|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
wiec mam nadzieje,ze troche rusze z ta waga,ale mam tez nadzieje,ze bez przesady ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3902 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, by nadchodzący cykl był dla Cibie i dla Was wszystkich tutaj równie szczęsliwy.Kurcze, wciąż nie mogę w to uwierzyć ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
rozbawiły mnie te nogi w górze ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- a tak w ogóle to mam już wynik bety: 905 mIU/ml przy poniższej interpretacji: Poza okresem ciąży: 0 - 2,7 W okresie ciąży: ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156 ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870 ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500 ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300 ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000 ciąża 6-7 tydzień: 27300 - 233000 ciąża 7-11 tydzień: 20900 - 291000 ciąża 12 tydzień: 16684 - 127939 ciąża 13 tydzień: 10743 - 89074 ciąża 14 tydzień: 7895 - 70818 ciąża 15 tydzień: 6210 - 69173 ciąża 16 tydzień: 5730 - 54585 ciąża 17 tydzień: 5267 - 57465 ciąża 18 tydzień: 3180 - 51360 ciąża 19 tydzień: 5879 - 55183 ciąża 20 tydzień: 1234 - 45771 ciąża 21-39 tydzień: 2700 - 78100 Pierwszy dzień ostatniej @ to był 12.06. Czy wobec tego ten wynik jest dobry? Pomóżcie proszę,bo zaczynam sie martwić czy wszystko jest ok Do lekarza ide w czwartek o 12.00 bo jutro nie przyjmuje
Edytowane przez aigrene Czas edycji: 2012-07-17 o 17:44 |
||||
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
oh dziewczyny dziewczyny
włożyłam do piekarnika ziemniaki, będę miała ziemniaczki w mundurkach. i postanowiłam również, że niedługo zacznę się rozglądać i pytać za dobrym ginekologiem tutaj, bo ja nie mam pojęcia co i jak i gdzie iść. tutaj niby idzie się do przychodni, tam położna jest a później wizyty w szpitalu, tam gdzie docelowo się rodzi. i że jeden lekarz prowadzi Cię od ciąży do porodu. ale i tam poszukam sobie jakiś zaufanych lekarzy i może prywatnie się kiedyś wybiorę. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- aigrene myślę, że wynik napewno dobry! mogłas zafasolkować niekoniecznie w dzień uprawianiu seksu tylko po, plemniki mogły czekać z dwie doby, później zapłodniony zarodek mógł iść powoli aby się zagnieździć. wydaje mi się że wynik bardzo dobry |
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że to bardzo ładna beta. Dziewczyny, ja więcej na betę już nie pójdę!!! U nas kosztuje 45 zł, aż się za głowę złapałam jak mi powiedziała ile. Dobrze, że miałam tyle z sobą, bo byłam bardziej przygotowana na 20, max 30 zł. Ale oczy zrobiłam. Kurcze, to Wy macie taką normalną bete, bo ja 6 dni po spodziewanej @ miałam ponad 5200. Zajefajnie duża. Faktycznie laski, może macie racje z tym brzuchem, że na początku tak wywalony jest z lekka. Teraz jak byliśmy w trasie to co chwilę luzowałam sobie pas, bo aż bolało i było niewygodnie. Bosko dziś słoneczko świeci, może lato wróci
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-07-17 o 19:34 |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam o tych waszych testach i ciarki mam na ciele...
Cholera ja tez juz chce.... |
|
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Isia barrrdzooo droga ta beta...mi znajoma mówiła,że u Nas w szpitalu kosztuje 19 zł-więc jest różnica...
Jutro rano wejde na wizaz...ciekawe która napisze że zobaczyła II krechy, bo ostatnio to prawie codzienność ![]() Miłego wieczorku, my z Tż idziemy na piwko
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
i co wszystkie wybyły? nie ma z kim pogadać??
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam powiem dziewczyny że nie wiem jak mam na to patrzeć. W niedziele wieczorem dostałam po seksie krwawień i już myślałam że @ przyszła. Wczoraj rano i w ciągu dnia i dzisiaj z rana minimalne plamienia i cisza do teraz okresu nie ma
Gratuluje wszystkim dziewczyną co ujrzały II na teście
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
No to na koniec dnia pochwalę sie swoimi II KRESECZKAMI
Pytałyście o reakcję TŻ- mam wrażenie, że ja byłam bardziej zaskoczona wynikiem testu niż on. Od tygodnia powtarzał mi, że jestem w ciąży, aż dwa dni temu go opierniczyłam, żeby ciagle tak nie mówił, bo będzie mi jeszcze bardziej przykro jak @ przyjdzie. Oczywiscie jak go obudziałm, bo testowałam o 6 rano, to od razu po moim wyrazie twarzy wiedział co i jak, oczy zrobiły mu się wielgachne i stanął na równe nogi. Powiedział, że to szczęście do samego nieba Potem dzwonił do mnie do pracy kilka razy i pytał "no i jak się czujecie?" i mu się łezka kręciła w oku Jak mówił cały dzień uśmiechał się do siebie i non stop ogladał testy, których fotki Wam tu załączam.
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny,
przepraszam, ze tak dluuuuuuuuugo sie nie odzywam, ale mamy z TZ urlop i prawie nie siedze na necie. jesli ktoras zafasolkowala,,,, ( na co mam nadzieje) to szczerze gratuluje. po urlopie doczytam na pewno wszystko,,,tymczasem przesylam wam gorrace urlopowe buziale |
|
|
|
#3911 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale się fasolki sypią![]() bardzo fajna data Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ja dziś tez nie wytrzymałam i poszłam na betę po poludniu a przed chwilką sprawdziłam w necie i jest już wynik: 1 494,80 mIU/ml. U mnie dziś kończy się 3 tydzień od dnia owulki i staranek, więc wygląda na to, że wynik w normie A normy są takie:W okresie ciąży: ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156 ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870 ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500 ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300 ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000 ciąża 6-7 tydzień: 27300 - 233000 ciąża 7-11 tydzień: 20900 - 291000 ciąża 12 tydzień: 16684 - 127939 ciąża 13 tydzień: 10743 - 89074 ciąża 14 tydzień: 7895 - 70818 ciąża 15 tydzień: 6210 - 69173 ciąża 16 tydzień: 5730 - 54585 ciąża 17 tydzień: 5267 - 57465 ciąża 18 tydzień: 3180 - 51360 ciąża 19 tydzień: 5879 - 55183 ciąża 20 tydzień: 1234 - 45771 ciąża 21-39 tydzień: 2700 - 78100 Pewnie nie wytrzymam i pojutrze polecę zobaczyć czy dobrze przyrasta
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w ogóle ten wynik bety to pokazuje ciąze od owulki czy od ostatniej miesiaczki bo ja już nic z tego nie rozumiemz kalkulatora wynika, ze termin będe miała na 26 marca
Edytowane przez aigrene Czas edycji: 2012-07-18 o 00:15 |
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test ale była tylko jedna krecha, buuuuuuu...... @ nadal nie mam ale dzisiaj z rana znowu miałam różowy śluz, tak jakby @ chciała się rozkręcić ale coś nie może. Pozostało mi tylko czekać aż @ przyjdzie ![]() Dziewczynki zafasolkowane, macie pięknie wyniki bety i proszę mi się tu nie zamartwiać, bo napewno faoslinki dobrze się rozwijają. Dbajcie teraz o siebie a za pozostałą resztę trzymajcie kciuki, żeby też się udało ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zobacz Twój Tż to miał dobre przeczucie eh te nasze chłopy Cytat:
|
||
|
|
|
#3915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
witam was dziewczyny. Ledwo się obudziłam... cosik nie wyspana jestem, bo długo czytałam książkę przed snem. Otwieram oczy, patrzę na ścianę, drapię się po nodze, bo coś swędzi niemiłosiernie. I nagle dostrzegam wielgachnego komara!!!
bleee... ale on jakiś zmutowany był. Zerwałam się z wyrka i zafundowałam mu śmierć o poranku sasasasasa ![]() ![]() Stwierdzicie, że zgłupiałam.. w sumie to i ja tak myślę... jak z automatu wstałam, wzięłam test i go zrobiłąm. oczywiście już otwierając pudełko wiedziałam, że nawet jeśli to jest za wcześnie. Tak więc zdążyłam już wyrzucić do śmieci 7 zł 60 gr
|
#3917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem po co ja kawe z rana pije jak was czytam i mi sie podnosi cisnienie
uwielbiam to podniecenie kiedy czytam czytam i juz chce wszystkim odpisac jakby sie mial swiat zaraz zawalić ![]() No więc mój TŻcik już wie ![]() Wrócił sam z pracy do pustego domu bo byłam u cioci i wracając kupiłam ziemniaki i piwko (sobie karmi) ale ostatnio nie pije bo biore acard wiec go to nie zdziwiło. I gadamy sobie gadamy, mówie otwieraj w koncu to piwko. Otworzył a ja na to "no to zdrowie Tatuś" jego reakcja: Strasznie się ucieszył, zaczął krzyczeć skakać, tańczyć hahaha to mu mówie "kochanie na taniec godowy to już za późno" No super było i wcale nie mniej szczesliwie jak za tamtym razem ![]() Jak wracaliśmy pozniej do mnie (bo mieszkamy narazie na dwa domy gdzie nam lepiej tylko ja wole jak spimy u mnie bo u niego zepsuty komputer ) to miałam spodnie całe rozpiete bo nie byłam w stanie się zapiąć ![]() I nie mam pojecia jak ja pojde na wesele bo sukienka ktora pozyczam jest obcisła i bardzo widać brzuszek, a znowu jak miezylam kolezanki luzniejsze to we wszystkich wygladałam prze ciazowo chociaż jeszcze w niej nie bylam.. to mi powiedziała kolezanka że chyba jestem wygladem stworzona do ciazy ![]() a i zapomniałam, nie może sie z tym pogodzić że cały poniedziałek był naiwniaczkiem i nic nie wiedział hihihi ![]() Cytat:
Dopiero jak bedzie nowy wątek to ktoras z nas go założy i bedzie miała pierwszego posta oraz obowiazek edytowania go ![]() Kiedy ? ![]() Cytat:
W tej nic nie mówił ale jak to wczoraj powiedział że bardzo dobrze wiedział że jestem tylko bał się zawieść... jeszcze zaczełam mówić że to zmeczenie itp przez tarczyce wiec stracił nadzieje.. Beta jest super! Ja w tamtej ciazy miałam 101 przy Twoich normach. Przeciez pasuje na 3 tydz a te normy to 3 tydz ciąży a nie od OM więc jest idealna! Mam nadzieje ze Cie uspokoiłam! Właśnie dlatego czasami nie potrzebne jest to badanie bety Ja ide jutro i na takie normy jak wy to zobaczysz zę mi wyjdzie może 100/200 a OM różnimy się o 8 dniCytat:
![]() Mokka super beta ![]() Cytat:
![]() Aigrene piękne teściki ![]() Kocurku To do dzieła wiem że to ryzykowne ale po 2@ chyba już ze spokojem można
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-18 o 08:54 |
||||
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Cześć z rana!
@ się u mnie rozkręca, ale nie wiem kiedy oznaczyć jej pierwszy dzień. Bo wczoraj miałam tylko plamienia brązowe, a żywa krew pojawiła się dopiero dzisiaj. Oznaczyć 1dc na wczoraj czy dziś? Jak radzicie? Aigrene, piękne kreseczki i beta też super! Szejda, póki @ nie ma jest nadzieja. ![]() LunaO, ale Twój TŻ fajnie się cieszy. Super "egzemplarz" Ci się trafił
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś 23 dc więc jeszcze za wcześnie. Myślę, że zatestuję we wtorek 24 lipca. Od wczoraj strasznie bolą mnie piersi z boków, praktycznie od najmniejszego ruchu. Do tego sutki jakby opuchnięte i bardzo wrażliwe, również bolesne. Przed @ zazwyczaj delikatnie mnie pobolewały ale teraz to nie wiem co się dzieje. Ale póki co się nie nakręcam, biorę pierwszy cykl clo więc to może efekt działania hormonów...
|
|
|
|
#3920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarka powiedziała, że pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień okresu, nawet takie plamienie to już znaczy, że naskórek się złuszcza i to już jest miesiączka. u mnei zwykle bywa to tak, że okres zaczynam 1-2 plamieniem i jest więcej, więcej, max, mniej, mniej, plamienie. tak wygląda cykl. poza tym nie każda kobieta miesiączkuje żywą krwią czerwoną. czasem może być brązowa, plamienie ciemno brunatne itp ja bym liczyła pierwszy dzień okresu od plamienia, które rozwija się w przeciągu doby, w krwawienie. |
|
|
|
|
#3923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() domaciontko każdy lekarz gada inaczej...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-18 o 10:57 |
||
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
ja liczę cykl od momentu pierwszego plamienia
źle?? jejku weźcie mnie nie straszcie. od 13 lat źle oznaczam?? u mnie to wygląda tak 1 dzień- małe plamienie 2 dzień- większe plamienie 3 dzień- żywa krew 4 dzień- mniejsze plamienie 5 dzień- malutkie plamienie i to jest mój okres czyli co mam okres jednodniowy??? |
|
|
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale może na forum są dziewczyny, które są pewne od kiedy liczyć cykl. Poczekajmy na odzew
|
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() @ się oznacza od 1 dnia krwawienia Cytat:
Mysle że oznaczasz dobrze bo inaczej w Twoim wypadku było by to bez sensu ![]() Ja zawsze miałam 1 dzień plamienie ze na wkładce ledwo co i na drugi dzień już porządna krew wiec naturalnie liczyłam od 1 dnia krwi
|
||
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli które plamienie wliczasz a które nie i skąd ta różnorodność?? ja liczę 5 dni ale może mi łatwiej bo mam cykle w miarę regularne i innych plamień w ciągu cyklu nie mam, więc dla mnie to plamienie jest oczywistością, że oznacza okres. może jak dziewczyny plamią częściej no to może się inaczej liczy. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- poza tym tak myślę, że ten jeden dzień przy określaniu owulacji to i tak nie ma znaczenia. bo jak my się staramy to stosunki i tak sa częstsze niż ten jeden w ten jeden dzien owulacji. przynajmniej u mnie, staramy się kilka razy w okolicach owulacji, tak dla pewności. |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Ja też zawsze właśnie miałam tak z 2 dni plamienia i potem dopiero krew. Zawsze oznaczałam od początku pojawienia się plamienia, ale wygląda na to, że to był błąd. Cały @ trwał u mnie zwykle 6-7 dni. Oznaczam w tym cyklu zatem @ na dziś. Czyli cykl tym razem trwał 28 dni.
Tak w ogóle to ledwo dziś żyję. @ daje popalić. Wzięłam pyralginę, która mi zawsze pomaga a tym razem nic nie przechodzi. Nie wiem jak wytrzymam dziś w pracy do 16-tej.
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-07-18 o 11:27 |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też jestem za oznaczaniem jako 1 dnia czystej krwii. Gdybym miała liczyć plamienie ... uuu ... Teraz jest ok, bo plamię tylko 1 dzień przed @, ale kiedyś plamiłam duuużo dłużej i to wynikało z nierównowagi hormonalnej. (więc tak na marginesie, jeśli któraś plami dłużej przed @, np z tydzień - zrobić badania progesteronu i prolaktyny). Poza tym, u mnie 1 dzień @ nie jest łatwo przeoczyć, bo oprócz krwi jest ból. No inaczej oznaczyć nie mogę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

wiec mam nadzieje,ze troche rusze z ta waga,ale mam tez nadzieje,ze bez przesady 

dziś ledwo się dopiełam w takich luźniejszych spodniach, glownie dlatego że w ciąży nie da się wciągnąć brzucha tylko zawsze jest wypchany 
Może do trzech razy sztuka i w następnym cyklu się uda. Trochę się podłamałam, bo tyle z was zafasolkowało teraz, myślałam, że i mnie się uda. Widocznie jeszcze teraz nie jest mi dane.
rozbawiły mnie te nogi w górze

bleee... ale on jakiś zmutowany był. Zerwałam się z wyrka i zafundowałam mu śmierć o poranku