![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niewierny facet...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I zastanawia mnie, dlaczego nie szanujesz? Co jest w tym konkretnie złego, że ludzie będą uprawiali seks na tej pierwszej randce? I nie wiem dlaczego seks na pierwszej randce ma się równać nie szanowaniu siebie i swojego ciała. Przecież tu nie chodzi zazwyczaj o to, że panna z każdym kolesiem, z którym się umówiła poszła od razu do łóżka, a że zdarzyło jej się to, kiedy poznała kogoś wyjątkowego. I to nie tak, że ja Ci nie wierzę w to, że nie znasz takiej pary. Możliwe, że nie znasz. Ale mimo wszystko generalizujesz. Jasne, sama znam i słyszałam o parach, które po szybkim numerku na pierwszej randce bardzo krótko tą parą były, ale znam i słyszałam również o parach, które od seksu zaczęły i był to dla ich związku początek bardzo dobry. Bywa różnie, a trwałość i szacunek w relacji bardzo rzadko zależy tylko od tego, czy lub kiedy był seks. A co do tych facetów, których znasz - ciekawe, co mówią o sobie ;-). Dziewczyny nie traktują poważnie, bo jest "łatwa", ale sami zbyt "trudni" nie byli, bo przecież sama ze sobą na tej pierwszej randce seksu nie uprawiała. Z piątym się generalnie zgadzam - to jak się potoczy związek zależy od tego jak dana osoba na to patrzy. Dla jednego faktycznie pierwszorandkowy seks może skreślać wszystko, dla drugiego może być miłym zaskoczeniem, a dla trzeciego nie mieć przeważającego znaczenia. Tylko nie wiem, czemu znowu założyłaś, że jeśli dziewczyna przespała się z kimś, to od razu daje dupy wszystkim dookoła. Powołując się nawet na samą siebie - nie przespałam się ze swoim eks na 1szej randce, ale niewiele później, więc możemy to pod to podciągnąć. Był to związek dość gwałtowny, od początku mocno na siebie oddziaływaliśmy i ten pierwszy seks jeszcze bardziej nas sobą zainteresował, niż zniechęcił. Ale to nie znaczy, że kiedy się z nim rozstałam, to z każdym innym facetem też szłam od razu do łóżka. Przecież rozpoczynając kolejny związek nigdy nie wiążemy się z osobą identyczną do poprzednika, więc te związki nie są kropka w kropkę takie same i nie idą wg schematu, że skoro to już x randka to czas na seks, a skoro y to pora ugotować wspólny obiad. To wszystko zależy od tego, z kim się wiążemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie oszukujmy się, wiadomo jak jest - laska, która pójdzie na 1wszej randce uprawiać seks - ''puszczalska'', facet - ''wielki maczo, wyrwał panienkę". sad but true ;-) i znam takie przypadki osobiście, tak więc to nie bajeczki, które ktoś tam gdzieś powtarza czy sobie wyczytałam na wizażu ;-) jak to mówią moi pewni znajomi ze studiów - ''jak Ci się chce, to wiesz do kogo dzwonić", taki tekst, który chętnie rzucają sobie na imprezie, laska może nawet nie zdaje sobie sprawy, jaką opinię sobie wyrobiła wśród ludzi w akademiku, ale właśnie dla niej to nie problem - pójść z nowo poznanym do łóżka. wiadomo, oboje są siebie warci w takim przypadku, ale jednak widać, że szacunku zero. O miłości nie wspominając ;-)
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prymitywny język dla młokosów,którzy "wyrywają"laski stawiając nad łóżkiem kolejny krzyżyk ![]() i nie myl proszę pierwszej randki z pierwszym spotkaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po drugie, wyłazi z Ciebie straszna dulszczyzna i podwójna moralność. Tych facetów, którzy uprawiają seks na pierwszej randce z nieznajomymi jakoś nie wyzywasz od dupodajek bez szacunku dla siebie. ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2012-07-18 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie jaki jest główny powód, dla którego faceci zdradzają? No? MAJĄ Z KIM!!! A Wy co? Zamiast usuwać te powody jeszcze bardziej się wyzwalacie i podkładacie. Dosłownie i w przenośni. Ale za to jak fajnie się potem wzajemnie obwiniacie i kłócicie. Miodzio! |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
jestę wieszczę
|
eosiu, główną przyczyną zdrady nie jest to, że na horyzoncie niesfornego kutaska staje chętna pipeczka, tylko to, że albo ten niesforny kutasek chce zdradzić, bo jest niedojrzałym gnojkiem, albo w związku niesfornego kutaska źle się dzieje i on jest zbyt słaby psychicznie, żeby ten związek skończyć, więc woli skoczyć w bok. Nie wiem jak to można jeszcze inaczej wyjaśnić. Facet to nie jest zwierzątko. Rozumiem, że będąc w związku nie dałbyś rady się oprzeć wdziękom każdej z napotkanych niewiast? Współczuję.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Ten, który zdradza i ogląda się za "spódniczkami" będzie robił to już zawsze! Jak masz ochotę to pakuj się w taki związek tylko potem miej pretensje sama do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam i nie widzę nic sprzecznego z tematem a to, że wysuwam takie a nie inne wnioski to chyba moja sprawa, każdy ma prawo swoje zdanie powiedziec. A Ty wyraź swoje zdanie na temat wątku a nie tylko piszesz o wypowiedziach innych.
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zarówno kobiety jak i mężczyźni zdradzają, bo mają na to ochotę. A to, że zawsze znajdzie się jakiś chętny czy chętna, to już inna sprawa. To działa w dwie strony. Argumentacja, że za zdrady facetów winę ponoszą chętne kobiety, jest naprawdę żałosna.
![]() |
![]() |
#162 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jUŻ PISAŁAM,ŻE UPAŚĆ TRZEBA BARDZO NISKO,ZEBY SIĘ CIESZYĆ Z FACETA, KTÓRY NIE ZDRADZA BO CHĘTNYCH BRAK ![]() Dziewczyna jest samotna i to jej sprawa z kim sypia. Mogła nawet nie wiedzieć,ze facet jest zajęty. Jedynie jej głupotą jest chęć angażowania się w związek z palantem. Po drugie zostałam kiedyś zdradzona przez chłopaka, z którym spotykałam się pół roku i owszem, było mi przykro i byłam wściekła ale na faceta nie Bogu ducha winną kobietę. Mało tego, ona wiedziała,ze jest zajęty. Cóż, ja mogę być jej jedynie dziś wdzięczna za to,ze otworzyła mi oczy i pomogła zaoszczędzić czas, który bym zmarnowała na śmiecia. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- chłopina biedny sądzi jak zwykle po sobie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
jestę wieszczę
|
Jasne, ale ta chętna wcale nie musi wiedzieć, że on żonaty. No i zdrada to jest wina albo tylko zdradzającego, albo tego, że w związku źle się dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieta mogła nawet nie wiedzieć,że chłop jest zajęty. To co ma w celibacie życie spędzić? Ogarnij się ![]() Mi tam takie kobiety nie przeszkadzają, podobnie jak faceci, którzy podrywają mężatki. Partnera należy wybrać umiejetnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
a Ty eos sądzisz, że każdy facet jak ma taką chętną to skorzysta? Jak odpowiesz twierdząco to chyba padnę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
W przypadku zdrady, jak w tym wątku, mamy oczywiście do czynienia z aspektem moralnym, ale ... To tylko aktualnie obowiązująca umowa społeczna w naszym kręgu kulturowym. Zalegalizuje się związki homoseksualne, to wezmą się za legalizację wielożeństwa. Czemu nie? Widzisz Tacyta, to jest tak jak ze złodziejstwem. Jest be, jest nawet karane, a jednak samochód, czy mieszkanie zamykasz, prawda? Dlaczego? Bo okazja czyni złodzieja? Nie z każdego oczywiście, ale jednak. Szanujcie swoje tyłki będziecie miały i same mniej problemów, a i innym oszczędzicie zmartwień. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
I ponownie parafrazując- ma z kim, to zdradzi? Śmieszne i żałosne, no ale słabi jakoś przecież muszą się usprawiedliwić, prawda skarbie? Co to za gospodarz, któremu koń ze stajni ucieka ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() walne se w podpis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
BAN stały
|
Wtedy mamy do czynienia nie tylko ze zdradą, ale jeszcze z kłamstwem i oszustwem. No chyba, że tak jak w tym wątku Panienka woli nie słyszeć prawdy.
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Szkoda, że czytasz to, co chcesz przeczytać, a nie to co ja tak naprawdę piszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
jestę wieszczę
|
No chyba że żonka się stara, a ma faceta babiarza, który się zręcznie kamufluje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | ||
BAN stały
|
Jakby tam dziwek nie było, to by nie poszedł, bo i po co?
Cytat:
Cytat:
Ale Tobie też się przytrafiło nieumiejętnie wybrać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
jestę wieszczę
|
Bo jest popyt, jest podaż.
Ja mam więcej szacunku do dziwek, niż do kobiet, które zdradzają ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.