Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-25, 17:42   #4741
*Niki*
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Iwonko ja też dokładnie nie wiem, na co to szczepienie , wiem, ze w 13 miesiącu jest, ale na co to musiałabym sprawdzić do książeczki .
A jakimi szczepionkami szczepiłyście dzieciaczki??? Tymi płatnymi??
Stary 2007-01-25, 20:40   #4742
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Monia ja też żałuję, że bliżej siebie nie mieszkamy. Moj Kasiek też ostatnio w dzień zasypia późno, dzis zasnęła o 16,30. Chyba zaraz ją obudzę, bo potem nie będzie chciała zasnąć.
Ja miałam kupować sanki, ale jak pomyślałam, że oprócz sane to trzeba by nabyć buty i ciepłe spodnie, bo z kombinezonó wszystkich wyrosła (a tak się chwaliłam, że ma 3) to mi się odechciało.
Moje dziecko też ciągle nie chodzi. Za wózkiem lalkowym tak, za jeździkiem tak, sama nie. Za to na czworakach zasuwa tak szybko, że nie możemy jej zdogonić.
A jakie to szczepienie na roczek? Bo czytałam, że teraz to 13-14 miesiąc, ale oczywiscie nie pamiętam jakie.
Ja wczoraj też miałam ochotę na słodkie i upiekłam kopiec kreta. Już niewiele zostało.
Lecę, bo słyszę, że mała się budzi. Pa!

Daj przepis ale mam smaka...

Iwonko ja szczepilam na ODRE, ROZYCZKE I SWINKE tak mam napisane w ksiazeczce przez lekarke a okolo 17 maja mam kupic i sie zglosic ze szczepionka Infarix( bo wczesniej tez kupowalam) ale na co to bedzie to musialabym poszukac karty szczepien

Szymek tez zapierdziela na raczkach jak dziki dzinks..ja tylko latam za nim...stuka kolanami jak szogunek....zastanawiam sie czy go to nie boli moj chodzi z pufa po pokoju..bo ona ma kolka i jezdzi z nia...zamieszcze wam fotki jak pomniejsze...
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 20:42   #4743
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Iwonko ja też dokładnie nie wiem, na co to szczepienie , wiem, ze w 13 miesiącu jest, ale na co to musiałabym sprawdzić do książeczki .
A jakimi szczepionkami szczepiłyście dzieciaczki??? Tymi płatnymi??
NIKI kochana, ja kupowalam wczesniej szczepionki Infarix czy jakos tak..teraz sie nie kupowalo, bo lekarka daje bo to na swinke, i rozyczke i odre..jak wychodzilam to lekarka mowi tak : Prosze przyjsc na szczepienie po 17 maja i kupic ta szczepionke co kiedys Pani kupowala i z nia przyjsc...Wiec tak zrobie
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 21:22   #4744
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
Kasia imprezka udana,tort smakowity i Oliwka cudowna.
A ile lat miał ten pediatra,to takie smutne,chodzimy,widzimy ludzi a oni tak szybko odchodzą.?
miał 58 lat także jeszcze dużo miał przed sobą szkoda że odchodzą ci najbardziej wartościowi ludzie
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-25, 21:25   #4745
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Witajcie

Kkasiaaa zdjecia super, ty sliczna mamusia pełną parą A corcia taka super..brodka zagoi sie juz niedlugo...a torcik mniam mniam, ale bym zjadła..akurat kawe pije....
dziękuję bardzo za komplementy Ogólnie wszystkim wam dziękuję broda się goi ale będzie blizna , mam nadzieję że z czasem zginie. Pytasz o wagę Oliwia 5 tygodni temu ważyła 8300, teraz myślę że może 8700. Ale ile na pewno to się okaże przy okazji szczepienia, za jakieś dwa tygodnie.

Co do usypiania w dzień to ja też mam problem bo moja zasypia tylko przy cycu, spi dwa razy w dzień. ALe jak mnie nie ma i zostaje z tż-tem to pptrafi usnąć sama , tylko przy mnie nie umie.

MONI@ KONIECZNIE POZDRÓW JASTIN I NIECH UCAŁUJE WIKTORIĘ
Lena 5 lat
Stary 2007-01-25, 22:01   #4746
kkasiaaa
Zadomowienie

Dzisiaj odwiedził nas mój brat z rodzinką i z piesiem. Oczywiscie Oliwia od razu zajęła się psinką bo oan tak jak mamusia bardzo lubi zwierzątka oto kilka fotek , na ostatniej zmęczona przytula się do tatusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (79,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 2.jpeg (65,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 3.jpeg (62,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpe 4.jpe (70,0 KB, 19 załadowań)
Lena 5 lat
Stary 2007-01-26, 01:07   #4747
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

kasia szok Oliwka cały tata
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-26, 08:43   #4748
humbak
Rozeznanie

Moni@ dobrze ze mi przypomniałaś o tym szczepieniu bo na śmierć bym zapomniała . Pójdziemy do szczepienia to zważymy Lilianke bo nie mam pojęcia ile waży . Ja nigdy nie kupowałam szczepionek.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 08:46   #4749
jastin83
Zakorzenienie

cześc babeczki to ja niedobra Jastin
Chyba nie zapomniałyście o mnie ,co?
teraz to wam nic nie napisze bo Wika mi nie daje ale steskniłam sie za Wami strasznie i juz nie mogłam wytrzymać
dla Was dziewczynki.

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 08:49   #4750
humbak
Rozeznanie

Kasia sliczne foteczki.

My wczoraj byliśmy na sankach, ale ponieważ nie posoadamu sanek z oparciem, tż był zmuszony ciągnąć nas obie , bo ktoś musiał trzymać Lilianke. I Iwonko my nie mamy ani zimowych butów specjalnych ani kombinezonu, przykryłam Lilianke po prostu kocykiem i tyle. Lilianka śmiała sie na głos na tych sankach taka była zadowolona .
Stary 2007-01-26, 08:50   #4751
Nel70
Zadomowienie

Dziewczynki ja do tej pory kupowałam te szczepionki skojarzone 5w1. A teraz pielęgniarka mówiła,że będzie bezpłatne szczepienie. U nas szczepią w każdy czwartek,jak moja kończy w czwartek roczek to już za tydzień mogę z nią iść na szczepienie? Czy jak skończy 13m-cy ,bo słyszałam różne opinie,że w 13 to lepiej znosi dziecko.
Moni ja bym nie dała rady jakby moja Amelcia chodziła o 23 spać,dlatego wolę się z nią przemęczyć w dzień nawet jak nie śpi i marudzi,to kładę ją wtedy już o 19 i mam spokój.
Kasia ale piesio,ja bym się go bała.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 08:51   #4752
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
cześc babeczki to ja niedobra Jastin
Chyba nie zapomniałyście o mnie ,co?
teraz to wam nic nie napisze bo Wika mi nie daje ale steskniłam sie za Wami strasznie i juz nie mogłam wytrzymać
dla Was dziewczynki.
Dla kogo niedobra to nie dobra . Dla nas tam dobra . Pisz kochana szybciutko i dużo i pokazuj zdjęcia z imprezki .
Stary 2007-01-26, 08:51   #4753
Nel70
Zadomowienie

Jastinku kochana jak miło,napisz czy u Ciebie też jest śnieżek,bo u nas nioestety nie ma
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 08:56   #4754
humbak
Rozeznanie

Lilianka tak od rana rozbójnikuje że szok. W końcu wsadziłam ja do łóżeczka i ze 20 minut miałam spokój, ale już tam mendzi . Ide ją wyjąć.
Stary 2007-01-26, 08:58   #4755
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Jastinku kochana jak miło,napisz czy u Ciebie też jest śnieżek,bo u nas nioestety nie ma
Nie żartuj kochana, nie ma u Was śniegu . U nas to tak nawaliło że szok . Pod moim oknem to jest zaspa do samej futryny okna .
Stary 2007-01-26, 09:13   #4756
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
kasia szok Oliwka cały tata

ojej serio , to się tata ucieszy
Lena 5 lat
Stary 2007-01-26, 09:17   #4757
humbak
Rozeznanie

Nie pamiętam czy Wam pisałam, że wygrałam książke z krzyżówki. A ostatnio wygrałam gofrownice. Chyba czas zagrać w totka .
Stary 2007-01-26, 09:19   #4758
kkasiaaa
Zadomowienie

Jastin dobra kobieto super że już wróciłaś Pisz jak udała się imprezka urodzinowa i pokaż zdjęcia.

U nas też dużo śniegu, może pójdę dziś z Oliwią na sanki, akurat mamy dwie pary więc każda będzie mieć swoje.

Pozatym siedzę dziś sama z Oliwią bo Julia poszła ze swoją kuzynką do niej do szkoły na bal, przebrała się za księżniczkę i pewnie teraz tancuje
Lena 5 lat

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-01-26 o 09:33 Powód: dubelek
Stary 2007-01-26, 09:40   #4759
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Kasia ale piesio,ja bym się go bała.
wiesz gdybym tej suczki nie znała to też bym się bała. Ale to pies mojego brata, znam ją i wiem że jest łagodna i krzywdy nie zrobi zwłaszcza że oni tez mają dziecko co prawda on ma już prawie 3 lata ale to tez dziecko i piesek nigdy krzywdy nie zrobił. ALe przyznam że trochę miałam stracha bo z psami to nigdy nic nie wiadomo dlatego jak mała podeszła do piesia to bratowa siedziała z nią.

sory dubel
Lena 5 lat

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-01-26 o 09:59 Powód: dubelek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-26, 11:12   #4760
jastin83
Zakorzenienie

No to teraz ja nadrobie zaleglościwika zasnęla

Zaczne od imprezki,było bardzo miło spedzilismy popołudnie w rodzinnym gronie,na spokojnie,szkoda ze nie było dzieci bo Wice moze było by weselej ale i tak było bardzo fajnie
Zdjęć ładnych nie mamy a to wszystko wina Tż,porobił jakies brzydkie zdjecia od tyłu,albo pól głowy widać,i po co to ja nie wiem?Ale wkleje te co mam,wybiore kilka tylko zmniejsze.Wika swieczki nie zdmuchnęła niestety,bardziej ja interesowały ziewrzątka na torcie i ogień w świeczce
Dostała głownie pieniązki,które wydałysmy nastepnego dnia na pościel dla niej i chcialam kupic jakis ładny szlafroczek ale nietety nic nie znalazłam,popatrze na allegro,moze cos wyszukam,oprócz kaski dostała plecaczek pieska,bączka takiego do kręcenia,ubranka i obraz na ścianę.

a oto i foteczki

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:56
Stary 2007-01-26, 11:22   #4761
jastin83
Zakorzenienie

We wtorek byliśmy na szczepieniu Wika waży 9950,mi sie wydaje ze to malo,ale lekarz mowi ze ok jest.Niestety okzało sie rowniez ze ma znów bakterie w moczu,mówie wam oszalec mozna,wdodatku nie chciał dac nam lekarz skierowania do nefrologa,bo stwierdził ze spróbujemy jeszcze raz Furaginem,a mnie to wkurza bo wczesniej tez podawalismy Furagin ale skoro znów ma te bakterie to widocznie nie pomógl,jak tak dalej pójdzie to bedzemy szukac nowego pediatry,choc ten jest nprawde chwalony przez ludzi i jeden z lepszych w wojwództwie,ale ja eksperymentowc nie bede.
Co do szczepienia to pisałam z Alien o tym na gg,my mielismy szczepeinie po roczku i to jest na WZW typu A,za 3,4 miesiące bedziemy mieli szczepeinie wlasnie na odre,świnke i rózyczke.
U nas jest tak ze nam przesyła przychodnia powiadomienia o szczepieniu kiedy i na którą godzine.Teraz znowu dostaniemy,przesylaja nam np. miesiac wcześniej i trzeba pilnowac terminu ale to wygoda wsumie bo nie musze latać i sie pytać.

Stary 2007-01-26, 11:25   #4762
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:

Nel na Mazurach tez brak śniegu,troche posypało dwa dni temu ale chwile sie utrzymał ten śnieg,teraz jest tylko widoczny na dachach,ale ja to sie wsumie ciesze bo nie chce mi sie juz tego sniegu,wole zeby go nie było,ja chcialam tylko na gwiazdke a teraz nie Za to porządnie mrozi ale z tgeo to sie akurat ciesze bo moze te wszytskie wirusy i bakterie szlak trafi

Stary 2007-01-26, 11:32   #4763
jastin83
Zakorzenienie

Dziewczynki dwa dni temu wystawilismy wózek Wiki na allegro,bo juz mialm go dość,jako głeboki był super ale jako spacerowk jest do d***,Humbak Ty tez masz ten wózek co ja tzn. ADBOR RING i jestes z niego zadowolona?Bo ja tyle gledziłam tż-towi ze kupilismy zwykła spaceróweczke za ok.200 zł,mam nadzieje ze sie sprawdzi bo tamten złom to mnie od szału doprowadzał,cięzki,niezwr otny i wogóle beznadziejny,pokazałabym jaka spacerówke kupiliśmy na allegro ale aukcja sie skonczyła i nie mam tej stronki niestety,Moni@ to ma świetny sprzecik ale dla nas troche zadrogi był,dzis moze juz przyjdzie nasz sprzet tzn.Wiktorki to spradze czy warto.

Stary 2007-01-26, 11:50   #4764
jastin83
Zakorzenienie

Moni@ kochana co do spania Szymonka to ja Ci chyba nic nie pomoge
Napisze Ci jak ja postepuje z Wika,ale wsumie to kazde dziecko jest inne naczej reaguje,co do przetrzymywania w dzien to ja sie nie zgodze z Nel,bo mi sie wydaje,mówie na przykładzie Wikuni ze jej jest poprostu jeszcze trudniej później zasnąć,bo jest zmeczona a sie wierci,kręci i marudzi.
U nas jest tak jak pisałam juz wcześniej wszystko o tej samej porze,rutynowo ale najwazniejsze ze sa efekty.Moze poprostu stopniowo przyzwyczaja Szymka do zasypiania,powoli zamien mu czas na zabawe na czas kiedy jest np. drzemka.
U nas jest tak Wika wstaje o 8 rano,jest mleczko,później bawi sie alebo podąrza za mna krok krok i mnie "wkurza",ok 12 dostaje drugie sniadanie,i po sniadaniu do łozeczka,do 14 mam spokoj,wstaje je obiadek,później spacer albo robimy cos w domu,ok.17 jesli widze ze jest zmeczona to ja klade do łozeczka jesli zaśnie to po pół godziny ja budze zeby pózniej wieczorem zasneła,jesli nie zaśnie to troche wczesniej kłade ja wieczorem ale to jest kwestia np.15 min.Zasypia o 20-stej,21-wszej i spokój cała noc.
I tak co dzien,moze i Ty spróbuj takiej rutyny,i powoli przyzwyczjaj Szymka do zasypiania wczesniej,moze te przetrzymywania na niego zadziłają,u nas nie sprawdzilo sie to zabardzo,ale moze coś poskutkuje.

Dobra koncze,zameldowałam o wszystkim chyba?
A jeszcze jedno dla Was styczniówczki,no i dla Alienka oczywiście(ni myśl ze zapomniałam).

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-01-27 o 08:52
Stary 2007-01-26, 14:20   #4765
jastin83
Zakorzenienie

Własnie wróciłysmy ze spaceru,jest strasznie zimno i wieje jak na Syberi,a po śniegu nie ma ani śaldu,fale nad jeziorem straszne i szybko wróciłyśmy do domku

Stary 2007-01-26, 15:00   #4766
jastin83
Zakorzenienie

dziewczynki co do szczepien to ja wam namotałam,przepraszam dopieor teraz oprzytomnialam ze Wika miała na własnie różyczkę,odre i świnke to szczepeinie,a na WZW typu a to my wczesniej mielismy wykupione Tz wykupil i wszystko mi sie pogmatwało,jeszcze raz przepraszam zeby wam nie mącic w glowkach,bo juz dla Alienka nagadałam i ta sie przejeła
Ale Wika ma tez pieczatke przy szczepieniu przeciw gruźlicy,musze sama sie dowiedziec bo juz nie wiem

Stary 2007-01-26, 15:14   #4767
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Jastin ale fajnie, że znowu jesteś.
Wiedziałam, że wrócisz.
A my tu tęskniłyśmy.....
Wielki buziak dla Ciebie.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-26, 16:24   #4768
kkasiaaa
Zadomowienie

Jastin i Moni@ jakie wózki kupiłyście , jak macie możliwość to dajcie link do allegro albo zdęcie. Ja planuje kupić wózek na wiosnę i powoli już się rozglądam. Mała dostała prezenty na roczek i pieniądze więc za te pieniążki chce kupić wózek i jeszcze zostanie na "coś" jeszcze

Byłyśmy na spacerku, było i jest nadal mroźno i wietrznie, mi nogi zmarzły na kość. Poszłyśmy na plaże zobaczyć czy są łabędzie bo lubimy karmić, ale o dziwo ani jednego łabądka a w zeszłym roku bardzo dużo ich było. szkoda .....a teraz cały czas śnieg prószy, szkoda że tak nie było przed świętami.

Oliwia właśnie usnęła oczywiście przy cycu to jej trzecia drzemka w ciągu dzisiejszego dnia, a wszystko przez to że wstała dziś wcześniej bo o 7 a normalnie budzi się koło 9 i wtedy ma dwie drzemki.

acha zapomniałam napisać Jastin świetne zdjęcia
Lena 5 lat

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-01-27 o 08:53
Stary 2007-01-26, 16:36   #4769
*Niki*
Zakorzenienie

Witaj Jastin , wiedziałam że nie wytrzymasz długo bez wizażu

Ja tylko tak na chwilkę wpadam, bo mamy trochę roboty przed jutrzejszą imprezką . Jarzynki na sałatkę skroiłam, torcik juz jest, dania na ciepło też, jutro będę jeszcze robiła gyros

Moni@ pytałaś o przepis na Kopiec Kreta, nie wiem jakie robi Iwonka, ale ja robiłam gotowe z pudełka, chyba Dr.Oetker, było pyszne

U nas jest duzo sniegu, dużo zasp i lekki mrozek jest

Jastin, to fajnie macie, ze wam przysyłają zawiadomienie o szczepieniu, u nas tak nie robią, piszą mi tylko z tyłu książeczki kiedy mamy przyjść następnym razem (z tym że bez podania godziny, każdy sobie idzie jak mu pasuje)

Acha Jastin pisałaś cos o szlafroczku, moja kumpela ma do sprzedania za 10 zł biały szlafroczek z wyhaftowanym żółwikiem (czy z naszywanym), jakbyś była zainteresowana to daj znać wyślę Ci fotki

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-01-27 o 08:51
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 21:36   #4770
jastin83
Zakorzenienie

To ja styczniówka ze stycznia 2006(dzieciaczki z 2007,śliczne gratuluje nowo upieczonym mamusiom,szkoda ze nie ma dzidziusia z 22-go stycznia)
Ja tez wiedziałam ze nie wytrzymam bez Was,psychoanalityk mi nie pomógł,niestety,ale mniejsza w to

Po długim nic pisze tylko ze....
Iwonko
Niki co do szlafroczka to szukam dla Wiki i raczej nowego ale jeśli Twoim zdaniem ten który mi proponujesz jest ok. to czekam na foty,szukam z kapturem.Niki dziekuje za fatyge

Niedobra Jastin idzie juz chyba spać
Alienku dziewczyny tęsknią również za Tobą,prawda stycznióweczki?

A tak wogle to wizaż uzależnia...

Wiedziałyście?

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-01-27 o 08:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości