|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Małymi kroczkami do zdrowego odżywiania!:)
Mnie na szczęście słodycze nie pociągają specjalnie.
Obawiam się, że za mało dziś zjadłam. Węgli mało, bo ok. 50 g. Dobiłam do 75 g
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2012-07-17 o 22:25 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
a ja już 3 czy 4 dzień jem bez opamiętania i mnie szlag jasny trafia, bo sobie ie mogę z tym poradzić, czuję się do niczego...
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miniaturynka to, że sobie ostatnio trochę odpuściłaś to nic. Po prostu jedź dalej ze swoimi założeniami regularnych i zdrowszych posiłków zamiast się czymś takim zadręczać Ja zawsze jak zjem zdrowe śniadanie i II śniadanie to potem mi tak szkoda tego hm 'marnować' jedząc niezdrowe rzeczy i w efekcie jakoś cały dzień na ładnych posiłkach mi leci
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Tylko, że ja już zjadłam kanapkę, jogurt, pół opakowania musli (czyli jakieś 200 g) i jajecznicę z dwóch jajek... I dopiero teraz nie jestem głodna.
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będę Wam mówić o każdej dietetycznej wpadce żebym nie czuła się bezkarna Cytat:
Po prostu musisz jeść mniejsze porcje, a częściej żeby obkurczył Ci się żołądek...
|
||
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno, stało się, najwyżej będę pić dzisiaj duuużo wody i uda mi się być na tyle zajętą, żeby nie myśleć o żarciu... Szlag by to trafił, dlaczego ja muszę się z tym cholerstwem zmagać, już nie mam do tego siły...
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tak, że jak już zacznę jeść, to skończenie jest niemożliwe... Więc jedyny sposób, to woda, woda, woda, dopóki nie pęknę.
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to różnie w zależności od tego co akurat jest na obiad, ale odkąd przeszłam na zdrowszy tryb życia, to w momencie kiedy w domu są mp. naleśniki, placki ziemniaczane ( a które uwielbiam), potrawy tłuste i ciężkie, to sama sobie gotuję np. lekkie zupy, filety z kurczaka pieczone w piekarniku bez tłuszczu z kaszą itd. Tylko, że czasami brakuje mi pomysłu na coś nowego, dlatego dziękuje za linka Chętnie przejrzę w wolnym czasie.Jak tak czytam, o waszych hmm małych 'grzeszkach' to od razu człowiekowi lżej na duszy. Wcześniej miałam tak, że jak zjadłam coś niezdrowego to miałam ogromne wyrzuty sumienia. Teraz jest lepiej i nawet jak coś zjem, to nie zakładam, że już wszystko na marne, tylko że miałam słabszy dzień i tyle. Nic się nie stało Więc dziewuchy głowa do góry. Razem zawsze raźniej
|
|
|
|
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Albo ustal sobie manu na cały dzień z godzinami Ja tak na początku robiłam i nauczyłam się jeść w miarę regularnie
|
||
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim muszę się czymś zająć. W gruncie rzeczy dzisiaj powinnam jużbyć w pzychodni po odbiór wyników, poza tym wypożyczyłam książki do matmy, żeby zadania poćwiczyć a nie siedzić tak bezczynnie. Kupię sobie duuuży kubek do zielonej herbaty i będę się trzymać z daleka od jedzenie.
Menu na cały dzień kończyło siętragicznie, bo ciagle myślałam o tym, ile czasu mi zostało do posiłku. Więc dziewczyny, dzisiaj łapię za butelkę wody i do roboty, jestem tak nażarta, że do 15-16 mi starczy. Dziękuję Wam za rady i trzymajcie za mnie kciuki, bardzo Was proszę
|
|
|
#74 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie czasem, zwłaszcza na redukcji, te posiłki stają się monotonne. Też czasem już nie wiem co by tu zjeść by było w miarę zdrowo, ale nie znów to samo. ![]() Czasem nie da się nie zgrzeszyć czymś niezdrowym Ale chyba ważne, żeby nawet po słabszym jedzeniowo dniu nie rezygnować ze zdrowego odżywiania tylko iść dalej. A już na pewno nie warto robić z tego tragedii Taa, 'w kupie siła' ![]() Miniaturynka zielona herbata i zajęcie głowy czymś innym to też dobry pomysł Kciuki trzymamy!
Edytowane przez ohmonique Czas edycji: 2012-07-18 o 11:08 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Miniaturynka
![]() Ja dopiję kawę, złapię kilka oddechów po owsiance i wskakuję na orbitreka
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
jak tak czytam to mam wrażenie, że małe kroczki zrobiły się wielkimi susami
![]() Ja próbuję unikać słodyczy, ale nie aż tak... owszem jem codziennie, ale mniej niż kiedyś. Nie zjadam całej czekolady, do tego batona, kilka cukierków i pół paczki ciastek... ![]() A co dzisiaj już zjadłam? I posiłek: 2 łyżki otrąb owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych zalanych ok. 1/3 szkl. mleka II: gotowana fasolka szparagowa+ok. łyżka bułki tartej zasmażanej do smaku za niedługo będzie III posiłek: barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakiem. do tego zjadłam kilka krówek ![]() Musze dołożyć więcej owoców i warzyw, sezon idealna a ja zdałam sobie sprawę, z nie jem ich prawie wcale... Ktoś chce mojej ulubionej herbatki (zielona&biała z płatkami bławatka)? Właśnie zaparzyłam
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-07-18 o 13:16 |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Można się dołączyć?
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Pam-pa-ra-ram-pam-pam!
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2017-01-08 o 12:47 |
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Edyta nareszcie
Jak dla mnie super. Fajnie, że ciemniejsze , bo moje od biegania po lesie są czarne, ale nie opłaca się ich specjalnie czyścic, bo zaraz znów takie będą. Poczekam na poprawę pogody. To teraz zostało Ci tylko śmigać. Miłego i 'bezkontuzjowego' biegania w nowych, wypasionych butkach życzę
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję Nie są jakieś niesamowite-jest różnica pomiędzy tymi za 600 zł oczywiście, ale aż takich mi nie trzeba na miękką nawierzchnię ![]() Co do przesyłki i realizacji zamówienia jestem bardzo zadowolona (chyba nie mogę powiedzieć gdzie, bo uznane zostanie za reklamę, ale po metce może cześć z Was się zorientuje ), złożyłam zamówienie w poniedziałek wieczorem, a kurier był u mnie dzisiaj w południe, czyli od zamówienia do otrzymanie nie minęły nawet 2 dni!
|
|
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A poza tym często po słodyczach i fast foodach mam okropną cerę, więc to jakaś dodatkowa motywacja ![]() A i fajne butki. Oby się dobrze w nich biegało! ![]() Witamy! ![]() A moje dzisiejsze jedzenie: Śniadanko: 2 kromki razowego chleba z sałatą, chudą wędliną, pomidorem, ogórkiem i papryką. Nektarynka i zielona herbata. II śniadanie: Kromka chleba razowego z sałatą, serkiem wiejskim i pomidorem. Jabłko. Szklanka kakao. Obiad: Ryż z gotowanym filetem z kurczaka i warzywami (marchew, kukurydza, fasola, itp.) Zielona herbatka. Podwieczorek: pewnie będzie serek naturalny z orzechami. Kolacja: omlet z 2 jajek, pomidor. Herbata. Może wpadnie jeszcze sucharek.
Edytowane przez ohmonique Czas edycji: 2012-07-18 o 15:47 |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Moją zmorą też są słodycze i przestałam już próbować je całkowicie wyeliminować. Staram się ograniczać
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
A mozna sie jeszcze przyłączyć?
Ja mam plan aby zmienić trwale nawyki żywieniowe i póki co to daję radę. Oto mój plan: 1. Jeść 5-6 posiłków w regularnych odstępach czasu. 2. Jeść śniadania. 3. Do każdego posilku zjadać owoc lub warzywo. 4. Jeść mniej słodyczy. 5. Ograniczyć ilość soli. 6. Więcej ćwiczyć. 7. Pić więcej wody. |
|
|
|
|
#85 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Jeśli kogoś cele opuściłam, ktoś nie napisał to krzyczcie
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Też mam problem ze słodyczami, ale już po mniej więcej dwóch tygodniach odwyku umiem się opanować. Zjadłam dziś 4 kostki czekolady (a nie całą
). Lubię lizaki, bo przez dłuższy czas mogę pociamkać coś słodkiego a kcal wcale dużo nie ma.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
Truskawkowa_Jagodzianka zapraszamy
![]() W zasadzie, wszystkie mamy podobne cele, wiele się powtarza i mamy z tego ładny obrazek zdrowego odżywiania
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zjadłam ze słodyczy dwie kostki czekolady i loda, a to dobry wynik jak na mnie.
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
EDYTA poprawisz?
![]() psyhe666 1) nie żreć węglowodanów na kolację 2) pić dużo wody i zielonej herbaty cel osiągnięty 3) nie jeść białego pieczywa, makaronu itp. cel osiągnięty 4) ograniczyć smażone potrawy 5) nie pić słodkich, gazowanych napojów i alkoholu (szczególnie to drugie) 6) nie podjadać między posiłkami cel osiągnięty 7) słodycze jeść tylko raz w tygodniu i to tylko w małej ilości 8) ograniczyć fast foody do minimum, a jeśli się da to je całkowicie wyeliminować |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Myślę, żeby powrócić do ćwiczeń, ale jestem taki leniuch, że nie wiem czy się zmobilizuję. Nie lubię forsownych ćwiczeń, myślicie, że np. pilates wystarczy by troszkę tłuszczu się pozbyć?![]() Czytałam, że potrzeba aż 3 miesięcy by odzwyczaić się od cukru (słodyczy), więc nie dziwię się, że Was tak cały czas ciągnie do nich.
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2012-07-18 o 21:00 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Chętnie przejrzę w wolnym czasie.

Nie lubię forsownych ćwiczeń, myślicie, że np. pilates wystarczy by troszkę tłuszczu się pozbyć?