Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 21:17   #1141
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
marina też mam takie zainteresowania jest taka strona seryjni mordercy chyba pl. Tam też są opisami mordercy, zbrodnie itd.
Mówisz? nie wiedziałam. Idę popatrzeć.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:26   #1142
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dominik i Filip dzień się kończy a ja biegnę do Was chłopaki z życzeniami urodzinowymi
Wszystkiego najlepszego! Rośnijcie zdrowo!
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:30   #1143
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

U mnie noc jak z najgorszego koszmaru Tymuś budził się na krótko 3 razy przez północą. Ale to ok, nie przeszkadza mi. Gorzej że potem obudził się o 2.00 i nie spał do 4.45. Cały ten czas musiałam siedzieć z nim na rękach, bo każde odłożenie oznaczało rozpacz. Raz usnął juz niby porządnie i próbowałam odłożyć i nic z tego. Dopiero jak zasnął, odczekałam z pół godziny, aż tak głęboko zacznie oddychać, odłożyłam, to przespał do 7. A potem jeszcze do 9.
I jestem pewna że tu chodzi o moją obecność, nic innego. Bo wystarczy że wezmę na ręce i jest cichutki i spokojny. A jak mąż bierze (bo I raz od jakiś 10 miesięcy dziś podniósł się do niego, jak ja już się prawie przewracałam ), to dostał jeszcze większej histerii. JA wzięłam i cisza
W sumie spałam 3 godziny, Tymek niewiele dłużej, więc oboje nie wyglądamy na okazy rześkości
biedny Tymek i biedna ty. Ciekawe co mu dolega

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w tvn24 mówili właśnie że wchodzą zmiany dotyczące wydawania paszportów dla dzieci
od 11 sierpnia będą wydawane na 5lat - nie na rok, jak do tej pory
opłata bez zmian - 30zł
procedura taka sama - oboje rodziców przy składaniu z dowodami tożsamości, obecność dziecka do 5r.ż. nie obowiązkowa
no to po co ja robilam w tym roku paszport :P

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
My też mamy dowód tymczasowy i na razie nam wystarczy - poza EU się nie wybieramy.

Jakie foteliki polecacie? Jeszcze Malwinki nie przesadziłam . Cały wieczór spędziłam na poszukiwaniach, przeglądałam testy, ale mam mętlik. Chciałabym, żeby był rozkładany, cena do 800zł. Jakie Wasze pociechy mają foteliki?
ja woze jeszcze w tym pierwszym, i nie zamierzam na razie zmieniac.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja mówię nie wolno i że mnie to boli,
kiedy zaczyna się denerwować odkładam żeby siedziała i wychodzę do innego pokoju, po czasie wracam i ponownie mówię że to boli i nie wolno tak robić....

Jak płaczę mnie to nie rusza, wyłączam się wtedy.
Po chwili jej przechodzi, bo wie że nie reaguję na jej płacz.

Ja znowu mam problem bo MILION razy mówię np. że NIE WOLNO np. wyciągać ziemi z kwiatków to ona się śmieje i nadal to robi oczywiście kolejny raz mówię NIE WOLNO,ale robi tak aż jej się to nie znudzi... nie wiem jak jej przegadać bo ona się śmieje mi w twarz...chciałam nie reagować,ale samo od siebie mi wychodzi "nie wolno" i ie umiem tego nie mówić bo jak reaguje to ją to bardziej kręci
zanetko u nas dokladnie to samo, wiec to raczej nie kwestia intonacji. Niby powinno sie mowic tak, bez uzywania slowka "nie" ale jak to zrobic, to ja nie wiem

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mówisz? nie wiedziałam. Idę popatrzeć.
millenium czytalas?

A ja zaczelam cwiczyc i mam nadzieje, ze wytrzymam. Jakas jestem nie do zycia ostatnio
Stary 2012-07-17, 21:32   #1144
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
http://mojaksiegarnia.blogspot.com/2...relacja-z.html fajna książka...ktoś zebrał do kupy wszystkie bolączki początkującej mamy. Przeczytałam w 2 wieczory.
Przeglądałam ostatnio w empiku, ale szkoda mi było kasy...

Cytat:
napiłabym się piwa...
[/SIZE]

Mielismy grilla, wypiłam dwa
Cytat:
Ja właśnie popijam likierek ( to do mnie nie podobne! ) o smaku tiramisu, ale męczę i męczę i chyba nie domęczę
Gdzie kupiłaś ??? Nie znam.

Cytat:
Ostatnio tż zrobił mi drinka johny walkera z colą. Myślałam że mimo że 3/4 to była cola. Taki pijok ze mnie
Nie lubię whisky colą, wole ze sprite i nie JW tylko np Jameson - pycha wychodzi!

Jutro chyba taka zupkę zrobię dla Sralutki:
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html

(wszystkie składniki powinnam mieć)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:33   #1145
iustyna1
Wtajemniczenie

marina na komie mi ciężko znaleźć ale to chyba ta strona. Mordercy.blogspot. com
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:42   #1146
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
millenium czytalas?
Stieg'a Larsson'a? Ostatnio sluchalam audiobooka - ale mnie wciągneło.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:50   #1147
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
marina na komie mi ciężko znaleźć ale to chyba ta strona. Mordercy.blogspot. com
Justa mam. Zaczytuję się już chwilę

Carmelko Canari ten likier. Całe 12 zł w promocji w tesco. 350 ml. W biedrze też widziałam :tiramisu, kokos i chyba wanilię.

Kajoolku wstyd się przyznać, ale nie czytałam.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:52   #1148
CrazyMachine
Zadomowienie

Kto dziś świętuje??? Dominik i Filip - 100 lat chłopaki

Dziś zrobiłam eksperyment. Była kaszka na kolację, zobaczymy jak to wpłynie na przebieg nocy.

Ida jest u progu chodzenia. Od piątku kiedy to zrobiła pierwszy kroczek, bardzo się stara. Dziś były 3-4.
Stary 2012-07-17, 21:56   #1149
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
no to po co ja robilam w tym roku paszport :P
redaktor tez ich krytykował, że zamiast przed wakacje to w ich środku takie zmiany wprowadzają, jesli to wchodzi 11 sierpnia, to po tym terminie wniosek można złożyć, więc dokument będzie do odbioru we wrześniu - czyli PO wakacjach :/

Carmela, nie drażnij

myślę nad prezentem dla dziecia z okazji roczku.....

tz dziś powiedział, że uważa że obiad w restauracji (gości będziemy mieć tylko 4 + być może 2 osoby towarzyszące + my)
ja myślę że dziecko będzie się nudziło i z rąk do rąk będzie wędrowało, ani zabawek, ani połazić po podlodze.... lepiej byłoby w domu, tylko się najeździmy (bo padła propozycja restauracji oddalonej o 50km w jedną stronę!) a ostatecznie i tak u nas wylądujemy
klamka jeszcze nie zapadła, będę forsowała swoją wersję

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Kto dziś świętuje??? Dominik i Filip - 100 lat chłopaki

Dziś zrobiłam eksperyment. Była kaszka na kolację, zobaczymy jak to wpłynie na przebieg nocy.

Ida jest u progu chodzenia. Od piątku kiedy to zrobiła pierwszy kroczek, bardzo się stara. Dziś były 3-4.
1. dołączam: FILIP i DOMINIK - STO LAT

2.

3.
Stary 2012-07-17, 22:16   #1150
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Karmienie Sary łyżeczką trwa 30 min. To co ona wyprawia.....:pom idor: 5 minut się zastanawia czy otworzyć buzię czy nie, łapkami sobie gmera w jedzeniu w ustach, pluje, karmi skarpety. Na koniec przebieranie i mycie klejącej podłogi. Yeeeeh!
No to u nas jeszcze dochodzi wyrywanie łyżeczki i tryb - ja sama. Cieszę się, że już próbuje sama jeść łyżką czy widelcem i nawet jej to wychodzi, ale nie muszę chyba pisać, że i bałagan od tego straszny.

Cytat:
Jakie foteliki polecacie? Jeszcze Malwinki nie przesadziłam . Cały wieczór spędziłam na poszukiwaniach, przeglądałam testy, ale mam mętlik. Chciałabym, żeby był rozkładany, cena do 800zł. Jakie Wasze pociechy mają foteliki?
Starlight sp 2.0. To samo co recaro (producent ten sam), inne materiały wykończeniowe, deczko tańszy. Cenowo się mieści w Twoim limicie.

Lili, u dzieci ponoć jest taki etap, że tata jest fajniejszy, szczególnie kiedy mama jest w domu - właśnie dlatego, że mama jest zawsze, a tato chodzi to pracy i jest wyczekiwany.
Za to moje dziecko ma szał na punkcie babci. Jak widzi babcie, to wręcz się wyrywa ode mnie, żeby tylko do babci iść. To dopiero budzi zazdrość.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Lila te ma takie czerwone plamy z tyłu głowy i na karku. Lekarka po porodzie powiedziała nam że to od tego że próbowała się "przecisnąć" podczas porodu ale była za duża. miało zniknąć, ale nadal to mamy.
Jeśli to naczyniaki to mogą zniknąć dopiero w okolicach 3-4 roku. Ida też ma/miała kilka. Jeden znikł, drugi jest w trakcie, pozostało jeszcze 2.
Stary 2012-07-17, 22:17   #1151
brumek
Zakorzenienie

Hejka
Umieram na ból głowy, a niestety jeszcze trochę pracy mi zostało

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no niby tak coś czuję, że zostanę w kupie do 18-tki Żbika

oby dziś wrócił "śpiący Tymek"
Oby Twoje słowa miały MOC
Chociaż już raz się budził...

Cytat:
a jak Ci się pracuje? podeslij jakiś artykulik który napisałaś ostatnio
Jako tako
Nic superfajnego ostatnio nie pisałam Teraz zajmuję się więcej sprawami technicznymi itp. Pod koniec miesiąca palnuję wziąć się ostro za pisanie, żeby normę wyrobić

Cytat:
Ja właśnie popijam likierek ( to do mnie nie podobne! ) o smaku tiramisu, ale męczę i męczę i chyba nie domęczę
A co to jest likierek, bo już nie pamiętam? Matko, nie miałam alkoholu w ustach (ba, nawet nie wąchałam ) od roku i 7 miesięcy!

Cytat:
biedny Tymek i biedna ty. Ciekawe co mu dolega
"Mama"

Cytat:

Cytat:
tz dziś powiedział, że uważa że obiad w restauracji (gości będziemy mieć tylko 4 + być może 2 osoby towarzyszące + my)
ja myślę że dziecko będzie się nudziło i z rąk do rąk będzie wędrowało, ani zabawek, ani połazić po podlodze.... lepiej byłoby w domu, tylko się najeździmy (bo padła propozycja restauracji oddalonej o 50km w jedną stronę!) a ostatecznie i tak u nas wylądujemy
Zgadzam się z Tobą w 100% że w restauracji dziecko nie będzie się dobrze bawić. Bo nawet jeśli może chwilę po podłodze polatać, to nie cały czas. NIe będzie mógł sie swobodnie bawić, dotykać. A w domu byłby szał ciał Za to Ty mniej sie narobisz to pewne...
Stary 2012-07-17, 22:25   #1152
aania_20
Zakorzenienie

Dominik, Filip sto lat!!! (ale ze mnie gapa, miałam od razu napisać!)

Cytat:
najpierw zdjęcie, pacyfikacja ludka by siedział 2 sekundy bez ruchu
u nas to samo, ostatecznie TŻ wolnego nie dostał () więc musieliśmy się nagłówkować solidnie
Cytat:
A ja zaczelam cwiczyc i mam nadzieje, ze wytrzymam. Jakas jestem nie do zycia ostatnio

o.. co ćwiczysz? No to za wytrzymanie

Brumek, lepszej nocy życzę!

Ja też mól książkowy, lubię czytać, ostatnio głównie przy karmieniu wieczornym i już w łóżku, zanim położe się spać. I w zasadzie wszystko, od militariów, przez kryminały po "odmóżdżacze" No, nie wszystko, harlequina nie tknę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:26   #1153
meszsares
Zadomowienie

moze jutro uda mi sie nadrobic..

dzis - tylko sie pochwale - moja Blanka chodzi - sama, bez trzymanki, i wolno i szybko... ech jak sie ciesze (Blana tez)!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:32   #1154
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

Zgadzam się z Tobą w 100% że w restauracji dziecko nie będzie się dobrze bawić. Bo nawet jeśli może chwilę po podłodze polatać, to nie cały czas. NIe będzie mógł sie swobodnie bawić, dotykać. A w domu byłby szał ciał Za to Ty mniej sie narobisz to pewne...
no, a czyja to impreza małego czy moja? dlatego obstawiam dom

i rozglądam się za gadzetami do ozdobienia domu
Stary 2012-07-17, 22:36   #1155
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

dzis - tylko sie pochwale - moja Blanka chodzi - sama, bez trzymanki, i wolno i szybko... ech jak sie ciesze (Blana tez)!
Wspaniałe wieści.
Stary 2012-07-17, 22:37   #1156
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2012-07-17, 22:48   #1157
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam

Dominik i Filip

Brumku Twoja opowieść jak bym o sobie czytała. Średnio co dwa dni Wiki ma taka noc jak Tymek. Budzi sie pomiędzy 2 a 4 i nie ma mowy o spaniu. Jak ja noszę na rękach jest ok ( ale nie śpi, oczka lecą i sie broni) jak odłoże do lozeczka to lament. Wstaje zaraz na nóżki i woła.
Ostatnia taka noc mieliśmy wczoraj. Obudziła sie o 2.30. Zjadla mleko ale juz nie Zasnela. Nosilam, tulilam, do łóżka do nas wzięłam, na koniec wlaczylam mango w Tv i Zasnela o 4 po kolejnej butli. W niedziele wstala po 4 i juz wcale nie Zasnela. Zrobiła sobie dopiero pierwsza drzemke o 9
Teraz narazie śpi. Nie wierci sie, dzis wypada noc bez pobudki. Zobaczymy...

Patik gdzie sie maruda podział z avka?
Aaaaaaa Wlasnie gdzie Adrji ????

dla Blanki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:50   #1158
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Ja też mól książkowy, lubię czytać, ostatnio głównie przy karmieniu wieczornym i już w łóżku, zanim położe się spać. I w zasadzie wszystko, od militariów, przez kryminały po "odmóżdżacze" No, nie wszystko, harlequina nie tknę
Ja tez mól
Ale kiedyś na feriach (jeszcze w szkole), jak nie miałam co czytać, to i harlequiny w kiosku kupowałam i powiem Ci, ze całkiem nieźle się czytało

Cytat:

Maszsares - a miałm kiedyś pytać, jak się Twoje dziewczyny "dogadują"? Jak Klarusia znosi młodszą siostrzyczkę?

Cytat:
no, a czyja to impreza małego czy moja? dlatego obstawiam dom
Otóż to!
Stary 2012-07-17, 22:51   #1159
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Stieg'a Larsson'a? Ostatnio sluchalam audiobooka - ale mnie wciągneło.
tak, tez mnie ostatnio wciagnelo, chociaz trzecia czesc juz nie bardzo

Cytat:
Justa mam. Zaczytuję się już chwilę

Carmelko Canari ten likier. Całe 12 zł w promocji w tesco. 350 ml. W biedrze też widziałam :tiramisu, kokos i chyba wanilię.

Kajoolku wstyd się przyznać, ale nie czytałam.
przeczytaj pierwsza czesc chociaz, bo jest strasznie mroczna.

Cytat:
Dominik, Filip sto lat!!! (ale ze mnie gapa, miałam od razu napisać!)

u nas to samo, ostatecznie TŻ wolnego nie dostał () więc musieliśmy się nagłówkować solidnie

o.. co ćwiczysz? No to za wytrzymanie

Brumek, lepszej nocy życzę!

mam plyte z pilatesem i latino aerobik, wiec mlody spi mama sie poci :P
Dzieki za kciuki, z moim slomianym zapalem potrzebne

Cytat:

brawo dla mlodej damy.

Brumku spokojniejszej nocy zycze.

A ja w koncu zuzylam pieniazki, ktore Szymon dostal na urodziny. Kupilam mu dwa kaplety poscieli do lozeczka. Butelke i smoczki. Jeszcze reczniki by mi sie przydaly, bo wyrosl ze starych, ale juz nie bede takich dzieciowych kupowac.
Stary 2012-07-17, 22:52   #1160
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku Twoja opowieść jak bym o sobie czytała. Średnio co dwa dni Wiki ma taka noc jak Tymek. Budzi sie pomiędzy 2 a 4 i nie ma mowy o spaniu. Jak ja noszę na rękach jest ok ( ale nie śpi, oczka lecą i sie broni) jak odłoże do lozeczka to lament. Wstaje zaraz na nóżki i woła.
Ostatnia taka noc mieliśmy wczoraj. Obudziła sie o 2.30. Zjadla mleko ale juz nie Zasnela. Nosilam, tulilam, do łóżka do nas wzięłam, na koniec wlaczylam mango w Tv i Zasnela o 4 po kolejnej butli. W niedziele wstala po 4 i juz wcale nie Zasnela. Zrobiła sobie dopiero pierwsza drzemke o 9
Teraz narazie śpi. Nie wierci sie, dzis wypada noc bez pobudki. Zobaczymy...
No a przecież są w zasadzie w identycznym wieku! Więc założę się, że to taki etap i nie ma się co innych przyczyn doszukiwać. Wyśpimy się ...potem

Teliczku - wpadnij na dłużej i napisz co u Ciebie
Stary 2012-07-17, 22:57   #1161
agawoo
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Dopiero zagladam, bo dzisiaj zalatany dzień miałam, a jeszcze TZ wymyślił sobie wizytę u teściów :/

Cytat:
Napisane przez beata_1ór988 Pokaż wiadomość
witam nową koleżankę

u kosmetyczki u nas w Mielcu, bardzo fajny salon, kompetentna pani, sprawnie zrobiła co musiała zrobić i do domku, i ładne mieli kolczyki do wyboru - zdecydować się nie mogłam które wybrać
.
Dziękuję

O widzisz, to dobrze wiedzieć, że polecasz, bo ja tez mam w planie przekłuć Amelce uszka, ale jeszcze nie teraz
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Agawoo, ślicznotka z Twojej córki. Ten histeryczny płacz, to pewnie tak jak piszą dziewczyny-ząbki. Tutaj wielokrotnie był polecany żel dentinox- jeśli on nie przynosi ulgi to ja podaję Nurofen.
Dziękuję
Żelu jeszcze nie próbowałam, ale muszę zakupić, i zobaczymy ... Dzisiaj atak płaczu był po południu ....
Cytat:
jakiego typu macie nacyzniaki? i gdzie?
wiecie że ja po 10 miesiacach dowiedziałam się że Dawid ma naczyniaka???? na ostatniej konsultacji lekarka ot tak sobie powiedziała (nacyzniak na karku jeszcze jest.."
jaki naczyniak?!
on ma od urodzenia właściwie takie zaczerwienienie wysoko na karku, własciwie w pasie wlosow juz, wiec trzeba się przyjzec by to zobaczyc
widzialo go kilku lekarzy, nie jestem pewna czy nawet nie okreslono tego jako alergiczne kiedys
nikt do tej pory nie nazwal tego naczyniakiem
nie wiem czy nie powinnam tego gdzies skonsultowac
Amelka ma takie cos dokładnie w tym samym miejscu. Pediatra nazwał to "naczyniaczkiem" Ale nic z tym nie kazał robić, tak jak tu dziewczyny pisały

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Kolina Radek też ma takiego naczyniaka na karku jak Dawid
Tak jak Coockie pisała, :"dziobnięcie bociana" może zniknąć ale nie musi. Lekarka mówiła, że przy płaczu może się bardziej zaczerwienić.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Wczoraj miałam mega doła , uwyłam się strasznie.
Teraz z perspektywy czasu myślę sobie, że pewnie przesadziłam...
Radek miał wczoraj dzień anty mama.
W ogóle do mnie nie chciał iść, tylko tata i tata.
Było mi strasznie przykro.
Nie chciał się ze mną bawić, na ręce żebym go wzięła też nie.
A ścięło mnie z nóg jak mu chciałam obiad dać a ten w ryk, tż przyszedł i go nakarmił, Radek nawet nie kwięknął. Szczęśliwy jeszcze sobie gruchał.
Razem się bawili.
Cieszę się, że mają dobry kontakt i mały przepada z ojcem ale gdzie jest miejsce dla mnie?
Tego najbardziej się obawiałam zanim urodziłam, że ... no sama nie wiem co... Że chyba nie będę tą najważniejszą osobą dla Radka
Amelce się to bardziej zaczerwienia, jak płacze albo jak jest jej gorąco. A czasami to jest ledwie widoczne ...

Lili, nie przejmuj się tym tak ...
Amelka też sprawia takie wrażenie, jakby bardziej wolała tatusia...Smieje się do niego, przy nim jest grzeczna, itp. Już w brzuchu tak było Ja czasem się śmieje, że jakby nie cyc, to dziecko w ogole by mnie nie potrzebowało, bo tatuś wystarczy
Ale to nieprawda

I Radek też pewnie miał taki dzień przylepy do taty, ale poza tym bardzo Cię potrzebuje i nie ma sie co tym przejmować Tak jak dziewczyny napisały - wykorzystaj ten czas dla siebie
Cytat:
Hej

U mnie noc jak z najgorszego koszmaru Tymuś budził się na krótko 3 razy przez północą. Ale to ok, nie przeszkadza mi. Gorzej że potem obudził się o 2.00 i nie spał do 4.45. Cały ten czas musiałam siedzieć z nim na rękach, bo każde odłożenie oznaczało rozpacz. Raz usnął juz niby porządnie i próbowałam odłożyć i nic z tego. Dopiero jak zasnął, odczekałam z pół godziny, aż tak głęboko zacznie oddychać, odłożyłam, to przespał do 7. A potem jeszcze do 9.
I jestem pewna że tu chodzi o moją obecność, nic innego. Bo wystarczy że wezmę na ręce i jest cichutki i spokojny. A jak mąż bierze (bo I raz od jakiś 10 miesięcy dziś podniósł się do niego, jak ja już się prawie przewracałam ), to dostał jeszcze większej histerii. JA wzięłam i cisza
W sumie spałam 3 godziny, Tymek niewiele dłużej, więc oboje nie wyglądamy na okazy rześkości
Brumku, współczuję nocki

a co do piłeczek - muszę je sobie obejrzeć
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
to ta zwykła kasza kukurydziana.

My po wizycie. Kolina, pytałam chirurga i powiedziała to co wcześniej, że to znamie, które ma dużo dzieci. Czasem znika, czasem nie. Nic się z tym nie robi
a my za 6 tygodni zaczynamy schodzić z dawki propranololu naczyniaki już prawie puste, więc zostaje 'tylko' defekt kosmetyczny, ale istnieje szansa że z czasem samoistnie sie wchłonie
To super, że tak ładnie goją

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-07-18 o 00:33
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:58   #1162
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
No a przecież są w zasadzie w identycznym wieku! Więc założę się, że to taki etap i nie ma się co innych przyczyn doszukiwać. Wyśpimy się ...potem
O tym samym pomyślałam
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:00   #1163
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Wymaz Domka nie wykazał żadnych niepokojących bakterii, więc wychodzi na to że faktycznie alergik... Szuka jakiegoś dobrego alergologa dziecięcego.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Natko tak myślę o tym Dominikowym, katarze, bo Hania miała bardzo podobnie, tylko nieco krócej. chodziła zakatarzona przez jakiś miesiąc, aż w pewnym momencie nawet mimo antybiotyku katar nie mijał. dostaliśmy wtedy fenistil krople i kazała mi pediatra inhalowac dziecko kilka razy dziennie (u nas był na zmianę mucosolvan i atrowent oraz sól fizjologiczna). i powiem Ci, że coś poskutkowało bo po 2 tygodniach tej kuracji katar w końcu odpuścił... nie wiem, pewnie już stosowaliście inhalacje
Już próbowaliśmy inhalować, ale zalecili tylko sól fizjologiczną

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
t
a jaki macie kask do Domka my właśnie polujemy na hamaxa mamusia będzie zasuwać na rowerku
Shirko, mamy ten w kolorze szarym http://www.sportpoint.pl/akcesoria-r...er-skulls.html

Cytat:

Natka, a mogę niedyskretne pytanie? Gdzie się budujecie?
W Rudzińcu

Cytat:
Romer King Plus.

Madziak, fajne zdjęcia z urodzinek, widać bardzo udane

Brumku, współczuję nocki... Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepsza

A tak apropo znajomi kupili takiego forda monedo jak ja chcę i dzisiaj dali mi się przejechać. Obłęd! Ale jest przeogromny Chyba dwa razy taki jak moja astra

Agula, przeszło już?

Meszsares, dla chodzącej Blany.

Kolina, Dominik też ma z tyłu główki takiego jakby naczyniaka, ale ja miałam w identycznym miejscu i mama mówiła, że jakoś do 3 roku mi to znikło. Widzę, że Domkowi też zanika

Zaraz Wam wrzucę z komórki zdjęcia z budowy, bo nie da rady przesłać na mojego notebooka bo nie mam bluetooth'ta

Domek przed chwilką padł. Ciekawe jak dzisiaj będzie spał. Słyszę, że noc już zapchany, a dopiero co czyściłam po kąpieli
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:12   #1164
toskaKrk
Wtajemniczenie

Bezy własnie wyjęłam w piekarnika wystygnięte. Fajne wyszły

Cytat:
Brawo

Cytat:
i rozglądam się za gadzetami do ozdobienia domu
Jak coś wymyślisz/wypatrzysz to podziel się, bo ja też się zastanawiam.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Bardzo fajny kask tyle że na mojego młodego byłby za duży.
W ogóle ciężko mu było coś znaleźć, no a ostatecznie ma taki http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...43146&bid=4282
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:16   #1165
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Starlight sp 2.0. To samo co recaro (producent ten sam), inne materiały wykończeniowe, deczko tańszy. Cenowo się mieści w Twoim limicie.
Długo w nim jeździcie, zadowolona jesteś? Jaki masz kolorek? I jeszcze jedno, czy choć trochę można go rozłożyć żeby dzieć łatwiej usnął? Podoba mi się wizualnie.
Teściówka chce dorzucić 300zł do fotelika, urodzinki Malwinki idą. Miło z jej strony .

Cytat:

Dzisiejszym jubilatom dajemy wielkiego .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:23   #1166
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
za wytrwałość

Dominik, Filip wszystkigo najlepszego!!!:cmok :

Cytat:

Czyli lada dzień pójdzie

Cytat:
Umieram na ból głowy, a niestety jeszcze trochę pracy mi zostało
Znowu ta paskudna migrena ?
Stary 2012-07-17, 23:24   #1167
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny HELP !!!!
Jakaś dziewczyna zainteresowana jest kupnem wózka, tylko interesuje ją koszt przesyłki kurierskiej. Czy któraś wysyłała może wózek kurierem i wie jaki może być koszt ??? Dokładnie to wózek spacerówka+gondola+stelaż , przypuszczalna waga do 20 kg nie więcej, nawet mniej bo
- Spacerówka + rama: 11 kg
- Gondola + rama: 13 kg, a stelaż jest najcięższy.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:26   #1168
agawoo
Zakorzenienie

Gapa ze mnie :/
Filip, Dominik - sto latek
Cytat:
ja też lubie kryminały, wszystkie wersje NCIS i inne tego typu seriale
Ja też jestem fanką NCIS i tego typu historii
Cytat:
Super
Cytat:

Brawo dla niej, wspaniała wiadomosć

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:26   #1169
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Bezy własnie wyjęłam w piekarnika wystygnięte. Fajne wyszły

Bardzo fajny kask tyle że na mojego młodego byłby za duży.
W ogóle ciężko mu było coś znaleźć, no a ostatecznie ma taki http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...43146&bid=4282
Narobiłaś smaka tymi bezami

A kask jest do regulacji
Stary 2012-07-17, 23:32   #1170
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny HELP !!!!
Jakaś dziewczyna zainteresowana jest kupnem wózka, tylko interesuje ją koszt przesyłki kurierskiej. Czy któraś wysyłała może wózek kurierem i wie jaki może być koszt ??? Dokładnie to wózek spacerówka+gondola+stelaż , przypuszczalna waga do 20 kg nie więcej, nawet mniej bo
- Spacerówka + rama: 11 kg
- Gondola + rama: 13 kg, a stelaż jest najcięższy.
Wydaje mi się, że będzie to kosztować około 30-40zł.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości