|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() Zamiast tego słyszę "zobaczymy", "podyskutujemy", "znajdę inaczej / taniej / gdzieś indziej / ..."
|
|
|
|
|
#1803 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc myślę, że kupię 2x po 2,5l + biały na sufit + białą farbę gruntującą pod kolory ![]() Kupuję śnieżkę barwy natury- bo pracuję na składzie bud. i tam jest taka w sprzedaży a nie mam czasu jeździć gdzie indziej po farbę. Tak że codziennie patrzę na paletę i codziennie inne kolory nasuwaja mi się na myśl śnieżka barwy natury (cena na składzie gdzie pracuję)- 2,5l-49zł, 5l-82zł Co do duluxa to faktycznie jest zmywalna (mam ją teraz na ścianach) ale gdzieś w sklepie powiedziano mi że jak maluje się duluxa na starego duluxa to ściana lubi się łuszczyć (warstwy się kruszą). Nie potwierdzam i nie zaprzeczam tej tezie, bo nie miałam takiego przypadku, ale boję się teraz pomalowac następnym duluxem na teraźniejszegoCytat:
A powiedz mi jakie odcienie beżu zastosowaliście? Cytat:
No ale każdy chłop inny...
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem Zosia Samosia, mam mocno sprecyzowany gust, wiem czego chcę, dlatego Boga proszę, żeby TŻ jednak dał mi wolną rękę
bo jak mi się zacznie wtrącać do wyboru filiżanek / osłonek na doniczki / koloru pościeli to mnie chyba trafi a z drugiej strony nie mogę mu powiedzieć, żeby nie brał udział w procesie decyzyjnym, bo to też jego rzeczy i jego mieszkanie muszę go jakoś psychologicznie podejść Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-07-17 o 18:35 |
|
|
|
#1805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() eh, w kwestii kolorów ścian niestety mój tak zgodny już nie jest... |
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaprzeczam malowałam duluxa na duluxa i nic mi się nie złuszczyło
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wrażeń z zaproszeniami... hmmm żadnych wrażeń na razie nie mamy. W sumie to chyba dlatego, że zaczęliśmy od osób, które były pewne że ich zaprosimy i to czysta formalność. ![]() Jeden kuzyn był miło zaskoczony. Także miło. Ale na razie tak normalnie. Co do TŻ to faktycznie to my chyba mamy klapki na oczach. Ale ja muszę się wam do czegoś przyznać z każdym dniem ( pomimo wad mojego TŻ ) pałam do niego coraz większym, mocniejszym uczuciem. I nie mam żadnych obaw, czy to ten jedyny. Jak widzę jak słodko śpi, to wiem że ten i żaden inny... Chociaż potrafi mnie doprowadzić do szewskiej pasji
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko potwierdza, że to ten jedyny
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam, bo mam parę rzeczy do zrobienia. A jest już dość późno.
P.S gdzie są sobotnie PM-ki ? Gdzie relacje?
|
#1810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro się go pytam to znaczy że jego odpowiedz jest mi potrzebna a nie "rób co uważasz" a tym bardziej decyzje ślubne wolę podejmować razemCytat:
Dzieki za komentarz ![]() Cytat:
Aż się rozmarzyłam ![]() A tak całkiem odbiegając od tematu planujecie jakoś podziękować świadkom? |
|||
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma się czego bać jest super.My nie dawaliśmy świadkom podziękowań- podziękowaliśmy sami, tak poprostu normalnie z uściskami i buziakami . Moją świadkową znam od 27 lat, świadka znam od 16 lat, przyjażnimy się i jesteśmy jak rodzina ![]() A co w końcu z tymi butami? Kiedy Ci ten szewc sklerotyk zrobi? (bardzo mnie "zbulwersowało"podejś cie szewca )
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety
![]() Dawno mnie tu nie było, ale jako żonka mrożonka nie mam na nic czasu Nie mam nawet kiedy Was nadrobić Widzę że jedni się remontują drudzy szykują do ślubów - zazdroszczę że ten dzień jest przed Wami. My nie mamy kiedy jechać na plener , cały czas przyjeżdżają do Nas ludzie z prezentami ślubnymi -cały czas jesteśmy w szoku.Wczoraj dostaliśmy wygrawerowaną skrzynkę na której są wypisane życzenia, a w środku butelka szampana i dwa kieliszki też wygrawerowane. Za☠☠☠i.... pamiątka . Tydzień temu zadzwoniła koleżanka która była u Nas na ślubie i mówi że nie dała Nam prezentu w dniu ślubu bo to inna forma prezentu - chce zrobić Nam dodatkową sesje zdjęciową - po prostu szok Wszyscy wiedzą że uwielbiam zdjęcia więc taka niespodzianka sprawi mi wiele radości. Przez ostatnie dni szukam jakiś ciekawych ofert na wyjazd w Naszą podróż poślubną ale to co mnie interesuje to ma ceny kosmiczne więc chyba będziemy czekać do końca i upolujemy jakiegoś lasta żeby odpocząć przez dwa tygodnie tylko we dwoje Dziewczyny czy Was też wszyscy się pytają czy planujecie bobasa? Nas co chwile ktoś pyta kiedy będzie maluszek, kurde ledwo wzięliśmy ślub, a tu każdy o dziecko pyta?? Dziwni ludzie Pradip - My jako takiego oficjalnego podziękowania dla świadków nie mieliśmy, ale zamówiliśmy dedykacje dla Nich ( u Nas świadkami była para) i daliśmy im Nasze zdjęcie portretowe które zrobiliśmy w dniu ślubu. Świadkowie byli zachwyceni i u każdego w domu stoi Nasz portret
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-07-17 o 21:59 |
|
|
|
#1813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiem, łatwo się mówi... My świadkom dziękowaliśmy oficjalnie, przed północą była dla nich piosenka, zatańczyliśmy z nimi i wręczyliśmy takie świadecta wzorowego świadka z czerwonym paskiem ale się cieszyli, że pierwszy raz w życiu dostali świadectwo z wyróżnieniem heheCytat:
dostawanie prezentów jest bardzo miłe! ![]() Nas o dzidziusia wprost jeszcze nikt nie zapytał, ale pojawiły się już sugestie, komentarze... Także to chyba normalka ![]() Kate, muszę sprawdzić w domu w katalogu
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Justiii, super sprawa z tą dodatkową sesją! A co do prezentu dla świadków - ja prawdę mówiąc nie chciałabym dostać portretu Młodej Pary, choćby nie wiem jak była mi bliska my na pewno jakoś podziękujemy swoim świadkom
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Co do podziękowań dla świadków my nie myśleliśmy jeszcze o tym bo mój TŻ jeszcze nie zdecydował kto będzie jego świadkiem
Ale w sumie chyba uściskamy świadków podziękujemy i to będzie wszystko. Gorzej bo już sama nie wiem jak podziękować rodzicom. chciałam zrobić im niespodziankę zlepek zdjęć i wyświetlić na rzutniku, ale obawiam się, że nie zdążę sama tego zrobić. Zdjęć nie mamy wybranych... eh Mój Tż wcale o tym nie myśli... Chyba muszę z nim poważnie porozmawiać
|
#1816 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, a gdzie się ywbieracie ?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
opcje są różne ale raczej Cypr
Jeszcze tam nie byliśmy.Dziewczynki tak przy okazji była może któraś na Cyprze? Coś mi powiecie ciekawego na ten temat- warto czy nie? ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- ojej jakie fajne wesołe połaczenie ja chcę fotę!!!!
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
witajcie, my co do podziękowań dla świadków chcemy im kupic albo oskary alboe medale "super świade, swiadkowa". a co do wspólnuch decyzji to u nas jest tak że ja go pytam jak ma byc on mówi że jak uważam a pozniej gada ze sama podejmuje decyzje :/ faceci czasem są beznadziejni..
pradip - mi czasem przeszkadzaja te klapki bo w końcu wszystko za niego bede robila.. a i mój Tz tez jest moim pierwszym "poważnym" partnerem
|
|
#1819 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a odnośnie dzidzi to się nie stresuj, my mamy miesiąc do ślubu i też już słyszałam pytania kiedy planujemy ![]() powiem Wam, że jeszcze pół roku to chciałam od razu po ślubie, nie chciałam długo czekać, ale od kwietnia od kąd trwa remont i nie mamy czasu na nic, to jakoś mi przeszło powiedziałam, że teraz minimum 1,5 roku odpoczywam i chce świętego spokoju![]() Cytat:
ogarniecie to spokojnie, my jeszcze nie zaczęliśmy, ale z doświadczenia wiem, że to nie jest trudna sprawa robiłam coś takiego tylko ze zdjęciami, napisami i muzyczką na pierwszą rocznicę mojemu TŻtowi![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() a Cypr.. fajna sprawa ![]() Cytat:
w ogóle jak się wkurzyłam wczoraj... ehhh powiem Wam, że mam awersję do takich kobiet które tak omiatają swojego partnera, że aż go przytłaczają... i w ogóle do takich osób zamkniętych na innych i nowe doznania... pisałam Wam ostatnio o tym, że brakuje nam 4 osób i że zapraszamy naszego znajomego który uczy nas tańczyć... dziewczyny byłam taka zadowolona bo jak daliśmy mu wczoraj zaproszenie to tak szczerze się cieszył, rewelacja, aż nas uściskał serdecznie.. dzwonił od razu do swojej narzeczonej bo razem już mieszkają, a ślub mają w październiku i w ogóle rewelacja... a potem podczas naszych prób TŻ widział jak dostał smsa i nagle strasznie zesmutniał ina koniec powiedział, że nie może nam nic obiecać bo np. my się znamy, a jego nareczona to jako osoba towarysząca i nas nie zna i musi to z nią przedyskutować masakra jakaś... co myślicie o tym, że to aż taki problem? chchieliśmy go zaprosić i potem dalej utrzymywać z nimi kontakt, tym bardziej, że mój TŻ i on będą razem pracowali... i wiecie zastanawiam się czy tam do nich nie podskoczyć z butelką wina i domowym ciastem w celu zapoznania się... co myślicie o tym ?
|
|
#1820 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wpuszczam jednym, a wypuszczam drugim uchem takie pytania My jesteśmy ze soba juz ponad 8 lat, wiec nawet przed slubem niektorzy nas o to pytali i nikt nie chce zrozumiec, ze my dzieci nie planujemy i nie chcemy...Fajnie macie, ze jeszcze prezenty sie pojawiaja A dodatkowa sesja-bosko![]() Cytat:
a co do tej pary.... szkoda, ze ta jego dziewczyna nie chce przyjsc. My tez mielismy jedna pare na weselu gdzie znamy tego chlopaka od lat, a mial nowa dziewczyne i bez problemu sie zgodzila. Ale to zalezy od czlowieka pewnie. Mysle ze to dobry pomysl zebyscie wpadli do nich z winkiem i ciastem oczywiscie wczesniej poinformowac tego kolege o tym Sami rozpoznacie temat dlaczego nie chce przyjsc, a moze jak Was pozna to sie zdecyduje
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i będziemy się starać zaraz po ślubie ale nie wiadomo co z tego wyjdzie.Świetny pomysł z tą kolacyjką dla świadków, też chyba pomyślimy o czymś takim ![]() No tak narzeczona ma ogromny wpływ na Waszego znajomego i nie koniecznie zbyt dobry, ale myślę, że pomysł z ciastem i winkiem jest rewelacyjny !
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja byłam na wielu gdzie nikogo nie znałam- poznałam i było super ![]() Pomysł z winkiem dobry- zapoznacie się i może się dziewczyna przekona ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Co do dzieci-he he nas już się dawno pytali, jesteśmy razem 6 lat i 6 lat razem mieszkamy ![]() Oczywiście po ślubie pytania się nasiliły szczególnie ze strony przyszłych dziadków ale ja na to odpowiadam, że bociany za wysoko latają w mieście
|
|
|
#1823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podziękujemy przy kawce po ślubie jakoś na spokojnie pewnie... Cytat:
chociaż tż już chce, mówi że już sie nie może doczekać naszego małego różowego człowieczka Co do znajomych, to nie widzę problemu, w tym że jego narzeczona was nie zna..! Ja byłam na wielu weselach gdzie nie znałam pary młodej i nie widziałam związku P to idzie się na wesele żeby poznać nowych ludzi. Ale pomysł ze spotkaniem przy winku jest jak najbardziej OK
|
|
#1824 |
|
Konto usunięte
|
Pradip - ja kupiłam medale na allegro z napisem "super świadek/świadkowa" i tyle
![]() ps. jak tam mój welon? ![]() |
|
|
|
#1825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna wyspa! Jednak uprzedzam, że nie jest zbyt wielka (wycieczka objazdowa po całej wyspie + trochę zwiedzania to kwestia jednego dnia), jeśli nastawiacie się na aktywny wypoczynek to zmieńcie kierunek Ale jeśli głównie na lenistwo na plaży / basenie to polecam Cytat:
Cytat:
tylko najpierw obgadaj to z nim.
|
|||
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała też nie jest- Teneryfa mniejsza a jeździłam po niej cały tydzień samochodem i w każdą dziurę wlazłam
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
My na podziękowania dla świadków mieliśmy OSCARY właśnie i były super
![]() I mam jedno pytanie do dziewczyn już po ślubie i najlepiej z Warszawy czy sprzedajecie lub będziecie sprzedawały suknie ? Gdzie najlepiej sprzedać w Warszawie sukienkę i czy od razu płacą czy po sprzedaży ? Bo jak chodzę po forach to do takich gdzie płacą po sprzedaży to strach oddać bo dziewczyny piszą że suknia leży w salonie pół roku i jej nie sprzedają a wypożyczają na weekendy i na nich zarabiają
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobitki
![]() Tak dawno mnie tu nie było... Mam jakoś mniej czasu jako mrożonka ![]() A może to przez remoncik, ale już koniec Wczoraj byliśmy z mężem zakupić w końcu jakieś wakacje i ostatecznie lecimy do Turcji na riwiere egejską. Mam nadzieję, że będzie fajnie Była któraś z Was w Turcji? Jeśli tak to baaardzo proszę napiszcie jak było ![]() Gratuluję wszystkim nowym żonką i czekam na jakieś relację bo coś zastój w tym temacie
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i gratulację wyporu wycieczki zazdroszczę Chyba każda jako mrożonka ma mniej czasu .
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postanowiłam ją przerobić- skrócić i ufarbować i będę miała jako wieczorową
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

16.06.2012 

klik!

jak wrażenia?