|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perełki zdobywamy bo w sh'ndach się kochamy - nasze łowy i zdobycze - cz.XIII
hej,
to i ja równiez dołącze się do dyskusji : szmateks v galeria... jedna z was już to pisała i ja podpisuje sie rękami i nogami pod tym: nie sposób iść do galerii, czy sieciówki i kupić : koszulke , czy sukienke >> nie ma w tym dla mnie żadnej frajdy, tym bardziej że mam za to wydac tyle kasy - gdzie w Sh miałabym kilka rzeczy, no i tak sobie mowie wychodząc z sh z " łowami" : mam: 2 pary butów, spodnie, 3 koszulki, marynarke, koszule elegancką : całość np 80zł, a w sklepie? >> kupiłam tylko 1 , no może góra 2 rzeczy!! i to jest dla mnie wielka frajda: wydać mało- mieć dużo i wyglądać oryginalnie. samo to " buszowanie", przebieranie miedzy wieszakami, czekanie przed otwarciem... adrenalina jaka temu towarzyszy bardzo mi pasuje ![]() ========================= ========================= ======= ktoraś z was pisała: czy do sh chodzimy z oszczedności? >> napeno też ale nie jest to główny czynnik, nawet jeśli mam odłożoną gotówkę na ciuchy powiedzmy 200 zł, szkoda mi wydać je w sieciówkach - wiedząc że w sh będe za to miała ich więcej no i wiadomo lepszej jakości. ======== ja wiem że jestem już uzależniona, i raczej nie ma tygodnia / jesli mi czas pozwala/ abym nie poszła do SH- tym bardziej że mamm blisko. ale.... gdyby ludzie mieli tylko takie nałogi jak my..... ![]() SH górą!!!!!!!!! ![]() zaraz popstrykam fotki moich zdobyczy |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perełki zdobywamy bo w sh'ndach się kochamy - nasze łowy i zdobycze - cz.XIII
czekamy na fotki nowych zdobyczy, bo smaka mi narobiłyście
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się wypowiem :P większość rzeczy, które posiadam to H&M, Mark&Spencer, New Look, Esprit i Disney ;p i jak wchodzę do H&M czy do Marka i widzę ceny rzeczy, które mam w szafie to mam taki napad radości, że masakra
ostatnio kupiłam spodnie z Lee, za 15 w sklepie te samiutkie 199 Teraz jestem na wakacjach i nie mogłam sobie odmówić przejścia po lumpkach -potem wstawię foto bluzeczki za 2 złote a cena normalna 80 i jak się tu nie cieszyć
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2012-07-16 o 15:47 |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie o to chodzi. Bo lumpienie jest fajne
![]() Ja wczoraj zostawiłam w SH 180 zł. Ale przyniosłam cały wór ciuchów... Zdjęcia porobię pewnie dopiero jak wrócę z urlopu. Ale mam za☠☠☠iaszczy kuferek a'la pan doktor, coś listonoszkopodobnego, kopertówkę, sukienkę, narzutkę, golfik i katanę krótką. Oprócz tego moja młoda parę szmatek, mama też, tacie kupiłyśmy dresy a'la nowohucianin (bez obrazy ) i bermudy i mojemu mężulkowi też takie letnie spodenki (tak mu się spodobały, że jak kazałam mu zmierzyć, czy dobre, to już nie chciał ściągnąć ).
|
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze:
* kutrka kremowa,z dodatkiem welny, jeszcze z zaszytymi kieszeniami ok 8zl * zakiet dla mamy ok 4-5zl (ostatnio ogladalysmy podobny za 160 zl) * mgielka atmo, nowa, tylko przerobie jaj rekawy, ok 1zl * sweterek ok 2zł kupiłam sobie tez swietny polar podwojny za ok 4zl.
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
też znacznie wolę wydać $$ w sh niż w galeri, ceny w sieciówkach mnie przerażają, kiedys uwielbialam sieciówki a teraz chodze , plątam się i nic nie umiem tam znaleźć , błądzę
chyba ze jest jakas przecena wtedy wiem gdzie się kierować a sh to zupelnie inna sprawa, od razu widze czy mi sie cos podoba, czy nie jest zniszczone i to kwestia sekund czy biore czy nie Zamierzam wybrać się do KIELC jakoś na dniach, możecie polecić jakies dobre szmateksy??( z ulicami najlepiej i jakaś przybliżoną lokalizacja )Dziekuje z góry *
Edytowane przez matryca3 Czas edycji: 2012-07-17 o 13:51 |
|
|
|
#1988 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiejsze łupy. Spódniczka-5zł. Sukienka-6zł (w sumie nie wiem po co ją kupiłam, może sie przyda)
|
|
|
|
#1989 |
|
Przyczajenie
|
Roban ul. Czarnowska na przeciw Dworca PKS, obok hotelu łysogory w takich pawilonach (często można upolować naprawdę świetne ubrania)
Edytowane przez queen_of_sheba Czas edycji: 2012-07-17 o 14:48 |
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny tak offtopowo - znacie jakieś dobre lumpeksy w Katowicach?
![]() słyszałyście o tym Lumpeksie na ligocie?
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze
1. Sukienka Evita 15 zł 2. Sukienka Shikha 12 zł 3. Sukienka River Island 18 zł (niestety za duża) ![]() 4. Bluzka H&M 10 zł (też za duża) 5. Torebka serce Atmosphere 9 zł 6. Torebka Dorothy Perkins 10 zł (nowa, ale ma zepsute zamknięcie, zaniosę do kaletnika )7. Biustonosz Primark 7 zł |
|
|
|
#1992 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Moje z dziś
![]() 1,2. Czarna bluzka z H&M z takimi jakby falbankami na ramionach 10zł 3.Sukienka H&M, kolor leciutko przekłamany, bardziej pudrowo różowa jest 15 zł 4. TopShop, tu też przekłamany kolor, w rzeczywistości brudny fiolet, dopiero w domu zauważyłam te plamki, mam nadzieję, że sie spiorą chyba też 10 zl 5. Koralowa, vero moda 4 zł 6. Czekoladowe rurki z kieszeniami po bokach, primark 10 zł 7. Leginsy z h&m szary melanż 4 zł to juz bez zdj
Edytowane przez kamila901 Czas edycji: 2012-07-17 o 15:46 |
|
|
|
#1994 |
|
Zaczytana w wizażu
|
Moje dzisiejsze i buty sprzed 2 tygodni. Ogólnie cała moja szafa to ubrania w tym stylu i oczywiście 90% z lumpka.
1. bluzka Dunnes 2. koralowa jakiejś nieznanej mi marki 3. atmosphere przezroczysta mgiełka 4. tnfc london 5. pasek jakiś nołnejm 6. miss selfridge, ale do zwężenia przez mamę 7. sandałki river island (25zł nowe były )Za całośc poza sandałkami zapłaciłam 49zł. Cena u mnie w dniu dostawy 64zł/kg, ale dużo perełek można złowić |
|
|
|
#1995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty jak zawsze same cuda znajdujesz ![]() Cytat:
Świetne zakupy!
![]() ![]() Wszystko śliczne, ale szczególnie zauroczył mnie pasek ![]() |
||
|
|
|
#1996 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"Well you only need the light when it's burning low Only miss the sun when it starts to snow Only know you love her when you let her go Only know you've been high when you're feeling low Only hate the road when you're missing home... " fitness, running, cycling |
||
|
|
|
#1997 |
|
Przyczajenie
|
Znacie taki ciucholand jak szmizerka?
Znajdę coś tam fajnego? |
|
|
|
#1998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i na wyprzedaże praktycznie nie zaglądam, bo też drogo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja złowiłam dwie rzeczy (legginsy i koszulę) ale na razie się suszą
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj wyszłam zawiedziona z sh
![]() Jak zawsze nawrzucałam do koszyka trochę rzeczy, a później robiłam selekcję ![]() Jestem ostatnio trochę ograniczona finansowo, więc nie chciałam dużo wydać. Najbardziej zależało mi na torebce (Daniel Ray - chyba nówka, bo stan rewelacyjny), ale wyszła za 47zł i na białych butach Nike (też chyba nówki), które wyszły za 29zł. Stwierdziłam, że z bólem serca zostawię torbę, a wezmę buty. Poszłam do kasy i myślałam, że cena jaka mnie obowiązuje za parę to kwota jaka pojawia się po zważeniu jednego buta (przynajmniej wcześniej wydawało mi się, że tak to funkcjonuje), ale okazało się, że wyszło dwa razy drożej, czyli niespełna 60zł no i stwierdziłam, że ich nie wezmę Jak to jest u Was? w jaki sposób liczą u Was buty na wagę? Mnie się zdaje, że jak w moim lumie stoi na kasie taki fajny pan, to właśnie ludzie płacą cenę jaka wychodzi po zważeniu jednego buta (zresztą wcześniej też mi zważył i wyszło 29), ale później zamienił się z takim innym, no i ten drugi chciał więcej będę musiała zwrócić uwagę jak oni to ważą
|
#2000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ba!! ja to sie ostatnio taka oszczedna zrobilam że chodze tylko do SH jak są wyprzedaże;p za 1, 2 zł kupuje ![]() najdrozsze co kupilam to marynarka z River Island za 5zl u mnie zawsze jest wyprzedaz w srode-wszystko po zlotowce, wiec w pon i wtorek robie research co i jak i gdzie jest a we wtorek o 8 lece na zlamanie karku ostatnio zaplacilam 23 zl za rzeczy warte (ciucholandowo) 370zl!!! ![]() to dopiero była radocha ![]() ![]() Cytat:
W pon jest wszystko po 1zl , a we wtorek nowy towar. Maja świetne rzeczy a ceny naprawde niczego sobie. I na Stawowej w bramie tez jest jeden fajny ![]() Cytat:
![]() moje łupy ostatnie sie juz wypraly ale przez prace do 20 nie mam kiedy Wam sie pochwalic
|
|
|
#2001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wczoraj spodenki i apaszkę - razem 1,6 zł najgorsze, że to już taki nałóg, że ja prawie wszystkiego, co mam w szafie pamiętam ceny
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżby ten sam Sh co ja?? tez jutro lece;p
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
moje / jedne z ostatnich tygodni/ nabytki:
- marynarka beżowa / jeż nie wim która to z kolei z SH/ 8 zł - szpilki nude lakierowane 9,50 zł |
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
trochę się tego nazbierało/ bo nie ma tygodnia żebym nie była " na ciuchach"
- tunika w .. hmm powiedzmy etniczne wzorki, z tyłu zamek 10 zł - szara bluza z kokardką+ koronka - 11 zł - koszula h&m beżowa/ asymetryczna z koronką na plecach 8 zł - marynarka beżowa 8 zł - szara + koronka >> 2 zł / znaleziona w boksie/ -biała tunika+ rękawki mgiełka ok 11 zł -koronka - 7 zł - w kwiaty Atmo- 11 zł |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
szpilki lakierowane - 9, 50 zł
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
niestety zdjęcia muszę dodawać pojedyńczo :/ wybaczcie
sandałki river island >> 15 zł ( beż + złote dżety ) |
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie - inna czesc Pl
cale szczescie, bo ja ide dopiero kolo 9 tydzien temu TŻ mnie wkurzyl, bo chcial isc ze mna i tak sie zbieral, ze wyszlismy kolo 12 a tak to juz nie ma co
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Moje najnowsze:
1. ramoneska Lindex - ok 40 zł (jaram się, bo takiej dłuuugo szukałam, a za tą cenę to już w ogóle...) 2. jeansowe legginsy New Look + DIY (rozjaśniłam je) - 20 zł 3. frędzelkowa tunika Bik Bok - 15 zł 4. bluza H&M Star Wars - ok 20 zł5. miętowy kardigan New Look - 15 zł 6. beżowy waterfall blazer
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
cd.
7. panterkowy, gruby sweter Bik Bok - ok 30 zł 8. granatowa koszula (nie jestem do niej przekonana) - ok 10 zł 9. top New Look w ptaszki - 15 zł 10. klasyczna sukienka George - 20 zł 11. top z pawiem Matthew Williamson - 15 zł 12 zielona koszula New Look - 10 zł 13. oversize koszula River Island - 10 zł Miałam na oku też śliczną pudrową torbę, ale kosztowała 60 zł Więc zdecydowałam, że kupię jasnoszarą Aidę z etorebki, bo mam na nią duży rabat i na nią zachorowałam
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

ostatnio kupiłam spodnie z Lee, za 15 w sklepie te samiutkie 199
Teraz jestem na wakacjach i nie mogłam sobie odmówić przejścia po lumpkach -potem wstawię foto bluzeczki za 2 złote 
*