmienia co sprzedaja w skalpach dla kobiet w ciazy to masakara jakas teraz sa tez w promocji w mothercare 75 za 2 tez na ramiaczkach. mi jeszcze jednej brakuje ![]() śliczny brzuszek aga ton czekam na relacje jak po wizycie ?? Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-17 o 13:47 |
||
|
|
|
#244 |
|
Konto usunięte
|
nie mam dziś humoru.tyle spraw.chyba mnie to przerasta.postanowiłam to zajesc i własnie wcinam pizze
![]() ja sobie w zeszłym tyg zamówiłam koszulki do karmienia i jeszcze mi nie przyszło awizo
|
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sie kurde do kroplowy podlacze i cewnika od razu
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne "domki" wstawiłyście na maila
![]() Tak sie zastanawiam czy to tylko ja tak bez linii pod pępkiem jestem w naszym gronie??? ![]() Nie żebym ją chciała ale Wy tu wszystkie chyba macie ![]() Chociaż 100x wolałabym tą linię zamiast tej wkurzającej antenki. Mój mąż mówi na to "wentylek"
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj zaczynamy 28 tydzień, czyli wygląda na to, że 7 miesiąc i III trymestr Zrobiłam małe zakupy kosmetyczne i kupiłam sobie 2 paczki podpasek takich zwykłych lidlowych, żeby były po tych gigantach oliwkę z hipp, proszek dzidziuś i chusteczki bambino. Jeszcze muszę kupić pampersiki dada, ale dopiero w poniedziałek, bo dzisiaj nie było gdzie zaparkować pod biedronką, bo dzień targowy i sudocrem i kosmetyczna lista zamknięta. Teraz muszę pochodzić po sklepach i pooglądać pościel, jak będzie coś fajnego, to kupię, bo lubię sobie pomacać A jak nie to robimy skok na allegro ![]() A powiedzcie mi, czy jak używałam w maju wodę morską, to mogę ją zostawić małemu, czy lepiej kupić nową, nieużywaną? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Iwoncia ja nie mam ani tej linii, ani wystającej antenki Ale za to mam fioletowe rozstępy po obu stronach brzucha
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w biedronce i tesco nie ma jak na razie nic z Hipp i cholerka chyba poczekam do następnej wypłaty z tymi rzeczami a tak uwielbiam zakupy dla dzidzi ![]() Odpukać rozstępów na brzuchu nie mam, na bimbałach kilka jest ale to sprzed ciąży jeszcze ![]() Zazdroszcze że antenki nie masz bo mnie ona strasznie wkurza ![]() za nowy tydzień i miesiąc
|
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Rodzinkę mam wspaniałą . Moja mama i siostra najstarsza zaraz po mnie (ta co będzie chrzestną małej) sobie urlop po dwa tygodnie zarezerwowały na październik jak będę rodziła. A tż mówi, żeby nie stresować, będziemy myśleć po badaniu. Cały czas mam nadzieję, że będzie ok .Mleko od krowy - nie pamiętam jak smakuje:P ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
- 80 km dokładnie jest od nas.---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
JA też nie mam |
|||
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam linie, ale antenki nie- mam wklesly pepek ale kilka drobnych rozstepow tez
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal nie mam internetu bo okazalo sie ze nam wylaczyli za nie zaplaciny jeden miesiac. Przeczytalam wszystko na telefonie ale tyle napisalyscie Ze nie jestem w stanie zacytowac ;( nudi mi sie cholernie przez ten brak neta. Zaplacilam i teraz czekM az mi wlacza. Buziaki
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Od dzisiaj leci nam 26 tydzień - czyli 25 skończonych. Dokładnie 31 lipca zaczynamy III trymestr
. Kaplana i inne dziewczyny gratuluję wszystkich skończonych tygodni. I wszystkich udanych wizyt gratuluję
|
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co mi się dziś przytrafiło:
Byłam rano na pobraniu krwi i pielęgniarka nie mogła znaleźć mi żyły Mąż odbierze jutro wyniki i zobaczymy co stwierdzi lekarz - już nie mogę się doczekać, żeby popatrzeć na nasza Niuńkę A teraz mam mega ochotę na coś słodkiego... Chyba wyskoczę do cukierni po ciasto czekoladowe z malinami i bitą śmietaną ;p Edytowane przez asiejka86 Czas edycji: 2012-07-17 o 14:53 |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek.
Nadrobiłam wszystko grzecznie i leżę sobie na kanapie i się obijam. Byłam dzisiaj odebrać firankę do Zuzi do pokoju z Kubusiem i przeszłam po mieście trochę i padłam,już nie dla mnie takie maratony. Całe popołudnie mam zamiar się byczyć i nie ruszam się nigdzie. Angel cieszę się ze sprawa w pracy męża się wyjaśniła tylko przykro że ludzi nie stać na słowo przepraszam ![]() Colds a co się dzieje z Twoim czołem? Bo moja buzia jest tragiczna,oby po porodzie się ustabilizowało ![]() Ivoncia cieszę się ze wizyta udana ![]() Sojka nie pozostaje Ci nic innego jak czekać aż ginek się wyurlopuje ale za to jaki b ędzie wypoczęty przy Twoim porodzie. Konczi aż się nie chce wierzyć że ludzie takie przekręty robią.
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ło matko! Ale mi się przysnęło
![]() Kalpana i Anesh za tygodnieKalpana a co do tej wody morskiej to zobacz tylko czy jest jakaś ważność po otwarciu. Np. , że zużyć w ciągu 3 miesięcy albo coś. Jak nie ma a data ważności jest ok to wyparz tylko końcówkę. |
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a smarowałaś czym brzuch ? dziewczyny wy to chociaz te antenki normalne macie, a ja to cos ala antenka mi nie wyskoczyl caly pempek tylko połowa, wyglada to jak paszcza potwora
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dajcie mi jakis dobry przepis na nalesniki bo mi zawsze wychodza takie sztywne
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
ale mi sie nudzi.ja to nie moge normalnie na tyłku w domu siedzieć bo mi sie coś dzieje
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35351490]ale mi sie nudzi.ja to nie moge normalnie na tyłku w domu siedzieć bo mi sie coś dzieje[/QUOTE]
My z siorka już drugi film oglądamy na vod. W przerwach obiad, pranie, prasawanie, spacer z psem, układamy w szafach, ogród sobie dziś chyba odpuścimy, bo mi sie wczoraj rękawiczki podarły, a bez nienawidzę. No to zapraszam na film .
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratulacje
Kasiam smarowałam najpierw tym kremem z AA, a później olejkiem babydream.... Ale mnie się rozstępy zrobiły na samym początku, jak jeszcze brzuch tak szybko nie rósł, więc to pewnie jakoś genetycznie ![]() Dziewczyny co myślicie? Z wyglądu mi się podoba, ale ciekawe jak z jakością.... Chyba Konczi coś podobnego pokazywała? No i jest jeszcze jeden problem, bo jakbym ją kupiła, to bym jeszcze chciała kiedyś meblościankę w tym samym stylu, ale na all nie widzę żadnej nadającej się do trzymania ciuchów i innych śpejów, bo wszystkie takie eleganckie, tylko do patrzenia, a półek brak http://allegro.pl/komoda-messina-mes...489452220.html |
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Poszłam do garażu, usiadłam na kole i ścierałam rdze z części od aut! Jaką jestem cudowną dziewczyną |
|
|
|
|
#265 | ||||
|
Rozeznanie
|
Pospałam sobie 2 godzinki i mi prąd wreszcie włączyli
Cytat:
. Powiem szczerze że ja na Twoim miejscu zostałabym na zwolnieniu już do końca ciąży. Nie wiem jaką masz sytuację w pracy, no ale tak chyba lepiej niż urodzić wcześniaka, albo leżeć w szpitalu do rowiązania. mój szef też dzwonił w zeszłym tygodniu i pytał czy wracam no i powiedziałam ostatecznie że nie. A stwierdziłam tak po ostanim powrocie do pracy. Pochodziłam niecale 2 tygodnie i prawie tyle przeleżałam w szpitalu. Nie ma co narażać siebie i dziecka na wcześniejszy poród i leżenie w szpitalu. Cytat:
Cytat:
A brzuch też mówią że mam maly, ale się tym nie przejmuje, bo mała rośnie normalnie, wiec widocznie juz taka moja natura. Cytat:
mozna byłoby go założyc w październiku na wyjście ze szpitala?
|
||||
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
alez mi sie nudzi okrutnie
![]() chyba pazurki sobie pomaluje
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a w czym pierzecie ubranka dla dzidzi? W proszkach dla dzieci? Czy może któraś stosuje orzechy lub kule piorące?? Ja się czaję na orzechy ale nie wiem jakie będą rezultaty, bo jeszcze nie stosowałam tego specyfiku.
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
hej, jesli któras zainteresuje - w lidlu jet lovella do białego 2,8 kg za 24,90 nie wiem czy to dobra cena ale wydaje sie ze raczej tak, tylko nie wiem jak z jakoscia
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
a może cukini???
wlasnie się opycham
|
#270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
widze że nie tylko mi sie nudzi.dziwny ten dzien ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- jakis czas temu za tyle samo była w biedronce.chyba sie opłaca |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

u mnie deszczowo ale nie przeszkadza mi to bardziej mój mąż marudzi bo wczoraj umył dwa okna i deszcz mu zachlapał .. yhhh

poczekam chyba do 30,07 do wizyty i jeśli niunia została niunią to wtedy podam już ostateczne imię. Daliśmy sobie czasu do 30 z ostatecznym wyborem

i cewnika od razu

i sudocrem i kosmetyczna lista zamknięta. Teraz muszę pochodzić po sklepach i pooglądać pościel, jak będzie coś fajnego, to kupię, bo lubię sobie pomacać
za nowy tydzień i miesiąc