III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 22:09   #331
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ups, stanik za 50zł to sobie fundne raz na kilka lat albo nawet więcej lub wcale

Żegnam sie na dziś bo padam.
Dobranocki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:23   #332
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A dziękuję bardzo. Kostara nie znałam. Obejrzę sobie.
Polecam

z Kostara miałam pierwszy dobrze dobrany stanik- dostałam w "spadku" od znajomej, która mnie uczyła brafittingu to było 2 lata temu prawie i stanik do tej pory jest w bardzo dobrym stanie.
Stary 2012-07-17, 22:24   #333
gda
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej!
Melduje sie i ja.
Dziewczynki drogie, bardzo Was prosze wypowiedzcie sie na temat pasow poporodowych, czy sa skuteczne i kiedy zaczac nosic?

A wogole, to wkraczamy w 34tc, Jupi! Jupi!
A ja słyszałam od kilku położnych i swojej ginekolog, że pas poporodowy baaardzo rozleniwia mięśnie brzucha i nie jest korzystny dla wyglądu brzucha... W sumie to racja - np. gorsety na kręgosłup też rozleniwiają mięśnie go przytrzymujące i nie są korzystne na wzmocnienie.

Ja dziś w szkole rodzenia miałam kąpiel, pielęgnacje i ubieranie noworodka.

Położna mówiła np., żeby nie zakładać dzidziusiom niedrapków, bo pazurki muszą się same ścierać i łamać, a dziecko bardzo lubi operować swoimi dłońmi i wsadzać do buzi, a że niedrapki uniemożliwiają poznawanie swojego ciała.

Mówiła też, żeby od razu kąpać w emolientach i niczego więcej nie używać.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:46   #334
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej mamusie.

iwoncia: pytam wczoraj bo sobie chcialam sprawdzic wolkosc naszych dzidzkow. dziewczynki chyba z reguły mniejsze dlatego chyba przystaje przy tym ze u nas bedzie dziewczynka. oby bo Laurent w rozowych ciuchach nie wrozy nic dobrego

tak jak gda: slyszalam ze pasy poporodowe rozleniwiaja miesnie brzucha i nic dobrego z tego nie bedzie. skora sama sie obkurcza we wlasnym tepie. trzeba ja dobrze masowac, pilingowac, jakis krem i bedzie dobrze. acha no i najwazniejsze cwiczyc bo to podstawa.

co do kulek pioracych i orzechow to widzialam je i tez juz pytalam na forum ale żadna nie odpisala.

ja pytalam jaki plyn mozna dodac do zapachu bo to pewnie nie pachnie wcale a jak doswiadczone mamusie pisza ze jak sie pierze ciuszki dzieciece to tak ladnie w mieszkaniu dzidziusiem pachnie to ja sie raczej na skusze na te orzechy.

znalazlam w de persil plyn sensitiv co myslicie? na te rzeczy co nie maja kontaktu ze skora to tym chyba wypiore.

a moj tz musial jechac do pl i siedze teraz jak palec sama do niedzieli. wiem ze niektore z was tak maja ale ja jestem ze swoim non stop od 9 lat i to nasza druga taka rozlaka. i jakos mi tak dziwnie. oby szybko zlecialo.

gda: a jakie te emolaty polecala konkretnie ?

a na lipcowych mamusiach to dziewczyny pisaly zeby kupowac staniki do karmienia po porodzie. ale jak to zrobic jak do szpitala juz sie jakis przyda to te cycochy jeszcze urosna?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:54   #335
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Rybka idź do dentysty.
Jak go otworzy to poczujesz ulgę.
Dzwoniłam po wszystkich możliwych,ale to już była 21 i nikt nie pracuje a to urlopy.Dzięki Bogu odebrała jedna i się zgodziła,więc byłam za chwilę.Nie była zadowolona...to,że ciąża,że późno,ona zmęczona,niebardzo co może mi dać w ciąży,....więcej do niej nie pójdę.
Wyszło na to,że w ogóle nie dbam o swoje zęby,bo na górze mam jakieś dwa ubytki i jeden z nich poważny.
W styczniu wyleczyłam co możliwe(bo reszte to mikroskopowo i trzeba zdjęcie rtg),w kwietniu byłam na kontroli i miałam jeden mały ubytek,ale głęboki i teraz miałam iść,to mnie ból pogonił prędzej.
Mam zapalenie wokół zęba,pootwierała mi 3kanały i udrożniła,ale na późną porę i czas jaki by to zajęło,nie podejmowała się dalszego leczenia a trzeba ponoć jeszcze poszerzyć te kanały...boje się.Zabardzo mi nie ulżyła,boli nadal i ponoć ma bardziej napuchnąć szczęka....
Malutki ciągle się ruszał jak siedziałam na fotelu,zestresowałam dzieciaczka.Teraz przykładam worek z kostkami lodu do policzka tak kazała i jutro jedziemy do do nowootwartego centrum stomatologii,tam zajmują się endodoncją.Oby mi pomogli...

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Łącze sie w bólu zębamój jest po kanallowym leczeniu kilka lat temu a ostatnio wypadla mu plomba. Pozniej odpadly boki zeba i teraz nie wiele zostalo a zaczyna bolecćmi tak nie przyjemnie.
Anusia nie zwlekaj.Ja tak zwlekałam z tygodnia na tydzień i wyszło 3mc jak nie byłam i mam,co mam.Dobrze Ci radzę.

Mam nadzieję,że sie choć trochę prześpię i nie będę chodziła po ścianach...a malutki teraz ma czkawkę.

Śpijcie dobrze

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:01   #336
LadyBeatta
Zadomowienie

ja tylko na dobranoc wtrace, ze na czym jak na czym, na staniku nie warto oszczedzac przed ciaza nosilam 70H, teraz 80H. nie wyobrazam sobie wrocic do latajacych dookola tulowia, luznych jak rozgotowany makaron cyckonoszy za 12 zl z bazarku mam z kris line glownie i curvy cate. teraz sie zastanawiam, jaki rozmiar kupic do karmienia
Stary 2012-07-17, 23:08   #337
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

co do kulek pioracych i orzechow to widzialam je i tez juz pytalam na forum ale żadna nie odpisala.

ja pytalam jaki plyn mozna dodac do zapachu bo to pewnie nie pachnie wcale a jak doswiadczone mamusie pisza ze jak sie pierze ciuszki dzieciece to tak ladnie w mieszkaniu dzidziusiem pachnie to ja sie raczej na skusze na te orzechy.

znalazlam w de persil plyn sensitiv co myslicie? na te rzeczy co nie maja kontaktu ze skora to tym chyba wypiore.
gda: a jakie te emolaty polecala konkretnie ?

a na lipcowych mamusiach to dziewczyny pisaly zeby kupowac staniki do karmienia po porodzie. ale jak to zrobic jak do szpitala juz sie jakis przyda to te cycochy jeszcze urosna?
Pewnie Emolium albo Oilatum.

A faktycznie Dzidziuś pachnie obłędnie

A persil sensitive śmiało. Jeszcze jak nie do ciuszków. Niektóre dziewczyny używają go od początku do wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja słyszałam od kilku położnych i swojej ginekolog, że pas poporodowy baaardzo rozleniwia mięśnie brzucha i nie jest korzystny dla wyglądu brzucha... W sumie to racja - np. gorsety na kręgosłup też rozleniwiają mięśnie go przytrzymujące i nie są korzystne na wzmocnienie.

Położna mówiła np., żeby nie zakładać dzidziusiom niedrapków, bo pazurki muszą się same ścierać i łamać, a dziecko bardzo lubi operować swoimi dłońmi i wsadzać do buzi, a że niedrapki uniemożliwiają poznawanie swojego ciała.

Też czytałam o tych niedrapkach. Ale potem te maluchy mają takie buźki podrapane. Dlatego zakładałam.Ale może źle obcinałam panokietki.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam po wszystkich możliwych,ale to już była 21 i nikt nie pracuje a to urlopy.Dzięki Bogu odebrała jedna i się zgodziła,więc byłam za chwilę.Nie była zadowolona...to,że ciąża,że późno,ona zmęczona,niebardzo co może mi dać w ciąży,....więcej do niej nie pójdę.
Wyszło na to,że w ogóle nie dbam o swoje zęby,bo na górze mam jakieś dwa ubytki i jeden z nich poważny.
W styczniu wyleczyłam co możliwe(bo reszte to mikroskopowo i trzeba zdjęcie rtg),w kwietniu byłam na kontroli i miałam jeden mały ubytek,ale głęboki i teraz miałam iść,to mnie ból pogonił prędzej.
Mam zapalenie wokół zęba,pootwierała mi 3kanały i udrożniła,ale na późną porę i czas jaki by to zajęło,nie podejmowała się dalszego leczenia a trzeba ponoć jeszcze poszerzyć te kanały...boje się.Zabardzo mi nie ulżyła,boli nadal i ponoć ma bardziej napuchnąć szczęka....
Malutki ciągle się ruszał jak siedziałam na fotelu,zestresowałam dzieciaczka.Teraz przykładam worek z kostkami lodu do policzka tak kazała i jutro jedziemy do do nowootwartego centrum stomatologii,tam zajmują się endodoncją.Oby mi pomogli...

Anusia nie zwlekaj.Ja tak zwlekałam z tygodnia na tydzień i wyszło 3mc jak nie byłam i mam,co mam.Dobrze Ci radzę.

Mam nadzieję,że sie choć trochę prześpię i nie będę chodziła po ścianach...a malutki teraz ma czkawkę.

Śpijcie dobrze
W razie czego śmiało weź Apap. Coś tam pomoże.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:30   #338
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie Emolium albo Oilatum.

Też czytałam o tych niedrapkach. Ale potem te maluchy mają takie buźki podrapane. Dlatego zakładałam.Ale może źle obcinałam panokietki.
Dokładnie - Balneum, Oilatum albo Emolium

A właśnie mówiła, żeby do 3-4 tygodnia nie obcinać paznokci, że same się będą łamać.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 23:48   #339
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie - Balneum, Oilatum albo Emolium

A właśnie mówiła, żeby do 3-4 tygodnia nie obcinać paznokci, że same się będą łamać.
W szpitalu też mówili, żeby nie obcinać. Potem do domu przychodziła położna środowiskowa i obcinała.
Potem na innym wątku dowiedziałam się, że w innych krajach (nie pamiętam czy Niemcy czy Anglia) się obgryza, albo odrywa - to wzbudziło obawy, ale dziewczyna wyjaśniła, ze odrywa się tylko ta górna część paznokcia

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 05:29   #340
Konczita
Zakorzenienie

dzień bry dobry

Gda u nas znowu położna też o niedrapkach wspominała i o pazurach ale co do kąpieli miała inne zdanie, że wszystkie te emolium itp to dla skóry wrażliwej, atopowej z problemami ogólnie a nie ma pewności że nasze maleństwo taką będzie miało więc ja na pewno zacznę od innej półki kosmetycznej aby nie przyzwyczajać Niuni ... jeżeli będzie miała problemy ze skórą wówczas na pewno wybiorę emolium

wyspałam się ... wstałam bo głodna byłam i mi się pasztetu chciało ...

---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ----------

wercia dobrze że już jesteś

zielona a do naleśników dodajesz mineralnej ???

Cytat:
Ja tylko na chwilę....
Boli mnie ząbchyba go zaraz młotkiem wybijeon jest martwy,ale podobno do leczenia mikroskopowego a jeszcze szwagierka mnie "pocieszyła",że to może zapalenie okostnej,bo ona raz miała przy martwym zębieAż boje się dentysty

biedna jesteś kochana .. ehh to najgorszy ból ... oby przeszło ...

---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Ło matko, no to poszalała oszustka jedna

No i zaczynamy dziś 30 tydzień, więc w końcu i ja dołączam do trójeczek z przodu

Marzy mi się tydzień wolnego od pracy w jakimś odległym spokojnym miejscu, ale najlepiej z dobrą opieką medyczną pod ręką w razie W no i dogódź tu kobiecie w ciąży W piątek muszę wybrać się z mężem w końcu do szpitala na oddział położniczy, żeby ustalić szczegóły porodu, bo chce zarezerwować położną i znieczulenie.

Głowa coś mnie dziś z tego zmęczenia pobolewa

za kolejny tydzień !!!

kochana ja też muszę na oddział się wybrać w celu spotkania z anestezjologiem .. już mam pietra

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

Cytat:
Konczi no to babka od tej karuzeli faktycznie nie zbyt ucczciwa. Masakra,ludzie to maja pomysly.

Synek grzebal mi dzisiaj w pepku i szukal dzidzi
A pozniej robil brzuszkowi cacy. Mowi,że bedzie sie kapal z dzidzia,bawil na placu zabaw i pozyczal mu zabawki hehe.
on ma ich tyle,że caly pokoj zajmuja jego.
chyba ma wszystko co mozna

A teraz Aniiolek moj usnal sam przed bajka w tv.
On taki malusi jestt jeszcze

Anuś dobrze że Gracjanek tak nastawiony do maluszka jest ... i najważniejsze że różnica wieku nie będzie duża to będzie Wam fajnie później

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

U nas jutro studniówka do porodu! Kraven już dziś Ci gratuluję naszego święta, bo jutro cały dzień siedzę w pracy.

gratki dziewczynki

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ----------

Angela pokaźna wyprawunia ubrankowa

mój mąż ma urlop i walczy z pokojem niuni - muszę wybrać meble ..
postanowiłam że kupimy te w agacie i mam nadzieje że nie zastawią pół pokoju
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 06:34   #341
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam niedrapki będe zakładać bo jak mam mieć dziecko na buzi podrapane to ja dziękuje.

Co do kąpania to ja nie wiem ale kurde, czy nas kąpano w jakichś płynach specjalnie dla dzieci? Tu emoliany bla bla, pełno tego jest i idzie zdurnieć
Mnie moczono w wannie z mydłem i nigdy w życiu nie miałam żadnych uczuleń.

I w ogóle co szkoła rodzenia to mówią co innego
Już naprawde tyle tych różnych opinii że głowa mała.

Znowu sie nie przywitałam
Cześć
Standard u mnie - mąż do pracy, a Iwona do lodówki bo nie usne póki nie zjem.
Za godzine pewnie zasne a jak sie obudze to będe jak wypluta śliwka

O i znowu te durne psy pod sklepem uwiązane zaczynają poranny koncert
Jak spotkam właściciela to opier...e bo dziennie to samo.
Stary 2012-07-18, 06:53   #342
karolluki
Raczkowanie

Hej mamcie, mąż pojechał do pracy a ja już od godziny nie śpię i was nadrabiam

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Pospałam sobie 2 godzinki i mi prąd wreszcie włączyli

Ja mam termin na 21 października, więc idziemy łeb w łeb . Powiem szczerze że ja na Twoim miejscu zostałabym na zwolnieniu już do końca ciąży. Nie wiem jaką masz sytuację w pracy, no ale tak chyba lepiej niż urodzić wcześniaka, albo leżeć w szpitalu do rowiązania. mój szef też dzwonił w zeszłym tygodniu i pytał czy wracam no i powiedziałam ostatecznie że nie. A stwierdziłam tak po ostanim powrocie do pracy. Pochodziłam niecale 2 tygodnie i prawie tyle przeleżałam w szpitalu. Nie ma co narażać siebie i dziecka na wcześniejszy poród i leżenie w szpitalu.

Dokładnie o tym piszę. Do terminu porodu jeszcze 3 m-ce więc trzeba trochę zwolnić i się oszczędzać.

Filusia dokładnie mam to samo ze zgagą. Dostałam przez to jadłowstrętu i czasami mam wyrzuty sumienia że jem za mało. No ale co wezmę do ust to pali niemiłosiernie. A do picia nic poza wodą mi nie zostało. Dodaję czasem cytrynki dla urozmaicenia.
A brzuch też mówią że mam maly, ale się tym nie przejmuje, bo mała rośnie normalnie, wiec widocznie juz taka moja natura.

Prześlesz zdjecie tego pajacyka ? mozna byłoby go założyc w październiku na wyjście ze szpitala?
Załączam foteczkę, nie wiem czy ten pajacyk nie będzie za cienki na wyjście ze szpitala, co prawda jest z polarku ale dość cienkiego, ale to też zależy co założysz do tego, także nie wiem, nie doradzę

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hejka WRÓCIŁAM patrzę a tu iż nowy wątek

Nie ma to jak w domku
Myślę że już po raz 4 nie znajdę się w szpitalu :/
Kurde w szpitalu było już dobrze z tym brzuchem, w ogóle od niedzieli nie twardniał a dziś ledwo wyszłam i troszkę pochodziłam to skała
Receptę ze szpitala oczywiście dostałam , trza było wykupić ... powiedzcie mi ile za luteinę płacicie?
Jutro Tż skoczy po wypis - jestem ciekawa co tam ciekawego napiszą...

Aaaa i zapomniałam się pochwalić, że u nas 32 tydzień dobiegł końca a co za tym idzie wkraczamy w 33

I gratuluję Waszych rozpoczętych tygodni
Witajcie w domku i gratulacje kolejnego tygodnia

Kupiłam sobie wczoraj borówki i dziś będę robić pierożki, już mam smaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0905.jpg (92,6 KB, 28 załadowań)
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:03   #343
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dzień doberek kochane, dzisiaj wstałam wyspana i wypoczęta. Od 5.40 na noga jestem ale od razu inne samopoczucie jak człowiek normalnie się wyspi z pn/wt nie umiałam spać rwała mnie miednica i spojenie łonowe, przewracanie się z boku na bok było dosłownie katorgą. Mała też naciskała mi na coś i mnie bolało. A dzisiaj super, wczoraj jak tylko głowę do poduszki przyłożyłam tak momentalnie zasnęłam.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja tam niedrapki będe zakładać bo jak mam mieć dziecko na buzi podrapane to ja dziękuje.
Ja w kwestii niedrapek, to bez dwóch zdań będę zakładać. Mały nowordek ma nieskoordynowane ruchy i dziwnym trafem jego rączki zawsze operują przy buzi. Moja Klaudia, tak się kiedyś niebezpiecznie obok oka drapnęła, że bliznę ma do dzisiaj. Dlatego wolę obciąć dziecku paznokcie, założyć niedrapki i mieć z głowy.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:10   #344
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Hej mamcie, mąż pojechał do pracy a ja już od godziny nie śpię i was nadrabiam

Załączam foteczkę, nie wiem czy ten pajacyk nie będzie za cienki na wyjście ze szpitala, co prawda jest z polarku ale dość cienkiego, ale to też zależy co założysz do tego, także nie wiem, nie doradzę

Witajcie w domku i gratulacje kolejnego tygodnia

Kupiłam sobie wczoraj borówki i dziś będę robić pierożki, już mam smaka
Pierogi z borowkami ale mi smaka narobilaś a u mnie dziś naleśniki z dzemem truskawkowym

hejka Laski wczoraj tak koło 20 miałam bole brzucha myślałam że już szpital ale wziełam nospe i przeszło

Martusia ja cukinie kraje na plasterki obsypie ją kucharkiem troche postoi a potem w jajku i bułce i na patelnie pyszota
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:13   #345
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Pierogi z borowkami ale mi smaka narobilaś a u mnie dziś naleśniki z dzemem truskawkowym

hejka Laski wczoraj tak koło 20 miałam bole brzucha myślałam że już szpital ale wziełam nospe i przeszło

Martusia ja cukinie kraje na plasterki obsypie ją kucharkiem troche postoi a potem w jajku i bułce i na patelnie pyszota
Witaj w klubie lubiących tego rodzaju cukinie, pamiętam, że pierwszy raz w życiu jadłam taką mając 11 lat. Wcześniej tego nie znałam a dzisiaj nie wyobrażam sobie kotlecików z cukinii. Mój TZ i moja córka wcinają, że aż im się uszy trzęsą

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-07-18, 07:20   #346
kraven
Zakorzenienie

Cześć. U mnie dzisiaj słoneczko ale nie za gorąco. Oby tak cały dzień.

U nas w szpitalu też mówią, żeby nie obcinać tylko odłamywać.

Pierogi z borówkami mniam. Ja mam dzisiaj naleśniki z brzoskwiniami.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:22   #347
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dziewczyny nadal nie mam neta a wczoraj na odchowalni zostal otwarty watek pomocy moja corka umiera moglaby ktoras wklejc ten link tutaj na swoich watkach? Ja nie umiem przes telefon a chodzi o to ze jak narazie nie udaje sie zdiagnozowac choroby tej dziewczynki wiem ze mialysmy nie pisac o takuch sprawach ale tu wazne jest zeby znakezc jakus odpowiednich lekarzy i jak wiadomo informacja ma dotrzec do jak najwiekszej luczby osob. Prosze niech ktoras wklei ja narazie orzez telefon pstro moge zrobic a internetu ciagle brak. Pozniej was nadrobie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:36   #348
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. U mnie dzisiaj słoneczko ale nie za gorąco. Oby tak cały dzień.

U nas w szpitalu też mówią, żeby nie obcinać tylko odłamywać.

Pierogi z borówkami mniam. Ja mam dzisiaj naleśniki z brzoskwiniami.
Kraven ja słyszałam o obgryzaniu , ja mojej małej obcinałam cążkami jak spała, krzywdy jej nie zrobiłam żadnej. Odłamywanie nie mogę tego sobie wyobrazić, a jak zadrze się paznokieć za głęboko.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-07-18 o 07:38
Stary 2012-07-18, 08:10   #349
weronika_91
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość

Ja na początku myślałam o jakimś polarowym kombinezonie czy coś takiego aczkolwiek w szpitalu mnie uświadomiono że najlepiej właśnie body na długi rękaw i na to takiego polarowego pajaca bądź z miki

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

lubię to choć w tym roku jeszcze nie robiłam

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Do Margonina

Z tym brzuszkiem to trzeba uważać . Jednak nie ma to jak w domku .
Ja za luteinę docipną płacę ponad 20zł, chyba. Już nie pamiętam.. Ale z pewnością ponad 20zł. Ile dokładnie to nie wiem
Gratulację rozpoczętych tygodni
Bo ja się troszkę zdziwiłam z tego względu że jak mój gin mi przepisał to płaciłam 29 zł za 30 tabletek a jak mi w szpitalu przepisano to 3 zł z groszami ... i bądź ty mądrym

Ale mnie okropnie nogi bolą już od kilku nocy z rzędu
Stary 2012-07-18, 08:10   #350
coventry
Raczkowanie

hej, chciałam poinformować że od 23. 07 w lidlu promocje dzieciowe - body, kocyki itp. i cos dla starszaków tez sie znajdzie
za opakowanie luteiny płace 28zł
pas pociazowy miałam w planach kupic ale teraz zastanawiam sie czy warto, a odnosnie stanika to tez uwazam ze lepiej zainwetowac w lepszy nawet jak sie jest w domu i karmi, a nie tylko " na wyjście", bo to jednak wysiłek dla piersi polecam panache nawet typ sportow bardzo dobrze trzyma i jest mega wygodny
dzis mamy wizyte
dobór stanika:
http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Edytowane przez coventry
Czas edycji: 2012-07-18 o 08:13
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:30   #351
angel166
Zakorzenienie

Hey mamuśki,
ja już po śniadanku teraz piję mleczko z kawką. Niestety skończyła mi się zbożowa i rozpuszczalna, więc do mleka 1/3 wcześniej zrobionej zwykłej kawy
to chyba był zły pomysł

co do ubranek to fakt strasznie tego dużo jest. Na początku kupowałam tylko rzeczy na 62,68 unisex, później dokupiłam te mniejsze i różowe. Mamuśka też mnie "uszczęśliwiła" całą siatą rzeczy i tak się tego uzbierało
pewnie w praktyce wyjdzie tak, że będę miała kilka ulubionych ubranek dla niuni, a reszta będzie leżeć bezużyteczna.
Chciałabym, żeby tak sprawnie mi poszło z zakupem innych rzeczy
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
angel piekna wyprawka
jedyne co mi sie rzuca w oczy to, że masz bardzo duzo bodow i koszulek na 62 a masz tylko 1 spiochy...żadnych połspiochów tez... wiec z czym bedziesz te bluzki ubierac ? Moim zdaniem przydaloby sie z kilka par spiochow lub polspiochów tak jak masz w rozmiarze 56
dzięki kochana za cenną uwagę będę musiała dokupić w pepco pół śpiochy jakieś i śpiochy ale to jak już malutka będzie na świecie, bo teraz postanowiłam ani grosza nie wydać już na ubranka tylko zbierać na resztę wyprawki. Mam już uzbierane 50zł, jeszcze tylko 100zł i będę mogła zamówić te rzeczy z all co Wam pisałam

sojka no to ładnie Ci pofarbowało coś

iwoncia ja podobnie raz wydałam 70zł za biustonosz z triumfa i po praniu (ręcznym) poduszki zafarbowały go na żółto od tamtej pory kupuję staniki do 20zł i jestem bardzo zadowolona
co do kąpieli to mnie myli bambino, a czasem nawet szarym mydłem

axxxa Emolium albo Oilatum
karoluki śliczny pajacyk a czy na wyjście ze szpitala będzie ok nie pomoge, bo sama nie wiem co na wierzch ubiorę niuni. Zobaczymy jaka będzie pogoda, gdy urodzę

coventry

konczita ja zawsze mineralnej dodaję, bo są bardziej puszyste

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:33   #352
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry

Kate i jak ząb? Ulżył troszke?

co do pazurkow to ja obcielam synkowi od razu po powrocie ze szpitalaa,bo w szpitalu nie pozwalali,ale niedraapek nie używalam ii nie podrapal sie jakos bardzo nigdy. Teraz tez nie bede zakladalachyba,że malec bedzie jakis wyjatkowo drapiacy

co do emolientow,to nie widze sensu uzywania ich dla zdrowej skory.
ja chyba kupie Hipp tym razem

a teraz ide wcinac pierogi

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:39   #353
asiejka86
Rozeznanie

Weronika witaj z powrotem
Angel ale masz tych ciuszków Jak tak patrzę to muszę faktycznie ostro ruszyć do skompletowania całości.
Wczoraj byłam na zakupach i zabrałam ze sobą dzieci mojej siostry - chłopcy w wieku 9 i 8 lat. Oglądam te wszystkie śliczne ubranka, a oni do mnie "A dlaczego ty oglądasz takie malutkie rzeczy? Twoje dziecko będzie aż takie malutkie?" No rozwalili mnie totalnie
I kupiłam bluzę dla maluszkowej z kapturem w rozmiarze 62, ale tak się zastanawiam, czy to był dobry pomysł? Bluza jest śliczna i nie była droga, tylko czy takiemu maluszkowi będzie w niej wygodnie i czy w październiku jeszcze będzie można w niej wyjść na dwór? Bo po domu to za ciepło...

No i trzymajcie kciuki - dziś wizyta

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Kate i jak ząb? Ulżył troszke?

co do pazurkow to ja obcielam synkowi od razu po powrocie ze szpitalaa,bo w szpitalu nie pozwalali,ale niedraapek nie używalam ii nie podrapal sie jakos bardzo nigdy. Teraz tez nie bede zakladalachyba,że malec bedzie jakis wyjatkowo drapiacy

co do emolientow,to nie widze sensu uzywania ich dla zdrowej skory.
ja chyba kupie Hipp tym razem

a teraz ide wcinac pierogi
Ja też słyszałam, żeby emolienty wprowadzić dopiero jak coś będzie się dziać ze skórą - bo jak się od początku przyzwyczai to potem nie będzie czym ratować. I też zamierzam używać na początek kosmetyków hipp. A jak coś będzie nie tak - to będę próbować innych

No i znowu się nie przywitałam - dzień dobry

Edytowane przez asiejka86
Czas edycji: 2012-07-18 o 08:37
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:44   #354
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
bidulko
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

moja kolezanka prała dzidziusiowe ubranka w tym persilu sensitive i wszystko było ok

a co do emolientów to słyszałam że powinno sie je stosowac dopiero jak dziecko bedzie zle reagowało na te ''normalne''kosmetyki bo jak sie przyzwyczai do takich od poczatku to dzidkowa skóra bedzie zle ogólnie reagowała ja sie przestawi na normalne
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:52   #355
zielona1911
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630417
o tej chorej dziewczynce
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:05   #356
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Przeczytałam o tej chorej dziewczynce Straszne to jest... Współczuję jej i jej rodzicom...
Nie chcę już czytać takich rzeczy - boję się teraz, żeby moja Julcia była całkowicie zdrowa - tyle się teraz słyszy o tych różnych chorobach - dziewczyny włączamy POZYTYWNE MYŚLENIE i koniec ze smutami na naszym forum
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:05   #357
Konczita
Zakorzenienie

mąż skończył malować pokój ... teraz kaloryfer musi dokończyć i listwy założyć - mamy piknie ..brak mebelków tylko
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:28   #358
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Ja w kwestii niedrapek, to bez dwóch zdań będę zakładać. Mały nowordek ma nieskoordynowane ruchy i dziwnym trafem jego rączki zawsze operują przy buzi. Moja Klaudia, tak się kiedyś niebezpiecznie obok oka drapnęła, że bliznę ma do dzisiaj. Dlatego wolę obciąć dziecku paznokcie, założyć niedrapki i mieć z głowy.

no właśnie, dokładnie tak samo myśle bo moje chrześniaki też jakoś sie drapały niechcąco

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
iwoncia ja podobnie raz wydałam 70zł za biustonosz z triumfa i po praniu (ręcznym) poduszki zafarbowały go na żółto od tamtej pory kupuję staniki do 20zł i jestem bardzo zadowolona
co do kąpieli to mnie myli bambino, a czasem nawet szarym mydłem
Ja też z tych tanich jestem zadowolona, a Ci powiem że bałam.sie zamawiać na all te do karmienia bo zawsze wole pomacać i przymierzyć, ale ku mojemu zdziwieniu są idealne
I tak jak mówiłam że jak założe i pokaże mężowi jak fajnie sie odpina do karmienia to będe mieć przerąbane no i miałam dopóki go nie ściągłam

A co do kąpieli to za moich czasów bambino chyba nie było i pozostawało tylko mydło

Znowu cierpie na zgage, ale to tylko w pozycji leżącej jak na razie.
A spać mi sie chce
Stary 2012-07-18, 09:29   #359
aloy
Raczkowanie

hejka!
gratuluje rozpoczętych tygodni
ja dzisiaj skończyłam 30 tydzień i leci mi 31
ale odkryłam, ze na brzuchy zrobił mi się 0,5 cm rozstęp i na lewej piersi... w pierwszej ciązy nic nie miałam tylko jednego na boku... a dziewczyny jak Wam się robią to takie duże od razu czy małe i powiększają sie w miarę rośnięcia brzucha... ja używałam oliwki p/rozstępom penaten ale może jest coś lepszego... trochę się zdenerwowałam z rana... poradźcie coś..

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:51   #360
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
robilam przed chwila znowu nalesniki i powiem ze chyba wiem w czym byl problem,otoz za duzo mąki.
Ale jak to mowia praktyka czyni mistrza
teraz byly cieniutkie i miekkie
zielona ja robie z zasadą "ile mokrego tyle suchego" szklanka mąki, szklanka mleka, jedno lub dwa jajka i łyżka oleju zawsze wychodzą dobre
wody nie dodaje w ogóle...

angel masz piękną wyprawkę myśle że niczego Ci nie braknie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości