Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 18:03   #3451
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Gold, super, że jesteś! Mnie rozbroiło jedzenie w fast foodzie hahah

no właśnie o to chodzi, że w tamtej konkretnej sytuacji te dziecko nie zasłaniało, uwierz mi także różnicy by nie było żadnej. A czemu moje cycki mają być dyskryminowane, że jeszcze nie mają mleka w środku?!
no i jeszcze sluza do czego innego, a jak beda mialy te mleko to beda po prostu mleczarnia jednak inaczej sie dobiera karmiaca pokazujaca piers a inaczej nierodke
Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w którym tygodniu poznałyście płeć dzidziusia?
18
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dokładnie

Amen.

Ja też uwielbiam wszelkie pudełka, pudełeczka, kryjówki Szkoda, że nie mam gdzie ich trzymać
Równych wieszaków zazdroszczę!
Pochwal się, jakie pudełka kupiłaś W niedzielę będę w IKEI, niech mój portfel poczuje tę wizytę

Aaaaaaa, jakbym o sobie czytała! Przeczytałam to mężowi, a on "Ty to pisałaś?"
Jestem identyczna! Efektem tego jest pół szafy za ciasnych "piżamek"

A sposoby Agnuska też chętnie poznam

To już będzie solidne świętowanie! Trzymam kciuki, by po świętowaniu przyszedł czas na inne świętowanie

Wybacz, ale teraz to chyba ja powinnam poczuć się urażona... Nie zbluzgałam nikogo, nie wyzwałam karmiących od nie wiadomo jakich... Napisałam, co myślę, nie obrażałam nikogo i nie kazałam im chować się z dziećmi w piwnicach. A Ty każdą moją wypowiedź komentujesz od góry do dołu.
Nie przypominam też sobie, abym przywołała sytuację, gdzie dziecko zanosi się płaczem.
I napisałam też, że aktualnie i na chwilę obecną - co oznacza, że nie mówię, że kiedyś to się nie zmieni.
Dyskusja zbędna, bo każda będzie przeciągała na swoją stronę. Nie uważam jednak swojej (i dziewczyn) wypowiedzi za kontrowersyjne, tym bardziej nie uważam, że zasłużyłam sobie na taką krytykę. To, że jesteś mamą nie znaczy, że masz monopol na prawdę. Przykre, że napisałaś "Jak będziesz mamą"... Szkoda, że traktujesz dziewczyny, które nie mają jeszcze dzieci, za takie, które nie mogą mieć swojego zdania.

I nie krzycz proszę, umiem czytać...
O ile sie nie myle to byla pierwsza badz jedna z nielicznych Twoich wypowiedzi, ktora skomentowalam....

Nie bede zbytnio rozwijac dyskusji, ale TAK, uwazam ze w kwestii akurat tego czy zdjecie dziecka zaraz po porodzie uwieczniac czy nie to trzeba miec zdanie jak sie to przezyje. Bo KAZDE obce dziecko w takiej systuacji bedzie Cie moze i nawet obrzydzac, dopoki nie ujrzysz swojego, wlasnego dziecka, z Twojego brzucha, w Twoich ramionach, po wielu godzinach wysilku ... To czy warto to uwieczniac moze powiedziec ktos kto to przezyl i takie jest moje zdanie. W kwestii ogolnej wypowiadania sie nt dzieci, wychowania itp to ja chetnie slucham/czytam wszystkich rad i obojetne czy ktos ma juz dziecko, czy nie. Uwazam ze nie ma sie co zamykac i warto sprawdzic sposoby innych ludzi aby dojsc do tego co najlepsze bedzie dla mojego dziecka. Ja sama nie bedac jeszcze matka czasami doradzalam lub zwyczajnie wyrazalam swoje zdanie na tematy zwiazane z dziecmi, wiec mam swiadomosc tego ze nie trzeba byc matka aby o dzieciach pojecie miec.
Cytat:
SMS od Strong (z godziny 14... przepraszam, że dopiero teraz, ale wcześniej byłam w szale):

"Złapał cycusia i jest po pierwszym mamusiowym obiadku Śpi zadowolony Ja wyjdę może w czwartek Mały był na badaniach, bioderka ok, waży 2900 i ogółem wszystko póki co na medal "

super wiesci
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:09   #3452
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze se pogadałaś też mam takie odczucia, dlatego teraz nie dzielę się moją wiedzą a czasami nawet pomyślę sobie, "co się będę znów odzywać, jak i tak ta osoba ma to w d......, przyjedzie czas, to będę miała kolejnego pacjenta na terapię logopedyczną " tak teraz do tego podchodzę
No ja też już staram się nie dzielić. Uczę się sama tego, żeby nie odzywać się w ogóle nie pytana. Przychodzi to trudno, ale się staram.
Chociaż ostatnio nawet spotkała mnie średnio miła reakcja znajomej młodej mamy, jak odezwałam się odpowiadając na pytanie taty/jej partnera.

Jakiś czas temu też, jak skomentowałam stwierdzenie znajomego, że bije dzieci, żeby je oduczyć tego, że się biją ... to też usłyszałam, że pogadamy, jak bedę mieć dzieci. Wtedy zobaczę, że to jedyna metoda, żeby dziecko poznało, gdzie jest jego miejsce w rodzinie...
Nie mówiąc o tym , że ten sam koleś powiedział, że będą wysyłać swojego 3 letniego syna do przedszkola teraz we wrześniu, ale najpierw żona musi go odstawić od piersi...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:12   #3453
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Aaby, a propos jeszcze tego, co napisałaś 'Jak będziesz mamą..."..zgadzam się z Tobą w 100%.
Jestem świadoma tego, że jak zostanę mamą, to na pewno niektóre moje 'punkty widzenia' się zmienią... ale zauważyłam jedną rzecz (oczywiście mówię bezosobowo, a nie piję do nikogo), że wszystkie mamy jakiekolwiek rady odbierają jako atak. Mimo tego, że nie jestem mamą, mam jakąśtam wiedzę na temat dzieci, tego jak się rozwijają itp. I czasem widzi się, że ktoś mógłby zrobić jakiś np. kolejny krok itp w uczeniu dziecka czegoś...ale powiedzenie tego zawsze kończy się tym, że słyszę 'póki nie będziesz matką, to co możesz wiedzieć', 'pogadamy, jak będziesz mamą'.
Sytuacje np. kiedy mówi się, że normy są jakieśtam wzbudzają wręcz agresję 'bo kto te normy ustanowił, to sztuczne gadanie'.. wiadomo, że każdy człowiek jest inny, każde dziecko rozwija się inaczej.. ale te normy jakoś obowiązują.
Dziwi mnie dlaczego zawsze każda uwaga odbierana jest jako atak, a nie jako bezstronna uwaga, która wypowiadana jest dla dobra dziecka.
Nie wątpię w to, że większość mam chce dla swoich dzieci, jak najlepiej - wiadomo..ale czasem pewnych rzeczy się po prostu nie widzi, tak jak osoba z zewnątrz...
Se pogadałam...

polac jej!!!!! dobrze gada!!!

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:13   #3454
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też już staram się nie dzielić. Uczę się sama tego, żeby nie odzywać się w ogóle nie pytana. Przychodzi to trudno, ale się staram.
Chociaż ostatnio nawet spotkała mnie średnio miła reakcja znajomej młodej mamy, jak odezwałam się odpowiadając na pytanie taty/jej partnera.

Jakiś czas temu też, jak skomentowałam stwierdzenie znajomego, że bije dzieci, żeby je oduczyć tego, że się biją ... to też usłyszałam, że pogadamy, jak bedę mieć dzieci. Wtedy zobaczę, że to jedyna metoda, żeby dziecko poznało, gdzie jest jego miejsce w rodzinie...
Nie mówiąc o tym , że ten sam koleś powiedział, że będą wysyłać swojego 3 letniego syna do przedszkola teraz we wrześniu, ale najpierw żona musi go odstawić od piersi...
To samo przeszlam gdy zwrocilam kolezance uwage ze jej syn jest dosyc agresywny i nadpobudliwy - uslyszalam ze dzieci takie sa i zobacze jak moje tez takie beda....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:18   #3455
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
To samo przeszlam gdy zwrocilam kolezance uwage ze jej syn jest dosyc agresywny i nadpobudliwy - uslyszalam ze dzieci takie sa i zobacze jak moje tez takie beda....
O tak, Ty się nie znasz, wszystkie dzieci z natury są agresywne i nadpobudliwe...

Hania

Stary 2012-07-17, 18:19   #3456
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

I tu już nic nie powiem

W środę późnym wieczorem będzie o tym program na tvn style

Koleżanki z pracy (mamy karmiące) powiedziały mi, że na początku karmienie jest ciężkie, cięzko się przemóc czasami, jest ból itp..... ALE jak dziecko jest tak koło roku a tym bardziej starsze to już mniej ssie a bardziej bawi się cycem I to niestety (tak one mówiły) jest dla mamy baaaardzo przyjemne, i dlatego tak ciężko później dziecko odstawić, po prostu mama tego nie chce......

zresztą będzie coś na ten temat w jutrzejszym programie
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:25   #3457
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć
A co byś chciała? Ja tam stawiam że będzie u Ciebie dziewczynka

Cytat:
no i jeszcze sluza do czego innego, a jak beda mialy te mleko to beda po prostu mleczarnia jednak inaczej sie dobiera karmiaca pokazujaca piers a inaczej nierodke

18

O ile sie nie myle to byla pierwsza badz jedna z nielicznych Twoich wypowiedzi, ktora skomentowalam....

Nie bede zbytnio rozwijac dyskusji, ale TAK, uwazam ze w kwestii akurat tego czy zdjecie dziecka zaraz po porodzie uwieczniac czy nie to trzeba miec zdanie jak sie to przezyje. Bo KAZDE obce dziecko w takiej systuacji bedzie Cie moze i nawet obrzydzac, dopoki nie ujrzysz swojego, wlasnego dziecka, z Twojego brzucha, w Twoich ramionach, po wielu godzinach wysilku ... To czy warto to uwieczniac moze powiedziec ktos kto to przezyl i takie jest moje zdanie. W kwestii ogolnej wypowiadania sie nt dzieci, wychowania itp to ja chetnie slucham/czytam wszystkich rad i obojetne czy ktos ma juz dziecko, czy nie. Uwazam ze nie ma sie co zamykac i warto sprawdzic sposoby innych ludzi aby dojsc do tego co najlepsze bedzie dla mojego dziecka. Ja sama nie bedac jeszcze matka czasami doradzalam lub zwyczajnie wyrazalam swoje zdanie na tematy zwiazane z dziecmi, wiec mam swiadomosc tego ze nie trzeba byc matka aby o dzieciach pojecie miec.

super wiesci
Nie rozumiem w tym tylko jednej rzeczy. Bo jak mam decydować czy chce mieć zdjęcia z porodu po porodzie
To przecież każda kobieta w ciazy musi zdecydować jeszcze przed porodem.

Cytat:

Oj rozumiem Ci w tym doskonale. Sama zaliczyłam kilka "wpadek" i teraz wiem, że nie znam się i nie mam prawa mieć żadnej własnej opinii na temat wychowywania dzieci. Ale teraz powoli podchodzę do tego z większym dystansem bo nie wiem czy sama nie denerwowałabym się jakby ktoś mi rzucał "poradami".. Szczególnie teściowa
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 18:25   #3458
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
I tu już nic nie powiem

W środę późnym wieczorem będzie o tym program na tvn style

Koleżanki z pracy (mamy karmiące) powiedziały mi, że na początku karmienie jest ciężkie, cięzko się przemóc czasami, jest ból itp..... ALE jak dziecko jest tak koło roku a tym bardziej starsze to już mniej ssie a bardziej bawi się cycem I to niestety (tak one mówiły) jest dla mamy baaaardzo przyjemne, i dlatego tak ciężko później dziecko odstawić, po prostu mama tego nie chce......

zresztą będzie coś na ten temat w jutrzejszym programie
WTF...Cooooo???
Nie no, bez jaj, to troszkę dziwne stwierdzenie.
Wiem, że są matki, dla których karmienie piersią jest udręką, są też takie, które to lubią... ale żeby czerpać z tego przyjemność 'tego typu'?

Widziałam zwiastuny programu, o którym piszesz
baba siedziała z 8-latkiem przy cycku

Hania

Stary 2012-07-17, 18:27   #3459
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Cytat:
SMS od Strong (z godziny 14... przepraszam, że dopiero teraz, ale wcześniej byłam w szale):

"Złapał cycusia i jest po pierwszym mamusiowym obiadku Śpi zadowolony Ja wyjdę może w czwartek Mały był na badaniach, bioderka ok, waży 2900 i ogółem wszystko póki co na medal "

super, że złapał cycusia, oby tak dalej

Maleństwo nie martw się wizytą, pewnie tak jak lekarz i dziewczyny mówią to bardzo wczesna ciąża, kropek jest więc jest dobrze

przeleciałam was szybciutko i żegnam się na 8 dni (chociaż nie wiem czy laptopa nie weźmiemy ze sobą) powodzenia wszystkim w starankach, porodach, wizytach, rocznicach, remontach itd. Buziaki dla wszystkich muszę jeszcze poprasować a nie mam ochoty bo głowa mi pęka i do tego za oknem deszcz leje. Mam nadzieję, że wrócimy w trojkę

ja was tylko przeleciałam

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:28   #3460
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Oj rozumiem Ci w tym doskonale. Sama zaliczyłam kilka "wpadek" i teraz wiem, że nie znam się i nie mam prawa mieć żadnej własnej opinii na temat wychowywania dzieci. Ale teraz powoli podchodzę do tego z większym dystansem bo nie wiem czy sama nie denerwowałabym się jakby ktoś mi rzucał "poradami".. Szczególnie teściowa
A nie no, Tomalinko..ale całkiem mylisz pojęcia... Teściowa się nie zna i nie powinna doradzać z zasady!! I to wiedzą wszyscy hihihi..ja od mojej teściowej rad też nie zamierzam przyjmowac...z resztą podejrzewam, że ona by mi ich nie udzielała...ale np. od mamy owszem...

Hania

Stary 2012-07-17, 18:29   #3461
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Maleństwo nie martw się wizytą, pewnie tak jak lekarz i dziewczyny mówią to bardzo wczesna ciąża, kropek jest więc jest dobrze

przeleciałam was szybciutko i żegnam się na 8 dni (chociaż nie wiem czy laptopa nie weźmiemy ze sobą) powodzenia wszystkim w starankach, porodach, wizytach, rocznicach, remontach itd. Buziaki dla wszystkich muszę jeszcze poprasować a nie mam ochoty bo głowa mi pęka i do tego za oknem deszcz leje. Mam nadzieję, że wrócimy w trojkę

Miłego urlopu Jak to mój znajomy mówi: stosunkowo udanego wyjazdu

... no i wróćcie w trójkę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 18:30   #3462
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
A miałaś w ogóle co wsadzać?

Onyks, musisz uzbroić się w cierpliwość

Nikita, dziękuję Jakoś przetrwałam... Ale szał mam jak teraz zastępuję koleżankę Nie wiem w co łapki wsadzić. Dziś praktycznie nie zrobiłam nic swojego Ale przynajmniej czas szybciej leci...
Szkoda tylko, że tego zastępstwa nie zobaczy moje konto
Cytat:
WTF...Cooooo???
Nie no, bez jaj, to troszkę dziwne stwierdzenie.
Wiem, że są matki, dla których karmienie piersią jest udręką, są też takie, które to lubią... ale żeby czerpać z tego przyjemność 'tego typu'?

Widziałam zwiastuny programu, o którym piszesz
baba siedziała z 8-latkiem przy cycku
Tutaj tez widzialam taki program i jedna matka to karmila bodajze 10 latka. Nie non stop ale jak chcial to sobie "cucnal" jak to pani ujela

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:33   #3463
ButterBear
Zakorzenienie

Stokrotko, udanego wyjazdu, bawcie się dobrze

Hania

Stary 2012-07-17, 18:33   #3464
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Miłego wypoczynku! I trzymam kciuki, żebyście we 3 wrócili!!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 18:37   #3465
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie no, Tomalinko..ale całkiem mylisz pojęcia... Teściowa się nie zna i nie powinna doradzać z zasady!! I to wiedzą wszyscy hihihi..ja od mojej teściowej rad też nie zamierzam przyjmowac...z resztą podejrzewam, że ona by mi ich nie udzielała...ale np. od mamy owszem...
No moja to będzie radami ciepała z rękawa nieustannie. Będzie się działo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 18:47   #3466
Malensstfo
Zakorzenienie

Z nudów pobawiłam się listą ...
Stary 2012-07-17, 18:50   #3467
tomalinka
Wtajemniczenie

W ogóle to nie napisałam Wam o poniedziałkowej wizycie. Ogólnie na usg nie bylo widać żadnych sygnałów, że owu się zbliża. Był to w sumie dopiero 7dc ale przy clo powinna ta owulka być szybciej. Także teraz mam brać podwójną dawkę i znowu w piatek do kontroli zobaczymy czy coś lepiej.

Pytałam się jej też co z tą torbielą co miałam ostatnio. Czy to mogła byc owulka to mi powiedziala, że nie bo nie było tam komórki jajowej. I w ogóle, że na usg nie są w stanie sprawdzić czy pęcherzyk ma komórkę jajową. I tak naprawdę to, że jakiś rośnie to jeszcze nic nie oznacza. Szczególnie przy policystycznych jajnikach.

Lekarka mi powiedziała że te clo mogę brać max 6 cykli w tym czasie juz powinnismy powoli sprawdzać drożność jajowodów i nasienie. Jak się po tym czasie nie uda to ona uważa, że powinnam mieć inseminacje. No ale mam nadzieję, że jakoś może wcześniej się uda.. nie chcę zeby moje dziecko pwostało z jakiegoś "zabiegu"
.
Stary 2012-07-17, 18:53   #3468
Malensstfo
Zakorzenienie

Tomalinko bądźmy dobrej myśli! Ja będę trzymać za Was kciuki, żeby się szybko udało
Stary 2012-07-17, 18:57   #3469
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Z nudów pobawiłam się listą ...
o jak ladnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 18:57   #3470
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Mam jedno zdjecie Julii kilka minut po porodzie ale jest juz w czapeczce(i wyglada jak jakis menel doslownie ) i to nie to samo co np jak ja wyjeli i polozyli mi na piersi (ktore nie byly odkryte)
Nie zgodzę się z tym!! Ja mam zdjęcie Julci jeszcze z pępowiną, w moich ramionach. Taką płaczącą, nie umytą i Tż całującego Julcię w główkę. To moje najcudowniejsze zdjęcie. To co, że ja wyszłam tak jakbym się nie czesała i nie spała przez kilka dni, widać zmęczenie i oznakę porodu, ale widać też wielkie szczęście na twarzy.
Dla mnie to wspaniałe zdjęcie, jedyne i niepowtarzalne i co najważniejsze tylko nasze. Nikt oprócz mojej najbliższej rodziny tego zdjęcia nie widział i nie zobaczy.

Strong kochana najlepszego gratulacje!!
Stary 2012-07-17, 19:05   #3471
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tomalinko bądźmy dobrej myśli! Ja będę trzymać za Was kciuki, żeby się szybko udało
No muszę pozytywnie myślec bo mi już gin nagadała, że stres i nerwy nie pomogą.
Stary 2012-07-17, 19:11   #3472
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No moja to będzie radami ciepała z rękawa nieustannie. Będzie się działo
Awantura za awanturą hehehe..

Cytat:
No muszę pozytywnie myślec bo mi już gin nagadała, że stres i nerwy nie pomogą.
To nigdy nie pomaga! Trzymam kciuki i jestem dobrej myśli, że uda Wam się 'naturalnie'

Aha, zapomniałam Wam napisać. Na farbie jagodowy mus napisali, że pachnie podczas malowania....myslałam, że to ściema...ale wcale nie, serio czuć jagody podczas malowania

Hania

Stary 2012-07-17, 19:19   #3473
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, zapomniałam Wam napisać. Na farbie jagodowy mus napisali, że pachnie podczas malowania....myslałam, że to ściema...ale wcale nie, serio czuć jagody podczas malowania
Naprawde? hihi jak fajnie!!! A ja sobie znowu w K. ponarzekalam
Ach joo

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 19:25   #3474
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabciu, kciuki będą

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no raczej tak jest
Kciuki!

Cytat:
Kciuki zaciśnięte

A dolar jest u nas po 3,39zł

To bardziej sie oplaca to za 17$ kupic w takim razie

Cytat:
Żabciu trzymam kciuki!

Cytat:
Zabciu

Cytat:

super wiadomosc!!

Cytat:

Mieliśmy twardo wybranych Igora lub Ingę, ale ostatnio zrobiliśmy burzę mózgów na temat imion i jest kilka innych propozycji
A jakie macie jeszcze propozycje?

Cytat:
W ogóle to nie napisałam Wam o poniedziałkowej wizycie. Ogólnie na usg nie bylo widać żadnych sygnałów, że owu się zbliża. Był to w sumie dopiero 7dc ale przy clo powinna ta owulka być szybciej. Także teraz mam brać podwójną dawkę i znowu w piatek do kontroli zobaczymy czy coś lepiej.

Pytałam się jej też co z tą torbielą co miałam ostatnio. Czy to mogła byc owulka to mi powiedziala, że nie bo nie było tam komórki jajowej. I w ogóle, że na usg nie są w stanie sprawdzić czy pęcherzyk ma komórkę jajową. I tak naprawdę to, że jakiś rośnie to jeszcze nic nie oznacza. Szczególnie przy policystycznych jajnikach.

Lekarka mi powiedziała że te clo mogę brać max 6 cykli w tym czasie juz powinnismy powoli sprawdzać drożność jajowodów i nasienie. Jak się po tym czasie nie uda to ona uważa, że powinnam mieć inseminacje. No ale mam nadzieję, że jakoś może wcześniej się uda.. nie chcę zeby moje dziecko pwostało z jakiegoś "zabiegu"
.
trzymam za Was mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tym!! Ja mam zdjęcie Julci jeszcze z pępowiną, w moich ramionach. Taką płaczącą, nie umytą i Tż całującego Julcię w główkę. To moje najcudowniejsze zdjęcie. To co, że ja wyszłam tak jakbym się nie czesała i nie spała przez kilka dni, widać zmęczenie i oznakę porodu, ale widać też wielkie szczęście na twarzy.
Dla mnie to wspaniałe zdjęcie, jedyne i niepowtarzalne i co najważniejsze tylko nasze. Nikt oprócz mojej najbliższej rodziny tego zdjęcia nie widział i nie zobaczy.
!!
to zdjecie musi byc piekne

Dziekuje kochane za kciuki
Po wizycie wszystko wporzadku Domino przybral na wadze 2lbs czyli jakies 900g ma 1,5in wiecej = 3,81cm Pomiary glowki super ( ale nie zapytalam ile dokladnie ) Nastepna wizta 14stego sierpnia i szczepionki Zesikal sie dwa razy bez pampersiaka raz olal gabinet a raz mnie Kupsko tez szczeslil Lekrz jak zwykle w super humorze pytal czy maly juz liczy do 12 a ja ze pewnie naawet do 21 mu sie udaje i to w dwoch jezykach Pierwszy raz jak bylismy to powiedzial Nam ze w piateki nie mozemy umawiac sie na wizyty bo to dzien brzydkich dzieci a ze nasz jest slodki i jesli juz se umowimy to mamy mu worek na glowe zalozyc amerykanskie poczucie humoru

Pozniej wstapilam do polskiego sklepu spotkalam 3 znajome dostalam pochwaly ze super wygladam Takze mam boski humorek

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:31   #3475
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Cytat:

Cytat:
Amani, ale sprawdz z tymi cycami wywal i zobaczysz co bedzie :P
Wiem co będzie - TŻ dostanie zawału

Cytat:
Aaby, a propos jeszcze tego, co napisałaś 'Jak będziesz mamą..."..zgadzam się z Tobą w 100%.
Jestem świadoma tego, że jak zostanę mamą, to na pewno niektóre moje 'punkty widzenia' się zmienią... ale zauważyłam jedną rzecz (oczywiście mówię bezosobowo, a nie piję do nikogo), że wszystkie mamy jakiekolwiek rady odbierają jako atak. Mimo tego, że nie jestem mamą, mam jakąśtam wiedzę na temat dzieci, tego jak się rozwijają itp. I czasem widzi się, że ktoś mógłby zrobić jakiś np. kolejny krok itp w uczeniu dziecka czegoś...ale powiedzenie tego zawsze kończy się tym, że słyszę 'póki nie będziesz matką, to co możesz wiedzieć', 'pogadamy, jak będziesz mamą'.
Sytuacje np. kiedy mówi się, że normy są jakieśtam wzbudzają wręcz agresję 'bo kto te normy ustanowił, to sztuczne gadanie'.. wiadomo, że każdy człowiek jest inny, każde dziecko rozwija się inaczej.. ale te normy jakoś obowiązują.
Dziwi mnie dlaczego zawsze każda uwaga odbierana jest jako atak, a nie jako bezstronna uwaga, która wypowiadana jest dla dobra dziecka.
Nie wątpię w to, że większość mam chce dla swoich dzieci, jak najlepiej - wiadomo..ale czasem pewnych rzeczy się po prostu nie widzi, tak jak osoba z zewnątrz...
Se pogadałam...
mam to samo. Czytam o dzieciach, opiekuję się Małym i nieraz z siostrą rozmawiam na równym poziomie np. o metodzie usypiania małego, rozszerzaniu diety... Ale jeśli mam zwrócić uwagę innej osobie, to też zawsze odpuszczam żeby nie pomyślała "a co ty tam wiesz, nawet dziecka nie masz a będziesz mnie pouczać"

Cytat:
wiadomo, że jakbym serio pokazała pierś to byłoby to dziwne zachowanie, ale cycek to cycek, zzewnątrz się wyglądem nie różnią. I wiem, że matka karmiąca patrzy na swoją pierś jako melko dla swojego maleństwa, ale osoby zzewnątrz widzą tylko cycek.

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-07-17 o 19:33
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:31   #3476
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko wporzadku Domino przybral na wadze 2lbs czyli jakies 900g ma 1,5in wiecej = 3,81cm Pomiary glowki super ( ale nie zapytalam ile dokladnie ) Nastepna wizta 14stego sierpnia i szczepionki Zesikal sie dwa razy bez pampersiaka raz olal gabinet a raz mnie Kupsko tez szczeslil Lekrz jak zwykle w super humorze pytal czy maly juz liczy do 12 a ja ze pewnie naawet do 21 mu sie udaje i to w dwoch jezykach Pierwszy raz jak bylismy to powiedzial Nam ze w piateki nie mozemy umawiac sie na wizyty bo to dzien brzydkich dzieci a ze nasz jest slodki i jesli juz se umowimy to mamy mu worek na glowe zalozyc amerykanskie poczucie humoru
ooo to swietnie, ze Domino rosnie jak na drozdzach!!!
I poczucie humoru pana doktora bezcenne hihi

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2012-07-17 o 19:32
Stary 2012-07-17, 19:32   #3477
Malensstfo
Zakorzenienie

Żabciu super, że wszystko ok i że macie takich fajnych lekarzy!

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 19:38   #3478
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
ooo to swietnie, ze Domino rosnie jak na drozdzach!!!
I poczucie humoru pana doktora bezcenne hihi
Dziekuje kochana
No poczucie humoru to on ma pierwszy raz jak bylismy to nie polapalam z ta wizyta w piatek bo z taka powazna mina to gadal az sie zmieszalam

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Żabciu super, że wszystko ok i że macie takich fajnych lekarzy!
Dziekuje
Nie chce myslec z czym wyskoczy nastepnym razem

Pyta sie mnie czy bylam juz z malym w centrum handlowym a ja ze nie jeszcze ze sie troche boje a on do mnie kobieto wyjdz do ludzi bo w domu oszalejesz. Powiedzial ze lepiej wyjsc sklepu bo obcy ludzie nie beda dotykac malego niz na impreze rodzinna bo wiadomo kazdy chce na rece. Na koniec wzial malego na rece i tak powaznie do niego " To co Dominik ja zabieram Cie na zakupy , a mama niech jedzie na plaze sie opalac"

Moja kolezanka tez chodzi do niego z coreczka i pytala go kiedy malej odpadnie pepuszek a on jej pokazuje ze jak nacisnie i bedzie piszczal ( i cos zapiszczalo ) to znaczy ze jeszcze nie. Znjoma sie zmieszala mysli co jest grane a okazalo sie ze mial w kiszeni gumowa kaczke i jak dotykal pepuszka to przyciskal ta kaczke

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:49   #3479
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Pyta sie mnie czy bylam juz z malym w centrum handlowym a ja ze nie jeszcze ze sie troche boje a on do mnie kobieto wyjdz do ludzi bo w domu oszalejesz. Powiedzial ze lepiej wyjsc sklepu bo obcy ludzie nie beda dotykac malego niz na impreze rodzinna bo wiadomo kazdy chce na rece. Na koniec wzial malego na rece i tak powaznie do niego " To co Dominik ja zabieram Cie na zakupy , a mama niech jedzie na plaze sie opalac"

Moja kolezanka tez chodzi do niego z coreczka i pytala go kiedy malej odpadnie pepuszek a on jej pokazuje ze jak nacisnie i bedzie piszczal ( i cos zapiszczalo ) to znaczy ze jeszcze nie. Znjoma sie zmieszala mysli co jest grane a okazalo sie ze mial w kiszeni gumowa kaczke i jak dotykal pepuszka to przyciskal ta kaczke
O matko! Posikałam się!!!
Stary 2012-07-17, 19:50   #3480
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Bika, teraz zauważyłam w twoim podpisie, ze mamy następną wizytę tego samego dnia i o tej samej godzinie hehehehe

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości