Koty- część V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 15:26   #211
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty- część V

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Już się tak jej nie czepiajcie, może szukała informacji o dobrych karmach, bo jakby o coś zapytała tutaj, to zostałaby i tak odesłana do wyszukiwarki...
Ok, ale czy ja kogoś kiedyś odesłałam do wyszukiwarki ?
Raczej nie , sama dla takiej osoby szukam co potrzebuje, jak nie od razu to później ...

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
A istnieje jakiś oficjalny zakaz?
Mogłabyś z łaski swojej nie szukać zaczepki?

Kiedyś tu baaardzo wesoło było , co widać w zacytowanym przez Nimfe cytacie, brzmi fajnie, masz Nimfa rację, Sonia to arystokratka i ma oryginalne imiona, Milka też, ma ich jeszcze więcej i jeszcze śmieszniejsze . Nic do Ciebie nie mam, uwielbiam Twoje koty, psy i ptaszki, nie najeżdżam, nie wiem skąd Ci się wziął taki pomysł , chyba zapomniałaś, jak się nam fajnie pisało kiedyś tu i w innym wątku na wizoożu ale nie o kotach itp. Jak już ktoś tu do kogoś nie pała sympatią to... Zapytałam, bo dziwne, żeby ktoś, kto pisze regularnie odgrzebywał coś takiego - wchodzę, patrzę - mój tekst z października, o którym nawet ja zapomniałam . Trzeba było napisać normalnie jak teraz do Malli . I Malla dobrze teraz napisała w poście nr. 209 .

Przypomniałaś mi, że wczoraj minęło 9 miesięcy od złowienia Milki . Wiecie, że ja w 6. rocznicę związku zamiast do TŻa pojechałam do Milki do szpitala i byłam załamana jej stanem... Pamiętacie, jak mówili, że została prawdopodobnie tylko eutanazja? Gdyby nie to forum nie dałabym rady psychicznie wtedy .

Dobra, idę w ślady Rybiorka bo wątek jest jaki jest.

A do osób zainteresowanych: jakby co, to jak zwykle oczywiście zapraszam na PW w sprawie karm czy coś . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, z którymi się fajnie pisało i osoby podczytujące regularnie wątek, głaski dla wszystkich kotków bez wyjątku, wszystkie Wasze kotki są śliczne, niech im zdrowie dopisuje jak najdłużej
. Amen.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:30   #212
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Co się porobiło z tym wątkiem, od akcji jak Rybiorek zjechała Siejkę za Daisy
Stary 2012-07-17, 15:35   #213
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Mogłabyś z łaski swojej nie szukać zaczepki?
Ja? Ech... To nie ja jadę po każdej możliwej osobie i uważam się za najmądrzejszą na świecie. Nie jestem pierwszą osobą która zwróciła uwagę na to, że jesteś niemiła dla innych.
Stary 2012-07-17, 15:37   #214
Malla
Nie depcze krokusów

Dziewczyny, nie odstawiać szopek, tylko pisać o kotach
Stary 2012-07-17, 15:37   #215
anty_lopka
Raczkowanie

Nie no, laski, ogarnijcie się, plis!!! Bo zaraz wszystkie strzelą fochy i wątek pójdzie w ... las. Zawsze chętnie go podczytuję, z ciekawości przeczytałam nawet wcześniejsze części i tam nie było takich jazd! Wiele osób zostało skrytykowanych, ba! nawet objechanych, ale żeby od razu uciekać? Bez przesady... A zaczęło się, jak napisała Donka, od akcji Rybiorek vs. Siejusia. Moim zdaniem nie ma się o co obrażać, tylko wyjaśnić sobie to i owo.

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:40   #216
Malla
Nie depcze krokusów

W tamtej sprawie już nie ma co wyjaśniać.
Stary 2012-07-17, 15:43   #217
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Prawda. Podobnie jak w tej. Wszystko zostało powiedziane.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 15:43   #218
anty_lopka
Raczkowanie

Cytat:
chodziło mi o to, ze dziewczyny powinny wyjaśnić to między sobą. Zarówno w tej, w tamtej, jak i w każdej innej sprawie.

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 15:51   #219
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Wiecie, że ja w 6. rocznicę związku zamiast do TŻa pojechałam do Milki do szpitala i byłam załamana jej stanem...
Wcale się nie dziwię, mężczyzna nie ucieknie, a ona była bliska wskoczenia za TM...
Stary 2012-07-17, 17:19   #220
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Myślę, że Monika źle to odebrała, bo wypaliłaś jak Filip z konopi, dziwnie wygląda cytat z przedpotopowej części wątku zupełnie nie związany z tym, co się w nim dzieje obecnie.
Jakbyś od razu napisała, co tam robiłaś, zostałabyś lepiej zrozumiana.
Pisałam już, że jak wchodzę na wątek, to odpisuję na posty bieżąco, bo przez to, że czasem tak dużo się pisze, gubię się i też są niedopowiedzenia.
Wątek o kotach przeglądam na końcu, bo w nim najwięcej odpisywania. Teraz napisałam to jako pierwszy post, bo kończyłam przeglądać II część i przechodziłam do odpowiedzi na obecnym kocim wątku.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:28   #221
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Pisałam już, że jak wchodzę na wątek, to odpisuję na posty bieżąco, bo przez to, że czasem tak dużo się pisze, gubię się i też są niedopowiedzenia.
Wątek o kotach przeglądam na końcu, bo w nim najwięcej odpisywania. Teraz napisałam to jako pierwszy post, bo kończyłam przeglądać II część i przechodziłam do odpowiedzi na obecnym kocim wątku.
czasem ma się po kilka stron wątku do nadrobienia, ale nie trzeba odpisywać na każdy post oddzielnie i z cytatem... przynajmniej ja staram się tak nie robić, bo nie każdy ma ochotę czytać potem kilometrowe posty, które ni nie wnoszą i jeszcze oczy bolą jeśli to nie jest nic istotnego, to po co się odnosić do czegoś, o czym wszyscy już zapomnieli?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:32   #222
Nimfa20

Cytat:

Kiedyś tu baaardzo wesoło było , co widać w zacytowanym przez Nimfe cytacie, brzmi fajnie, masz Nimfa rację, Sonia to arystokratka i ma oryginalne imiona, Milka też, ma ich jeszcze więcej i jeszcze śmieszniejsze . Nic do Ciebie nie mam, uwielbiam Twoje koty, psy i ptaszki, nie najeżdżam, nie wiem skąd Ci się wziął taki pomysł , chyba zapomniałaś, jak się nam fajnie pisało kiedyś tu i w innym wątku na wizoożu ale nie o kotach itp. Jak już ktoś tu do kogoś nie pała sympatią to... Zapytałam, bo dziwne, żeby ktoś, kto pisze regularnie odgrzebywał coś takiego - wchodzę, patrzę - mój tekst z października, o którym nawet ja zapomniałam . Trzeba było napisać normalnie jak teraz do Malli . I Malla dobrze teraz napisała w poście nr. 209 .[/COLOR]

Przypomniałaś mi, że wczoraj minęło 9 miesięcy od złowienia Milki . Wiecie, że ja w 6. rocznicę związku zamiast do TŻa pojechałam do Milki do szpitala i byłam załamana jej stanem... Pamiętacie, jak mówili, że została prawdopodobnie tylko eutanazja? Gdyby nie to forum nie dałabym rady psychicznie wtedy .
[COLOR=DarkSlateGray]
Dobra, idę w ślady Rybiorka bo wątek jest jaki jest.
No było fajnie i śmiesznie i może być tak dalej. Ja Twój post odebrałam jako przyczepianie się do mnie. Odkąd pracuję, nie starcza mi czasu na sporo rzeczy, więc nauczyłam się pisania w skrócie, czego właśnie widać efekty
Do tego miesiączki, pogoda robią swoje

A ja mam jakiś ogólny sentyment do starych rzeczy: wspomnień, zdjęć, kocich wątków i dlatego wyskakuję jak Filip z konopi

Prześledziłam trochę postów i jestem pod wrażeniem, jaką metamorfozę przeszła Milka . Aż się wierzyć nie chce.

I jaki jest sens odejścia? Idealnie nigdy nie będzie, raz jest lepiej, raz gorzej. Nie ma sensu.
Też mi szkoda, że Rybiorek nie pisze, brakuje mi opowiadań o Cycku i Skuterze. Pisałam ostatnio do niej, pytałam o koty.

Dajmy już spokój

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Dziewczyny, nie odstawiać szopek, tylko pisać o kotach

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Co się porobiło z tym wątkiem, od akcji jak Rybiorek zjechała Siejkę za Daisy
Stary 2012-07-17, 17:33   #223
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Mnie nie... Nie no, na insekty jestem z mamą wyczulona- żadne nie ujdzie z życiem

Jak to uciekł

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Hejka

Raczej nie musisz dokupywać drugiej. Mój Cham był u mnie 3 m-ce, jak wzięłam rocznego, niekastrowanego wtedy persa i nie było problemu z kuwetą. Twoje są młode, więc powinny od początku się pogodzić.

Z drugiej strony, jakaś nieduża kuweta w zapasie nie zawadzi
Ale tak ogólnie mówiąc, to pchla człowieka też może ugryźć

Przygarnęliśmy już jakiś czas temu całkiem niespodziewanie psa, którego ktoś wyrzucił z samochodu, starego, prawie ślepego i z niedowładem tylnej nogi. I pewnego pięknego wieczoru dostał nagłego przypływu sił witalnych, wyrwał mi się i przepadł szukaliśmy go dosłownie minutę po tym i nic, nie mam pojęcia co się z nim stało. Gdzie on mógł zajść kulejąc i nie widząc, to ja nie wiem

Moje koty też się zgodnie kuwetką dzielą

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:37   #224
Nimfa20

Cytat:
Wcale się nie dziwię, mężczyzna nie ucieknie, a ona była bliska wskoczenia za TM...
Też bym tak zrobiła

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość

Przygarnęliśmy już jakiś czas temu całkiem niespodziewanie psa, którego ktoś wyrzucił z samochodu, starego, prawie ślepego i z niedowładem tylnej nogi. I pewnego pięknego wieczoru dostał nagłego przypływu sił witalnych, wyrwał mi się i przepadł szukaliśmy go dosłownie minutę po tym i nic, nie mam pojęcia co się z nim stało. Gdzie on mógł zajść kulejąc i nie widząc, to ja nie wiem

Moje koty też się zgodnie kuwetką dzielą
Może

Oj, biedny psiak

Moje też, co bardzo doceniam

Cham dzisiaj prawie przyprawił mnie o zawał serca Wiecie , co zrobił? Zwinął z patelni wątróbkę smażoną
Przecież do tej pory gardził takimi rzeczami

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-07-17 o 17:40
Stary 2012-07-17, 17:45   #225
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno przed śmierci wracają siły i witalne i psychiczne. Tak się często dzieje z człowiekiem, że jest konający, a tu nagle i porozmawiać na dany temat z nim można i się lepiej czuje, a parę dni później....
Już nie pamiętam jak to działa, ale coś tam do mózgu dociera w tych ostatnich chwilach i dlatego tak się dzieje. Może z pieskiem było podobnie?
Stary 2012-07-17, 17:48   #226
Miskaa78
Kazar Lady

i ja w nowej części pokiwam

i skąd pomysł, żeby tylko koty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130823.jpg (58,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nusia.jpg (133,5 KB, 15 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:54   #227
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
czasem ma się po kilka stron wątku do nadrobienia, ale nie trzeba odpisywać na każdy post oddzielnie i z cytatem... przynajmniej ja staram się tak nie robić, bo nie każdy ma ochotę czytać potem kilometrowe posty, które ni nie wnoszą i jeszcze oczy bolą jeśli to nie jest nic istotnego, to po co się odnosić do czegoś, o czym wszyscy już zapomnieli?
Myślę, że trzeba, bo właśnie nie wiadomo o co chodzi. Ja akurat czytam wszystko, bo mogę coś istotnego przegapić. Czasem są rzeczy, które warto przypomnieć. Chciałam to zrobić m.in. odnośnie zmiany Milki przez Monikę (jest dużo nowych osób i uważam, że niektórych by to zainteresowało), ale po tym wszystkim zrezygnowałam

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

Padam z podziwu

(Myślałam nad jakimś wątkiem, gdzie mogłybyśmy się ze sobą trochę zapoznać i przedstawić inne zwierzęta tak jak dziewczyny od chomików).
Stary 2012-07-17, 17:57   #228
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Znajomi chodzili z córeczką po lekarzach, bo miała dziwne ślady, aż pewnego razu znaleźli w łóżeczku pchłę. Kot i łóżko poszły do odpchlenia.
Cytat:
Genialna psia mina!
Stary 2012-07-17, 18:02   #229
Miskaa78
Kazar Lady

a propos genialnych min, moja kotka wymiata

Nimfa- można przemycać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130692.jpg (58,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130775.jpg (81,3 KB, 28 załadowań)

Stary 2012-07-17, 18:29   #230
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Też bym tak zrobiła

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Może

Oj, biedny psiak

Moje też, co bardzo doceniam

Cham dzisiaj prawie przyprawił mnie o zawał serca Wiecie , co zrobił? Zwinął z patelni wątróbkę smażoną
Przecież do tej pory gardził takimi rzeczami
To wyobrażam sobie minę mojej matki, jak mój poprzedni kot zrzucił gar z rosołem 4 litry
Z jednej strony dobrze, że mnie wtedy w domu nie było, nie wyobrażam sobie tego sprzątać

A mojemu młodemu myślałam, że ukręcę dziś łepek, spałam po południu a on darł mi mordę tak długo, aż mnie obudził
Bo mu się nudziło...
Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Podobno przed śmierci wracają siły i witalne i psychiczne. Tak się często dzieje z człowiekiem, że jest konający, a tu nagle i porozmawiać na dany temat z nim można i się lepiej czuje, a parę dni później....
Już nie pamiętam jak to działa, ale coś tam do mózgu dociera w tych ostatnich chwilach i dlatego tak się dzieje. Może z pieskiem było podobnie?
To samo sobie pomyślałam. Że się gdzieś zaszył na zdechnięcie i chyba tak było, bo nikt go już nie widział. A toć to nie był ratlerek

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:

Jezu jaki kot! ja go chyba wcześniej nie widziałam super, też widzę następna zdjęciowa talenciara

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Znajomi chodzili z córeczką po lekarzach, bo miała dziwne ślady, aż pewnego razu znaleźli w łóżeczku pchłę. Kot i łóżko poszły do odpchlenia.
(...)
Miałam podobną sytuację, tylko trochę większy hardkor się zrobił, bo byłam u ciotki z psem, zawsze jakąś tam pchłę miał, ciężko mu było to wytruć, takie futro. No i dobra, ja wyjechałam, gościnny zamknięty. Potem kuzynka z córką przyjechały to ta młoda miała ugryzienia na całym ciele o zagęszczeniu piegów
Bo one se tam siedziały i się mnożyły radośnie. Ups...

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:31   #231
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

To samo sobie pomyślałam. Że się gdzieś zaszył na zdechnięcie i chyba tak było, bo nikt go już nie widział. A toć to nie był ratlerek
tez mam psa wyrzuconego z auta

Cytat:
Jezu jaki kot! ja go chyba wcześniej nie widziałam super, też widzę następna zdjęciowa talenciara
ojć chyba widziałaś, tu po prostu nie jest podobna do BinLadena jak to ma w zwyczaju

kumplet

Nimfa moje tez potrafia gorące podwędzić i nic im nie jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 772254.jpg (129,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130593.jpg (127,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 267.jpg (162,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1140040.jpg (76,9 KB, 25 załadowań)

Stary 2012-07-17, 18:35   #232
stasiek
Wtajemniczenie

[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35347155]
A właśnie, szukam transporterów i nie wiem czy dobrze pamietam, ale kieeeedyś była afera, że robią je z jakiś materiałów szkodliwych, kurcze nie pamiętam dokładnie o co chodziło, koleżanka mi to nawet w tamtym roku mówiła...[/QUOTE]

co do plastiku to nic nie wiem, ale bylam dzisiaj z moim u weterynarza szczepic sie i przede mna byl inny kot, ktory przy wychodzeniu z lecznicy otworzyl sobie drzwiczki transporterka i uciekl na ulice Nie wiem jaki miala ten transporter, ale za dobry nie mogl byc. Plus tylko taki, ze daleko nie uciekl, schowal sie pod samochodem (na parkingu) i siedzial tam przerazony. Takze popatrz moze jak jest zamykany, zeby kot nie zdolal go sam otworzyc.

Miska, ile Ty masz kotow? genialne zdjecia, a ten szary to w ogole

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2012-07-17 o 18:40
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:44   #233
Anitast
Zakorzenienie

[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;35341389]cześć dziewuszki
za ok. 2 tygodnie nasza 2osobowa rodzinka powiększy się o 2 futrzanych członków Zaczynam trochę panikować, mam nadzieję, że cos mi doradzicie...

Kupiłam już kuwetę (dosyć sporą, największą, jaka była), ale chyba będę musiała dokupić drugą (dowiedziałam się, że 1 kitek jednak będzie musiał zostać... utopiony, stwierdziliśmy wtedy, że skoro możemy dać dużo miłości obu kotkom, to czemu mielibyśmy nie przygarnąć również drugiego). I teraz moje pytanie, czy skoro kuweta jest duża, to muszę dokupywać drugą? Dużo moich koleżanek ma właśnie 1, z początku były dwie, ale i tak używały przeważnie 1

Kolejne pytanie, tym razem odnośnie szczepień. W podstawowych znalazłam szczepienie na koci katar, wściekliznę i białaczkę na początek. Czy u tak młodych kotków (podobno ok 4 tygodnie...), robi się już jakieś szczepienia? I kiedy najlepiej wziąć je do weterynarza? Lepiej, żeby troszkę się oswoiły, a potem dodatkowo je stresować (wiecie, zmiana otoczenia, zabranie od matki...), czy może lepiej zrobić to od razu?

Mleko dla kota - przez wielu krytykowane, inni "od czasu do czasu można podać". Widziałam mleka np z whiskasa, czy faktycznie różni się ono czymś od zwykłego mleka? Nie to, żebym chciała dawać zwykłe mleko, poprostu mnie to ciekawi

Apropos whiskasa - skąd ogólna niechęć do tej marki? Nie wiem, czy mi się tylko wydaje, czy w wątkach o kocim jedzeniu przewija się ono tylko w negatywnym kontekście? Kupiłam suchą karmę purina junior, którą pani hostessa poradziła z początku rozmiękczać wodą i mus dla kociąt z royala.

Ahh, i jeszcze żwirek. Strasznie kusi mnie ten drewniany, ale slyszałam, że nie pochłania zapachów (co w sumie z resztą logiczne). Warto kupować taki drewniany, czy postawić na klasyczny żwirek?

Rety, już nie mogę się doczekać maluszków Swoją drogą, nie lepiej od razu sterylizować koty, żeby potem nie było akcji typu "trzeba się pozbyć tych kociąt, niekoniecznie oddając je w dobre ręce"? Nie rozumiem, jak można być tak bezwzględnym i nieczułym...[/QUOTE]

Witam ja mialam trzy kocie futerka niestety niedawno odszedl jeden z nich Fuffy ulubieniec mojego meza na zdjeciu ostatnim jakie muz zrobilismy , uwielbial spac tak u meza na nogach lub brzuchu wtulony jak dziecko ( to byl syjamski mieszaniec tyle radosci co bylo w domu znim to z zadnym innym nie ma ) teraz zostalismy z czarna Giulietta - Europejka moja perelka i Snoopym szarym mieszaniec z Kartuskim w tym samym wieku
Dobre rady udzielila juz Monika jezeli chodzi o karmienie sucha karma ja moje obecnie karmie TOTW bo postanowilam przestawic je na bezzbozowa czyli bez glutenu zbozowego bo ta jest zdrowsza i faktycznie jedza jej mniej niz zbozowki ( ja kupilam worek 6,8 kg i jeszcze go mam mnimo ze dokarmiam tez bezdomniaki ) jezeli chodzi o mokra to ja podaje Cosma bo nie ma ograniczenia jezeli chodzi o wiek kotka a i zawartosc czy to puszeczka czy saszetka jest niezla i koty chetnie ja jedza zwirek ja mam zwykly betonitowy , zamawiam w Zooplus wiec biore Biocats bo jest bardzo dobry ja biore ten drobny Micro i dobrze pochlania zapachy , dobry jest tez Cat & Clean jezeli chcesz zwykly klasyczny , obecnie bede zamawiac moj sprawdzony Biokats Micro Fresh bo jest the best , ja probowalam tez drewnianego i jest super tylko moj maz sie na niego nie zgadza bo mu smierdzi drewnem - a to jedyny ktory mozna spuszczac w WC i bym go brala gdyby maz sie zgodzil
Jak bedziesz miec juz koteczki to czekamy na zdjecia ja pokazuje moje :
pierwsze zdjecie :
Fuffy
potem Giulietta i Snoopy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9981.jpg (43,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9197.jpg (57,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9949.jpg (62,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6996.jpg (60,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-07-17, 18:51   #234
Miskaa78
Kazar Lady

Stasiek - mam 4 futra

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-07-17 o 19:58
Stary 2012-07-17, 18:53   #235
iwona1110
Zadomowienie

Brakuje mi czasu na pisanie ale witam wszystkie nowe kocie mamy

Wszystkie kochamy koty i to nas łączy - na tym powinnyśmy się skupić.

Ostatnio zdjęłam do prania hamak z drapaka i Horus nie miał gdzie leżeć. A zazdrosny był o to że dotykam jego własność

Anitast - Fuffy był przepiękny. Dla mnie zawsze pozostanie najpiękniejszym z twoich kotów. Wybaczcie Julka i Snoopy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00832.jpg (75,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00838.jpg (57,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00840.jpg (51,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00850.jpg (97,6 KB, 33 załadowań)

Mój facebook

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2012-07-17 o 20:40
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:04   #236
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczna kota i zdjęcie

Dzięki Iwona dla Nas tez Fuffy był i jest super kotem , syjamy nawet mieszane to zawsze koty - psy , zawsze przy człowieku , ciekawe wszystkiego i biegnace zawsze do pana

Edytowane przez Anitast
Czas edycji: 2012-07-17 o 21:11
Anitast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:12   #237
Malla
Nie depcze krokusów

Anitast - wiesz, że nam przykro

I sprowadź Monikę z powrotem, chyba że chce mieć nasze koty na sumieniu!
Stary 2012-07-17, 21:36   #238
Anitast
Zakorzenienie

Cytat:
Anitast - wiesz, że nam przykro

I sprowadź Monikę z powrotem, chyba że chce mieć nasze koty na sumieniu!
Wiem Malla wiem i Wszystkim Wam które jesteście ze mną od początku mojego tu na wątku dziękuje za wsparcie , pamiętacie jak mi Giuietta uciekła i ja szukałam a w końcu sama wróciła cwaniara znalazła drogę do domu , co myślałam ze ja juz ktoś wziął ??? Tak sie cieszylam jak głupia

Monika i Rybiorek same muszą chcieć wrócić na wątek
Ja dziękuje Wszystkim nie mam za dużo czasu teraz pisanie bo
mam dużo pracy ale czytam Was , miłej nocy Bounanotte

Edytowane przez Anitast
Czas edycji: 2012-07-17 o 21:40
Anitast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:00   #239
Madzik_2905
Raczkowanie

Miska - szary jest cudowny reszta oczywiście też piękna!

iwona - ahhh, wzdycham do monitora na widok Horusa

Anitast - piękne kicie, razem z kocim aniołeczkiem!

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

btw. Wasze koty muszą być spokojne, albo Wy odporne na hałas i harmider. Dla mnie jeden kicia to wystarczający hałas, a tu nawet po 4. Podziwiam!
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:12   #240
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

Dziewczyny, ja już zgłupiałam:sciana: Caly dzień czytam o karmach, chodze po zoologikach i w sumie nadal jestem w punkcie wyjścia… Czytałam test http://www.zpastorowejsfory.pl.tl/Kr...ch-karmach.htm w przedziale 1 jest karma dibaq, a na wiki piszą, że zajmują się utylizacją:sciana: na suchych np. acana i orijen nie pisało składu procentowego, dlatego ciężko mi powiedzieć, czy są ok. Sabelle też wydaje się ciekawą propozycją, ale tak jak dwie wyżej ma wyszczególnione składniki, ale brak % (i też w nich było pochodne zwierzęce i inne podejrzane substancje… )… glupieje:sciana: sory za błędy, ale serio boli mnie już głowa, ledwo patrzę na oczy

ps cudne zdjęcia
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości