Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 17:06   #3901
bazile
Zadomowienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
No ja nie chcę się chwalić, ale skutecznie zarażam.: magia:

AIGRENE - GRATULEJSZYN..... Bardzo, bardzo się cieszę, że dołączyłaś do grana zafasolkowanych.

Dżastin - niemożliwe!!! Zrób test jeszcze raz ale rano. I wtedy dopiero nas tu proszę informować. Nie wierzę, że nie jesteś w ciąży.

Witam nowe dziewczyny u nas - Rybka, Marsi11, Kooocur, Tomalinka - jeśli kogoś pominęłam - przepraszam i witam serdecznie. Zostańcie z nami i piszcie o wszystkim, o smutkach, radościach, my tu zawsze wysłuchamy i w miarę możliwości pomożemy.

Ja idę w czwartek do gin. Dziś dzwoniłam do niej ale nie miała już miejsca. PRYWATNIE!!! Ale udało mi się też zarejestrować na fundusz na 3 sierpnia. Wtedy się dowiem dlaczego nie mogę dopiąć spodni. Zresztą później zrobię zdjęcie i Wam pokaże jaki mam brzuch. Jakbym się tak zdrowo nażarła. A apetycik to mam...oj, mam. Ale nie przesadzam, jem tyle co zawsze, tyle, że częściej odczuwam głód i wtedy muszę chociaż kanapkę zjeść. Nie piję kawy, piwa, nie jem chipsów i kilku innych rzeczy musiałam się wyrzec (zupki chińskie), za to jem dużo owoców, póki pora odpowiednia i wszystkiego jest pod dostatkiem. Pije mleko, kompoty, woda nie gazowana, Inka, herbaty owocowe wróciły do łask.
Herbaty z hibiskusem hamują owulacje - także pamiętajcie o tym staraczki. A tak poza tym, to jutro do pracy a potem mam nadzieje na L4. A w sierpniu urlop i Szklarka Poręba.

Aha - ostatnio mąż się spytał czy się pokochamy. To ja mu - to chodź, dorobimy dziecku uszy. Ale się śmiał.
ja na poczatku tez tak mialam,ze mnie uwieralo na brzuchu np,przeszkadzal mi pas w samochodzie,musialam miec rozpiety guzik od spodni,ale jakos blizej 3 miesiaca przeszlo mi.i jeszcze przez ponad dobry mieisac nosilam zwykle spodnie,tyle ze jak siadalam na dluzej to czasem odpinalam guzik.dopiero teraz od 2 tygodni robi mi sie juz taki ciazowy brzuszek wiec zaczelam nosic ciozowe ubrania.dodam ze jak narazie przytylam tylko 0,5kg wiec mam nadzieje,ze troche rusze z ta waga,ale mam tez nadzieje,ze bez przesady

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Zrobimy napewno

Uwierz mi ze wiem, bo wyobrażam sobie jak ja bym sie cieszyla z Twojego

Kochana to normalne że nie mozesz dopiąć spodni Mnie wczoraj ( 3tc) juz tak ciskały ze masakra, i musze troche ukryć brzuszek bo sie uwydatnił i zaraz się ktoś kapnie dziś ledwo się dopiełam w takich luźniejszych spodniach, glownie dlatego że w ciąży nie da się wciągnąć brzucha tylko zawsze jest wypchany
ale brzuch pokazuj!!
Ja z tamtej ciazy mam zdjecie to taki wielki jak 4 miesiac a byl chyba drugi
podejrzewam Luna,ze Tobie teraz ogolnie szybciej "wyskoczy" brzuszek,bo masz jut tam troche wszystko ponaciagane,wiec i calosc bedzie sie chyba na poczatku szybciej rozwijac
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:36   #3902
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe na wątku!
Aigrene gratulacje!!! Ale się sypią fasolki jedna za drugą. Super!

A u mnie niestety przyszła @ dziś. Wczoraj z wieczora lekko zabarwiony na brązowo śluz a dziś ewidentna @. No trudno... Może do trzech razy sztuka i w następnym cyklu się uda. Trochę się podłamałam, bo tyle z was zafasolkowało teraz, myślałam, że i mnie się uda. Widocznie jeszcze teraz nie jest mi dane.
Kochana, nie chcę słyszeć, ze się podłamałaś. Ja z mężem myśleliśmy już że jeśli w tym cyklu @ znów przyjdzie, to pojdziemy do lekarza i zaczniemy badania na płodność. Byliśy trochę zrezygnopwani więc i ten test dzisiaj robiłam bnardziej dla zasady, chociaż nawet symptomy które pojawiały się od jakiegoś tygodnia mnie nie przekonywały. No i zrobiłam ten test i porszę- jest fasolek Trzymam kciuki, by nadchodzący cykl był dla Cibie i dla Was wszystkich tutaj równie szczęsliwy.

Kurcze, wciąż nie mogę w to uwierzyć

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może od następnego wątku stworzymy jakąś listę komu się udało i kto się jeszcze stara. Bo tyle nowych fasolinek tutaj, że połapać się nie można
Bardzo fajny pomysł

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja już mam nadzieję, że do następnego wątku to ja zmienię status ze staraczki na zafasolkowaną!
Trzymam mocno kciuki, żeby tak się stało

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
a my dziś już się staraliśmy, było bardzo przyjemnie, nogi w górze były! hahah
teraz odpoczynek. tż na nockę idzie do pracy, więc sama siedzę wieczorami.
rozbawiły mnie te nogi w górze

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

a tak w ogóle to mam już wynik bety: 905 mIU/ml
przy poniższej interpretacji:

Poza okresem ciąży: 0 - 2,7
W okresie ciąży:
ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156
ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870
ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500
ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300
ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000
ciąża 6-7 tydzień: 27300 - 233000
ciąża 7-11 tydzień: 20900 - 291000
ciąża 12 tydzień: 16684 - 127939
ciąża 13 tydzień: 10743 - 89074
ciąża 14 tydzień: 7895 - 70818
ciąża 15 tydzień: 6210 - 69173
ciąża 16 tydzień: 5730 - 54585
ciąża 17 tydzień: 5267 - 57465
ciąża 18 tydzień: 3180 - 51360
ciąża 19 tydzień: 5879 - 55183
ciąża 20 tydzień: 1234 - 45771
ciąża 21-39 tydzień: 2700 - 78100

Pierwszy dzień ostatniej @ to był 12.06. Czy wobec tego ten wynik jest dobry? Pomóżcie proszę,bo zaczynam sie martwić czy wszystko jest ok Do lekarza ide w czwartek o 12.00 bo jutro nie przyjmuje

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY

Edytowane przez aigrene
Czas edycji: 2012-07-17 o 17:44
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 17:45   #3903
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

oh dziewczyny dziewczyny
włożyłam do piekarnika ziemniaki, będę miała ziemniaczki w mundurkach.

i postanowiłam również, że niedługo zacznę się rozglądać i pytać za dobrym ginekologiem tutaj, bo ja nie mam pojęcia co i jak i gdzie iść.
tutaj niby idzie się do przychodni, tam położna jest a później wizyty w szpitalu, tam gdzie docelowo się rodzi. i że jeden lekarz prowadzi Cię od ciąży do porodu.
ale i tam poszukam sobie jakiś zaufanych lekarzy i może prywatnie się kiedyś wybiorę.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

aigrene myślę, że wynik napewno dobry!

mogłas zafasolkować niekoniecznie w dzień uprawianiu seksu tylko po, plemniki mogły czekać z dwie doby, później zapłodniony zarodek mógł iść powoli aby się zagnieździć.
wydaje mi się że wynik bardzo dobry

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:33   #3904
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Kochana, nie chcę słyszeć, ze się podłamałaś. Ja z mężem myśleliśmy już że jeśli w tym cyklu @ znów przyjdzie, to pojdziemy do lekarza i zaczniemy badania na płodność. Byliśy trochę zrezygnopwani więc i ten test dzisiaj robiłam bnardziej dla zasady, chociaż nawet symptomy które pojawiały się od jakiegoś tygodnia mnie nie przekonywały. No i zrobiłam ten test i porszę- jest fasolek Trzymam kciuki, by nadchodzący cykl był dla Cibie i dla Was wszystkich tutaj równie szczęsliwy.

Kurcze, wciąż nie mogę w to uwierzyć

W okresie ciąży:

Pierwszy dzień ostatniej @ to był 12.06. Czy wobec tego ten wynik jest dobry? Pomóżcie proszę,bo zaczynam sie martwić czy wszystko jest ok Do lekarza ide w czwartek o 12.00 bo jutro nie przyjmuje

Myślę, że to bardzo ładna beta.

Dziewczyny, ja więcej na betę już nie pójdę!!! U nas kosztuje 45 zł, aż się za głowę złapałam jak mi powiedziała ile. Dobrze, że miałam tyle z sobą, bo byłam bardziej przygotowana na 20, max 30 zł. Ale oczy zrobiłam.
Kurcze, to Wy macie taką normalną bete, bo ja 6 dni po spodziewanej @ miałam ponad 5200. Zajefajnie duża.

Faktycznie laski, może macie racje z tym brzuchem, że na początku tak wywalony jest z lekka. Teraz jak byliśmy w trasie to co chwilę luzowałam sobie pas, bo aż bolało i było niewygodnie.

Bosko dziś słoneczko świeci, może lato wróci.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-07-17 o 19:34
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:38   #3905
kooocur
Zakorzenienie

Tak czytam o tych waszych testach i ciarki mam na ciele...

Cholera ja tez juz chce....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:22   #3906
Dzastin08
Wtajemniczenie

Isia barrrdzooo droga ta beta...mi znajoma mówiła,że u Nas w szpitalu kosztuje 19 zł-więc jest różnica...

Jutro rano wejde na wizaz...ciekawe która napisze że zobaczyła II krechy, bo ostatnio to prawie codzienność

Miłego wieczorku, my z Tż idziemy na piwko

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:24   #3907
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

i co wszystkie wybyły? nie ma z kim pogadać??

Stary 2012-07-17, 21:32   #3908
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja wam powiem dziewczyny że nie wiem jak mam na to patrzeć. W niedziele wieczorem dostałam po seksie krwawień i już myślałam że @ przyszła. Wczoraj rano i w ciągu dnia i dzisiaj z rana minimalne plamienia i cisza do teraz okresu nie ma Jak jutro nie dostanę to zrobię test. Chociaż po tym krwawieniu to już sama nie wiem co o tym myśleć...

Gratuluje wszystkim dziewczyną co ujrzały II na teście Dbajcie teraz o siebie i maleństwa wasze
Stary 2012-07-17, 21:47   #3909
aigrene
Raczkowanie

No to na koniec dnia pochwalę sie swoimi II KRESECZKAMI Nie zrobiłam tego zaraz po pracy, bo po obiedzie zasnęłam i dopiero się obudziłam. A tak szczerze to czuję większe zmęczenie niż przed snem.
Pytałyście o reakcję TŻ- mam wrażenie, że ja byłam bardziej zaskoczona wynikiem testu niż on. Od tygodnia powtarzał mi, że jestem w ciąży, aż dwa dni temu go opierniczyłam, żeby ciagle tak nie mówił, bo będzie mi jeszcze bardziej przykro jak @ przyjdzie.
Oczywiscie jak go obudziałm, bo testowałam o 6 rano, to od razu po moim wyrazie twarzy wiedział co i jak, oczy zrobiły mu się wielgachne i stanął na równe nogi. Powiedział, że to szczęście do samego nieba Potem dzwonił do mnie do pracy kilka razy i pytał "no i jak się czujecie?" i mu się łezka kręciła w oku Jak mówił cały dzień uśmiechał się do siebie i non stop ogladał testy, których fotki Wam tu załączam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_088517.07.2012.jpg (92,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_088717.07.2012.jpg (49,8 KB, 53 załadowań)

Stary 2012-07-17, 22:32   #3910
magbes
Zadomowienie

czesc dziewczyny,
przepraszam, ze tak dluuuuuuuuugo sie nie odzywam, ale mamy z TZ urlop i prawie nie siedze na necie. jesli ktoras zafasolkowala,,,, ( na co mam nadzieje) to szczerze gratuluje. po urlopie doczytam na pewno wszystko,,,tymczasem przesylam wam gorrace urlopowe buziale
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 22:35   #3911
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Teraz leci 3 cykl. Już dawno lekarka wykryla u mnie policystyczne jajniki także wiedziałam gdzieś tam, że moge mieć problemy z zajściem w ciąże ale jakoś wydawało mi się, że mnie to przecież dotyczyć nie będzie
W sumie pierwszy cykl chciała sprawdzić lekarka jak będzie u mnie wyglądać zaraz po odstawieniu anty. Po owulacji nie bylo śladu do tego LH za niskie (choć nie wiem do końca co to oznacza).
Także w drugim cyklu mialam brać clo. W 10dc na usg okazało się, że pękła mi torbiel, a owulacji nie było. No i teraz też clo i byłam wczoraj (7dc) na usg i nie dzieje się nic. To znaczy mam mnóstwo pecherzyków ale wszystkie mniejsze niż 8mm. Także w piątek jeszcze raz mam przyjść to będzie 11 dc i zobaczymy czy coś się pojawi...
Lekarka mi powiedziała że te clo mogę brać max 6 cykli w tym czasie juz powinnismy powoli sprawdzać drożność jajowodów i nasienie. Jak się po tym czasie nie uda to ona uważa, że powinnam mieć inseminacje. No ale mam nadzieję, że jakoś może wcześniej się uda..

To się wygadałam
Tomalinkia, ja nie wiem jakie Ty masz długie cykle ale wydaje mi się, że drobne pęcherzyki w 7 dc to jeszcze nie znaczy że owu nie będzie. Może jak pojdziesz w 11 dc to jakiś dominujący się jednak pojawi Nam się udalo przy 5tym cyklu z clo Trzymam więc kciuki
Cytat:
Dziewczyny! Wstawać Nie spać! Bo tu kolejna cudowna wiadomosć. Rano testowałam, trochę zrezygnowana i z myślą, że pewno to za wcześnie i znów będę sobie coś wkręcać...

A tu proszę II CUDOWNE KRECHY !!!

Nie mogłam się doczekać aż przyjdę do pracy, odpalę kompa i obwieszczę Wam tę cudowną wiadomość Druga krecha pojawiła się od razu zarówno na jednym jak i drugim teście.Fotkę prześle dopiero koło 17ej, bo z pracy nie dam rady. Licząc od pierwszego dnia ostatniego cyklu to powinnien to być już 5 tydzień

Zdążyłam już być na becie a wyniki będa około 16ej. Czy na jutro rejestrować się już do lekarza?

Chyba jeszcze jestem w szoku i nie dociera do mnie, że mam upragnioną fasolkę w sobie. A było kilka symptomów, które dawały mi do myślenia, ale o tym napisze za chwilę, albo całkiem później bo jestem w pracy i nie zawsze się da.
no cudowna wiadomość Ale się fasolki sypią Oby tak dalej To u mnie licząc od ostatniej miesiączki też 5 tydzień - w sumie jego końcówka Na kiedy Ci termin wychodzi z kalkulatora?
Cytat:
Termin na 24 marca- Narodowy Dzień Życia
bardzo fajna data
Cytat:

W okresie ciąży:

Aigrene a jakie długie cykle masz i kiedy zakładasz że była owu? Moim zdaniem termin w normie, no bo nawet zakładając że owu miałaś 14 dni po @, czyli 26 czerwca - to wiadomo, że do zapłodnienia doszło ze 2 dni później. Albo i jeszcze później Więc nic się nie martw, bo to może około połowa 3 tygodnia. A dla spokojności idź sobie powtórz betę pojutrze

Cytat:
Myślę, że to bardzo ładna beta.

Dziewczyny, ja więcej na betę już nie pójdę!!! U nas kosztuje 45 zł, aż się za głowę złapałam jak mi powiedziała ile. Dobrze, że miałam tyle z sobą, bo byłam bardziej przygotowana na 20, max 30 zł. Ale oczy zrobiłam.
Kurcze, to Wy macie taką normalną bete, bo ja 6 dni po spodziewanej @ miałam ponad 5200. Zajefajnie duża.

Faktycznie laski, może macie racje z tym brzuchem, że na początku tak wywalony jest z lekka. Teraz jak byliśmy w trasie to co chwilę luzowałam sobie pas, bo aż bolało i było niewygodnie.

Bosko dziś słoneczko świeci, może lato wróci.
no to nieźle. Może faktycznie parka u Ciebie w brzuszku zamieszkała
Cytat:
No to na koniec dnia pochwalę sie swoimi II KRESECZKAMI Nie zrobiłam tego zaraz po pracy, bo po obiedzie zasnęłam i dopiero się obudziłam. A tak szczerze to czuję większe zmęczenie niż przed snem.
Pytałyście o reakcję TŻ- mam wrażenie, że ja byłam bardziej zaskoczona wynikiem testu niż on. Od tygodnia powtarzał mi, że jestem w ciąży, aż dwa dni temu go opierniczyłam, żeby ciagle tak nie mówił, bo będzie mi jeszcze bardziej przykro jak @ przyjdzie.
Oczywiscie jak go obudziałm, bo testowałam o 6 rano, to od razu po moim wyrazie twarzy wiedział co i jak, oczy zrobiły mu się wielgachne i stanął na równe nogi. Powiedział, że to szczęście do samego nieba Potem dzwonił do mnie do pracy kilka razy i pytał "no i jak się czujecie?" i mu się łezka kręciła w oku Jak mówił cały dzień uśmiechał się do siebie i non stop ogladał testy, których fotki Wam tu załączam.
jeszcze raz gratuluję Aigrene

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Ja dziś tez nie wytrzymałam i poszłam na betę po poludniu a przed chwilką sprawdziłam w necie i jest już wynik: 1 494,80 mIU/ml. U mnie dziś kończy się 3 tydzień od dnia owulki i staranek, więc wygląda na to, że wynik w normie Ale się cieszę, aż mi ręce drżały jak kompa włączałam żeby wynik sprawdzić A normy są takie:
W okresie ciąży:

Pewnie nie wytrzymam i pojutrze polecę zobaczyć czy dobrze przyrasta Do gina idę dopiero za 1,5 tyg, więc chociaż na podstawie bety chcę stwierdzić czy wszystko gra - bo rodzicom będziemy mówić teraz w weekend jak do nich pojedziemy
Stary 2012-07-18, 00:12   #3912
aigrene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Aigrene a jakie długie cykle masz i kiedy zakładasz że była owu? Moim zdaniem termin w normie, no bo nawet zakładając że owu miałaś 14 dni po @, czyli 26 czerwca - to wiadomo, że do zapłodnienia doszło ze 2 dni później. Albo i jeszcze później Więc nic się nie martw, bo to może około połowa 3 tygodnia. A dla spokojności idź sobie powtórz betę pojutrze

no ja mam średnio cykle 35 dniowe, chociaż ostatni był43-dniowy, a przedostatni 69-dniowy! Owulka była prawdopodobnie (tak wykazał test owu, i śluz też tak wskazywał) 29.06. Czyli od owulki jakieś 2,5 tygodnia jest dzisiaj. Dlatego boję się, że bete mam za niską A w ogóle ten wynik bety to pokazuje ciąze od owulki czy od ostatniej miesiaczki bo ja już nic z tego nie rozumiem

z kalkulatora wynika, ze termin będe miała na 26 marca

Edytowane przez aigrene
Czas edycji: 2012-07-18 o 00:15
Stary 2012-07-18, 07:06   #3913
Szejda
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test ale była tylko jedna krecha, buuuuuuu......
@ nadal nie mam ale dzisiaj z rana znowu miałam różowy śluz, tak jakby @ chciała się rozkręcić ale coś nie może. Pozostało mi tylko czekać aż @ przyjdzie

Dziewczynki zafasolkowane, macie pięknie wyniki bety i proszę mi się tu nie zamartwiać, bo napewno faoslinki dobrze się rozwijają. Dbajcie teraz o siebie a za pozostałą resztę trzymajcie kciuki, żeby też się udało
Miłego dnia
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:16   #3914
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne dwie krechy widać jak nic ciąża 100%
I zobacz Twój Tż to miał dobre przeczucie eh te nasze chłopy

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test ale była tylko jedna krecha, buuuuuuu......
@ nadal nie mam ale dzisiaj z rana znowu miałam różowy śluz, tak jakby @ chciała się rozkręcić ale coś nie może. Pozostało mi tylko czekać aż @ przyjdzie

Dziewczynki zafasolkowane, macie pięknie wyniki bety i proszę mi się tu nie zamartwiać, bo napewno faoslinki dobrze się rozwijają. Dbajcie teraz o siebie a za pozostałą resztę trzymajcie kciuki, żeby też się udało
Miłego dnia
Szejda szkoda wielka ale i jest to zarazem dziwne a na kiedy masz termin @ bo ja się już gubię może za wcześnie na testowanie było
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 07:20   #3915
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Piękne dwie krechy widać jak nic ciąża 100%
I zobacz Twój Tż to miał dobre przeczucie eh te nasze chłopy

Szejda szkoda wielka ale i jest to zarazem dziwne a na kiedy masz termin @ bo ja się już gubię może za wcześnie na testowanie było
Termin miałam na 16, więc już test powinien wyjść. No nic powoli przyzwyczajam się do mysli, że kolejne staranka przed nami
Stary 2012-07-18, 08:00   #3916
lady_malgo
Rozeznanie

witam was dziewczyny. Ledwo się obudziłam... cosik nie wyspana jestem, bo długo czytałam książkę przed snem. Otwieram oczy, patrzę na ścianę, drapię się po nodze, bo coś swędzi niemiłosiernie. I nagle dostrzegam wielgachnego komara!!! bleee... ale on jakiś zmutowany był. Zerwałam się z wyrka i zafundowałam mu śmierć o poranku sasasasasa
Stwierdzicie, że zgłupiałam.. w sumie to i ja tak myślę... jak z automatu wstałam, wzięłam test i go zrobiłąm. oczywiście już otwierając pudełko wiedziałam, że nawet jeśli to jest za wcześnie. Tak więc zdążyłam już wyrzucić do śmieci 7 zł 60 gr

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:47   #3917
Luna0
Zakorzenienie

Nie wiem po co ja kawe z rana pije jak was czytam i mi sie podnosi cisnienie uwielbiam to podniecenie kiedy czytam czytam i juz chce wszystkim odpisac jakby sie mial swiat zaraz zawalić

No więc mój TŻcik już wie
Wrócił sam z pracy do pustego domu bo byłam u cioci i wracając kupiłam ziemniaki i piwko (sobie karmi) ale ostatnio nie pije bo biore acard wiec go to nie zdziwiło. I gadamy sobie gadamy, mówie otwieraj w koncu to piwko.
Otworzył a ja na to "no to zdrowie Tatuś"
jego reakcja:
Strasznie się ucieszył, zaczął krzyczeć skakać, tańczyć hahaha to mu mówie "kochanie na taniec godowy to już za późno" (dzis rano tez tanczyl i w pracy moge sie zalozyc ze teraz tez tanczy )
No super było i wcale nie mniej szczesliwie jak za tamtym razem

Jak wracaliśmy pozniej do mnie (bo mieszkamy narazie na dwa domy gdzie nam lepiej tylko ja wole jak spimy u mnie bo u niego zepsuty komputer ) to miałam spodnie całe rozpiete bo nie byłam w stanie się zapiąć a w tamtej ciazy rozpinałam je tylko na zajeciach jak siedziałam dłuzej zgieta, tak teraz musiałam się przysłaniać bluzką bo rozpięte gacie
I nie mam pojecia jak ja pojde na wesele bo sukienka ktora pozyczam jest obcisła i bardzo widać brzuszek, a znowu jak miezylam kolezanki luzniejsze to we wszystkich wygladałam prze ciazowo chociaż jeszcze w niej nie bylam.. to mi powiedziała kolezanka że chyba jestem wygladem stworzona do ciazy

a i zapomniałam, nie może sie z tym pogodzić że cały poniedziałek był naiwniaczkiem i nic nie wiedział hihihi

Cytat:
a może już teraz zrobimy taką notkę co??
bo ja tez jestem ciekawa jak to wyglada u nas.
gdzieś kiedyś widziałam na jakimś wątku takie podsumowanie, może znajdę znów i zrobimy podobną co??
Niestety nie damy rady bo to musi być ktoś kto ma pierwszego posta i wtedy go edytuje Dopiero jak bedzie nowy wątek to ktoras z nas go założy i bedzie miała pierwszego posta oraz obowiazek edytowania go

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja też, póki co czekam na testowanie
Kiedy ?

Cytat:
[/COLOR][SIZE=4]a tak w ogóle to mam już wynik bety: 905
Mój TŻ w tamtej ciąży też mi cały tydzień tak mówił a ja odpierałam tę myśl od siebie jak tylko mogłam W tej nic nie mówił ale jak to wczoraj powiedział że bardzo dobrze wiedział że jestem tylko bał się zawieść... jeszcze zaczełam mówić że to zmeczenie itp przez tarczyce wiec stracił nadzieje..
Beta jest super! Ja w tamtej ciazy miałam 101 przy Twoich normach. Przeciez pasuje na 3 tydz a te normy to 3 tydz ciąży a nie od OM więc jest idealna! Mam nadzieje ze Cie uspokoiłam! Właśnie dlatego czasami nie potrzebne jest to badanie bety
Ja ide jutro i na takie normy jak wy to zobaczysz zę mi wyjdzie może 100/200 a OM różnimy się o 8 dni

Cytat:
Dziewczyny, ja więcej na betę już nie pójdę!!! U nas kosztuje 45 zł, aż się za głowę złapałam jak mi powiedziała ile.
U mnie ok. 25/28 wiec nie tak źle

Mokka super beta

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Stwierdzicie, że zgłupiałam.. w sumie to i ja tak myślę... jak z automatu wstałam, wzięłam test i go zrobiłąm. oczywiście już otwierając pudełko wiedziałam, że nawet jeśli to jest za wcześnie. Tak więc zdążyłam już wrzucić do śmieci 7 zł 60 gr
Ja też miałam takie napady i nic nie było mnie w stanie powstrzymać od zrobienia testu

Aigrene piękne teściki

Kocurku To do dzieła wiem że to ryzykowne ale po 2@ chyba już ze spokojem można

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-07-18 o 08:54
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:40   #3918
dedra
Zadomowienie

Cześć z rana!
@ się u mnie rozkręca, ale nie wiem kiedy oznaczyć jej pierwszy dzień. Bo wczoraj miałam tylko plamienia brązowe, a żywa krew pojawiła się dopiero dzisiaj. Oznaczyć 1dc na wczoraj czy dziś? Jak radzicie?

Aigrene, piękne kreseczki i beta też super!
Szejda, póki @ nie ma jest nadzieja.
LunaO, ale Twój TŻ fajnie się cieszy. Super "egzemplarz" Ci się trafił
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:48   #3919
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedy ?
Dziś 23 dc więc jeszcze za wcześnie. Myślę, że zatestuję we wtorek 24 lipca. Od wczoraj strasznie bolą mnie piersi z boków, praktycznie od najmniejszego ruchu. Do tego sutki jakby opuchnięte i bardzo wrażliwe, również bolesne. Przed @ zazwyczaj delikatnie mnie pobolewały ale teraz to nie wiem co się dzieje. Ale póki co się nie nakręcam, biorę pierwszy cykl clo więc to może efekt działania hormonów...
Stary 2012-07-18, 09:56   #3920
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Cześć z rana!
@ się u mnie rozkręca, ale nie wiem kiedy oznaczyć jej pierwszy dzień. Bo wczoraj miałam tylko plamienia brązowe, a żywa krew pojawiła się dopiero dzisiaj. Oznaczyć 1dc na wczoraj czy dziś? Jak radzicie?

Ja kiedyś wyczytałam, że cykl liczymy kiedy wystąpi "żywa krew" i tak liczę.
Stary 2012-07-18, 10:01   #3921
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Ja kiedyś wyczytałam, że cykl liczymy kiedy wystąpi "żywa krew" i tak liczę.
Dzięki Szejda. Tak więc zaznaczam.
Stary 2012-07-18, 10:51   #3922
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Cześć z rana!

a ja się tu nie zgadzam.
mi lekarka powiedziała, że pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień okresu, nawet takie plamienie to już znaczy, że naskórek się złuszcza i to już jest miesiączka.
u mnei zwykle bywa to tak, że okres zaczynam 1-2 plamieniem i jest więcej, więcej, max, mniej, mniej, plamienie.
tak wygląda cykl.
poza tym nie każda kobieta miesiączkuje żywą krwią czerwoną. czasem może być brązowa, plamienie ciemno brunatne itp
ja bym liczyła pierwszy dzień okresu od plamienia, które rozwija się w przeciągu doby, w krwawienie.

Stary 2012-07-18, 10:55   #3923
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja mam średnio cykle 35 dniowe, chociaż ostatni był43-dniowy, a przedostatni 69-dniowy! Owulka była prawdopodobnie (tak wykazał test owu, i śluz też tak wskazywał) 29.06. Czyli od owulki jakieś 2,5 tygodnia jest dzisiaj. Dlatego boję się, że bete mam za niską A w ogóle ten wynik bety to pokazuje ciąze od owulki czy od ostatniej miesiaczki bo ja już nic z tego nie rozumiem

z kalkulatora wynika, ze termin będe miała na 26 marca
Kurde aż się wystraszyłam jak przeczytałam o tym cyklu 69 dniowym...mam nadzieje że mnie to nie spotka... bo@ najprawdopodobniej się przesunie... zawsze miałam 33dc a dziś już jest 37 i @ nie ma... a ty byłaś z tym u gina żeby dał Ci coś na wywołanie @/?Pozatym jak liczyłaś poźniej owulkę i dni płodne przy takim długim i nieregularnych cyklach?

Cytat:
Cześć z rana!

Oznaczamy jak pojawi się żywa krew czyli dzisiaj
domaciontko każdy lekarz gada inaczej...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-07-18 o 10:57
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:00   #3924
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja liczę cykl od momentu pierwszego plamienia
źle?? jejku weźcie mnie nie straszcie. od 13 lat źle oznaczam??
u mnie to wygląda tak
1 dzień- małe plamienie
2 dzień- większe plamienie
3 dzień- żywa krew
4 dzień- mniejsze plamienie
5 dzień- malutkie plamienie

i to jest mój okres
czyli co mam okres jednodniowy???

Stary 2012-07-18, 11:09   #3925
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
u mnie to wygląda tak
1 dzień- małe plamienie
3 dzień- żywa krew

i to jest mój okres
Ja cykl liczę od dnia żywej krwi, czyli u Ciebie okres trwa chyba 3 dni
Ale może na forum są dziewczyny, które są pewne od kiedy liczyć cykl. Poczekajmy na odzew
Stary 2012-07-18, 11:14   #3926
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć z rana!

No trafił się taki wesoły zawsze o takim marzyłam bo jestem strasznie wesołą osobą i często ktoś o innym temperamencie mnie przytłaczał a my jesteśmy razem weseli i znajomi nieraz mają z nas niezły ubaw jak się przekomarzamy
@ się oznacza od 1 dnia krwawienia

Cytat:
u mnie to wygląda tak
1 dzień- małe plamienie
3 dzień- żywa krew

i to jest mój okres
W Twoim przypadku jest inaczej bo masz tylko jeden dzień krwawienia. Jeśli ktoś ma 1-2 dni plamienia a potem 3-4 dni krwawienia to wtedy określa się 1 dzień krwawienia Mysle że oznaczasz dobrze bo inaczej w Twoim wypadku było by to bez sensu

Ja zawsze miałam 1 dzień plamienie ze na wkładce ledwo co i na drugi dzień już porządna krew wiec naturalnie liczyłam od 1 dnia krwi

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:20   #3927
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Ja cykl liczę od dnia żywej krwi, czyli u Ciebie okres trwa chyba 3 dni
Ale może na forum są dziewczyny, które są pewne od kiedy liczyć cykl. Poczekajmy na odzew
3 dni?
czyli które plamienie wliczasz a które nie i skąd ta różnorodność??

ja liczę 5 dni
ale może mi łatwiej bo mam cykle w miarę regularne i innych plamień w ciągu cyklu nie mam, więc dla mnie to plamienie jest oczywistością, że oznacza okres.
może jak dziewczyny plamią częściej no to może się inaczej liczy.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

poza tym tak myślę, że ten jeden dzień przy określaniu owulacji to i tak nie ma znaczenia.
bo jak my się staramy to stosunki i tak sa częstsze niż ten jeden w ten jeden dzien owulacji.
przynajmniej u mnie, staramy się kilka razy w okolicach owulacji, tak dla pewności.

Stary 2012-07-18, 11:20   #3928
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
3 dni?
czyli które plamienie wliczasz a które nie i skąd ta różnorodność??

ja liczę 5 dni
ale może mi łatwiej bo mam cykle w miarę regularne i innych plamień w ciągu cyklu nie mam, więc dla mnie to plamienie jest oczywistością, że oznacza okres.
może jak dziewczyny plamią częściej no to może się inaczej liczy.
Licząc od dnia żywej krwi wychodzi 3 dni. U mnie okres trwa 4-5 dni od dnia wystąpienia krwawienia. No chyba, że ja coś źle liczę
Stary 2012-07-18, 11:22   #3929
dedra
Zadomowienie

Ja też zawsze właśnie miałam tak z 2 dni plamienia i potem dopiero krew. Zawsze oznaczałam od początku pojawienia się plamienia, ale wygląda na to, że to był błąd. Cały @ trwał u mnie zwykle 6-7 dni. Oznaczam w tym cyklu zatem @ na dziś. Czyli cykl tym razem trwał 28 dni.

Tak w ogóle to ledwo dziś żyję. @ daje popalić. Wzięłam pyralginę, która mi zawsze pomaga a tym razem nic nie przechodzi. Nie wiem jak wytrzymam dziś w pracy do 16-tej.

Edytowane przez dedra
Czas edycji: 2012-07-18 o 11:27
Stary 2012-07-18, 11:46   #3930
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry
Ja też jestem za oznaczaniem jako 1 dnia czystej krwii.
Gdybym miała liczyć plamienie ... uuu ...
Teraz jest ok, bo plamię tylko 1 dzień przed @, ale kiedyś plamiłam duuużo dłużej i to wynikało z nierównowagi hormonalnej. (więc tak na marginesie, jeśli któraś plami dłużej przed @, np z tydzień - zrobić badania progesteronu i prolaktyny).
Poza tym, u mnie 1 dzień @ nie jest łatwo przeoczyć, bo oprócz krwi jest ból. No inaczej oznaczyć nie mogę.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości