|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
![]() ![]() 18 ![]() Cytat:
Nie bede zbytnio rozwijac dyskusji, ale TAK, uwazam ze w kwestii akurat tego czy zdjecie dziecka zaraz po porodzie uwieczniac czy nie to trzeba miec zdanie jak sie to przezyje. Bo KAZDE obce dziecko w takiej systuacji bedzie Cie moze i nawet obrzydzac, dopoki nie ujrzysz swojego, wlasnego dziecka, z Twojego brzucha, w Twoich ramionach, po wielu godzinach wysilku ... To czy warto to uwieczniac moze powiedziec ktos kto to przezyl i takie jest moje zdanie. W kwestii ogolnej wypowiadania sie nt dzieci, wychowania itp to ja chetnie slucham/czytam wszystkich rad i obojetne czy ktos ma juz dziecko, czy nie. Uwazam ze nie ma sie co zamykac i warto sprawdzic sposoby innych ludzi aby dojsc do tego co najlepsze bedzie dla mojego dziecka. Ja sama nie bedac jeszcze matka czasami doradzalam lub zwyczajnie wyrazalam swoje zdanie na tematy zwiazane z dziecmi, wiec mam swiadomosc tego ze nie trzeba byc matka aby o dzieciach pojecie miec. Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
Chociaż ostatnio nawet spotkała mnie średnio miła reakcja znajomej młodej mamy, jak odezwałam się odpowiadając na pytanie taty/jej partnera. Jakiś czas temu też, jak skomentowałam stwierdzenie znajomego, że bije dzieci, żeby je oduczyć tego, że się biją ... to też usłyszałam, że pogadamy, jak bedę mieć dzieci. Wtedy zobaczę, że to jedyna metoda, żeby dziecko poznało, gdzie jest jego miejsce w rodzinie... ![]() Nie mówiąc o tym , że ten sam koleś powiedział, że będą wysyłać swojego 3 letniego syna do przedszkola teraz we wrześniu, ale najpierw żona musi go odstawić od piersi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polac jej!!!!! dobrze gada!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W środę późnym wieczorem będzie o tym program na tvn style ![]() Koleżanki z pracy (mamy karmiące) powiedziały mi, że na początku karmienie jest ciężkie, cięzko się przemóc czasami, jest ból itp..... ALE jak dziecko jest tak koło roku a tym bardziej starsze to już mniej ssie a bardziej bawi się cycem I to niestety (tak one mówiły) jest dla mamy baaaardzo przyjemne, i dlatego tak ciężko później dziecko odstawić, po prostu mama tego nie chce...... zresztą będzie coś na ten temat w jutrzejszym programie ![]()
![]() |
#3457 | ||
Wtajemniczenie
|
A co byś chciała?
![]() ![]() Cytat:
![]() To przecież każda kobieta w ciazy musi zdecydować jeszcze przed porodem. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, bez jaj, to troszkę dziwne stwierdzenie. Wiem, że są matki, dla których karmienie piersią jest udręką, są też takie, które to lubią... ale żeby czerpać z tego przyjemność 'tego typu'? Widziałam zwiastuny programu, o którym piszesz ![]() baba siedziała z 8-latkiem przy cycku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Maleństwo nie martw się wizytą, pewnie tak jak lekarz i dziewczyny mówią to bardzo wczesna ciąża, kropek jest więc jest dobrze ![]() przeleciałam was szybciutko i żegnam się na 8 dni (chociaż nie wiem czy laptopa nie weźmiemy ze sobą ![]() ![]() ![]() ja was tylko przeleciałam
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ... no i wróćcie w trójkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko, udanego wyjazdu, bawcie się dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego wypoczynku! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Z nudów pobawiłam się listą ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle to nie napisałam Wam o poniedziałkowej wizycie. Ogólnie na usg nie bylo widać żadnych sygnałów, że owu się zbliża. Był to w sumie dopiero 7dc ale przy clo powinna ta owulka być szybciej. Także teraz mam brać podwójną dawkę i znowu w piatek do kontroli
![]() ![]() Pytałam się jej też co z tą torbielą co miałam ostatnio. Czy to mogła byc owulka to mi powiedziala, że nie bo nie było tam komórki jajowej. I w ogóle, że na usg nie są w stanie sprawdzić czy pęcherzyk ma komórkę jajową. I tak naprawdę to, że jakiś rośnie to jeszcze nic nie oznacza. Szczególnie przy policystycznych jajnikach. Lekarka mi powiedziała że te clo mogę brać max 6 cykli w tym czasie juz powinnismy powoli sprawdzać drożność jajowodów i nasienie. Jak się po tym czasie nie uda to ona uważa, że powinnam mieć inseminacje. No ale mam nadzieję, że jakoś może wcześniej się uda.. nie chcę zeby moje dziecko pwostało z jakiegoś "zabiegu" ![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Tomalinko bądźmy dobrej myśli!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to wspaniałe zdjęcie, jedyne i niepowtarzalne i co najważniejsze tylko nasze. Nikt oprócz mojej najbliższej rodziny tego zdjęcia nie widział i nie zobaczy. Strong kochana najlepszego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aha, zapomniałam Wam napisać. Na farbie jagodowy mus napisali, że pachnie podczas malowania....myslałam, że to ściema...ale wcale nie, serio czuć jagody podczas malowania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ach joo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() To bardziej sie oplaca to za 17$ kupic w takim razie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje kochane za kciuki ![]() Po wizycie wszystko wporzadku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozniej wstapilam do polskiego sklepu spotkalam 3 znajome dostalam pochwaly ze super wygladam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
![]() Wiem co będzie - TŻ dostanie zawału ![]() Cytat:
![]() ![]() wiadomo, że jakbym serio pokazała pierś to byłoby to dziwne zachowanie, ale cycek to cycek, zzewnątrz się wyglądem nie różnią. I wiem, że matka karmiąca patrzy na swoją pierś jako melko dla swojego maleństwa, ale osoby zzewnątrz widzą tylko cycek.
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-07-17 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I poczucie humoru pana doktora bezcenne hihi Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-07-17 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Żabciu super, że wszystko ok i że macie takich fajnych lekarzy!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No poczucie humoru to on ma pierwszy raz jak bylismy to nie polapalam z ta wizyta w piatek bo z taka powazna mina to gadal az sie zmieszalam ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Dziekuje ![]() Nie chce myslec z czym wyskoczy nastepnym razem ![]() Pyta sie mnie czy bylam juz z malym w centrum handlowym a ja ze nie jeszcze ze sie troche boje a on do mnie kobieto wyjdz do ludzi bo w domu oszalejesz. Powiedzial ze lepiej wyjsc sklepu bo obcy ludzie nie beda dotykac malego niz na impreze rodzinna bo wiadomo kazdy chce na rece. Na koniec wzial malego na rece i tak powaznie do niego " To co Dominik ja zabieram Cie na zakupy , a mama niech jedzie na plaze sie opalac" ![]() Moja kolezanka tez chodzi do niego z coreczka i pytala go kiedy malej odpadnie pepuszek a on jej pokazuje ze jak nacisnie i bedzie piszczal ( i cos zapiszczalo ) to znaczy ze jeszcze nie. Znjoma sie zmieszala mysli co jest grane a okazalo sie ze mial w kiszeni gumowa kaczke i jak dotykal pepuszka to przyciskal ta kaczke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
Bika, teraz zauważyłam w twoim podpisie, ze mamy następną wizytę tego samego dnia i o tej samej godzinie hehehehe
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.