|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Mówisz? nie wiedziałam. Idę popatrzeć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dominik i Filip dzień się kończy a ja biegnę do Was chłopaki z życzeniami urodzinowymi
![]() Wszystkiego najlepszego! Rośnijcie zdrowo! ![]() ![]()
|
|
|
|
#1143 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
millenium czytalas? A ja zaczelam cwiczyc i mam nadzieje, ze wytrzymam. Jakas jestem nie do zycia ostatnio
|
|
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro chyba taka zupkę zrobię dla Sralutki: http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html (wszystkie składniki powinnam mieć) |
|||
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
marina na komie mi ciężko znaleźć ale to chyba ta strona. Mordercy.blogspot. com
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Carmelko Canari ten likier. Całe 12 zł w promocji w tesco. 350 ml. W biedrze też widziałam :tiramisu, kokos i chyba wanilię. Kajoolku wstyd się przyznać, ale nie czytałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Kto dziś świętuje??? Dominik i Filip - 100 lat chłopaki
![]() Dziś zrobiłam eksperyment. Była kaszka na kolację, zobaczymy jak to wpłynie na przebieg nocy. Ida jest u progu chodzenia. Od piątku kiedy to zrobiła pierwszy kroczek, bardzo się stara. Dziś były 3-4. |
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
redaktor tez ich krytykował, że zamiast przed wakacje to w ich środku takie zmiany wprowadzają, jesli to wchodzi 11 sierpnia, to po tym terminie wniosek można złożyć, więc dokument będzie do odbioru we wrześniu - czyli PO wakacjach :/
Carmela, nie drażnij ![]() myślę nad prezentem dla dziecia z okazji roczku..... tz dziś powiedział, że uważa że obiad w restauracji (gości będziemy mieć tylko 4 + być może 2 osoby towarzyszące + my) ja myślę że dziecko będzie się nudziło i z rąk do rąk będzie wędrowało, ani zabawek, ani połazić po podlodze.... lepiej byłoby w domu, tylko się najeździmy (bo padła propozycja restauracji oddalonej o 50km w jedną stronę!) a ostatecznie i tak u nas wylądujemy klamka jeszcze nie zapadła, będę forsowała swoją wersję ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() 2. ![]() 3.
|
|
#1150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lili, u dzieci ponoć jest taki etap, że tata jest fajniejszy, szczególnie kiedy mama jest w domu - właśnie dlatego, że mama jest zawsze, a tato chodzi to pracy i jest wyczekiwany. Za to moje dziecko ma szał na punkcie babci. Jak widzi babcie, to wręcz się wyrywa ode mnie, żeby tylko do babci iść. To dopiero budzi zazdrość. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Jeśli to naczyniaki to mogą zniknąć dopiero w okolicach 3-4 roku. Ida też ma/miała kilka. Jeden znikł, drugi jest w trakcie, pozostało jeszcze 2. |
||
|
|
|
#1151 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Umieram na ból głowy, a niestety jeszcze trochę pracy mi zostało ![]() Cytat:
![]() Chociaż już raz się budził... Cytat:
![]() Nic superfajnego ostatnio nie pisałam ![]() Cytat:
Matko, nie miałam alkoholu w ustach (ba, nawet nie wąchałam ) od roku i 7 miesięcy!"Mama" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to Ty mniej sie narobisz to pewne...
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dominik, Filip sto lat!!! (ale ze mnie gapa, miałam od razu napisać!) u nas to samo, ostatecznie TŻ wolnego nie dostał ( ) więc musieliśmy się nagłówkować solidnieCytat:
o.. co ćwiczysz? No to za wytrzymanie Brumek, lepszej nocy życzę! ![]() Ja też mól książkowy, lubię czytać, ostatnio głównie przy karmieniu wieczornym i już w łóżku, zanim położe się spać. I w zasadzie wszystko, od militariów, przez kryminały po "odmóżdżacze" No, nie wszystko, harlequina nie tknę
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
moze jutro uda mi sie nadrobic..
![]() dzis - tylko sie pochwale - moja Blanka chodzi - sama, bez trzymanki, i wolno i szybko... ech jak sie ciesze (Blana tez)! |
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego obstawiam dom ![]() i rozglądam się za gadzetami do ozdobienia domu
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Dominik i Filip Brumku Twoja opowieść jak bym o sobie czytała. Średnio co dwa dni Wiki ma taka noc jak Tymek. Budzi sie pomiędzy 2 a 4 i nie ma mowy o spaniu. Jak ja noszę na rękach jest ok ( ale nie śpi, oczka lecą i sie broni) jak odłoże do lozeczka to lament. Wstaje zaraz na nóżki i woła. Ostatnia taka noc mieliśmy wczoraj. Obudziła sie o 2.30. Zjadla mleko ale juz nie Zasnela. Nosilam, tulilam, do łóżka do nas wzięłam, na koniec wlaczylam mango w Tv i ![]() Teraz narazie śpi. Nie wierci sie, dzis wypada noc bez pobudki. Zobaczymy... Patik gdzie sie maruda podział z avka? Aaaaaaa Wlasnie gdzie Adrji ???? dla Blanki
|
|
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kiedyś na feriach (jeszcze w szkole), jak nie miałam co czytać, to i harlequiny w kiosku kupowałam i powiem Ci, ze całkiem nieźle się czytało ![]() Cytat:
Maszsares - a miałm kiedyś pytać, jak się Twoje dziewczyny "dogadują"? Jak Klarusia znosi młodszą siostrzyczkę? Otóż to!
|
|
#1159 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki za kciuki, z moim slomianym zapalem potrzebne Cytat:
Brumku spokojniejszej nocy zycze. A ja w koncu zuzylam pieniazki, ktore Szymon dostal na urodziny. Kupilam mu dwa kaplety poscieli do lozeczka. Butelke i smoczki. Jeszcze reczniki by mi sie przydaly, bo wyrosl ze starych, ale juz nie bede takich dzieciowych kupowac.
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teliczku - wpadnij na dłużej i napisz co u Ciebie
|
|
#1161 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dopiero zagladam, bo dzisiaj zalatany dzień miałam, a jeszcze TZ wymyślił sobie wizytę u teściów :/ Cytat:
O widzisz, to dobrze wiedzieć, że polecasz, bo ja tez mam w planie przekłuć Amelce uszka, ale jeszcze nie teraz Cytat:
Żelu jeszcze nie próbowałam, ale muszę zakupić, i zobaczymy ... Dzisiaj atak płaczu był po południu .... Cytat:
Ale nic z tym nie kazał robić, tak jak tu dziewczyny pisały Cytat:
Lili, nie przejmuj się tym tak ... Amelka też sprawia takie wrażenie, jakby bardziej wolała tatusia...Smieje się do niego, przy nim jest grzeczna, itp. Już w brzuchu tak było Ja czasem się śmieje, że jakby nie cyc, to dziecko w ogole by mnie nie potrzebowało, bo tatuś wystarczy ![]() Ale to nieprawda ![]() I Radek też pewnie miał taki dzień przylepy do taty, ale poza tym bardzo Cię potrzebuje i nie ma sie co tym przejmować Tak jak dziewczyny napisały - wykorzystaj ten czas dla siebie ![]() Cytat:
a co do piłeczek - muszę je sobie obejrzeć Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-18 o 00:33 |
||||||
|
|
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Wymaz Domka nie wykazał żadnych niepokojących bakterii, więc wychodzi na to że faktycznie alergik... Szuka jakiegoś dobrego alergologa dziecięcego. Cytat:
![]() Cytat:
W Rudzińcu ![]() Cytat:
Madziak, fajne zdjęcia z urodzinek, widać bardzo udane ![]() Brumku, współczuję nocki... Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepsza ![]() A tak apropo znajomi kupili takiego forda monedo jak ja chcę i dzisiaj dali mi się przejechać. Obłęd! Chyba dwa razy taki jak moja astra![]() Agula, przeszło już? Meszsares, dla chodzącej Blany.Kolina, Dominik też ma z tyłu główki takiego jakby naczyniaka, ale ja miałam w identycznym miejscu i mama mówiła, że jakoś do 3 roku mi to znikło. Widzę, że Domkowi też zanika Zaraz Wam wrzucę z komórki zdjęcia z budowy, bo nie da rady przesłać na mojego notebooka bo nie mam bluetooth'ta ![]() Domek przed chwilką padł. Ciekawe jak dzisiaj będzie spał. Słyszę, że noc już zapchany, a dopiero co czyściłam po kąpieli
|
|||
|
|
|
#1164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bezy własnie wyjęłam w piekarnika wystygnięte. Fajne wyszły
![]() Cytat:
![]() Jak coś wymyślisz/wypatrzysz to podziel się, bo ja też się zastanawiam. Cytat:
W ogóle ciężko mu było coś znaleźć, no a ostatecznie ma taki http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...43146&bid=4282
|
|
#1165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściówka chce dorzucić 300zł do fotelika, urodzinki Malwinki idą. Miło z jej strony .Cytat:
![]() Dzisiejszym jubilatom dajemy wielkiego |
||
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wytrwałość ![]() Dominik, Filip wszystkigo najlepszego!!! Cytat:
Znowu ta paskudna migrena ?
|
||
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny HELP !!!!
Jakaś dziewczyna zainteresowana jest kupnem wózka, tylko interesuje ją koszt przesyłki kurierskiej. Czy któraś wysyłała może wózek kurierem i wie jaki może być koszt ??? Dokładnie to wózek spacerówka+gondola+stelaż , przypuszczalna waga do 20 kg nie więcej, nawet mniej bo - Spacerówka + rama: 11 kg - Gondola + rama: 13 kg, a stelaż jest najcięższy. |
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gapa ze mnie :/
Filip, Dominik - sto latek Ja też jestem fanką NCIS i tego typu historii Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kask jest do regulacji
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

jest taka strona seryjni mordercy chyba pl. Tam też są opisami mordercy, zbrodnie itd.

Tymuś budził się na krótko 3 razy przez północą. Ale to ok, nie przeszkadza mi. Gorzej że potem obudził się o 2.00 i nie spał do 4.45. Cały ten czas musiałam siedzieć z nim na rękach, bo każde odłożenie oznaczało rozpacz. Raz usnął juz niby porządnie i próbowałam odłożyć i nic z tego. Dopiero jak zasnął, odczekałam z pół godziny, aż tak głęboko zacznie oddychać, odłożyłam, to przespał do 7. A potem jeszcze do 9.
. Cały wieczór spędziłam na poszukiwaniach, przeglądałam testy, ale mam mętlik. Chciałabym, żeby był rozkładany, cena do 800zł. Jakie Wasze pociechy mają foteliki?
mimo że 3/4 to była cola. Taki pijok ze mnie
zębole

:pom idor: 5 minut się zastanawia czy otworzyć buzię czy nie, łapkami sobie gmera w jedzeniu w ustach, pluje, karmi skarpety. Na koniec przebieranie i mycie klejącej podłogi. Yeeeeh! 

) więc musieliśmy się nagłówkować solidnie

Tutaj wielokrotnie był polecany żel dentinox- jeśli on nie przynosi ulgi to ja podaję Nurofen.

Chyba dwa razy taki jak moja astra