|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja absolutnie nie jestem typem chłopczycy, lubię makijaż, maluję się codziennie ![]() ![]() i przy okazji jak dla mnie nie stanowi problemu wyjazd ze znajomymi na np. rajdy studenckie (Rajk PK, if you know what I mean ![]() ![]() i o ile jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może nie lubić takiej formy spędzania czasu, bo po prostu go to nie cieszy; o tyle właśnie nie mogę zrozumieć, jak ktoś może rezygnować z wyjazdu z takich powodów, jak - ''nie będzie łazienki przez jedną noc! nie jadę!", ''gdzie ja nałożę makijaż?! przecież lustra nie będzie! nie jadę!'' itp. I to mnie dziwi ;-) i w tym kontekście mówiłam o pańciowatości.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-07-17 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
kobieta za ladą
|
ja kilku rzeczy nie lubie robić/jeść i też musze sie gęsto tłumaczyć nikt nie zapyta normalnie
dlaczego nie lubisz jabłek? (niecierpie jabłek nie rozpoznaje odmian dla mnie jabłko to jabłko i kij czy to lobo czy cuś) dlaczego nie wchodzisz do wody? nie lubie się kąpać w zalewach ,jeziorach( uwielbiam za to siedzieć i podziwiać widoki ,to już nikogo nie interesuje )tylko oburzenie no coś ty nie lubisz kąpać sie ,przecież nie musisz pływać no chooooć pochlap sie chociaż ![]()
#2854 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
*miało być o zachowaniu, a nie o wyglądzie ![]() Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2012-07-17 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2856 |
kobieta za ladą
|
dla mnie pańciowatość to takie "bułkę przez bibułkę a ...........gołą łapą"
![]()
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2012-07-20 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
![]() mentalnie jestem blondynka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2859 |
Szef ds. Wymianek
|
dlatego napisalam to slowo kursywa
![]() ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-07-18 o 00:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | ||
Zakorzenienie
|
Co to jest "sucha mięta" ?
Cytat:
Tak w ogóle to piję, ale nie zawsze mam ochotę . Ja nie umiem jej nawet zrobić . ![]() Cytat:
Ja tak mam i rezygnuję . I nie z powodu niemożności zrobienia makijażu . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Kocham piwo, uwielbiam dobre piwo (bez obrazy, ale nie koncernowe szczochy typu leszki czy cuś...), małżon mnie zaraził miłością do dobrego piwa. A zawsze mnie niezmiernie i niezmiennie dziwi, że gdzie nie pójdziemy ludzie wciskają mi jakieś redsiki, czy inne słodkie owocowe badziewia (no przepraszam, niech się nikt nie obraża jeśli lubi, gusta są różne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze w temacie jedzenia - nie jadam dziczyzny. Nie dam rady i już, rośnie mi w ustach, cofa mi się... Bambiego się naoglądałam w dzieciństwie czy co? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
beach please
|
Ja za to nie piję alkoholu,bo mi nie smakuje. Wychodzę z założenia, ze nie ma sensu męczyć się z wlasnej woli
![]() Od wódki mnie odrzuca już sam jej zapach ![]() baaaardzo rzadko wypiję małe piwo z sokiem,a z drinków lubię martini ze spritem i cytrynką (czy to już zalicza się pod pańciowatość ?? ![]() Jak już ktoś wspomniał,dziwią mnie osoby,które uważają że bez alko nie ma dobrej zabawy. Współczuję takim ludziom. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536497 7] Jeszcze w temacie jedzenia - nie jadam dziczyzny. Nie dam rady i już, rośnie mi w ustach, cofa mi się... Bambiego się naoglądałam w dzieciństwie czy co? ![]() ![]() Rozumiem Cię,też nie lubię dziczyzny ![]() ja miałam bardzo podobnie, tyle że w temacie ryb. Nie tknę ich za skarby świata,choćby nie wiem co. Ile ja się nasłuchałam, że "jak to ja mogę nie lubić ryb???" itp. Na szczęście rodzina już przywykła i nikt się po mnie dań rybnych ani niczego takiego nie spodziewa ![]() zresztą, ja w ogóle jestem ciężkim przypadkiem, bo mało co mi smakuje z tzw. zdrowych rzeczy. często się spotykam ze świętym oburzeniem, jak ja mogę np. indyka lub szpinaku nie lubić ?? Ano mogę , taki dziwak ze mnie ![]() Mój teść okropnie nie lubi żółtego sera i drobiu. Nie zje nic,co nawet stało obok tych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja Ciebie nie namawiam, piszę to po to, żebyś wiedziała, że się da ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-18 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
beach please
|
Cytat:
![]() za to pomidory kocham, uwielbiam i mogę jeść je pod każdą postacią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aktualnie jestem na etapie odzwyczajania się od pomadek, balsamów nawilżających do ust. Moje "eksperymenty" mogą się wydawać strasznie dziwaczne i trochę masochistyczne, ale sukcesy mogą bardzo ułatwić życie, więc próbuję nadal walczyć z podświadomością i ciałem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
beach please
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536546 0]A to jest jeszcze dziwniejsze, bo w rodzinie małża każdy praktycznie czegoś tam nie je. Teść nie tknie masła czy margaryny. Małżon nie je szpinaku, rodzynek i majonezu (bo mu konsystencja nie odpowiada!
![]() Dokładnie ! Czasem przechodzi to niemal w obrazę majestatu.. Na szczęście ja i mój mąż lubimy mniej więcej to samo, a jak ma ochotę na rybę to sam ją sobie przyrządza , i nie ma problemu. Za to moja teściowa w niedzielę to praktycznie dwa obiady robi ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czemu, jak to? Też bym się odzwyczaiła chętnie, tylko że w lecie to mały pikuś, ale jak w zimie zaczną usta pękać, to chyba bez balsamów się nie da ;/
![]() |
#2869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy zerknąć na forum, KWC, You Tube, prawie każda ma stosik Carmexów, Tisane, różniastych pomadek. Co druga podkreśla, że ma wielki problem z suchością ust. Jakaś epidemia? Patrząc logicznie, jeżeli ktoś nie ma problemów zdrowotnych, strasznie suchej skóry na całym ciele, nie jest odwodniony, nie ma strasznego mrozu, wiatru, to dziwne jest, żeby problem suchych ust dotykał aż tak wielkiej grupy kobiet. Kobiet, które przecież używają porządnych kosmetyków. Facetów prawie nigdy to nie dotyka prócz okresu zimowego, a przecież u nich też się zdarzają problemy z suchą skórą. Ja mam bardzo suche usta, bez carmexów robi mi się sucha, pękająca skorupa. Odstawiłam pasty z SLS, pomogło trochę. Mój chłopak zawsze mi powtarzał, że to wszystko przez to, że używam tyle tego tłustego dziadostwa (nienawidzi jak mam coś takiego na ustach ![]() Jakiś czas temu udało mi się przyzwyczaić skórę do mydła w kostce, długo to trwało, ale efekt jest rewelacyjny, w porównaniu do najlepszych żeli pod prysznic, suchości zero, skóra jest bardziej miękka. Postanowiłam spróbować czy po odstawieniu smarowideł do ust, moja skóra zmobilizuje się również. Dziś jest czwarty dzień bez jakichkolwiek nawilżaczy na usta i nie jest źle. Pierwsze dwa dni były koszmarne, nie chciałabyś chyba tego widzieć. Może faktycznie jestem trochę masochistką, ale postanowiłam przetrzymać. Dziś usta są miękkie i delikatne, chociaż trochę suche. Efekt i tak jest lepszy niż gdy miałam kilka godzin przerwy w używaniu jakiejś wazeliny. Chyba będę musiała schować swoją babską dumę i przyznać chłopakowi rację ![]() ![]() Jak macie jakieś ciekawe teorie do sprawdzenia, to rzucajcie pomysłami, może się podejmę dla dobra nauki ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-18 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie używam pomadek/balsamów, nawet w zimie i mam normalne usta, nie popękane wiec nie wiem od czego to zalezy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Z moim własnych, prywatnych doświadczeń wynika, że podstawowe kosmetyki pielęgnacyjne mogą "uzależniać" i zwyczajnie szkodzić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem jedną z takich osób.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Konto usunięte
|
O matko nienawidzę pomidorów! A ogórki to lubię ale kiszone i to np tak do pochrupania ewentualnie, bo świeży ogórek czy konserwowy w kebabie to dla mnie porażka. Zawsze stoję nad panią i mówię; bez pomidora... bez świeżego ogórka... bez konserwowego...
I jestem jak kosmitka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() "chłopak zawsze mi powtarzał, że to wszystko przez to, że używam tyle tego tłustego dziadostwa" Nie cierpię kosmetyków zawierających te wszystkie ropopochodne badziewia. Parafina, wazelina (która jest np w tym carmexie)... bleah. Początkowo przynoszą ulgę na chwilę a potem jest tylko gorzej, zaczynasz ich używać coraz więcej i więcej, a skóra się tylko coraz bardziej wysusza od nich. Zdania są podzielone co prawda, niektórzy twierdzą że to bzdura ale ja sprawdziłam na sobie i u mnie tak to wygląda. Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 Czas edycji: 2012-07-18 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no nie dałabym rady ![]() ![]()
![]() |
#2876 |
Konto usunięte
|
Ja tez zauważyłam że im rzadziej używam tych balsamów do ust tym rzadziej mam potrzebę ich używania - jak doszłam do smarowania się co pół godzin to wyglądały koszmarnie bez tego... Przyzwyczaiły się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536630 3]Zgadzam się z Twoim chłopakiem
![]() chłopak zawsze mi powtarzał, że to wszystko przez to, że używam tyle tego tłustego dziadostwa Nie cierpię kosmetyków zawierających te wszystkie ropopochodne badziewia. Parafina, wazelina (która jest np w tym carmexie)... bleah. Początkowo przynoszą ulgę na chwilę a potem jest tylko gorzej, zaczynasz ich używać coraz więcej i więcej, a skóra się tylko coraz bardziej wysusza od nich. Zdania są podzielone co prawda, niektórzy twierdzą że to bzdura ale ja sprawdziłam na sobie i u mnie tak to wygląda.[/QUOTE] Bałam się, że wszyscy mnie w tym wątku zjadą za te dziwaczną teorię ![]() Propo parafinowych cudów: kiedyś szukałam kolejnej superhipernawilżającej pomadki/balsamu, przeglądając recenzję i składy stwierdziłam, że kosmetyki oparte głównie na składnikach wchłaniających się i zastępujących naturalny łój np. na olejach roślinnych, maja najbardziej kiepskie opinie. Na szczycie są kosmetyki na parafinie, czyli takie, które tylko zapobiegają utracie wody (taka metoda nawilżania). Ja nie stawiam tezy, że te kosmetyki same w sobie wysuszają, bliżej mi do stwierdzenia, że rozleniwiają skórę (tymczasowo). Podobne mam zdanie o balsamach do ciała, nie używam żadnych i wśród koleżanek (i Wizazanek) jestem jakimś dziwadłem, bo nawet te z tłustą cerą narzekają, że bez balsamu do ciała są w stanie zadrapać się na śmierć ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Chyba przerzucę się na stary babciny sposób: odrobina miodu na noc i już |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja muszę po każdym myciu rąk smarować je kremem (nie cierpię szelestu suchej skóry ![]() ![]() To samo mam z twarzą, zamiast nawilżenia po tych wszystkich super kremach dla wrażliwców mam tylko zmarchy i pryszcze. Fuj fuj. Nigdy więcej. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
Ja też zauważyłam, że im częściej używam balsamów do ust, tym jest gorzej. I mimo, że balsamów do ciała używam bardzo rzadko (ewentualnie nogi po depilacji posmaruję) i nie mam problemów z suchą skórą. Problemy zaczynają się, gdy używam czegoś regularnie i chcę zacząć robić dłuższe przerwy. Ktoś to dobrze ujął - skóra się rozleniwia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3536674 9]Łiii tam... dziwaczną... pfff... nie takie dziwactwa się słyszało
![]() Ja muszę po każdym myciu rąk smarować je kremem (nie cierpię szelestu suchej skóry ![]() ![]() [/quote] Przyzwyczaiłaś się od razu? Ja od kiedy nauczyłam się myć ręce mydłem w kostce i nie smarować ich kremami (używam bardzo rzadko), mam skórę w lepszym stanie ![]() Cytat:
Aktualnie mam tylko jeden krem, a właściwie balsam do twarzy dla facetów (męskie kosmetyki są dla mnie lepsze). Czasem na noc wcieram w twarz kroplę oliwy z oliwek. Tania, ale fajna. Te wszystkie drogie mieszanki olejów zapychały mnie koncertowo. Możliwe, że moja skóra jest po prostu dusigroszem ![]() Cytat:
![]() Wolę chyba wydawać kasę na kolorówkę, przynajmniej nikt nie próbuje mi wmówić, że to inwestycja, która zwróci się po latach Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-18 o 09:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.